Találatok a következő kifejezésre: Milyen teát újszülöttnek (6 db)

Egy újszülöttnek milyen teát adhatok?

Másfél hetes a babám, sajnos a tejem még nem indult meg teljesen, csak kevéskéket tud szopizni...:( Mivel szeretnék minnél kevesebb tápszert adni, gondoltam kipróbálom, hogy a teát megissza-e, sokan ezt tanácsolták (a vizet nem issza meg). Szerintetek ha macsek baba teával próbálkozom az jó? Elvileg az bármilyen életkorban adható...

Legjobb válasz: szia! lassan indul be a tej, az biztos, nekem is fejnem, szoptatós teát kellett bevetnem, hogy belejöjjek... de most már egy 6-os ikreket is el tudnék látni. te is így belejössz, ha nem rontod el! szeretném ha minden anyuka és baba a szoptatás csodáját és elõnyét élvezhetné, ezért javaslom, hogy ne adj neki kiegészítést (tápszert, vagy cukros teát)... elég neki az anyatej. olvasd el ezt feltétlen. http://szuleselmeny.wordpress.com/szoptatas/ujszulott-kiscse.. ill. mivel gondolom a gyerekorvosodnak és védõnõdnek hiszel nagyon, és holmi fórumozónak nem, javaslom, hogy a téma kiemelt szakértõihez fordulj tanácsért - nekik ez a szakterületük, szoptatási specialisták (míg mondjuk a gyerekorvos és védõnõ nem e témára koncentrál konkrétan - meg hát érdekelt a tápszer-bizniszben, vagy legalábbis így tanítják nekik, és ki ne hinne egy könyvnek?) :) szóval írj / hívd fel a LA LECHE LIGA-t... bízz bennem! nálunk nincs sose gond, mert ott a cici és az anyatej mindenre. most jöttünk a 4 hós oltásról, és nem félek, mert bármilyen hõemi van, ott a cicim, a szomjoltó, nyugtató és védõanyag-átadó anyatejem! ha te is ezt akarod, akkor NE TEÁZTASD/KIEGÉSZÍTÕ TÁPSZEREZTESD. kérlek! remélem segítek nektek :)

