Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetei annak ha (22 db)

Ha a pajzsmirigy nem jol mukodik annak milyen jelei lehetnek? Milyen tunetek lehetnek ha pajzsmirigy nem jol mukodik?

Koszonom :)

Legjobb válasz: Túlmûködés esetén: szívdobogás érzés, kézremegés, izzadás, nyugtalanság, fogyás.Illetve a nyakon is érezhetõ: megnagyobbodott mirigy: strumma. Alulmûködés esetén: fáradtság, hízás, szívdobogás érzés, memória romlás... Remélem csak érdeklõdsz én nincs gondod a pajzsmirigyeddel, bár megfelelõ gyógyszeres kezeléssel, teljesen jól kezelhetõ..üdv

Túlmûködés esetén: szívdobogás érzés, kézremegés, izzadás, nyugtalanság, fogyás.Illetve a nyakon is érezhetõ: megnagyobbodott mirigy: strumma. Alulmûködés esetén: fáradtság, hízás, szívdobogás érzés, memória romlás... Remélem csak érdeklõdsz én nincs gondod a pajzsmirigyeddel, bár megfelelõ gyógyszeres kezeléssel, teljesen jól kezelhetõ..üdv
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt! :) Es meg nem tudom hogy van-e vele problemam mert voltem egy altalanos vizsgalaton es ott mondtak hogy ki kene magam vizsgaltatni, de meg nem volt ra lehetosegem sajnos, es ezert erdeklodtem egy kicsit.
sima vérvétel tsh vizsgálat kérj beutalót eredmény 1 hét.menj el nem hanyagold el mert hormon....ami nagyon sok mindenért felelõs

Milyen tünetei vannak annak, ha egy kisbaba autista/aspergeres (lesz)?

A szokásos tüneteket olvastam már a neten (szemkontaktus hiánya, magába zárkózik, tevékenységek ismételgetése stb.) Azokat kérdezném, akiknek autista vagy aspergeres gyermekük van, hogy milyen furcsa dolgokra emlékeznek vissza az első időkben (0-12 hónap)? Remegett esetleg a baba keze, később sokat legyezett-e vele, nyögött-e sokat, agresszív volt-e, állandóan nyugtalan, nehéz volt-e vele ezért sétálni menni? Nem érdekelték a játékai stb..? Az is érdekelne, ha valakinek a babájának ez utóbbi tünetei lettek volna és mégis egészséges kisgyerek lett belőle.

Legjobb válasz: Ennyi idõs korban még semmit nem lehet tudni. Egyetlen tünetet lehetett utólag beazonosítani nálunk is, illetve más auti gyerkõcöknél is láttam: a kézzel való manipuláció, és hozzá grimaszolás. De ezt szerintem nem auti gyerekek is teszik, maximum utólag lehet látni (pl. csecsemõkori videókon), hogy már akkor is megvoltak a repetitív mozgások... Nálunk másfél éves kortól jelentkeztek az elsõ tünetek (repkedés), de akkor még csak bennem merült fel a gyanú, szakemberek nyugtatgattak, hogy ez majd elmúlik. (Nem múlt el.) Típusos autistáknál is másfél-három éves kor között jelentkeznek a tünetek, magasan funkcionálóknál (és aspiknál) 4-5 éves kor között. 5-6 éves kor elõtt nem nagyon adnak diagnózist, mert addig még rengeteg minden változik, alakul. Csecsemõkorban semmilyen egyértelmû tünet nincs! Emiatt felesleges aggódni! :)

