Találatok a következő kifejezésre: Milyen tanulónak lennem (22 db)

Milyen tanulónak kell lenni egy pilótának? És Gimmzáiumba vagy Szakközépbe kell beiratkozni? És ha ezek megvannak hova kell meni hogy utaszálító pilótának legyek (mi a folyamata)?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen elsõ válaszoló! Mindent leír abban a linkben az az ember csak azt nem hogy mi kell hozzà gimmnázium vagy szakközép,milyen érettségi hányas tanúló amit még elfogadnak !De azért köszönöm a segítséget !

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen elsõ válaszoló! Mindent leír abban a linkben az az ember csak azt nem hogy mi kell hozzà gimmnázium vagy szakközép, milyen érettségi hányas tanúló amit még elfogadnak !De azért köszönöm a segítséget !
Az, amit ir az a valaszolo, iskolatol fuggetlen. Tehat teljesen mindegy hova jarsz, milyen tanulo vagy, ugyanis itt kemeny penzeket kell fizetni. Kivalo angol nyelvismerettel es muszaki erzekkel kell, hogy rendelkezz. Szorgalmasnak kell, hogy legyel, kulonben nem vegzed el. Nagyon sok mindent kell tanulni a gepekrol, mukodesukrol, gondolj csak bele, minden egyes gombot ismerned kell, amibol ugye rengeteg van. Sok pilota mernoki diplomaval rendelkezik.

Lehet Debrecenben jogásznak/ügyvédnek tanulni (mi az iskola neve)? Milyen tanulónak kell lenni hozzá? Az országban és a világon el tudnék helyezkedni vele? Megéri?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? :o A kérdés megfogalmazásából ítélve még nagyon fiatal... Jogi egyetemnek hívják, amit elõször (érettségi után persze) el kell végezned. Van Debrecenben is, igen. Az egyetem öt év. A felvételihez is nagyon jó eredmény kell, és az egyetemet sem árt jól végezni. Ezt követõen már jogász vagy. Ha ügyvéd akarsz lenni, akkor az három év ügyvédjelöltködés után újabb vizsgákat jelent.

Hány éves vagy? :o A kérdés megfogalmazásából ítélve még nagyon fiatal... Jogi egyetemnek hívják, amit elõször (érettségi után persze) el kell végezned. Van Debrecenben is, igen. Az egyetem öt év. A felvételihez is nagyon jó eredmény kell, és az egyetemet sem árt jól végezni. Ezt követõen már jogász vagy. Ha ügyvéd akarsz lenni, akkor az három év ügyvédjelöltködés után újabb vizsgákat jelent.
Szerintem 4-es matekkal nagyobb eséllyel indulnál! Meg lehet próbálni!


Milyen tanulónak kell lennem gimibe, ha tovább akarok tanulni?

Hányas tanulónak kell lennem? Középfokú nyelvvizsga/nyelvvizsgák kellenek hozzá? Hány tantárgyból kell emelt érettségit tennem? stb...

Legjobb válasz: Elõször is milyen szakra akarsz menni?

