Találatok a következő kifejezésre: Milyen tapasztalatok a II (9 db)

Milyen vitaminokat, táplálék-kiegészítőket érdemes szedni, és enni 18 hetesen? Van-e valakinek tapasztalata a SOTE II. Női Klinikáról, és Dr. Ujvári Elemérről?

Legjobb válasz: Én Elevitet szedek most is és az elõzõ terhességemnél is. Elõzõ terhességemnél ilyen korban már Maltofer vastablettát is szedtem, most még szerencsére nem kell. Elsõ babámat a SOTE II-n szültem, nem a fent említett dokinál. Egyágyasban voltam, hogy tudjak kicsit dolgozni is (kellett), a kajáról kijelenthetjük, hogy nincs is. A takarítók kedvesek voltak, nõvért nem láttam soha, orvost sem. A csecsemõosztály ajtajára ki van írva, hogy apukáknak tilos a bemenet, ami nálam kiverte a biztosítékot. Nem találtam egy élõ csecsemõst, aki segített volna kicsit a szoptatásban, kifejezettem kellemetlen a személyzet. Most megint babát várok (17 hetes vagyok), de elkerülöm a SOTE II-t. Viszont szoktam jót olvastam a SOTE II-rõl, tehát nem mindenkinek van rossz tapasztalata, és tényleg különleges koraszülött osztálya van, amire hál'istennek nekünk nem volt szükségünk.

Én Elevitet szedek most is és az elõzõ terhességemnél is. Elõzõ terhességemnél ilyen korban már Maltofer vastablettát is szedtem, most még szerencsére nem kell. Elsõ babámat a SOTE II-n szültem, nem a fent említett dokinál. Egyágyasban voltam, hogy tudjak kicsit dolgozni is (kellett), a kajáról kijelenthetjük, hogy nincs is. A takarítók kedvesek voltak, nõvért nem láttam soha, orvost sem. A csecsemõosztály ajtajára ki van írva, hogy apukáknak tilos a bemenet, ami nálam kiverte a biztosítékot. Nem találtam egy élõ csecsemõst, aki segített volna kicsit a szoptatásban, kifejezettem kellemetlen a személyzet. Most megint babát várok (17 hetes vagyok), de elkerülöm a SOTE II-t. Viszont szoktam jót olvastam a SOTE II-rõl, tehát nem mindenkinek van rossz tapasztalata, és tényleg különleges koraszülött osztálya van, amire hál'istennek nekünk nem volt szükségünk.
Még valami, elõzõ vagyok: ha nem kérem õket, sosem nézik meg a fiam vércsoportját és nem kapok AntiD-t, amire szükségem volt.
Én is elevitet szedtem, nagyon jó volt nekem. Meg magnéziumot, vasat, c vitamint. Napi 1-2 sárgarépát, és almát is ettem nyersen, és a babámnak olyan gyönyörû lett a bõre, hogy mindenki megjegyzi, pedig se nekem , se a páromnak nem szép amúgy...

Milyen tapasztalatok vannak a II. számú szülészeti klinikával kapcsolatban?

Legjobb válasz: Én is ott fogok szülni. Voltam szülõszobát látogatni,akkor mindeki nagyon kedves volt,remélem megtartják ezt a jó szokásukat.:) Szeirntem nyugodtan menj be körülnézni Te is. Boldog babavárást! 37 hetes kismami

Én is ott fogok szülni. Voltam szülõszobát látogatni, akkor mindeki nagyon kedves volt, remélem megtartják ezt a jó szokásukat.:) Szeirntem nyugodtan menj be körülnézni Te is. Boldog babavárást! 37 hetes kismami

Sennheiser CX-300 és CX-300 II között mi a különbség, és milyen véleményeitek, tapasztalataitok vannak róluk?

Szóval erre lennék kíváncsi, és hogy ajánlanátok-e, hogy megvegyem? 5000 Forintért be tudom szerezni, és ezért érdekelne engem nagyon ez a típusú fülhallgató.

Legjobb válasz: Netrõl rendelnéd? Esetleg ebay-rõl? Akkor 95%, hogy hamisítványt kapsz. Én is elsõnek megszívtam (bár ami meglepõ, hogy még a hamisítvány is jól szólt), nézz utána értékeléseknél, hogy tényleg igazit kapsz-e. Amúgy CX300-II sokkal jobb.

