Találatok a következő kifejezésre: Milyen végzettség ahhoz, hogy (114 db)

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki tetováló lehessen?

Úgy tudom, annak kell kozmetikus végzettség, aki tetoválószalont akar nyitni. Ha viszont csak ott szeretnék dolgozni, annak mi a feltétele?

Legjobb válasz: Én nem hiszem, hogy kozmetikus végzettség lenne szükséges ahhoz, hogy tetoválószalont nyiss. (Ha kozmetikai tetoválást szeretnél végezni, ahhoz nem árt kozmetikus szakma.) Érdeklõdj a helyi ÁNTSZ-ben a szalonnyitás feltételeirõl. Itt tájékozódhatsz a tetováló tanfolyamokról: http://www.tetovalo-tanfolyam.com/index.php?/Tanfolyamok/tat.. http://www.bigbosstattooteam.com/aloldal/tanfolyam.php http://1etlen.eu/1etlen/testtetovalo

Én nem hiszem, hogy kozmetikus végzettség lenne szükséges ahhoz, hogy tetoválószalont nyiss. (Ha kozmetikai tetoválást szeretnél végezni, ahhoz nem árt kozmetikus szakma.) Érdeklõdj a helyi ÁNTSZ-ben a szalonnyitás feltételeirõl. Itt tájékozódhatsz a tetováló tanfolyamokról: http://www.tetovalo-tanfolyam.com/index.php?/Tanfolyamok/tat.. http://www.bigbosstattooteam.com/aloldal/tanfolyam.php http://1etlen.eu/1etlen/testtetovalo
Bárki tetoválhat végzettség nélkül, inkább kézügyesség kérdése, de általában, akiket ismerek, nem szalont nyitnak, hanem a haverjaikon, magukon gyakorolnak és ha jól megy, annyira, hogy mások akár fizetnének is a munkáiért, akkor jöhet a szalon. Erre meg az elõzõ válaszoló írt, hogy hol lehet utánanézni.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm az információkat!

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy a Sparban valaki szakeladó legyen?

És mennyit ott a fizetés?

Legjobb válasz: Én nemrégiben munkakeresés alkalmával a Sparban is érdeklõdtem. Nekem van érettségim és mûszaki végzettségem. A Sparban azt mondták hogy kereskedelmi végzettség nélkül nem lehet szó felvételrõl. A Tesco, Cora, Auchan alkalmaz eladói végzettség nélkül is (sajnos ott is kisebb az esély, sok eladó van munkanélkül).

Én nemrégiben munkakeresés alkalmával a Sparban is érdeklõdtem. Nekem van érettségim és mûszaki végzettségem. A Sparban azt mondták hogy kereskedelmi végzettség nélkül nem lehet szó felvételrõl. A Tesco, Cora, Auchan alkalmaz eladói végzettség nélkül is (sajnos ott is kisebb az esély, sok eladó van munkanélkül).
A kérdező hozzászólása: Nekem érettségim és ABC-eladói végzettségem van, jó lenne, ha az megfelelõ lenne oda. Köszönöm a választ:)
Végzettség nem, de sok-sok pénz igen!


Milyen végzettség, papírok, engedélyek kellenek ahhoz, hogy saját cukrászdát nyithassak?

Els?sorban Németországban érdekelne a dolog, de az itthoni körülmények is érdeklnek.

Legjobb válasz: Itthoni viszonylatban: Üzletvezetõi elég, ha hozatod a sütit, fagyit. Ha helyben szeretnéd készíteni mindenféleképpen szükség van cukrász végzettségre. Kell egy cégforma: bt, kft. Az alapításhoz egy ügyvédet kell felkeresni. Fel kell venni a megfelelõ tevékenységi köröket. Kell egy könyvelõ is. Kell egy helyet keresni. Venni vagy bérelni, majd az önkormányzatnál bejelenteni, hogy milyen tevékenységet szeretnél folytatni. Õk kiadják az igazolást a tevékenységrõl és elméletileg már meg is nyithatsz. Az ANTSZ-t, élelmiszer biztonságiakat és egyéb felügyeleti szerveket az önkormányzat automatikusan értesíti és õk majd mennek ellenõrizni és ha minden rendben van megadják az engedélyt. Kell még: pénztárgép, kp számlatömb, nyugtatömb, pénztárzárás (könyv), HACCP kézikönyv/rendszer (megfelelõ tisztítószerek,eszközök..stb), egészségügyi kiskönyv minden dolgozónak. Nagyjából ennyi azt hiszem. :)