Ennyi idõs korban még semmit nem lehet tudni. Egyetlen tünetet lehetett utólag beazonosítani nálunk is, illetve más auti gyerkõcöknél is láttam: a kézzel való manipuláció, és hozzá grimaszolás. De ezt szerintem nem auti gyerekek is teszik, maximum utólag lehet látni (pl. csecsemõkori videókon), hogy már akkor is megvoltak a repetitív mozgások... Nálunk másfél éves kortól jelentkeztek az elsõ tünetek (repkedés), de akkor még csak bennem merült fel a gyanú, szakemberek nyugtatgattak, hogy ez majd elmúlik. (Nem múlt el.) Típusos autistáknál is másfél-három éves kor között jelentkeznek a tünetek, magasan funkcionálóknál (és aspiknál) 4-5 éves kor között. 5-6 éves kor elõtt nem nagyon adnak diagnózist, mert addig még rengeteg minden változik, alakul. Csecsemõkorban semmilyen egyértelmû tünet nincs! Emiatt felesleges aggódni! :)
Kedves kérdezõ, a "betegség kitörését" az autizmus esetében a terhesség elsõ trimeszterében lehetne megakadályozni. Ugyanis akkor éri valamely külsõ hatás az arra fogékony génlombinációval rendelkezõ magzatokat:-( Azért 1, 5 éves kor körül kezdenek el látszódni a jelek, mivel ez egy mentális sérülés (állapot), a gyermekek mentális fejlõdése is 1, 5 éves kor körül kezdõdik. Az MMR oltás azért is lett meggyanúsítva, mert a beadás idõpontja, pont egybe esik a mentális fejlõdés kezdetével.
Másfél éves korig szinte semmi erre utaló tünet nem volt. Még a régi videókat visszanézve sem. Másfél éves kor után kezdõdött a repkedés, a lábujjhegyen járás, és az épp induló beszéd fokozatos elmaradása.
Az én kisfiamnál volt egy-két dolog egy évesen, ami miatt pl. a sógornõm azt mondta, hogy autista. 20 hónapos kora körül kapott egy olyan jellemzést a bölcsödében, amiben szintén autisztikus tünetek voltak felsorolva. Átvittük családi napközibe, és két éves kora után ugrásszerû fejlõdésnek indult, minden autisztikus tünetet elhagyva. Jártunk kivizsgáláson is, ahol semmi eltérést nem találtak. Szóval nagyon sok minden változhat:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy idõt fordítottatok a válaszra! Rengeteg idegrendszeri betegség van, nem is gondoltam volna semmire, ha pár hónaposan nem jártunk volna már orvosnál a remegések miatt. A kontrollra az el is múlt, helyette maradtak ezek a legyezõ, csapkodó, kézforgató mozgások egy évesen... Ez pedig tipikus autisztikus jellemzõ. Ahogy írtátok, ki kell akkor várni, hogy lesz-e ebbõl betegség vagy nem. Más jellemzõ viszont nem illik rá, ami autistákra jellemzõ, de még kicsi is. Kár, hogy ezt nem tudják úgy korán diagnosztizálni, mint a down-kórt, vagy esetleg ha még idõben meg lehetne akadályozni valamivel a betegség kitörését... Oltásra és a nehéz szülésre is gondoltam, hogy azért produkál furcsa dolgokat, pedig egy tüneményes, okos baba.
"ha még idõben meg lehetne akadályozni valamivel a betegség kitörését... " Az autizmus nem betegség. A betegségek gyógyíthatók, az autizmus tünetei viszont fejlesztéssel tompíthatók. Mindazonáltal ez egy spektrum, az önellátásra teljesen képtelen autiktól az egyetemi professzorokig sokféle szint létezik...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az újabb válaszokat is! A 1, 5 év vízválasztó ezek szerint, ha ez így van, akkor a csapkodó mozgásoknak nincs jelentõsége a babánknál, mivel õ még csak egy éves (?). Ami most még gyanús, remélhetõleg kinövi (pl. ragaszkodás egy bizonyos kockához, a kulcscsomóval való hosszas foglalatosság), valószínûleg ti is azért kezdtetek el gyanakodni, mert ami még babakorban elfogadható, az már egy bizonyos kor után nem az. A remegések miatt epilepsziára vizsgálták, de az eredmény negatív lett. Az elsõ három hónapban amire emlékszem, ért egy kis áramütés és egyáltalán nem voltam kívánós és még hányingerem sem volt. Ez utóbbi tudom, hogy a statisztikák szerint negatív megítéléssel bír.

