Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetre terhesség alatt (11 db)

Azon kismamák, akik mestruáltak a terhesség alatt, azok meddig mestruáltak? Milyen "terhességi" tüneteitek voltak?

Illetve hogy derült ki, hogy végül kismamák vagytok? Okozott bármi gondot a terhesség, szülés során, baba egészségében, hogy mestruáltatok?

Legjobb válasz: Nekem a sógornõm menszizettt terhesség alatt, 6 hónapos kismama volt mikor kiderült, hogy babás szinte nem is volt elõtte semmi tünete talán az étvágy nõtt meg egy kicsit, a menszije 5 hónapig megvolt, 5 hónap után kezdett el gömböjödni és jöttek a terhességre utaló jelek nõtt a pocak a mell és ekkor maradt el a menszi, a szülése hamar megvolt mert nem volt a szülõágyon másfél óránál tovább, gyorsan és könnyen megszületett a baba,, ennek már három éve és így avn egy gyönyörû szép keresztlányom, 23 hetes kismama:)

11:36-os vagyok, bocsi, hogy most írok, sajnálom, hogy nem sikerült, de azt szokták mondani, hogy a bab tudja mikor kell jönnie és õ még várat magára egy kicsit, lehet csak egy hónapot. A sógornõmnek rendesen volt menszije talán egy kicsit volt kevesebb, de neki amúgy sem volt rendes a ciklusa, és semmilyen vitamint nem szedett, Minden jót és sok sikert:)
Nekem a sógornõm menszizettt terhesség alatt, 6 hónapos kismama volt mikor kiderült, hogy babás szinte nem is volt elõtte semmi tünete talán az étvágy nõtt meg egy kicsit, a menszije 5 hónapig megvolt, 5 hónap után kezdett el gömböjödni és jöttek a terhességre utaló jelek nõtt a pocak a mell és ekkor maradt el a menszi, a szülése hamar megvolt mert nem volt a szülõágyon másfél óránál tovább, gyorsan és könnyen megszületett a baba, , ennek már három éve és így avn egy gyönyörû szép keresztlányom, 23 hetes kismama:)
Szia! Egy másik kérdésnél már találkoztunk! :) Mi újság, csináltál tesztet? Eredmény? Nálam semmi neg. lett, de igazából erre számítottam.
Sajnálom, hogy így alakult, de örülök, hogy nem vagy elkeseredve :) Hétfõn megnézetem magam a nõgyógyásznál, kíváncsi leszek mit mond.
Szia! Voltam dokinál, holnap kell laborba mennem. Annyit mondott puha a méhem, nem tudom ez mit jelent, plussz folyásom is van, valami barnás-nyúlós érdekes... Péntekre lesz eredmény. Kicsit ideges vagyok, remélem nincs baj.. Nálad minden rendben?
Szia! Itt az utolsó elõtti :) Nagyon érdekes nálam a helyzet! Vérvételt nem kért az orvos, csak vizeletbõl terhességi tesztet a laborban, ami negatív lett, valamint kiderült, hogy bakteriális fertõzésem van, amire kaptam kúpot. Azt mondta 2 hét múlva menjek vissza, ha tapasztalok bármilyen terhességi tünetet, vagy nem jönne meg a köv. mensesem, (pont 2 hét múlva esedékes), ugyanis õ abszolút nem zárja ki a terhességet, a felpuhult méh miatt. Úgyhogy most egy meglehetõsen érdekes 2 hét áll elõttem. Igyekszem nem beleélni magam semmibe, úgyis 2 hét múlva kiderül minden. A késõbbiekben még jelentkezem ennél a kérdésnél, és megírom az új híreket! Üdv.:B.
Szia! Sajna ma megjött! Nem vagyok túl boldog, de azt hiszem ez mitsem változtat a lényegen. Most egy kicsit rövidültek a ciklusaim, azért is vártam erre hétre, és tessék itt van... Örülök, hogy jól vagy, és egyáltalán nem zavar, hogy részletesen leírod a Veled történteket, sõt, nagyon jó érzés, hogy megtisztelsz a bizalmaddal. Megértem, hogy féltek, és aggódtok a férjeddel, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond. A hit sokat számít, és eddig is minden rendben alakult, miért lenne gond?! Csak pozitívan :) A babátok szépen fejlõdik, Te jól vagy, kell ennél több? Én már várom a szeptembert, hogy menjünk a másik dokihoz. Ma beszéltük meg a férjemmel, hogy ha nem lehet gyermekünk, akkor sem fogunk összetörni, akkor örökbefogadunk. Örülök, hogy ebbõl a szempontból is megegyezik a véleményünk, és nem zárkózik el ettõl a megoldástól sem. Lehet, hogy ez butaság tõlem, de én nem szeretnék 6 vagy akár több évig próbálkozni. A max idõ amit magunknak, és a természetnek adok az 5 év, és ha nem megy, akkor örökbefogadunk. Most még van 3, 5 évünk, kiderül mire lesz elég :) Ez persze sok idõ, és a reménykedem nagyon benne, hogy egyszer én is megtapasztalom mindazt, amit most Ti! Addig is kiélem magam a barátok babáival :) Majd írd meg, hogy mi lett a köv. vizsgálat eredménye! Szorítok, hogy minden rendben legyen! :) Üdv.: B.
Szia! Remélem még mindig minden a legnagyobb rendben nálatok, és jól bírod ezt a hihetetlen abnormális idõjárást. Engem totál kikészít, igaz inkább ez, mint a mínusz 10 fok :) Gondoltam várok még és nem írok, mert e hét végére nem várom, de nem bírtam ki, hogy ne írjak pár sort. Már csak azért sem, mert már rég jelentkeztem. Mindezek mellett szerintem meg fog jönni, mert már fáj a hasam... Mostanában újra olvasgatom ezt az oldalt, és rájöttem, hogy totál stresszel. Meg aztán egy csomóan annyira ellenségesen válaszolnak, hogy én már hónapok óta egy kérdést sem tettem fel. Úgy tûnik ez a nagy meleg nem tesz jót másnak sem :) Gondolom Te már a terhesség témakörben olvasgatsz :) A tünetekkel mi újság? Még mindig vannak? Amikor olvastam, hogy 12 órát is alszol, hát... nagyon irigykedtem :) És persze szívbõl gratulálok ahhoz, hogy elértéltek azt a kort, amit eddig sajnos még nem sikerült! Amikor 2 hetente mész dokihoz, mindig van UH? Azaz 2 hetente látod a babót? Ez nagyon jó lehet! Idén annyi ismerõsõmnek született babája, és még annyi lesz. Most van alkalmam babázni, nagyon élvezem, és a mamák is, mert addig is pihennek. Ez is egyfajta segítség nekem, és tényleg jó hatással van rám. Jövõhéten is "babalátógatóba" megyünk, már várjunk nagyon a férjemmel. Most megyek, mert még nem jutottam el a vacsoráig. Midenképp írj, és persze jelentkezem a héten, bármi is legyen az ehavi végeredmény! Vigyázz magadra! üdv.: B.
Szia! Remélem nem bánod, hogy még mindig írok, és nem zavar! Nagyon örülök, hogy jól vagy, és remélem, az utolsó leveled óta ez nem is változott! Egy kicsit meglepett, hogy dolgozol, azt gondoltam, két vetélés után automatikusan veszélyesztetett leszel.... Meddig szeretnél dolgozni? Vagy még nem gondolkodtál ezen? Én még mindig jól vagyok, de sajnos még mindig nincs baba, bár képzeld az utolsó menstruációm is igen érdekes volt. Elmentem az orvoshoz, mert már nem tartom ezt normálisnak, és azt mondta nincs gond. Na, ezt volt az a pillanat amikor eldöntöttem, hogy nem megyek hozzá többet. Úgy érzem csöppet sem izgatja, ez az egész, az idõ pedig megy. Próbáltam vele beszélni, hátha van valami homeopátiás bogyó, vagy bármi, ami segítene, de abszolút, lepattintott. Anno jártam egy orvoshoz, akivel nagyon meg voltam elégedve, de elég drága volt. Most eldöntöttük a párommal, hogy szeptemberben visszamegyünk hozzá. Gyakorlatilag kezdünk mindent újra, de benne legalább maximálisan megbízunk, így nem bánjuk! Szóval most pihi, és nyaralás van, baba téma jegelve szeptemberig! :) Az új helyem nagyon jó, nincs okom panaszra. Persze egyre több a munkám, nyílván minél többet tudok, annál több a munka is, de nem bánom. Vannak napok, amikor nagyon lefáradok, de ez ezzel jár. Próbálok hétvégén sokat pihenni, és kikapcsolódni. Összeségében azt mondhatom egy percig sem bánom, hogy váltottam, sõt, jót tett nekem. Remélem Te is írsz hamarosan! Várom soraid! Addig is vigyázz magatokra :) üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Bocsánat, hogy ennyi ideig nem írtam, de nagyon sûrûek a napjaim. Köszönöm mi jól vagyunk. Ma vagyunk 2 hónaposak, tegnap voltam uh-n és már volt szívhangja, amitõl a fellegekben járok Melleim folyamatosan fájnak, gyomorégéseim mindennaposak. De bevallom õszintén minden tünetét szeretem a várandóságnak, mert tudom, hogy már itt van Õ Bár ma képzeld nagyon ingerült és ideges vagyok, pedig úgy különösebb okom nincs rá. Te hogy vagy? Elvileg a napokban nem kellene megjönnie, hogy érzed magad? Örülök, hogy a dokis minden rendben talált nálad Várom soraidat! Üdv.: Zs.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. itt olvashatsz errõl a dologról, személyes tapasztalatom nincs, de talán ez is segít :)
