Találatok a következő kifejezésre: Milyen ultrahangot a (122 db)

Hány hetes korban érdemes elmenni 3D vagy 4D-s ultrahangra? Milyen ultrahangra menjek? Melyik a legjobb?

Legjobb válasz: 12 hetesnél hamarabb semmiképp ne menj 4D utrahangra. Inkább már félidõ környékén szokás, olyan 18-20 hetesen.

12 hetesnél hamarabb semmiképp ne menj 4D utrahangra. Inkább már félidõ környékén szokás, olyan 18-20 hetesen.
Szia! 22 hetes kismama vagyok és a doki azt mondta ha szép képet szeretnék a Babáról akkor a 26.héten vagy utána megyek 3d-s v 4d-s uh-ra. Ilyenkorra kialakulnak a Baba jellegzetes vonásai és megmondják majd kire hasonlít. Ha elõtte mész a Baba még nagyon sovány és nincsenek még meg a babavonásai. A 12-ik és a 19-ik héten úgyis kell menned sima uh-ra megtudod hogy van a Babád. Jó egészséget Nektek!!
Szia!Én 22hetesen mentem el, budapesten voltunk a Kleopátra házban!!Csak ajánlani tudom, mert nagyon kedvesek, és aranyosak voltak!A baba nagyon szépen kivehetõ, és az is láttuk, hogy teljesen az apukája!Nagyon klassz, érdemes elmenni!!
Szia!Nekem a doki mondta, hogy a 23-25.hétig jó, mert akkor még belefér egészben a képbe.Utána is jó, bármeddig.Mi a 24.héten voltunk 4D-on, jól látszott mindene.
Azt már elmondták mikor érdemes menni, így én a második kérdésedre válaszolnék.A 3D és 4D között úgy tudom csak idõbeli különbség van.A 3D-nél késik picit a kép amit látsz, míg a !D-nél azt látod ami pont akkor történik.

Milyen az a 3D ultrahang?

Legjobb válasz: Én is erre gondoltam. Hisz minden ultrahang, még a 2D-s is "mozog", tehát egy ultrahangos videofelvétel (tehát nem fotó) az egyben 3D-s is, hisz mozog rajta a baba. De a kinyomtatott (4D-s) kép az a 3D-s, mert mivel fénykép, nem mozog. Na ezt jól elmagyaráztam. :) Azért remélem értitek. :D

Én is erre gondoltam. Hisz minden ultrahang, még a 2D-s is "mozog", tehát egy ultrahangos videofelvétel (tehát nem fotó) az egyben 3D-s is, hisz mozog rajta a baba. De a kinyomtatott (4D-s) kép az a 3D-s, mert mivel fénykép, nem mozog. Na ezt jól elmagyaráztam. :) Azért remélem értitek. :D
Annak a képe ugyanolyan, mint a 4D. Csak a 4D-nél a negyedik dimenzió az idõ, tehát azt látod, ami abban apillanatban odabent történik. De szerintem ilyen nincs is külön, mert ami 3D, az 4D is.
A kérdező hozzászólása: Akkor a 3Dvel elvileg csak képet tud késziteni és dvd-t nem, mert nem látszik a mozgás?
Szia! Itt egymás mellett láthatsz egy 4D videót és 3D-s képeket: http://www.csodabent.hu/galeria
Gondoltam pontosítok az elõbbi hozzászólásokon, de esélytelen lennék. Olyan, hogy 4D-s ultrahang nincsen, marketingfogásnak vetették be a fantasztikum végett. Az 3D. Az idõ nem számít dimenziónak. Gyakorlati példával akkor a mozivászon 2D-je ha idõbeli változást mutat (pl lassított, gyorsított felvétel), attól nem lesz a film "3D"-s az idõ miatt. Üdv!

A fogantatástól számított 7-8 hetes terhességnél kb. milyen vastag a nyálkahártya? Hüvelyi ultrahangon már látható a baba?