Milyen tünetei van annak, hogy ha a szervezet nem termeli azt a sárgatest hormont, ami a beágyazódáshoz kell? Mivel lehet kezelni, és milyen vizságalattal szűrik ki?

Legjobb válasz: Az orvos ír fel sárgatesthormon tablettát és akkor minden rendben lesz. Amúgy ez a terméketlenség leggyakoribb eõfordulása, de orvosolható:) Tünete az lehet ha teherbeesel és az elsõ pár hétbe elvetélsz vagy nem esel teherbe 1-1,5évig. De ne aggódj van rá megoldás! Sok sikert!

Az orvos ír fel sárgatesthormon tablettát és akkor minden rendben lesz. Amúgy ez a terméketlenség leggyakoribb eõfordulása, de orvosolható:) Tünete az lehet ha teherbeesel és az elsõ pár hétbe elvetélsz vagy nem esel teherbe 1-1, 5évig. De ne aggódj van rá megoldás! Sok sikert!

Ha valakinek a tüdejét el találja egy lövedék, annak milyen tünetei vannak, hogyan gyógyítható?

egy könyvet írok és ehhez lenne szükségem némi információra. érdekelne hogy ha például a középkorban hogyan kezelték az ilyen mellkasi sérüléseket-ha jól tudom ezt légmell-nek hívják. vagyis arra lennék kíváncsi h a modern kórházi cuccok nélkül mit tudtak kezdeni egy mondjuk nyívessző által okozott sérüléssel, amikor nyílvesszővel/lándzsával mellkason lőnek/szúrnak egy éppen harcoló katonát, az még tovább tudja folytatni a küzdelmet? mivel lehet gyógyítani utána mindenféle szuper cuccok nélkül...

Legjobb válasz: Régen, ha tüdõsérülése volt valakinek, nem sok mindent lehetett érte tenni, valószínûleg elvérzett, már ha komolyabb ér sérült. A tünetek valószínûleg vérköpés/köhögés lehetett, golyónál is ugyanez. Ha szerencsés volt az a régen élt katona, akkor túlélhette, méghozzá úgy, hogy az a tüdõ, amelyik sérült, az összeesett, majd elhalt, de a másik tüdeje ellátta késõbbiekben az oxigénfelvétel feladatát. Gyógyítani, maximum kötözésekkel tudták, gyógynövényekkel/fõzetekkel, az általános közérzet erõsítésére.

Régen, ha tüdõsérülése volt valakinek, nem sok mindent lehetett érte tenni, valószínûleg elvérzett, már ha komolyabb ér sérült. A tünetek valószínûleg vérköpés/köhögés lehetett, golyónál is ugyanez. Ha szerencsés volt az a régen élt katona, akkor túlélhette, méghozzá úgy, hogy az a tüdõ, amelyik sérült, az összeesett, majd elhalt, de a másik tüdeje ellátta késõbbiekben az oxigénfelvétel feladatát. Gyógyítani, maximum kötözésekkel tudták, gyógynövényekkel/fõzetekkel, az általános közérzet erõsítésére.
A kérdező hozzászólása: de én ilyen macgyver módszerekre gondoltam h csövet dugnak bele meg leragasszák a sebet ilyenek...
Középkorban, meg még régebben, nem nagyon voltak csövek, amit dugdoshattak a mellkasba, sõt nem is nagyon tudtak errõl. Viszont, ha a modern idõkben játszódik a könyved, akkor keress rá az aktuális probléma megoldására, modern orvoslás szerint és használd a fantáziádat.
A kérdező hozzászólása: a közeljövõben játszódik, de egy katasztrófa következtében már nincs áram, meg mentõkészülékek
A kérdező hozzászólása: hát keresgéltem már , és találtam is le írásokat errõl. tudod azok a szakszavak amiket ezekben használnak enm éppen közérthetõek, vagyis én alig értettem belõlök 1 mukkot :P
A kérdező hozzászólása: egyébként aki olvasgassa ezt az oldalt sok hasznos infóhoz juthat hozzá :)
Olvasgassa? És könyvet akarsz írni?
Errõl a régi vicc jutott az eszembe: csata után a szanitécek szedik össze a katonákat. Találnak egyet, akibõl sündisznóként áll ki a sok nyílvesszõ meg dárda, de még él. A felcser megkérdezi tõle: -És mondja, fiam, nem fáj ez magának? -Á, csak ha röhögök.

