Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetekre és (269 db)

Milyen tünete és veszélye lehet annak, ha nyílik a méhszáj?

Már a várandósság legeleje óta magnéziumot szedek, mert " megjövõs" enyhe görcseim voltak. A 12. heti uh-n teljesen zárt volt a méhszáj, azóta volt, h erõsödtek a görcsök, 2x2-re emelték a magnéziumot, de a méhszájamat akkor nem nézték meg. Most - 19. hét - is vannak erõsebben és gyengébben görcsölõ napjaim. A kérdésem az, hogy 1. van-e valami veszélye a méhszáj vizsgálatnak? 2. mi a jellemzõbb, hogy van tünete a méhszáj nyílásnak vagy az, hogy nincs? 3. Van olyan, hogy nyílik a méhszáj, és nem veszik észre, és nem is okoz gondot?Pár napon belül tervezem, hogy elmegyek nõgyógyászhoz, de elõtte jó lenne olvasni tapasztalatokat. Egyébként a legutóbbi felerõsödõ görcsöknél indult látványos növésnek a hasam, arra gondoltam, hátha most is egy ilyen szakasz jön....

Legjobb válasz: Elvileg a méhszáj kinyílásának nincsenek tünetei. Inkább a szalagok húzódását érzed. Én is szinte egyfolytában érzem (21. hét) ezeket a görcs féléket.

Elvileg a méhszáj kinyílásának nincsenek tünetei. Inkább a szalagok húzódását érzed. Én is szinte egyfolytában érzem (21. hét) ezeket a görcs féléket.
Enyhe görcs, aminek Te nevezed, egész terhesség alatt teljesen normális. Bár az én szótáramban ez a kettõ nem illik össze, mert a "görcs" egy borzasztó erõteljes valami, amibõl kiegyenesedni sem tudok, gondolom Te nem errõl beszélsz, hanem egy kis hasfájásról inkább. A méhszáj nyílását nem lehet érezni, de ennyi idõs terhesen nem is nyílik az még. (Ha mégis igen, akkor ott nagyon nagy a baj, de ezt nem is folytatom, mert biztos nem errõl van szó a leírtak alapján!)
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban nem nagyon létezik olyan, hogy " enyhe görcs". Egy átlaog napomon - akkor nevezzük - enyhe húzódás szerû érzéseim vannak, hol intenzívebb, hol gyengébb, de van néha görcs is, és nem enyhe, hanem tényleg görcs, amikor nem tudok állva maradni, sem aludni. Jópár ilyen is volt már az elmúlt 19 hétben.
A kérdező hozzászólása: De maga a méhszáj ellenõrzése/vizsgálata egyébként veszélytelen?
Igen, veszélytelen. Mondjuk van különbség aközött, ahogyan orvos és orvos vizsgál, de azért alapjáraton a méhszájnak semmi baja nem lesz egy vizsgálattól. Az én orvosom a 36. héttõl mondta azt, hogy õ nem vizsgál kézzel többet szülésig, kivéve persze ha valami panaszom van odalenn, de ha nincs, akkor inkább hozzá sem nyúl, nehogy még véletlenül is megbolygasson valamit, de õ nagyon természetesség párti, szereti, ha a szülések maguktól indulnak be, és olyan tempóban haladnak, ahogy, szóval õ minden téren tartózkodik a mesterséges beavatkozásoktól, csak a minimumot csinálja...
Szia!Nekem nem volt semmilyen tünetem, és 25 hetesen már nyitva volt teljesen a külsõ méhszáj, így bent feküdtem a kórházban 2 hétig infúziót kaptam, Ha csak a külsõ méhszáj van nyitva az még nem gond, de akkor sem szabad magad megerõltetni, pihenni kell sokat, mert igen van veszélye, méghozzá a koraszülés, nekem is azt mondták, hogy így tuti korábban szülök majd, de csak egy nappal szültem elõbb kiírtnál.Ne aggódj, fõ a nyugalom!!
Szia! nekem 18 hetes terhesen 2 ujjnyira volt nyitva a külsõ méhszájam 32 hetesen már a belsõ is kinyílt. Magnéziumot emeltek mind két esetben és szigorú ágynyugalom. A koraszülés elkerülése végett. Most 36 hetes terhes vagyok, még egy hét és már nem számítana koraszülöttnek a pocaklakom :)

Kinek milyen tünetei és fájdalmai voltak mielött kiderült, hogy terhes?