Legjobb válasz: Nem csak hüvelyi hanem hasi ultrahangon is látszik a baba, úgy 6-7 hetes korban már szívmûködés is van.

Nem csak hüvelyi hanem hasi ultrahangon is látszik a baba, úgy 6-7 hetes korban már szívmûködés is van.
Màr hasi ultrahangon is làtszik:) !!
Az a mensitõl számolva már9-10 hetes terhesség! Én pont ilyenkor voltam 2. uh-n a dokimnál, és kezeivel-lábaival kapálódzott a drága:) Ilyenkor már hasi uh is kimutatja!!!


Kérlek tegyetek fel nekem 8 hetes ultrahang képeket. Milyen volt a babátok az első ultrahang képen?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok. Bocsi de egy kicsit meg van szerkesztve :) Mivel jó a képzeleterõm , és azt láttam a képen,hogy a babám túrázik és sétál fel a dombon tarisznyával a hátán :D

Utolsó vagyok. Bocsi de egy kicsit meg van szerkesztve :) Mivel jó a képzeleterõm , és azt láttam a képen, hogy a babám túrázik és sétál fel a dombon tarisznyával a hátán :D
Nekem 7 hetes képem van. De nem valami jó minõségû mert telefonnal fényképeztem a képet. http://kepfeltoltes.hu/view/120404/P280212_15.53_www.kepfelt..
Nagyon jó tényleg olyan amúgy :)
http://kepfeltoltes.hu/view/120405/8_h_t_www.kepfeltoltes.hu.. utolsó vagyok itt 8 hetes 3 napos :)

Milyen 4 d-s ultrahang a péterfy kórházban?

aknátok fel nekem képet vagy amitek van mert én 8adikán megyek

Milyen az a hüvelyi ultrahang?

Mi a menete,hogy csinálják /részletes leírás is jöhet/,mikor alkalmazzák,mennyire kellemetlen,és mit sz?rnek/néznek vele?

Legjobb válasz: Az ember lánya szégyenkezik kicsit, olyan mint egy mûfütyi, amikor feldugják és forgatják benned, de ki lehet bírni, nem fáj. Nekem szerencsére nõ csinálta.

Az ember lánya szégyenkezik kicsit, olyan mint egy mûfütyi, amikor feldugják és forgatják benned, de ki lehet bírni, nem fáj. Nekem szerencsére nõ csinálta.
Akkor alkalmazzák, ha a méhed és a petefészek állapotát akarják látni. Kb. annyira kellemetlen, mint a nõgyógyászati vizsgálat többi része. Egy nem túl vastag rudat beléd dugnak, és a monitoron látszik a méhed és a petefészkeid. Nem tart sokáig.
A kérdező hozzászólása: Értem és köszi!
A kérdező hozzászólása: nekem semmi gondom a férfi nõgyógyászokkal sem, sõt jobban is szeretm, sokkal kíméletesebb.

Gólyafészek Kismama Centrum Székesfehérvár! Járt már itt valaki 4D-s ultrahangon? Milyen minőségü a felvétel? Mennyibe kerül a vizsgálat?

Köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Pont ma voltam. Nekem nagyon nagy élmény volt, illetve apuka is oda meg vissza volt. 11.000Ft volt, kaptunk egy DVD-t és végig kedvesen elmondta a doki, hogy mit látunk éppen. Lehetett kérdezni tõle. Nem tudom máshol milyen, de nekem nagyon jó volt látni a manót. Jó babavárást! 21 hkm

