Találatok a következő kifejezésre: Milyen választható vannak (8 db)

Milyen választható oltások vannak? Melyiket érdemes beadatni?

Legjobb válasz: Szia. Én szerettem volna beadatni a rota vírus ellenit, a bárányhimlõ ellenit, a pneunococcust és a meningococcust és a doktornõnk csak a pneunot meg a meningot javasolja de azt is csak késõbb. Most 14 hetesek vagyunk. Illetve majd nagyobb korában az agyhártya ellenit. Engem meggyõzött így csak a pneunot és a meningot fogjuk beadatni neki pluszban.

Szia. Én szerettem volna beadatni a rota vírus ellenit, a bárányhimlõ ellenit, a pneunococcust és a meningococcust és a doktornõnk csak a pneunot meg a meningot javasolja de azt is csak késõbb. Most 14 hetesek vagyunk. Illetve majd nagyobb korában az agyhártya ellenit. Engem meggyõzött így csak a pneunot és a meningot fogjuk beadatni neki pluszban.
A kérdező hozzászólása: A kettõ között mi a külömbség és mennyibe kerül?
A Pneuno állítólag szeptembertõl ingyenes lesz amúgy 17000 Ft egy adag és minél korábban adatod be az oltást (ez minden oltásra vonatkozik), annál több ismétlõre lesz szüksége a babának. És abból négy kell összesen, ha jól emlékszem. A meningo árát nem tudom. Én egyelõre ezt a kettõt fogom neki beadatni. Ja én vagyok az elõzõ:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ
A Pneumococcus és a Meningitis mindkettõ okozhat agyhártyagyulladást, az elsõ tüdõgyulladást is, valamint sok egyéb légúti megbetegedésért is felelõs. A Meningitis elleni oltás 1 éves kor alatt olcsóbb, de ekkor még kettõ kell belõle, egy éves kor felett drágább, de ekkor már elég egy. (ezért a mi dokink felírta 11 hónaposan, mert akkor még olcsóbb, hûtõben tároltuk és 1 éves kor után beadta, mert akkor már elég volt egy oltás belõle) A Pneumococcus szeptembertõl a 2 éven aluliaknak lesz ingyenes, én beadatom. Ezen kívül én beadatom majd a kullancsencephallis elleni oltást, ami egy 3 oltásból álló sorozat és 3 évente egy ismétlõ oltás kell belõle. A Rota ellenit én beadattam volna, de késõn tudtam meg (6 hónapos korig kell beadni, de nem szúrás, hanem meg kell inni), így lecsúsztunk róla, mostmár mindegy. Be akartam még adatni a bárányhimlõ ellenit (errõl nagyon megoszlanak a vélemények), de mire megkaphattuk volna, elkapta a drágám a betegséget, így most már nem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Nekünk a rota meg van, most kell az agyhártyagyuladás elleni, csak nem tudom melyiket.A leírásotok alapján érdemesebb a penomo
Utolsó voltam. A gyerekorvosunk azért ajánlotta a Meningitis ellenit, mert az okozza a leggyakrabban az agyhártyagyulladásos eseteket. Ettõl függetlenül én úgy érzem, jobb félni, mint megijedni és legközelebb rákérdezek a pneumococcus ajánlására is, de azt hiszem, mindenképpen beadatom azt is.

Milyen gördeszkákból választhatok, ha olyanra lenne szükségem, ami CSAK gurulásra van kitalálva?

Azt hiszem van ilyen "longboard" meg ilyen nagyon rövid deszkát is láttam már. (tehát semmi trükközés meg hasonlók, csak gurulás)

Legjobb válasz: Igen, van ez a longboard, ezzel tényleg csak gurulni lehet. Gyorsabb mint a trükkökre kitalált deszka, és jobban lehet vele kanyarodni. [link] nézz körül itt, mondjuk elég drága mulatság.

