Találatok a következő kifejezésre: Milyen tantárgyak általános (9 db)

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem általános jogi karára milyen tantárgyakat fogadnak el, ha én az érettségit követően "duplázni" szeretnék?

Törit es angolt elfogadnak?

Legjobb válasz: Történelem, magyar, idegen nyelv Töri kötelezõ és mellé magyar/idegen nyelv tehát angol és töri jó

Történelem, magyar, idegen nyelv Töri kötelezõ és mellé magyar/idegen nyelv tehát angol és töri jó
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszodat

Általános iskola 6. osztályban milyen tantárgyak vannak és millyen füzet kell hozzájuk?

Legjobb válasz: Errõl jobb, ha az osztályfõnöködtõl érdeklõdsz vagy az igazgatótól vagy annak helyettesétõl. Minden iskolában mást tanítanak, de nyilván van olyan, amit mindenhol tanítanak, pl. nyelvtan, irodalom, történelem, matematika. Gondolom az is egyértelmû, hogy utóbbira kockás füzet kell, a többire meg vonalas.

Errõl jobb, ha az osztályfõnöködtõl érdeklõdsz vagy az igazgatótól vagy annak helyettesétõl. Minden iskolában mást tanítanak, de nyilván van olyan, amit mindenhol tanítanak, pl. nyelvtan, irodalom, történelem, matematika. Gondolom az is egyértelmû, hogy utóbbira kockás füzet kell, a többire meg vonalas.
Tavaly voltam 6.-as, leírom nekünk mik voltak. -Osztályfõnöki: sima/vonalas, választani lehetett -Tanult nyelvekhez: vonalas+szótár -Magyar nyelvtan: vonalas -Irodalom: vonalas -Történelem: vonalas -Ének: kottafüzet -Matek: négyzetrácsos+sima -Informatika: vonalas/négyzetrácsos, választás alapján -Természetismeret: vonalas -Rajz: A/4-es, sima füzet (-Hittan: vonalas) -Nálunk Technika nincs, de szerintem arra amúgy sem kell füzet. -Testnevelés óra is van, de arra tornaruha kell. (Melegítõ, póló, pulcsi, cipõ, plusz zokni, deo, ha szükséges tornadressz, ha lány vagy hajgumi, hajcsat.) De igaza van az elsõnek, minden iskolában máshogy tanítanak, más módszerekkel. Semmi új tantárgy nincs nagyon, a 7. húzósabb.

Ha orvos szeretnék lenni milyen tantárgyakra kell rákapcsolnom? Meg majd később érettségiznem? Megéri folytatni a latin nyelvet (történelmi latint tanulok nem általánosat. )?

Legjobb válasz: én 2.éves vagyok, ugyanazok a tapasztalatim. kémia nélkül marha szenvedés, van ilyen ismerõsöm. fizikával jött, de azt nem tudta használni. csak fél év a biofizika, ezért csak darálásra van idõ, plusz semmi köze a gimis anyaghoz. latint fél évet tanultam itt, de leadtam, mert semmi köze az orvosi dolgokhoz, csak nyelvtant tanítanak meg szavakat is, de csupa marhaságot is, közmondások szavai. egyik sem kell, ami nevezéktan azt úgyis latinul tanulod, latinul épül be. bioszból meg kell az emelt(én abból cisnáltam de lehet kémiából is), de sok hasznát nem veszed , talán csak annyit, hogy az elsõ elõadás fele nem lesz kínai. én a sotéra járok, máshol nem tudom hogy mennek a dolgok.

