Találatok a következő kifejezésre: Milyen tulajdonsagai a nimfa (1 db)

Milyen tulajdonsagai vannak a nimfa papagajnak, meddig el el, parban is megtanulhat hangutanozni?

szeretnek vasarolni egy par nimfapapagajt szeretnem megtudni hogy milyen tulajdonsagokkal szamoltak. koszi

Legjobb válasz: Nagyon hangosak.Az egyik ismerõsöm eladta mert végigrikácsolták a lakást.Párban nem egyedül könnyebben tudnak megtanulni beszélni.

Nagyon hangosak.Az egyik ismerõsöm eladta mert végigrikácsolták a lakást.Párban nem egyedül könnyebben tudnak megtanulni beszélni.
Ha rájuk jön a bolondóra nagyon tudnak rikácsolni, de amúgy nagyon szépen tudnak dallamokat fütyülni, hangokat utánozni- enyémek nyávogni is tudnak:) Ezenkívül tartásuk egyszerû, könnyen lehet õket szaporítani.
Szia! Nekem volt nimfapapagájom. Imádtuk, mint minden állatot, de elajándékoztuk. nembírtuk idegekkel, fõleg a panelszomszédok nem..:'( Ugyhogy nagyon jól gondold meg. Ha elkedz visítozni akkor az istenért abba nem hagyja. A miént nem utánzott semmilyen hangotsem. (Mondjuk nem fiatalként került hozzánk, mert annó még a kertesházunkban egyszer csak berepült a kertbe) Nagyon nagy gondolskodás kell neki, Nem lebeszélni akarlak, csak jó ha tudod. Ugy tudom 25 évig él, de ne lõjj le ha rosszul tom, szerintem párban is, miért ne?
Nekem két éve van egy pár nimfám és tudom, hogy soha nem cserélném el õket mondjuk egy hullámosra.Az igaz, hogy erõsen rikácsolnak, de imádnivaló madárkák.Ha minden nap elegendõ idõt töltesz velük, hamar hozzádszoknak, és igénylik a közelséget.El sem tudod képzelni, hogy milyen jó érzés, amikor szépen óvatosan rálép a kezedre, vagy mászik a ruhádon, a válladról játszik a hajaddal....Nem cserélném el ezt az érzést!!Én is úgy tudom, hogy 25-30 évig élnek, persze megfelelõ tartási körülmények között.Párban nem, vagy csak nagyon nehezen tanul meg utánozni, de ha megszereted õket, akkor úgysem ez lesz lényeg!Kell nekik pár játék, hetente több alkalommal reptess, de a legjobb lenne, ha röpdében élhetnének nyáron.(nálam is így van)Igénylik a változatos étrendet, a sok figyelmet.Hirtelen ennyi!Ha van még kérdésed, akkor írj, én válaszlok!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat. nekem voltak hullamos papagajaim csak epp az volt veluk is a gond , hogy egesz nap "be nem allt a csoruk". persze tudom , hogy nincs olyan madar ami ne csicseregne-es ezt nem is szeretnem. de megis nincs olyan papagajfajta amelynek kicsit elviselhetobb a hangja??? mindenkeppen szeretnek egy madarat ezert valasztottam volna a nimfapapagajt mivel en a konyvekben ugy olvastam utana , hogy "csendes bohoc"-akkor megse???
A nimfapapagáj nem rikácsol állandóan.Csak reggel meg este.Legalábbis az enyéimnél így van.Ha reggel aludni akarsz, akkor legyen teljes sötétség a szobában, különben a nappal együtt fognak kelni, és hallgathatod õket egy darabig!! :) Amint látnak vmit a szobában, jöhet a reggeli ébresztõ!!!
Hát az én Nimfám is kis ordibálógép viszont egy idõ után, már megkedveled, megszereted a rikácsolását, nekem például amikor elkezdek gitározni és közbe ugrálni akkor õ is ezt teszi... nem ugrál hanem rázza a fejét, DE NAGYON ARANYOS (jah hát nem ezt mondom reggel 6 kor amikor ien kis napravirradt kakasként szaggatja a dobhártyámat) monjuk nekem is hasznos tudnivaló volt ez a 25-30 év mivel akkor örülhetek mert a madaram csak 8 éves :D:D, na szóval a hangutánzásról meg annyit ha direktbe akarod megtanítani NEM FOGJA, de ha tegyük fel valamit minden nap hall, akkor egyszer csak azt fogod hinni hogy valaki jár a házadba (a szekrány nyikorgása vagy éppen a konyhaszekrény mágnesének kattanása nagyon bejön neki :D) tehát csak nyugodtan vegyél egy kis rikácsoló 2 dekás "fenevadat" :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Találtam egy fecskét lába eltört. Az állatorvos hétvégén nem dolgozik tehát nem tudom elvinni ma péntek. Mit csináljak hétfőig. Mivel etessem?

3

Hány nap után kelnek ki a zebrapintyek a tojásból?

1

Találtunk a barátaimmal egy fecskét. El van törve a lába. Nem akar enni ivott egy picit. Kalitkában van. Mit kéne csinálni? Nem szeretnék ha elpusztulna.

3

Még kikel a galamb tojás?

A galambom letojt két tojást egyszer megneztem és láttam hogy van rajta egy "koccanás" de a tojás nem fojt ki kikel még?üli mindig!

2

Hogyan lehetne kiengedni?

Most repült be egy fecske a lépcsőházba, eléggé meg van ijedve szegényke, attól tartok magától nem fog tudni kirepülni, elég kicsik az ablakok és azok is csak bukóra lehet kinyitni.
Hogyan lehetne segíteni neki?

2

Melyik a legokosabb madár? A kakadu vagy az ara?

12

Meddig vagy mikor romlik meg a néma kacsa tojás?

meddig kell otthagyni a néma kacsa tojást hogy megüljön? van 3 kacsa és 1 gácsér meddig hagyam ott a tojást? és mikor ül el?

0

Melyik madár csiripel éjjel?

Mostanában fenn vagyok késő éjjelig, és észrevettem, hogy madárcsicsergés van, de nem akartam hinni a fülemnek. Azóta direkt figyelem, és tényleg van vmi madárka, aki ilyenkor csiripel, de mi lehet ez?

12

Van két néma kacsám az egyik gácsér a másik tojó tavaly nyáron lettek hozva és mikor fog tojni?

11

Melyik fajta papagájt lehet megtanítani beszélni?

és hogy vegyem rá anyukámat, hogy engedje, hogy legyen?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!