Milyen tünete és veszélye lehet annak, ha nyílik a méhszáj?

Már a várandósság legeleje óta magnéziumot szedek, mert " megjövõs" enyhe görcseim voltak. A 12. heti uh-n teljesen zárt volt a méhszáj, azóta volt, h erõsödtek a görcsök, 2x2-re emelték a magnéziumot, de a méhszájamat akkor nem nézték meg. Most - 19. hét - is vannak erõsebben és gyengébben görcsölõ napjaim. A kérdésem az, hogy 1. van-e valami veszélye a méhszáj vizsgálatnak? 2. mi a jellemzõbb, hogy van tünete a méhszáj nyílásnak vagy az, hogy nincs? 3. Van olyan, hogy nyílik a méhszáj, és nem veszik észre, és nem is okoz gondot?Pár napon belül tervezem, hogy elmegyek nõgyógyászhoz, de elõtte jó lenne olvasni tapasztalatokat. Egyébként a legutóbbi felerõsödõ görcsöknél indult látványos növésnek a hasam, arra gondoltam, hátha most is egy ilyen szakasz jön....

Legjobb válasz: Elvileg a méhszáj kinyílásának nincsenek tünetei. Inkább a szalagok húzódását érzed. Én is szinte egyfolytában érzem (21. hét) ezeket a görcs féléket.

Elvileg a méhszáj kinyílásának nincsenek tünetei. Inkább a szalagok húzódását érzed. Én is szinte egyfolytában érzem (21. hét) ezeket a görcs féléket.
Enyhe görcs, aminek Te nevezed, egész terhesség alatt teljesen normális. Bár az én szótáramban ez a kettõ nem illik össze, mert a "görcs" egy borzasztó erõteljes valami, amibõl kiegyenesedni sem tudok, gondolom Te nem errõl beszélsz, hanem egy kis hasfájásról inkább. A méhszáj nyílását nem lehet érezni, de ennyi idõs terhesen nem is nyílik az még. (Ha mégis igen, akkor ott nagyon nagy a baj, de ezt nem is folytatom, mert biztos nem errõl van szó a leírtak alapján!)
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban nem nagyon létezik olyan, hogy " enyhe görcs". Egy átlaog napomon - akkor nevezzük - enyhe húzódás szerû érzéseim vannak, hol intenzívebb, hol gyengébb, de van néha görcs is, és nem enyhe, hanem tényleg görcs, amikor nem tudok állva maradni, sem aludni. Jópár ilyen is volt már az elmúlt 19 hétben.
A kérdező hozzászólása: De maga a méhszáj ellenõrzése/vizsgálata egyébként veszélytelen?
Igen, veszélytelen. Mondjuk van különbség aközött, ahogyan orvos és orvos vizsgál, de azért alapjáraton a méhszájnak semmi baja nem lesz egy vizsgálattól. Az én orvosom a 36. héttõl mondta azt, hogy õ nem vizsgál kézzel többet szülésig, kivéve persze ha valami panaszom van odalenn, de ha nincs, akkor inkább hozzá sem nyúl, nehogy még véletlenül is megbolygasson valamit, de õ nagyon természetesség párti, szereti, ha a szülések maguktól indulnak be, és olyan tempóban haladnak, ahogy, szóval õ minden téren tartózkodik a mesterséges beavatkozásoktól, csak a minimumot csinálja...
Szia!Nekem nem volt semmilyen tünetem, és 25 hetesen már nyitva volt teljesen a külsõ méhszáj, így bent feküdtem a kórházban 2 hétig infúziót kaptam, Ha csak a külsõ méhszáj van nyitva az még nem gond, de akkor sem szabad magad megerõltetni, pihenni kell sokat, mert igen van veszélye, méghozzá a koraszülés, nekem is azt mondták, hogy így tuti korábban szülök majd, de csak egy nappal szültem elõbb kiírtnál.Ne aggódj, fõ a nyugalom!!
Szia! nekem 18 hetes terhesen 2 ujjnyira volt nyitva a külsõ méhszájam 32 hetesen már a belsõ is kinyílt. Magnéziumot emeltek mind két esetben és szigorú ágynyugalom. A koraszülés elkerülése végett. Most 36 hetes terhes vagyok, még egy hét és már nem számítana koraszülöttnek a pocaklakom :)

