Találatok a következő kifejezésre: Milyen tortát a (162 db)

Szerintetek milyen torta a legideálisabb az apukámnak 40-dik szülinapjára?

ulit akarunk neki szervezni titokban, mivel ez egy kerek évszám! :) és hát torta is kell egy buliba...rá akarjuk iratni hogy boldog szülinapot. de nem tudom hogy milyen torta a legideálisabb. tudnátok képet küldeni, vagy javaslatokat, hogy nektek milyen tortátok szokott lenni? :))

Legjobb válasz: Hát szerintem jó poén lenne, ha szereti pl a kocsikat, hogy egy kocsi formájú tortára "nincs élet 40 alatt" feliratot, vagy egyéb humoros dolgot...:) Az én apukámnak mi ilyet mez formájúban csináltunk...vagyis ráírtuk a nevét, meg egy 40-est...rendesen mintha egy mez lenne...az valami krémes torta volt, de mivel már 6 éve volt, nem igazán emlékszem... szerintem olyan tortát vegyetek, amit szeret, és azt dekoráljátok ki! :)

Hát szerintem jó poén lenne, ha szereti pl a kocsikat, hogy egy kocsi formájú tortára "nincs élet 40 alatt" feliratot, vagy egyéb humoros dolgot...:) Az én apukámnak mi ilyet mez formájúban csináltunk...vagyis ráírtuk a nevét, meg egy 40-est...rendesen mintha egy mez lenne...az valami krémes torta volt, de mivel már 6 éve volt, nem igazán emlékszem... szerintem olyan tortát vegyetek, amit szeret, és azt dekoráljátok ki! :)
Szerintem ez nagyon szep, persze mas szinekkel!:) http://www.google.hu/imgres?q=torta+sz%C3%BClinapra&hl=hu&bi..
A kérdező hozzászólása: azok a formák tényleg jó ötletek! :D És a képek is nagyon szépek jók! :) Most hirtelen annyi ötlet ugrott be! :D Köszi a segítséget!

Milyen tortát süssek? Fehér krémmel kell, hogy legyen bevonva, mert ehetö fényképet teszek a tetejére.

Kisgyereknek lesz.

Legjobb válasz: Oroszkrém torta, madártej torta, sztracsatella torta vagy bajor csokitorta (fehér csokival).

Oroszkrém torta, madártej torta, sztracsatella torta vagy bajor csokitorta (fehér csokival).
Esetleg citrom torta vagy valamilyen saját készítésû vaníliás krém.
Szia, mindegy milyen ízû tortát sütsz, mert minden fajtát be lehet vonni fehér krémmel, még a csokisat is!Nem tudom hány éves a kisgyerek, de õk szeretik a csokisat, vaníliásat.
Mi az az ehetõ fénykép? Hol csinálnak ilyet?
Cukrászdákban csinálnak, és ostyalapra másolják rá azt a fényképet amit beviszel nekik!

Hogy süssek a lányom 1. szülinapjára tortát, milyen hozzávalokat használhatok? Én csoki vagy gyümölcstortára gondoltam de nincs gyakorlatom a sütésben, hogy csináljam? Gyümölcs torta akkor pudingot, zselatint használhatok, ti milyen tortát adtatok?

Legjobb válasz: ha amúgy nincs gond az evéssel, nem allergiás semmire, akkor a torta is lehet bármilyen a gyümölcs jó ötlet, ha tudsz csinálni piskótát az legyen alul, puding mehet rá és gyümi, mi a zselatint csak vékonyan öntjük épp csak azért, hoyg ne száradjon meg a gyümi teteje, most mehet rá mandarin banán kivi, szép színes lesz és gusztusos. különben nyugodtan vehetsz kész tortaalapot is, elvégre a kensérben is van mindenféle, elkerülni nem tudod a tartósítókat legfeljebb csökkenteni, ezért inkább te süsd a lapot, nem egy bonyodalom én a neten keresem a recepteket.( pl. fakanal.hu)

