Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetekre és meddig (8 db)

4-5hetesen mit éreztetek? Milyen tüneteitek voltak és mikor kezdődtek? És meddig tartottak?

Legjobb válasz: HáááT. Szó szerint semmilyen tünetem nem volt, még a mensim is megjött... Én vagyok az "állatorvosi ló" :)))

HáááT. Szó szerint semmilyen tünetem nem volt, még a mensim is megjött... Én vagyok az "állatorvosi ló" :) ))
Hát én 4 és fél hetes vagyok, jelenleg most kezdenek enyhülni a mensis fájdalmak, jön a fáradság érzet, azon kivül semmi.A mellem sem fáj nagyon, igaz nagyobb.
Én émelyegtem, sokszor voltam rosszul, egy ideig nem is tudtam, hogy miért :) )) Pár hétig eltartott.
Fel voltam puffadva, és fájtak a melleim.
Sziasztok, gratula, de sokan vagyunk. En szerdan leszek 6 hetes. Nekem a melleim fajnak enyhen, mensi elotti erzesem volt eddig, de most kezd elmulni, viszont most kap el a hanyinger, inkabb napkozben. Nagyon erzekeny vagyok az illatokra es a szagokra. Es az egesz napot at tudnam aludni. Boldog babavarast kivanok!
SZIA 4 hetes vagyok fákjank a melleim már azota amiota sejtettem hogy babám lesz reggel hányingerem van nem mindig. mostmár pár napja nem fáj a hasam eddig olyan mensisen fájt most inkább csak beleszur egy icipicit néha. az illatositok szagát nem birom!! és elég sokat alszok napközben is.
Szia nekem fel volt fujodva a hasam vagy a gyomrom olyan mintha tele lett volna cicim fájt más semmi a kv nem ment le.Ja és nem jött meg de semmi extra. Üdv 27 hetes km
Szia!Én szerdán leszek 5 hetes!:) Én nagyon álmos vagyok, már 6-7 órakor alszok.Melleim duplája, fájnak, a melbimbóm is.Sokat pisilek.Ez a hónap úgy látom sokunknak sikerült.:D 18 éves kismami.
Szia! Én is négy hetes terhes vagyok! De jó! Egy idõsek vagyunk! :) Én fáradt vagyok, mensi szerû pocifájásom van, fájnak a melleim, a hangulatom rettentõen hullámzó, aminek az apuka nagyon örûl :) . Jövõ héten megyek orvoshoz, remélem minden rendben lesz. A hasfájásra magnéziumot kell szednem.
5 hetes 3 napos vagyok, egy hete tudom hogy baba van de minden a mellem a hasam ugyanolyan mint mensi elött, 4 halvány pozi tesztem van és egy 3 mm-s képem:) álmos vagyok néha esténként, és eszem. de ennyi, se hányinger se mellem , , semmi..
nekem fájt a pocim, fáradt voltam, nõttek a melleim. 9hetes km
Ez mindenkinél változó. Nekem a melleim feszültek, de csak annyira mint a mensi elõtt, és émelyegtem is, amit azelõtt is tettem, de 4-5 hetesen kezdõdtek a rosszullétek, a reggeli hányás, ami a nap bármely idõszakában elkapott. És a 4. hónap elejéig tartott! Sok sikert! 26 km
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Fájtak a melleim és duzzadt .Gyakori pisilés ennyit éreztem 4-5 hetesen.Most 11hetes 5 napos vagyok.Most csak növekszik a mellem és egy kicsit fáradékony vagyok.11hetes km

Kinek milyen volt a vajúdása és meddig tartott? Milyen tünetekkel? Hogy kezdődött?

2 napja görcsölök mint menstruációkor és nem tudom mi van,de csak fáj és fáj.Ez már lehet vajúdás?

Legjobb válasz: Elvileg lehet, nekem végig olyan érzésem volt, mint amikor megvan a menseszem,ugyanúgy görcsöltem, csak egyre erösebben. A legjobb, ha elmégy az orvosodhoz.

