Találatok a következő kifejezésre: Milyen tapasztalatok az (644 db)

BME nyelvvizsgán a szóbeli részénél milyen szempontok vannak az értékelésre? Pl. : Kiejtés mennyire számít? Milyen tapasztalatok vannak erről a nyelvvizsgáról?

Köszi el?re is a válaszokat :)

Legjobb válasz: kiejtés, szókincs, mennyire beszélsz a témáról, és mennyi nyelvi hibád van benne... ezek számítanak az értékelésnél. Nekem pozitív tapasztalatom van vele, a szóbeli nem volt valami nagy szám, az írásbelije már nagyobb falat, de az se olyan vészes azért.

kiejtés, szókincs, mennyire beszélsz a témáról, és mennyi nyelvi hibád van benne... ezek számítanak az értékelésnél. Nekem pozitív tapasztalatom van vele, a szóbeli nem volt valami nagy szám, az írásbelije már nagyobb falat, de az se olyan vészes azért.
Nem annyira nézik a kiejtést. A nyelvtan fontosabb. Mármint a "nyelvhelyesség" Nem szabad sok hibát csinálni
Szerintem meg pont az írásbeli a könnyebb. Ott nem kell kiejtés. Csak hát fel kell készülni normálisan.

Aki kivizsgálással az sztk-ba ment, milyen tapasztalatai vannak?

Én Szolnokra megyek az sztk-ba.Több,mint egy éve nem sikerül a baba. Mensi el?tt barnázni szoktam. Milyen vizsgálatok várhatók? A TB mindent támogat? Akár az UH-t is,amikor a peteérést figyelik?

Legjobb válasz: Szia. Nekem jó tapasztalataim vannak az orvosi részét tekintve. Elmentem SZTK-ba, mondtam, hogy másfél éve nem jön a baba. A doki felírta a hormonvizsgálatot, a clostit, figyelte a peteérést ultrahangon, aztán csinálták a hcg tesztet. Mindent a tb fizetett. Ami rossz tapasztalatom, hogy ha nem az egyetlen jófej doki volt benn, akkor olyan nem törõdöm módon csináltak mindent a helyettesek. Szóval, ha az ingyen vizsgálatokért cserébe bevállalod, hogy nem túl empatikusak és akár nem is túl kedvesek, akkor rendben van az SZTK is. :) Sok sikert!

Szia. Nekem jó tapasztalataim vannak az orvosi részét tekintve. Elmentem SZTK-ba, mondtam, hogy másfél éve nem jön a baba. A doki felírta a hormonvizsgálatot, a clostit, figyelte a peteérést ultrahangon, aztán csinálták a hcg tesztet. Mindent a tb fizetett. Ami rossz tapasztalatom, hogy ha nem az egyetlen jófej doki volt benn, akkor olyan nem törõdöm módon csináltak mindent a helyettesek. Szóval, ha az ingyen vizsgálatokért cserébe bevállalod, hogy nem túl empatikusak és akár nem is túl kedvesek, akkor rendben van az SZTK is. :) Sok sikert!
én is sztk-ba járok. mikor szóltam, hogy nem jön a baba, az elsõ orvost nem hatotta meg, nem tett semmit. mondta, majd a méhnyakrák vizsgálat után foglalkozunk a témával, ha minden rendben. utána megint visszamentem hozzá, akkor sem csinált semmit. ekkor egy másik dokihoz mentem (minden nap más rendel), aki viszont azonnal szuper kedvesen, segítõkészen elmondta, hogy milyen vizsgálatokra utal be (hormonvizsgálat, hüvelyi UH, férjem andrológia), s az eredmények birtokában folytatjuk... Hát kiderült, hogy ez a rendes orvos csak helyettesített valakit a rendelésen :( , de remélem valahogy megtalálom õt :D
Én ugyan nem szolnokra járok, de általános tapasztalatom minden SZTK-val, hogy idõhúzásra játszanak, mint a fociban. :-( A TB ugyan mindent támogat, de egyszerre csak egy vizsgálatot. Amíg annak az eredménye nincs meg, addig nem mennek tovább, vagy ha gond van, amíg nincs kikezelve... Így lehet, hogy mire végzel a teljes kivizsgálással, ha nem találják meg a problémát rögtön, vagy nem csak egy probléma van, hónapok, vagy évek telnek el. Én inkább rögtön meddõségi cenrtumban kezdenék, õk értenek hozzá igazán, és van lehetõségük egyszerre megcsinálni több vizsgálatot is.
Én is ugyanígy vagyok, de engem a kórházba küldtek kivizsgálásra a nõvédelmi tanácsadásra!Remélem normálisan megnéznek mindent mert a magán orvost nem engedhetem meg!

