Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetei annak, hogy ha a (4 db)

Milyen tünetei van annak, hogy ha a szervezet nem termeli azt a sárgatest hormont, ami a beágyazódáshoz kell? Mivel lehet kezelni, és milyen vizságalattal szűrik ki?

Legjobb válasz: Az orvos ír fel sárgatesthormon tablettát és akkor minden rendben lesz. Amúgy ez a terméketlenség leggyakoribb eõfordulása, de orvosolható:) Tünete az lehet ha teherbeesel és az elsõ pár hétbe elvetélsz vagy nem esel teherbe 1-1,5évig. De ne aggódj van rá megoldás! Sok sikert!

Az orvos ír fel sárgatesthormon tablettát és akkor minden rendben lesz. Amúgy ez a terméketlenség leggyakoribb eõfordulása, de orvosolható:) Tünete az lehet ha teherbeesel és az elsõ pár hétbe elvetélsz vagy nem esel teherbe 1-1, 5évig. De ne aggódj van rá megoldás! Sok sikert!

Ha valakinek a tüdejét el találja egy lövedék, annak milyen tünetei vannak, hogyan gyógyítható?

egy könyvet írok és ehhez lenne szükségem némi információra. érdekelne hogy ha például a középkorban hogyan kezelték az ilyen mellkasi sérüléseket-ha jól tudom ezt légmell-nek hívják. vagyis arra lennék kíváncsi h a modern kórházi cuccok nélkül mit tudtak kezdeni egy mondjuk nyívessző által okozott sérüléssel, amikor nyílvesszővel/lándzsával mellkason lőnek/szúrnak egy éppen harcoló katonát, az még tovább tudja folytatni a küzdelmet? mivel lehet gyógyítani utána mindenféle szuper cuccok nélkül...

Legjobb válasz: Régen, ha tüdõsérülése volt valakinek, nem sok mindent lehetett érte tenni, valószínûleg elvérzett, már ha komolyabb ér sérült. A tünetek valószínûleg vérköpés/köhögés lehetett, golyónál is ugyanez. Ha szerencsés volt az a régen élt katona, akkor túlélhette, méghozzá úgy, hogy az a tüdõ, amelyik sérült, az összeesett, majd elhalt, de a másik tüdeje ellátta késõbbiekben az oxigénfelvétel feladatát. Gyógyítani, maximum kötözésekkel tudták, gyógynövényekkel/fõzetekkel, az általános közérzet erõsítésére.

Régen, ha tüdõsérülése volt valakinek, nem sok mindent lehetett érte tenni, valószínûleg elvérzett, már ha komolyabb ér sérült. A tünetek valószínûleg vérköpés/köhögés lehetett, golyónál is ugyanez. Ha szerencsés volt az a régen élt katona, akkor túlélhette, méghozzá úgy, hogy az a tüdõ, amelyik sérült, az összeesett, majd elhalt, de a másik tüdeje ellátta késõbbiekben az oxigénfelvétel feladatát. Gyógyítani, maximum kötözésekkel tudták, gyógynövényekkel/fõzetekkel, az általános közérzet erõsítésére.
A kérdező hozzászólása: de én ilyen macgyver módszerekre gondoltam h csövet dugnak bele meg leragasszák a sebet ilyenek...
Középkorban, meg még régebben, nem nagyon voltak csövek, amit dugdoshattak a mellkasba, sõt nem is nagyon tudtak errõl. Viszont, ha a modern idõkben játszódik a könyved, akkor keress rá az aktuális probléma megoldására, modern orvoslás szerint és használd a fantáziádat.
A kérdező hozzászólása: a közeljövõben játszódik, de egy katasztrófa következtében már nincs áram, meg mentõkészülékek
A kérdező hozzászólása: hát keresgéltem már , és találtam is le írásokat errõl. tudod azok a szakszavak amiket ezekben használnak enm éppen közérthetõek, vagyis én alig értettem belõlök 1 mukkot :P
A kérdező hozzászólása: egyébként aki olvasgassa ezt az oldalt sok hasznos infóhoz juthat hozzá :)
Olvasgassa? És könyvet akarsz írni?
Errõl a régi vicc jutott az eszembe: csata után a szanitécek szedik össze a katonákat. Találnak egyet, akibõl sündisznóként áll ki a sok nyílvesszõ meg dárda, de még él. A felcser megkérdezi tõle: -És mondja, fiam, nem fáj ez magának? -Á, csak ha röhögök.