Elõször is milyen szakra akarsz menni?
Ugyan már csak 28 pontot ér, azért nem árt egy nyelvvizsga, kettõért meg 40 pontot kapsz. Egy tárgyból elég emeltezni, fõleg ha van nyelvvizsgád. Ha mindenképp össze akarod gyûjteni azt a max. 100 többletpontot és megpróbálsz kettõbõl emeltezni, az nagyon megnehezítheti a dolgod, lehet, hogy kevesebb százalékot érsz el, és még rosszabbul is jössz ki, mintha közepeztél volna. A pontvivõ tárgyakból legyél ötös-négyes 11.-12.-ben: matek, magyar, történelem, egy nyelv, egy természettudományos tárgy. Esetleg ha mégsem voltál olyan jó, még duplázhatsz, szóval a két felvételi tárgy számít bele kétszeresen a pontjaidba, viszont ezzel is el lehet csúszni, ha az egyik tárgy nem sikerül jól, ugyanis 20%-kal rosszabb érettségi nem 20, hanem rögtön 40 ponttal ránt le... Mindenesetre ha a két felvételi tárgyból nagyon jól és tényleg nagyon jól felkészülsz, akkor nem kell aggódnod a középiskolai bizonyítványod miatt.
A kérdező hozzászólása: a szakot még nem tudom, de 10-es vagyok és jövõre kell 2 faktot választanom. és csak az érdekelt h mégis milyen tanulónak kell lennem, ha tovább akarok tanulni. a 2-nak köszönöm a válaszát :)
Én kéttannyelvû tagozatra járok és orvos szeretnék lenni. Így kötelezõ a 3 emelt szintû érettségi (biológia, kémia, angol), és elvárt még egy, de leginkább 2 középfokú nyelvvizsga. Az lenne a legjobb, ha eldöntenéd mi szeretnél lenni és megnéznéd, hogy arra az egyetemre/fõiskolára mit kérnek és azokba a tárgyakba belehúzni. De ugyanakkor a vitt pontok (ami a bizonyítványban van) is sokat számítanak, tehát a tanulást se hanyagolhatod el, kellenek a jó jegyek. Esetleg a duplázást próbálhatod meg, de ahhoz r.ohadtjó érettségit kell írj:D
Én is ezt mondtam, mert nem mindegy milyen szakon akarsz továbbtanulni, mert más kell egy orvosihoz meg más egy kommunikáció és médiához.(elsõ voltam)
A kérdező hozzászólása: én irigylem azokat akik már 14-15 éves korukba el tudják dönteni h mivel szeretnének foglalkozni felnõtt korukba. velem az a baj h mindig megtetszik egy szakma és olyankor mindig az akarok lenni, de aztán olvasok, hallok vmit egy másik szakmáról és akk már az tetszik jobban. régebben akartam már ügyvéd, állatorvos, állatgondozó, újságíró, szerkesztõ is lenne, de ha jobban utána nézek egy-egy foglalkozásnak mindig elmegy a kedvem tõle. most a gazdasági pálya érdekel, de ha jobban belegondolok akk a 3-as, 4-es matekommal arról is lemondhatok :( szóval ezért is nézek hiába fõsulikat, egyetemeket...
Hát ha ennyire tanácstalan vagy, akkor jobban jársz ha abból mész faktra amibõl a legjobb vagy.
Ha nem tudod mi szeretnél lenni, akkor ne fõsulira menj hanem elõször csinálj egy szakmát hátha közben rájössz mi szeretnél lenni. Én is így csináltam, és most imádom a szakomat.

Milyen tanulónak kell lennem ahhoz, hogy bejussak egy főiskolára, vagy egyetemre?

Legjobb válasz: Jó, ha az 5 fontos tárgyból - történelem, magyar (a nyelvtannak és az irodalomnak az átlaga számít!), matek, egy idegen nyelv, és egy választott tárgy (akár másik idegen nyelv, vagy bármi, amit tanulsz és érdekel) - megvagy legalább 4-es. Nem tudom, milyen egyetem érdekel, de szinte minden szakhoz 2 felvételi tárgy van (ezeket a felvi.hu-n megnézheted). Ezekbõl jó, ha ötös vagy, és ezekbõl kell minél jobban érettségizned a tuti bejutáshoz!

Jó, ha az 5 fontos tárgyból - történelem, magyar (a nyelvtannak és az irodalomnak az átlaga számít!), matek, egy idegen nyelv, és egy választott tárgy (akár másik idegen nyelv, vagy bármi, amit tanulsz és érdekel) - megvagy legalább 4-es. Nem tudom, milyen egyetem érdekel, de szinte minden szakhoz 2 felvételi tárgy van (ezeket a felvi.hu-n megnézheted). Ezekbõl jó, ha ötös vagy, és ezekbõl kell minél jobban érettségizned a tuti bejutáshoz!
Ja és azt elfelejtettem (a 2. válaszoló vagyok), hogy a tanulmányi eredmény mellett az új pontrendszerben nagyon fontos a nyelvvizsga, gyúrj rá a nyelvtanulásra.
Azt még kifelejtettem (utolsó válaszoló vagyok), hogy sikerült az angol egyetem, de sajnos egészségügyi és anyagi okok miatt kellett egy év után hazajönnöm, akkor felvételiztem a Pázmányra.

Milyen tanulónak kell lennem gimnáziumban hogy bejussak a főiskolára?

most tizedikes vagyok.

Legjobb válasz: Melyik fõiskola melyik szakjára gondolsz? A korábbi évek ponthatárait visszakeresheted a felvi.hu névre hallgató, állítólag a felvételire készülõk között ismert oldalon, abból lehet rá következtetni, hogy hány pont kell ahhoz, hogy biztonsággal próbáld meg a felvételit.

Melyik fõiskola melyik szakjára gondolsz? A korábbi évek ponthatárait visszakeresheted a felvi.hu névre hallgató, állítólag a felvételire készülõk között ismert oldalon, abból lehet rá következtetni, hogy hány pont kell ahhoz, hogy biztonsággal próbáld meg a felvételit.
attól függ, hova akarsz bejutni. egyébként az utsó 2 évvégi bizit és az érettségi eredményeket nézik.