szia! lassan indul be a tej, az biztos, nekem is fejnem, szoptatós teát kellett bevetnem, hogy belejöjjek... de most már egy 6-os ikreket is el tudnék látni. te is így belejössz, ha nem rontod el! szeretném ha minden anyuka és baba a szoptatás csodáját és elõnyét élvezhetné, ezért javaslom, hogy ne adj neki kiegészítést (tápszert, vagy cukros teát)... elég neki az anyatej. olvasd el ezt feltétlen. http://szuleselmeny.wordpress.com/szoptatas/ujszulott-kiscse.. ill. mivel gondolom a gyerekorvosodnak és védõnõdnek hiszel nagyon, és holmi fórumozónak nem, javaslom, hogy a téma kiemelt szakértõihez fordulj tanácsért - nekik ez a szakterületük, szoptatási specialisták (míg mondjuk a gyerekorvos és védõnõ nem e témára koncentrál konkrétan - meg hát érdekelt a tápszer-bizniszben, vagy legalábbis így tanítják nekik, és ki ne hinne egy könyvnek?) :) szóval írj / hívd fel a LA LECHE LIGA-t... bízz bennem! nálunk nincs sose gond, mert ott a cici és az anyatej mindenre. most jöttünk a 4 hós oltásról, és nem félek, mert bármilyen hõemi van, ott a cicim, a szomjoltó, nyugtató és védõanyag-átadó anyatejem! ha te is ezt akarod, akkor NE TEÁZTASD/KIEGÉSZÍTÕ TÁPSZEREZTESD. kérlek! remélem segítek nektek :)
Próbáltál tejszaporító teát inni? A fitolac jó, mert attól nem fáj a babád pocija.az a bajom ezzel a teáztatás ötlettel, hogy a legjobb serkentõ ha minél sûrûbben szoptatod az elején, és fejsz, fejsz, fejsz... Viszont ha beiszik belõle, nem lesz éhes, és nem is fog úgy szopizni, hogy több tejet csináljon magának. Még az urtica urens 5ch vált be nagyon, én is azt használtam, az nagyon serkent.
Hát te hol hallottad hogy újszülöttnek és kisbabáknak lehet teát adni. Újszülöttnek TILOS teát adni!!!!!! Nem igaz, hogy nem tudsz tápszert venni annak a szerencsétlennek hanem éhezteted inkább teával.
A tea nem étel, ha éhes vagy, Te sem vizet iszol, ugye? Arra pedig, hogy valaki a szent anyatej miatt képes éheztetni ilyen pici babát és ráadásul még másnak is ezt javasolja, inkább nem írok semmit.
Szia Én is össze-vissza ittam már az összes tejfakasztó teát, rántott levest, madártejet amit csak mondtak, de a végén csak és kizárólag ezek segítettek. - napi 5-6 liter folyadék (bármi amit szeretsz /no persze ha lehet ne cukros löttyök/...én a végén már rosszul voltam a folyadéktól - pihenni, amennyit csak tudsz, hihetetlenül megdobja a tejtermelést (nálam speciel rohadt a ház) - sokszor cicire tenni - fejni fejni fejni (minden egyes szopi után ha csak 5 mili akkor 5 mili, legyél büszke rá) - nem stresszelni (tudom mindenki mondja, de hidd el, nem szabad görcsölni rajta. Döntsd el, hogy lesz tejed és ennyi, és akkor lesz is hidd el) Nagyon sok sikert és kitírtást kívánok Neked! Hidd el, az anyatejnél jobbat nem tudsz a babádnak adni. Emellett persze én is egyet értek, hogy kapjon valami pótlót amíg be nem indul a tejed, ne éheztesd a kicsit, de csak óvatosan vele.
Kedves Kérdezõ! A teától nem fog jóllakni. Ha nem elég a tejed, pótold tápszerrel. De próbáld minél gyakrabban mellre tenni, az segíthet, hogy több tejed legyen.
Természetesen éhezni én sem hagytam volna, ha a baba a gyakori szoptatás ellenére nyugtalan, nyûgös, éhesnek látszik, persze, hogy kell némi pótlás, ha nem fejlõdik jól akkor tápszeres pótlás. Én megpróbáltam, hogy csak egyszer-kétszer adtam pótlást a szopi után, amikor nem tûnt nyûgösnek, akkor nem, így volt amikor nagyon éhesen intenzívebben szopva õ segítette elõ a tejtermelést, és egyre ritkábban volt szükség pótlásra, végül el is hagytuk azt. Na most ha tápszert adsz pótlásnak akkor jóllakik, ha teát akkor csak a szomját oltja, attól ugyanúgy hamarabb megéhezik.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor inkább tápszer, ha nagyon szüksége van rá mint tea?
amilyen sört !!! semmilyent
Elsõ vagyok. Ha éhes kell a pótlás de óvatosan. Mérd le mennyiket eszik. és idd a teát. Az a legjobb, ha minél sûrûbben cicire teszed, és mindkettõbõl eteted. Az senkent.utána fejd ki az utolsó cseppig. Ha így csinálod, egy hét, és ömleni fog a tejcid! Fel a fejjel, hidd el képes vagy rá!
A kérdező hozzászólása: Egyetértek ezzel énis...de mikor látom, szegénykén, hogy órákig sír, és cuppog a kis szájával, meg keresi a cicit...:( És hiába teszem rá, már nem jön semmi, neki már lilul a feje...:( Aztán mikor pótlást kap, akkor vigyorog, boldog....érted? nincs szívem éheztetni...:( Bármennyire is nagyon jól tudom, hogy csak tejecskét kéne kapnia, még ha keveset is...:( nemtudom mitévõ legyek...:(
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már mindent, és szépen lassacskén napról napra érzem azért, hogy gyarapszik a tejcsi mennyisége, de szegénykén látom, hogy éhes marad szopi után...Mindig csak szopi után kap pótlást, ha úgy ítélem , meg hogy ez bizony most nagyon kevés volt...De talán jobb a tea mint a tápszer...
A kérdező hozzászólása: Nyugi nem adtam neki teát, és vettem tápszert...Ez csak egy kérdés volt, mégpedig azért mert valaki ezt ajánlotta...A 100000 jótanács közül amit kaptam gondoltam kipróbálom, de lebeszéltek...Marad a többi, mindenkinek köszönöm a hasznos válaszokat, kipróbálok mindent...remélem hamarosan megindul az a tejcsi...:)

Ujszülöttnek milyen teát kell adni? milyet vegyek?

Legjobb válasz: Szia.Adhatsz neki nyugodtan édesköményteát,mindennélkül,(pláne ha hasfájo´s)Nagyon gyenge kamilla teát.Az én 7 hetes babám is iszik mindennap egy keveset.