Milyen tünete van annak ha a szív be van gyulladva? és egy 13 évesnél nemlehet veszélyes?

Legjobb válasz: Szívbelhártya gyulladásról már hallottam, de nem tudom mik a tünetek. Keresd meg a googliban.

Szívbelhártya gyulladásról már hallottam, de nem tudom mik a tünetek. Keresd meg a googliban.
sõt szívizom gyulladásról is. Ezek a gyulladások általában megfázás szövõdményei lehetnek.
A szívizomgyulladás nagyon súlyos betegség. Egy barátom 17 évesen ebbe halt bele.
A kérdező hozzászólása: értem... megvagyok fázva... és lehet h az a bajom...X_X és ha szivizomgyulladásom van hol fáj??
A szíved, a bal oldalad egészen a válladig, és a bal karod.
A kérdező hozzászólása: értem a szivem bal oladala szoktott fájni+a szegcsontom körül vagy hol meg a tüdõm mindkét tüdõm...akkor az annak a jele??

Szoktátok tisztíttatni az injektorokat? Milyen tünete van annak ha az injektorokat tisztítani kell?

Legjobb válasz: egyenetlen a motor járása esetleg kihagy az egyik henger alapjárat nem stabil meg még sok mást is okozhat vannak injektor tisztító adalékok STP stb ezeket a tankba kell önteni de benzinszûrõ eldugulása is járhat hasonló tünetekkel én mostanában E85-öst tankolok felesbe a kocsiba benzinnel és a múltkor nem volt kút és a sima benzinnel mintha finomabban járt volna a gép lehet az Etanol is ilyen hatású egyébként mi a gond a kocsival?

egyenetlen a motor járása esetleg kihagy az egyik henger alapjárat nem stabil meg még sok mást is okozhat vannak injektor tisztító adalékok STP stb ezeket a tankba kell önteni de benzinszûrõ eldugulása is járhat hasonló tünetekkel én mostanában E85-öst tankolok felesbe a kocsiba benzinnel és a múltkor nem volt kút és a sima benzinnel mintha finomabban járt volna a gép lehet az Etanol is ilyen hatású egyébként mi a gond a kocsival?

Milyen tünetei vannak annak ha valakit megszállt az ördög?

ez a kifejezés mit takar pontosan?

