Találatok a következő kifejezésre: Milyen tulajdonsagai a nimfa (1 db)

Milyen tulajdonsagai vannak a nimfa papagajnak, meddig el el, parban is megtanulhat hangutanozni?

szeretnek vasarolni egy par nimfapapagajt szeretnem megtudni hogy milyen tulajdonsagokkal szamoltak. koszi

Legjobb válasz: Nagyon hangosak.Az egyik ismerõsöm eladta mert végigrikácsolták a lakást.Párban nem egyedül könnyebben tudnak megtanulni beszélni.

Nagyon hangosak.Az egyik ismerõsöm eladta mert végigrikácsolták a lakást.Párban nem egyedül könnyebben tudnak megtanulni beszélni.
Ha rájuk jön a bolondóra nagyon tudnak rikácsolni, de amúgy nagyon szépen tudnak dallamokat fütyülni, hangokat utánozni- enyémek nyávogni is tudnak:) Ezenkívül tartásuk egyszerû, könnyen lehet õket szaporítani.
Szia! Nekem volt nimfapapagájom. Imádtuk, mint minden állatot, de elajándékoztuk. nembírtuk idegekkel, fõleg a panelszomszédok nem..:'( Ugyhogy nagyon jól gondold meg. Ha elkedz visítozni akkor az istenért abba nem hagyja. A miént nem utánzott semmilyen hangotsem. (Mondjuk nem fiatalként került hozzánk, mert annó még a kertesházunkban egyszer csak berepült a kertbe) Nagyon nagy gondolskodás kell neki, Nem lebeszélni akarlak, csak jó ha tudod. Ugy tudom 25 évig él, de ne lõjj le ha rosszul tom, szerintem párban is, miért ne?
Nekem két éve van egy pár nimfám és tudom, hogy soha nem cserélném el õket mondjuk egy hullámosra.Az igaz, hogy erõsen rikácsolnak, de imádnivaló madárkák.Ha minden nap elegendõ idõt töltesz velük, hamar hozzádszoknak, és igénylik a közelséget.El sem tudod képzelni, hogy milyen jó érzés, amikor szépen óvatosan rálép a kezedre, vagy mászik a ruhádon, a válladról játszik a hajaddal....Nem cserélném el ezt az érzést!!Én is úgy tudom, hogy 25-30 évig élnek, persze megfelelõ tartási körülmények között.Párban nem, vagy csak nagyon nehezen tanul meg utánozni, de ha megszereted õket, akkor úgysem ez lesz lényeg!Kell nekik pár játék, hetente több alkalommal reptess, de a legjobb lenne, ha röpdében élhetnének nyáron.(nálam is így van)Igénylik a változatos étrendet, a sok figyelmet.Hirtelen ennyi!Ha van még kérdésed, akkor írj, én válaszlok!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat. nekem voltak hullamos papagajaim csak epp az volt veluk is a gond , hogy egesz nap "be nem allt a csoruk". persze tudom , hogy nincs olyan madar ami ne csicseregne-es ezt nem is szeretnem. de megis nincs olyan papagajfajta amelynek kicsit elviselhetobb a hangja??? mindenkeppen szeretnek egy madarat ezert valasztottam volna a nimfapapagajt mivel en a konyvekben ugy olvastam utana , hogy "csendes bohoc"-akkor megse???
A nimfapapagáj nem rikácsol állandóan.Csak reggel meg este.Legalábbis az enyéimnél így van.Ha reggel aludni akarsz, akkor legyen teljes sötétség a szobában, különben a nappal együtt fognak kelni, és hallgathatod õket egy darabig!! :) Amint látnak vmit a szobában, jöhet a reggeli ébresztõ!!!
Hát az én Nimfám is kis ordibálógép viszont egy idõ után, már megkedveled, megszereted a rikácsolását, nekem például amikor elkezdek gitározni és közbe ugrálni akkor õ is ezt teszi... nem ugrál hanem rázza a fejét, DE NAGYON ARANYOS (jah hát nem ezt mondom reggel 6 kor amikor ien kis napravirradt kakasként szaggatja a dobhártyámat) monjuk nekem is hasznos tudnivaló volt ez a 25-30 év mivel akkor örülhetek mert a madaram csak 8 éves :D:D, na szóval a hangutánzásról meg annyit ha direktbe akarod megtanítani NEM FOGJA, de ha tegyük fel valamit minden nap hall, akkor egyszer csak azt fogod hinni hogy valaki jár a házadba (a szekrány nyikorgása vagy éppen a konyhaszekrény mágnesének kattanása nagyon bejön neki :D) tehát csak nyugodtan vegyél egy kis rikácsoló 2 dekás "fenevadat" :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Meghalt a fiú hullámos papagájom, meglesz nélküle a lány?

A fiú már beteg volt. Minden előjel nélkül leesett, és fetrengeni kezdett.

5

SOS! Csütörtök este találtam egy kis verébfiókát! Mit tegyek?

A kis Verébfióka 15-20 percenként etetgetem.Ha éhes akkor csipog.valaki tudna tanácsot adni hogy mit és hogyan csináljam?

3

A Nimfa papagáj tartható egyedül?

Foglalkoznék vele napi szinten, illetve nem maradna mindenképpen egyedül, de egyenlőre egy papagájjal szeretnék kezdeni.
Vannak itt olyan emberek, akik egyedül tartják a Nimfájukat ?
Ha igen, akkor nekik mik a tapasztalataik ?

2

Egy pár pávagalambom kijött a dúcból, és nem talál vissza csak ülnek a tetőn be találnak a dúcba?

Nem fognak elmenni? Vissza találnak a helyükre?

4

Galambriasztó hatékonyan?

Azt szeretném, hogy a kertünkbe galambok ne legyenek de rigók igen mármint CSAK a galambokat akarom "kiűzni".
Hogy lehetséges ez?
Halottam műhollóról az elijeszti a többi madarat vagy csak a galambokat?

1

Mennyi egy kiscsibe napi tápanyag szükséglete és mi az amivel etessem?

2

S. O. S.! A papagájom elrepült!?

Kint volt a kertbe a kalitkája és én bementem 1 percre és addig egy macska felborította a kalitkáját, kinyílt az ajtaja és felrepült egy közeli fenyőfa tetejére.

Most mit csináljak?

25

Az egyik kiscsibenek eltort a laba nem tud ra allni valami gyogy ir?

6

Mikor költenek a madarak?

A házunk ablakában van eg fészek egy madár párral azt szeretném megtudni mikor láthatok fióká(t/kat).

2

Vidéki rokonom említette a "tyúk semmikéje"-t, hogy azt is belerakják a vérbe. Melyik testrésze lehet ez?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!