Találatok a következő kifejezésre: Milyen tapasztalatok az (699 db)

Mi a véleményetek a szentesi szülészetrõl? Milyenek az orvosok és a nõvérek? Szerintetek hol érdemesebb szülni? A szegedi szülészeten vagy a szentesin? Milyen tapasztalataitok vannak?

Az ismerõsöm, aki pár hónapja szült a szentesi korházban, a fogadott orvosával meg volt elégedve, de panaszkodott a nõvérekre, akik nagyon lenézõen bántak vele és legtöbbje undok volt.

Legjobb válasz: Egyszer majd nekem is aktuális lesz ez a dilemma... Én még Szentesen születtem, az anyukám nagyon elégedett volt, azóta viszont eltelt jó pár év, a dolgozók lecserélõdtek és sok elégedetlen anyukával találkoztam, akik ott szültek. Szegedrõl ugyanúgy vegyes tapasztalatokat hallok, ott is van elég undok "nõvérke". Talán mégis Szegedet választanám, ha jelenleg kéne döntenem.

Egyszer majd nekem is aktuális lesz ez a dilemma... Én még Szentesen születtem, az anyukám nagyon elégedett volt, azóta viszont eltelt jó pár év, a dolgozók lecserélõdtek és sok elégedetlen anyukával találkoztam, akik ott szültek. Szegedrõl ugyanúgy vegyes tapasztalatokat hallok, ott is van elég undok "nõvérke". Talán mégis Szegedet választanám, ha jelenleg kéne döntenem.

BME nyelvvizsgán a szóbeli részénél milyen szempontok vannak az értékelésre? Pl. : Kiejtés mennyire számít? Milyen tapasztalatok vannak erről a nyelvvizsgáról?

Köszi el?re is a válaszokat :)

Legjobb válasz: kiejtés, szókincs, mennyire beszélsz a témáról, és mennyi nyelvi hibád van benne... ezek számítanak az értékelésnél. Nekem pozitív tapasztalatom van vele, a szóbeli nem volt valami nagy szám, az írásbelije már nagyobb falat, de az se olyan vészes azért.

kiejtés, szókincs, mennyire beszélsz a témáról, és mennyi nyelvi hibád van benne... ezek számítanak az értékelésnél. Nekem pozitív tapasztalatom van vele, a szóbeli nem volt valami nagy szám, az írásbelije már nagyobb falat, de az se olyan vészes azért.
Nem annyira nézik a kiejtést. A nyelvtan fontosabb. Mármint a "nyelvhelyesség" Nem szabad sok hibát csinálni
Szerintem meg pont az írásbeli a könnyebb. Ott nem kell kiejtés. Csak hát fel kell készülni normálisan.

Aki kivizsgálással az sztk-ba ment, milyen tapasztalatai vannak?

Én Szolnokra megyek az sztk-ba.Több,mint egy éve nem sikerül a baba. Mensi el?tt barnázni szoktam. Milyen vizsgálatok várhatók? A TB mindent támogat? Akár az UH-t is,amikor a peteérést figyelik?

Legjobb válasz: Szia. Nekem jó tapasztalataim vannak az orvosi részét tekintve. Elmentem SZTK-ba, mondtam, hogy másfél éve nem jön a baba. A doki felírta a hormonvizsgálatot, a clostit, figyelte a peteérést ultrahangon, aztán csinálták a hcg tesztet. Mindent a tb fizetett. Ami rossz tapasztalatom, hogy ha nem az egyetlen jófej doki volt benn, akkor olyan nem törõdöm módon csináltak mindent a helyettesek. Szóval, ha az ingyen vizsgálatokért cserébe bevállalod, hogy nem túl empatikusak és akár nem is túl kedvesek, akkor rendben van az SZTK is. :) Sok sikert!