én 2.éves vagyok, ugyanazok a tapasztalatim. kémia nélkül marha szenvedés, van ilyen ismerõsöm. fizikával jött, de azt nem tudta használni. csak fél év a biofizika, ezért csak darálásra van idõ, plusz semmi köze a gimis anyaghoz. latint fél évet tanultam itt, de leadtam, mert semmi köze az orvosi dolgokhoz, csak nyelvtant tanítanak meg szavakat is, de csupa marhaságot is, közmondások szavai. egyik sem kell, ami nevezéktan azt úgyis latinul tanulod, latinul épül be. bioszból meg kell az emelt(én abból cisnáltam de lehet kémiából is), de sok hasznát nem veszed , talán csak annyit, hogy az elsõ elõadás fele nem lesz kínai. én a sotéra járok, máshol nem tudom hogy mennek a dolgok.
Biológia, fizika, kémia. A latin inkább csak alapfokon szükséges.
Elsõt végeztem, és csatlakozom a többi orvostanhallgatóhoz:D:D Ha csak egy emeltet csinálsz, akkor szerintem a kémiával jársz a legjobban:) Állítólag nincs olyan nagy különbség az emelt és a közép között, mint biosznál. És hasznos is:) A bioszt sem árt tudni ugye:) A fizika meg túlélhetõ úgy is, ha nem érettségizel belõle (mondom ezt úgy, hogy én abból csináltam közepet:D). Latin nem vészes, gyakorlatilag csak a declinatiók, a "sima" (jelen idejû aktív blabla) igeragozás kell, számok és melléknévfokozás + a szavak:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) Nagyon sokat segítettetek ;)
A latin is elõnyt jelent, bár nem akkorát, mint az angol. Ne hagyd abba; legalább tudsz majd ragozni.
Angolba húzz bele jó alaposan, angol nyelvvizsga nélkül nem lehetsz orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Megkönnyebültem :D
fizika nem kell hozzá semmiképp
Én úgy tudom hogy a fizika nem kötelezõ csak választható, de a felvi. hu-n az Egyetemek, fõiskolák alpont alatt kiválasztod azt az egyetemet, fõiskolát ahová jelentkezni szeretnél és rákattintassz akk kiírja mindegyiknél hogy mire van szükséged, mint pl. a DEbreceni Egyetemen: orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus - kettõt kell választani: biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. magyar v. szakmai elõkészítõ tárgy(1) (1) Szakmai elõkészítõ tárgy: egészségügyi alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, szociális alapismeretek, ügyviteli alapismeretek. általános orvos - biológia és fizika v. kémia (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)
nem baj ha 3-as vagy max majd kell tenned egy emeltet belõle
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Amugy a fizika mennyire kell mert az igazat megmondom én 3as vagyok fizikából és utálom is :D De a biosz, kémia jöhet ;) Várom azért még a válaszokat :D
Én is orvos akarok lenni ha egyszer felnövök.Biosz és kémia az erõsségem. Remélem felvesznek engem egy jó egyetemre és nekem is segítettetek a válaszotokkal.Köszi!


Milyen tantárgyak vannak általános 1. osztályban?

Kiváncsi vagyok mi változott az én gyerekkorom óta.

Legjobb válasz: Hát az én fiam harmadikos és elsõbe nálunk így volt: Matek, olvasás, írás, környezet, ének, testnevelés, technika, rajz. Választhatsz még hittant németet vagy angolt ( iskolától függ) illetve valamilyen szakkört. Nyelvtan majd csak másodikban lesz. Remélem segítettem.

Hát az én fiam harmadikos és elsõbe nálunk így volt: Matek, olvasás, írás, környezet, ének, testnevelés, technika, rajz. Választhatsz még hittant németet vagy angolt ( iskolától függ) illetve valamilyen szakkört. Nyelvtan majd csak másodikban lesz. Remélem segítettem.
matek magyar (fõleg olvasás, írás, szóval az alapok) ének testnevelés rajz környezetismeret technika iskálától függõen nyelvóra
huh hát matek, nyelvtan és olvasás ezek biztosan meg hát lehet h hittan is

Ha 8. általános után elmegyek szakmára az hány év? Ott is vannak tantárgyak vagy csak a szakmát tanulom? Milyen szakmán az oktatás?

