Találatok a következő kifejezésre: Milyen teát inni a (38 db)

Palástfű teát és a cickafark teát meddig lehet inni? Milyen változásokat hoz a szervezetre? Olyan mint a fogamzásgátló?

Legjobb válasz: Cickafark teát peteérésig, onnantól a palástfû teát. A cickafark rendbehozza a ciklust, ha pl. szabálytalan. A palástfû a méhet erõsíti, segíti a beágyazódást. Ha fennáll a gyanúja, h terhes vagy, a cickafark teát nem szabad tovább inni. Úgy tudom, 3 hónapig lehet folyamatosan inni ezeket, így ciklikusan, utána célszerû szünetet hagyni, mert megterhelheti a májat.

Cickafark teát peteérésig, onnantól a palástfû teát. A cickafark rendbehozza a ciklust, ha pl. szabálytalan. A palástfû a méhet erõsíti, segíti a beágyazódást. Ha fennáll a gyanúja, h terhes vagy, a cickafark teát nem szabad tovább inni. Úgy tudom, 3 hónapig lehet folyamatosan inni ezeket, így ciklikusan, utána célszerû szünetet hagyni, mert megterhelheti a májat.

Mikortól kell inni a tejserkentő teát? Illetve a málnalevél teát? Mire jó? Illetve milyet ajánlotok?

Legjobb válasz: A tej serkentõ gondolom több tejet csinál,a málnalevél tea pedig a tágulást segíti elõ.Szerintem a málna levél teát már a 36. héttõl lehet inni,a tejserkentõt nem tudom :/ Elsõ babás 26+5 hkm

A tej serkentõ gondolom több tejet csinál, a málnalevél tea pedig a tágulást segíti elõ.Szerintem a málna levél teát már a 36. héttõl lehet inni, a tejserkentõt nem tudom :/ Elsõ babás 26+5 hkm
Nekünk azt mondták, a tejserkentõt akkor igyuk csak, ha már beindult a tejtermelés, elõtte ne. Már nem tudom, miért ne, de a lényeg, hogy a meglévõt fokozza. Én Herbária Laktoherb azt hiszem ez a neve azt ittam, illetve vannak homeopatias bogyók is erre. A málnalevelet bio boltban vettük, megfõzöd, leszûröd, mert az nem filteres, és a 36. héttõl, elõtte nem szabad, koraszülést, vetélést okozhat. Abban segít, hogy gyorsabb legyen a szülés, elvileg:)
màlnalevèl teàt èn is ittam, ennek ellenère nagyon elhúzòdó, nehèz szülèsem volt. laktoherb teàt szülès utân ittam, ill szedtem a homeós bogyòkat. beindult tõle a tej rendesen, de sajna nem volt elèg màr a kezdetektõl.igy rajtam egyik "csodaszer" sem segìtett :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)
Málnalevél 36. héttõl, puhítja a méhszájat. Tejserkentõt majd ha már szoptatsz.

33 hetes vagyok. Mikor kezdjem el inni a málnalevél teát? Tényleg segít? És milyen bogyók vannak még erre a célra?

Legjobb válasz: Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)

Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)
Én a 35. héttõl ittam napi 1 bögrével. Szerintem nekem segített, mert az elsõ gyerekemet császárral szültem, mert nem tágultam.(akkor még nem is hallottam a málnalevél teáról, sajnos). 9 hónapja a kisfiamat sikerült rendesen szülni.

Milyen időnként kell inni a cickafark teát és a palástfű teát a-hoz hogy minél hamarabb teherbe esek?

Jók ezek a teák télleg hamarabb teherbe esünk ?

Legjobb válasz: Szia! Azt nem tudom hogy a teáktól hamarabb teherbe lehet e esni csak a saját történetem tudom leírni. Több mint 3 hónapja volt egy vetélésem és elkezdtem mûtét után inni a teákat. 2 mensim megjött a 3.-ik már nem és lett egy pozitív tesztem. Tegnap voltam dokinál 6 hetes vagyok és azt mondta az uh-n hogy nagyon szépek a petefészkeim és a méhem és tökéletes helyen tapadt a baba. Nemtudom teák nélkül is ilyen hamar rendbe jöttem volna e,de én nagyon biztam bennük és ugy érzem segitettek. A palástfûvetiszom továbbra is. Én amugy 3-4 hónapos kúrákról olvastam és hogy utána egy kis szünet,de sokaknak ezen belül össze is jön a baba. Drukkolok és szerintem igyad nyugodtan.