Milyen tapasztalataitok vannak Nizzáról? Milyen ott az élet, közösség, emberek, munkalehetőség? Vagy bármelyik Provence-beli városban?

Nagyon tetszik Provence,f?leg Nizza, szeretnék ott élni, várom a tapasztalatokat, infót a városról!!

Legjobb válasz: én marseille-ben szeretnék élni. teljesen beleszerettem. az emberek kedvesek, nyitottak, a klima szuper, sok a bevándorló, de nekem nincs rossz tapasztalatom eddig. felsõfokú francia alap!!!

én marseille-ben szeretnék élni. teljesen beleszerettem. az emberek kedvesek, nyitottak, a klima szuper, sok a bevándorló, de nekem nincs rossz tapasztalatom eddig. felsõfokú francia alap!!!
én voltam Nizzába, illetve bejátuk egész dél-franciaországot:D érdemes elmenni:gyönyörû hely, kedves emberek bárcsak ott élhetnék! 16/L

Kisemlõst tartók! Ti megvagytok elégedve az állatorvosotokkal? Milyen tapasztalataitok vannak az orvosokkal? Nekem nyuszim van, de eddigi tapaszalatok leginkább negatívak.

Legjobb válasz: Mi direkt olyan helyre visszük, ahol értenek a nyuszikhoz (Exopet), így szerencsére a tapasztalataink eddig pozitívak :)

Mi direkt olyan helyre visszük, ahol értenek a nyuszikhoz (Exopet), így szerencsére a tapasztalataink eddig pozitívak :)
A kérdező hozzászólása: Én is kerestem olyat, akirõl azt írták, hogy jó. De azt pl valahogy elfelejtette, hogy a nyúlnak 4lába van, nem kettõ..:D.. Akkor azt se tudták (2en), hogy milyen idõközönként kell oltani, és azt mondják, hogy á nem kell ismétlõ oltás az elsõ után..Ilyenekbe futottam bele.És már több orvosnál is voltunk.Már 3éves lesz a nyuszim, de eddig még nem találtuk meg a "tökéletest". Az a szerencse, hogy eddig még nem volt komoly baja, mert nem tudnám kihez vigyem.
Én Dr. Gráfhoz járok a patkányaimmal, teljesen megvagyok elégedve velük. Értik a dolgukat és a többi rendelõhöz képest az áraik is nagyon jók. Kb. 2-3 havonta megyek az egyik pateszommal akinek gyógyíthatatlan légúti betegsége van -mycoplazma- és az elsõ látogatás óta utókezelés árat számol. Minden állatunkkal hozzá jártunk, a cicánkat is sokszor mentette már meg a haláltól.

Kinek milyen tapasztalata van második szülésről? Igaz hogy gyorsabb, mint az első? Nagyon kíváncsi vagyok tapasztalatokra, véleményekre!

Legjobb válasz: Nekem 4 van. 1. szülés: 1. derékfájástól számolva 3 órán belül meglett. 2. szülés: 4 kilós baba, elfolyt hirtelen a magzatvíz egyik éjjel, hajnali 1-kor, 3-re a kórházba értünk, 2-30-kor meglett, azaz 1 és fél óra 3. szülés: tavaly, ikrek. Elfolyt itthon a magzatvíz, de itt sem volt elõjele, csak úgy hirtelen, ez volt este 5-45-kor. 6-ra itt volt a mentõ, 6-15-re a kórházban voltunk, és 6-30-kor meglettek, természetes úton, minden fájdalomcsillapító és egyéb nélkül. Szóval a szülési mindig felezõdött, a végén a gyerekszám meg duplázódott :) Szoktam azzal viccelõdni, hogy ha lenne mégegy, azt utánam dobnák az utcán, hogy elhagytam. Ne félj, kitartás!