Szia! Pont ma voltam. Nekem nagyon nagy élmény volt, illetve apuka is oda meg vissza volt. 11.000Ft volt, kaptunk egy DVD-t és végig kedvesen elmondta a doki, hogy mit látunk éppen. Lehetett kérdezni tõle. Nem tudom máshol milyen, de nekem nagyon jó volt látni a manót. Jó babavárást! 21 hkm
tévedés hogy a Bácskai doktor nem lenne jó doki vagy hogy nem ért hozzá.. hozzájárt édesanyám, én is 14éves korom óta, most a babánkkal is minden hónapban ott vagyunk.én is voltam nála a gólyafészekben, akkor nekünk is csinált 4D-t.nekem is háttal volt, mondta hogy köhögjek, és meg is fordult. 15perc volt nekünk is, abból 10perc 4D. valóban nem olyan mint pesten ahol 20-30percet nézig, ilyenkor sosem lehet eleget látni. de a Bácskai dr volt Székesfehérváron az elsõk közt akik az ultrahanggal foglalkoztak, és én tökéletesen megbízom benne. mindenkinek vannak nyûgösebb napjai, nagyon sok páciense van, a magánrendelésén is egymásnak adják a kilincset, még a gólyafészekben is. amikor én voltam nála, én is észrevettem, hogy nyûgösebb, nem igazán beszélgettünk úgy mint a távirda utcai magánrendelõjében.feltûnt, de legközelebb ismét aranyos volt. sajnálom, hogy "rossz" tapasztalat volt..
A kérdező hozzászólása: Én a genetikai uh után kértem idõpontot, rákérdeztem, hogy mikor érdemes menni, azt mondta, hogy a 24hét elõtt ne menjünk, mert még nagyon csontos a baba és semmit nem látunk belõle. :( Egy hónapra adott idõpontot. Neten nézegettem 4D-s képeket olyan szépek. Remélem azért hajlandó lesz a babánk megfordulni, nem marad ebben a haránt fekvéses hasas pozícióban. :D Aki küldte a képeket, na arra a helyre fogok menni, holnap kérek is idõpontot. Az egyisk ismimnek pl Gyõrben csináltak 4d-t szintén 24hetesen, gyönyörû lett az õ felvételük is. 6ezer volt két dab képpel, és nekik kellett vinni a dvd-t.
Most hogy így írod és elgondolkodtam szerintem a 24. hét már késõ, mert az elsõvel mi is akkor voltunk és be volt fordulva a méhlepénybe és nem látszott nekünk se semmi. A másodiknál pár héttel korábban és nagyon jó lett a felvétel. De nem néztem konkrétan utánna, de mintha én 21 hetesen kértem volna idõpontot és azt mondta a hölgy, hogy most menjünk rögtön, mert most még jó lesz a felvétel. És talán kedden hívtam és csütörtökre adott is idõpontot.
nekem tavaly õsszel Deák csinálta, 14 percbõl kb. 10 a 4D. sok minden nem látszik, mert belefúrta az arcát a méhlepénybe a lányom, de profilból és egyszer szembõl is láttuk, és a lényeget is, hogy lány és egészséges. én is sokkal jobb felbontású felvételre számítottam, bár azt mondták többen is, hogy ennek ilyennek kell lenine, hát nemtom. apósnak külön meg kellett mutatni, hol a baba:s magamtól nem adtam volna érte ennyi pénzt, de ajándékba "kaptuk".
A kérdező hozzászólása: A 24.héten mentem, direkt megkérdeztem azt mondták, hogy most menjek, már 1hónapja meg volt az idõpontom. De ugyan azt láttam, mint a kislányomnál, szinte semmit, pedig annó szépen mutatta az arcát a babóm. Azt hittem, hogy akkor azért volt rossz a felvétel, mert a 30.hét után mentem, de még 24hetesen sem láttam mindent. Küldött az egyik kismama innen fórumról egy 20perces anyagot, és 4db fotót, igaz õ Bp-en csináltatta, de kb 10-15perc volt a 4D nekik és gyönyörû kivehetõ volt a baba. 22hetesen készült neki az uh. Mikor legelõször voltunk 6éve, akkor 7perces volt a 4D-s felvételünk megnéztem és 20perc az egész uh.