Netrõl rendelnéd? Esetleg ebay-rõl? Akkor 95%, hogy hamisítványt kapsz. Én is elsõnek megszívtam (bár ami meglepõ, hogy még a hamisítvány is jól szólt), nézz utána értékeléseknél, hogy tényleg igazit kapsz-e. Amúgy CX300-II sokkal jobb.


II. Női Klinikán szülők! Szült valaki dr. Várbíró Szabolcsnál? Mennyi a tarifája? És milyen ő maga? Mi az amit magatokkal kell vinni a kórházba, együtt lehetek-e a babával este is? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Sziasztok!!! A magam részérõl meleg szívvel ajánlom, hogy forduljatok bizalommal Várbíró Szabolcshoz. 2008-ban egy vidéki kórházból kerültem a II. számú klinikára, ahol néhány hét múlva megszületett a kisfiam. Azóta ismerem Várbíró Doktort. Kizárólag pozitív jelzõkkel illetném és még annyi, hogy EMBER. Így csupa nagy betûvel. Ja, és természetesen azóta is õ az orvosom.

Sziasztok!!! A magam részérõl meleg szívvel ajánlom, hogy forduljatok bizalommal Várbíró Szabolcshoz. 2008-ban egy vidéki kórházból kerültem a II. számú klinikára, ahol néhány hét múlva megszületett a kisfiam. Azóta ismerem Várbíró Doktort. Kizárólag pozitív jelzõkkel illetném és még annyi, hogy EMBER. Így csupa nagy betûvel. Ja, és természetesen azóta is õ az orvosom.

SOTE II-ről mik a tapasztalatok? Milyenek a kortermek? Nővérek? újszülött osztály?

Legjobb válasz: Ja, és mi nem kérdeztük meg, hogy betolhatjuk e a babát éjszakára, egyszerûen csak vittük. Eszünkbe sem jutott, hogy esetleg nem lehet. És amin meglepõdtünk, hogy igenis sok gyerkõc volt bent, szóval nem csak mi nem akartunk fentlenni egész éjszaka. Utolsó elõtti éjszaka tette szóvá az egyik csecsemõs, hogy éjjel miért nem szoptatjuk. Mondtuk, hogy pihenni szeretnénk, és még úgysincs tejünk. Erre mondta, hogy akkor 3 körül behozzák a bébiket. Azóta is hozzák.... :o) És ahogy írtam, utolsó éjszaka mi mentünk el értük 2-kor, megszoptattuk, és toltuk vissza. Reggel 6-kor csörtetnek be a szobába, hogy: Anyukák, sírnak a babák, lehet menni értük! Erre kelj fel reggel :o)) Elõzõ voltam, és bocs, ha hosszú lettem, de két mondatban nem lehet tapasztalatot írni.