Szia! Azt nem tudom hogy a teáktól hamarabb teherbe lehet e esni csak a saját történetem tudom leírni. Több mint 3 hónapja volt egy vetélésem és elkezdtem mûtét után inni a teákat. 2 mensim megjött a 3.-ik már nem és lett egy pozitív tesztem. Tegnap voltam dokinál 6 hetes vagyok és azt mondta az uh-n hogy nagyon szépek a petefészkeim és a méhem és tökéletes helyen tapadt a baba. Nemtudom teák nélkül is ilyen hamar rendbe jöttem volna e, de én nagyon biztam bennük és ugy érzem segitettek. A palástfûvetiszom továbbra is. Én amugy 3-4 hónapos kúrákról olvastam és hogy utána egy kis szünet, de sokaknak ezen belül össze is jön a baba. Drukkolok és szerintem igyad nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtál!!!És drágák ezek a teák?
par szaz forint a drogeriakban

Mi történik akkor, ha úgy gondoltam, h 14. napon van pé-em és ezután elkezdtem inni a palástfű teát, de igazából csak a 17. en volt? Milyen hatással van ez a ciklusra?

Legjobb válasz: Nekem a palástfûtes totálisan összekavart mindent. Nekem a cickafark tea segítette a peteérésem, de utána nem ittam semmit, mert féltem még ártok is ezzel a teával. És meg is maradt a baba, most már 1, 5 éves. Én inkább csak a ciklus elsõ felében innám a cickafarkteát és semmit mást.

Nekem a palástfûtes totálisan összekavart mindent. Nekem a cickafark tea segítette a peteérésem, de utána nem ittam semmit, mert féltem még ártok is ezzel a teával. És meg is maradt a baba, most már 1, 5 éves. Én inkább csak a ciklus elsõ felében innám a cickafarkteát és semmit mást.

Mikor es milyen teakat kell inni a teherbeeses elosegitesere? Segtseget szeretnek kerni hoozzaertoktol!

Angliaban elek.Orvosnal voltam nem kaptam semmilyen gyogyszert azt mondta magatol fog jonni a baba.En szeretnek egy kicsit rasegiteni mert mar 3 eve nem jon magatol.De nem tudom hogy melyiket es meddig kell inni.Be tudom szerezni othonrol.Koszonom elore is.

Legjobb válasz: Szia!Kedves kis orvos lehet ha ezt mondta így 3év után.Na mindegy én úgy tudom ha elmúlt a mensi akkor cickafark teával kell kezdeni kb.2hétig ez a peteérést segíti elõ tehát a peteérésig kell inni.Utána pedig a palástfû teával folytatod amíg meg nem jön a mensi.Ez pedig erõsíti a méh falát és segíti a beágyazódást.Sok sikert!