ha amúgy nincs gond az evéssel, nem allergiás semmire, akkor a torta is lehet bármilyen a gyümölcs jó ötlet, ha tudsz csinálni piskótát az legyen alul, puding mehet rá és gyümi, mi a zselatint csak vékonyan öntjük épp csak azért, hoyg ne száradjon meg a gyümi teteje, most mehet rá mandarin banán kivi, szép színes lesz és gusztusos. különben nyugodtan vehetsz kész tortaalapot is, elvégre a kensérben is van mindenféle, elkerülni nem tudod a tartósítókat legfeljebb csökkenteni, ezért inkább te süsd a lapot, nem egy bonyodalom én a neten keresem a recepteket.( pl. fakanal.hu)
Szia! én az elsõ szülinapra sütöttem egy sima piskótát, és vanília pudingot tettem a rétegeibe úgy hogy õszibarack konzervbõl a barackot apróra vágtam és azt is belekevertem a pudingba... a külsõ máz pedig a rég bevált porcukor és rama-margarin habosra kikeverve + egy pár csepp málnaszörp, hogy rózsaszín legyen, és színes szórócukor .. :) Fini lett és nyugodtan ehetett belõle... Isten éltesse a kislányodat! :)
Barátnõm barackos tortát csinált a lányának, csak azt nem tudom, hogy joghurtos volt, vagy túrós.


1éves lesz a kisfiam milyen tortát vegyek neki? meg milyen ajándékot vegyünk neki aminek őrül

Legjobb válasz: Az én lányom ma 1 éves!:-)Mi vakond túrás tortát vettünk neki, puha piskóta gesztenye krémmel, kupola alakú, csoki reszelékkel megszórva. Én azt vettem figyelembe, hogy olyan torta legyen, amibõl õ is tud enni, de a formája és külseje miatt mégis csak gyereknek való. Ajándékot nem vettünk, mert rengeteget kapott karacsonyra, még olyan is van, amit ki sem bontottunk, így nincs értelme.

Az én lányom ma 1 éves!:-)Mi vakond túrás tortát vettünk neki, puha piskóta gesztenye krémmel, kupola alakú, csoki reszelékkel megszórva. Én azt vettem figyelembe, hogy olyan torta legyen, amibõl õ is tud enni, de a formája és külseje miatt mégis csak gyereknek való. Ajándékot nem vettünk, mert rengeteget kapott karacsonyra, még olyan is van, amit ki sem bontottunk, így nincs értelme.
Hát mit eszik az a baba? Evett már tejterméket? Talán jobb lennne, ha te v a mama sütnétek házi piskótát vagy diós piskótát, rátennétek gyümölcsöket, vegy inkább bele, nem muszáj krémesnek lennie, úgy jobban meg tudná fogni, es egyedül enni. inkább legyen maci v autó v baba formája, amit szeret. Itt láttam egy nagyon jót:http://izbolygo.extra.hu/?p=57
vegyetek olyan kis lepkét, fából, egy boton, amit a tipegõ tolni tud, vagy amit húzhat maga után madzagon, azért megõrülnek a járni kezdõk. Vagy kis motort, amit lökhet a lábával, de fixkormányút(ne kormánykerekeset), különben túl bonyolult. A szabad helyváltoztatás élményében meg- õrül:) -nek ezekért a mozgósokért.
Az enyém most volt 1 éves, mi nem vettünk neki külön ajándékot, mert sztem még nem igazán érti mi is történik.A rokonoktól sokat kapott és pár napig nagyon nyûgös volt a sok újdonságtól.Tortát is hétköznapit vettünk magunk miatt(4 évszak, Eszterházi) a kérmet megnyalta, de hányt tõle.Sztem annyira még nem értik ilyenkor ezt.A 2 már érdekesebb lesz.Mi is csak a képek miatt tortáztunk:)

Milyen torta bírja a szállítást?

Kb. 2 óra buszozást kellene kibírnia, valami strapabíró tortát tudnátok ajánlani? Sürg?s lenne.

Legjobb válasz: Az a baj, hogy a buszokon meleg van, ezért gyakorlatilag mindegyik megsínyli a szállítást. Ha nálatok a zselés gyümölcstorta is tortának számít, azt javaslom. De akármilyen tortát viszel is, szerezz be egy megfelelõ méretû karton dobozt, az aljába tegyél lehûtött jégakkut, rá több rétegben konyharuhát vagy törülközõt, hogy az akku melegedése során keletkezõ nedvességet felszívja és arra tedd rá a tortát. Vannak olyan "tálcák" is, amiket fel lehet tölteni vízzel, az lefagyasztani, de egy alkalomért nem érdemes megvenni, ráadásul ott az olvadás során keletkezõ nedvességtõl nem tudod a tortát megvédeni.