Szia. Nekem jó tapasztalataim vannak az orvosi részét tekintve. Elmentem SZTK-ba, mondtam, hogy másfél éve nem jön a baba. A doki felírta a hormonvizsgálatot, a clostit, figyelte a peteérést ultrahangon, aztán csinálták a hcg tesztet. Mindent a tb fizetett. Ami rossz tapasztalatom, hogy ha nem az egyetlen jófej doki volt benn, akkor olyan nem törõdöm módon csináltak mindent a helyettesek. Szóval, ha az ingyen vizsgálatokért cserébe bevállalod, hogy nem túl empatikusak és akár nem is túl kedvesek, akkor rendben van az SZTK is. :) Sok sikert!
én is sztk-ba járok. mikor szóltam, hogy nem jön a baba, az elsõ orvost nem hatotta meg, nem tett semmit. mondta, majd a méhnyakrák vizsgálat után foglalkozunk a témával, ha minden rendben. utána megint visszamentem hozzá, akkor sem csinált semmit. ekkor egy másik dokihoz mentem (minden nap más rendel), aki viszont azonnal szuper kedvesen, segítõkészen elmondta, hogy milyen vizsgálatokra utal be (hormonvizsgálat, hüvelyi UH, férjem andrológia), s az eredmények birtokában folytatjuk... Hát kiderült, hogy ez a rendes orvos csak helyettesített valakit a rendelésen :( , de remélem valahogy megtalálom õt :D
Én ugyan nem szolnokra járok, de általános tapasztalatom minden SZTK-val, hogy idõhúzásra játszanak, mint a fociban. :-( A TB ugyan mindent támogat, de egyszerre csak egy vizsgálatot. Amíg annak az eredménye nincs meg, addig nem mennek tovább, vagy ha gond van, amíg nincs kikezelve... Így lehet, hogy mire végzel a teljes kivizsgálással, ha nem találják meg a problémát rögtön, vagy nem csak egy probléma van, hónapok, vagy évek telnek el. Én inkább rögtön meddõségi cenrtumban kezdenék, õk értenek hozzá igazán, és van lehetõségük egyszerre megcsinálni több vizsgálatot is.
Én is ugyanígy vagyok, de engem a kórházba küldtek kivizsgálásra a nõvédelmi tanácsadásra!Remélem normálisan megnéznek mindent mert a magán orvost nem engedhetem meg!


Milyen tapasztalataitok vannak Nizzáról? Milyen ott az élet, közösség, emberek, munkalehetőség? Vagy bármelyik Provence-beli városban?

Nagyon tetszik Provence,f?leg Nizza, szeretnék ott élni, várom a tapasztalatokat, infót a városról!!

Legjobb válasz: én marseille-ben szeretnék élni. teljesen beleszerettem. az emberek kedvesek, nyitottak, a klima szuper, sok a bevándorló, de nekem nincs rossz tapasztalatom eddig. felsõfokú francia alap!!!

én marseille-ben szeretnék élni. teljesen beleszerettem. az emberek kedvesek, nyitottak, a klima szuper, sok a bevándorló, de nekem nincs rossz tapasztalatom eddig. felsõfokú francia alap!!!
én voltam Nizzába, illetve bejátuk egész dél-franciaországot:D érdemes elmenni:gyönyörû hely, kedves emberek bárcsak ott élhetnék! 16/L

Kinek milyen tapasztalata van második szülésről? Igaz hogy gyorsabb, mint az első? Nagyon kíváncsi vagyok tapasztalatokra, véleményekre!

Legjobb válasz: Nekem 4 van. 1. szülés: 1. derékfájástól számolva 3 órán belül meglett. 2. szülés: 4 kilós baba, elfolyt hirtelen a magzatvíz egyik éjjel, hajnali 1-kor, 3-re a kórházba értünk, 2-30-kor meglett, azaz 1 és fél óra 3. szülés: tavaly, ikrek. Elfolyt itthon a magzatvíz, de itt sem volt elõjele, csak úgy hirtelen, ez volt este 5-45-kor. 6-ra itt volt a mentõ, 6-15-re a kórházban voltunk, és 6-30-kor meglettek, természetes úton, minden fájdalomcsillapító és egyéb nélkül. Szóval a szülési mindig felezõdött, a végén a gyerekszám meg duplázódott :) Szoktam azzal viccelõdni, hogy ha lenne mégegy, azt utánam dobnák az utcán, hogy elhagytam. Ne félj, kitartás!