Legjobb válasz: a fenti tünetek mint egy bárányhimlö,vagy alergia akkor minden himlöset vagy alergiás emberet megszállt az ördög?

a fenti tünetek mint egy bárányhimlö, vagy alergia akkor minden himlöset vagy alergiás emberet megszállt az ördög?
mindig az létezik amiben hiszel, aki budhßaban hisz annak az létezik, aki istenben annak az léztezik. ha abban hiszel hogy létezik ördög aki felelös minden rosszért, vagy isten aki minden jóért felelös, akkor ha valami rossz történik vagy valaki rosszat tesz körülötted akkor azt hiszik az emberek hogy megszállta az ördög. ha nem hiszel ördögben akkor azt mondod erre a személyre hogy rossz ember. ez csak attól függ miben hiszel. amúgy a biblia szerint nincs ördög vagy sátán.
Semmilyen és semmit. Ilyen nem létezik.
Az elozo valaszadonak (kerdezonek): termeszetesen ha valaki baranyhimlos, lehetnek ilyen tunetei de nem feltetlen szallta meg az ordog. A pap viszont el tudja ezt donteni.
Szavazzatok le de ez akkor is hüyleség.Ennyire lenézitek szerencsétlent?!Megmondom neki :D Akkor én is éppen ördögszállta vok, mert gyógyszerallergiám van, ezáltal vörösre vakarom magam, és éppen tegnap hánytam, +ma egész nap fájt a fejem a hõmérséklet változástól...de ha gondolod holnapra belézasodom neked, , am komm beteg vok...ekkora hüyleséget ááá pontozzatok le érte...
A tünetek: laz, fejfajas, esetleg kiutesek a börön vagy börpir. Hanyinger, hasmenes egyes esetekben elofordul de nem feltetlenul jelentkezik. A fenti tünetekkel erdemes paphoz fordulni.
Felpattan a fotelból, és azt kiabálja h EKSZÖZÁÁÁJZ BÚÚÚÚK
Ördögûzés Emily Rose üdvéért c. film Ja am az nem vicc film. Nem kitaláció az a durva. Tényleg megtörtént!
Nézd meg az Ördögûzés Emily Rose üdvéért c. filmet... XD
Március 3-án írtam a kérdezõnek egy olyan választ, amely logikus, de úgy látom, hogy nem volt hasznos. Sajnálom, pedig a tapasztalatom szerint így van. Ha továbbra is érdekel, ismét arra kérlek, Kedves Kérdezõ, hogy olvasd el.
Angol szavakat mondasz és a fehérvári Auchanbõl akarsz biciklit vetetni a szüleiddel. http://uk.youtube.com/watch?v=O6L6rYTh2Cg
A kérdező hozzászólása: és szerinte minden rendben:P
A kérdező hozzászólása: pár hónapja:D
A kérdezõnek: Ha + kérdezed, hány feje van a 7 fejû sárkánynak, a válasz egyszerû , 8. Pszichiáter, ideggyógyász és hasonló agy turkász mikor látott???
A Biblia azt írja, Júdásba belement az ördög. Nem kezdett el "furcsán"viselkedni, de elárulta Jézust. Azonban ahol a Bibliában "ördögöktõl megszállt"van, ott az eredetiben démonok vannak írva!!! Démonok megszállhatnak ember(eke)t, és nagyon változatosak a tünetei: lásd: Márk evang.5.rész, 1-13ig., Máté evang.17.rész, 15-21ig.Márk evang.9.rész, 17-18 (itt a néma lélek eredeti fordításban: Néma gonosz szellem, vagy démon).Persze van, amikor nem ennyire látványos. Rengeteg tünet lehet még, ami nem látszik. Pl. a skizofrénia; amikor az embernek két éne van: ezek is démonok, amik elnyomják az ember igazi személyiségét. Lukács evang.4.rész, 31-36ig. Amíg az az ember nem találkozott Jézussal, semmi nem látszott rajta, mégis volt benne gonosz szellem. Szóval a Biblia tele van ilyen történetekkel; ha érdekel a téma.
A kérdező hozzászólása: ez beteg link :D
Imádkozik, templomba jár és azt mondja magáról, hogy hisz a bibliai SátánIstenben és Jézusban. Bõvebben Itt: Kik is a valódi sátánhívõk, sátánisták? Azok, akiknek a Sátán egy mese, vagy mítoszalak, vagy azok, akik éltetik a mítoszát, meséjét? Ugye milyen mulatságos, hogy tudományos szempontból a keresztények tekinthetõk sátánistáknak. ... http://vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article..
ki tudja, lehet hogy a paphoz is kell mennie, vagy inkább hivatni :D:D:D:D:D:D:D:D Egyébként felettem kettõvel írta a válaszadó meg azt, hogy mik a "tünetei" a megszállotságnak, s nem értem, hogy miért lett szegény nullára értékelve!
A 4. válaszolónak: Ha ezek a tünetek jelentkeznek valakin, inkább az orvoshoz kellene fordulnia , nem a paphoz!:) ))))
Úgy emlékszem fizikailag kárt tesz magában, esetleg másokban, latinul beszél, megszállott tekintete van, kiszámíthatatlan, féli Jézus nevét és a feszületet, ha csak lehet bemocskolja, ami szent, fél-igazságokat hirdet.
A kérdező hozzászólása: hát ti teljesen hülyék vagytok ha megkérdezem hány feje van a hétfejû sárkánynak akkor közlitek velem hogy nem léteznek hétfejû sárkányok? a kérdésre válaszoljatok, ne poénkodjatok és hülyeséget írogassatok.
A kérdező hozzászólása: úgy kérdezem hogy a néphit vagy akármi szerint milyen tünetei vannak
A kérdező hozzászólása: aha, bocs, akkor én találtam ki. létetik vagy sem, akkor a kitaláció szerint milyen tünetei vannak
Ha létezik, ha nem (én ezt nemtudhatom) egy filmben ezeket a tüneteket sorolták: A pupilla 11 cm-nél nagyobbra tágul, többnyelven beszél (ha több démon szállja meg akkor több hangon is), olyan dolgokról tud amiket neki nem mondtak el, olyan embereket felismer akiket még soha nem látott. Hogy ebbõl mi igaz mi nem azt nemtudom. :)