Kedves 3-as gratulálok neked. Jót mosolyogtam a történeteden nagyon szerencsés vagy.
Nekem 4 van. 1. szülés: 1. derékfájástól számolva 3 órán belül meglett. 2. szülés: 4 kilós baba, elfolyt hirtelen a magzatvíz egyik éjjel, hajnali 1-kor, 3-re a kórházba értünk, 2-30-kor meglett, azaz 1 és fél óra 3. szülés: tavaly, ikrek. Elfolyt itthon a magzatvíz, de itt sem volt elõjele, csak úgy hirtelen, ez volt este 5-45-kor. 6-ra itt volt a mentõ, 6-15-re a kórházban voltunk, és 6-30-kor meglettek, természetes úton, minden fájdalomcsillapító és egyéb nélkül. Szóval a szülési mindig felezõdött, a végén a gyerekszám meg duplázódott :) Szoktam azzal viccelõdni, hogy ha lenne mégegy, azt utánam dobnák az utcán, hogy elhagytam. Ne félj, kitartás!
Az elsõ hajnali 2:30-kor elfolyt magzatvízzel indult. 13:15-kor született meg, de olyan 9 óráig fájásaim sem voltak. A második 10 nap kórház után Apával kicsalogattuk. 17 óráig volt eltávom, de már 15 ó-kor ott voltunk és próbáltuk meggyõzni a szülésznõket, hogy itt az idõ. Mivel nem fetrengtem meg visitoztam a fájdalomtól elküldtek.Végül hosszas rábeszélés után végte NST és már indulhattam is szülni. 18 órakkor kerültem szülõszobára. 19-kor kezdett erõsebben fájni. 19:55-kor kibùjt a Drágám. Most még félidõs vagyok, de hiszem, hogy sokminden agyban dõl el. Tudod mi fog történni. Nem fogsz félni hanem alig fogod várni, hogy a karjaidban legyen. Sokkal tudatosabban fogsz mindent csinálni. Könnyü szülèst!
Persze, hogy izgulsz. Egy szülés nem minden napi dolog és nem rutin feladat. Ahány szülés annyi féle. Nincs 2 egyforma ahogy 2 terhesség sem egyforma. Ki tartás!!! Könnyû szülést kívánok. 1 voltam
Anyukám 3-at szült. Elsõ bátyám 5 óra alatt kint volt, gond probléma nélkül, második bátyám több mint 10 óra alatt lett meg, és a méhlepény nem vált le rendesen ezért utána még 4 en fogták le mert már nem tudtak neki fájdalom csillapítót adni, én 1 napig jöttem, nagy nehezen kéken-lilán. Én most az elsõt várom napokon belül, erre alapozva az elsõ babám gyorsan meg lesz. (remélem) :D
A kérdező hozzászólása: ne félj, nem lesz gond a 4.nél sem. Nekem elsõ baba 6óra hossza alatt született meg az elsõ fájástól számítva, bár ugy hogy megindították a szülést! Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a második, de nagyon elkezdtem izgulni :)
Szia. Nekem van 3 gyerekem most várom a 4.-et. Nálam valóban a 2. volt a leggyorsabb 20 perc alatt meg volt a kórházba érkezéstõl számítva. Otthon kezdõdtek a fájások 5 percenként rögtön, de nem voltak vészesek.
Javítok: 2. szülésnél 2-re értünk a kórházba
Remélem most a 4.-nél is így lesz újra. Most valahogy nagyon félek.
A kérdező hozzászólása: Na, hát szeretnék én is ilyen szerencsés lenni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a biztatásokat! Én is ezen vagyok, hogy minden fejben dõl el, másodjára azért tudatosabb az ember, és csak a célra fogok gondolni! Mindenkinek könnyû szülést, és kellemes babázást kívánok! :)

Lányok! Milyen tapasztalatok van az anállal?