17 évesen lehet esti tagozatos Tanulónak lenni? Valaki "tud" olyant, Aki 18 év alatt esti tagozatos lett? Ha igen, akkor milyen indoklással? És melyik iskolában?

Még ráadást az érdekelne, hogy Ki bír ajánlani Pesten egy esti tagozatos olyan gimnáziumot, amelyikbe valószín?leg 17 évesen is lehet Estisnek járni?

Legjobb válasz: csak 18-tól lehet estire járni. legalábbis én úgy tudom

csak 18-tól lehet estire járni. legalábbis én úgy tudom
Ezzel a fogalmazási készséggel maradj te csak nappalin, ameddig megteheted. Amúgy nem kérelmet adsz be, hanem mint mindenhol, az esti iskolákban is van a beiratkozáshoz formanyomtatvány, ahol kapásból kell az, hogy mikor születtél, plusz személyi, stb.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok, hogy nem ez volt a kérdés. Csak így tovább... Szerencse egy kalappal.
18 éves korodig tanköteles vagy, ami azt jelenti, hogy nappali tagozaton kell tanulnod. Ha betöltötted akkor oda mész ahová akarsz, azt csinálsz amit akarsz, de elõtte nem. Sõt ha decemberben töltenéd például a 18-at, akkor is el kell végezned a megkezdett évedet az iskolában.
A kérdező hozzászólása: Mi van, ha nem mondom meg kezdetben, hogy mennyi éves idõs vagyok, aztán ha elfogadják a kérelmet, és meglátják a bizonyítványom, akkor csak akkor derülne ki. Vagy kérnének személyit egybõl kezdetben?
hol láttál olyan beiratkozást, ahol nem kell adatokat megadni? :-| ha már ennyire szerencsecsomag vagy, valami kamu szöveggel érd el, hogy magántanuló legyél, amíg nem vagy 18 aztán utána mész estire. addig meg nem jelensz meg a vizsgákon. vagy beadod az üres lapot a neveddel... de mondjuk ezt se most kellene kitalálnod, hiszen középsuliba már megkezdõdött a tanév.
A kérdező hozzászólása: Jó, de teszem azt.. beadom a kérelmet, amihez még nem kérnek adatoka(?). Vagy már akkor de?
Nekem több ismerõsöm is van aki 14 éves korától estin járta végig a gimnáziumot.

Laboratóriumban szeretnék dolgozni. Most környezetvédelmet tanulok a szakközépben, és nagyon megtetszett a labori munka. De egyyetemet szeretnék végezni. Biológia, földrajz, és fizika tárgyakkal milyen lehetőségeim lennének?

Legjobb válasz: Biológus. Én laborban dolgozom. Ha érdekel írj privit, nem szeretem itt untatni az embereket, meg le is szoktak pontozni... De szívesen segítek... Jah, és az emailre elég lassan válaszolok, de azért hajrá! :D

Biológus. Én laborban dolgozom. Ha érdekel írj privit, nem szeretem itt untatni az embereket, meg le is szoktak pontozni... De szívesen segítek... Jah, és az emailre elég lassan válaszolok, de azért hajrá! :D
Én is biológus vagyok. Elõzõt már csak szakmai alapon is felpontoztam. (Ja, engem is le szoktak pontozni, egyesek népszavazással csinálnak tudományt.) Szerintem érdemes lenne felkeresni olyan helyeket, ahol középiskolásként kutathatsz. Ennek van egy elég nagy mozgalma, sok kutató örömmel fogad a laborjában diákokat. http://www.kutdiak.hu Itt vannak a mentorok, plusz a kutatási területük: http://www.kutdiak.hu/dokumentumok/mentorlista_2010_javitott..
ott van a környezettudomány szak, ami foglalkozik a környezetvédelemmel is, mellesleg eléggé interdiszciplináris, vagyis fizikával, kémiával, biológiával, földrajzzal egyaránt foglalkozik (persze nem annyira mélyrehatóan). Nekik is van laborjuk.
Vannak egyébként "laboratóriumi operátor" szakok is, amiket elvégezve asszisztens lehetsz. Ez nyilván nem ad nagy perspektívát, de könnyebb a biológusnál és nem zárom ki, hogy még állást is könnyebb szerezni. De ha kutató ambícióid vannak, akkor mindenképpen bioszra menj. A kutdiákot én is csak ajánlani tudom! Egy ex-kutdiák biológus ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Pszichológiát Szeretnék tanulni. Milyen iskolába kell tovább mennem? (szóval, egészségügy stb. ) Mennyire kell jó tanulónak lenni? És Pesten ha tudtok ilyen iskolát írjátok le a nevét pls! Thx.