Volt olyan aki este nem birt aludni és állandóan éhség érzete volt meg hányinger?Valaki probált hason feküdni és ha nem birt ugy aludni mit érzet?Meg olyat is halottam,hogy van aki érzi,hogy megn? a méhe.Hogy lehet azt megérezni?

Legjobb válasz: Az elsõ két babámnál semmit nem éreztem elõtte még. Most egy héttel elõtte görcsölgetett a pocim , mint mikor megjön, fáradékonyságot éreztem, most pedig leszakad a derekam és a melleim úgy feszítenek, hogy már fáj!!! 47 kiló vagyok, de nem látom és nem is érzem, hogy a méhem nagyobb lenne. Ugyanakkora mint máskor. De ettõl még lehet, hogy valaki ezt érzi. Ja és még annyi, hogy sokat jártam pisilni. És az est nyugtalan forgolódás megvolt nálam is, csak tegnap tudtam végre egycsapásra elaludni. 5 heteske

Az elsõ két babámnál semmit nem éreztem elõtte még. Most egy héttel elõtte görcsölgetett a pocim , mint mikor megjön, fáradékonyságot éreztem, most pedig leszakad a derekam és a melleim úgy feszítenek, hogy már fáj!!! 47 kiló vagyok, de nem látom és nem is érzem, hogy a méhem nagyobb lenne. Ugyanakkora mint máskor. De ettõl még lehet, hogy valaki ezt érzi. Ja és még annyi, hogy sokat jártam pisilni. És az est nyugtalan forgolódás megvolt nálam is, csak tegnap tudtam végre egycsapásra elaludni. 5 heteske
Én abszulút semmit nem éreztem! 3 nap késés után teszteltem egy pozitívat, de azóta is alig hiszem, hogy terhes vagyok, mert pici hasszurkán kívül nincs tünetem... 8 hetes kismama
Szia! Nekem kb. 1 héttel a (nem jelentkezõ)menstruáció elõtt nagyon érzékeny volt a mellem, "megnehezedett", fájdalmas volt. Az émelygés csak késõbb jelentkezett, enni nem tudtam, és mindig furcsa, fémes ízt éreztem a számban. Aludni pedig bármikor, bármennyit tudtam volna.

Nurofen lázcsillapítótól lett valamelyikőtök babájánál allergiás reakció? Ha igen, milyen tünetekkel és mennyi idővel később?

Legjobb válasz: Igen sajnos a ettõl és a Panadoltól is. Este kapta az adagot, és éjjel már pöttyös volt a lába,keze majd a hasa. Azóta homeopátiás Viburcol kúpot használunk.

Igen sajnos a ettõl és a Panadoltól is. Este kapta az adagot, és éjjel már pöttyös volt a lába, keze majd a hasa. Azóta homeopátiás Viburcol kúpot használunk.
Miért nem nõgyógyászhoz mész?????
A kérdező hozzászólása: Holnap délután megyek a nõgyógyászomhoz!Remélem szolgál jó hírekkel!

Miért, milyen tünetekkel és mitől szokott létrejönni az idegösszeomlás?

Legjobb válasz: Meg az ilyen helyesírási hibáktól

Meg az ilyen helyesírási hibáktól
Az ilyen kérdésektól.

Milyen tünetek és mikor jelentkeztek?

Gondolok itt a hányingerre, szédülésre egyebek.... hányadik héten jelentkeztek? mikor kezdett el n?ni a pocitok, mikor kezdtetek el hízni és mennyit. Hogyan viseltétek a terhességet?

Legjobb válasz: Nemvárt elõtt 1-2héttel szurkált a hasam!kb a 8ik héttõl a 12ig volt hányingerem reggel felkelés után 1órán keresztül! Az elsõ hónapokban fogytam! Utána kezdtem hízni! Nagyon könnyen viseltem a terhességet,imádtam terhesnek lenni! kb 3hónaposan kezdett látszani a pocakom!

Nemvárt elõtt 1-2héttel szurkált a hasam!kb a 8ik héttõl a 12ig volt hányingerem reggel felkelés után 1órán keresztül! Az elsõ hónapokban fogytam! Utána kezdtem hízni! Nagyon könnyen viseltem a terhességet, imádtam terhesnek lenni! kb 3hónaposan kezdett látszani a pocakom!