Ja, és mi nem kérdeztük meg, hogy betolhatjuk e a babát éjszakára, egyszerûen csak vittük. Eszünkbe sem jutott, hogy esetleg nem lehet. És amin meglepõdtünk, hogy igenis sok gyerkõc volt bent, szóval nem csak mi nem akartunk fentlenni egész éjszaka. Utolsó elõtti éjszaka tette szóvá az egyik csecsemõs, hogy éjjel miért nem szoptatjuk. Mondtuk, hogy pihenni szeretnénk, és még úgysincs tejünk. Erre mondta, hogy akkor 3 körül behozzák a bébiket. Azóta is hozzák.... :o) És ahogy írtam, utolsó éjszaka mi mentünk el értük 2-kor, megszoptattuk, és toltuk vissza. Reggel 6-kor csörtetnek be a szobába, hogy: Anyukák, sírnak a babák, lehet menni értük! Erre kelj fel reggel :o)) Elõzõ voltam, és bocs, ha hosszú lettem, de két mondatban nem lehet tapasztalatot írni.
Szia! Öt ágyas kórtermek vannak.Itt aludni nem lehet, mert éjszaka is teljes világításban aludtak egyes kismamák. Egyébként tavaly 10.000/nap-ért volt egy szobás is. Itt azonban nincs csecsemõs nõvér, le kell tolni a babákat, lifttel a huzatos folyosón a csecsemõ osztályra. A nõvérek leterheltek. Nekem a csácszár után semmit sem segítettek A gyermekorvos csak arra megy, hogy nehogy valami felelõsség miatt bajba kerüljön. Cukros vizet kapnak a babák. Szerintem válassz valami családiasabb szülészetet, ha a baba nam lesz koraszülött. Nekem nagyon rossz emlékeim vannak .
Szia!Én még nem szültem, de ott az orvosom!Magánrendelésre máshova járok, de vizsgálatokra oda!Rendesek voltak velem!KI A DOKID?Bízz a dokidban, mert azt a pár napot bárhol eltöltheted, úgysem a helyre fogsz emlékezni, hanem a baba érkezésére fogsz koncentrálni!
4 hónapja szültem ott császárral. Nekem nagyon jó élmény volt! De lehet hogy csak jó brigádot fogtam ki. Meg volt fogadott dokim. Velem nagyon kedvesek, jó fejek voltak az õrzõben, a csecsemõsök is és a nõvérek is. A szobák is elég jók, nem egy szálloda, de azt a pár napot ki lehet bírni. A gyermekágyon 5 ágyas szobák vannak külön fürdõvel (wc, csap, zuhanykabin). Még az ágy sem volt vészes, bár nekem kicsit puha volt. Szóval nekem csak jó élményeim voltak! Csütörtök délelõtt császároztak, vasárnap délután már mehettünk haza, akkor indult be a tejem, addig elõtej volt. Sok boldogságot kívánok és könnyû szülést!
10.40-es vagyok. A cukros víz tényleg igaz, annak én sem örültem. Ezért éjszakára mindig lefejtem a gyereknek egy adag tejcsit, amit a hûtõben tároltak (amikor bent aludt a csecsemõsöknél). Reggelre ha megitta, akkor szépen kifertõtlenítve kaptam vissza a cumisüveget. A cukros vizet odaadták nappalra is, de nem adtam neki soha, nem volt szükséges.
Biztos lehúztok, de azért én ennyire nem éreztem rosszul maga a sote II-n és én is császáros voltam. De ez csak a saját véleményem, én így életem át: 2 napot töltöttem az õrzõben, végig kedvesek voltak velem a nõvérek (biztos jó csapatot fogtam ki). A sebem húzódott amikor fel kellett kelni reggel, de nem bunkóztak, mondjuk én nem is nyafiztam. Sõt még segítettek lefürdetni is. Aztán letettek egy 5 ágyas szobába, a fogadott szülésznõm választott helyet nekem (ez kicsit bunkón fog hangzani, de olyat, hogy normális emberek legyenek a szobában). Ez is rendben volt, jó fej szobatársakkal, kettõvel mai napig dumálgatunk. Tehát szobában is jót fogtam ki, szerencsére itt senki nem lámpázott éjjel, bár én olyan kimerült voltam, hogy nem is zavart volna. Itt sem jöhetnek be rokonok a szobába, se a kórtermek elõtti folyósora, csak üvegen keresztül nézhetõ meg a baba, viszont te kimehetsz a társalgóba. A babát éjszakára betolhattam ha akartam, de azt hiszem csak azért, mert császáros voltam. Fürdetést itt csak a csecsemõs nõvérek csinálhatják, de én ezt nem bántam. Szoptatás megtanításában segítettek, vagy ha bármi problémám/kérdésem volt, válaszoltak normálisan. 1 nagyon rossz élményem volt, az a mellékhelyiség "tisztasága". Borzasztó volt, hiába mostak fel, semmit nem használt. Ráadásul muszáj volt ráülöm a budira, mert a sebem miatt nem tudtam máshogy. Annyit tudtam tenni, hogy vittem domestosos kendõt, meg wc-re ülõkepapírt, így ki lehetett bírni.
Nem tudom hány hetes vagy, de válassz másik dokit. Nem szülnék ilyen tré helyen Én szülésznõt nem választottam, az lett aki épp ott volt. Teljesen jó volt, ráadásul aznap nappal csak én szültem. második
Teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval! Én is császárrl szültem ott, életem legrosszab 5 napja volt a bent töltött idõ. A császárõrzõben csak azt kántálták, hohy ne hisztizek, nem fájhat annyira és nézem meg a többiek milyen ügyesek! Egy nõvér volt, aki segített.A csecsemõsök aranyosak, de õk sem tesznek sokat érted, ahogy a gyerekágyon sem. Én sírdogáltam sokat és csak azért bírtam jobban, mert a párom gyakran jött és a kisfiam is velem volt.
A kérdező hozzászólása: nem tudok másik kórházat választani, mert itt van a szülésznõm és a dokim is.
Ajánlom a Margit kórházat. 3 ágyas csak rooming in szobák, nem látoogatható kórtermek és folyosó. Nagyon meleg van, ez az egy zavart. A babák ugyanazona a részen vannak, ahol a kórtermek. csaászárosoknak van ne gy 6 ágyas kórterem. Te döntöd el adsz-e a babádnak cukros vize. naponta (reggelgyerekorvosi vizitre és este fürdetésre kell õket betolni), amúgy kint vannak a kórteremben. Szülõszoba is nagyon jó, egyszemélyesek, ott vajúdsz, az van veled bent aki akar. Van zuhanyzó, szól a zene. Röviden ennyi. (2 kétszer szültem ott 10 éve és 10 hónapja) A János kórházhoz tartozik, ott van újszülött intenzív részleg is. Én csak Sote 1-en voltam vizsgálatobn, de ott tuti nem szültem volna,
mi lett veled?