Legjobb válasz: Érettségi kell. A legtöbben gimnáziumból mennek. Mivel maximális a felvételi pontszám, akkor van esélyed, ha majdnem mindebõl ötös érettségit csinálsz.

Érettségi kell. A legtöbben gimnáziumból mennek. Mivel maximális a felvételi pontszám, akkor van esélyed, ha majdnem mindebõl ötös érettségit csinálsz.
Úgynevezett humán szakközépiskolákban tanítanak pszichológiát, de ez csak egy a sok tantárgy közül. http://www.google.hu/search?sourceid=navclient&aq=1&oq=hum%c..
Én elsõ Amit írtam az természetesen az egyetemre vonatkozik, tehát diploma megszerzésére.
Egyetemeken van pszichológia szak, oda kell jelentkeznek, és ahhoz, hogy fel is vegyenek, NAGYON jól kell tanulnod, mert nagyon magas a ponthatár!Bp-en pl az ELTE-n van ilyen, de a felvi.hu oldalon ennek utána lehet nézni!A ponthatárokat megtalálod a http://www.ponthatarok2009.hu oldalon.Sok sikert!
Mivel mindenki oda megy, magas a ponthatár.
Egészségügyi-szociális szakmacsoport..én is ilyenben fogom tovább folytatni ha minden jól megy, de PSZICHOLÓGIÁT mindenképp tanulni fogok, bárhova is vesznek majd fel!:D:P
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek :)

Elsős kisfiam nem tanult meg olvasni. Milyen könyv lenne jó erre a problémára?

