Találatok a következő kifejezésre: Milyen végzettség ahhoz, hogy valaki (41 db)

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki tetováló lehessen?

Úgy tudom, annak kell kozmetikus végzettség, aki tetoválószalont akar nyitni. Ha viszont csak ott szeretnék dolgozni, annak mi a feltétele?

Legjobb válasz: Én nem hiszem, hogy kozmetikus végzettség lenne szükséges ahhoz, hogy tetoválószalont nyiss. (Ha kozmetikai tetoválást szeretnél végezni, ahhoz nem árt kozmetikus szakma.) Érdeklõdj a helyi ÁNTSZ-ben a szalonnyitás feltételeirõl. Itt tájékozódhatsz a tetováló tanfolyamokról: http://www.tetovalo-tanfolyam.com/index.php?/Tanfolyamok/tat.. http://www.bigbosstattooteam.com/aloldal/tanfolyam.php http://1etlen.eu/1etlen/testtetovalo

Én nem hiszem, hogy kozmetikus végzettség lenne szükséges ahhoz, hogy tetoválószalont nyiss. (Ha kozmetikai tetoválást szeretnél végezni, ahhoz nem árt kozmetikus szakma.) Érdeklõdj a helyi ÁNTSZ-ben a szalonnyitás feltételeirõl. Itt tájékozódhatsz a tetováló tanfolyamokról: http://www.tetovalo-tanfolyam.com/index.php?/Tanfolyamok/tat.. http://www.bigbosstattooteam.com/aloldal/tanfolyam.php http://1etlen.eu/1etlen/testtetovalo
Bárki tetoválhat végzettség nélkül, inkább kézügyesség kérdése, de általában, akiket ismerek, nem szalont nyitnak, hanem a haverjaikon, magukon gyakorolnak és ha jól megy, annyira, hogy mások akár fizetnének is a munkáiért, akkor jöhet a szalon. Erre meg az elõzõ válaszoló írt, hogy hol lehet utánanézni.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm az információkat!

Ahhoz hogy valaki filmesztéta legyen ahhoz milyen végzettség kell?

pl.: lehet olyan is filmesztéta aki szakmunkásba járt és esti gimibe elvégezte az érettségit?

Legjobb válasz: Esetleg egyetem? [link]

Esetleg egyetem? [link]
szakács végzettség kell. és vendéglátóipari fõiskolán.
nem feltétlen kell a diploma, de van belõle felsõfokú képzés is, bár nyilván attól függ, ki hol akar dolgozni. Mert a sarki önkiszolgálóhoz tuti nem kell.
Én nem tudtam, hogy diploma kell hozzá. Vendéglátó szakképzõrõl hallottam, ahol szakácsokat képeznek. Gundel, Ring, stb...
A kérdező hozzászólása: és ezekhez kell érettségi? Milyen magas szinten , úgy értem szín 5-ös vagy elég ha 4-es?
A szakiskola 4 éves, tehát érettségizni is kell. Nem árt, ha ötös vagy, a tudást nem veszi el senki.
A kérdező hozzászólása: nem így értettem , mivel nekem már megvan az érettségim és így szeretnék szakács lenni
vannak olyan iskolák ahol nem kell érettségizni ezek 3 évesek én is ilyenbe járok ezek az iskolák:szakiskolák, szakképzõk
a szakácshoz nem kell diploma csak szakma meg érettségi de az nem számit csak elöször kezd el valamijen éttereben és aztáán menj külföldre
de lehet hogy érettségi se kell hozzá csak egy szakma és a tehetség számíit hogy jol tudsz e fõzni


Milyen szakma/végzettség kell ahhoz, hogy valaki szinkronhang lehessen? Egyetemi végzettség? Vagy elég OKJ-s is? Mi a pontos megnevezése?

Legjobb válasz: szinkronszínész okj De sok sok protkó és nagyon karakteres hang kell inkább

szinkronszínész okj De sok sok protkó és nagyon karakteres hang kell inkább
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már naggyából sikerült utána néznem, hát azt írják hogy nem keresnek oylan sokat mint azt gondolnánk :/

Milyen iskolai végzettség kell ahhoz, hogy valaki be álljon katonának?

Kell érettségi ?