És mikor csináljátok? Elmentek elötte wc-re vagy csak ha épp nem kell úgy wc-zni, akkor mehet? Vagy azért valami èrezhetö kaksi csak van a környéken? Normális válaszokat szeretnék, még nem csinálram, és el se tudom képzelni, hogy hogyan. 18/L

Legjobb válasz: Nekem jó tapasztalatom van, a mostani párom elõtt sosem csináltam, nem is terveztük , csak úgy alakult és jó volt. Bár az elsõ fura volt, azóta élvezem, de nem csináljuk gyakran, havonta úgy 2-3szor kb. Elõtte nincs semmilyen beöntés meg egyebek, csak zuhany. Egyébként én is izgatom a párom análisan és nagyon élvezi. :)Szóval megfelelõ partner , türelem és ellazulás kérdése az egész. 27/N

Nekem jó tapasztalatom van, a mostani párom elõtt sosem csináltam, nem is terveztük , csak úgy alakult és jó volt. Bár az elsõ fura volt, azóta élvezem, de nem csináljuk gyakran, havonta úgy 2-3szor kb. Elõtte nincs semmilyen beöntés meg egyebek, csak zuhany. Egyébként én is izgatom a párom análisan és nagyon élvezi. :) Szóval megfelelõ partner , türelem és ellazulás kérdése az egész. 27/N
én undorítónak találom, ennek ellenére kétszer már hajlandó voltam vele próbálkozni a párom kedvéért, mind a kétszer kínszenvedés volt és fájt is. csinálja akinek bejön, de én még egyszer egyetlen férfi kedvéért sem tûröm el. biztos van olyan nõ aki élvezi, de a többség csak hagyja magát, mert a pasi imádja és beléjük van sulykolva hogy kötelezõ tûrni.
Eleinte féltem tõle, a férjem teljesen oda van érte.Ritkán csináljuk, mert ha nem vagy teljesen ellazulva eléggé fájdalmas tud lenni.Általában az ember rákészül, ha mondhatom így.Kell hogy üres légy nehogy kicsusszanjon valami.Elsõ alkalommal elléggé bebaszott állapotban teljes ellazulva próbáltuk ki, és meglepõ módon nagyon jó volt.Minden alkalommal van orgazmusom tõle.Jó sok sikosítot kell használni különben sérülések érhetnek. A másnap kicsit ovatosabban kell kakilni, mert az ember persze hogy megérzi.18 évesen mindenesetre én azt ajánlanám a hagyomásnyos szexxel próbálkozz.Ráérsz még kipróbálni ezt azt.

Melyik a legjobb óvszer és a Durex-ben milyen tapasztalatok vannak az ízesített óvszerekről? Hány százalékosan megbízható a Durex?

Légyszíí értelme válaszokat kérnék köszönöm :) :)

Legjobb válasz: Durexszel 4 éve jó tapasztalatok, az Ultra Thin illetve a Featherlite változatokkal.

Durexszel 4 éve jó tapasztalatok, az Ultra Thin illetve a Featherlite változatokkal.
A kérdező hozzászólása: Rendben remélem tényleg megbízhatók a Durexek köszönöm a válaszodat :)
nekünk sosem volt vele baj 3 év alatt, mi is kipróbáltunk párat, nekem kb ugyan olyan, páromnak a vékony jött be természetesen :D bár a bordázottat amin sok kis cucc van azt nem bírtam de amin nagyobb volt azt már élveztem:D neveket nem mondok mert nem emlékszem hogy hívják õket xD de ha utána nézel tudni fogod :)
A kérdező hozzászólása: Jójó ezek elég megnyugtató válaszok számomra köszönöm szépen :) :)

Milyen tapasztalataitok vannak az ivartalanítás műtétről?

Meddig lehetséges? Hány éves koráig? Akár felnőttként is? Mennyire komoly a műtét? Nehezen épül fel a kutyus? Esetleg utána beteges vagy gyenge is? Esetleg lehetnek fájdalmai?