Az a baj, hogy a buszokon meleg van, ezért gyakorlatilag mindegyik megsínyli a szállítást. Ha nálatok a zselés gyümölcstorta is tortának számít, azt javaslom. De akármilyen tortát viszel is, szerezz be egy megfelelõ méretû karton dobozt, az aljába tegyél lehûtött jégakkut, rá több rétegben konyharuhát vagy törülközõt, hogy az akku melegedése során keletkezõ nedvességet felszívja és arra tedd rá a tortát. Vannak olyan "tálcák" is, amiket fel lehet tölteni vízzel, az lefagyasztani, de egy alkalomért nem érdemes megvenni, ráadásul ott az olvadás során keletkezõ nedvességtõl nem tudod a tortát megvédeni.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

27 éves a páromnak milyen tortát süssek? (nem ízre, hanem formára, figurára gondolok) többi lent!

Hétvégén tartjuk a párom 27. szülinapját és lövésem sincs milyen tortát csináljak neki. Ilyen meztelen csajos, bugyis-melltartósat nem akarok neki, nincsen az ég világon semmilyen olyan dolog a mi rá jellemz?. (én pld sokszor kaptam pillangós, vagy valami csajos stb. tortát ami rám jellemz?. Anyukám párja barcelona-s tortát kapott mert ? barca-fan. N?vérem olyan tortát kapott ami úgy néz ki mint egy táska, mert táska-mániás.) De szó mi szó az én páromnak nicsenek ilyen "tulajdonságai" focit nem szereti, nem sportol, munkájával kapcsolatos sem lehet mert most vált munkahelyet és olyan munkakört kapott amit nem lehet "jellemezni" (általános gondnok lesz) nincsen semmilyen favoritja, kedvenc állata semmi!!!...

Legjobb válasz: Szia. Az a fatörzs torta jól hangzik,de szerintem inkább valentin napra. Nincs kedvenc ruhadarabja? Lehetne esetleg egy olyan torta,ami a kedvenc pólóját,baseball sapiját ábrázolja. Nem foglalkozik sokat a mobiljával,nem számítógépezik sokat? Olvasni szokott? Mert lehetne mobil,számítógép vagy könyv alakú torta,amire a kedvenc könyvének a címe van ráírva. Autók,vonatok esetleg? Gyerekkorában nem volt kedvenc játéka? Megkérdezhetnéd párod szüleitõl,hogy volt e ilyen és esetleg olyan formájú,alakú lehetne a torta.

Szia. Az a fatörzs torta jól hangzik, de szerintem inkább valentin napra. Nincs kedvenc ruhadarabja? Lehetne esetleg egy olyan torta, ami a kedvenc pólóját, baseball sapiját ábrázolja. Nem foglalkozik sokat a mobiljával, nem számítógépezik sokat? Olvasni szokott? Mert lehetne mobil, számítógép vagy könyv alakú torta, amire a kedvenc könyvének a címe van ráírva. Autók, vonatok esetleg? Gyerekkorában nem volt kedvenc játéka? Megkérdezhetnéd párod szüleitõl, hogy volt e ilyen és esetleg olyan formájú, alakú lehetne a torta.
Kedvenc márka, étel? Esetleg nem szeret barkácsolni? Nem hiszem el, hogy nincs semmi amit szeretne. Olyan nincs.
A kérdező hozzászólása: Szüleit sajna nem tudom megkérdezni, ugyanis a párom árva. Olvasni szokott ezoterikus könyveket, sokat mobilozik, meg laptopozik, kedvenc kajája a borsófõzelék, lasagne, paradicsomleves.
http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://3.bp.blogspot.com/.. Vagy ha van kedvenc itala . (pl whiskys üveg, sörös üveg...)
ha nincs ötleted, szerintem nyugodtan csinálj neki egyszerû tortát, kocka, vagy kör alakút. szépen diszitsd ki, biztos örülni fog neki.
Hát így nem egyszerû! Esetleg süsd meg a kedvenc ízû tortáját. Kulcs alakú torta? Esetleg fényképes torta? ( a fényképet persze meg kell rendelni egy cukrászdából, de a tortát te sütnéd) Kutass a múltban: - kedvenc autómárka, mesehõs stb. Esetleg egy superman-es torta? http://www.zabori.hu/tortarendeles/mese-film/superman-torta-.. Feltéve, ha õ a te superman-ed :)

1. , 1 éves lesz a babám, szülinapjára milyen tortát vehetek, készíthetek? 2. , Nyakkendőt vagy selyem szalagot tehetek az ing nyakára?