Ha egy hete késik, tegnap előtt egy kicsit görcsöltem és ment a hasam, fáj a mellem, akkor ezek a tünetek cisztára utalnak? A cisztának milyen tünetei vannak? Van okom félni? 20vagyok

Legjobb válasz: Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.

Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.
A kérdező hozzászólása: De félek elmenni, mivan ha cisztám van? A hasam csak akkor nõ vagy fúvódik fel, amikor jól lakom.Jaj nem tudom mit csináljak, Orvoshoz félek elmenni.Ha csak ultrahangra megyek akkor ott megtudják mondani? És elõtte a házi orvossal kell beszélnem, vagy egybõl mehetek uh-ra??
A kérdező hozzászólása: terhesség produkálhat ilyet? mert a gyomrom is olyan furi, meg minden olyan furi mostanába....:S:S
Hogy-hogy félsz elmenni az orvoshoz? Erre pedig csak õ tud válaszolni. Nem fog reggelire megenni és ha halogatod csak rosszabb lesz meg kételyek között leszel, ha kiderül akkor legalább már tudod és lehet ellene tenni. Menj el dokihoz! Persze lehetsz terhes is, vegyél tesztet és irány a doki utánna!
A kérdező hozzászólása: oké. köszönöm a válaszokat:)
Felesleges félned a dokitól. Ha cisztád van, jobb ha kiderül és kezelik. Ha terhes vagy, jobb ha bizonyosságot szerzel róla és utána dönthetsz, mit szeretnél tenni. Hidd el, a doki nem tesz beteggé!
Milyen tünetek? Mire gondolsz? :OO
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy egy kicsit értelmetlenül írtam, arra gondoltam hogy ezek lehetnek terhesség jelei ? a 10. napon ? holnap lesz 11. nap.

Akinek tejallergiás a gyermeke és elmúlt 3 éves miben jelentkezik ez? Milyen tünetei vannak? Bõr tünetek? Többi lenn

voltunk tejallergia vizsgálaton, kislányom bõre az elsõ órában ekcémás lett tõle, erre azt mondták az orvosok nem baj, ettõl függetlenül adjam a tejet, szépen fokozatosan és hozzászokik, sajnos a kis bõre azóta dorozsmás lett, sokszor csalánkiütéses, viszket, többször fáj a pocakja, azt mondják ez nem súlyos , adjam a tejfélét, gondolom nem akarják megadni az emelt csp-ot és a mellette járó gyest, mert ezzel õ tartós betegnek lenne minõsítve, de, ha ilyen tõle a bõre, viszont, ha megvonom a tejfélét rendezõdik akkor mit tegyek, fitying semmi, de szép a bõre, viszont, ha ez így van, akkor ami jár az jár. és hosszú távon nem lenne ennek szövõdménye. sajnos a dokik nagyon elzárkóznak, nem segítenek, keressek magán dokit? van valami tapasztalatotok vagy ez tényleg nem súlyos?

Legjobb válasz: Kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de lányom 1,5 éves és tejet még nem ivott, de tejtermékeket már evett és neki is ilyen a bõre, mint a te lányodnak. Az lenne a kérdésem, hogy milyen az a tejallergis vizsgálat és milyen orvos végzi? köszönöm a válaszodat.

Kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de lányom 1, 5 éves és tejet még nem ivott, de tejtermékeket már evett és neki is ilyen a bõre, mint a te lányodnak. Az lenne a kérdésem, hogy milyen az a tejallergis vizsgálat és milyen orvos végzi? köszönöm a válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Gasztroenterológusnál voltunk, én másban nem is gondolkodtam. Utolsó, én eddig sem értettem, Ti miért nem kapjátok, miért kell fél évet várni, szerintem ez ua.a káposzta mint nekünk meg sem akarták adni a klinikán. Ez a magán doki, meg rá kérdezett, hogy akkor most ugye nem kapják? és már állította is ki a papírt. Azt mondta, hogy 1 év múlva, ha hozzá megyünk vissza, akkor nem így fogják vissza terhelni, hanem máshogy, sokkal fokozatosabban és így talán rendben lesz minden. Én mondjuk, hogy most megint ez a helyzet, kevesebbet költök mert meg kell mindent néznem nem dobálhatom be a kocsiba a joghurtot, rudikat, sajtféléket ész nélkül, csokikat stb ...tudom furcsa, de még szopik, így én is diétára kényszerülök.
Hm, mi meg még nem kapjuk. Tavaly októberben lett meg a véreredmény, azóta tart a diéta, és az orvos szerint fél év után jár az emelt összegû családi. A gyes nem érint, mert nemrég született kisbabám. Májusban kell kontrollra mennünk, nem bánnám, ha végre elindulna a dolog, mert azért a diétás dolgok eléggé zsebbenyúlósak (tudom, hogy ezzel Nektek semmi újdonságot nem mondtam...). A másik közel 4, 5 éves kisfiú anyukája.
Mi is kapjuk. Én vagyok a közel 4, 5 éves kisfiú anyukája.
Szia! Mi kapjuk a gyest és az emelt családit. 10. válaszoló vagyok, akinek a 4, 5 éves lánya tejfehérje allergiás
Milyen orvosnál voltatok?
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszolók, voltunk ma magán dokinál, aki szerint egyértelmû az allergia, rögtön ránézésre mondta, ismét szigorú diéta és jövõre azt mondta máshogy fogjuk vissza terhelni. Akinek 3 év feletti a gyereke azaz emelt csp-vel kapja a gyest is?
Lányom 4, 5 éves és tejfehérje allergiás. 2 évesen diagnosztizálták nála és azóta kapjuk az emelt csp-t. Akkoriban atópiás ekcémája, csalánkiütése, gyakori felsôlégúti panaszai (orrfolyás, tüsszögés, stb.), nyálkás széklete volt. Azóta diétázik, de ha néha becsúszik valami tejes, rögtön kijön rajta az ekcéma, csalánkiütés. Tôlem az utolsó kontrollon kérdezte a gasztrós doki, hogy próbálkozom-e néha a tejjel-tejtermékkel, de még mindig kijönnek a kiütések. Úgy tudom, hogy csak a pulmonológus és a gasztroenterológus adhat olyan igazolást az allergiáról, amire fizetik az emelt csp-t, bôrgyógyásztól ételallergiára nem adják meg. 10 nap múlva megyünk megint kontrollra, meglátjuk mi lesz. Amúgy a lányomnál se a vérvizsgálat, se a bôrteszt nem mutatta ki az allergiát, csak az étrendi napló és az eliminációs diéta igazolta, ha kapott tejet, voltak tünetei, ha nem, csökkentek, vagy eltûntek.
A kérdező hozzászólása: Azt akartam írni, h 2 éves kora elõtt.
A kérdező hozzászólása: Mi gasztroenterológián jártunk. 2 soha eddig nem fogyasztott tejet még nyomokban sem, mert már az anyatejjel átvitt tehéntej is allergizálta. 2 évesen simán megkaptuk az emelt csp-t. Most 3 éves kontrollon, szórakoznak. Elsõ kérdezõ, nekünk sima terheléssel bizonyított, mivel, ha fogyaszt csúnya a bõre és fáj a pocakja. Köszönöm a válaszokat.
Lemaradt, 3-as válaszoló voltam.
Én is inkább a bõrgyógyászra szavaznék. Nekem személyes tapasztalatom ugyan nincs sem bõrgyógyász, sem gasztroenteorológus terén, de egy ismerõs tejallergiás kislány allergiájára is a bõrgyógyász, és nem a gasztrodoki derített fényt gyorsan és költséghatékonyan. Valljuk be, egyik sem hátrány.