Milyen tünetei, fenyegető jelei vannak annak, ha vetélés nélkül meghal a baba?

Azoktól kérdezem, akaiknek meghalt a babájuk és nem volt vetélés, hogy semmit nem vettetek észre? Mert én is folyton ett?l rettegek, egy munkatársam is így járt.

Legjobb válasz: Vetélés nélkül nem tud meghalni a baba, mert azt hívják vetélsnek, amikor a méhben meghal. Az más kérdés, hogy van, aki nem veszi észre. De akkor meg nyilván azért nem veszi észre, mert nincsenek tünetei.

Vetélés nélkül nem tud meghalni a baba, mert azt hívják vetélsnek, amikor a méhben meghal. Az más kérdés, hogy van, aki nem veszi észre. De akkor meg nyilván azért nem veszi észre, mert nincsenek tünetei.
nem hiszem, hogy anélkül elvetélnél, hogy észre vennéd, ezt max a terhesség elsõ néhány hetében lehetséges, de ha idõsebb biztos észre veszed.ha nem érzed a mozgását akkor okvetlen menj dokihoz.én nem éreztem szombaton, és mondtam, hogy ha vasárnap se érzem akkor elmegyek dokihoz, de hál istennek csak aludt, de ha nem érzed akkor doki, hogy megnézze a szívhangot.vagy a véldõnõ is megtudja nézni.
Szia.Tényleg mindíg arra figyelj, hogy mozogjon.Múlt csütörtökön nekem is alig mozdult, megvoltam ijedve.Szerencsére pénteken visszamelegedett.valószínü, hogy kivolt fáradva, mert elözö két nap meg szinte meg sem a´llt.Ha már ma´sodik nap nem érzed a ozgásokat, menj orvoshoz.Az a legbiztosabb. Vigyázz magatokra, és ne idegeskedj. 26hetes kismama.
Remélem hogy nem ijesztelek meg ezzel de én 8 hetes terhesen vesztettem el a magzatom és nekem semmilyen vérzésem nem volt nem vetéltem el, hanem végül a doki "vette" el a babát.Én annyit éreztem hogy már nincs hányingerem nem vagyok válogatós a kajában( pedig elõtte nem tudtam hogy mit egyek).Meg volt egy kis félelem érzetem hogy valami baj van.aztán az ultrahang vizsgálat megmutatta hogy nincs szívhangja a babának és nem nõtt semmit sem.De ne izgulj mert ez csak árt a babának vigyázz magadra.
En 9hetesen mentem az orvoshoz nagy orommel, de siras lett a vege, mert a petezsakomban csak egy halvany golyocska volt:((( Semmit nem ereztem fizikailag, de a fejemben ott motoszkalt a gondolat, h lehet h baj van...Sajna igy is lett, nem kívanom senkinek ezt az erzest, de ne agyalj ezen, mert én is allandoan ezen rágodtam!