Legjobb válasz: érettségi esetleg szakiskolai végzettség alapkövetelmény! Hiába 8 általános van írva a jelentkezési lapon, nem fognak behívni (amúgy sem, de ez más kérdés) a szûrõvizsgálatokra sem. Egyébként is csak jelképesen van toborzás, nem vesznek fel senkit sem (ja de, az elõzõ negyedévben országosan 5 embert a díszszázadhoz, meg néhányat teherautó sofõrnek a megfelelõ jogosítvánnyal)

érettségi esetleg szakiskolai végzettség alapkövetelmény! Hiába 8 általános van írva a jelentkezési lapon, nem fognak behívni (amúgy sem, de ez más kérdés) a szûrõvizsgálatokra sem. Egyébként is csak jelképesen van toborzás, nem vesznek fel senkit sem (ja de, az elõzõ negyedévben országosan 5 embert a díszszázadhoz, meg néhányat teherautó sofõrnek a megfelelõ jogosítvánnyal)
Mondjuk épp elég szomorú, hogy 8 általános végzettséggel valakinek fegyvert adnak a kezébe...
Nem kell semmi végzettség, elég ha hülye vagy.Normális ember úgyse megy katonának.
Szerintem 8 általános , de hogy mondjuk vadászgép pilóta legyél, egyetem...
Jaja, így ahogy az elsõ válaszoló írja.Bár nem tudom hogy per pillanat 8 általánossal mennyire van esélye az embernek mivel elég nagy a túljelentkezés.
Én is egyet értek az elõzõvel, szerintem is kell hozzá érettségi. Az iskolánkban van egy hirdetõplakát kifüggesztve, ahol fel van sorolva hogy mik kellenek ahhoz hogy az iskola elvégzése után katona lehess. Többek közt: 18-30 éves kor, büntetlen elõélet, érettségi bizonyítvány
14:18-as gondolom rettentõen felvilágosult. Gondolkodni kellene, hogy nem jobb e néha csendben maradni. Egy katona

Milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy valaki történész lehessen? Ezzel csak Budapesten tudnék elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Te hogyan képzeled el, hogy valaki történésszé válik? Milyen szerinted egy történész munkája?

Te hogyan képzeled el, hogy valaki történésszé válik? Milyen szerinted egy történész munkája?
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondolom (vagy eddig legalább is úgy hittem): a történész munkája irodai munka. A nemzeti és az egyetemes történetet vizsgálja különbözõ források alapján. Arról azután könyvet ír vagy elõadásokat tart, egyszóval publikálja. Valójában még csak 14 éves vagyok, és pályaválasztás elõtt állok. Csak az a házi feladatom, hogy írjak le mindent arról a szakmáról, amiben el tudnám képzelni magam most, jelenpillanatban. Már régen is történész szerettem volna lenni, és ha minden igaz ez már nem változik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szóval a fõ kérdésre válaszolva: történelem szakot kell végezni, majd történettudományból doktorálni.

Milyen iskola vagy végzettség kell ahhoz hogy valaki vizsgabiztos lehessen?

autóvezet?i vizsgabiztosi szakma érdekelne

Legjobb válasz: Szerintem érettségi. Azt pontosan tudom (mert forgalmi vizsgám alatt beszélte az oktató és a vizsgabiztos), hogy minden tesztet 0 hibaponttal kell kitöltened ahhoz hogy oktató, és/vagy vizsgabiztos lehess.

Szerintem érettségi. Azt pontosan tudom (mert forgalmi vizsgám alatt beszélte az oktató és a vizsgabiztos), hogy minden tesztet 0 hibaponttal kell kitöltened ahhoz hogy oktató, és/vagy vizsgabiztos lehess.

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki szoptatási tanácsadó lehessen?

Legjobb válasz: IBCLC szerintem felesleges- valahol. Persze, jó, ha van valaki, aki segít, és szinte mindenre tud válaszolni, de felesleges. Én magam elvégeztem a SOTE-n a képzést, vizsgát nem tehettem, azt a meglévõ órákhoz kötik. Az pedig nekem "kevés" volt (szülésznõ vagyok) eddig. És megmondom õszintén, már nem érzem azt, higy mindenképp kellene a vizsga, hogy "jó" tanácsokat tudjak adni. A nélkül is tudok segíteni a szülõszobán is, késõbb is, így is sokan jönnek hozzám segítségért. Az már nem érdekel, hogy nincs meg a papírom róla. Külön nem sok helyen alkalmaznának tanácsadóként, a fizetés sem lesz magasabb, ha van egy plusz papírom. Elsõ válaszoló voltam amúgy, én kapásból az ibclc- re gondoltam. (LLL csoprtban egyszer voltam, kíváncsiságból, de messze is volt tõlünk, meg tudtam szoptatni, tudtam magamnak segíteni, feleslegsnek tartottam, hogy eljárkáljak) Amúgy Stefix otthon van nagyon a témában. :) :) Személyes véleményem még annyi, hogy amikor csak önkéntesen olvastam a szoptatás témában, érdeklõdtem utána, is sokan kértek tõlem tanácsot, és a link végén írt "önkéntes tanácsadó árt a babának". Elképzelni nem tudom, hogy mivel tudna (kivéve ha azt mondja az anyukának, hogy dohányozzon nygodtan, igyon nyugodtan, de ilyet nem hiszem, hogy bárki mondana) 2 gyereket szoptattam, illetve a kisebbet még mindig. Bocsi a némileg offért, de nem tudtam kihagyni, hogy ne említsem meg a kételyeimet.