Igen, van ez a longboard, ezzel tényleg csak gurulni lehet. Gyorsabb mint a trükkökre kitalált deszka, és jobban lehet vele kanyarodni. [link] nézz körül itt, mondjuk elég drága mulatság.
Bizony van a longboard, amit erre is használnak, meg lejtõkön szoktak a bizonyos fajtáival nagy sebességgel legurulni leginkább. :) A másik fajta a cruiser gördeszka, ami valamivel rövidebb a sima deszkáknál, de nagyobb és puhább kerekek vannak rajtuk, szóval marha kényelmes rajtuk közlekedni. :) Cruisereket itt tudsz venni: Garage (Alapvetõen nem a legjobb, de ez is megteszi, illetve itt csak a Blind és a Dusters California márkájú deszkáknál vannak cruiserek. Néha a Clichénél is szokott lenni egy fajta, de ez ritka és nem is valami jó. :D ): [link] PepperSkate: [link] Store13 (itt szintén nem csak cruiserek vannak): [link] Criminalskate (itt is vegyesen vannak): [link] Illetve ezek mellett a valamelyik Stégbe is érdemes benézni. (Attól függ melyikhez vagy közelebb. Van egy Veszprémben és egy Budapesten.) Ha jól tudom nekik nincs webshopjuk. Longboardot pedig leginkább innen érdemes venni, de mielõtt veszel valamit elõtte keress rá facebookon a HillDancers Hungarian Longboarding nevû csoportra és kérdezz rá, hogy tényleg érdemes-e megvenni. :) Cruiserek esetében engem is kérdezhetsz akár itt is, viszont longboardoknál csak kicsit tudok segíteni. :) Tehát longboardot innen: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! :)
Kamu, én elértem a 100pontot, de csak a mellébeszélés van, HA egyáltalán válaszolnak az email-re (2-3havonta...)


mobilinternetet választhatsz hozzá. És Magyarországon csak az a 3 mobilszolgáltató van

Az SZTE-n milyen gagyi szabadon választható tantárgyak vannak, amikkel kipótolhatom a hiányzó krediteket?

Sziasztok! Most indult a kurzusfelvétel az egyetemünkön. Most leszek másodéves és már rájöttem, hogy a kötelezőkön kívül csak lehetőleg minél gagyibb (=egyszerűen teljesíthető) tantárgyakat kell választanom, ha már nem sikerült teljesen fontos tantárgyakkal kitölteniük a tanrendet. Ugye a 30 kredit nekünk nem jön össze a kötelezőkből, tavaly csak kb. 15 félévenként, de idén is 20. A többi kredithelyet szeretném kitölteni lehetőleg minél gagyibb tantárgyakkal, amikre lehetőleg be sem kell járni, tanulni sem kell a vizsgákra, vagy minél egyszerűbben lehet belőlük akár 5-öst is szerezni. Szóval kérdezném azokat, akik járatosak Szegeden, hogy milyen ilyen tantárgyakat ismernek, amik közismerten minden évben indulnak és nagyon könnyű őket teljesíteni, pláne nem ötöst szerezni belőlük? Kettő ilyennel találkoztam eddig: -hallás biofizikája; órákra be sem kell járni, az év végén leadsz egy pároldalas dogát a hallásról és megvan az ötös és 2 kredit -borkóstolás; önköltséges, félév elején fizetsz 10 000 forintot a későbbi borokért és év közben iszogattok és erről tanultok; garantált ötös, 2 kredit Tud még valaki ilyeneket?

Legjobb válasz: Bevezetés a mobilkommunikációba, amit a T-mobile tart. Nekem a felsõbb évesek súgtak, hogy potya 2 kredit, fel is vettem a 32 kredit nyelvi okosság mellé, és reménykedek, hogy ez igaz! :)

Bevezetés a mobilkommunikációba, amit a T-mobile tart. Nekem a felsõbb évesek súgtak, hogy potya 2 kredit, fel is vettem a 32 kredit nyelvi okosság mellé, és reménykedek, hogy ez igaz! :)
Mindennapok kémiája (Hernádi)- Netes vizsga, haverod súg, nem nehéz, érdekes Fantázia és valóság - Valami király kurzus, nem kell bejárni, nem nehéz, érdekes, a tanár is jó arc. Van vizsga, de kb ilyen, hogy mesélj a galaktikus birodalmakról (pl Star Wars) Mindennapok matematikája - Bejársz 4es, egy feladatot megcsinálsz 5ös Infótöri - Be sem kell járni Eddig kb ezeket ismerem. Állítólag a rocktöri és hasonsõrû társai sem valami nagy kaland.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat! A rocktöri tényleg gagyi jegyszerzési szempontból. Arra mehet nyugodtan bármelyikõtök. Be sem kell járni és a végén egy 40 kérdésed ABCD karikázgatóst kaptok, nagyon engedékeny ponthatárokkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!