Találatok a következő kifejezésre: Milyen tulajdonsagai a nimfa (1 db)

Milyen tulajdonsagai vannak a nimfa papagajnak, meddig el el, parban is megtanulhat hangutanozni?

szeretnek vasarolni egy par nimfapapagajt szeretnem megtudni hogy milyen tulajdonsagokkal szamoltak. koszi

Legjobb válasz: Nagyon hangosak.Az egyik ismerõsöm eladta mert végigrikácsolták a lakást.Párban nem egyedül könnyebben tudnak megtanulni beszélni.

Nagyon hangosak.Az egyik ismerõsöm eladta mert végigrikácsolták a lakást.Párban nem egyedül könnyebben tudnak megtanulni beszélni.
Ha rájuk jön a bolondóra nagyon tudnak rikácsolni, de amúgy nagyon szépen tudnak dallamokat fütyülni, hangokat utánozni- enyémek nyávogni is tudnak:) Ezenkívül tartásuk egyszerû, könnyen lehet õket szaporítani.
Szia! Nekem volt nimfapapagájom. Imádtuk, mint minden állatot, de elajándékoztuk. nembírtuk idegekkel, fõleg a panelszomszédok nem..:'( Ugyhogy nagyon jól gondold meg. Ha elkedz visítozni akkor az istenért abba nem hagyja. A miént nem utánzott semmilyen hangotsem. (Mondjuk nem fiatalként került hozzánk, mert annó még a kertesházunkban egyszer csak berepült a kertbe) Nagyon nagy gondolskodás kell neki, Nem lebeszélni akarlak, csak jó ha tudod. Ugy tudom 25 évig él, de ne lõjj le ha rosszul tom, szerintem párban is, miért ne?
Nekem két éve van egy pár nimfám és tudom, hogy soha nem cserélném el õket mondjuk egy hullámosra.Az igaz, hogy erõsen rikácsolnak, de imádnivaló madárkák.Ha minden nap elegendõ idõt töltesz velük, hamar hozzádszoknak, és igénylik a közelséget.El sem tudod képzelni, hogy milyen jó érzés, amikor szépen óvatosan rálép a kezedre, vagy mászik a ruhádon, a válladról játszik a hajaddal....Nem cserélném el ezt az érzést!!Én is úgy tudom, hogy 25-30 évig élnek, persze megfelelõ tartási körülmények között.Párban nem, vagy csak nagyon nehezen tanul meg utánozni, de ha megszereted õket, akkor úgysem ez lesz lényeg!Kell nekik pár játék, hetente több alkalommal reptess, de a legjobb lenne, ha röpdében élhetnének nyáron.(nálam is így van)Igénylik a változatos étrendet, a sok figyelmet.Hirtelen ennyi!Ha van még kérdésed, akkor írj, én válaszlok!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat. nekem voltak hullamos papagajaim csak epp az volt veluk is a gond , hogy egesz nap "be nem allt a csoruk". persze tudom , hogy nincs olyan madar ami ne csicseregne-es ezt nem is szeretnem. de megis nincs olyan papagajfajta amelynek kicsit elviselhetobb a hangja??? mindenkeppen szeretnek egy madarat ezert valasztottam volna a nimfapapagajt mivel en a konyvekben ugy olvastam utana , hogy "csendes bohoc"-akkor megse???
A nimfapapagáj nem rikácsol állandóan.Csak reggel meg este.Legalábbis az enyéimnél így van.Ha reggel aludni akarsz, akkor legyen teljes sötétség a szobában, különben a nappal együtt fognak kelni, és hallgathatod õket egy darabig!! :) Amint látnak vmit a szobában, jöhet a reggeli ébresztõ!!!
Hát az én Nimfám is kis ordibálógép viszont egy idõ után, már megkedveled, megszereted a rikácsolását, nekem például amikor elkezdek gitározni és közbe ugrálni akkor õ is ezt teszi... nem ugrál hanem rázza a fejét, DE NAGYON ARANYOS (jah hát nem ezt mondom reggel 6 kor amikor ien kis napravirradt kakasként szaggatja a dobhártyámat) monjuk nekem is hasznos tudnivaló volt ez a 25-30 év mivel akkor örülhetek mert a madaram csak 8 éves :D:D, na szóval a hangutánzásról meg annyit ha direktbe akarod megtanítani NEM FOGJA, de ha tegyük fel valamit minden nap hall, akkor egyszer csak azt fogod hinni hogy valaki jár a házadba (a szekrány nyikorgása vagy éppen a konyhaszekrény mágnesének kattanása nagyon bejön neki :D) tehát csak nyugodtan vegyél egy kis rikácsoló 2 dekás "fenevadat" :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Rizspinty tartható együtt zebrapinttyel?

