Találatok a következő kifejezésre: Milyen tisztálkodási kell majd vásárolnom (1 db)

Milyen tisztálkodási szereket kell majd vásárolnom az újszülött babámnak?

Minden érdekel, mert igen tanácstalan vagyok. Kezdve a köldökápolástól a fürdetésig, a b?rápolásig. A gyógyszertáriak is érdekelnek!

Legjobb válasz: Nekünk az orvos írt fel egy kezdõcsomagot, nagyon jó volt és 3 hónapos koráig csak ezt a -naturland- fürdetõkrémet használtam, és azt a popsikrémet amit õ írt receptre és kikutyulták. Én csak gabi termékeket használok, a jonsonra allergizált a kicsim. Nekünk kellett a babaolaj és púder is a hajlatokba. Ez is gabi volt és még az is. NAgyon száraz volt a pici bõre így mindig fürcsi elött leolajoztam mindenét. Sampon is mivel hajasbébi. :) De ezt eleinte csak hetente használtam, a fürdetõkrémtõl mindig összeállt a kis haja. A köldökre valami ecsetelõt kaptunk, minden pelenkázáskor át kellett kenegetni vele, nem volt púder. 3 hét alatt szépen leesett. Kifogót vettem jó puhát a fürcsihez. Ja és borax olaj, a szájpenész ellen, megelõzni jobb mint aztán szenvedjen a manó. De ha hazajöttök, max két nap és dokihoz kell vinni, vagy õ megy házhoz és mindent felír, elmond. Nagy segítség! Jó babázást és egészséget nektek.

Nekünk az orvos írt fel egy kezdõcsomagot, nagyon jó volt és 3 hónapos koráig csak ezt a -naturland- fürdetõkrémet használtam, és azt a popsikrémet amit õ írt receptre és kikutyulták. Én csak gabi termékeket használok, a jonsonra allergizált a kicsim. Nekünk kellett a babaolaj és púder is a hajlatokba. Ez is gabi volt és még az is. NAgyon száraz volt a pici bõre így mindig fürcsi elött leolajoztam mindenét. Sampon is mivel hajasbébi. :) De ezt eleinte csak hetente használtam, a fürdetõkrémtõl mindig összeállt a kis haja. A köldökre valami ecsetelõt kaptunk, minden pelenkázáskor át kellett kenegetni vele, nem volt púder. 3 hét alatt szépen leesett. Kifogót vettem jó puhát a fürcsihez. Ja és borax olaj, a szájpenész ellen, megelõzni jobb mint aztán szenvedjen a manó. De ha hazajöttök, max két nap és dokihoz kell vinni, vagy õ megy házhoz és mindent felír, elmond. Nagy segítség! Jó babázást és egészséget nektek.
Köldökápoláshoz olaj és hintõpor. Fürdéshez fürdetõkrém, babafürdetõ pl:johnson sampon ha kell, fürdetõolaj jó ha tarasz otthon olivaolajat, mert nagyon jó a baba bõrének. testápoló, popsikrém vagy pelenkakiütés elleni krém fog kelleni. 2 db fürdõlepedõ, esetleg pelenka anyagú kifogó. vízhõmérõ, körömollo, köldöktapasz, babahajkefe, ha esetleg koszmó lesz a fejbõrén. Az elején felír a doki receptre egy kezdõcsomagot, amiben van sokminden ilyesmi..hasznos lehet.. Javaslom, hogy mindenbõl kisebbet vegyél elõször, mert ha a baba érzékeny valamire le kell majd cserélni. pl nem minden kicsi bírja ugyanazt a popsikrémet..ezért vegyél kisebbet, hogy ne kelljen annyit kidobni, ha nem jó. Lehet valami kimaradt , de ezek nagyjából kellenek.
Elsõ idõkben, csak amit a doki felír. Õ írni fog neked popsikenõcsöt, fürdetõkrémet, spec hintõport. Amit vehetsz elõre, az 70%-os alkhol a köldökére, steril vatta a köldökére, napraforgó olaj a fejére koszmó ellen, paraffin olaj a hajlataira fürdés elõtt, és sampon a kis hajára. Vehetsz még persze pelenkát, azt ki kell tapasztalnod, melyik jó a babádnak, és popsitörlõt (én tescosat használtam, jó volt, csak az idegesített, hogy nem jöttek szét a lapok. Most vettem dm-es babylove-t, de ez sem jön szét, és nem is olyan nedves..) Én vettem még vattakorongot, egyszerûbb használni, mint a vattát. VEhetsz még kamillavirágot, néha jól jöhet a babához. Vehetsz még neugranormon kenõcsöt, jó lesz a bõrére, ha hámlik majd pár naposan, nem repedezik ki a bõre.
Én bema bébi babaápolókat vettem az orvos által felírtakon túl.Ezek természetesek, bio tanusítvánnyal ellátott gyógynövény készítmények. Nem tartalmaznak semmi illatanyagot vagy vegyszert stb. Sajnos sok neves márkában megtaláltam a sodyum lauryl szulfátot ami egy durva zsíroldó egy emulgálószer ami nem elég, hogy az autómosóban és a mosogatószerekben is van, de még rákkeltõ is, szürkehályogot okoz, a piciknél meg szem fejlõdési rendellenességeket stb. Én a bema termékekre esküszöm mert nem mindegy mit kenek a picire.
Szia! Gyógyszertárit ne vegyél ha lehet. Kb abban az árban vagy olcsóbban vannak a bemák. Ezeket én is ismerem, de sajna itthon még nics ez sem elterjedve mint ahogy sok más jó dolog sem.:( Szóval én is bemát ajánlok mert ez tényleg jó.:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

