Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetei ha idő (10 db)

Most kezdem a 10. terhességi hetet. Kinek milyen tünetei voltak ebben az idõben? Ha baj lenne, azt hogy lehet észrevenni?

Köszönöm

Legjobb válasz: nem kötelezö különösebb tünet egyik barátnömnek ilyenkor jött az elsö tünet az hogy kezd szák lenni a nadrágja. Rzen kivül smemi nem volt pedig lombikos volt és sok hormont kapott ami általában azért okoz tüneteket. Ha baj lenne abból tudnád ha véreznél vagy elviselhetetlenül görcsölnél. Persze elöfordul olyan is hogy nem fejlödik tovább de nem indul be spontán a vetélés és csak az uh-o derül ki hogy nincs már szivhang. de ez azért ritka és ez nem a tünetek meglétén vagy nem létén mulik.

nem kötelezö különösebb tünet egyik barátnömnek ilyenkor jött az elsö tünet az hogy kezd szák lenni a nadrágja. Rzen kivül smemi nem volt pedig lombikos volt és sok hormont kapott ami általában azért okoz tüneteket. Ha baj lenne abból tudnád ha véreznél vagy elviselhetetlenül görcsölnél. Persze elöfordul olyan is hogy nem fejlödik tovább de nem indul be spontán a vetélés és csak az uh-o derül ki hogy nincs már szivhang. de ez azért ritka és ez nem a tünetek meglétén vagy nem létén mulik.
Erõs görcsök, vérzés, barnázás! Szedj magnéziumot és ne parázz ilyesmin nem lesz baj! Nekem mell fájdalom, égés ami még most is tart, hanyinger, voltak napok amikor nem birtam fel kelni annyira szédültem, kivántam mindent ami édes:-) 21 hetes kismama
Nagyon erõs hányinger, émelygés, ételundor, kevés étvágy, mellfájdalom, de nem mindenkinél vannak ilyen tünetek. Baj van veled miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: Nem volt baj, viszont ma reggel, ahogy keltem ki az ágyból így egy kis görcsöt éreztem, utána elmúlt. Megijedtem.
azért kis görcstöl nem kell megijedni sokan nem is kicsit görcsölnek igy az elején, nagy változások vannak bent telejsen természetes, kászülj fel késöbb mégtöbb kellemetlen tönet lesz amikor nyulnak a szalagok, tágul a medencéd, amikor beákelödik a baba ez a legtöbb kismamának igenis fájdalommal jár.
Nekem ekkorra már elmúltak a görcsök meg a mellfájdalom. Kb egy tünetem volt, az állandó orrdugulás. Ha nagy baj van, akkor azt az erõs, nem múló görcsökrõl és erõs vérzésrõl ismered meg.

Pánikbetegségre, Cipralexet szedett-e valaki, és ha hirtelen hagyja abba mennyi idő múlva ürül ki a szervezetből? Valamint milyenek a leszokási tünetek? Mennyi ideig tartanak?

Két hónapja szedem a gyógyszert.Depire adták és szorongásra.Nem hogy jobb lenne rosszabb,hasmenés, hányás, orrvérzés, öngyilkossági gondolatok ,étvágytalanság,remegés,pánikroham, naponta többször,időnként memória és látászavar és még egyebek.Megjegyzem az alaptüneteim,amikkel az orvoshoz mentem éjszakai felébredés, hangulatváltozások,és időnként levert a víz,de nem mindennap,"a memóriámmal nem volt gond". Most 5 napja letettem és hirtelen hagytam abba,mert azt hittem öngyilkos leszek.Az öngyilkos gondolataim elmúltak,hasmenés volt az elején de az is múlóban van.Kezd jobb kedvem is lenni,igaz nyomom az Omega3-at és B-vitamin komplexet,valamint C,és sportolok. de időnként még érzek zavartságot,tájékozódási zavart,és homályos látást.Ha valaki hasonlóan járt érdekelne.