Itthoni viszonylatban: Üzletvezetõi elég, ha hozatod a sütit, fagyit. Ha helyben szeretnéd készíteni mindenféleképpen szükség van cukrász végzettségre. Kell egy cégforma: bt, kft. Az alapításhoz egy ügyvédet kell felkeresni. Fel kell venni a megfelelõ tevékenységi köröket. Kell egy könyvelõ is. Kell egy helyet keresni. Venni vagy bérelni, majd az önkormányzatnál bejelenteni, hogy milyen tevékenységet szeretnél folytatni. Õk kiadják az igazolást a tevékenységrõl és elméletileg már meg is nyithatsz. Az ANTSZ-t, élelmiszer biztonságiakat és egyéb felügyeleti szerveket az önkormányzat automatikusan értesíti és õk majd mennek ellenõrizni és ha minden rendben van megadják az engedélyt. Kell még: pénztárgép, kp számlatömb, nyugtatömb, pénztárzárás (könyv), HACCP kézikönyv/rendszer (megfelelõ tisztítószerek, eszközök..stb), egészségügyi kiskönyv minden dolgozónak. Nagyjából ennyi azt hiszem. :)
Üzletvezetõi elég, ha az alkalmazottnak van, nem?

Ahhoz hogy bekerüljek az USA hadseregbe, milyen végzettség kell, és USA állampolgárság is kell?

Legjobb válasz: Állampolgárság mindenképp, hogy milyen végzettség azt nem tudom, de biztos nem kell IQ betyárnak lenned hozzá.

Állampolgárság mindenképp, hogy milyen végzettség azt nem tudom, de biztos nem kell IQ betyárnak lenned hozzá.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ !
Hallottam olyat nem tudom már hol de hallottam hogy ha valaki nem ott született akkor nem lehet "valami". Nem biztos hogy errõl hallottam de valami hasonló volt.
"de biztos nem kell IQ betyárnak lenned hozzá." Nos, ebben ne legyél olyan biztos.Olyan technikákkal harcolnak már a sima G.I -ok is....Ostoba, hebrencs stb.embert nem vesznek fel.Komoly tesztet kell elvégezni elötte, hogy bekerülj.Az erönlétröl nem is beszélve.
A rendõrség, FBI, tengerészgyalogossághoz kell állampolgárság, a hadsereghez tudtommal nem. De a követségen kérdezd meg!
a józan ész nem egyenlõ a végzettséggel, és mivel 17 évesen is be lehet kerülni, a 8 általánoson kívül nem hinném, hogy bármit is követelnének... állampolgárság viszont sanszos, hogy kell, bár efelõl tényleg inkább a követségen érdeklõdj

Milyen végzettség kell/javasolt ahhoz hogy az ember látványterveket, showkat csináljon (nem tudom mi a hivatalos neve)? Ilyenekre gondolok mint pl koncerteken füstök, tûzijátékok, lézerek idõzítése, összehangolása.

Gimnazista 0.-os vagyok... Lassan el kell döntenünk hogy melyik szakra megyünk tovább...

Legjobb válasz: Tüzijátékhoz kell valamilyen vizsga, papír, hogy tisztában vagy a technikával és veszélyeivel, felhasznált anyagokkal, biztonságos kezelésükkel és tárolásukkal. Szinpadi világításhoz, lézershowhoz nem szükséges ilyen (amennyire én tudom). A kellõ ismereteket önszorgalomból is el tudod sajátítani. És mint egy zongoristának sem kell papírt lobogtatni, hogy bizonyítsa tehetségét, hasonlóképp egy színpadi látványtervezõnek sem kell különösebb szakirányú végzettség a vállalkozóvá váláshoz.