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. válaszoló vagyok: Én bõrgyógyászhoz vinném elõször. Mi egyszerre kerestünk bõrgyógyászt és gasztroenterológust, és nagy szerencsénk lett azáltal, hogy a bõrgyógyászhoz kaptunk elõször idõpontot. Egy nagyon lelkiismeretes bõrgyógyászdoktornõt sikerült találnunk, õ küldte tovább mindenféle vizsgálatra a gyereket. A gasztroenterológussal eléggé melléfogtunk, hasonlóan hányaveti nõ, mint akikkel te találkoztál. A fiunknak még mindig 2660sz ÖsszIge szintje, az utolsó laboron is 4-es szintû allergiát mutat a tejre. A gasztroenterológus szerint el lehet kezdeni apránként adni neki, hátha szokja! De legyen, aki gyorsan be tud vinni bennünket a kórházba, ha probléma lenne! Hát köszi... Most keresünk másik gasztroenterológust! Mi is járunk pullmonológushoz, tavaly jött elõ a fiunknak az allergiás asztma. Szerencsére egy kórházzal, és két súlyosabb rohammal megúsztuk eddig, napi 2*1 puff Flixotide-dal.
bocsáss még kérdezõ, még mindig az elsõ vagyok. Azt szeretném tundi tõletek, akik válaszoltak a kérdésre, hogy akkor szerintetek bõrgyógyászhoz vagy gasztros orvosnál kezdjünk?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem is közel 4, 5 éves a kisfiam, és szintén tej- és tojásallergiás, mint az elõzõ válaszolóé. Annyi a különbség, hogy nálunk nem olyan régen derült ki, viszont én már jó ideje gyanakodtam, csak nem találtuk meg a megfelelõ orvost, aki elküldte volna arra az egyszerû vérvételre, ami be is bizonyítja az allergiát. Neki "csak" annyi tünete volt, hogy gyakorlatilag folyamatosan náthás volt, állandóan folyt az orra, és ez gyakran társult köhögéssel is. Emellé társult még idõnként haspuffadás, plusz nyálkás széklet, utóbbi rendszeres volt. Azt hiszem, épp idõben jutottunk el a megfelelõ orvoshoz, mert egy éjszaka kruppos rohama lett (pedig addigra magamtól már valamennyire diétáztattam), és utána elhúzódó, asztmatikus köhögéstõl szenvedett. Ennek fél éve, akkor derült ki az allergia, és azóta diétázunk, szigorúan, tehát olyan élelmiszert sem eszik, ami tartalmazhat tejet vagy tojást. Mi még nem kapunk emelt összegû családi pótlékot, a doktornõ, akihez járunk, azt mondta, hogy fél év után jár, úgyhogy elvileg a következõ látogatásunk alkalmával lesz esedékes a dolog. Kérdésedre válaszolva: igen, érdemes magándokit keresni. Mi pulmonológushoz mentünk, és azóta is hozzá járunk vissza, mindezt úgy, hogy jellegzetes pulmonológiai probléma hála az égnek nincs. Bõrgyógyászhoz simán mehetsz ezzel, õ is beutalhat vérvételre. És igen, súlyos a probléma, nem szabad annyiban hagyni. Ahogy az elõttem válaszoló is írta, súlyos következményei lehetnek, ha folyamatosan kapja azt, amire allergiás.
Közel 4, 5 éves fiam tej- és tojásallergiás (ezen kívül por- és tõkehal) súlyos atópiás dermatitiszben szenved, azaz neki teljesen a bõrén jelentkeznek az allergia tünetei. 13 hónapos kora óta egyáltalán semmilyen tejterméket nem eszik, olyat sem, amely nyomokban tartalmazhatja. Elõtte se vittük túlzásba, mert már egészen korán látszott, hogy problémás a bõre. A gasztroenterológus joghurtot engedélyezett 10 hónapos korában, és 11 hónaposan kellett bevezetnem a túrót. Miután súlyosbodtak a tünetei, teljesen átálltunk a nulltoleranciás diétára. Nagyon súlyos szövõdményei lehetnek annak, ha a lányod tejallergiás és mindig találkozik az allergén anyaggal. kiskorban az a cél, hogy a szervezet "elfelejtse" a "rossz reakciót". Nem akarlak ijesztgetni, de még rendszeres orvosi ellenõrzés mellet is vannak olyan betegségek, amelyek a bõrproblémákhoz társulnak. Mi két éve majdnem elveszítettük a kisfiunkat egy banális herpeszfertõzés miatt. Aztán ott vannak a muscullomok (szemölcsök, amik kimondottan az atópiások betegsége). 2 nap alatt!!! 143 szemölcs lett a gyereken. És mi magán úton kezdtünk el járni, mert bennünket is leráztak azzal, hogy 8-9-10 hónapos a gyerek, majd kinövi. Aztán majdnem "ráment" a gyerek, mire magánúton jó bõrgyógyászt találtunk. Egyébként a mi fiunk a bõre miatt tartósan beteg, a megyénkben az egyik legsúlyosabb atópiás dermatitiszes beteg.
A kérdező hozzászólása: Mikor tavaly voltunk terhelésen akkor is rögtön megkaptuk. Holnap megyek az államkincstárba, köszi a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!