Szia! Elnézést, hogy ilyen soká írok, de annyira sok dolgom volt, hogy egyszerûen nem volt idõm írni! Hogy vagytok? Minden rendben nálatok? Hanyadik hétben vagy már? Én teljesen rendben vagyok. A kérdésedre válaszolva, nálam mindent rendben talált az orvos. Ebben a hónapban nagyon jól érzem magam, és nyugodt vagyok. Tudom furcsán hangzik, de valahogy úgyérzem, hogy most sikerülni fog. Ez egyfajta intuíció, de lehet hogy csak azért érzem ezt, mert furcsa számomra, ez a mérhetetlen nyugalom, amit most érzek. A Gynex csepp is nyílván segít, mert már a ciklusom 13. napján tartok, és bakteriális fertõzésnek nyoma sincs. :) Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a megérzésem, de ha nem akkor sem fogok elkeseredni, a lényeg, hogy jól érzem magam, és már nem érzem tehernek ezt az egészet! Nagyon érdekes volt amit írtál, hogy hogyan próbáltál felkészülni a babára. Sokat gondolkodtam ezen, és én is kipróbálom. Azt mondják sok múlik azon, hogy hogyan állsz a dolgokhoz, és ez a fajta hozzáállás biztosan sokat segít. Most mennem kell! Mindenképp írok hamarosan, és persze várom soraid! Vigyázz magadra! Üdv.: B.
Szia! Képzeld nekem megjött tegnap. Ez van, biztos nekem is lesz egyszer babám.. Nagyon jó olvasni a soraidat, és közben furcsa is, mert én még soha nem voltam ilyen helyzetben, és elképzelni sem tudom, hogy ilyenkor mennyi érzelem kavarog az emberben. A lényeg, hogy most már minden rendben lesz :) Ha kaptál most gyógyszereket akkor tuti nem lesz baj. Nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz az UH-on. Azért érdekes, hogy nem vagy rosszul, de azért jó is, mert úgyis eljön a rosszullétek ideje. Élvezd ki ezt az idõt, és pihenj sokat! Annyira nagyon jó lehet most Neked! :) Ráadásul Ti triplán megérdemlitek, hogy most már láthassátok is a babátokat. :) Sajnálom, hogy nekünk most sem sikerült, jó lett volna, hogy egyszerre esünk teherbe, de bízunk benne, hogy hamarosan követem a példád! Írj majd, és vigyázz magadra! Üdv.:B.
Szia! Mi történt a 12. UH alkalmával? Mindent rendben találtak? Én ma vagyok a 25. napomon, és nagyon jól vagyok. Ebben a hónapban már használtam ovu tesztet, igaz kicsit késõn kezdtem el csinálni, de mindenképp hasznos volt! Múlt héten voltam szabadságon, és nagyon jó volt, hatalmasat pihentem, úgyhogy most kisimult idegekkel várom a hónap végét :) És képzeld ez a hónap sem telt el úgy, hogy 2 hozzám közel álló ember ne jelentette volna be, hogy babát vár! Eddig azt hittem paranoiás vagyok, hogy mindenki babát vár körülöttem, de rájöttem, ez valóban ilyen idõszak most. Remélem hamarosan jómagam is erõsítem a csapatot :) Most megvárom ezt a ciklust, és ha megjön, akkor bejelentkezek az orvosomhoz. Köszönöm a tanácsaid a vizsgálatok terén, mindenképp kérni fogom ezeket a vizsgálatokat. Erõsen gyanakszom én is a hormon problémára, de nyílván majd kiderül. Persze az is lehet, hogy minden o.k. csak várat még magára a baba :) Bízom benne, hogy Nálatok minden jól alakul, és már túl vagy a rosszulétes idõszakon is! Amennyiben idõd engedi írj, kérlek pár sort, hogy mi újság Veletek! Ebben a hónapban még jelentkezem, és megírom, hogy alakult ez a hónapom :) Vigyázz magadra!! Üdv.: B.
Szia! Nagyon örültem a levelednek, és gratulálok a kisfiadhoz :) Most már tényleg csak boldog hónapok várnak rád, ez hihetetlen élmény lehet! Fantasztikus, hogy a férjed is ennyire részese a babavárásnak, gratulálok hozzá is :) Biztos vagyok abban, ahogy eddig is :) , hogy minden rendben lesz, az elkövetkezendõ vizsgálatok során!! Majd írd meg, hogy fogadták a jó hírt a munkahelyeden. Bár ha már növekszik a pocakod, biztos vannak akik sejtették már. És mocorgást érzel már bentrõl? Nálunk változatlan a helyzet, de türelmes vagyok. Idõközben a testvéreméknél jött a baba, akit sajnos tegnap elvesztettünk. Alighogy felfogtuk a hírt (már 4 éve várnak babára) ezzel kell szembesülnünk. Nagyon nehéz ez most mindannyiunknak, fõként úgy, hogy mised ab. volt, és mûtéti beavatkozás nem történt péntek este óta. ??? Semmi másra nem tud a családunk koncentrálni csak arra, hogy a párjának semmi baja ne essen! Nagyon nehéz, de azt hiszem ezt Neked nem kell részleteznem! :( Sajnálom, hogy így kafakadtam most, és hidd el osztozom az örömödben, és nem szerettelek volna ezzel felzaklatni, de sokkolnak az események. Persze tudom, hogy minden jóra fordul, és nem lesz semmi baj, csak most még friss az élmény, és aggódom! Most, hogy voltunk a kórházban, kiderült, hogy mindenki nagyon elégedett azzal az orvossal akit én választottam. Azért ez megnyugtató volt számomra. Hozzáteszem sajnos nem õ kezeli a testvérem párját. Most megyek nem háborgatlak tovább! Kívánok további boldog babavárást! Várom soraid! És persze vigyázz magatokra :) Üdv.: B.
Szia! Ne haragudj, hogy csak most írok, de meg akartam várni, amíg végre eljutok dokihoz. Sajnos majd 1 hónap szabin volt :( Kicsit dühös voltam, de hát nincs mit tenni... Szóval most az a feladatom, hogy vezessem a hõgörbémet + csináljam az LH tesztet, és a köv ciklusom 10-12-14. napján megyek UH-ra. Eközben a férjemnél megcsinálják a sperma vizsgálatot. Egyenlõre ez a dolgunk, de aranyos volt felvázolta a továbbiakat is részletesen. Nagyon kedves volt, és a hõgörbémet amit most elvittem neki, azt is szépen elmagyarázta és meg is dícsért, hogy szép :) Remélem jól vagy azóta is, és vigyázol magadra, sokat pihensz!! Amit írtál nem jó hír, de bízunk benne, hogy a természet tudja a dolgát, és minden jól alakul! Jó lehet érezni a pocakodban a kisfiad! Most már, hogy mi is jó helyre kerültünk remélem hamarosan én is megtapasztalom mindezt. A testvérem párja szerencsére jól van. Fizikailag abszolút rendbe jött, lelkileg még sajnos nem, de hál'Istennek próbálja pozitívan nézni a dolgokat, és jó úton jár. Nehéz volt ez mindenkinek, de kétségtelen, hogy számára volt a legnehezebb. Remélem írsz még, és nem haragszol, hogy ilyen soká írtam! Vigyázz magatokra! :) Kevés munka sok pihenés :) Hogy irigyellek... :) Üdv.: B.
Szia! Úgy örülök, hogy írtál, és annak is, hogy ilyen részletesen! :) Bíztam benne nagyon, hogy jók lesznek az eredményeid, és látod, tényleg minden a legnagyobb rendben van! :) Fantasztikus érzés lehet, érezni a kisfiad mozgását, gondolom a párod is élvezi, hogy már õ is részese lehet ennek! Úgy tudom ez az idõszak amiben most Te is vagy a legjobb része a várandósságnak! Már túl vagy a rosszulléteken, viszont még nem nõtte ki a pocakot a babó! Azt lehet tudni, hogy milyen súlyban van? És mekkora a pocakod? Nálunk annyira nem alakulnak jól a dolgok. A párom eredményei nagyon rosszak lettek, így õ most FER 14-et szed, aztán 3 hónap múlva kontroll. Nekem idõközben megnézték, hogy van-e peteérésem, és tüszõrepedésem, és képzeld nálam eddig mindent a legnagyobb rendben találtak. A nõgyógyászom, most nem is akar látni februárig, amíg a párom eredménye nem lesz meg. Ha érdemben nem történik változás, akkor lesz egy petevezeték átjárhatóságim, és jön az inszemináció. Ez tipikusan az a helyzet, hogy az egyik szemem sír a másik nevet! Örülök, hogy tudjuk mi a baj, és bízom benne, hogy minden jól fog alakulni, de kicsit aggódom is, van bennem egy kis félsz, az idõt illetõen. Viszont az kétségtelen, hogy közelebb kerültünk ismét egy jó nagy lépéssel ahhoz, hogy végre mi is szülõk lehessünk! Persze addig sem adjuk fel, és próbálkozunk! Ha lesz hírem írok, és kérlek Te is tájékoztass a hogylétedrõl! :) ) Vigyázz magatokra! Jó egészséget! Üdv.: B.
Szia! Sajnálom, hogy ilyen sokáig nem írtam! remélem jól vagytok! bízom benne, hogy olvasod még a soraim! Képzeld ma reggel pozitívat teszteltem, igaz még csak a 12. dpo-n vagyok! Nem is tudom mit érzek, remeg mindenem, és sírok! :) Ez jó? Annyira régóta várom, ezt a napot, és nem tudok mit kezdeni az érzéssel, és félek, hogy csak álom, és meg fog jönni! Ti hogy vagytok? Minden rendben? Sokszor gondoltam rátok ebben az influenzás idõszakban, bízom benne, hogy benneteket kikerült! Remélem azért írsz, ha idõd engedi! Most képtelen vagyok tovább írni, annyira remegek :) csak elmúlik egyszer, mert így vicces lesz a mai napom :) üdv: B.