Tüzijátékhoz kell valamilyen vizsga, papír, hogy tisztában vagy a technikával és veszélyeivel, felhasznált anyagokkal, biztonságos kezelésükkel és tárolásukkal. Szinpadi világításhoz, lézershowhoz nem szükséges ilyen (amennyire én tudom). A kellõ ismereteket önszorgalomból is el tudod sajátítani. És mint egy zongoristának sem kell papírt lobogtatni, hogy bizonyítsa tehetségét, hasonlóképp egy színpadi látványtervezõnek sem kell különösebb szakirányú végzettség a vállalkozóvá váláshoz.
amiket leirtál teljeen mások :) a show és technika és a tuzijátékok teljesen mások :) A tuzijátéknál 3 alap képzes van es egy felsobb amit nem is igazán tartanak mert kémia dibloma kel hozza :) 1.raktáros 2.árusito 3.elmukodteto 4.készitö(amibol magyarországon kb három embernek van :) de ebbe most nem mennek bele mert nincs idom :D
Válaszolva a kérdésed második felére is, szerintem mindhárom szakterület ad megfelelõ alapot hozzá. Vagyis ha mûszaki beállítottságú vagy, akkor nem lesz nehéz szinpadi fénytechnikát összeállítani, kezelni. Ez jobbára kreativitást igényel. De konkrétan az elektro szak releváns, mert ha részletekbe menõen tisztában vagy a szerkezetek mûködésével és tulajdonságaival, akkor már könnyebb lesz tudatosan tervezni.

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy óvodába, bölcsődébe szeretnék elhelyezkedni?

Az alapszint is és a felsőfok is érdekel. Pl. sima dajkaként bölcsődébe és óvodába is el tudok helyezkedni? Egy óvodapedagógus diplomával szintén? Esetleg mi kell ahhoz, hogy óvodapedagógiára felvegyenek?

Legjobb válasz: Bolcsodeben nincs dajka. Oda csecsemõgondozó es kisgyermek nevelõ végzettség kell, az ovodapedagogus diploma nem váltja ki. Van mar fõiskolai képzés is ehhez a szakmához. Óvodában van dadus es ovodapedagogus. A felvételi követelményeket megtalálod a fõiskolák oldalain.

Bolcsodeben nincs dajka. Oda csecsemõgondozó es kisgyermek nevelõ végzettség kell, az ovodapedagogus diploma nem váltja ki. Van mar fõiskolai képzés is ehhez a szakmához. Óvodában van dadus es ovodapedagogus. A felvételi követelményeket megtalálod a fõiskolák oldalain.
Alapszint: okj dajkaképzõ, ezzel lehetsz dadus oviba fõsulin van 1-2 éves csecsemõgondozó, kisgyermeknevelõ ezzel mehetsz bölcsibe ugyanez van fõiskolai 3 éves képzésen, szintén bölcsibe, de már magasabb a fizu szintén 1-2 éves képzés a pedagógiai asszisztens aki mehet oviba, az óvónõ munkáját segíti, és a legmagsabb az óvodapedagógus, ez 3 éves fõsuli. A legnagyobb különbség az, hogy az oviba pedagógiai a egészségügyi végzettség kell . Óvodapedagógus felvételnél ének-zene alkalmasság, torna alkalmasság van, mûvészeti és egészségügyi alkalamasság van.
bocs tehát az oviba pedagógiai, a bölcsibe egészségügyi végzettség kell. Átfedés nincs, olyan szakma ami mindkettõbe jó, nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Van már egy pár eü-s végzettségem, mint szoc. gondozó és ápoló, orvos asszisztens és mentõápoló. Az óvodapedagógiát szeretném elkezdeni Debrecenben az egyetemen, de mondták, hogy ez állítólag oda nem elég, kell valamilyen ehhez kapcsolódó alapfokúmnak meglenni, csak azt nem tudom, hogy minek kell meglennie.
Csecsemõ gondozó es kisgyermek nevelõ a végzettség, mar írtuk. Az ovodapedagogianak a bolcsodehez semmi koze.