Elvileg lehet, nekem végig olyan érzésem volt, mint amikor megvan a menseszem, ugyanúgy görcsöltem, csak egyre erösebben. A legjobb, ha elmégy az orvosodhoz.
Nálam elment a nyákdugó, ésvalami egyre folyósabb sárgás valami folyt belõlem. Bementem a szülészetre, ott vizsgálgattak, majd leszakadt a hátam, vártam, sétáltattak. De kb semmi. 12-13óra "vajudás" után a doki repesztett burkot. Zutty a kádba, a derekam fájt. Inkább az húzott, mintha vesén vágtak volna egy egy fájásnál. Burokrepesztéstõl még 5óra telt el, hogy a fiamat láthassam.
Ne félj a szüléstõl, ha van rá lehetõséged, sokszor pócold fel a lábad, az neked és a babának is jó. Nekem alig voltak jósló fájásaim, sokszor keményedett a hasam. 9:45-kor 10 perces fájásokat mértem- nem voltak nagyon erõsek- és 3:45-re megszületett a fiam. Én a szülés elõtt sokszor beszéltem a kis pocaklakómhoz, elmondtam neki, hogy lassan találkozunk, de elõtte mind a kettõnre nagy feladat vár! Kértem, hogy ha eljön az idõ, segítsen Õ is, hogy mielõbb találkozhassunk. Próbáld meg Te is megbeszélni a kicsiddel a szülés részleteit, biztos Neked is hamar meglesz. :) ))Könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Olyan jó, hogy ilyen sokan írtok.Köszönöm.Azóta voltam orvosnál.Jóslók azt mondta, bármikor jöhet a baba.Mostanra inkább olyan érzésem van mintha alulra be lenne szorulva a levegõ és nem mennek a szelek.Nem bírok .....És ez nagyon szúr.Ha ilyen erõsek a jóslóim akkor mi lesz a szülés elõtt.....:(Én még soha nem féltem így.
Nekem úgy kezdõdött az egész, hogy du.4-kor elfolyt a magzatvizem és kb.1 órára rá jöttek a fájások, olyan, mint amikor megjön csak eleinte gyengébb görcsök aztán fokozatosan erõsödött.
Szerintem jóslók, de mindenképpen szólj a dokidnak. Gondolom úgyis menned kell nst-re, ott úgyis látják, hogy van-e fájás.Amúgy nekem is volt ilyen, úgy a 36. héttõl, volt hogy 8 alkalommal is éreztem egy órán belül, de mégsem szültem, pedig én is azt hittem. Azért te szólj a dokidnak, nehogy gond legyen. Az én vajúdásom a magzatvíz szivárgásával kezdõdött, éjjel erre ébredtem, Mire kimentem a wc-re már éreztem a fájásokat, rendszeres 5 percesekkel indult, majd nagyon hamar 3 percesek lettek. Szépen el is kezdtem tágulni, akartam kérni eda-t, de mondták, hogy már mindjárt meglesz a baba, úgyhogy felesleges. Ehhez képest még oxitocint is kaptam, mert nem tágultam tovább. Az sem segített, így téraránytalanság miatt császárotak 14 óra vajúdás után.
Szia! Nekem fogalma sem volt, hogy "ez már az", egyszerûen csak fájt a derekam a kiírt elõtt 1 nappal. Teljesen rendszertelen volt, 20-12-8-4-6 perces fájásaim voltak. Vártam azt a bizonyos menstruációs görcsöt, de nem volt ilyen. A derekam fájt, ennyi. Ezt úgy elviseltem este 10tõl hajnali 2ig, amikor mondtm a páromnak, hogy inkább menjünk be a kórházba, max. hazaküldenek, hogy ez még nem az. ELképzelésem sem volt, hogy már itt az idõ. Bent már 2 ujjnyira nyitva voltam. 7kor megszületett a lányom. Szerintem lehet jósló, idõben is benne vagy. Dokihoz nem mész?
Szia! Szerintem közeleg már a szülés nálad, helyezkedik a babád. Nekem 10 perces fájásokkal kezdõdött pont éjfélkor ébredtem meg és csak délután fél négykor lett meg a lányom mert nem tágultam. 15 és fél órát vajúdtam.
A kérdező hozzászólása: Ez a 38. hét.
Fájásokkal kezdõdött. Összesen 29 óra. Legnagyobb része 10 perces fájásokkal, tehát pihenni nem tudtam. De sima szülés lett :) A baba 4, 5 kg :) A vajúdás az, ha rendszeres idõközönként vannak fájások. Figyelni, mérni kell.
1.baba:reggel 8-kor befeküdtem a kórházba, du.4-kor derékfájás és 5 percenként görcsök.este 11-kor mentem pisilni és ott a wc-n elfolyt a magzatvíz.Fájások 3-4 percenként, tágulás semmi így másnap reggel császárral született meg(9-21 kor)fiacskánk. 2.baba:reggel 8-kor befekvés, délben jött az elsõ fájás.Ezek rendszertelenül(5-10 percenként)jöttek, hajnalra már beállt 5 percesekre.Reggelig vajúdás egyedül a szobában majd a doki szülõszobába rendelt és ott vették észre, hogy eltûnik a baba szívhangja a fájásoknál.Fél 11-kor császárral lett meg kislányunk. 3.baba:Még pocakban és két ünnep közt veszi ki a doki:) Jobb lenne bemenned a kórházba még ha vaklárma is!Ezek egyértelmû jósló fájások lehetnek ami már nem játék!!!!Hány hetes vagy?
Az lemaradt, hogy az utolsó 37hetes Uh-n közölte a doki a párommal, hogy szülni fogunk nem is sokára, napok, talán, de azon sem lepõdne meg, ha ott indul meg akkor. Elõtte való nap voltam nst-n, amit a doki mikor meglátott egybõl vizsgált is meg, hogy ugye ezek még "csak" jóslók.