IBCLC szerintem felesleges- valahol. Persze, jó, ha van valaki, aki segít, és szinte mindenre tud válaszolni, de felesleges. Én magam elvégeztem a SOTE-n a képzést, vizsgát nem tehettem, azt a meglévõ órákhoz kötik. Az pedig nekem "kevés" volt (szülésznõ vagyok) eddig. És megmondom õszintén, már nem érzem azt, higy mindenképp kellene a vizsga, hogy "jó" tanácsokat tudjak adni. A nélkül is tudok segíteni a szülõszobán is, késõbb is, így is sokan jönnek hozzám segítségért. Az már nem érdekel, hogy nincs meg a papírom róla. Külön nem sok helyen alkalmaznának tanácsadóként, a fizetés sem lesz magasabb, ha van egy plusz papírom. Elsõ válaszoló voltam amúgy, én kapásból az ibclc- re gondoltam. (LLL csoprtban egyszer voltam, kíváncsiságból, de messze is volt tõlünk, meg tudtam szoptatni, tudtam magamnak segíteni, feleslegsnek tartottam, hogy eljárkáljak) Amúgy Stefix otthon van nagyon a témában. :) :) Személyes véleményem még annyi, hogy amikor csak önkéntesen olvastam a szoptatás témában, érdeklõdtem utána, is sokan kértek tõlem tanácsot, és a link végén írt "önkéntes tanácsadó árt a babának". Elképzelni nem tudom, hogy mivel tudna (kivéve ha azt mondja az anyukának, hogy dohányozzon nygodtan, igyon nyugodtan, de ilyet nem hiszem, hogy bárki mondana) 2 gyereket szoptattam, illetve a kisebbet még mindig. Bocsi a némileg offért, de nem tudtam kihagyni, hogy ne említsem meg a kételyeimet.
Elõször vmi gyerekkel (is) foglalkozó eü. Gyerekorvos, védõnõ, szülésznõ stb. Ebben kell tevékenykedni jó pár órát, és akkor lehet elmenni (továbbképzésre, majd vizsgázni)
Akkor nem régóta fórumozol, jól mondom? :)
Nálunk a kórházban szerencsére ritka nagyon, hogy pótolnának a babának, ha nagyon muszáj, akkor kiskanállal adják, de szerencsére ritka....
Nem tudom, nem találkoztam még (szerencsére) olyannal, aki tényleg úgy adta elõ, mintha "szakember" lenne és úgy osztogatott tanácsokat. Szóval nem tudom. Lehet naiv vagyok, de ilyenekbe nem gondoltam még bele. :)
Hát. Mondjuk lehet, hogy többen vannak azok, akik épp a másik végletet "szorgalmazzák", vagyis hogy nyugodtan mehet a tápszer, mert nem méreg, a cumi, az üveg, mert nem okoz zavart, nem jó nyakló nélkül szoptatni satöbbi. De, ez valahol megint ugyanez a történet; az, hogy alaposabb ismeretek nélkül adnak megbízhatónak tûnõ tanácsot. (És bocsánat, hogy ilyen magaslóról tûnõen beszéltek, csak próbáltam objektív lenni.)
Na jó, aláírom, ez utóbbiban igazad van :) Mármint hogy pontos ismeret nélkül nem könnyû a segítség. És ebben benne van, hogy laikusként az ember talán sok mindent nem kérdez meg, elõfordul, hogy nem tud "józanon" gondolkodni, csak hajtogatja, hogy "az anyatej az anyatej az anyatej kizárólag, semmi más". De nem hinném, hogy ilyen sok van. Amúgy lehet pár év, és visszatérek én is a célomhoz, és mégis elmegyek, hogy legyen egy oklevelem is, csak hogy elmondhassam, hogy van. De ez a jövõ kérdése... NE HARAGUDJ, HOGY ELTÉRTEM TELJESEN A KÉRDÉSTÕL!!! :)
Jól is emlékeztem, ÖNJELÖLT tanácsadókról ír a link, nem önkéntesekrõl. :)
A SOTE-n szeptemberben indítotak ilyet, ott volt részletesen.
Úgy másfél hónapja csak. Korábban nem jutott eszembe :)

Milyen iskolai végzettség kell ahhoz hogy valaki katona lehessen? Elég mondjuk az hogy valaki elvégzi az általános iskolát, aztán később elvégzi a katonai sulit?