Bácskai doktor nem igen ért ehhez, viszont mi a Deákkal elégedettek voltunk. Kérdezõnek: nem írtad hányadik héten mentél, mert nem véletlenül meg van mikor kell menni, mert sem nem túl kicsi sem túl nagy nem lehet a baba és egy idõ után befordulnak a méhlepénybe és akkor megint nem lehet róluk felvételeket csinálni. Úgyhogy nagyon el kell találni az idõpontot, amikor pont jó. A másik pedig, komolyan azt hitted, hogy készít a gép 4D felvételt a hasadra tett szerkentyûvel? Ez sima 2D-s felvétel (természetesen) és egy egyszerû számítógépes program készít belõle 4D képet. Éppen ezért csak látványnak jó egyébként tök haszontalan. Nem használják diagnosztizálásra, mert ugyanabból a fekete-fehér 2D-s kép az alapja, ami a normál ultrahang. A neten is vannak programok, amik készítenek 4D-s képeket és utána mozgatják- de ez egy program, semmi több.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok lányok! Voltam a Gólyafészekbe 4D-n és nagyon nagyot csalódtam az uh-ban is és az orvosban is. A babám, amirõl az orvos nem tehet, hason volt végig, tehát semmit nem láttunk belõle. Néha kicsit elfordult, akkor oldalról a kis profilját lehetett látni. A vizsgálat 15perc 34mp volt, abból a 4D 1perc10mp. :S Örülök, hogy jól van a babám, ezért is mentem, hogy tudjam minden rendben van. De kérdem, mire fizettem ki a 11ezret????? Én 4d-s uh-ra mentem, nem 2dimenziósa!!! Máshol is csak egy perc a 4d-s felvétel? Nagyon nagyot csalódtam, soha többet nem megyek ide vissza, a doki sem nagyon eröltette meg magát, legalább mondta volna azt, hogy sétáljak egy pár órát és menjek vissza, hátha látunk utána vmit nem? Azt hiszem szeptemberben Bp-re fogok menni, ott mennyi ideig tart a 4D-s uh? Ott is csak egy perc lesz? Teljesen kivagyok akadva......
Ugyanaz a sziget utcai meddõségi központ költözött át a Gyümölcs utcába. A gép is ugyanaz, én is voltam ott két éve...és most is.
Szia! Elsõ vagyok. Nekünk kisfiú. Szerintem szépen látszik mindene aminek kell. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Még pár éve én is Bácskainál voltam a Sziget utcában, de nagyon homályos volt a fevétel, nem tom, hogy milyen gép volt. Errõl a kismama centrumról nemrég hallottam, remélem nekem is tetszeni fog. Bácskait ismerem, jó orvos nagyon. Milyen nemü babátok lesz, azt megtudták mondani? :) Boldog babavárást kívánok nektek!
Mi is ma voltunk, nem voltam elájulva a Bácskai dokitól: motyogott, gépiesen elmondott mindent, nekem nem nyujtott olyan nagy élmény, mint amilyenre számítottam. 11ezer volt- 1dvdvel. Amúgy mindent precízen megmért és elmondott, csak látszott, h unja már. :( Ha mégegyszer megyünk Bpestre fogunk menni... 20hetes vagyok Szép babavárást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Azóta voltunk múlthéten a 4D Genesisben Bp-en, hát lányok nem hazudok, de 1óra 10 perc volt az UH, abból 40 perces 4D-s DVD-t kaptunk, és egy 144 darabból álló képsorozatot DC-n. A kicsi lányunk olyan gyönyörûen látszott, tiszta fekete háttér volt és csak a baba. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, ezért fizettem összesen 11ezer ft-ot. A szonográfus hölgy kínálgatott kávéval, cappuchinóval, üccsivel, sõt még csokit is kaptam. :) Nem csak a babát vizsgálta meg alaposan, hanem az én veséimet, májamat, méhemet, petefészkeimet is alaposan átnézte. Na erre vártam, hogy ilyen minõségü, és hoszsú felvételem legyen a picirõl! :) Az egyik kismama innen fórumról két hete volt szintén a gólyafészekben, õ is panaszkodott nekem, hogy semmit nem látott, és csak 10 perc volt az egész, abból 2perc a 4D. :S