Szia!Kedves kis orvos lehet ha ezt mondta így 3év után.Na mindegy én úgy tudom ha elmúlt a mensi akkor cickafark teával kell kezdeni kb.2hétig ez a peteérést segíti elõ tehát a peteérésig kell inni.Utána pedig a palástfû teával folytatod amíg meg nem jön a mensi.Ez pedig erõsíti a méh falát és segíti a beágyazódást.Sok sikert!
kipróbálhatod az aviva tornát is. ha beírod a keresõbe olvashatsz róla jó dolgokat és le is tudod tölteni a könyvet.
Sziasztok! Itt Angliaban nagyon draga a magan nogyogyasz, en holnap utazok haza orvoshoz....es nem talaltam magyart. En cickafarkfu tinkturat( Yarrow), meg baratcserje tinkturat(Agnus Castus) iszom, itt vettem drogeriaban. 10 font egy uveggel es egy honapig eleg. Kivancsi vagyok az eredmenyre, mert mar kesik es ha azert, mert terhes vagyok, akkor ennek koszonheto, mert elotte nem sikerult. Majd vasarnap teszt:) :) ))
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom!
Szia!Elsõ vagyok.Az jutott eszembe még h próbáld meg Gyuri bácsi teáját nagyon sok meddõ párnak hozott már babát állítólag. gyorgytea.hu nézd meg ott meg is tudod rendelni a babaváró csomagot.Az egyik lánynak itt már az elsõ hónapban rendezte a ciklusát.Egy próbát megér.
Te, Anglia merre van? valahol Romániában? ennél még itthon is jobb a helyzet ezek szerint:S amúgy az elmúlt 5 írás én voltam egyedül:DDD belelendültem, bocsi:D nagyon nagyon szeretnék segíteni neked.. szóval nincs mit igazán! segítenék még többet is, ha tudnék!
A kérdező hozzászólása: hmm.. koszonom nektek! Csak erdekesegkent:A sogornom tavaly IKREKKEL volt terhes es 37 hetessen delutan fajasai voltak.Nyomas a korhaz egy ora mulva hazakuldtek:jojjon vissza ha szulni fog.Masnap szulni kelett elment a magzatviz othol, de ejszaka es nem volt autojuk amivel be tudtak volna menni a korhazba.Mento nem jott ki erte! taxi nem volt eppen vegul megalitott a ferje az uton egy autot aki bevitte oket szulni...Ja es masnap delutan hazaengedtek oket a ket babaval.Akiket nem furdetnek meg a korhazban!Es othol sargultak be a babak!
Én még Gynexet szedtem.. most gondolkozom, hogy mi segíthet még esetleg.. olyat tudsz szerezni ott? energy termék- nagyon jó termékei vannak! Egy hormonvizsgálat nem ártana, ha megcsinálják, kérj mindenképpen fsh, lh, meg amit szoktak nézni.. én ehhez nem értek, és már nem is emlékszem miket kértek tõlem anno.. de a dokim- ugyan meddõségi volt- ránézett és mondta mi a bajom.. a nõgyógyászom nem csinált semmit, és ne érts félre, imádom, mert nagyn jó szülész, de a meddõséghez nem mindig értenek. (nem tudsz hazajönni?:D itthon tudok jó dokit:D)
Hm.. nem lehet, hogy sárgatestelégtelenséged van? az elején amiatt történnek ilyen dolgok:S nagyon sajnálom, de ez vicc.. és ha elõbb jön majd a babád? vagy mittomén.. akkor is csak idõpontra lehet menni? ha terhes vagy ott nincs ügyelet, ha valami probléma van? Istenem:S Ha tudok valamiben segíteni írj nyugodtan! én is kezdem összeszedni ezeket a dolgokat, mert jövõre szeretnék még egy babát- igen, egyet sikerült csinálniuk.. én PCOs vagyok, ugye már írtam, nekem a diéta az egyetlen gyógyszerem- szénhidrát szegény és társai.. és a gyógynövények.
Ez nagyon roviden leírva.. a könyv nagyon jó, inkább azt olvasd el http://teherbeeses.hu/terhesseg-elott/6-jo-tanacs-lugositash.. http://www.informed.hu/eletmod/ideal//?article_id=51622&prk=.. Na õt kerestem neked, itt tutira találsz magadnak teakeveréket: http://www.wellnesscafe.hu/szakertok_4.php?szakertoid=20&PHP.. de még kérdezhetsz is:) Megtaláltam, de sajna csak egy füzetbe beírva..
A kérdező hozzászólása: utolso koszonom a faradsagot! en is egesz delutan a neten vagyok es keresnek valami privat doktort de nem igen talalok inkabb csak London vagy Manchesterbe lenne de mindketto nagyon messze van tolem.meg annyit hozzatennek /csak a kerdesemet nem akartam ezzel bonyolitani/hogy egy hetet kesett a mensim lett egy pozitiv tesztem aztan ket nap mulva egy erosebb menstruacioval elment sajnos.Szerencsetlensegemre pont husvetkor tortent mindez es itt Angliaban ahol hetkoznap is idopontra lehet meg WC re is menni!az orvosomkb 22-24 eves lehetett /en 33 vagyok/ es kicsit kellemetlenul is ereztem magam.Szoval mar kezd elegem lenni ebbol az egeszbol.Ha lehetne szivessen mennek magan orvoshoz es fizetnek is amennyit csak kell csak mar tortenjen valami.
Szia, Angliában nincs másik orvos? mi az, hogy 3 év után magától jön össze? áááh az ilyet legszívesebben tökön rúgnám.. amúgy az elsõ jól leírta, de mindjárt rákeresek még neked.. Keress másik dokit kérlek! 3 évig vártam én is, de nekem kiderült, hogy csak segítséggel lehet.. szóval kapja be az az illetõ, fõleg, hogy még ezek után is orvosnak meri magát mondani!!! mindjárt írok még, ha megtalálom amit keresek!
Elsõ válaszoló vagyok.Nagyon szorítok!!Én is most kezdtem el a teákat remélem segít:) Mióta iszod õket?

