Találatok a következő kifejezésre: Milyen tulajdonsagai a nimfa (1 db)

Milyen tulajdonsagai vannak a nimfa papagajnak, meddig el el, parban is megtanulhat hangutanozni?

szeretnek vasarolni egy par nimfapapagajt szeretnem megtudni hogy milyen tulajdonsagokkal szamoltak. koszi

Legjobb válasz: Nagyon hangosak.Az egyik ismerõsöm eladta mert végigrikácsolták a lakást.Párban nem egyedül könnyebben tudnak megtanulni beszélni.

Nagyon hangosak.Az egyik ismerõsöm eladta mert végigrikácsolták a lakást.Párban nem egyedül könnyebben tudnak megtanulni beszélni.
Ha rájuk jön a bolondóra nagyon tudnak rikácsolni, de amúgy nagyon szépen tudnak dallamokat fütyülni, hangokat utánozni- enyémek nyávogni is tudnak:) Ezenkívül tartásuk egyszerû, könnyen lehet õket szaporítani.
Szia! Nekem volt nimfapapagájom. Imádtuk, mint minden állatot, de elajándékoztuk. nembírtuk idegekkel, fõleg a panelszomszédok nem..:'( Ugyhogy nagyon jól gondold meg. Ha elkedz visítozni akkor az istenért abba nem hagyja. A miént nem utánzott semmilyen hangotsem. (Mondjuk nem fiatalként került hozzánk, mert annó még a kertesházunkban egyszer csak berepült a kertbe) Nagyon nagy gondolskodás kell neki, Nem lebeszélni akarlak, csak jó ha tudod. Ugy tudom 25 évig él, de ne lõjj le ha rosszul tom, szerintem párban is, miért ne?
Nekem két éve van egy pár nimfám és tudom, hogy soha nem cserélném el õket mondjuk egy hullámosra.Az igaz, hogy erõsen rikácsolnak, de imádnivaló madárkák.Ha minden nap elegendõ idõt töltesz velük, hamar hozzádszoknak, és igénylik a közelséget.El sem tudod képzelni, hogy milyen jó érzés, amikor szépen óvatosan rálép a kezedre, vagy mászik a ruhádon, a válladról játszik a hajaddal....Nem cserélném el ezt az érzést!!Én is úgy tudom, hogy 25-30 évig élnek, persze megfelelõ tartási körülmények között.Párban nem, vagy csak nagyon nehezen tanul meg utánozni, de ha megszereted õket, akkor úgysem ez lesz lényeg!Kell nekik pár játék, hetente több alkalommal reptess, de a legjobb lenne, ha röpdében élhetnének nyáron.(nálam is így van)Igénylik a változatos étrendet, a sok figyelmet.Hirtelen ennyi!Ha van még kérdésed, akkor írj, én válaszlok!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat. nekem voltak hullamos papagajaim csak epp az volt veluk is a gond , hogy egesz nap "be nem allt a csoruk". persze tudom , hogy nincs olyan madar ami ne csicseregne-es ezt nem is szeretnem. de megis nincs olyan papagajfajta amelynek kicsit elviselhetobb a hangja??? mindenkeppen szeretnek egy madarat ezert valasztottam volna a nimfapapagajt mivel en a konyvekben ugy olvastam utana , hogy "csendes bohoc"-akkor megse???
A nimfapapagáj nem rikácsol állandóan.Csak reggel meg este.Legalábbis az enyéimnél így van.Ha reggel aludni akarsz, akkor legyen teljes sötétség a szobában, különben a nappal együtt fognak kelni, és hallgathatod õket egy darabig!! :) Amint látnak vmit a szobában, jöhet a reggeli ébresztõ!!!
Hát az én Nimfám is kis ordibálógép viszont egy idõ után, már megkedveled, megszereted a rikácsolását, nekem például amikor elkezdek gitározni és közbe ugrálni akkor õ is ezt teszi... nem ugrál hanem rázza a fejét, DE NAGYON ARANYOS (jah hát nem ezt mondom reggel 6 kor amikor ien kis napravirradt kakasként szaggatja a dobhártyámat) monjuk nekem is hasznos tudnivaló volt ez a 25-30 év mivel akkor örülhetek mert a madaram csak 8 éves :D:D, na szóval a hangutánzásról meg annyit ha direktbe akarod megtanítani NEM FOGJA, de ha tegyük fel valamit minden nap hall, akkor egyszer csak azt fogod hinni hogy valaki jár a házadba (a szekrány nyikorgása vagy éppen a konyhaszekrény mágnesének kattanása nagyon bejön neki :D) tehát csak nyugodtan vegyél egy kis rikácsoló 2 dekás "fenevadat" :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tyúkjaimnak szórtam be fahamut a gödrükbe fürdeni. Az első dolguk volt megenni belőle a faszenet, ropogtatják mint a kekszet. Miért eszik meg?