Milyen végzettséggel kell rendelkeznem ahhoz, hogy mondjuk egy munkaügyi hivatalban dolgozhassak?

Legjobb válasz: Humán erõforrás, személyügyi szervezõ, közgazdász, pénzügyi fõiskola, mérlegképes könyvelõi végzettség, ezek a legáltalánosabbak. Ezek nélkül ma már nem nagyon vesznek fel senkit. Korábbról van sok egyéb, pl. tanári, mezõgazdasági diplomás, aki ott dolgozik.

Humán erõforrás, személyügyi szervezõ, közgazdász, pénzügyi fõiskola, mérlegképes könyvelõi végzettség, ezek a legáltalánosabbak. Ezek nélkül ma már nem nagyon vesznek fel senkit. Korábbról van sok egyéb, pl. tanári, mezõgazdasági diplomás, aki ott dolgozik.
haverom, neked komolyan az az álmod, hogy a munkanélkülibe ajánlgasd a melót???
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok a haverod. Nem az az álmom, hogy ott dolgozzak, de jelenleg több mint két éve nincs munkám, és most szeretnék tovább tanulni, hátha azzal megyek valamire. Sajnos csak irodai munkát tudok vállalni, így ilyenekben gondolkodok igen. Ez van.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak köszönöm a válaszát! Hasznos!

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy parfümériában dolgozhassak? Mint pl a Müllerben azok a nők akik segítenek kiválasztani a parfümöt, erre a munkakörre gondolok :-)

Legjobb válasz: Szerintem egy sima érettségi plusz bolti eladó végzettség is elég hozzá. Persze, gondolom az olyan nagyobb multicégeknél, mint a Müller biztosan van valamilyen továbbképzés.

Szerintem egy sima érettségi plusz bolti eladó végzettség is elég hozzá. Persze, gondolom az olyan nagyobb multicégeknél, mint a Müller biztosan van valamilyen továbbképzés.

Milyen szakma vagy végzettség kell ahhoz, hogy jól keressek?

5ös vagyok matek és fizikából,rajongok az autókért így egyik álmom ,hogy egy új BMW-t vehessek,melyik szakmával érhetném ezt el?

Legjobb válasz: Mûszaki menedzser, gépészmérnök, villamosmérnök végzettséggel jó eséllyel elhelyezkedhetsz az autóiparban. Ott a fizetés beosztástól, területtõl függõen nettó 300 ezertõl a csillagos égig terjed. Én minõségbiztosítási mérnökként (gyakornoki állásban) keresek nettó 200 ezret úgy, hogy még tanulok mellette.

Mûszaki menedzser, gépészmérnök, villamosmérnök végzettséggel jó eséllyel elhelyezkedhetsz az autóiparban. Ott a fizetés beosztástól, területtõl függõen nettó 300 ezertõl a csillagos égig terjed. Én minõségbiztosítási mérnökként (gyakornoki állásban) keresek nettó 200 ezret úgy, hogy még tanulok mellette.
Führer-ként kell végezni, és egy piros karszalag kell legyen a kezeden minimum :D
Ez alapján én azt mondom, hogy mozdulj tudatosan az autóipar irányába, mondjuk legyél gépészmérnök. Úgy tudom létezik autógépész mérnök is. Ha elég jó vagy, és el akarod érni a célod, lehet, hogy egy nap a BMW-nél fogsz dolgozni, ahonnan a tesztelés alatt álló típusokkal mehetsz majd haza minden nap. Itthon a mérnökök általában csak vezetõi állásban keresnek igazán jól, de az nem mindenkinek fekszik, nekem sem. Én beérem használt BMW-vel is, az újakat úgyis mûanyag autónak tartom. :)
Kulturált prostituált. Hímnemûek számára ingyenes a felvételi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!