Milyen gyógynövény teákat ittatok a teherbeesés elősegítésére? Hogyan, mennyit, mikor kell inni, hol lehet kapni, valóban használ?

Legjobb válasz: Én palástfüvet kezdtem inni a babatervezés elõtt 2 hónappal. Minden nap este egy fél literes adagot. Gyógyszertárban kértem, kaptam. Hogy segített e? Ha a tea számlájára írható, hogy elsõ hónapban összejött a kicsi, akkor igen :)

Én palástfüvet kezdtem inni a babatervezés elõtt 2 hónappal. Minden nap este egy fél literes adagot. Gyógyszertárban kértem, kaptam. Hogy segített e? Ha a tea számlájára írható, hogy elsõ hónapban összejött a kicsi, akkor igen :)
A kérdező hozzászólása: Csak palástfüvet? Valahol olvastam, hogy ciklus elsõ felében ezt, a második felében azt... nem vagyok képben a gyógynövényekkel. Te egész ciklus alatt palástfüvet ittál? Köszönöm a választ!
Igen, csak azt. Sem cickafarkot, se mást... mivel nem akartam belekeveredni abba, melyiket mikor. Tudom, hogy a cickafark teát csak peteérésig lehet, inkább bele sem vágtam, nehogy bezavarjon.
Én a palástfûteát egyszer próbáltam és nekem bekavart. Amikor megjött nem is éreztem egyáltalán, hogy menstruálnék és azt hittem ez valami más és nem mensi...valamint még mensi után is több napig fent volt magasan a hõm, így azt hittem babát várok...aztán jött a pofára esés, hogy mégsem. Én azóta semmit nem iszok és nem szedek semmit, a baba ezek nélkül is jönni fog, ha akar!
A kérdező hozzászólása: Hát aki még nincs annak akarata sincs sajnos, de köszönöm a te tapasztalatodat is!
Mióta próbálkoztok? Dokinál voltál? Csak azért kérdezem, mert most pl. az egyik barátnõmnél derült, hogy ki, hogy nem elég vastag a nyálkahártyája és valószínûleg azért nem tudott megtapadni a baba. Nagy dózisban kellett szednie E vitamint, a 2. hónapban már terhes lett. A másiknak kiderült, hogy el van záródva mindkét petevezetéke. Átfújták és rá egy hónapra terhes lett. Szóval érdemes ezeket elõtte kideríteni, lehet, hogy "könnyebben" orvosolható a probléma, mint gondolnád!
Én 2 hónapig ittam a cickafarkfû teát, mert kolleganõm nagyon dícsérte. Hát nekem nem vált be... Aztán olvasgattam egy kicsit és vettem palástfüvet meg málnalevelet. Ciklus elsõ és második felére. Úgy gondoltam majd a következõ ciklusban kezdem el inni, de már nem volt rá szükség :) Megfogant az én kisbabám :) Szóval nem tudom a tea számlájára írni, mert azóta is bontatlanul hever a fiókban :) 21hkm
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 07:47 Nyáron lesz egy éve, hogy próbálkozunk. Amikor elkezdtük, rögtön meg is fogant egy baba, de 8 hetesen elvetéltem. Azóta semmi, illetve az utolsó ciklusom volt még gyanús, mert több mint 1 hetet késett, és sosem késik, bár a tesztek amiket csináltam negatívak voltak, szóval nem biztos... orvoshoz is akarok menni, de elõtte megpróbálnám amit önerõmbõl tudok. Ha egyedül nem megy, akkor jöhet a doki, csak az igen sok pénz és idõ és hercehurca.
8.36-osnak! ha 2 hónapig ittad a cickát, akkor lehet, hogy annak köszönheted a babádat! nem azonnal fejti ki hatását a tea, hanem szépen lassan. jó egészséget kívánok!