Akinek volt már vastagbél gyulladása, hurutja, milyen tünetei voltak, és meddig tartott amíg meggyógyult?

Legjobb válasz: Szia! Én pont most gyógyultam ki egy bélhurutból! :S 2011. márciusában elkezdett menni a hasam, csak úgy mindenfelé ok nélkül, semmi nem akarta meg fogni a hasmenésemet, de egyébként nem fájt meg semmi. A háziorvos beküldött a gasztrora, mondván biztos ételallergia (amúgy tejcukor érzékeny vagyok, de errõl tudtam és tartom a laktóz mentes diétát). A gasztron a doki ezekre tippelt: IBS, IBD, Chron, lisztérzékenység...küldött tükrözésekre de se gyógyszert nem kaptam és a vizsgálatok között is több hónapos szünetek voltak, mert hosszú a várólista. A végén a háziorvosom elküldött a fertõzõre és ott vettek le vért, abból derült ki, hogy csirkehústól lettem beteg (yersinia baktérium okozott bélhurotot). Kaptam rá gyógyszert és 2 hét alatt meggyógyultam! 22/N

Szia! Én pont most gyógyultam ki egy bélhurutból! :S 2011. márciusában elkezdett menni a hasam, csak úgy mindenfelé ok nélkül, semmi nem akarta meg fogni a hasmenésemet, de egyébként nem fájt meg semmi. A háziorvos beküldött a gasztrora, mondván biztos ételallergia (amúgy tejcukor érzékeny vagyok, de errõl tudtam és tartom a laktóz mentes diétát). A gasztron a doki ezekre tippelt: IBS, IBD, Chron, lisztérzékenység...küldött tükrözésekre de se gyógyszert nem kaptam és a vizsgálatok között is több hónapos szünetek voltak, mert hosszú a várólista. A végén a háziorvosom elküldött a fertõzõre és ott vettek le vért, abból derült ki, hogy csirkehústól lettem beteg (yersinia baktérium okozott bélhurotot). Kaptam rá gyógyszert és 2 hét alatt meggyógyultam! 22/N
A kérdező hozzászólása: értem, nekem az oldalam is szúródik, nekem hasfogót, meg "hashajtó " jellegû gyógyszert is írtak ki..meg hogy vigyázzak a kajával...kb 4 hete tart...
Antibiotikumot nem kaptál? Nekem az segített.
A kérdező hozzászólása: nem..normafloret kaptam csak
Nekem cifrant adtak meg persze én is szedtem a normalfore-t
A kérdező hozzászólása: köszi
Remélem azért tudtam vmit segíteni! :)

15 hós oltás után milyen tüneteitek voltak és meddig tartottak?

Lányomnak eddig egyik oltás sem okozott semmilyen gondot, se h?emelkedése nem volt, sem evési -alvási gond.

Legjobb válasz: Szia!Eddig egyik oltásnál sem volt semmi baj,de a 15 hónaposnál rettenet volt.A prevenárral együtt kapta.Másnapra hõemelkedés,láz tartott két napig.Azt hittem ,hogy oké túl vagyunk rajta.De nem!Jött a 8.nap és újra a láz.Nurofen,panadol,kúp majd hûtõfürdõ.Három napig tartott,szinte semmit nem aludtunk.Ráadásul olyan volt,mint aki megfázott.