Legjobb válasz: Szerintem jól tetted, hogy abba hagytad a szedését, amint látom, nem okozott különösebb gondod, hiszen jobban érzed magad. Ha ilyen súlyos mellékhatásai vannak, akkor ez nem neked való, egészen biztosan. Pánikbetegségre nekem Xanaxot rendeltek, a Frontintól például kettõs látásom volt és még sok minden, amit nem bírtam elviselni. A Xanaxtól nem volt, hiába mondják, hogy az összetevõjük ugyanaz, mert mégsem teljesen, és az a kis eltérés, nálam ezt váltotta ki. Viszont nem szerettem volna rászokni a Xanaxra, (napi háromat írtak fel)ezért csak esténként vettem be felet, vagy néha egészet, és elmentem egy jó kineziológushoz. Nekem sokat segített, számomra az volt a megoldás. A pánikrohamaim lassan elmaradtak. A vitaminok és a sport sokkal jobb megoldás, mint a gyógyszer.

Szerintem jól tetted, hogy abba hagytad a szedését, amint látom, nem okozott különösebb gondod, hiszen jobban érzed magad. Ha ilyen súlyos mellékhatásai vannak, akkor ez nem neked való, egészen biztosan. Pánikbetegségre nekem Xanaxot rendeltek, a Frontintól például kettõs látásom volt és még sok minden, amit nem bírtam elviselni. A Xanaxtól nem volt, hiába mondják, hogy az összetevõjük ugyanaz, mert mégsem teljesen, és az a kis eltérés, nálam ezt váltotta ki. Viszont nem szerettem volna rászokni a Xanaxra, (napi háromat írtak fel)ezért csak esténként vettem be felet, vagy néha egészet, és elmentem egy jó kineziológushoz. Nekem sokat segített, számomra az volt a megoldás. A pánikrohamaim lassan elmaradtak. A vitaminok és a sport sokkal jobb megoldás, mint a gyógyszer.
Kérdezõ! Az antidepresszáns kezdetben mindenkinél okoz nehézséget, sõt úgy mutatja magát, hogy rosszabb lesz, mint elõtte volt. Viszont a használati utasításban az is ott áll, hogy bármilyen esetben keresse fel az orvosát, de ne hagyja abba a gyógyszer szedését. Mellesleg a cipralex egy alapgyógyszer. Ha bármi mást fogsz kapni helyette, az erõsebb lesz. Javaslom, mielõbb keresd fel az orvosodat., mert ez a betegség és ez a gyógyszer nem játék!
Citagen 20mg.ost szedek reggel 1-et a hatóanyaga "citalopram" gondolom a tiédnek is. A fantázianevek közötti eltérés csak a hordozó anyagokban vagy a tbl. dózisában különbözik. Elég régóta szedem igaz én reggel kaja után bekapom és tovább nem foglalkozom vele. Csinálom amit kell, megyek buszon s metrón, mozgólépcsõn, emberekkel beszélek és ide írogatok. Szét van esve szerinted a memóriám? Lehet, de kit érdekel.
A kérdező hozzászólása: Én jeleztem, az orvosnak nem is egyszer, hogy valami nem jó, de azzal nyugtatott idõ kell még a gyógyszernek, kell hogy hozzászokjak, de két hónap után csak rosszabbul voltam.Mellé Frontint is kaptam.Hiába mondtam, hogy úgy érzem megakarok halni, csak annyit mondott majd elmúlik!Most, hogy letettem és ezek a gondolataim nincsenek!!!Viszont a zavartság és tájékozódási zavar, homályos látással még megvan.
A rosszulléteket okozhatja a Frontin is. Én legalábbis így jártam. Lecserélték Rivotrilra, azt rendbe jöttek a dolgok. Mindenesetre az orvos dolga megítélni, hogy mit tegyen a beteg. A gyógyszer elhagyása nem megoldás. Az elõzõ jól írja: reggel beveszem a gyógyszert, és nem foglalkozok vele többet. Persze ehhez az is kell, hogy jó legyen a gyógyszer, és ne ( nagyon) bántson.
ezkben a gyógyszerekben mi a veszélyes? cipralexet szedem 2 hónapja szorongásra, rögtön az elejétõl jó. Mellékhatások nincsenek, kicsit pörget, de nekem ez kell. Jobban kiállok magamért, nem vagyok olyan érzékeny. A nagyon régi énem jön elõ, de hiányzik az érzékeny elõzõ énem. mi legyen ?
Szerintem nagyon rossz a cipralex..1 évig szedtem és nekem se lett sokkal jobb..teljesen átformál és nem is te vagy hanem a gyógyszer alatt állsz de ettõl a problémáid ugyan úgy ott lesznek..saját magadnak kell megoldani a problémáid nem a gyógyszertõl kell várni a csodát..mellékesen 10 kilót híztam tõle :/ szóval én nem ajánlom mondom 1 évig szedtem és utána szépen lassan leszoktam róla eleinte felet szedtem utána negyedet és végül leraktam..Saját erõbõl próbálj meggyógyulni és vitaminokkal sporttal!!Sok sikert és kitartást Neked :) ha gondolod írhatsz és válaszolok Neked szívesen..
Én speciel élvezem a mellékhatásait!!

