Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetekre és (257 db)

Milyen tünete és veszélye lehet annak, ha nyílik a méhszáj?

Már a várandósság legeleje óta magnéziumot szedek, mert " megjövõs" enyhe görcseim voltak. A 12. heti uh-n teljesen zárt volt a méhszáj, azóta volt, h erõsödtek a görcsök, 2x2-re emelték a magnéziumot, de a méhszájamat akkor nem nézték meg. Most - 19. hét - is vannak erõsebben és gyengébben görcsölõ napjaim. A kérdésem az, hogy 1. van-e valami veszélye a méhszáj vizsgálatnak? 2. mi a jellemzõbb, hogy van tünete a méhszáj nyílásnak vagy az, hogy nincs? 3. Van olyan, hogy nyílik a méhszáj, és nem veszik észre, és nem is okoz gondot?Pár napon belül tervezem, hogy elmegyek nõgyógyászhoz, de elõtte jó lenne olvasni tapasztalatokat. Egyébként a legutóbbi felerõsödõ görcsöknél indult látványos növésnek a hasam, arra gondoltam, hátha most is egy ilyen szakasz jön....

Legjobb válasz: Elvileg a méhszáj kinyílásának nincsenek tünetei. Inkább a szalagok húzódását érzed. Én is szinte egyfolytában érzem (21. hét) ezeket a görcs féléket.

Elvileg a méhszáj kinyílásának nincsenek tünetei. Inkább a szalagok húzódását érzed. Én is szinte egyfolytában érzem (21. hét) ezeket a görcs féléket.
Enyhe görcs, aminek Te nevezed, egész terhesség alatt teljesen normális. Bár az én szótáramban ez a kettõ nem illik össze, mert a "görcs" egy borzasztó erõteljes valami, amibõl kiegyenesedni sem tudok, gondolom Te nem errõl beszélsz, hanem egy kis hasfájásról inkább. A méhszáj nyílását nem lehet érezni, de ennyi idõs terhesen nem is nyílik az még. (Ha mégis igen, akkor ott nagyon nagy a baj, de ezt nem is folytatom, mert biztos nem errõl van szó a leírtak alapján!)
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban nem nagyon létezik olyan, hogy " enyhe görcs". Egy átlaog napomon - akkor nevezzük - enyhe húzódás szerû érzéseim vannak, hol intenzívebb, hol gyengébb, de van néha görcs is, és nem enyhe, hanem tényleg görcs, amikor nem tudok állva maradni, sem aludni. Jópár ilyen is volt már az elmúlt 19 hétben.
A kérdező hozzászólása: De maga a méhszáj ellenõrzése/vizsgálata egyébként veszélytelen?
Igen, veszélytelen. Mondjuk van különbség aközött, ahogyan orvos és orvos vizsgál, de azért alapjáraton a méhszájnak semmi baja nem lesz egy vizsgálattól. Az én orvosom a 36. héttõl mondta azt, hogy õ nem vizsgál kézzel többet szülésig, kivéve persze ha valami panaszom van odalenn, de ha nincs, akkor inkább hozzá sem nyúl, nehogy még véletlenül is megbolygasson valamit, de õ nagyon természetesség párti, szereti, ha a szülések maguktól indulnak be, és olyan tempóban haladnak, ahogy, szóval õ minden téren tartózkodik a mesterséges beavatkozásoktól, csak a minimumot csinálja...
Szia!Nekem nem volt semmilyen tünetem, és 25 hetesen már nyitva volt teljesen a külsõ méhszáj, így bent feküdtem a kórházban 2 hétig infúziót kaptam, Ha csak a külsõ méhszáj van nyitva az még nem gond, de akkor sem szabad magad megerõltetni, pihenni kell sokat, mert igen van veszélye, méghozzá a koraszülés, nekem is azt mondták, hogy így tuti korábban szülök majd, de csak egy nappal szültem elõbb kiírtnál.Ne aggódj, fõ a nyugalom!!
Szia! nekem 18 hetes terhesen 2 ujjnyira volt nyitva a külsõ méhszájam 32 hetesen már a belsõ is kinyílt. Magnéziumot emeltek mind két esetben és szigorú ágynyugalom. A koraszülés elkerülése végett. Most 36 hetes terhes vagyok, még egy hét és már nem számítana koraszülöttnek a pocaklakom :)

Kinek milyen tünetei és fájdalmai voltak mielött kiderült, hogy terhes?