Szia!Eddig egyik oltásnál sem volt semmi baj, de a 15 hónaposnál rettenet volt.A prevenárral együtt kapta.Másnapra hõemelkedés, láz tartott két napig.Azt hittem , hogy oké túl vagyunk rajta.De nem!Jött a 8.nap és újra a láz.Nurofen, panadol, kúp majd hûtõfürdõ.Három napig tartott, szinte semmit nem aludtunk.Ráadásul olyan volt, mint aki megfázott.
eddig mindenhez kapott prevenart és háááát lázas voltés nyûgös, és sorolhatnám. ettõl nem volt semmi.
elõzõ vagyok.Elfelejtettem, hogy iszonyú nyûgös is volt.Alapjáraton egy nyûglõdõs tipus, de most még jobban az volt.
A kérdező hozzászólása: MA megkaptuk , mi is Prevenárral együtt, meglássuk. Várok további tapasztalatokat.

Egészségügyi kaparás után milyen tüneteitek voltak és meddig?

Nekem utána 5 nappal elmúlt a vérzés, viszont azóta hol a hasam fáj, hol a cicim, vagy mindkett?, van hogy nagyon érzékeny lesz a mellbimbóm, mindkét oldali petefékeszszurka is volt, felváltva és egyszerre is és néha kisugárzott a combom felé és azóta a nagy dolog sem megy olyan gördülékenyen. Bár ennek lehet más oka is. Elhúzódó vérzés miatt, 20-án voltam kórházban.

Legjobb válasz: Nekem két és fél hete volt. A mûtét napján elállt a vérzés, de két nap múlva újra jelentkezett pár csepp maszatolás, és az alhasam is tompán fájt, emellett a nemi szervem meg is volt dagadva. Ja igen, a melleim is feszültek. De a legnagyobb meglepit az okozta, hogy a mûtét utáni 17. napon már meg is jött a szokásosnál erõsebb vérzésem, ami szerintem korai..

Nekem két és fél hete volt. A mûtét napján elállt a vérzés, de két nap múlva újra jelentkezett pár csepp maszatolás, és az alhasam is tompán fájt, emellett a nemi szervem meg is volt dagadva. Ja igen, a melleim is feszültek. De a legnagyobb meglepit az okozta, hogy a mûtét utáni 17. napon már meg is jött a szokásosnál erõsebb vérzésem, ami szerintem korai..

Milyen tünetekre számíthatok és meddig tarthatnak a műtéti beavatkozás után?

9 hetes terhes voltam sajnos a baba meghalt, így m?téti beavatkozáson (múlthét csütörtökön) kellett átesnem, sajnos azóta igen sok problémám van szurkál hasam, a hüvelyem, fáj a derekam és még mindig váladékolok.

Legjobb válasz: Együttérzek veled, én is jártam így, 12 hetesen. Nekem még vagy egy hétig megvolt a hányinger, mellfeszülés, 10 napig véreztem és fájta a hasam is.És 6 hét múlva jött meg a mensim. Sajnálom ami történt. 16 hetes kismama

Együttérzek veled, én is jártam így, 12 hetesen. Nekem még vagy egy hétig megvolt a hányinger, mellfeszülés, 10 napig véreztem és fájta a hasam is.És 6 hét múlva jött meg a mensim. Sajnálom ami történt. 16 hetes kismama
Szia Sajnálom, nekem is volt tavaly 11 hetesen ment el. 9 hetesen már növekedett a méhed, aminek most vissza kell formálódni az eredeti méretére, úgyhogy attól ne ilyedj meg. Ha nagyon erõsen görcsölsz akkor menj vissza, mert lehet, hogy bent maradt valami. Vérzés, barnázás akár a következõ mensi-ig is lehet. Kitartást, gyorsan szedd össze magad, biztasson az, hogy õ sajnos nem lett volna egészséges, de a következõ bizti az lett. Még annyit vigasztalásul, hogy nekem szept végén volt, és dec 16 volt meg utoljára, és most minden ok. 24 hetes vagyok. Vigyi magadra!
A kérdező hozzászólása: Szedtetek valamilyen vitamint a méh megerõsítésére?
utolsó válaszadó vagyok. Az elevitet szedtem elõtte is, és nem hagytam abba, de a gravidát is sokan dicsérik. De egy jó tanács: Ne koncentrálj a babár. Könnyû nekem ezt mondtani, tudom, de hidd el így van. Mi várni akartunk áprilisig, aztán szilveszter délutánján, kis pezsgõ, kis ez az, percek kérdése volt, hogy megérkezzenek a vendégek, az uram letepert a karácsonyfa alatt a szõnyegen, és bumm már nagy a pocakom. SZóval lazulj el, ha úgy érzed gyászold meg a mostanit, de fogadd el ami megtörtént, és nemsokára sikerülni fog! Ja még annyit, hogy sokszor mondják a 6 hónapot, addigra pont kiürül a szervezetedbõl amit a mostani terhességnél termelt, szóval várd meg a 6 hetet aztán puff bele, még vannak benned terhességi hormonok. Bízz magatokban!