Szia! Annyira örülök, hogy írtál! Képzeld már nem remegek, csak vigyorgok, de azt non-stop! Azt hiszem még csak most kezdem felfogni, ha ezt lehet annak nevezni, mindenesetre nagyon furcsa érzés, de nagyon jó :) ) A 12 dpo azt jelenti, hogy a peteérés utáni 12. napon teszteltem pozitívat, tehát korábban, minthogy kimaradt volna. Emiatt egy kicsit izgulok. Ma lett volna a menstruációm elsõ napja. Tegnap is csináltam tesztet egy 20 érzékenységûvel, és az is szép pozitív lett. Csak nem lesz most már baj, ha ilyen szépen termelõdik a HCG?! Szerdán még tesztelek tuti ami biztos alapon! Orvoshoz mikor kell mennem elõször? Igazából már ma elrohannék, de tudom, túl korán sincs értelme! Örülök, hogy jól vagytok, most már nagy baj nem lehet! Persze a vége felé már gondolom semmi sem az igazi, de annyira kevés van hátra :) A 36. héten szép fejlett a baba, és már csak 1 hónapot kell kibírnia odabent! Megértem, hogy izgulsz már, de hidd el ez így normális. A babaszoba teljes berendezése az apróságok beszerzése, egy kicsit majd eltereli a gondolataid! Olyan furcsa, hogy mennyire gyorsan eltelt ez az idõ nem? Már csak egy kis idõ és meglátod a kisfiad! Fantasztikus érzés lesz majd! Most már csak arra gondolj, hogy milyen egyszerû, és szép szülés vár rád! Nagyon izgulok, most duplán, egyrészt, hogy nálatok minden rendben legyen, másrészt olyan jó lenne már biztosan tudni, hogy a mi picurunk is jó helyen van! Ha lesz idõd, és erõd akkor írj! Amint biztosat tudok, én is azonnal írok! És megkésve bár, de azért kívánok Boldog Új Évet Nektek :) ) Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Fantasztikus híreket írtál, örülök, hogy jól vagytok:-) Ugye, hogy nincs szebb hang a kicsi szívverésénél?:-) Én mindig nagyon vártam az uh-kat, gondolom Te is így leszel vele:-) Nálam is így volt, hogy állandóan aludni tudtam volna, többet jártam a mosódra és a melleim fájtak. Tényleg párodnak hogy mondtad meg? Kik tudják már? Hogy tervezed meddig dolgozol? Nálunk is nagy események történtek:-) Hogy rögtön a végével kezdjem, MEGSZÜLETETT A GYÖNYÖRÛ, EGÉSZSÉGES FIÚNK:-) a héten jöttünk haza a kórházból. Leírhatatlan a boldogság. A fiam gyönyörû, imádni való és a páromon látom mennyire boldog. Sokat azóta nem alszom, de nem érdekel a boldogság feltölt energiával. 37. héten az egyik NST-n szívhanggyengülést láttak így átküldtek a szülészetre, hogy ott is csináljanak kontroll nst-t. Két napra befektettek a kórházba megfigyelésre. Majd a rákövetkezõ uh-n is egy kis szívhang gyengülés volt. Ezen a napon már intenzívebben fájdogált a hasam, de nagyon rendszertelenül. Az uh után felhívtam a szülésznõmet és mondta, hogy menjek be hozzá a kórházba és csinál nst. Este benttartottak megfigyelésre. Reggel 6-kor megvizsgált a doki és elfolyt a magzatvíz. Mondták, hogy akkor szülünk. Visszakérdeztem, hogy mit mondott, már mint ki mikor szül:-)))) 3 és fél óra alatt fájdalom csillapítás nélkül, hüvelyi uton megszületett a fiam:-) Ez egy csoda:-) Ha bármi kérdés van, akkor írjál, hátha tudok segíteni. Nagyon várom soraid, hogy hogy vagytok. Nagyon szép, boldog babavárós napokat:-) Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönjük kedves soraid és gratulációdat:-) Még mindig alig tudjuk felfogni ezt a kis csodát, hogy van egy kisfiúnk, Édesanya és Édesapa lettünk:-) Napi szinten 3 óránál többet nem alszom, bevallom fáradt vagyok, de mindig erõt a fiam és párom. Most békésen alszik a kiságyában:-) Nagyon örülök, hogy Te, Ti is jól vagytok és szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen és úgy legyen, ahogy szeretnétek. Igen, szerintem is helyes, hogy ha csak a 12. hét után avatod be a "nagyközönséget". Én 4 hónaposan mondtam el bent (elõtte szabin voltam, majd a vezetõk nem voltak bent ezért tolódott ki a bejelentés). De bevallom nem bánom. Bár az is igaz, hogy már nagyon elakartam mondani mindenkinek, mert annyira boldog voltam. Pihenj sokat és csak szépre, jóra gondoljatok. Egyél sok finom, változatos dolgot:-) Várom soraid, hogy hogy vagytok! Szép napot! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia Kismama:-) Jól esik érdeklõdésed:-) Köszönöm jól vagyunk. Egyszerûen nem tudunk betelni a kisfiúnk gyönyörködésével, imádjuk:-) Bár nem tagadom ez az elsõ idõszak nagyon fárasztó, de nem panaszkodni akarok. A jó idõ miatt már napi szinten sétálunk is. Ahogy látom ez nagyon szereti:-) A hétvége a legjobb, mert akkor a párommal együtt visszük sétálni. Hétköznap egyedül viszem. Ti hogy vagytok? Hány hetes is vagy most? Helyes, jó hogy otthon vagy és pihensz. Most tényleg ez a legtöbb amit megtehetsz. Meg persze, hogy sok finom egészséges dolgot eszel:-) És már kezded elhinni, hogy kisbabátok lesz? Az nagyon jó, hogy ha van a munkahelyen valaki, akiben megbízhatsz és Õ "falaz" Neked. Jó olvasni azt hogy pozítivan gondolkodsz, mert tényleg csak így lehet. Én a szülés elõtt is csak arra gondoltam, hogy minden rendben lesz, komplikáció mentes lesz és hamar megszületik a babám és így is lett. Hihetetlen milyen ereje van a gondolatnak. Pihenj sokat, egyél finomakat és nagyon várom a jelentkezésedet. Üdv.: Zs.
Szia! Nagyon-nagyon örülök, és gratulálok! :) És ezt csak így mellékesen a leveled végén írod??? Annyira nagyon jó, hihetetlenül feldobott ez a hír, nem is értem miért nem írtad meg hamarabb?! Most aztán lehet izgulni, hogy minden rendben legyen, de hát nem is lehet másként :) ) Jaj de jó Neked!! Kicsit irigykedem... :) Én nem tesztelek, mert érzem, hogy megjön, most ebben a percben is görcsöl a hasam. Nekem tuti nem jött össze. Most kipróbálom a Gynex cseppet, sok jót hallottam, róla, ártani nem fog sõt. Meg aztán nekem most hirtelen jött ez az új munkahely is, nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar kezdek, nem is ragaszkodtak a felmondási idõhöz. Szóval nekem most nem annyira rossz, hogy így alakult ez a hónap! Viszont Neked most annyira nagyon jó!! Ne haragudj, csak ismétlem magam, de tényleg nagyon örülök, nem tudok mást írni! Megígérem, hogy ha túl leszek a 33. napom (az volt eddig a leghosszabb ciklusom) akkor tesztelek én is! :) Nagyon vigyázz magadra, semmi stressz, és feltétlenül írj, hogy hogy érzed magad! Én is írok, ha rászon magam a tesztre! Üdv.: B.
Szia! Azt hiszem mostanság kellene megjönnie, vagyis én hétvégére vártam, de semmi, pedig rendesen fájdogál a hasam. Te hogy állsz, Nálad történt már valami? Egyébként nagyon jól vagyok, már az új munkahelyen vagyok, és nagyon jól érzem magam itt! Eddig minden jól alakul! :) Igazából ez is sokat segít abban, hogy eltereljem a figyelmem, és nagyon büszke vagyok magamra, hogy ennyire jól megy! :) Örülök, hogy nálatok nem találtak semmi problémát. Remélem hamarosan mindketten jó hírekkel szolgálhatunk egymásnak. :) Mindenesetre, ha most sem sikerült, akkor kíváncsi leszek, hogy ebben a hónapban produkálok-e valami fertõzést. Tréfás lenne, ha igen, de nagyon reménykedem benne, hogy többet ilyen nem fordul elõ! Most, hogy errõl írogatok, kezdek izgatott lenni, hogy vajon mi lesz ennek a hónapnak az eredménye. Ja, és képzeld meg akartam veled osztani az ehavi megfigyelésemet. Szóval csak annyiról van szó, hogy ebben a hónapban nem ittam gyógyteákat (cickafark-palástfû), és azt vettem észre, hogy nem jelentkezik a középidõ után rögtön a menses szerû görcsölgetés. Nem tudom Neked van-e ilyen, de nekem volt az utóbbi hónapokban, és most kiderült, hogy a tea miatt! Nagyon érdekes, mert azt vettem csak észre, hogy jól vagyok. Nem görcsölök, és a mellem sem akar leszakadni peteérés után. Bár abban biztos vagyok, hogy ezek a teák jók, és hasznosak, mégis ez a hónap így elviselhetõbb lett számomra! Most megyek, sikerült megint sokat csacsognom! :) Feltétlenül írj, akármi is történik, de persze csak jó fog :) Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm válaszaitokat:-) Kedves Második válaszoló! A sógornõd mestruációja ugyan olyan volt a terhesség alatt mint elõtte? És az elsõ 5 hónapban nem is szedett folsavat és terhes vitamint?
A kérdező hozzászólása: Szia:-) Örülök, hogy írtál:-) Igen csináltam tesztet, és sajnos negatív lett nekem is. Nagyon bízom benne, hogy a következõ hónap "+" lesz mindkettõnknek:-)
A kérdező hozzászólása: Kedves 11.36-os:-) Köszönöm, hogy megkérdezted a sógornõdet. Már nagyon várjuk a mi kis babánkat:-) Rendületlenül reménykedünk, hogy hamarosan lesz:-) Kedves utolsó elõtti válaszoló:-) Örülök, hogy írjál illetve elmentél a dokihoz. A puha méh nem tudom mit jelent, de a vérvétel biztos sokat elfog árulni. Szorítok nagyon! Mikor lesz eredmény? Doki mit mondott, a "puha méhre"?
A kérdező hozzászólása: Szia B:-) Sajnálom, hogy van valami fertõzés, de legalább megtalálták és kezelik:-) Viszont nekem furcsa, hogy a doki nem vérbõl állapítja meg, hogy van-e terhesség van sem... És most hogy érzed magad, valami változást érzel magadon? Doki mint mondott arról, hogy menstruálsz és még is lehet baba, már mint, hogy több ilyen esettel találkozott vagy hogy egyél, igyál most valami mást? Nagyon szorítok Neked:-) Kb. egy idõben van a menstruációnk, úgy érzem megint hosszú két hét elõtt állunk, várom soraid:-) ÜDv: Zs.