Legjobb válasz: # 4/4 kérlek elküldenéd a 31-esek listáját,vagy hogy mik tartoznak ide? köszönöm.

A kérdező hozzászólása: # 4/4 kérlek elküldenéd a 31-esek listáját, vagy hogy mik tartoznak ide? köszönöm.
Itt van: Elõször kiválasztod a szakmacsoportot, utána a bemeneti feltételt: http://szakkepesites.hu/szint_index.html
legalább 10 osztálynak meg kell lenni, hogy szakmát tanulj. ha szakközépbe mész, akkor meg lesznek szakmai alapozó tárgyak. nálam legalábbis így volt.
9-10 osztályba minden tanulsz amit általánosban+ pár szakmai óra. 11-12 osztályban pedig már csak a szakmai tárgyakat tanulod + tesi óra.
nálunk volt olyan, hogy ABC eladói szakmát lehetett tanulni 8 általánossal is, és asszem az is 2 év volt talán. :)
Az elõzõ válaszolók hülyeséget beszélnek. Minden szakmának megvan az OKJ-s száma, mégpedig az elsõ két számból derül ki, hogy mi a bemeneteli követelmény. Ha 31, akkor 8 általánossal mehetsz. Ha 33, akkor 10. évfolyam elvégzése szükséges És így tovább. Az 5-el kezdõdõekhez érettségi kell. Ezekbõl a számokból adódik, hogy az iskola, ahol az adott szakmát oktatják, hogy állítja össze a képzést. 31 esetén pl. csak szakmát tanulsz.

A nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumba megyek, és ott milyen a tanítás? Kezdő angolos leszek, és egy elég jó általánosba járok (Benczúr), amúgy egyik ismerősöm azt mondta hogy az előkészítős év után minden tantárgyat angolul tanítanak ez igaz?

Legjobb válasz: Szia!Annak idején én is a Benczúrba jártam,bár nem ott kezdtem a sulit. A Zrínyiben pedig tanít egy kedves ismerõsöm. Ha a tárgyakat angolul tanítanák,akkor a tagozatot is angol kéttanítási nyelvûnek hívnák,és abból leesne,hogy mi a dörgés,és nem utolsósorban a felvételi tájékoztatóban is fel kell az ilyet tüntetniük!Szakközépiskolában is van nyelvi elõkészítõs osztály,utána mégis magyarul zajlik a tanítás. Itt nálunk a gimiben van egy német kéttannyelvû tagozat,de az sem azt jelenti,hogy az összes tárgyat idegennyelven oktatják (itt csak a töri,földrajz,matek és célnyelvi civilizáció megy németül).Úgyhogy én azt mondom,nyugodj meg!

Szia!Annak idején én is a Benczúrba jártam, bár nem ott kezdtem a sulit. A Zrínyiben pedig tanít egy kedves ismerõsöm. Ha a tárgyakat angolul tanítanák, akkor a tagozatot is angol kéttanítási nyelvûnek hívnák, és abból leesne, hogy mi a dörgés, és nem utolsósorban a felvételi tájékoztatóban is fel kell az ilyet tüntetniük!Szakközépiskolában is van nyelvi elõkészítõs osztály, utána mégis magyarul zajlik a tanítás. Itt nálunk a gimiben van egy német kéttannyelvû tagozat, de az sem azt jelenti, hogy az összes tárgyat idegennyelven oktatják (itt csak a töri, földrajz, matek és célnyelvi civilizáció megy németül).Úgyhogy én azt mondom, nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: köszi! te hova jársz, a korányiba? :D
teljesen átlagosan jó gimi. én nem voltam 0.-os, de úgy tudom, hogy ott van egy kis szintentartás a fõbb tárgyakból + rengeteg angolóra. de 0. nyarán általában mindenkinek meg szokott lennie a középfokúja, aztán ráhajtanak a felsõfokúra és az is jól szokott menni (persze ha az ember komolyan veszi). ha egy átlagosan jó középsuliba jártál, és ott gondolom jól tanultál, akkor nem lesz semmi gond, menni fog. amúgy nem angolul lesz 0. után a tanulás, nem tudom kitõl hallhattad :)

Idén milyen nehézségűek voltak az általános érettségi tantárgyak?