Legjobb válasz: http://babafalva.hu/szulinapi-tortak-egyeveseknek/ http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/szulinapi-torta http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas/szulinapi-torta-erze.. http://hazikoszt.blogspot.com/2009/06/torta-1-eves-szuletesn.. http://erdivedonok.drupalcafe.com/node/13 Én nem tennék semmit a nyakába :) Boldog szülinapot a kisfiadnak!!!!

Amilyen tortát szeret a babád, olyant készíts vagy vegyél. A nyakára pedig én nem tennék semmit. Gondolom, nem veszel neki öltönyt?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszaitokat! A babám még sohasem evett tortát. A tietek igen 1 év alatt? Szóval hogy mit szeretne nem tudom. A csokis babajoghurtot nem szereti, tehát csoki kizárva. Öltönye nincs, mert elég drágák voltak, de szerettem volna. Így gondoltam a csokornyakkendõre.:) Képeken láttam, írtó cukik benne. Csak a fotók kedvéért.
Egy egy évesnek még nem is kell "csodatorta". ha azt szeretnéd, hogy õ is jóízûen ehessen belõle 1 szeletet, inkább ezek közül keresel egy szimpatikusat, minthogy rendelsz a cukrászdában egy flancosat... A képeken biztosan jól mutatna egy cukrászdai, de ez a nap inkább a kisfiadról szóljon...
A kérdező hozzászólása: 23:16-osnak a válaszom: Természetesen a kisfiamról fog szólni a szülinapja, mint ahogy mióta megszületett, minden egyes áldott nap Õ a központ, a Minden! Nem kellenek az ilyen negatív válaszok! Igen is csodatortát fogok neki rendelni, és a családból még mások is, nem a linken található számomra kissé gagyi, összepacsmagolt, csúnya (bele sem nyalnék) tortát. (mintha kezdõ háziasszonyok próbálkoztak volna:) Az autókat imádja, ezért autó formájút rendelek, ma ki is néztem már. Nekem az öröm a kis arcán mindennél többet ér, akár csak 10 percig lesz is érdekes neki a torta. A többieknek köszi a választ. Nyakkendõt nézek neki.:)
Lányom 10 hónaposan evett elõször tortát, sütit. Amit én sütöttem nem ette meg, de a boltibol egy szeletet betolt. A tejszíneseket szereti, oroszkrém, gesztenye, fekete erdõ torta. Szülinapjára formatortát rendeltünk. Vannak szép autó, kamion, thomas katica, malacka stb. Formatorták. Úgy sem eszik belõle sokat, ami tetszik neked, vagy amilyen állatot ismer olyat rendelj neki szerintem! Nyakkendõk a kínaiban 1000 ft, ért vannak, szépek!
Nem megsérteni akartalak, ha neked így jött le, akkor bocsánatot kérek! Csupán azt akartam írni, hogy a kisfiadnak nem biztos, hogy a bolti jobban tetszene, mint az otthon készült. De persze, te tudod :) Egyébként én mindenképpen elõtte megkóstoltatnám a kicsivel addig a tejszínt, a tejet és a tojást is, ha eddig még nem kapott. Nem lenne jó, ha a bulin jönnének ki rajta egy esetleges allergia jelei... Nem túlparázás miatt írom, 4 gyerek után már nem szoktam túlspilázni a dolgokat, csak a józan eszemre hallgatok. Kompromisszumos megoldásként lehet úgy csinálni, hogy rendelsz is egy tortát, ami a nagyoknk jó lesz és a képeken is jól fog mutatni, a kicsinek meg adhatsz a háziból, amitõl biztosan nem lesz baja és akár 1-2 egész szeletet is megehet belõle.. Persze, te tudod... ez csak egy ötlet volt.
Lehet kapni bébi nyakkendõt kínaikban, körben a nyakán gumis, nagyon laza és kényelmes. Az enyém imádta egy lagzin volt rajta:-)
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló ugyan ezeket az oldalakat én is végignéztem a google-ban, de egyik se nagy szám...sajna...:(
A kérdező hozzászólása: Ma volt az apukája szülinapja, és a tortát csak piszkálta, szóval szerintem neki mindegy lesz, csupán a figurák és a tüzijáték fog tetszeni neki.:) )) A képeken azért csak jól fog mutatni egy szép torta, nem egy összepacsmagolt, és pár év múlva megnézheti a képeken, hogy neki milyen szép tortája volt.:) )) Amúgy sem egy nagy evõ, max. 1-1 falatot ha eszik, attól meg nem hiszem, hogy baja lesz. Zacher tortát csináltatok, autósat, micimackó és barátaisat. Mindenkinek a legjobbakat! És bocs, de tényleg azt hittem, bántásból írod. Kissé túlreagáltam.