Milyen tünetei vannak ha fent marad egy tampon, és mennyi idő múlva jelentkezik?

Ne érts félre, nem azért kérdezem mert így jártam. Már sok olyat olvastam, hogy valaki nem emlékezett rá hogy kivette-e, és már nem találja meg, tehát felment. Csak érdekel, hogy milyen gondokat okoz. Én is pánikolós vagyok, szerencsére ilyen még nem történt, ezért szeretném tudni ezeket.

Legjobb válasz: Még én sem jártam így (szerintem ne is fogok). A tampon nem tud feljebb csúszni a hüvelynél, tehát ott "tanyázik". Szerintem egy idõ múlva elkezd kifelé csúszni, amikor megtelik nedvességgel. És jó büdös lesz, mivel a fehérje és egyéb anyagok elkezdenek bomlani.

Még én sem jártam így (szerintem ne is fogok). A tampon nem tud feljebb csúszni a hüvelynél, tehát ott "tanyázik". Szerintem egy idõ múlva elkezd kifelé csúszni, amikor megtelik nedvességgel. És jó büdös lesz, mivel a fehérje és egyéb anyagok elkezdenek bomlani.
Fertõzés, folyás, gyulladás, életveszélyes állapot is kialakulhat. De fürdésnél legkésõbb megszívja magát vízzel, és akkor elõrébb csúszik, lehet érezni.
Hova lett a madzag a tamponról?:) Ha biztos benne, hogy fent van a tampon, de nem éri el (no madzag), akkor ha ügyes ki is tudja tolni annyira, hogy azt már kézzel is jól meg tudja fogni. Egyébként meg ugorjon be egy nõgyógyászhoz, az majd megnyugtatja, hogy nincs benne semmi idegentest.
Annyira mélyen nem lehet. Ha túl sokáig hagyod bennt, elképzelhetõ hogy valamilyen hüvelyi fertõzésed, folyásod lehet, ami kellemetlen viszketéssel társul. Én már jártam így egyszer. Egy balesetem volt, és hát a sokk meg minden. Az utolsó gondolatom volt a bennmaradt tampon.
Hát nem tudom elképzelni h elfelejtsem h bent van, de ha mégis sokáig bent van elõbb utóbb elkezd kijjebb csúszni. Fõleg ha wc-zni kell, s nyomni.:D DE azt el tudom képzelni h vmi viszketésféle elõfordulhat.
A hüvely egy 10-12 cm hosszú "zsákutca" a végén a zárt méhszájjal, a tampon nem tud felcsúszni sehova, ahol ujjal ne lehetne elérni! Az, hogy nem emlékszik, hogy kivette volna, megint csak butaság, mert amíg fent van végig érezni!
A kérdező hozzászólása: Igen, ha megtelik szerintem is kicsúszik, de mivan akkor ha már nem menstruál és nem telik meg. Akkor fent marad. Én ezt a kérdést úgy értem, ha olyan mélyen van, hogy azt nem érni el kézzel.
A kérdező hozzászólása: Szerintem, olyan mélyen nem érezni, hisz ha felteszel egy tampont sem érzed.
Zöldes-habos, nagyon büdös folyás, alhasi görcsök. Kb 3 nap után. Kórházban láttam ilyet...