Szia.Adhatsz neki nyugodtan édesköményteát, mindennélkül, (pláne ha hasfájo´s)Nagyon gyenge kamilla teát.Az én 7 hetes babám is iszik mindennap egy keveset.
Igen kell folyadék a babáknak és a legjobb a kamillatea kb. 3 hónapos koráig! Utána pedig másfajta teát is lehet adni neki!
Annyit hozzátennék, ha esetleg nem szoptatsz, vagy tápszerrel kell pótolnod, igenis kell plussz folyadék. De ilyen pici korban ez csak víz legyen! És ha lehet babavíz, nem csapvíz. És fel kell forralni.
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy sima feketeteát kapjon a baba, de nagyon hígat. Kb. két liter felforralt vízbe egy pillanatra belemártva a filtert, hogy éppen valami színe legyen, és dl-enként egy teáskanál cukor és pár csepp kifacsart citromlé. De ha minden nélkül megissza, akkor úgy is jó. Én tettem bele neki cukrot, és nem lett édesszájú. Gyümölcsteát nem ihat még, aztán négy hónapos kortól vannak a babateák granulátum formában, azt már elõre felforralt vízzel is el lehet készíteni, tehát nem kell melegnek lenni a víznek, így már egyszerûbb és gyorsabb is.
Még nem hallottam, hogy az éseköme´ny hasfájást okozna.Inkább hasfájásra javallott.
Szerintem a sima kamilla tea a legjobb, ha megissza a baba akkor üresen. Az édeskömény teát csak a 4. hónaptól add, mert elõtte nem tud vele mit kezdeni a pocijuk. Még annyi hogy a kamilla kicsit hashajtó hatású, úgyhogy ha nagyon sokszor van kaki akkor jobb a sima babavíz.
Szia! Újszülöttnek (helyesebben 6 hónapos korig!!! és ilyen idõjárás mellett fõleg, mert nyári babáknál biztos más a helyzet) az anyatej tökéletesen elegendõ. Ha igény szerint szoptatod a babádat, azzal étel-ital-igényét teljesen kielégíted, semmiféle kiegészítésre nincs szükség. Az én lányom fél éves koráig kizárólag anyatejet kapott, gyönyörûen gyarapodott, okos, szép "nagylány" lett belõle. Szép babázást!
Az elõttem szólónak teljesen igaza van, csak még annyi, hogy nyári babáknál is ugyanez a helyzet. A tej igazodik az igényekhez, de csak akkor, ha minden jelzésre mellre teszed.
Az édeskömény teával vigyázz! Fájhat tõle a hasa!!! Fõleg, ha iszol vmilyen tejfokozó teát. De ha nem, akkor is vigyázni kell! A kömény hasi görcsöt csinálhat!
Én vettem a gyogynövényboltba 1 zacsi édesköménytermést és abbol készitettem neki teát.5-6 szem termést forraljn fel kb 2 dl vizzel 2-3 percig.Finom is és jo a hasfájás ellen is.
Csecsemõápoló barátnõm is a sima feketeteát javasolta pici cukorral és citrommal, de nagyon hígan. Azt mondta, hogy a kórházban is ezt adják nekik. Ehhez képest a kisfiam csak tisztán szerette már néhány napos korától, a lányom viszont kb 3-4 hónapos koráig semmilyen folyadékot nem kért. Mindkettõt rendesen szoptattam. Azóta ált. csipkebogyót adok neki, de mindegy neki, hogy van-e benne cukor vagy citrom. Mézet 10 hónapos koráig ne adj neki.

Milyen teát használhatok újszülöttnek?

Még csak most vagyok 35 hetes,de megszeretném venni el?re,páromra nem akkarok ilyet rábízni.Olyanra gondoltam amit lehet hasfájós babának is használni. Második babámat várom,de sajnos nem emlékszem hogy mit használtam neki,mert már azóta 5 év eltelt.Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Talán gyümölcsteát, vagy kamillát... koffeint (igazi teát) még ne adj neki. De csak akkor, ha egy hét alatt se lesz tejed, és anyatejet se tudsz szerezni neki. Sokkal-sokkal jobb lenne neki a tej: méghozzá a legjobb lenne a TIED. Ne félj, nem fog éhenhalni: ilyen esetekre van neki egy kis tartalék zsírja születéskor.