Szia! A dokim elég érdekes. Igazából nem mondott semmit, nem ajánlott semmit! Ami nekem furcsa volt, hogy nem csinált hüvelyi UH-ot. Ez meglepett, ugyanis attól talán okosabbak lennénk! Amikor megnézte az eredményeim, és gondolkodott mit írjon fel, megkérdezte, hogy ha terhes lennék megtartanám-e a babát? Erre mondtam, hogy igen, és felírt egy kúpot, ami nem árthat, ha baba is van! Igazából jól vagyok, bár nehéz most megállapítani. A melleim feszülnek, néha szurkál és feszít a petefészkem ill. a méhem, valamint hõemelkedésem van. De nem foglalkozom ezekkel, tesztet sem csinálok már addig, már annyiszor produkáltam tüneteket ok nélkül, hogy ez nálam nem mérvadó. Ha 9-én nem jön meg, akkor hétfõn visszamegyek. Most úgy érzem vánszorog az idõ, sok ez a 12 nap :( Ja és persze ez a hónap kiesett nekünk a bakteriális fertõzés miatt :( Remélem nálad kecsegtetõbb a helyzet, és ha az elõzõ nem is de ez a hónap sikeres lesz! :) B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Szerintem menjél el egy másik dokihoz a biztonság kedvéért. Nagyon szorítok Neked:-)Nekem - bár nem vagyok orvos - az lett volna az elsõ, hogy uh és vérvétel... Én is május 9-re nem várom. És ahogy írod, iszonyat hosszú lesz megint ez a két hét. A számítások szerint nekem szombaton volt a peteérésem, pénteken voltunk együtt. Nagyon szeretném, hogy most sikerüljön. Nekem az a furcsa, hogy pénteken voltak alhasi fájdalmaim (gondoltam a peteérés elõszele), majd ma megint vannak. Nagyon remélem, hogy nincs más baj és csak a hormonok vannak a dolgokban. Én azért szedem heti egyszer a terhes vitamint. Te szedsz valamit? Zs.
Bocsi, elfelejtettem válaszolni :) Nem szedek kifejezetten terheseknek készített vitamint, de odafigyelek, hogy szedjek folsavat, vasat, magnéziumot, és B vit. komplexet, és méhpempõ kapszulát! Nem tudom, de zsigerbõl nem szimpatikusak a terhes vitaminok, nincs különösebb oka, egyszerûen nem vonzanak, valahogy gyanúsan sok dolog van benne, túl nagy dózisban. Ez az én hülyeségem, de akkor fogom szedni, ha már tuti baba van, és akkor is csak heti 2-3 szemet!
A kérdező hozzászólása: A terhes vitamin kapcsán nekem a dokim azt mondta, hogy heti egyet szedjek, amikor még nincs baba, ha viszont már van akkor heti kettõ legyen. Viszont folsavból napi kettõt mondott. Van benne valami amit írsz a vitaminról, lehet hogy én is váltok majd:-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Örültem soraidnak:-) Szorítok az állás miatt, meddig kell válaszolnod, vagy Õk mikor válaszolnak? Igen, ahogy írod, ez az állás dolog minden szempontból jókor jött. Legalább a figyelmedet is eltereli. Nagyon drukkolok Nektek, olyan jó olvasni, hogy ennyi kismama tüneted van:-) Hétfõn mész vissza a dokihoz, csinál is uh-t? Mert akkor minden kiderül, nagyon várom majd hétfõn is a jelentezésedet, hogy mi volt:-) Múlthéten beszéltük, hogy még két hét, most már túl vagyunk a felén. Nagyon szeretném, hogy a páromat jövõhét hétvégén egy pozitív terhességi teszttel tudnám "megajándékozni". Nagyon várom a jövõhétvégét, de már szerencsére nem annyira görcsösen mint eddig. (Sajnos mi tavaly kétszer is elveszítettük 10 hetesen a magzatunkat). Nagyon szép hosszú hétvégét! Üdv.: Zs.
Szia! Nagyon köszönöm, hogy leírtad mindazt ami veletek történt! Irigylem a kitartásotok, és hozzáállásotok! Bár úgy gondolom, másként nem is lehet csinálni, tovább kell lépni, hogy elérjétek a célotok, hogy legyen egy szép és egészséges gyermeketek. Nálam "csupán" annyi történt, hogy 4-5 hetesen túlhajtottam magam, és erõs görcsök kíséretében spontán elvetéltem. 6 napig véreztem. Ez tavaly nyáron történt, azóta sajnos semmi. Szerintem most sincs baba:( Nagyon hullámzó a hangulatom. A munkahelyem tele van kismamákkal, a baráti körünkben azok is gyermeket várnak, akik nem is tervezték, csak becsúszott (persze örülnek, és megtartják), és persze kismilliószor hallottam már azt a kérdést, hogy: "És mikor jön a baba?" Na mindegy, ne haragudj, de ez most kijött belõlem, bizonyára már érzem, hogy ez a hónap sem nyert. Ilyenkor puffogok, aztán újra felszívom magam. A munkahellyel kapcsolatban az volt a tervem, hogy a baba érkezésétõl függ a váltás. Ha nem lesz most baba, akkor megyek az új helyre, ha valami isteni csoda folytán mégis lesz, akkor persze maradok, de minél hamarabb elmegyek akkor is betegállományba, mert nem szeretnék úgy járni, mint legutóbb. Olyan furcsa, hogy nemrég még örökkévalóságnak tünt, hogy eljön ez a hétvége is, és most itt van. :) Eldöntötted már, hogy mikor tesztelsz? Vasárnap, vagy hétfõ? Annyira jó lenne, ha sikerülne nektek! Nagyon szorítok! :) Bocsánat, hogy most kissé depressziós levelet írtam! Remélem hamarosan újra " beszélünk"! Kitartást az elkövetkezõ pár napra! Üdv:B.
Szia! Én is nagyon örültem annak, hogy írtál! Érdekesek a tüneteid, azt mondják, minden olyan tünet ami nem jellemzõ egyébként ránk a menstruáció elõtt, az mind "baba gyanús". Szerintem jól csinálod, hogy nem bízod el magad, de azért tényleg furcsa, hogy hánytál, és egy kevéske vér, még semmit nem jelent. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a reggeli teszt mit mutat majd! Feltétlenül írd majd meg az eredményt! Nálam nincs különösebb újság, minden nap fáj a hasam, mindig úgy érzem, hogy na most jött el a havi vérzés ideje, aztán semmi. Egyedül a mellem fáj, és derekem, na és persze a hasam, de az olyan menses görcsösen. Nem tudom megmondani mitõl, de úgy érzem, nem sikerült. Tesztet nem csinálok, úgy döntöttünk a párommal, hogy amit az orvos lát az UH-al az a tuti, így ha nem jön meg a most hétvégén vagy hétfõn, akkor visszamegyek. Idõm az van, most már azon a pár napon semmi sem múlik, ha ezt a két hetet kibírtam! :) Nagyon várom, a holnapi beszámolót! Addig is vigyázz magadra! Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Jól esik hogy így szorítasz nekünk:-) Sajnos még péntek este rendesen megjött a menstruációm:-( Egy nappal elõbb mint szokott... elkeseredtem, de valahogy a mostani hónapot máshogy viselem. Most az elkeseredés mellett, még nagyobb elszántságot érzek és úgy érzem, hogy az energiáimat nem szabad a búslakodásba fektetnem, hanem inkább próbálom a pozitív gondolatokat bevonzani. Illetve mellette, hívom a dokimat, hogy esetleg még mit tudunk tenni a várva várt kisbabánk érdekében. Te hogy vagy? Neked megjött, mikor mész a dokihoz? "Kismamás" tüneteid megvannak még? Nagyon várom soraidat, remélem fantasztikus híreket írsz:-) Izgatottan várom híreid! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnálom, hogy menstruálsz:-(, de nekem nagyon furcsa, hogy ennyire produkálod a terhesség tüneteit. Nem vagyok orvos, 100%-osan nem tudok mondani semmit, de szerintem menjél vissza a dokihoz és kérjél részletesebb vizsgálatot. Pont itt írta egy kedves válaszoló, hogy a sogornõje hónapokig menstruált és az 5. hónapban derült ki hogy kismama. Persze nem akarlak álomba ringatni, de nem lehet figyelmen kivül hagyni, hogy van erre is példa, hogy valaki vérzik és még is egy kis élet van benne. Kérlek menjel ismét a dokihoz! Õszintén sajnálom, hogy ilyen bizonytalánság van:-( Én ma voltam vérvételen, ahol megnézik a hormonjaimat, még uh-ra szeretnék eljutni, illetve oda elmenni ahova esetleg a doki küld. Illetve kineziológushoz elmenni, hogy hátha Õ "lát bennem valamit", ami gátja az új kis élet érkezésének. Én is köszönöm kedves soraidat, biztatásodat, bizalmadat, figyelmedet:-) Örülnék, hogy ha írnál majd hogy hogy vagytok és a doki mint mondott. Illetve ha minden igaz akkor a ciklusunk is ugyan úgy alakul így pláne várom a "Sorstársam" sorait:-) Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Hogy vagy? Voltál már dokinál? Mit mondott? Én jól vagyok, bár szerintem többször van alhasi fájdalmam mint kellene így elmegyek a nõgyógyászhoz is. A hét lesz meg a vérvétel eredménye, remélem csak jót mond a doki:-) Nagyon remélem, hogy tényleg minden rendben van, mert ezen a hétvégén van a peteérésem és bízom benne, hogy ez már tényleg a mi hónapunk lesz:-) Olyan furcsa, hogy már itt tartunk. Most nagyon repült az idõ. Igen Budapesti vagyok, így megköszön, ha a kinezilógus címét megtudod adni. Bár én is jártam valakihez, de lehet, hogy most elmennék egy másikhoz. Várom soraidat! Üdv.:Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Örülök, hogy írtál és ilyen jó híreket, hogy jobban vagy:-) Bár a fertõzés része az nem jó, de már a gyógyulás útján vagy:-) Tényleg akkor most nem is próbálkozhattok a babával? Érdekes amit írsz, mert az elmúlt két hétben én is úgy gondoltam, hogy nem foglalkozom a témával, nem is látogatok fel erre az oldalra...de aztán még is. Igen, köszönöm nálunk is minden rendben van, az eredmények is jó lettek:-) Munkahely váltással hogy állsz? Ha van idõd várom soraidat! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia Kismama! Rég nem írtál már, minden rendben? Milyenek a napjaid? Üdv.: Zs.