Legjobb válasz: Mennyire késõbb? Mert rögtön utána kéne :) Viszont érettségivel jelentkezel szerzõdésesnek, és ha már állományba vettek, jelentkezel tisztire, fizetik is.

Mennyire késõbb? Mert rögtön utána kéne :) Viszont érettségivel jelentkezel szerzõdésesnek, és ha már állományba vettek, jelentkezel tisztire, fizetik is.
Menj a francia légióba. A korhatár 17 és 40 év között van. 18 alatt szülõi, felette saját felelõsség. Átlagos kezdõ fizetés úgy 1000EURO, plussz pótlékok. 15 éves viszony után nyugdíjazás lehet, amit utalnak külföldre is. Illetve, rangnak megfelelõen magasabb bérezés...
A honvédségi fizetéseknél nem az számít, hogy mi a legmagasabb végzettséged, hanem hogy milyen állománykategóriába tartozol és mi a beosztásod. Ezek viszont függhetnek az iskolai végzettségtõl.
Nem kapsz többet. Még diplomával sem. Nekem is van mégsem kapok többet, mint az akinek 8 általánosa van. Csak a nyelvvizsgára jár a pótlék.
De igen, több fizetést kapsz, ha van érettségid!! Egy csomó katona ismerõsöm nem véletlen akarja letenni közben estin!
Érettségivel sem kapsz magasabb fizetést, mint 8 általánossal, csak így meglesz az elvi lehetõség, hogy esetleg továbblépj a legénységi állományból.
Érettségit érdemes megcsinálni, több fizut kapsz a katonaságnál is. Meg ha tisztire akarsz menni oda kell, mert az fõsuli. Ha hivatásos katona akarsz lenni, kell a fõsuli, mert annélkül csak szerzõdéses lehetsz, max 20 évre írhatsz alá, és nem léptetnek elõ ha elérted a végzettségedhez képest a legmagasabb rangot. De az is egy járható út, hogy 18 évesen jelentkezel szerzõdésesnek akár nyolc általánossal, és ha bekerülsz, akkor elvégzed a sulit, mondjuk érettségit leteszed két év alatt, most már van erre is lehetõség, és utána továbbtanulsz.Ebben az esetben fizetik a tanulmányaidat. Hajrá, én drukkolok, tanulj :)
Érettségiz le, min 20% elérése mindenbõl nem egy nagy cucc, esetleg nézz utána, hogyan tudnál javítani a koncentrációdon , kitartásodon mert ezek nélkül amúgy sem leszel jó katona.
Legénységi állományba jelentkezhetsz általános iskolai végzettséggel is. Nem kell hozzá érettségi.
A kérdező hozzászólása: 15 éves vagyok, és szeretnék katona lenni, viszont a tanulás nem megy valami jól, ezért kérdezem hogy elég-e az általános iskola hozzá, muszály-e érettségi.
De oda beszélni kéne a franciát is, nem?

Milyen végzettséget kell szerezni, milyen iskolát kell elvégezni, mi szükséges (kreativitáson és szám. Gépes tudáson kívül persze) ahhoz, hogy valaki filmplakátokat és/vagy könyvborítókat tervezhessen?

Legjobb válasz: Én rajz tagozatos gimnáziumban kezdtem, itt mgetanultam az alapokat, majd elvégeztem egy képgrafikus, alkalmazott grafikus, és reklám grafikusi OKJ-ét. Innentõl már valószínûleg rendelkezni fogsz egy olyan alap számítógépes program tudással amit "pénzre válthatsz", de ha van még kedved és kitartásod hozzá jelentkezhetsz mûvészeti felsõoktatásba pl. elektronikus ábrázolás, vagy tervezõgrafika szakra. ;)

Én rajz tagozatos gimnáziumban kezdtem, itt mgetanultam az alapokat, majd elvégeztem egy képgrafikus, alkalmazott grafikus, és reklám grafikusi OKJ-ét. Innentõl már valószínûleg rendelkezni fogsz egy olyan alap számítógépes program tudással amit "pénzre válthatsz", de ha van még kedved és kitartásod hozzá jelentkezhetsz mûvészeti felsõoktatásba pl. elektronikus ábrázolás, vagy tervezõgrafika szakra. ;)
gondolom, valami sz.gépes grafikai kurzust kellene elvégezned, lehetõleg felsõoktatásban, bár ott is leginkáb az önképzésen múlik - hacsak nem tanultad meg magadtól profi szinten, ami nem egyedülálló, de nem is túl valószínû.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!