Kedves 3-as gratulálok neked. Jót mosolyogtam a történeteden nagyon szerencsés vagy.
Nekem 4 van. 1. szülés: 1. derékfájástól számolva 3 órán belül meglett. 2. szülés: 4 kilós baba, elfolyt hirtelen a magzatvíz egyik éjjel, hajnali 1-kor, 3-re a kórházba értünk, 2-30-kor meglett, azaz 1 és fél óra 3. szülés: tavaly, ikrek. Elfolyt itthon a magzatvíz, de itt sem volt elõjele, csak úgy hirtelen, ez volt este 5-45-kor. 6-ra itt volt a mentõ, 6-15-re a kórházban voltunk, és 6-30-kor meglettek, természetes úton, minden fájdalomcsillapító és egyéb nélkül. Szóval a szülési mindig felezõdött, a végén a gyerekszám meg duplázódott :) Szoktam azzal viccelõdni, hogy ha lenne mégegy, azt utánam dobnák az utcán, hogy elhagytam. Ne félj, kitartás!
Az elsõ hajnali 2:30-kor elfolyt magzatvízzel indult. 13:15-kor született meg, de olyan 9 óráig fájásaim sem voltak. A második 10 nap kórház után Apával kicsalogattuk. 17 óráig volt eltávom, de már 15 ó-kor ott voltunk és próbáltuk meggyõzni a szülésznõket, hogy itt az idõ. Mivel nem fetrengtem meg visitoztam a fájdalomtól elküldtek.Végül hosszas rábeszélés után végte NST és már indulhattam is szülni. 18 órakkor kerültem szülõszobára. 19-kor kezdett erõsebben fájni. 19:55-kor kibùjt a Drágám. Most még félidõs vagyok, de hiszem, hogy sokminden agyban dõl el. Tudod mi fog történni. Nem fogsz félni hanem alig fogod várni, hogy a karjaidban legyen. Sokkal tudatosabban fogsz mindent csinálni. Könnyü szülèst!
Persze, hogy izgulsz. Egy szülés nem minden napi dolog és nem rutin feladat. Ahány szülés annyi féle. Nincs 2 egyforma ahogy 2 terhesség sem egyforma. Ki tartás!!! Könnyû szülést kívánok. 1 voltam
Anyukám 3-at szült. Elsõ bátyám 5 óra alatt kint volt, gond probléma nélkül, második bátyám több mint 10 óra alatt lett meg, és a méhlepény nem vált le rendesen ezért utána még 4 en fogták le mert már nem tudtak neki fájdalom csillapítót adni, én 1 napig jöttem, nagy nehezen kéken-lilán. Én most az elsõt várom napokon belül, erre alapozva az elsõ babám gyorsan meg lesz. (remélem) :D
A kérdező hozzászólása: ne félj, nem lesz gond a 4.nél sem. Nekem elsõ baba 6óra hossza alatt született meg az elsõ fájástól számítva, bár ugy hogy megindították a szülést! Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a második, de nagyon elkezdtem izgulni :)
Szia. Nekem van 3 gyerekem most várom a 4.-et. Nálam valóban a 2. volt a leggyorsabb 20 perc alatt meg volt a kórházba érkezéstõl számítva. Otthon kezdõdtek a fájások 5 percenként rögtön, de nem voltak vészesek.
Javítok: 2. szülésnél 2-re értünk a kórházba
Remélem most a 4.-nél is így lesz újra. Most valahogy nagyon félek.
A kérdező hozzászólása: Na, hát szeretnék én is ilyen szerencsés lenni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a biztatásokat! Én is ezen vagyok, hogy minden fejben dõl el, másodjára azért tudatosabb az ember, és csak a célra fogok gondolni! Mindenkinek könnyû szülést, és kellemes babázást kívánok! :)

Lányok! Milyen tapasztalatok van az anállal?