Egy micro ATX-es házba bele megy-e az ATX es lap? Jah ez lenne a gép:AMD Phenom II 710 X3 Gigabyte MA785GT-UD3H Corsair 2x1GB DDR3 1600MHz Hitachi 500GB 16MB SATA2 Codegen M611-CA 400W Ehhez is írjatok h milyen lenne, esetleg tapasztalatokat!

Legjobb válasz: mivel széria igy bele megy de a táp az kevés lessz :) és persze függ attol is hogy a táp hogy helyezkedik el de én nem raknám micro atx házba :) hozzá dobnák még ugy 4 lepsit és vennék normális házat :)

mivel széria igy bele megy de a táp az kevés lessz :) és persze függ attol is hogy a táp hogy helyezkedik el de én nem raknám micro atx házba :) hozzá dobnák még ugy 4 lepsit és vennék normális házat :)
A kérdező hozzászólása: Coolink 450W 14cm S2F14 ezt néztem hozzá elég lenne szerintetek?
nekem E8500, AMD 4870 1GB, 4GB 1066os ram és mindez egy 550es táppal, ebbõl a vga eszik olyan 150-200at sztem... neki meg integrálttal nem hinném h sokat fogyasztana.. a VGAmnak két külön tápforrás is kell teszem hozzá
A kérdező hozzászólása: köszi az inlokat meg a linket:)
nézd meg ezt. http://prohardver.hu/teszt/megateszt_26_tapegyseg_alapos_viz.. szerintem 4-450 W mindenképp elég kell, hogy legyen, de Codegent meg ehhez hasonlót semmiképp ne vegyél.
codegen nekem is jó volt amíg le nem égett :D Összefüstölt az alaplappal...
A kérdező hozzászólása: nekem mostis az van és megvagyok vele elégedve a ház masszív a tápnak nincs baja! de az a baj h 450w os a legnagyobb és nemisolcsó mondjuk az házzal van:)
Üdv elsö vok :) Codegen olcsó és jó :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!!chieftechen gondolkodok énis:) mert ugye nem keveset kajálnak a cuccok! 90 em van rá ezzela felálással 85k a ház 11táppal abból +5k megengedhetõ!hát összehozom vhogy !még1x köszi
hát, nem tudom, lehet, h akkor egy 550es kéne, de arra ne számolj, h 11ért kapsz kira tápot meg házat is... házat pár ezresél veszel bontóban pl. De akkor is 11ért nem nagyon vesztegetnek 5-600Wos tápot... nekem annó az 500Wos fél noname került 16k-ba.
nézd meg menniy pénzed van rá és úgy keress egy 500W körüli cuccot, én egy Chieftec cuccost ajánlanék, ha belefér, de FSP , Thermaltake , CoolerMaster, Zalman, Corsair, Gigabyte is elég jók... attól függ mennyi pénzed van rá... lehetõleg egy bazi nagy 12es venti pörögjön legalább az alján...és ha van még benne venti az nem gond...
A kérdező hozzászólása: õõõ integrálva van egy ati HD 4200 (directx10.1, picxelshader 4...) komoly cuccos a procival tesztek alapján komoly game-ra is lehet adni am késõbb tervezem h crossfire-vel összekötöm egy hd 4650 el mert kompatibilisek:) jah és tápnál márka chieftech? vagy valami? a ház + táp 11-12 kikéne jöjjön:)
hy! sztem nem fér bele..nem véletlen van ott az matx és atx jelölés... egyébként pofás kis gép ahogy nézem, de a videókártyát nem látom... jah, és a tápot én legalább 100W-al feljebb vinném, mert ennek a konfignak kevés lesz, ha beleül még egy jobb videókártya is...de lehet, h már anélkül is...
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!! tápnak esetleg ajánlanál vmit? ami jó de mégis pénztárcabarát:)
Sztem megbízható, és bõven elég lesz akkor is ha veszel egy VGA-t. Az újabb VGA-k amúgy is kevesebbet fogyasztanak, mint a hasonló telj. régiek, köszönhetõen a modernebb technológiának.