Minden tantárgyból 4-es 5-ös várható a kisfiamnak,de egyáltalán nem tud írni és olvasni.Szakember azt mondta még nem mondhatják ki,hogy diszlexiás,de javasolja,hogy ismételjen osztályt.Én viszont nem szeretném,mert amúgy is évvesztes 8 éves múlt.Olyan szakkönyveket esetleg számítógépes programot keresnék aminek segítségével megtaníthatnám a fiam olvasni,írni és az ára sem elérhetetlen (ajánlották a Varázsbet?-t,de az 34000 ft)Minden tanácsot,ötletet javaslatot szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ,megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.
Nekem, mindig ha ilyet hallok, az jut eszembe, hogy miért kell ennyire erõltetni hogy egy év alatt tanuljon meg olvasni??? Más országokban, úgy hallottam, második, vagy harmadik osztályig kell megtanulni rendesen olvasni! Persze, gyakoroljatok sokat, jókedvvel (!), de legyünk türelmesek!Az olvasás nagyon összetett folyamat, lehet, neki egyszerûen több idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Szia A Meixner Ildikó szerezte Játékház képes olvasókönyv nálunk tökéletesen bevált. Az én gyermekem is diszlexiás, diszgráfiás és diszkalkuliás. Igaz hogy évet ismételtünk(amit nem bántam meg), de ma gyönyörüen olvas és szeret is olvasni, hála a szerzõ könyvének meg a pedagógusainknak akik felismerték, hogy a Meixner féle tankönyvcsaládra váltsanak át az oktatásban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, sok sikert nektek is.
Szia! Nekünk is hasonló problémánk volt. Most fejezte be a kisfiam szintén az elsõ osztályt, és a nyári szünidõre mi is az " Én is tudok olvasni" címû könyvet kaptuk. Ebbõl gyakorolgatunk és én is olvastatgatom vele a feliratokat az utcán, vagy bárhol. Szívesen olvas nem mondja hogy nem akar de egyszerre sokáig nem tudom leültetni. Kitartást nektek, és azért a szünidõre jó pihenést is!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Tudod én is azért próbálok magamnak megoldást keresni, mert a szakemberek össze vissza beszélnek.Most épp a mamánál vannak a gyerkõcök pár napig, de ha hazajönnek keményen belekezdünk az olvasásba.Köszi a bíztatást!
:o) 2 év múlva... Vicc... Az öcsém 2, 5 éves volt mikor már teljesen nyilvánvaló volt. A diszlexiának elég konrét "tünetei" vannak... Már bocsánat a morbid példáért, de csak, hogy érezzétek: "Hát...lehet, hogy csak egy jóindulatú csomó, de 2 év múlva már mikor halálos is lehet biztosra mondjuk, hogy rák... Addig várjunk... " Sok sikert Neketek! (bár változatlanul azt mondom szótagolós módszer és a kisfiad szebben fog olvasni bármelyik társánál.. :o) ) Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!A nevelési tanácsadóban azt mondták csak kb 2 év múlva mondhatják rá, hogy diszlexiás.Ám mivel mindenbõl nagyon jó lett (5-ös) a tanítónéni a gyakorlást javasolta.AZ Én is tudok olvasni címû tankönyvet vettük meg , remélem hasznos lesz.Ha augusztusban is ilyen gyatrán olvas még visszatérünk az évismétlésre.
Na épp itt a baj! Attól, mert egy gyerek nem tud megtanulni olvsani nem feltétlenül diszlexiás... Egy felmérés szerint a mai gyerekek 73%-a !!!!! nem tud megtanulni olvasni a szóképes olvasással! és persze egybõl rájuk mondják, hogy diszlexiások. Tudom, hogy nem az én dolgom...de az csak a kicsinek tenne jót, ha osztályt ismételne. Nem szégyen, ugyanez volt az öcsémnél... tovább mehetett volna (nagyon súlyos diszlexiás) , de anyukám (pedagógus) kérte, hogy ismételjen 1. osztályt. Inkább elsõt, mint késõbb mondjuk 4.et 5.et... Ma gimnáziumba jár, nem a legjobb tanuló, de nem is rossz. A mai napig megy a napi 1 órás nyúzás. De hozzáteszem, Õ nagyon súlyos diszlexiás. A Te manódnál elképzelhetõ, hogy csak a szóképekkel van a gond... minden, ami B-vel kezdõdik az bohóc..s így tovább... Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Közben beszéltem a tanítójával azt mondta nem kell évet ismételnie csak rengeteget olvasni nyáron.
Szia! Na akkor én azt mondom Ablakzsiráf! és valami olyan könyv ami szótagolós módszerrel tanít olvasni. Nem kellenek drága mindenféle könyvek. Elõször tanuljon meg olvsani, de lehetõleg ne Mátyás király uralkodásának fõbb mozzanatai legyenek szótagolva... Utána pedig kapjon olyan könyveket (könyvtár nagyon jó dolog), amik az érdeklõdési köréhez közel állnak. /lehetõleg nem 2mm-es betûméretben/ Pont így indultam én is neki a fránya olvasásnak. Ma én is imádok olvasni!
szerintem a kisfiad nem szeret olvasni aminek oka az lehet hogy nem köti, le nem érdekli mi van a könyvekbe írva, nincs siker élménye. próbálj vele mindent elolvastatni ami utba jön, akár városnév tábla egy bolti felúrat egy felhívás, mindent. és perzse dicsérni. aztán olyan dolgokat olvasni vele ami érdekli. pl ha a foci vagy a kalózok.... ami rövid legyen´hogy képes legyen felfogni. a többi tantárgybol hogy lehet jó tanuló ha nem tud egyáltalán olvasni. szerintem csak túl reagálják a dolgot. talán erre apukám szavai jönnek elö, hogy annak idején ha ö nem jól olvasott vagy nem gyakorolt eleget akkor a tanítója nyakon csapta egyböl jobban ment neki, és érdekesen az összes osztálytársa megtanult olvasni. talán az is baj hogy azt mondják most a gyerekekre hogy beteg (disz...) aztán közben semmi baja nincs csak lusta és nem érdekli az olvasás írás.
Szerintem fogadd meg a tanácsot, nem viccbõl javasolják az évismétlést. Most még ez nem akkora gáz, mintha majd 4-5. osztályban vagy még késõbb derül ki, hogy az olvasási probléma miattnem tud teljesíteni (most persze ez még nem akkora gond), mert akkor jóval több lemaradást kéne behozni, és annyit egyszerûen nem lehet. Nyáron vidd el különtanárhoz, de szerintem jobban jár, ha megismétli az osztályt, hidd el, ez kevésbé gond, mintha késõbb kéne minden lemaradást behozni. Egy egész éves anyagot nem lehet egy nyár alatt bepótolni. De lehet, hogy jobb lenne egy másik iskola, bár ritkaság, de talán van olyan suli, ahol kevésé rohannak az olvasástanítással. Sajnos ez itt Magyarországon szinte verseny, a legtöbb alsós tanító villogni akar vele, hogy már karácsonyra olvasnak a gyerekek. Amúgy a Varázsbetût én is ajánlom, még ha drága is. Anyám fejlesztõpedagógus, és azt használja, nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, mégha csak egy év alatt kellene, de már 5 hónap alatt meg akarják õket tanítani, sõt már ovodában kezdik az alapokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!