Anyukámnak nemsokára lesz a születésnapja, cukordiétás (gyógyszer nem kell, de a diétát fontos tartania), milyen tortát süthetnék az alkalomra, amit ő is nyugodtan ehet?

Legjobb válasz: annyi tanácsot adnék csak (receptet majd írnak mások :) ), hogy a diabetikus pudingok keményítõbõl készülnek, ezért nagyon megemelik a vércukrot. ezért ezt inkább kerüld. nem tudom, mennyire akarsz torta-tortát, palacsintából 2-3-at meg lehet enni ebédre, ha cukor nélkül készül - tehát lehet akár palacsintatorta is. próbálj diabetikus piskótareceptet keresni, és ezt süsd össze gyümölccsel. lehet, hogy nem lesz olyan csiriviri, mint egy cukrászdai torta, de anyukád nagyon fog neki örülni. emellé adhatsz mondjuk diabetikus fagylaltot is (pl. gyümölcsös piskóta vaníliafagyival).

annyi tanácsot adnék csak (receptet majd írnak mások :) ), hogy a diabetikus pudingok keményítõbõl készülnek, ezért nagyon megemelik a vércukrot. ezért ezt inkább kerüld. nem tudom, mennyire akarsz torta-tortát, palacsintából 2-3-at meg lehet enni ebédre, ha cukor nélkül készül - tehát lehet akár palacsintatorta is. próbálj diabetikus piskótareceptet keresni, és ezt süsd össze gyümölccsel. lehet, hogy nem lesz olyan csiriviri, mint egy cukrászdai torta, de anyukád nagyon fog neki örülni. emellé adhatsz mondjuk diabetikus fagylaltot is (pl. gyümölcsös piskóta vaníliafagyival).
A kérdező hozzászólása: 21:13 - Nem is baj, ha nem fog hasonlítani a cukrászdákban lévõ tortákra, nem tudom, de azok nekem olyan ízetlenek, és csak kevés helyen csinálnak igazán jókat.
Olvass utána a nyírfacukornak. (www.nyirfacukor.hu) Ez jó hatással van a cukorbetegekre is, úgy tudom. Viszont ne a tortával kezdd: aki nincs hozzászokva, annak tortányi mennyiségben brutális hasmenést okoz. Kiskanalanként emelve kell hozzászokni a mennyiséghez.
Én a párom apukájának szülinapjára ( szintén cukorbeteg ) egy diabetikus csokitortát csináltam. 4-5 ezer forintból megvan. Az íze kicsit furcsa volt de legalább nyugodtan majszolhatta :-)
A kérdező hozzászólása: 12:27 - Mivel most kifejezetten alkalomra kell, 51. születésnap, ezért valamilyen tortát szeretnék, és nem csakúgy kísérletezgetni valamivel (nincs is annyi idõm, kb. 2 hetem van kitalálni valamit).

Milyen lett a torta? én csináltam kepfeltoltes.hu/view/130625/torta_www.kepfeltoltes.hu_. Jpg

Legjobb válasz: Torta? Mármint ez a tejszínhabos mesekönyvlap? :p

Torta? Mármint ez a tejszínhabos mesekönyvlap? :p
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/130625/torta_www.kepfeltoltes.hu..
Nagyon ügyes vagy, adja:)
Nagyon dszukér lett:D
Hmmm, falnám!
Megjött az étvágyam... tök jó lett :)
Szerintem szép lett, nagyon ügyes vagy.
Zacher (záher) torta
sacher, de amúgy ez a torta:)
A kérdező hozzászólása: sajnos nem a sacher azt elfelejtettem odaírni esküvõn ettük nagyon finom volt, de nem tudom a receptjét és sajnos még a nevét sem:S
Esetleg Duna-hullám is lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!