Van itt olyan, aki terhessége alatt egyszer sem hányt? Ha igen, akkor milyen tünetei voltak?

Legjobb válasz: Én egyetlen egyszer sem hánytam,meg semmiféle tünetem nem volt egész terhesség alatt.

Én egyetlen egyszer sem hánytam, meg semmiféle tünetem nem volt egész terhesség alatt.
nekem kizárólag gyomorégés volt a tünetem de az brutál volt egész nap rennie-t ettem:) )) ezenkívül semmi más
Egyszer sem hánytam, viszont émelygés hányiner volt kb. 6-10 hét között. 2x-3x "felfordult" a gyomrom fõzés közben, szaladtam a wc-re aztán semmi :) Fáradt voltam pár hétig az elején, nagyon sokat tudtam volna aludni... De nem aludtam napközben, dolgoztam. Kb. a 10. hétig tartott az is, hogy nem tudtam éhes vagyok vagy nem kívánom a kaját.... Olyan furcsa volt, szédültem, mintha farkas éhes lennék de ha bekaptam egy falat kaját nem esett jól.. Ennyi, aztán minden elmúlt és a 26-28 hétig a baba mozgásokon kívül semmit az égvilágon nem éreztem.
Nekem egyetlen tünetem volt, de az az elejétõl a végéig megvolt. Nagyon gyakran jártam pisilni, még éjszaka is.
Elején mellfeszülés. Késõbb a szokásosak: fáradékonység, gyakori vizelés, derékfájás, lábduzzadás, stb. Émelygés és hányás nem volt egyszer se a két terhességben.
Sosem hánytam, nem is émelyegtem. Egyéb tünetem volt bõven az elsõ terhességemnél: - mellfeszülés - gyakori vizelés - fogínyvérzés - a vége felé vizesedés - hízás... :-( De inkább ezek, mint a hányás. :-) Most várom a második babánkat, és semmilyen tünetem nincs!
Semmilyen tünetem nem volt a szülés elõtti napig! Csak onnan sejtettem, hogy nem jött meg. Az elsõ "tünet", az az volt, hogy 15, 5 hetesen megmozdult.
Szia! Egyáltalán nem hányok, 1x voltam csak rosszul, amikor bejött ez a meleg a hideg után...most vagyok a 8+1. héten...pocakom szokott fájni, mindig aludnék, pisi 5percenként, meg a mellem, ha olyanja van akkor fájdogál...Ja és mindig szomjas vagyok, néha nehezen kapok levegõt..:D