Ekcémának milyen tünetei vannak és meddig tartanak?

Egyik osztálytársam ekcémás, legalábbis annak mondja magát, de nem mondta meg, hogy milyen tünetei vannak (szerintem semmilyenek). Érdekel a dolog, kíváncsi vagyok (nagyon) :D

Legjobb válasz: Az kimaradt, hogy fertõzõ-e?

A kérdező hozzászólása: Az kimaradt, hogy fertõzõ-e?
Találtam egy bizonyos oldalt, lehet hallottál is róla: GOOGLE. Érdemes beírnod egy-egy keresett szót és hihetetlen mennyiségû információhoz hozzájuthatsz orvosok, szakemberek tolmácsolásával. Persze ha érdekel, mit mondanak õk. pl: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/betegsegek/3397/ekcema
A kérdező hozzászólása: A fõ kérdés az volt (csak elfelejtettem kihangsúlyozni), hogy meddig tart? Ezekrõl a tünetekrõl meg már olvastam, azt hittem, hogy van más tünete is, mivel neki egyik sincs.

Ha elhal a terhesség, akkor utána még pozitív a teszt? Ha igen, akkor kb. meddig és milyen sokáig jelentkezhetnek még a terhességi tünetek?

Legjobb válasz: Attól is függ milyen korú terhességrõl van szó. A HCG folyamatosan ürül ki a szervezetbõl kb. 1-2 hét alatt.

Attól is függ milyen korú terhességrõl van szó. A HCG folyamatosan ürül ki a szervezetbõl kb. 1-2 hét alatt.
Nekem kb 1 hétig volt még utána hányingerem, de sokkal gyengébb mint elõtte, és az erõm is visszatért, egybõl mûtét után! De ugye nálad nincs semmi baj? Remélem csak aggódsz és azért kérdezted....
Jaj ne ijesztgess már. Te már írtál ki egy kérdést, arra is válaszoltam. Engem is állandóan a dili kerülget, mert nekem is novemberben 8 hetesen volt vetélésem. Most 6 hetes vagyok és állandóan magamat figyelem, már megõrülök. Szombaton meg volt egy enyhe rózsaszin váladékom, ami elmúlt, de még jobban bestresszelt. Dokihoz nem mész el? Amúgy szeintem az elhalás után rögtön lehet érezni, hogy valami nincs rendben. Bár a tünet valóban fennmarad még egy darabig, de gondolj csak bele, a szervezeted már nem termel pl. progeszteront, tehát már másnap érzed, hogy pl. a cici kicsit könnyebb. A legjobb, ha elmész dokihoz, mert úgyse tud megnyugtatni senki, ahogy engem sem. Én szerdán megyek, majd írj mi van veled.
Amikor az én terhességem elhalt, nem vettem észre. Ugyanúgy megvolt minden tünetem. Csak amikor mentem ultrahangra, akkor derült ki, hogy már magzat sincs, mert felszívódott. Viszont a mûtéttel szinte azonnal megszûnt minden problémám.
A kérdező hozzászólása: 7-8 hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Decemberben már volt egy spontán vetélésem a 7. héten. Most meg fájdogál a pocim már két napja. Kicsit aggódom. De a "tüneteim" még megvannak. Feszül a cicim, vérezni nem vérzek, csak aggódom egy kicsit, nehogy baj legyen megint!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!