Volt olyan aki este nem birt aludni és állandóan éhség érzete volt meg hányinger?Valaki probált hason feküdni és ha nem birt ugy aludni mit érzet?Meg olyat is halottam,hogy van aki érzi,hogy megn? a méhe.Hogy lehet azt megérezni?

Legjobb válasz: Az elsõ két babámnál semmit nem éreztem elõtte még. Most egy héttel elõtte görcsölgetett a pocim , mint mikor megjön, fáradékonyságot éreztem, most pedig leszakad a derekam és a melleim úgy feszítenek, hogy már fáj!!! 47 kiló vagyok, de nem látom és nem is érzem, hogy a méhem nagyobb lenne. Ugyanakkora mint máskor. De ettõl még lehet, hogy valaki ezt érzi. Ja és még annyi, hogy sokat jártam pisilni. És az est nyugtalan forgolódás megvolt nálam is, csak tegnap tudtam végre egycsapásra elaludni. 5 heteske

Az elsõ két babámnál semmit nem éreztem elõtte még. Most egy héttel elõtte görcsölgetett a pocim , mint mikor megjön, fáradékonyságot éreztem, most pedig leszakad a derekam és a melleim úgy feszítenek, hogy már fáj!!! 47 kiló vagyok, de nem látom és nem is érzem, hogy a méhem nagyobb lenne. Ugyanakkora mint máskor. De ettõl még lehet, hogy valaki ezt érzi. Ja és még annyi, hogy sokat jártam pisilni. És az est nyugtalan forgolódás megvolt nálam is, csak tegnap tudtam végre egycsapásra elaludni. 5 heteske
Én abszulút semmit nem éreztem! 3 nap késés után teszteltem egy pozitívat, de azóta is alig hiszem, hogy terhes vagyok, mert pici hasszurkán kívül nincs tünetem... 8 hetes kismama
Szia! Nekem kb. 1 héttel a (nem jelentkezõ)menstruáció elõtt nagyon érzékeny volt a mellem, "megnehezedett", fájdalmas volt. Az émelygés csak késõbb jelentkezett, enni nem tudtam, és mindig furcsa, fémes ízt éreztem a számban. Aludni pedig bármikor, bármennyit tudtam volna.

Nurofen lázcsillapítótól lett valamelyikőtök babájánál allergiás reakció? Ha igen, milyen tünetekkel és mennyi idővel később?

Legjobb válasz: Igen sajnos a ettõl és a Panadoltól is. Este kapta az adagot, és éjjel már pöttyös volt a lába,keze majd a hasa. Azóta homeopátiás Viburcol kúpot használunk.

Igen sajnos a ettõl és a Panadoltól is. Este kapta az adagot, és éjjel már pöttyös volt a lába, keze majd a hasa. Azóta homeopátiás Viburcol kúpot használunk.
Miért nem nõgyógyászhoz mész?????
A kérdező hozzászólása: Holnap délután megyek a nõgyógyászomhoz!Remélem szolgál jó hírekkel!

Miért, milyen tünetekkel és mitől szokott létrejönni az idegösszeomlás?

Legjobb válasz: Meg az ilyen helyesírási hibáktól

Meg az ilyen helyesírási hibáktól
Az ilyen kérdésektól.

Milyen tünetek és mikor jelentkeztek?

Gondolok itt a hányingerre, szédülésre egyebek.... hányadik héten jelentkeztek? mikor kezdett el n?ni a pocitok, mikor kezdtetek el hízni és mennyit. Hogyan viseltétek a terhességet?

Legjobb válasz: Nemvárt elõtt 1-2héttel szurkált a hasam!kb a 8ik héttõl a 12ig volt hányingerem reggel felkelés után 1órán keresztül! Az elsõ hónapokban fogytam! Utána kezdtem hízni! Nagyon könnyen viseltem a terhességet,imádtam terhesnek lenni! kb 3hónaposan kezdett látszani a pocakom!