Talán gyümölcsteát, vagy kamillát... koffeint (igazi teát) még ne adj neki. De csak akkor, ha egy hét alatt se lesz tejed, és anyatejet se tudsz szerezni neki. Sokkal-sokkal jobb lenne neki a tej: méghozzá a legjobb lenne a TIED. Ne félj, nem fog éhenhalni: ilyen esetekre van neki egy kis tartalék zsírja születéskor.
Én csak sima üres kamillateát adok, az bejött. Én úgy gondolom, hogy az anyatejes babáknak is kell tea, fõleg nyáron, mert õk is lehetnek szomjasak úgy, hogy nincs szükségük tápanyagra. Valamiért már a kórházban is kapnak teát, valószínûleg nem azért, mert ártani akarnak a babáknak.
van olyan hogy babatea. Gyógyszertárban kapható, babamosoly a neve. Én édesköményest használtam, amíg megitta.De fölösleges. Már csak szopizik. Semmi más nem kell neki
édeskömény...:-)
Látom már kaptál válaszokat, csak láttam, hogy valaki írta a gyümölcsteát. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy olyat nem kaphat, viszont Lipton Yellow Label teát adhatok, ha nagyon gyengére fõzöm. Amúgy a gyógyszertári babateákat javaslom, édeskömény telát lehet kapni nagyobb áruházakban is granulátum formájában, bár a négy hónapos kor van ráírva, már egy hónapos baba is kaphatja.
Hát arra nem figyeltem, hogy idétlenül fogalmaztam. Bocsi.
A kérdező hozzászólása: Szia mirre nem figyeltél?
Jól van na!Nem figyeltem!:) ))
A kérdező hozzászólása: köszike a segítséget!!!
A kérdező hozzászólása: Én olyanra gondoltam amit gyógyszertárban lehet venni.A kisfiamat szoptattam 20 hónapig.
A nõi mell úgy mûködik, hogy amikor elkezd szopni a baba, akkor vizes tej jön belõle. Tehát, ha csak szomjas, akkor hamarabb abba fogja hagyni. Ha viszont éhes is, akkor folytatja: a tej meg egyre zsírosabb lesz. Ezért jó, ha a nõ nem váltogatja a melleit, hanem az egyiken hagyja a babát, amíg ott el nem fogy a tej - vagy a babának elege nem lesz. Utána próbálhatja a másikra tenni..


Újszülöttnek milyen tea adható?

Legjobb válasz: Ha van tejed akkor semmilyen nem kell neki!

Ha van tejed akkor semmilyen nem kell neki!
Lehet patikában kapni kifejezetten újszülötteknek tea granulátumot, ezt csak forralt vízzel kell összekeverni.Ha tápszert adsz a kicsinek, akkor jó szolgálatot tehet egy gyenge köménymag tea is de ha nem, akkor is.Van aki gyenge kamilla teát ad.Remélem segítettem.
Ha szoptatsz, akkor is adhatsz neki teát két szopi között, ha szomjas. Nekem a védõnõ és a gyerekorvos azt mondta, sima tea (pl. Garzon, Earl Grey, Yellow Label), csak nagyon gyenge legyen. Kb 1 l vizez felforralsz, tûzrõl leveszed, egyszer-kétszer belemártod a filtert. Betöltöd a cumisüvegbe, pár csepp citromlé (renes citrom) és decinként 1 teáskanál cukor. De teafilter nélkül, limonádét is kaphat. A meleg teát nagyon issza az én babukám, szokták szeretni.
Nem kell tea! Szoptatás kielégíti az éhét és a szomját is! Képzeld csak el a bennszülöttek gyerekei mind szomjan halnának, arra nincsen cumisüveg, csak szopnak és kész. Ráadásul ott még nagyon meleg is van, mégsem szügséges. Gondtalan babázást kívánok!

Újszülöttnek mikor lehet teát adni, és milyet?

Legjobb válasz: Felesleges a tea, a tejben benne van minden, amire szüksége van, és egyben a szomját is oltja. Ha esetleg fáj a pocija, arra lehet kapni direkt köménymagos bébiteát.