Terhesség alatt szedett vas milyen tüneteket okozott nállatok? Szorulás? Fekete széklet?

Tudom hogy a vastol ezek lehetnek csak kicsit aggodom mert szorulásom nincs de rettentõen fekete ami kijön. Napi 2maltofer folt szedek a terhes vitamin mellé mert a hemoglobinom alacsony volt. De a vasam tökéletes középérték. Sokat ég a gyomrom még a viztõl is ahogy nyelek már fáj sokszor ezért kezdtem aggodni. Már a vas szedése elött kezdõdött a sötét szin. Azota mégcsunyább. Nektek is ilyen volt? Vagy szoljak a dokinak? ha nem veszem be ma a vasat akk holnap normalis szinû lesz?

Legjobb válasz: Igen, a vastól fekete lesz a széklet, ez a normális. Én nem is szedtem terhesség alatt olyan irtózatos székrekedést csinált napi 1 szem is.

Igen, a vastól fekete lesz a széklet, ez a normális. Én nem is szedtem terhesség alatt olyan irtózatos székrekedést csinált napi 1 szem is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket, a foginyre most a curasept gélt probalom pár napja. meglatjuk hat e. A gyomorégésre szinte mindent probaltam. De a nagylány elõszeretettel rugdossa a gyomrom táját és mindenki aztmondta ha nem valik be semmi akkorbiz aszülés amegoldás. Talán a szodabikarbona vizben ami enyhiti de a legjobb haállok v ülök. fekve borzaszto. Igy a nap nagy részét állva/ülve töltöm pockolt lábakkal mert egy hete el kezdtem vizesedni. Nade már nemsok idõ ezt mar valahogy kibirjuk..... Az olajat kiprobalom mégsem gyogyszer.
Ínygyulladásra van két tuti tippem. Az egyik az, hogy reggel felkelés után, mielõtt akár egy korty vizet is innál, egy evõkanál olajjal (sima napraforgó, oliva) kezdj öblögetni, kb. egy percig öblögess, amíg szürkés-fehéres massza nem lesz az olajból. Ezt köpd ki, alaposan moss fogat utána. A másik a chlorhexamed (reggel-este fogmosás után). Ezt csak kúraszerûen szabad használni, nekem egy hét alatt megszûnt az ínyvérzés így! Ha nem vizesedsz, akkor a gyomrodra igyál Salvus vagy Pi vizet (ezt akkor is ihatod, ha vizesedsz), jól lehûtve, kb. egy decit alkalmanként, elkortyolva. Ezek nekem nagyon beváltak :)
A kérdező hozzászólása: Ja értem, köszönöm. Hát a doki biztos jobban tudja csak ez a gyomorégés meg nyelõcsõ fájdalom... már várom a szülést hogy a pindurka popsija/lába kikerüljön a gyomrombol. Félek h lassan sebesre mar a gyomorsav. Mindig ilyen fémes véres izt érzek a számban, de lehet csak mert mar az inyem is begyulladt és szokott vérezni. meg mondolom a vas.... Azért nem voltam biztos nenne hogy a vas szinezi ennyire...
A vas szintedet egyébként a szérum vasból nehéz megállapítani. Az attól is lehet jó, hogy épp magasabb vastartalmút ettél a vérvétel elõtti napon. Ezért szoktak haemoglobint, transferrint, ferritint és hasonlókat is nézni :)
Ne aggódj, normális, hogy fekete, nekem is olyan volt!
A kérdező hozzászólása: De benne van h elszinezi, csak nem gondoltam h ennyire...mint a korom... Illetve ha ennyire nem kellene csökkenteni az adagot? hisz amugy a vas szintem jo volt, 8-30ig volt a referencia tartomany nekem meg 16 volt és arra irta ki....
Nincs rajta a gyógyszer tájékoztatóján ? A belekben a fel nem szívódott vas a táplálék kéntartalma miatt fekete vas-szulfiddá alakul, ami feketére színezi a béltartalmat a vastagbélben. Elõdeink a vasszöges almát is jónak tartották.
A kérdező hozzászólása: Azért gondoltam h nem beszem be egy két napig hogy lássuk valoban csak a vas szinezi e el. Aggodom nehogy valami vérzés legyen. szednem kell majd a szopi végéig. csak igy szülés elött nem volna jo ha abbahagynám pár napra ugye? 38+3 hetes vagyok amugy.
Én mindenkinek a Nutrilite vas rágótablettát ajánlom. A terhes vitamintól, amiben ugye van vas, olyan székrekedésem volt, hogy egy hétig kínlódtam, hogy végre jöjjön produktum. Azóta a Nutrilite-ot szedem. Tök jó, semmi problémát nem okoz! A székletemet ugyan megfesti, de ez normális!!

Ma felhívtam az orvosom, elmondtam neki milyen tüneteim vannak. Canesten combit ajánlotta. Használta már valaki terhesség alatt? Ugye nem árthat a babának? 15 hkm

Legjobb válasz: Nagyon sok kismama szenved a hüvelygombától vagy egyéb hüvelyi fertõzésektõl a terhesség alatt, te úgy néz ki, hogy egy candida gombás fertõzést kaptál, ezért kaptad ezt a gyógyszert. Egyébként sok kismama kapja ezt a kezelést, ha ártana a babának, akkor nem ajánlották volna ezt a kezelést. Ami inkább sokkal ártalmasabb lenne, az az, ha nem kezelnéd ki magad, ugyanis ez a fertõzés feljuthat és komolyabb dolgokat is tud okozni.

Nagyon sok kismama szenved a hüvelygombától vagy egyéb hüvelyi fertõzésektõl a terhesség alatt, te úgy néz ki, hogy egy candida gombás fertõzést kaptál, ezért kaptad ezt a gyógyszert. Egyébként sok kismama kapja ezt a kezelést, ha ártana a babának, akkor nem ajánlották volna ezt a kezelést. Ami inkább sokkal ártalmasabb lenne, az az, ha nem kezelnéd ki magad, ugyanis ez a fertõzés feljuthat és komolyabb dolgokat is tud okozni.
Én megértelek kedves kérdezõ. Ugyanis én is mondtam a dokimnak, hogy reggelente van egy kis folyásom és arra is Canesten combit írt fel. Pedig terhesen az mindenkinek van. Normális fehér/átlátszó színû és nem viszket, nem ég, mégis felírta. Sajnos manapság nem érdekli az orvosokat, hogy mi a "beteg" igazi baja, mert ha érdekelné, akkor elküldték volna a mintánkat tenyésztésre és a lelet alapján írnák fel a gyógyszert és nem "hasra ütés szerûen". Ismerem a marketing oldalát, az orvos ez után a gyógyszer után kapja a zsét, ezért ezt írja fel. Ha esetleg tudsz normális orvoshoz menni és megkéred, hogy küldjön el tenyésztésre, (és el is küld) akkor szerencséd van.
A kérdező hozzászólása: Nekem is folyásom van, ami sárgás színû.Tegnap viszketett ma már nem csak kellemetlen, hogy valóban gomba e sajnos én sem tudom.
Kérdezõ!Nyugodtan használd, én már 4 dobozzal elhasználtam különbözõ idõszakokban!A babának semmi baja nem lett tõle!És tuti gomba ugyan ezek a tüneteim voltak, meg is vizsgált a dokim!És amúgy, ez nem vényköteles gyógyszer, szal nem hinném h bármit is kapna utána, hisz egy gyógyszertár se tudja, h pl melyik doki ajánlotta ezt a gyógyszert!Nekem most hál istennek, lekopogom, elmúlasztotta! 15hkm
Nem árt a babának!
Nekem is van folyásom, a doki elküldte tenyésztésre, gomba lett, és én is canesten combit kaptam. Nem árt. 28 hkm

Milyen tüneteitek vannak a terhesség alatt?