Nehezebbek vagy könnyebbek, mint a tavalyi?

Legjobb válasz: Egyértelmûen nehezebbek. Matekban mindig szokott lenni olyan 12 pontos feladat (vagy akár 17 pontos), amihez háttértudás nem is kell, pl ábrázolja oszlopdiagramon, hogy xy, de idén semmi ilyen nem volt. Az összes feladat szívatós volt. A németrõl meg ugyanez a véleményem. A hallásértésbe olyan feladatot tettek, ami nem is középszint, egyik korábbi feladatsorba sem volt ilyen.

Egyértelmûen nehezebbek. Matekban mindig szokott lenni olyan 12 pontos feladat (vagy akár 17 pontos), amihez háttértudás nem is kell, pl ábrázolja oszlopdiagramon, hogy xy, de idén semmi ilyen nem volt. Az összes feladat szívatós volt. A németrõl meg ugyanez a véleményem. A hallásértésbe olyan feladatot tettek, ami nem is középszint, egyik korábbi feladatsorba sem volt ilyen.
Szerintem a töri könnyû volt, a magyar átlagos, a matekban meg érdekes módon voltak nagyon könnyû és nagyon nehéz részek is. Pl. volt olyan, hogy: 5 ember (mondjuk aladár, béla, cecil, dénes, elemér) neveket húzott cetlikbõl. Mekkora a valószínûsége, hogy Aladár a saját nevét húzza? Erre a válasz ugye 1/5. Na most erre az egyetlen törtre 5 pont jár. Az angol se volt különösebben nehéz, csak a hallásértés egyik része volt számomra homályos.
Hát én a magyart jónak érzem, töribõl emelteztem és jobb feladatokat kaptam mint vártam, úgyhogy szerintem az sem lesz rossz. Angolból nem érettségiztem, de úgy hallottam a magnó része nem volt valami jó. Matekhoz meg sötét vagyok úgyhogy nekem nehezek voltak, bár voltak jó feladatok is, de szerintem egy 3as meg lesz még abból is. Pénteken emg közgazdasági-marketing alapismeretekbõl megyek, remélem jó lesz, mert a tavalyi szivatós volt.

"Mi leszel, ha nagy leszel? " Melyik tantárgy (ak) a kedvence (i) d, és melyiket utálod? Mikor döntötted el, hogy az leszel, ami? Milyen (volt) az átlagod általános iskolában?

Legjobb válasz: Állatmenhely vezetõje leszek =) Történelem, idegen nyelvek (és földrajz) Matematika, fizika, kémia Kis korom óta ez a nagy álmom (= Eleinte kitûnõ, aztán 4,7-8, gimiben kb 4,5