Felesleges a tea, a tejben benne van minden, amire szüksége van, és egyben a szomját is oltja. Ha esetleg fáj a pocija, arra lehet kapni direkt köménymagos bébiteát.
Csatlakozom az elsõ válaszolóhoz, teljesen felesleges bármit adni Neki, ha tudsz szoptatni, amennyit és amikor kell, illetve amikor kéri a babád. Az anyatej "eleje", amikor elkezd szopizni, hígabb és kiválóan oltja a szomjat, gyakorlatilag arra való. A babák idõnként nem is azért szopiznak, mert éhesek, hanem csak szomjasak.
Ha sír az újszülött, nem teával kell itatni, hanem cicire kell tenni. Nincs olyan, hogy "két etetés közti idõben", akkor van itt az etetés ideje, ha a baba visít, és cicit akar. Ha félóránként, akkor félóránként.
Lányom kánikulában született nyáron, akkor adtam neki, de nem teát, vizet. Azóta is csak a vizet issza meg. De amint nem volt kánikula nem kérte, csak cicizett igény szerint. Ilyenkor született babának nem kell plusz folyadék, elég a cici vagy tápszer.
En 3 hetes kora ota adom mert ket etkezes kozott kell neki, eves utan egy oraval sir mar es a tea nyugtatja.Tobb fele teat lehet nekik adni, majdnem mindenfele gyumolcsteat, de jobb megkerdezni gyerekorvost hogy melyiket nem szabad.En dirrekt babaknak, hasfajasra arult teat adok, bar nem hasfajos nem tesz rosszat neki.Szoktam adni afonyateat mikor higabb a szeklete.Fontos hogy cukor nelkul!!Most 2 honapos a babam, 3 orankent eszik 100-120 milit megis iszik kozbe teat.Sokan ellenzik.

Egy újszülöttnek lehet teát adni és ha igen akkor milyen? Fürdetéskor kell e olajat használni és milyent?

Legjobb válasz: én úgytudom, hogy csak a hasfájás elleni teából lehet adni neki: babamosoly tea. Én minden alkalommal a baba hajlatait bekenem gyógyszertárból kapható naprafotgóolajjal.

én úgytudom, hogy csak a hasfájás elleni teából lehet adni neki: babamosoly tea. Én minden alkalommal a baba hajlatait bekenem gyógyszertárból kapható naprafotgóolajjal.
Amennyiben jól szopik még melegben sincs szüksége plusz folyadékra. Ha úgy érzed kevés a tejcsi és esetleg kánikulában szomja felforralt és lehûtött vizet illetve babavizet adhatsz neki. Teát ha beteg inkább akkor adnék.( hogy milyet aktuálisan kéne tájékozódni mondjuk a védõnõtõl) Azért nem adnék mert ált édesítjük és hamarabb hozzá szokik az édes ízhez. Késõbb ebbõl adodóan látok sok édes löttyel rohangáló gyerket. Szomjoltásra szerintem a legjobb a víz. Ha jól szopik akkor a tejcsivel oltja a szomját, olyankor legfeljebb majd többször teszed mellre. Nem baj az ha emiatt fut a lakás elsõ a gyerkõc fõleg amíg ilyen pici. Baba olajat lehet használni fürdéskor: a hajlatokat lehet olajozni illetve a buksit ha koszmós. A buksiát érdemes fürdés elõtt néhány perccel leolajozni, mert akkor jobban beivódik és felpuhul a koszmó és fürdés után fésülékor szépen lejön. A hajlatokban megül a kosz illetve a krémek , hintöpor maradéka ezt könnyebb eltávolítani így. S én még néha amiko nagyon koszonak látom akkor a fülecskéket szoktam. Olajozásra használhatsz vattapálcát, vagy egyszerûen önts a kezedre ujjadra kicsit.
Nekünk azt mondták 6 hónapig csak anyatej, persze ha szopizik. Hasfájásos a babónk így közbe szopi elõtt kap 3-4 kiskanál édeskömény vagy ánizs teát. De ennyi. Olajozni minden fürdés után szoktuk parafin olajjal, vagy még azt mondták, hogy rendes étolajat vagy olivaolajat fozzunk fel, tegyunk bele egy szelet kenyeret, és azzal is be lehet kenni minden fürdés után. Az üzletekben kaphato babaolajak, illatositottak és kicsattoghat tõle a bõröcskéjük.
Újszülötteknek a mecsek baby teát lehet adni. Én nem szoktam semmilyen olajat használni, bár nem is száraz a babám bõre, de ha mégis az lenne akkor is inkább a gyógyszertári "A" vitaminos testápolót használnám.
Ha hasfájós a baba akkor az édesköménytea tényleg hatásos lehet. De vigyázni kell vele mert vannak érzékeny babák akiknek csak jobban fáj tõle a pocakjuk. A második válaszoló voltam
Szia! Mi minden fürdés elõtt leolajozzuk a babát, vattakorongra csepegetetünk Jonson's babaolajat.Nekünk nem érzékeny rá a bõrünk, ha az lenne, én is gyógyszertárit használnék. Szerintem lehet nekik teát adni, én édesköményt adok neki, de vannak kifejezetten babateák is, én ízesítés nélkül adnám õket.Az instant teát viszont nem ajánlanám, ki tudja miket raknak bele...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!