Milyen az a magzati kardiológiai ultrahang? Milyen a Haller utcai Kardiológiai Intézet?

Legjobb válasz: Én Szegeden voltam. Érzésre ugyanaz, mintha simán ultrahangoznának. Ilyenkor az orvos a baba szívecskéjét nézi, hogy az erek, az áramlás megfelelõ-e ill. van-e fejlõdési rendellenessége. Olyan érdekes volt, mert úgy láttam a drágám szívét, mintha mondjuk az én szívemet vizsgálták volna. Nekem az afp-m alacsonyabb lett, a genetikus küldött el szívuh-ra. Ezzel is ki tudják szûrni, hogy Down-kóros-e a pici. Nyugi, tényleg olyan, mint egy sima uh!

Én Szegeden voltam. Érzésre ugyanaz, mintha simán ultrahangoznának. Ilyenkor az orvos a baba szívecskéjét nézi, hogy az erek, az áramlás megfelelõ-e ill. van-e fejlõdési rendellenessége. Olyan érdekes volt, mert úgy láttam a drágám szívét, mintha mondjuk az én szívemet vizsgálták volna. Nekem az afp-m alacsonyabb lett, a genetikus küldött el szívuh-ra. Ezzel is ki tudják szûrni, hogy Down-kóros-e a pici. Nyugi, tényleg olyan, mint egy sima uh!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem minden rendben lesz.
Csak megerõsítésképpen írok. Nekem is kellett magzati szív uh (kevés magzatvíz miatti genetikai uh-t követõen). Semmiben nem más, mint egy sima uh, csak jobb géppel, jobban megnézve csinálják. Tényleg érdekes volt látni a véráramlást a kis szívében. Nekem a Baross u-ban csinálták. Remélem, minden rendben lesz nálatok, írj, majd ha már tudod az eredményt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sajnos itt nagyon sokan vannak, úgyhogy júniusra van idõpontom.

Milyen a 18. heti genetikai ultrahang a Sote I-ben? Tényleg 2 perces futószalag?

Szonográfus csinálja vagy uh-s szakember? Leírnátok a véleményeiteket?

Legjobb válasz: futoszalag es lutri az is, hogy kihez kerulsz. vagy szonografushoz vagy dokihoz. en elmentem pluszba az istenhegyire is. igy voltam nyugodt.

futoszalag es lutri az is, hogy kihez kerulsz. vagy szonografushoz vagy dokihoz. en elmentem pluszba az istenhegyire is. igy voltam nyugodt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, szerintem én is megyek a Magzatiba....
Menj a Hepinethez. Fele annyiba kerül, mint az Istnehegyin, de tökéletes, és megfelelõ szakember csinálja, FMF protokol szerint.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet, de ha megyek fizetõsbe marad a Magzati D. Kp. :)

Ma voltam hasi ultrahangon. Endometrium:6 mm. Ma vagyok a 11. napon. Ez jó? Milyen az a vastagság ami megfelelő, ha kisbabát szeretnénk?

Legjobb válasz: Szia nem vagy véletlenül terhes? Mert ha jól emlékszem az endometrium 6mm = 6 hetes terhes.

Szia nem vagy véletlenül terhes? Mert ha jól emlékszem az endometrium 6mm = 6 hetes terhes.
Terhes biztosan nem vagy.A 6 mm nem tùl vastag de mèg az ovuig ès a beàgyazòdàsig javulhat. A peteèrès körül 8-10 mm- nek kell lennie. Egyèl sok fehèrjèt tùròt , joghurtot stb. ès sok vizet kell inni. Azonkívül a peteèrès utàn a palàstfü tea is sokat segíthet.
A kérdező hozzászólása: Terhes biztosan nem vagyok.Nem is azért mentem orvoshoz.Hát remélem vastagszik még:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!