És mikor csináljátok? Elmentek elötte wc-re vagy csak ha épp nem kell úgy wc-zni, akkor mehet? Vagy azért valami èrezhetö kaksi csak van a környéken? Normális válaszokat szeretnék, még nem csinálram, és el se tudom képzelni, hogy hogyan. 18/L

Legjobb válasz: Nekem jó tapasztalatom van, a mostani párom elõtt sosem csináltam, nem is terveztük , csak úgy alakult és jó volt. Bár az elsõ fura volt, azóta élvezem, de nem csináljuk gyakran, havonta úgy 2-3szor kb. Elõtte nincs semmilyen beöntés meg egyebek, csak zuhany. Egyébként én is izgatom a párom análisan és nagyon élvezi. :)Szóval megfelelõ partner , türelem és ellazulás kérdése az egész. 27/N

Nekem jó tapasztalatom van, a mostani párom elõtt sosem csináltam, nem is terveztük , csak úgy alakult és jó volt. Bár az elsõ fura volt, azóta élvezem, de nem csináljuk gyakran, havonta úgy 2-3szor kb. Elõtte nincs semmilyen beöntés meg egyebek, csak zuhany. Egyébként én is izgatom a párom análisan és nagyon élvezi. :) Szóval megfelelõ partner , türelem és ellazulás kérdése az egész. 27/N
én undorítónak találom, ennek ellenére kétszer már hajlandó voltam vele próbálkozni a párom kedvéért, mind a kétszer kínszenvedés volt és fájt is. csinálja akinek bejön, de én még egyszer egyetlen férfi kedvéért sem tûröm el. biztos van olyan nõ aki élvezi, de a többség csak hagyja magát, mert a pasi imádja és beléjük van sulykolva hogy kötelezõ tûrni.
Eleinte féltem tõle, a férjem teljesen oda van érte.Ritkán csináljuk, mert ha nem vagy teljesen ellazulva eléggé fájdalmas tud lenni.Általában az ember rákészül, ha mondhatom így.Kell hogy üres légy nehogy kicsusszanjon valami.Elsõ alkalommal elléggé bebaszott állapotban teljes ellazulva próbáltuk ki, és meglepõ módon nagyon jó volt.Minden alkalommal van orgazmusom tõle.Jó sok sikosítot kell használni különben sérülések érhetnek. A másnap kicsit ovatosabban kell kakilni, mert az ember persze hogy megérzi.18 évesen mindenesetre én azt ajánlanám a hagyomásnyos szexxel próbálkozz.Ráérsz még kipróbálni ezt azt.

Pár hét múlva New Yorkba utazom. A JFK-n szállok le, és a Manhattenbe való transzferen gondolkodom. Nektek milyen tapasztalataitok vannak az AirTrain-nel kapcsolatban? Megéri azzal menni a metrómegállókig? Hol lehet rá jegyet venni?

Legjobb válasz: Én ugyanígy megyek majd. Még tapasztalatom nincs, mivel most megyek elõször, de én ilyen kis van-t rendeltem, kb. 8-10 személyes kisbusz. Ha késik a repülõ, vagy bármi, akkor elvileg meg is várnak, háztól-házig visznek, és az elutazás napján a szálláshoz jönnek értem, elvileg az is garantált emiatt, hogy nem kések el.

Én ugyanígy megyek majd. Még tapasztalatom nincs, mivel most megyek elõször, de én ilyen kis van-t rendeltem, kb. 8-10 személyes kisbusz. Ha késik a repülõ, vagy bármi, akkor elvileg meg is várnak, háztól-házig visznek, és az elutazás napján a szálláshoz jönnek értem, elvileg az is garantált emiatt, hogy nem kések el.
mi is most megyünk... airtrain-nel, és vonattal philadelphia felé manhattanbõl majd :) én úgy tudom, manhattanig 45$ körül visz el JFK-rõl a taxi, viszont az airtrain csak 6$-ba kerül azthiszem és 7percenként jár csúcsidõben. mi ezt választjuk, szerintem neked sem lesz vele bajod :) és a kilátás is nagyon szép, ahogy elnéztem, tömegközlekedéssel többet látsz, mit kocsiból :)
Ne metrózz, ha nem ismered a hálózatot, mert akkor úgy eltévedsz, hogy csak na. Menj taxival, úgy egyszerûbb, és ha jó beszélõkéd van, még engedményt is kapsz a taxistól..
Én sem ismerem a hálózatot, de ettõl még taxizni fogok. 1. Már itthonról fel tudok készülni az irányokból/számozásokból/megállókból. 2. Lesz nálam térkép.3 3. Van kiírás a metrókban - gondolom. 4. Meg lehet kérdezni embereket. 5. Ha eltévedek, az jó kaland. :) Tudod, nem mindenkinek van pénze taxizni, de én amúgy is azt gondolom, hogy sokkal érdekesebb magamtól bejárni a várost, mint háztól házig vitetni magamat. Kérdezõ! Metrózz nyugodtan. :)
menj taxival. alig drágább

Kinek milyen tapasztalata van a miskolci Bosch-nál az ún. "fénymásolós", "kávéfőzős" állásról?