Legjobb válasz: A hány éves koráig-ra a választ nem tudom. Az én tapasztalatom (szuka kutya): - a mûtét kb. fél órás volt, a doki megvárta míg felébred valamennyire - reggel volt a mûtét, este már mászkált, másnap pedig már rohangált volna. - semmi komplikáció nem volt, fájdalmára a doki javasolta, hogy pár napig adjunk gyógyszert. Õ adott is. - ami esetleg negatívum, hogy nagyon figyelni kellett, hogy ne nyalogassa a sebét. 4 varrata volt, sikerült benntartani gallér nélkül... Mi nem bántuk meg, mindenkinek javaslom.

A hány éves koráig-ra a választ nem tudom. Az én tapasztalatom (szuka kutya): - a mûtét kb. fél órás volt, a doki megvárta míg felébred valamennyire - reggel volt a mûtét, este már mászkált, másnap pedig már rohangált volna. - semmi komplikáció nem volt, fájdalmára a doki javasolta, hogy pár napig adjunk gyógyszert. Õ adott is. - ami esetleg negatívum, hogy nagyon figyelni kellett, hogy ne nyalogassa a sebét. 4 varrata volt, sikerült benntartani gallér nélkül... Mi nem bántuk meg, mindenkinek javaslom.
9 évesen lettünk túl a mûtéten . Reggel 10 kor kezdõdött, 3/4 órát tartott. este már jól volt az öreglány, másnap labdáztunk:) Gyógyszert plusszban nem kapott.
Alsó korhatár nincs, de idõsebb (értsd öreg) és beteges kutyáknál már nem ajánlott, mert ott egy kis mûtét fõleg az altatás miatt is kockázatos lehet. Ha szakszerûen csinálják akkor viszonylag gyorsan felépülnek belõle a kutyák és szinte teljesen fájdalom mentes, de itt is elõfordulhatnak komplikációk. Illetve a kanoké sokkal egyszerûbb, mint a szukáké, nekik azért egy kicsit komolyabb ez a mûtét és ha nem a megfelelõ ember végzi akkor inkontinencia is felléphet a mûtét következményeként. A teljes felépülés kb 10-14nap (varratszedés ideje), de rengeteg kutya már másnap úgy viselkedik, mint akivel semmi sem történt, de a sebre ilyenkor még feltétlenül figyelni kell.
A mi kutyusunkat elsõ szülése után vittük el. (Azt mondják, jobb az elsõ szülést megvárni. Nekünk eset 7 körül volt a mûtét, de egész nap nem kaphatott enni, éhgyomorral kell vinni. A miénknek 1-2 hétig is eltartott a gyógyulás, mert sosem volt az a köbér kutya, a szülés pedig teljesen leamortizálta. A mûtûét nálunk is kb. fél órás volt. Bár a mi kutyusunknak elõször az orvos nem találta amit kell, és sok vért is vesztett. Ennek kb. egy éve, azóta jól van. :)
Senki nem mondja, hogy meg kell várni az elsõ ellést.Könyörgöm, ez egy 100 éves berögzõdés, aminek bármilyen honlapon utánaolvasol, nagy betûkkel le van írva, hogy NEM KELL, SÕT INKÁBB ÁRT, MINT HASZNÁL. Tehát egyáltalán nem kell megvárni.Sõt, még azt sem kell, hogy tüzeljen.

Kinek milyen tapasztalata/véleménye van az indián (totem) horoszkópról?

Legjobb válasz: Nincs róla tapasztalatom, de feltételezem, hogy pont annyi értelme van, mint az általunk ismert horoszkópnak. Ha hiszel benne, akkor úgyis meggyõzöd magad, hogy mûködik.