Állatmenhely vezetõje leszek =) Történelem, idegen nyelvek (és földrajz) Matematika, fizika, kémia Kis korom óta ez a nagy álmom (= Eleinte kitûnõ, aztán 4, 7-8, gimiben kb 4, 5
1. Nem tudom. :D 2. Történelem, irodalom, rajz. 3. Fizika, biológia, földrajz. 4. - 5. 4, 5-4, 8 körül.
1. még nem tudom, az anglisztika érdekel nagyon, vagy valami nemzetközi gazdálkodás :) 2. matek, idegen nyelvek, fizika (úgy, ahogy), töri (az ókori görögöket és a közel-keletet rühellem mondjuk) 3. nyelvtan, irodalom, kémia 4. amikor elkezdtem angolt tanulni 5. 5, 0 voltam végig, most is az vagyok
1.:nagyon remélem hogy orvos:) gyerekorvos az álmom. 2.:kémia, biológia, technika, ének 3.:földrajz, matek, rajz 4.:szüleim szerint már 3 éves korom óta doktornéniset játszottam, arra már emlékszek, hogy általános iskolába amikor mentem, már tudtam 5:eddig mindig kitûnõ voltam 15/L
- Az még a jövõ titka, de lehetséges a pszichológus és a magyar-történelem szakos tanár (esetleg történész) - Történelem, irodalom, földrajz - Matek, fizika - Még nem döntöttem, de ezek úgy 7-8.-os koromban fordultak meg a fejemben - általánosban kitûnõ voltam, most a gimiben 4, 9
1. : Nem tudom. elmehetek írónak, állattenyésztõnek vagy dolgozhatok apámnál xD 2. : Kedvencek: Fizika, Földrajz, Rajz, Kézmûvesség, Irodalom, Angol, Ének Amiket utálok: Matek, Tesi, Nyelvtan 3. : 8 évesen kb 4. : szín ötös tanuló voltam, most a gimiben négyes vagyok, ami nagyon jó nálunk :D
1.: Színész leszek, az a legnagyobb álmom. =) 2.: Matek, tesi, töri (bár nem mindegyik anyagot szeretem), technika 3.: Irodalom, nyelvtan, rajz 4.: 5 évesen :D 6.: Eddig végig kitûnõ voltam, most 4.8 az átlagom
1. Ha nagy leszek, vagy ügyvéd leszek, vagy pszichiáter, vagy belsõépítész. Utóbbit szeretem a legjobban, a mûvészet miatt, imádok rajzolni. Mellette szeretnék lakberendezõ lenni, és lesz egy éttermem (: 2. Rajz, irodalom, történelem, nyelvek 3. Fizika, kémia, földrajz 4. Mindig is belsõépítész szerettem volna lenni, 13 éves korom óta, majd meglátjuk felvesznek-e 5. Kitûnõ voltam
Neked még nem kell sokat gondolkodni fõleg nem ilyen dolgokon amik majdnem lehetetlen ha nem ezek szüleid foglalkozása. válaszolok:Kedvenc:kémia, biológia, angol utálok:irodalom, nyelvtan, informatika Még nem tudom mi leszek most megyek gimibe:D 4, 5 vagyok
Kétnaponta fél óra? Na takarodj! A lepontozók kapják be. Az iskola meg semmit sem ér számomra szóval nem sértettél meg.
utolsó mondjuk úgy, hogy nem vagyunk lusták kétnaponta félórát tanulásra szánni -.- ugyanis általánosban ennél több nem kell az 5, 00 átlaghoz... A 3.4 az pedig elég gáz 7.-ben, most 8.-os vagyok, nálunk tavaly ennyi volt az átlaga a legrosszabb tanulónak, pedig nem vagyunk valami különleges iskola tele okosokkal....
bazzeg! Ti hogy bírtok ilyen 5.00 lenni? Én most 7.es vagyok. Tavaly és az elõtt 3.8 volt most 3.4 lesz. Amúgy biciklis szeretnék lenni. Tesi, informatika a kedvencem. Kémia, matekot utálom. Már régóta sportoló akarok lenni, de már pár éve csak biciklizek és futok, de most a bicikli mellé húz a szívem.
1. grafikus :D 2. kedvenc: rajz (értelemszerûen :D), irodalom 3. mikor tudomást szereztem róla, hogy van ilyen állás. 4. alsóban kitûnõ voltam, fölsõben 4 egész körül