SOS Mit tegyek, ha alig akar enni az 5 hónapos kislányom?

Adagonként alig eszi meg a 100-120 ml-t...

6

Járni tudó babátok mennyi idő alatt szokta meg a cipőt?

Kisfiam 12.5 hónapos,másfél hónapja stabilan jár bent a házban. Viszont,ha kiviszem az udira játszani,egyszerűen lecövekel és max.2-t lép,amúgy egy helyben áll. Szerintem a cipő a gondja,pedig nagyon könnyen hajlik és szuperkönnyű,amikor megvettük ment is benne a boltban. Mikor fog már a szabadban is sétálni?

5

A lányom most 3 hónapos szopizik és még mindig naponta 5-6 szor van kakis pelus, normális ez?

7

8 hos babád mit eszik egy nap? Hogy néz ki a étkezése Kap e teát vagy vizet vagy csak anyatejet emellé?

én nem adok se teát se vizet csak anyatejet az ételek mellé

2

A FP Tanuló kutyusáról milyen negatív tapasztalatok van? Mennyi idős volt a gyermeked, mikor megvetted neki?

7

Ajánlanátok jó/szép zenélő-forgó játékot kiságyra? Olyat ami nem esik szét és szeretné a kisfiam? Van olyan amit nem vennél újra meg?

(aki tud linket is küldeni külön köszönöm__!)
köszi!

3

Beszélhetnénk sokadszorra is a tévézésről?

Kisfiam lassan 7 hónapos. Tudom, hogy még nagyon kicsi, de amikor csak ketten vagyunk, muszáj neki bekapcsolnom neki a tévét, különben sajnos nem tudok egy picit sem magammal vagy a háztartással foglalkozni. Hozzáteszem, nagyon jól eljátszik magában is, velem is. Én kimondottan szeretek vele játszani, mert már egyre értelmesebb, meg imádom azt is, amikor játék közben hozzám bújik :) de előfordul, mondjuk reggel, hogy kimegyek a fürdőbe, észreveszi, hogy nem vagyok ott, elkezd nyekeregni, és ilyenkor kicsit bekapcsolom neki a tévét arra a 10-15 percre, amíg elkészülök. Néha délután is megtörténik ez. A duck tv szokott menni, az kimondottan kisbabáknak van, nincs szöveg, csak zene meg színes figurák mennek ide-oda.

Azt szeretném kérdezni azoktól az anyukáktól, akiknek már nagyobbak a gyerekei, olyan 5-6 évesek, és hagyták kiskorukban, hogy nézzék a tévét, tapasztalnak-e valami elmaradást vagy bármi rosszat a gyermekeiken? Ugyanis azt olvastam, hogy 3 éves kor után jöhetnek elő a kiskori tévézés káros hatásai.

38

Üveg itatópoharat hol tudok venni újszülöttnek?

Arra az esetre, ha nem megy a szopizás. Arra a legörbülő szélűre gondolok.

3

Babám nagyon ordit az autóban-nincs valami jó ötletetek?

2 és fél hónapos-eszik elötte,tisztába rakom,akkor ébredt-és igy megyünk a tesóért-valahogy nem birja az autóutat.előre is kötöttem magamhoz-semmi nem jó.este még rosszabb a helyzet.

6

Bútorok mellet lépkedö babátoknak veszte téli csizmát kinntre majd a hóba, hidegbe?

Nemtudom hogy 2,3hónap mulva járni fog e annyira hogy vegyek neki kinti lábbeli.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!