Írjátok le kérlek nekem, milyen tüneteitek vannak. Mindenre mindenre!!!!kiváncsi vagyok. Has-mellfeszüléstöl kezdve görcsökön át vérzés minden!

Legjobb válasz: elõször is: a terhesség melyik szakaszára vagy kiváncsi?

elõször is: a terhesség melyik szakaszára vagy kiváncsi?
1 vagyok: mindenkinek más kombinációban jönnek a tünetek, van hogy alig van, van hogy nagyon sok. nekem elég szerencsésnek mondható ahhoz képest a várandósságom...az elején nagyon aluszékony voltam és kb 3 hétig volt egy enyhébb émelygõs idõszakom, de sosem hánytam és nem okozott gondot az étkezésemben. azóta semmi problémám nincsen. fizikailag olyan változások vannak, hogy nagyobb lett a mellem-mellfeszülés eddig csak az elején volt-, nõ a hasam-ez miatt olykor méhszalagnyúlás..stb.érzek. a bõröm, hajam szép, kiegyensúlyozott és boldog vagyok. 23 hetes vagyok kb 8-9kg ot híztam, amire sokan hüledeznek-fórumokon-de ez a valóságban nem tûnik ennyinek, csak a hasam és a mellem nõtt és egy pici a combomra, de ettõl még mindig nagyon sugárzónak érzem magam:) mocorog a kisfiam, imádom ahogy nõ és fejlõdik a testemben, boldog vagyok, hogy életet adhatok neki!:) szval nekem ilyen "tüneteim" vannak :) te hány hetes vagy?
1 vagyok: ahogy elõttem is írták van akinek használ van akinek nem...van akinek elõ sem jön, vagy tart pár hétig mint nekem, de van akinek akár egész végig :(
A kérdező hozzászólása: elejétõl a végéig :) )))bármelyik szakaszban
Az elején csak aluszékony voltam.A 10.héttõl kezdõdött az igazi rosszullét.Napi 2x hánytam, rosszul voltam, szinte csak feküdtem.Nagyon nem mentem semerre mert a hányinger egésznapos volt.Ez a 16.hétig tartott.Utána jobb lett, a végén meg az iszonyatos derékfájás volt.Kb ennyi.
A kérdező hozzászólása: 23 vagyok, és most fogunk belekezdeni a babaprojektbe, csak néha annyira tudatlannak érzem magamat :) )))) szóval, igazán az émelygõs hányinegeres, hányós idõszak érdekel a terhességbõl, de jó tudni milyen más tünetek lehetne még :) mennyire erõsek ezek a hányingerek? és ha szedek mondjuk b6 vitamint, mennyire mulasztja el? várom mások tüneteit!
3.vagyok Nekem nem mulasztotta el a B6
Azon se lepõdj meg, ha semmilyen tüneted nem lesz. Nekem nem volt. Ha nem látom az ultrahangon, el sem hiszem, hogy terhes vagyok. Az utolsó hetekben kicsit feszült az alhasam, és gyakran kellett pisilni mennem. De addig semmi!

Akinek megvolt a terhesség alatt is a menzesze, vagy aki tudja hogy az ilyen terhességnek milyen tünetei tudna mondani valamit?

3 hónapja nem voltam együtt fiúval, igaz környezetet váltottam, (nem írom le de szinte mindenki aki az én helyzetembe volt több kilót hízott, van hogy 10 vagy 15-öt is egy év alatt) viszont én 3 hónap alatt híztam 5 kilót...de nem látom magamon különösebben, csak a hasam nagyon gömbölyödik. Kétszer is megvolt a menzeszem, szokásos, semmi különbséget nem észleltem. 3 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót is, cipromixet szedtem ( a betegtájékoztatóba az van írva, hogy csak fogamzásgátlóként nem lehet szedni, de pattanásokra nagyon jó, n?gyógyász írta fel, fogamzásgátlóként...) És a fura igazából az volt, hogy általában nem folyamatosan hízom, hanem minden hónapba van vagy egy két hét, mikor rohamosan, tegnap még csak ennyi voltam, ma meg már plusz egy kiló feljött. És nem csak eltúlzom. Reggeli el?tt szoktam mérni magam. Semmilyen tünete nincsen a terhességnek, csak az egyre gömbölyöd? pocak, de se a mellem nem n?, se a fenekem, és úszógumi sem alakul kifele...csak a pocak.

Legjobb válasz: Aki kiváncsi lenne a körülményekre, és tényleg segíteni akar írjon privit...

A kérdező hozzászólása: Aki kiváncsi lenne a körülményekre, és tényleg segíteni akar írjon privit...
Én a terhességem elsõ három hónapjában rendesen menstruáltam. Amikor nem jött meg, már gyanús volt, mert akkor már kezdett nõni a pocakom. Persze addig nem is sejtettem, mert mivel harmadik babám volt, és nem terveztem volna többet, nem foglalkoztam a jelekkel. Lehet, hogy voltak, csak nem figyeltem rá, ....
A kérdező hozzászólása: Hát nekem tegnap kellett volna a 3. mensimnek megjönni, de sosem volt túl pontos...:S esetleg, ha valaki azt megtudná mondani, hogyha gyorsan hízok, az lehet úgy hogy csak a pocak gömbölyödik?:S
sajnos itt írhatunk bármit, pontos választ akkor kapsz, ha valamilyen úton teszthez jutsz( egyébként netrõl is tudsz rendelni), vagy orvoshoz mész. A terhességen kívül bármilyen probléma lehet.
A leírtak alapján tényleg van jogod feltételezni, hogy Kismami vagy. Én is véreztem a terhességem 4, 8, 11, 12, 16 és még a 21. hetében is, de ezek a vérzések sokkal kevesebbek voltak, mint egy átlagos menzi. Mondjuk én nagyon figyeltem is minden tünetet, hiszen a Kisfiam nagyon nagyon nehezen tudott megfoganni. Szerintem a hízás mindkét oknál elõfordul. A terhességnél is és a hormonzavarnál is. Tényleg fontos lenne, persze egy teszt is, de inkább orvosi vizsgálat. Mert ugye az is benne lehet a dologban, hogy abbahytad a gyógyszer szedését, és a ciklusod " vacakol". Bocsi, hogy ilyet írok, de ha már 3 hónapja gyanakszol, akkor talán Te is tudod érezni a Babát, ha kívûl megsimogatod a hasadat.:-))))))

Kivancsi lennek hogy kinek milyen tunetei voltak terhesseg alatt es hogy fiu vagy lany lett?