2

Hogyan tudnám megszelidíteni a hullámos és nimfapapagájomat?

2

Szerintetek nagyon megviseli a fecskét, ha elveszti a fiókáit?

Ma leesett a fészek 4 tündéri kis fiókával... a kóbor macska le is csapott rá egyből mert mikor észrevettük már csak egy kis fecske volt de ő is verdeste a szárnyait meg nem festett túl jól, mivel kb 3 méterről betonra esett és még a fészek is ráborult... :( Gyorsan beletettük a másik fészekbe (3 fészek volt egymás mellett). De úgynézki nem foglalkozik vele egyik szülője sem, lehet elpusztult :( Én nagyon állatbarát vagyok és itt szomorkodom, hogy most mit érezhetnek... Lehet jó hülye kérdés de ugye őket nem viseli meg annyira mint engem??

2

Mivel etessük a fiokát? (többi lent)

Ma találtunk egy fiokát a sufniba, a darázs fészek körül repkedett. Megfogtuk, mert különben megcsipték volna, meg ki sem tudott volna nagyon jönni. Rozsda szinű a faroktolla, egyébként meg sötétbarna. Lábai vékony, fekete színűek, csőre alapján rovarevő. Nagyon szelid, nem csip, probáltuk csontival etetni, mert itt nincs mas ahol tudtunk volna neki adni mást. Nem ette, csőrét sem nyitja ki, nem csipog, csak kuporog. Az állatorvoshoz vinnénk de, már nem lesz nyitva mire oda érünk, mert messziről jövünk. Addig valami ötlet? Főtt tojás? Fecskendővel, viz? Légyszives csak az irjon aki értelmesen letudja irni mi kell, ne kötekedjen, mert ez fontos!

2

Ismertek olyan magyarországi madárfajtákat ami magevő nem vonuló?

és ha lehet nem muszáj szürke fekete vagy fehér szinű madár

2

Hová lettek a gólyák?

Szombaton vihar volt, a híradóban is láthattátok.
Nos, azóta egy gólyát se látni, szőrén szálán eltűntek.. :/
Elfújta volna őket a szél? Vagy csak szimplán megijedtek s elmentek messzebbre..?
Egyébként, több mint 100km/h-s szél volt..

1

S. O. S. Szerintetek ez milyen madárfióka lehet? Nagyon nagyon sürgős!

Anyumék találták az úttesten sántikált szegény. Látszik rajta hogy valami vizimadár, de nem tudjuk milyen. Madárvédő egyesületet hívtuk, de azt mondták hogy ők nem foglalkoznak vele. Halat adtunk neki enni.Most a fürdőkádunkban 'lakik'. Sürgős lenne, hogy tudjuk milyen fajta, hogy elvihessük vagy állatkertbe vagy valahová ahol madarakkal foglalkoznak!!! Kérlek segitsetek!
Itt a kép :

10

Fiókánál madártetű ellen mit lehet tenni?

Tegnap hozott a macska egy verébfiókát, nagyon eleven, enni nem nagyon akar, de azt megoldom :) Viszont attól tartok madártetve van. Kicsi fekete 'pontok' kezdenek a kezemre mászni amikor megfogom (gyorsan lemosom és kész), de mit lehet vele csinálni? Fürdetés segítene? Nem tudom hogy merjek-e rá valami élősködőriasztót fújni, olyan pici még (tollas, de pici), lenne tőle baja?

1

A clikker papagájoknál mire való?

2

Hullámos papagáj szelídítése (többi lent)?

2 kérdésem lenne,hogyan lehet egy hullámos papagájt megszelídíteni? Hogyan és mivel jutalmazzam ha mondjuk valami jót csinál?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!