1.: vendéglõs vagy szakács 2.: angol, töri, testnevelés(tesi): érdekes, hogy a tesi hiszen egy elhízott (169 cm, 76 kg), lomha, puhány alak vagyok. (van izomzatom, de iszonyúan kevés) De legalább aktívan tesizek és nincs felmentésem. 3.: amiket utálok: fizika, biológia, kémia 4.: nem túl régen úgy 3 hónapja 6.: 2, 9 és 3, 5 között váltakozott.
Nekem is folyton változik a véleményem. Vagy tanár(középiskolában), vagy pszichológus, esetleg valamilyen orvos.Gimiben lesz még idõm eldönteni :) Kedvenceim: Biosz, Kémia, Angol, Töri(persze vannak olyan részek amiket nem bírok.) A föcit és a fizikát egyenesen utálom.Tesit se nagyon szeretem. Eddig mindig 4, 4 körül voltam. Most 4, 3 lett az átlagom.
"Mi leszel, ha nagy leszel? Wííí nem tudoooooom.:D talán kozmetikus v az angol nyelvel szeretnék foglalkozni.(: " Melyik tantárgy (ak) a kedvence (i) d, és melyiket utálod? Kedvencek: Földrajz, Angol, Ének, Német. Utálom: Fizika, Matek, Tesi. Mikor döntötted el, hogy az leszel, ami? Milyen (volt) az átlagod általános iskolában? 8.as vagyok. Alsóba végig kitûnõ voltam, 5-6.ba volt egy pár négyesem, 7.be 4, 2vlt az átlagom, most meg félévkor 3, 9.(Felvettek!! csoda) 14L
1. gyerekorvos vagy énekesnõ szeretnék lenni :) 2. földrajz 3. fizika [nem utálom, csak nem szeretem] 4. azt, hogy gyerekorvost 4 évesen, az énekesnõt 8 [vagy 9] évesen 5. eddig évvégén mindig 5, 00 volt, és idén is annyi lesz százszázalék :D 13, 5/L
1. gyógyszerész/vegyész leszek 2. kémia, biosz, töri, tesi, magyar-szeretem 3. nem utálom nagyon egyik tárgyat sem 4. kb. 4 éve döntöttem el 5. 6. osztályig kitûnõ, utána 6osztályos gimi, pár négyesem volt. 17/L
1 - Végzettségem szerint 99% hogy szobafestõ ( 1 évem van hátra), talán még lerakok valami szakmát. Aztán meglássuk hová vesznek fel. 2 - Általánosban a technikát szerettem, rajzot meg az éneket mert ezen alig kellett tanulni :-) Most szakiskolában szeretem a szakmai ismereteket ( mert arról lelépünk már 10-11órakkor :D de amúgy is szeretem ) 3 - Kb 7edikes koromban. Elõtte vacilláltam még a kõmûvesen de végül csak nem arra jelentkeztem. 4 - Elég sz*r! 6odikban volt vagy 6 tantárgyból kettesem 4edikben meg mindenbõl 3as voltam :D 8adikban olyan 3.2 lehetett az átlagom. 18_F
1. Legnagyobb álmom, hogy középiskolai tanár legyek. 2. Történelem, magyar ( irodalom és nyelvtan), angol, biosz. 3. Kémia 4. Általánosban az elsõ napon, ahogy beültem a padba, tudtam, hogy belõlem tanár lesz. MOst is ehhez tartom magam. 5. Általánosban 4, 6-4, 8, de most középsuliban 4, 5. 16/l
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok! Én 13 éves vagyok, kiskorom óta - körülbelül havonta, negyedévente - változik a "mi leszek, ha nagy leszek?". Most ott tartok, hogy színésznõ, újságíró, riporter leszek. Kedvenc tantárgyaim a nyelvek, a történelem, az irodalom, a nyelvtan, a biológia, és a kémia. A matek és a fizika a "mumus", de minden évben 4-es vagyok belõle. Általában 4.5 feletti az átlagom...
Amúgy én 30-ból kb. a 24 körül vagyok szóval egyáltalán nem a legrosszabb. És nem is rossz iskola a mienk. 5.000000 átlag egy abszurdum:D Nekem még alsóba se volt ennyi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!