3

Hány madár tudna felemelni egy embert?

mondjuk ha madzagot kötnénk rájuk és a másik végét meg emberre kötnénk mondjuk a madarak legyenek valami nagyobb testű madarak ami nagyobb súlyt bír el vagy lehet kisebb is csak írjátok le melyikre gondoltok és mekkora súlyt bírnak el

2

Papagáj gyűrűzés?

Nimfa papagájokat tenyésztek és szeretném gyűrűzni is őket.
A kérdésem az lenne, hogy tenyésztői számot honnan tudnék szerezni és gyűrűt honnan rendeljek?

1

Butaság lenne így tartani, ugye?

Eddig csak kis papagájaim voltak (vannak is), de nagyon szeretnék egy nagy, vagy közepes papagájt. Hogy drága, az még a kisebbik gond, mert ha csak ezen múlna, nem sajnálnám rá a pénzt. A fő ok, hogy itt, ahol élek, semmilyen szakember sincs, aki esetleg értene a papagájokhoz, vagy bármi baj esetén akihez tudnék fordulni. Állatorvos van, de max. kutyához, csirkéhez, disznóhoz ért.
Félek így nekivágni, mert mi van, ha történik valami, ha beteg lesz, vagy akármi. Az internethez mégse fordulhatok.
Butaság lenne így nagyobb papagáj tartásra adni a fejemet, ugye? Én gondoskodnék róla kellően, de szakember nincs.
A harmadik pedig a beszerzés, mert nem tudom, hogy tenyésztenek-e valahol a közelben közepes illetve nagy papagájokat. De ezt is meg lehetne oldani biztosan. Rozella, Pennant és Katalin papagájt már láttam itt, úgyhogy gondolom lehet tenyésztő a közelben.

3

Nimfa papagájom nekem jön! Mit tegyek?

Eddig semmi baj nem volt vele, repkedett igaz nem tudott még hozzánk szokni már vagy 3 éve megvan. És még mindig fúj ránk. De amikor eszünk ő is odajön és nézi és tésztát szokott csipkedni. De mostanság Nekünk jön. Ki van engedve és nekünk akar jönni. Majdnem megcsípett. A szárnyával engem többször is megpofozott. Már ki voltam és ellöktem magamtól. De állandóan jön utánam és csapkodja a szárnyaival az arcom. Ilyenkor mit kell tenni?
Létszi segítsetek.

7

A macskám fogott egy kis madarat szerintem még fióka lehet lehet hogy el van törve a lába?

mit tudnék neki adni amit meg ehet ? aki tud az segítsen mert nagyon sajnálom ?

5

Hegyi papagáj pár kérdés? (többi lent)

Lehet már a nagyobb papagájok számára készült magokat adni?A csibehálót átcsípi? Csípős fajta? Milyen a hangja? Kézhez nevelése sok idő?

1

Hullámos papagájt szeretnék tenyészteni hogyan kezdjek hozzá?

Hogyan vegyek hullámost egy pár legyen együtt vagy többen?
Páronként külön kalitkába legyenek?
Már kerestem netten de nem találtam semmit.
Válaszokat előre is köszönöm!

3

Hogyan szelídítsem meg a nimfapapagájaimat?

Van két nimfám együtt meg szeretném szelídíteni őket.Addig eljutottam hogy a szotyit a kalitkán kívül elveszik de ha benyúlok akkor menekülnek.És ki engedjem őket a kalitkából?
Mert egyszer az egyik kin volt de ősze vissza repkedett majdnem összetörte magát.
Válaszokat előre is köszönöm.

0

A tyúk elpusztulhat a fán termő fekete epertől?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!