Ha egy kutyának belső sérülései vannak annak milyen jelei, tünetei vannak? ÉS annak ha a lábában elszakad egy ízulet vagy valami?

Legjobb válasz: Ízületszakadás baromira fáj, és bedagad. Egy kutyánál is észre lehet venni ezeket a jeleket. A belsõ vérzés már nehezebb, elvileg az is fáj, de nem biztos hogy annyira, hogy észrevennétek. Figyeljétek hogyan viselkedik, pár óránként keltsétek fel esetleg éjszaka megfigyelés miatt.

Ízületszakadás baromira fáj, és bedagad. Egy kutyánál is észre lehet venni ezeket a jeleket. A belsõ vérzés már nehezebb, elvileg az is fáj, de nem biztos hogy annyira, hogy észrevennétek. Figyeljétek hogyan viselkedik, pár óránként keltsétek fel esetleg éjszaka megfigyelés miatt.
Az állatok gyakran ugyanúgy mutatják a betegség és sérülés tüneteit, mint az ember, s sokszor emberi gyógyszereket kapnak azokra.(kivéve persze, hogy nem mindíg panaszkodnak) Sokféle külsõ jele lehet annak, ha a kutyádnak belsõ vérzése van/lehet: (persze befolyásolja a jeleket a sérülés helye is) pl.: a széklete sötét/fekete (szurokszerû)(ez biztos jele a bv-nek) -ha gyomor táji a baj, akkor: puffadás, kemény has, ájulás, levertség, bágyadtság -gyengeség -ha véreset pisil a kutya:a vizeletben levõ vér a vesébõl, a vesemedencébõl, a húgyvezetékbõl, a húgyhólyagból és a húgycsõbõl származhat. -Belsõ vérzések: testüregbe vagy a szövetek közti résekbe történõ vérzés, mely lehet oly nagymennyiségû is, hogy végzetessé válik. Tünetei tompa, erõs behatás után szintén levertség, szapora, könnyen elnyomható pulzus, nehézlégzés. A belsõ vérzésnél nagyon nagy fájdalmai lehetnek szegény kutyusnak, és pár nap alatt egy kis vérzés is kritikussá válhat! Szóval a tényleg bv-je lenne, akkor azt mindenképpen észrevennéd!És ezesetben AZONNAL VIDD orvoshod "kisbarátod"! Bár, azért jó volna tudni, mi történt vele..hogy kizárjunk dolgokat. Elszakadt ízületrõl még nem hallottam, csak ínszalagról.Ha az szakadt el neki, biztos, hogy nem tudna a lábára állni.De az csak lehet zúzódás is, akkor is húzhatja.Ezt csak állatorvos tudja 100%megállapítani, szintúgy, mint a bv-t. Remélem nincs komoly baja a kutyádnak! Üdv: -Picúr-
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat egyik tünet sincs a bv-re úgyhogy csak szerintem kisebb zúzodás a bal lábán.Mára már egészen jól lett, de azért még várok válaszokat.
Azért én megnézetném egy állatorvossal, biztos ami biztos, nehogy valami komoly baja legyen...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!