Ha a tollpárnára vagyok allergiás akkor az milyen tünetekkel jár? És mennyi ideig tart? :0

A hètvégèn táboroztunk és tollpárnába aludtam (3 éjszaka) és viszkető kiütèsek jelentek meg a nyakamon meg az arcomon ! (mivel sokat napoztam ezért azthittem,hogy azért van ,de aztán rájöttem,hogy akkor az egèsz testem kiütéses lenne,de mivel csak a nyakamon meg az arcomon volt,ezért tudtam, hogy csak a párnátol lehet !) mennyi idő kell ahoz, hogy eltűnjenek ezek a viszkető kiütések??

Legjobb válasz: Ha öreg a toll benne, akkor elég sok problémát is okozhat ha valaki érzékenyebb rá. idönként nem árt kimosni se, föleg így hõségben talán könnyebben is szárad több nap alatt. A bõrére tehet kamillás, mentás borogatást rá, és el fog múlni, de ez függ a szervezetétõl is. Amúgy õseink nem véletlen tettek kis zsákos levendulát a ruhák és az ágynemü közé...

Ha öreg a toll benne, akkor elég sok problémát is okozhat ha valaki érzékenyebb rá. idönként nem árt kimosni se, föleg így hõségben talán könnyebben is szárad több nap alatt. A bõrére tehet kamillás, mentás borogatást rá, és el fog múlni, de ez függ a szervezetétõl is. Amúgy õseink nem véletlen tettek kis zsákos levendulát a ruhák és az ágynemü közé...
Ha nagyon zavar és nem bánsz egy kis izomlázat és levertséget hogy gyorsan eltûnjön, akkor írass magadnak egy kis 4mg-s Medrolt ;) engem egy nap alatt rendbe hozott, miután valamire rettentõ módon kijött az allergiám.

Ha valaki anorexiás, mennyi idő múlva fog csomókban hullni a haja? És milyen tünetek lehetnek még?

Milyen problémákkal kell szembenéznie?

Legjobb válasz: az anorexiásoknak azért hullik a haja mert nem viszi be a megfelelõ tápanyagot a szervezetébe PL:a múmiák hajából álapítják meg hogy mit ettek tehát ha az illetõ nem eszik akkor nem tud mibõl haj "képzõdni"

az anorexiásoknak azért hullik a haja mert nem viszi be a megfelelõ tápanyagot a szervezetébe PL:a múmiák hajából álapítják meg hogy mit ettek tehát ha az illetõ nem eszik akkor nem tud mibõl haj "képzõdni"
és elhal
Pár hét után teljesen kikészül a szervezet. Hullik a haj, mindig gyenge az ember, vérszegénnyé is válhat, alacsony lesz a vérnyomása, mindig fázni fog, esetleg remegni, többször elõfordulhat ájulás, gyomorfájdalom, emésztési zavarok, a köröm törékennyé válik, mint a haj és a csontok. Egy idõ után már az ételek látványától is az undor fogja el, nem bírja nézni, ahogy mások esznek. A káliumhiány miatt könnyen görcsöt kaphat, az immunrendszere legyengül, ezért aztán könnyen összeszed különbözõ vírusokat. Szívritmuszavara is lehet egy idõ után. A bõre mindig sápadt lesz, a szemei pedig karikásak/táskásak, az arca beesett, a mozgása lelassul.
Ha anorexiás vagy, nem fog kihullani a hajad. Ha hullik, az nem attól van!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok anorexiás, csak olvastam, hogy csomokban hullik az anorexiások haja... De mitõl akkor? Miért?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Ha allergiás valamire a babám, akkor az mennyi idő után jön ki rajta, és milyen tünetek utalhatnak allergiára?