Legjobb válasz: Szia. Hát a Boschnál nem igazán van "fénymásolós, kávéfõzõs" állás. Én ott dolgozom, és ha a gyakornoki állásra gondolsz, akkor hát azzal kapcsolatban is azt tudom mondani, hogy nagyon jó tapasztalatokat tudsz szerezni, mert bíznak rád önálló feladatokat is. Nem fogsz unatkozni az biztos (jó értelemben) :). Csak ajánlani tudom.

Szia. Hát a Boschnál nem igazán van "fénymásolós, kávéfõzõs" állás. Én ott dolgozom, és ha a gyakornoki állásra gondolsz, akkor hát azzal kapcsolatban is azt tudom mondani, hogy nagyon jó tapasztalatokat tudsz szerezni, mert bíznak rád önálló feladatokat is. Nem fogsz unatkozni az biztos (jó értelemben) :) . Csak ajánlani tudom.
A kérdező hozzászólása: Na ennek örülök, nem tudtam, hogy van-e vagy nincs ilyen munka, mit amit írtam, csak mondták nekem, de szuper, hogyha jó hely és ha nem fogok unatkozni.:-) Köszönöm a választ!

SOTE I. -en szültetek mostanában császárral ( 2010. november), milyen tapasztalataid vannak általában? +A kórház elintézi az újszülött anyakönyvezését vagy magadnak kell?

Legjobb válasz: Egy kismama ismerõsöm szült ott így 2,5 hónapja, és nagyon rossz tapasztalatai vannak szegénynek. Rutinvizsgálatra ment, és bent tartották császárra toxémia miatt, és ezt mondták neki szó szerint: "ki kell vágni a babát magából de biztosan retardált lesz". Emellett kosz van, nem volt elég adag kaja!!! Anyakönyvi kivonatért nektek kell bemenni majd az illetékes helyre, de azt majd elmondják a kórházban (plusz leírva is megkapod) remélhetõleg.

Egy kismama ismerõsöm szült ott így 2, 5 hónapja, és nagyon rossz tapasztalatai vannak szegénynek. Rutinvizsgálatra ment, és bent tartották császárra toxémia miatt, és ezt mondták neki szó szerint: "ki kell vágni a babát magából de biztosan retardált lesz". Emellett kosz van, nem volt elég adag kaja!!! Anyakönyvi kivonatért nektek kell bemenni majd az illetékes helyre, de azt majd elmondják a kórházban (plusz leírva is megkapod) remélhetõleg.
Nekem sürgõsségi császárom volt (2010 november), vidékrõl küldtek fel koraszülés miatt tehát ott nem volt fogadott orvosom. Az ellátás gyors és szakszerû, az orvosok nagyon kedvesek, a nõvérek nagyon nem (ritka kivétellel). Mûtét közben folyamatosan tájékoztatnak, hogy hol tartanak (ez kinek jó, kinek nem :-) ). Az õrzõben fél óránként (összességében kb. tízszer) végignyomkodják a hasadat, ami iszonyúan fáj (máshol ezt a szokást nem tapasztaltam) és nehéz párnaszerû zsákocskát is tesznek rá. A szobák tisztaságával vannak gondok, a fürdõével szintén. Az étel nagyon kevés, vizitek véletlenszerûen vannak különbözõ idõpontokban, minden dolgozó nagyon leterhelt, ha problémád van, sokat kell várni, hogy segítsenek megoldani még akkor is, ha rámenõs vagy :-) (pl. katéter v. branül kivétel, tejbelövellés). A lehetõ legkevesebb ideig tartanak bent mert kevés a hely. A koraszülött intenzíven és az utógondozóban az orvosok készségesek, a nõvéreket nem tudom minõsíteni, nagyon durvák. Anyakönyvet magadnak intézed, ha frissen mûtötten nem bírsz levánszorogni az irodába, ami nincs közel a császáros kórtermekhez akkor családtag is intézheti, egyébként 5 perc alatt kitöltik a papírokat, amennyiben kinyitják a kopogtatásra az ajtót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, decemberben szültem ott, hasonló tapasztalatokkal, vagy talán a negatívumok még erõteljesebbek voltak számomra, fõleg a gyermekágyas és csecsemõs osztály, ami botrány! Az terhesosztályon és az intenzíven pozitívok voltak a tapasztalataim, de a mamivá válást nem segítette elõ a gyerekágyas-csecsemõs nõvérek megdöbbentõ szakmaiatlan és etikátlan hozzáállása...
4 hétig feküdtem a várandós osztályon tavasszal, remek és gondos nõvérek és orvosok dolgoznak ott.Nem is volt semmi gondom.A császár után a csecsemõs osztály kritikán aluli volt.A kutyámmal szebben beszélek és többet törõdõk, mint ott valaki a babákkal és mamákkal.Számomra rejtély, ez hogy lehetséges.Még 1hétig bent tartottak, az jobban megviselt mint az 1hónap és a császár.Katasztrófa elsõ babás anyukáknak.Persze a csecsemõs nõvérek közül tisztelet a kivételnek!