Nemvárt elõtt 1-2héttel szurkált a hasam!kb a 8ik héttõl a 12ig volt hányingerem reggel felkelés után 1órán keresztül! Az elsõ hónapokban fogytam! Utána kezdtem hízni! Nagyon könnyen viseltem a terhességet, imádtam terhesnek lenni! kb 3hónaposan kezdett látszani a pocakom!

Ha egy hete késik, tegnap előtt egy kicsit görcsöltem és ment a hasam, fáj a mellem, akkor ezek a tünetek cisztára utalnak? A cisztának milyen tünetei vannak? Van okom félni? 20vagyok

Legjobb válasz: Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.

Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.
A kérdező hozzászólása: De félek elmenni, mivan ha cisztám van? A hasam csak akkor nõ vagy fúvódik fel, amikor jól lakom.Jaj nem tudom mit csináljak, Orvoshoz félek elmenni.Ha csak ultrahangra megyek akkor ott megtudják mondani? És elõtte a házi orvossal kell beszélnem, vagy egybõl mehetek uh-ra??
A kérdező hozzászólása: terhesség produkálhat ilyet? mert a gyomrom is olyan furi, meg minden olyan furi mostanába....:S:S
Hogy-hogy félsz elmenni az orvoshoz? Erre pedig csak õ tud válaszolni. Nem fog reggelire megenni és ha halogatod csak rosszabb lesz meg kételyek között leszel, ha kiderül akkor legalább már tudod és lehet ellene tenni. Menj el dokihoz! Persze lehetsz terhes is, vegyél tesztet és irány a doki utánna!
A kérdező hozzászólása: oké. köszönöm a válaszokat:)
Felesleges félned a dokitól. Ha cisztád van, jobb ha kiderül és kezelik. Ha terhes vagy, jobb ha bizonyosságot szerzel róla és utána dönthetsz, mit szeretnél tenni. Hidd el, a doki nem tesz beteggé!
Milyen tünetek? Mire gondolsz? :OO
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy egy kicsit értelmetlenül írtam, arra gondoltam hogy ezek lehetnek terhesség jelei ? a 10. napon ? holnap lesz 11. nap.

Milyen tünetei vannak a húgycső gombának? És ez csak hólyagtükrözéssel állapítható meg?

Legjobb válasz: Szia, a húgycsõben, hólyagban lévõ gomba hasonló tüneteket okoz, mint a köznapi nyelven "felfázásnak" titulált betegség, amit nem gomba, hanem baci okoz (hólyaghurut). Elõbbit gombairtó gyógyszerrel, utóbbit antibiotikummal kezelik. Tünete leginkább ha megnyomod a hólyagodat kellemetlen érzést tapasztalsz, késõbb már nyomás nélkül is kellemetlen, aztán jön a véres pisi. Mindenképpen célirányos kivizsgálás kell, tudniillik sok doki reflexbõl írja fel az antibiót, ha kiejted a kulcsszót, hogy felfázás. És ezzel adsz a [email protected] egy pofont:) A hüvely és a húgycsõ gomba egyébként összefügg, érdemes erre is gondolni. Remélem segítettem:)

Szia, a húgycsõben, hólyagban lévõ gomba hasonló tüneteket okoz, mint a köznapi nyelven "felfázásnak" titulált betegség, amit nem gomba, hanem baci okoz (hólyaghurut). Elõbbit gombairtó gyógyszerrel, utóbbit antibiotikummal kezelik. Tünete leginkább ha megnyomod a hólyagodat kellemetlen érzést tapasztalsz, késõbb már nyomás nélkül is kellemetlen, aztán jön a véres pisi. Mindenképpen célirányos kivizsgálás kell, tudniillik sok doki reflexbõl írja fel az antibiót, ha kiejted a kulcsszót, hogy felfázás. És ezzel adsz a [email protected] egy pofont:) A hüvely és a húgycsõ gomba egyébként összefügg, érdemes erre is gondolni. Remélem segítettem:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!