Ma sárgarépaf?zeléket adtam neki, és este kicsit ki volt pirosodva az arca. Lehetett attól?

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy attól volt. Ilyen tünetrõl egyébként én még nem hallottam. Ami elõfordulhat allergiás reakcióként legtöbbször a kiütések vagy hasmenés, esetleg a kettõ együtt. De ezek sem feltétlenül allergiára utalnak, hanem akár csak arra, hogy egyelõre várj még az adott ételféleséggel, mert nem tudja megemészteni. Ha nagy mennyiségben találod meg emésztetlenül a székletében, az is utalhat arra, hogy egyelõre mellõzd. Késõbb, néhány hét múlva újra próbálhatod. Mi a zöldborsó pürével jártunk így 6 hónaposan: elsõ nap csak a hasa fájt tõle (de nem voltam benne még biztos, hogy attól), második nap már többször volt híg széklete. Pedig passzírozva volt, a héja nélkül. Ezért harmadszorra nem is adtam neki. Azóta eltelt 2-3 hét, hamarosan újra megkóstoltatom vele, hátha már tolerálja a szervezete.

Nem valószínû, hogy attól volt. Ilyen tünetrõl egyébként én még nem hallottam. Ami elõfordulhat allergiás reakcióként legtöbbször a kiütések vagy hasmenés, esetleg a kettõ együtt. De ezek sem feltétlenül allergiára utalnak, hanem akár csak arra, hogy egyelõre várj még az adott ételféleséggel, mert nem tudja megemészteni. Ha nagy mennyiségben találod meg emésztetlenül a székletében, az is utalhat arra, hogy egyelõre mellõzd. Késõbb, néhány hét múlva újra próbálhatod. Mi a zöldborsó pürével jártunk így 6 hónaposan: elsõ nap csak a hasa fájt tõle (de nem voltam benne még biztos, hogy attól), második nap már többször volt híg széklete. Pedig passzírozva volt, a héja nélkül. Ezért harmadszorra nem is adtam neki. Azóta eltelt 2-3 hét, hamarosan újra megkóstoltatom vele, hátha már tolerálja a szervezete.

Milyen tünetekkel jár a vetélés, ha megemelem magam, és mennyi időre rá? És ha leáll a babaszíve az mivel jár?

A hasam alja-középen néha nyilal egyet, de elég élesen, éjszaka is felébredtem rá, hogy fáj, görcsölget. Pózt változtattam aztán elmúlt. De azért aggódom! 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Vérzés, erõs görcs. A szívleállást nem tudom, de ne is gondolj ilyenekre, valószínûleg csak a méhed nõ és azt érzed.

Vérzés, erõs görcs. A szívleállást nem tudom, de ne is gondolj ilyenekre, valószínûleg csak a méhed nõ és azt érzed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezt akartam hallani :) , remélem igazad van
a gorcsolest szinte azonnal erezned, s egy ido utan pedig a verzest. ekkor mar nem tud elhalni ugy a baba, hogy ne legyen verzes, gorcs.. ha emelgetned kell, utana mindenkepp fekudj le picit pihenni!! en a 2 eves kislanyom elegetem, s semmi bajom tole..gondolj csak bele, kihalt volna az emberiseg, ha a nok par kilotol egybol elvetelnenek.. nem beszelve nagyszuleinkrol, akiknek 8 gyerek mellett hazimunkat csinaltak.. de azert vigyazz, de ne aggodj nem lesz semmi baj!! a nyilalasok meg azert vannak, mert no a mehed. a magneB6 nagyon jo, erdemes szedni, de az orvosod is mondani fogja biztos.. 24 hetes kismama

Milyen tünetei vannak, ha idő előtt elkezd kinyílni a méhszáj?