Legjobb válasz: A 2 éves fiamnál 16hetesig megállás nélkül hánytam. Most megint terhes vagyok fáj a gyomrom leginkább csak fekve bírom hányingerem is van szerencsére még nem hánytam és remélem nem is fogok és az se lenne rossz ha hamar elmúlna. Még nem tudom hogy fiú vagy lány

A 2 éves fiamnál 16hetesig megállás nélkül hánytam. Most megint terhes vagyok fáj a gyomrom leginkább csak fekve bírom hányingerem is van szerencsére még nem hánytam és remélem nem is fogok és az se lenne rossz ha hamar elmúlna. Még nem tudom hogy fiú vagy lány
Kb. a 6. héttõl kezdõdtek a rosszulléteim és egészen a 12. hétig tartottak. Iszonyatosan rosszul voltam egész nap. Szinte csak olyan napjaim voltak, hogy nem tudtam megenni semmit, mert nem maradt meg az étel. Sõt, még az innivaló sem. Semmi nem segített csak az, hogyha jó idõ volt, kimentem az udvarra és nagy levegõket vettem. Ez egy idõre enyhített mindent. 26 hkm /kislány
semmilyen jellegzetesen terhes tünetem nincs, nem hánytam egyszer sem, nem émelyegtem, a szagokat is bírtam, nincs gyomorégésem (csak ha bezabálok), nem görcsöl a lábam... a bõröm viszont nagyon csúnya és állandóan gyümölcsöt ennék kislányt várok.
Nekem úgy néz ki kisfiú, nem hánytam és egyértelmûen a sós ízeket kívánom, nem az édeset.
szia! egyszer sem hánytam, néha émelyegtem, a legelejétõl kezdve nem kívántam semmi édeset, inkább sós-savanyút, majd minden tünet teljesen elmúlt, azóta sincs kívánósság, tulajdonképpen semmi azonkívül, hogy nõ a pocakom. Kisfiúnk lesz.
Az elsõvel végig émelyegtem lányom lett.A másodikkal semmi bajom nem volt fiú lett. Most a harmadikkal minden megtalált:) 14hétig émelygés, rettenetes szagundor+húsundor-étvágytalanság, 17héttõl szorongás, remélem ennél több nem lesz:) ) Most lányt mondtak.Hányni egyikkel sem hánytam, bár az talán jobb lett volna mint a folyamatos émelygés.
Én egyszer sem hánytam, nem voltam kívánós, bár ételek közül a sós ízûeket ettem szívesebben. Egyedüli tünetem a gyakori fejfájás volt az elsõ trimeszterben. Még nem született meg (36 hetes vagyok), de kisányt mond minden vizsgálat.
Én az 5. hét elejétõl kezdve hánytam, hányingerem a mai napig van, de már csak reggelente. Enni alig tudok, leginkább csak gyümölcsöt. Egyéb tünetem nem volt. Kislánynak néz ki egyelõre, de még nem tudom biztosra.
Nekem a 7.héttõl állandó hanyingerem volt, 12.héttõl hettol hanytam a 17.ig. 12.hétig mindennapos durva fejfajasom volt. És etvagytalan voltam a 30.hetig . Utána is csak azért sajnáltam jobban , hogy hizzon a KISLANYOM :-)
szia, 99%, hogy fiam lesz, 19 hetes lassan, eddig teljesen probléma mentes vagyok :) remélem így is marad. A nõvérem kb 13-14 hétig napi szinten rosszul volt és épp hogy napi szinten hányt is. neki is fia lesz :)
nekem is fiam van A terhesség alatt egyszer sem hánytam, csupán émelyegtem, leginkább a szagoktól. Az elején iszonyatosan kívántam a savanyú ízeket, de az extra savanyúakat. Aztán ez elmúlt, és a kívánósság is. Lényegében semmi extra eltérést nem tapasztaltam a terhességem alatt ahhoz képest mint ami alap állapotban van.
utolsó vagyok/ A cukrosat, édeset nem nagyon tudtam megenni, nem is kívántam (pedig én nagyon édes szájú vagyok, imádok mindenféle édességet ). A sósért viszont oda voltam illetve a narancsléért. Imádtam a baracklevet, de akkor nem bírtam meginni :) most pedig már minden rendben van, ugyan úgy eszek mindent mint a terhességem elején.

Akinek semmilyen tünete nem volt csak a mensi kimaradása terhesség alatt, milyen nemű babája született?

Tudom, nem függ össze a kettő, csak kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: kisfiú

kisfiú
csajszika!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor megoszlanak a vélemények :)
mind2 terhességem abszolut problémamentes, semmi tünet az elején: 2 kisfiú
Kislány
Sem a fiamnál sem a lányomnál nem volt tünetem.
fiú
fiú!
Kislány érkezik! :)
Elsõ kislány második kisfiú.
3 lányom van . A középsõnél semmi tünetem nem volt
fiú

Nektek milyen tünetek jelentkeztek terhesség alatt?

Gondolok itt arra, mikor még nem tudtátok, hogy babátok lesz, vagy már igen, de mégis jött a hányinger, egyebek. Mit tudtatok tenni elenne?

Legjobb válasz: Hát hányinger az nem volt!:) Két tünet volt! Az egyik a rengeteg pisilés, a másik a mellfeszülés!

Hát hányinger az nem volt!:) Két tünet volt! Az egyik a rengeteg pisilés, a másik a mellfeszülés!
Nekem étvágytalanság, szagundor, mellfeszülés, száraz kézfej, sok pisilés, könnyen sírás, most 15. hétben vagyok és most a has és gyomorpuffadás van topon.
Én már sejtettem amikor nem jött meg idõre. Ekkor haspuffadás, mellfeszülés volt. A hányinger kb.6 héten jött, de nem volt vészes. Más nem volt. Hányinger ellen gyakran ettem keveset és mindig azt amit éppen megkívántam. Augusztus volt, állandóan barackot ettem, majd almát és minden nap fél-1 liter kakaót (a bolti zacskósat). Ezzel vészeltem át az elejét és nem fogytam 1 dkg-t sem.
Én már 7 hetes terhes voltam, mire orvfoshoz mentem.:) Nem felelõtlenségbõl, egyszerûen azért, mert úgy gondoltam most sincs baba. De volt! :) Addig semmilyen tünetem nem is volt. A 9. héttõl haspuffadás és hányinger egész nap! Sok pisilés és eszméletlen álmosság az elsõ trimeszter végéig. És még valami kicsit korábban, még mielõtt dokihoz mentem volna, de azt nem vettem komolyan: a cicimen nagyon látszottak az erek, de sem a formája, sem a mérete nem változott, nem feszült. A húgom is innen tudta, hogy terhes és egy kolléganõm is, pedig õ még mensizett is egyet a babával.
Nekem az elsõ terhességem, ikerterhesség volt.Nem vettem észre semmit, 9 hétig futás, úszás, szauna...Furcsa volt nem úgy teljesítek...Utána álmosság, és ennyi volt a tünet, szinte végig . Most ismét babás vagyok, egy bébi van.Elég hamar észre is vettem, nagyon rosszul vagyok, émelygés, hányinger , undor, eszek mindent édes-sós-savanyú.brrrr...nehezen viselem. 12heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint nem vagyok egyedül... :)

Valakinek volt vakbélgyulladása a terhessége alatt? Milyen tüneteket tapasztaltatok?

Reggel óta elég er?s jobb oldali alhasi szúró fájdalmat érzek, alig birtam kiegyenesedni. Pihenésre enyhül. Lehet ez vakbél tünete, vagy vmi más? Más tünetem nincs, de eléggé aggaszt. 17 hetes kismama

Legjobb válasz: Nekem 12. héten volt ilyen a szalagok nyúlása miatt. Meg ahogy emelkedett a méhem . 1 hétig tartott, és nagyon aggódtam, de elmentem dokihoz, megnéztek, és mindent rendben találtak, megnyugtattak.

Nekem 12. héten volt ilyen a szalagok nyúlása miatt. Meg ahogy emelkedett a méhem . 1 hétig tartott, és nagyon aggódtam, de elmentem dokihoz, megnéztek, és mindent rendben találtak, megnyugtattak.
Ha vakbél lenne nem enyhülne fekvésre. Valószínû hogy a méhet tartó szalagok és izmok nyúlnak.
Menj dokihoz!! Ne játssz vele! Ha vakbélgyulladás, a görcsök méhösszehúzódásokat okozhatnak!! Én anno 19 hetesen éreztem jobb oldalt görcsöket, elmentem dokihoz, egybõl befektetett a kórházba, mert rövidülni kezdett a méhnyakam.
Sürgõsen orvos, ne várj egy percet sem. Lehet vakbél is, ami viszont az életedbe, vagy akár a kettõtök életébe is kerülhet, ha nem látja orvos idõben!!!
Hányingered nincsen? A hugom 13 hetes kismami volt és állandóan hányt. Nagynehezen kiderült , hogy már perforált a vakbélgyulladás. De õ nagyon szenvedett. Azt hitték a terhesség miatt hány állandóan + még a hasa is ment. HA nem mütik meg nem éri meg a reggelt. Már 4 éves lesz a keresztfiam és jol végzõdött végül. De az a pár nap szörnyü volt. Inkább menj orvoshoz , ne hanyagold magad/magatok. Ilyenkor már nem csak magadra kell gondolni. Remélem nem rémisztettelek meg!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Tegnap voltam dokinál és mindent rendben talált. Mára már szinte nem is fájz ott lent, lehet csak tényleg a méhem miatt volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!