Milyen teát szoktatok inni? Hogyan fogyasztjátok és hol ill. mennyiért veszitek? Milyen hatással van rátok ez a tea?

F?leg a fekete és a zöld tea fogyasztókra vagyok kíváncsi, nem a hagyományos Milford vagy Pickwick teák érdekelnek. Életmód váltás része lenne ez a teafogyasztás is, ezzel szeretném pótolni az édesített gyümölcsleveket, egészséges teafüvet keresek, ami nem baj, ha serkenti az agym?ködést, az anyagcserét.

Legjobb válasz: gyógyszertárban kapható citromfûbõl készültet iszok,pici citromlével izesitve csak illetve országban nem kapható csipkebogyó,hibiszkusz,bodza,kökény teákat iszok,össze nem lehet hasonlitani a pickwick és társaival

gyógyszertárban kapható citromfûbõl készültet iszok, pici citromlével izesitve csak illetve országban nem kapható csipkebogyó, hibiszkusz, bodza, kökény teákat iszok, össze nem lehet hasonlitani a pickwick és társaival
jah, ár..citromfûé 4-500 forint körül többié 1 euró körül, nemtudom pontosan, hozatom, és egyszerre sokat hoznak
Én fekete teát iszom, Earl Grey-t vagy teázóból Sunny Islandot. Vagy narancsos filterest. English Breakfast is jó. Semmit nem teszek bele, 2-3 percig áztatom, jó erõs lesz (1 filter 1 csésze, de max. fél l víz). Melegen iszom. Régebben kevés cukorral ittam, a párom szoktatott le róla, elõször fura volt, de hamar rájöttem, hogy így érezni igazán a tea ízét.

Aki teát ad inni a babájának, milyen fajtát ad, illetve hogyan készíti el? Van- e időkorlát, amin belül el kell használni?

Legjobb válasz: 1 ÉVesemnek : ÉDeskömény tea , csipkebogyó tea 2 Naponta fõzök frisset

1 ÉVesemnek : ÉDeskömény tea , csipkebogyó tea 2 Naponta fõzök frisset
volt hogy mecsek béby teát kapott simát meg volt hogy mecsek kamillás, édesköményes teát filterest, belelógattam pár percig és ennyi, volt hogy csipet cukrot tettem bele nem nem ízlett neki. de volt hogy vettem gyerek pickwick teát, az koffeinmentes gyümölcsös tea.. attól függ mennyit isznak belõle. egy üveggel ha szomjas megisznak, kb 130 ml.. de max 2 napig adnám a babámnak tovább nem, és hûtõbe tárolnám és felmelegítem langyosra.. utána meg fõznék frisset-
mecsek baby vagy bármi, ami kifejezetten babáknak készült filteres. Naponta fõztem újat.
En kamilla teát adok a 11honaposomnak cukor nélkül, minden nap frisset csinálok!
Mecsek babytól hasfájása volt a lányomnak, úgyhogy utána Babamosoly teát adtam neki néha, pici gyümölcscukorral ízesítettem neki. Minden nap frisset fõztem, én sem iszom meg az elõzõ napi teát, frisset fõzök magamnak is :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!