Eddig két alkaommal volt a derekamból vagy a hasamból (nem tudom eldönteni)induló fájdalom ami kisugárzott a derekamba , csíp?mbe, vádlimba. Kb 1 óra alatt múlik el a fájás de a második alkalomnál kb fél óránként újra kezdte és ez 3szor, 4szer ismétl?dött.Ilynekor nem tudok még feküdni se rendesen mindenhogy fáj.A véd?n?m tegnap azt mondta lehet nyílik a méhszáj ha a derekamból indul és ha lesz még menjek dokihoz. Még csak 25 hetes vagyok és nagyon megijedtem.Segítsetek légyszi.Szerintetek is nagy a baj???

Legjobb válasz: Nekem 38 hetesen kezdett nyílni, de semmit nem éreztem! Ilyesmi fájdalmaim nekem is voltak az utolsó hónapban, de annyira, hogy ha épp álltam mikor jött, majdnem összecsuklottak a lábaim. Nyilallás szerû fájdalom volt a derék-csípõ-has tájékról. Azt mondta a doki, hogy valamilyen ideget nyomhat a baba, gyakran elõfordul, nem lehet semmit tenni, csak pihenni.

Nekem 38 hetesen kezdett nyílni, de semmit nem éreztem! Ilyesmi fájdalmaim nekem is voltak az utolsó hónapban, de annyira, hogy ha épp álltam mikor jött, majdnem összecsuklottak a lábaim. Nyilallás szerû fájdalom volt a derék-csípõ-has tájékról. Azt mondta a doki, hogy valamilyen ideget nyomhat a baba, gyakran elõfordul, nem lehet semmit tenni, csak pihenni.
Szerintem kérdezd meg errõl a dokidat, õ meg is tudja mondani biztosra. Egyébként én nem mondanám bajnak... Nekem a 2. babámnál már az 5. hónaptól nyilt a méhszájam, a 6. hónapban 2 ujjnyi volt. Több pihi, max. 30 perces séták, semmi cipelés. Az ég világon semmi fájdalmam és panaszom nem volt, ráadásul 5 nappal késõbb szültem, mint ahogy ki voltam irva.

Mennyi idő után jelentkezhetnek és milyen tünetei vannak ha valaki bennfelejt magában egy tampont?

És most ne azt írjátok légyszives hogy ez lehetetlen meg hülyeség meg idióta az ember.

Legjobb válasz: Nem tudom, de 8 óránál tovább nem szabad bent hagyni.

Nem tudom, de 8 óránál tovább nem szabad bent hagyni.
Nem hülyeség, szobatárs 2 napig bennfelejtette :D de nem lett tõle semmi baja
Nem törvényszerû, hogy bajod lesz tõle. Mindenesetre vszínûleg gy-két nap után olyan eszméletlenül büdös lenne, hogy feltûnne, hogy bent maradt....
pl. nézz utána a toxikus shock szindrómának a neten!
pfuuuuuh nem tudom. tényleg büdi lehet, meg én ilyenkor odaszoktam figyelni azért h kb mikor kell cserélnem. nekem is volt már bent 8 órán át mert éjszaka használtam de h hogy lehet bent hagyni? megfeledkezni róla? biztos van ilyen. amúgy a max idõ 8 óra lehet. aztán meg lehet betegség belõle nem tudom mi de rajta van a papíron amit a tampon vásárlásakor megtalálsz a dobozban ;)

Nurofen lázcsillapítótól lett valamelyikőtök babájánál allergiás reakció? Ha igen, milyen tünetekkel és mennyi idővel később?

Legjobb válasz: Igen sajnos a ettõl és a Panadoltól is. Este kapta az adagot, és éjjel már pöttyös volt a lába,keze majd a hasa. Azóta homeopátiás Viburcol kúpot használunk.

Igen sajnos a ettõl és a Panadoltól is. Este kapta az adagot, és éjjel már pöttyös volt a lába, keze majd a hasa. Azóta homeopátiás Viburcol kúpot használunk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!