Szerintetek vemhes a nyuszim vitük pároztatni 17-18 adikán és most 27-edike van és ha hozzá nyulok a hasához harap és mórog milyen tünetei vanak anak hogy kölykezö a nyúl?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül fedezte be a bak. De ha valóban vemhes lassan látszódik majd a hasán. Teltebb lesz és "húzódik" lefelé. Nagyon nehéz rajta észrevenni, az enyémen az utolsó hétben látszódott meg.

Nem feltétlenül fedezte be a bak. De ha valóban vemhes lassan látszódik majd a hasán. Teltebb lesz és "húzódik" lefelé. Nagyon nehéz rajta észrevenni, az enyémen az utolsó hétben látszódott meg.
A kérdező hozzászólása: Oké köszi
Akár álvemnhes is lehet. Ha fészket épít, az már jó jel, de a biztos csak az, ha megfial. :)
A kérdező hozzászólása: Még 20 napp kell hogy le kölykezen nem?
Kb hat és fél hétig vemhes a nyúl.a fészeképítést ritkán kezdik el egy héttel az ellés elõtt.ha nagyon kíváncsi vagy, hogy vemhes-e, akkor meg tudod te magad is nézni az ellés elõtt egy héttel már jól kitapinthatók a fiókák.fogd meg a nyúl grabancát, a másik kezeddel tapogasd a hasát.a hátsó lába közti részen, ha mogyorónyi golyókat érzel, akkor bingó!legyél kíméletes, nehogy vetélés legyen a vége.
Utolsó: azért nem ajánlom, hogy a kérdezõ nyomorgassa a nyulat. Kérdésébõl ítélve nincs túl sok tenyésztési tapasztalata. A nyúlnak se kellemes, inkább hagyd békén és majd kiderül, vemhes-e. És egy tanács: hozzáértés nélkül ne nagyon szaporítsd a nyulad!

Ha leesett a gyerkőc, beütötte a fejét, de nem viszem el orvoshoz, mert nem gondolnám hogy kellene, nincs tünete, de mégis agyrázkódása lenne, annak milyen következményei vannak lehetnek? (nem tünetekre gondolok)

Legjobb válasz: ha valamiért bekerül a korházba s visszavezetik arra hogy te mint szülö nme vitted el doktorhoz, emiatt rosszabodott az állapota,, súlyosabb esetbe eljárás alá vonják a szülöt.