Nincs róla tapasztalatom, de feltételezem, hogy pont annyi értelme van, mint az általunk ismert horoszkópnak. Ha hiszel benne, akkor úgyis meggyõzöd magad, hogy mûködik.
nekem nincs, de elmondok valamit (részben nem értek egyet az elsõvel) Nem hiszek a horoszkópokban. Ha találok is indián elnevezésû horoszkópot a neten -vagy te kedves kérdezõ - az kétlem , hogy valódi lenne. Én is kreálhatok valamit és rámondom, hogy indiai horoszkóp, érted? Az indiánoknak több évszázados vallása, hitvilága, folklórja stb. van. Biztos ott szerepel köztük a horoszkóp, totem is. Lehet van is benne valós alap, de ezeket mi nem ismerjük pontosan, alig adják át ismereteiket a fehér embernek, mégha kutatni is mennek hozzájuk a fehérek, a tudósok, folkloristák, kutatók, történészek. De hogy nem az a valódi indián horoszkóp, amit a neten megtudsz vagy amit a telejósdában elmondanak, az is biztos.
A horoszkópok használatát a Biblia szigorúan tiltja. Talán felmerül benned az a kérdés, hogy miért? Nyilvánvalóan azért, mert minden horoszkóp hazugságra épül. Nem a születésed dátumától függ, hogy sikeres lesz-e az életed, vagy sem, hogy kapsz-e örök életet, vagy sem. További okok: a horoszkópok használatával kapcsolatba kerülsz a Démonokkal, ugyanúgy mintha jóshoz fordulnál. Inkább a Bibliának higgy, mint a Démonoknak. Bõvebb infórmáció: http://www.jw.org
A kérdező hozzászólása: Mit szólsz, ha azt mondom, hogy nem igazán foglalkoztatnak a horoszkópok, pusztán az ismeretek szintjén, elméleti szinten... Minthogy a világon majdnem minden érdekel, igyekszem mindenrõl minél többet megtudni. Ja és ahhoz mit szólnál, hogy nem vagyok megkeresztelve sem???

Pár hét múlva New Yorkba utazom. A JFK-n szállok le, és a Manhattenbe való transzferen gondolkodom. Nektek milyen tapasztalataitok vannak az AirTrain-nel kapcsolatban? Megéri azzal menni a metrómegállókig? Hol lehet rá jegyet venni?

Legjobb válasz: Én ugyanígy megyek majd. Még tapasztalatom nincs, mivel most megyek elõször, de én ilyen kis van-t rendeltem, kb. 8-10 személyes kisbusz. Ha késik a repülõ, vagy bármi, akkor elvileg meg is várnak, háztól-házig visznek, és az elutazás napján a szálláshoz jönnek értem, elvileg az is garantált emiatt, hogy nem kések el.

Én ugyanígy megyek majd. Még tapasztalatom nincs, mivel most megyek elõször, de én ilyen kis van-t rendeltem, kb. 8-10 személyes kisbusz. Ha késik a repülõ, vagy bármi, akkor elvileg meg is várnak, háztól-házig visznek, és az elutazás napján a szálláshoz jönnek értem, elvileg az is garantált emiatt, hogy nem kések el.
mi is most megyünk... airtrain-nel, és vonattal philadelphia felé manhattanbõl majd :) én úgy tudom, manhattanig 45$ körül visz el JFK-rõl a taxi, viszont az airtrain csak 6$-ba kerül azthiszem és 7percenként jár csúcsidõben. mi ezt választjuk, szerintem neked sem lesz vele bajod :) és a kilátás is nagyon szép, ahogy elnéztem, tömegközlekedéssel többet látsz, mit kocsiból :)
Ne metrózz, ha nem ismered a hálózatot, mert akkor úgy eltévedsz, hogy csak na. Menj taxival, úgy egyszerûbb, és ha jó beszélõkéd van, még engedményt is kapsz a taxistól..
Én sem ismerem a hálózatot, de ettõl még taxizni fogok. 1. Már itthonról fel tudok készülni az irányokból/számozásokból/megállókból. 2. Lesz nálam térkép.3 3. Van kiírás a metrókban - gondolom. 4. Meg lehet kérdezni embereket. 5. Ha eltévedek, az jó kaland. :) Tudod, nem mindenkinek van pénze taxizni, de én amúgy is azt gondolom, hogy sokkal érdekesebb magamtól bejárni a várost, mint háztól házig vitetni magamat. Kérdezõ! Metrózz nyugodtan. :)
menj taxival. alig drágább

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!