A SOTE II. szülészetről mik a tapasztalataitok? Konkrétan Dr. Tabányi Ádámról érdekelnének a vélemények! Vállal-e szülés levezetést, milyen módon, hogyan áll az éppen vajúdó nőhőz és persze a mennyiért?

Jelenleg 15 hetes terhes vagyok, a 16. kerületben járok hozzá. Még nem kérdeztem meg, hogy vállalja-e a szülést, de nagyon kíváncsi lennék, hogy mik a tapasztalatok vele! Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele és bízom benne, hogy szülést illetően pozitív visszajelzéseket olvashatok majd :) Köszönöm a válaszaitokat előre is! :)

Legjobb válasz: Nekem 2011-ben volt nála császárom, nagyon aranyos, kedves, figyelmes,megbízható.Nem a fogadottam volt. Akkor még nem írhatott fel gyógyszert és nem vezethetett mûtétet, úgyhogy nálam a szakorvos Sára Levente volt, de mindent a Tabányi csinált.Utána a 3 napban is sokat bejött hozzám(többieknek orvosuk volt),varratot is õ szedett és a 6 hetes kontrollon is õ volt.Elég fiatal még , de ajánlom.

Nekem 2011-ben volt nála császárom, nagyon aranyos, kedves, figyelmes, megbízható.Nem a fogadottam volt. Akkor még nem írhatott fel gyógyszert és nem vezethetett mûtétet, úgyhogy nálam a szakorvos Sára Levente volt, de mindent a Tabányi csinált.Utána a 3 napban is sokat bejött hozzám(többieknek orvosuk volt), varratot is õ szedett és a 6 hetes kontrollon is õ volt.Elég fiatal még , de ajánlom.

II. számú Női Klinikán a szülésnél hány orvos (ember) van bent? Milyen a szülőszoba? Tapasztalatokat írnátok?

Legjobb válasz: A vajúdóban egyszerre többen vagytok, ott körbemegy az ügyeletes és megvizsgál mindenkit. A szülõszobák nagyon kulturáltak, van kád vagy zuhany, bordásfal, labda. Lehet zenét választani de vihetsz is saját cd-t. Inkább a szülésznõ van bent veled és egy doki néha rádnéz, majd a kitolási szakasztól õ és a szülésznõ is ott van. Legalábbis nekem áprilisban így volt :)

A vajúdóban egyszerre többen vagytok, ott körbemegy az ügyeletes és megvizsgál mindenkit. A szülõszobák nagyon kulturáltak, van kád vagy zuhany, bordásfal, labda. Lehet zenét választani de vihetsz is saját cd-t. Inkább a szülésznõ van bent veled és egy doki néha rádnéz, majd a kitolási szakasztól õ és a szülésznõ is ott van. Legalábbis nekem áprilisban így volt :)
pontosan úgy van ahogy az elsõ válaszoló leírta. Másfél éve szültem ott. Nálam a doki és 2 szülésznõ volt amikor a kitolás volt. A gyermekágyas rész akkor még elég rossz állapotban volt, nem tudom ez változott-e. Én örülök, hogy ott szültem, megnyugtató a szülõszoba és az emberek is kedvesek voltak


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!