Februárban kezdek a Csigavérnél. Milyen tapasztalataitok vannak a téli tanfolyamkezdésről? Azt hallottam sokkal kevesebben vannak mint már később. A XI. ker-ben melyik gyakorlati oktatót ajánljátok?

Legjobb válasz: Én is XI. kerületben tanultam a csigavérnél. Csak rossz tapasztalataim vannak. A legrosszabb autós iskola. Az oktatók türelmetlenek és ordibálnak, mindenre figyelnek, csak rád nem. Az én oktatóm az ELSÕ FORGALMI órán is képes volt törökülésben ülni mellettem, holott a lábait a pedálon kellett volna tartania, hátha elszúrnék valamit közben pedig egész úton telefonált. Csak akkor szólt hozzám ha ordibálni akart. Ha valamit minimálisan is elszúrsz úgy, hogy közben mondjuk el sem magyarázta, hogyan kéne csinálni, akkor is rögtön hülyézz, ordibál és porig aláz. Ezt nem egy oktatóról hallottam. Az enyém is ilyen volt. És nehogy azt hidd, hogy nem váltottam. Sikerült kifognom végül egy normális oktatót akivel sikerült is megszereznem a jogsit (elõzõvel 2x buktam forgalomban), de õt sem mondanám olyannak amilyennek egy oktatónak kéne lennie.

Én is XI. kerületben tanultam a csigavérnél. Csak rossz tapasztalataim vannak. A legrosszabb autós iskola. Az oktatók türelmetlenek és ordibálnak, mindenre figyelnek, csak rád nem. Az én oktatóm az ELSÕ FORGALMI órán is képes volt törökülésben ülni mellettem, holott a lábait a pedálon kellett volna tartania, hátha elszúrnék valamit közben pedig egész úton telefonált. Csak akkor szólt hozzám ha ordibálni akart. Ha valamit minimálisan is elszúrsz úgy, hogy közben mondjuk el sem magyarázta, hogyan kéne csinálni, akkor is rögtön hülyézz, ordibál és porig aláz. Ezt nem egy oktatóról hallottam. Az enyém is ilyen volt. És nehogy azt hidd, hogy nem váltottam. Sikerült kifognom végül egy normális oktatót akivel sikerült is megszereznem a jogsit (elõzõvel 2x buktam forgalomban), de õt sem mondanám olyannak amilyennek egy oktatónak kéne lennie.
én a helyedben az egész csigavért otthagynám és váltanék iskolát, ha jót akarsz
13:09 vagyok Amúgy az, hogy másodjára jobb oktatót fogtam ki, csak azért van, mert õ még új volt a csigavéreseknél. Még nem esett át az agymosáson, hogy "mindenkit lesz*runk, csak a pénz számít".
A kérdező hozzászólása: Nevet írjatok légyszi, legalább priviben!
Oktatók nevét?
A kérdező hozzászólása: igen
Nem tudok üzit írni, mert nem tetted elérhetõvé. Küldj te nekem egy üzit és abban leírom.
A kérdező hozzászólása: ok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!