ha valamiért bekerül a korházba s visszavezetik arra hogy te mint szülö nme vitted el doktorhoz, emiatt rosszabodott az állapota, , súlyosabb esetbe eljárás alá vonják a szülöt.
de ha te vagy az aki kiirta hogy a gyermek leesett és a csempébe beleütöte a fejét és még mindig emiatt aggodsz ??? én ezért vittem azonnal az ügyeletre majd a sürgösségi traumatologiára majd koponya ct re biztos ami biztos alapon semmi baja nem lett a manomnak de inkább ez a tortura minthogy a végén egy óriási koponya ödéma miatt veszélyeztettem volna ygermekem
Ha eszméletvesztése volt, azóta fáradékony, sokat alszik, a pupillái feltûnõen tágak, étvágytalan, hány, szédül, zúg a füle - ezek az agyrázkódás tipikus tünetei, bármelyik jelentkezik, orvoshoz kell menni. Ha nincs pukli, de véraláfutás keletkezett, ez koponyatörésre, repedésre utalhat, szintén orvoshoz kell menni. Ha elmulasztod, büntetõjogilag felelõsségre vonnak, az orvos abban a pillanatban köteles értesíteni a rendõrséget, ahogy kiderül a baj. Börtönbüntetést, illetve a gyermek felügyelet alá helyezését vonhatja magával.
hát ..... gondatlanságbol elkövetett kiskoru veszélyeztetetsége
Szerintem ha csak sírt egy kicsit, és utána rögtön ment, mintha mi sem történt volna, akkor biztosan nincs komoly gond! Hidd el, hogy ilyen esetben (ha nincs tünet), az orvos se csinál semmit! Ha van tünet, akkor is csak megröntgenezik és befektetik megfigyelésre - de gyógymód nincs az agyrázkódásra, csak a fekvés, azt meg otthon is tud! Elsõ alkalommal pl. haza is küldtek a balesetibõl azzal, hogy 24 órán át figyeljem, és pihenjen sokat. Ha zavart, hány, akkor menjünk csak vissza!
A kérdező hozzászólása: igen nem tünetekre hanem szövõdményekre gondoltam :) bocs ha nem fogalmaztam helyesen. Nekünk a homlokát ütötte meg van is pukli nem kicsi már kicsit be is lilult, kell orvoshoz vinni?
Ahol pukli van, ott gond nincs!
Az agyrázkódás tünetei a baleset után két napig figyeld: feltûnõ aluszékonyság, hányás. Fõleg az utóbbi. Ha elkezd hányni azonnal vidd kórházba, mert, aztán, ha nem kezelik akár halál is bekövetkezhet, de, alapból elég az otthoni megfigyelés: ha az esés után azonnal felsírt, akkor feltehetõen nem vesztette el egy pillanatra sem az eszméletét, és akkor nem volt olyan nagy az ütés.
"aztán, ha nem kezelik" - az agyrázkódást kórházban sem kezelik. Mi most voltunk agyrázkódással kórházban, és csak megfigyelték (õ hányt is, azért kellett befeküdni). Az agyödéma az, amit "kezelnek", azonnali mûtéttel. Én is azért vittem be a gyereket, mert tudom, hogy agyrázkódás után van egy nagyon-nagyon minimális esélye az agyödémának is, és olyankor minden perc számít. De ez nagyon ritka, és a sima agyrázkódásra nincs más gyógymód, csak a pihenés, alvás...
nem tünetekre gondolok) te irtad ezért irtuk a büntetjogi felelösségrölte kérted ne a tüneteket
Bocs, de az orvos se veszi észre! Sajnos :( Én vittem 2 gyereket háromszor is, mert leesett. Az egyiket kétszer a másikat egyszer. Ráadásul a nagy lóról esett le oktatás közben (orrából ömlött a vér bedagadt). Egyiknek se a 3 alkalomból hangsúlyozom egyetlenegyszer sem csináltak semmi vizsgálatot. Megnézték jókedvû, nem vesztette az eszméletét? Figyelje anyuka otthon..ennyi volt. :( A kicsi 2 hósan esett le az ágyról, ki gondolta hogy ennyi idõsen az ágy közepérõl lefordul, amíg kimegyek a tápszerért. Hát megtörtént. Neki sem csináltak semmit. Egyszer pedig a bébikomppal fordult szó szerint fejre, akkor se néztek rajta semmit, csak megtapogatta a fejét. Én nem tudom hol csinálnak ct-t de hogy itt nem az biztos.
Igen, lehet, hosszasan leírtam a tüneteket, de lehet koponyaûri vérzése, amit te a büdös életben nem veszel észre, csak mikor már késõ....
A kérdező hozzászólása: sírni sírt pár percig, megnyugtattam aztán ment tovább mintha mi sem történt volna
A kérdező hozzászólása: nem az én kérdésem de az enyém is esett és ezért kérdezem, nem az érdekel hogy velemi mi lesz büntetõ jog meg hasonló, a gyerek a fontos hogy neki lehet e olyan sérülése ami ebbõl eredendõ
Hogy reagált rá a gyerkõc? Sírt rögtön? Nem vesztette el az eszméletét, akár csak rövid idõre? (Rongybaba-effektus.) Utána nem volt "zavart", nem hányt? Ha ilyen nem volt, Lehet amúgy agyrázkódása "tünet" nélkül is. Ilyenkor csak abból tudod, hogy aluszékonyabb utána egy napig - az ilyen baleset után pihenni kell, fekvõ helyzetben! Koponyaröntgent szoktak csinálni (CT-t ilyen esetben nem), hogy nincs-e repedés, mert az növeli a kockázatot. Ha nincs, akkor vagy hazaküldik, vagy egy nap pihentetés, kórházi megfigyelés. (Kétszer volt agyrázkódása a gyerekemnek, sajnos nagyon rossz a mozgáskoordinációja, mindig "fejre esik", nem támaszt ki, onnan tudom ezeket.)
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0905/145842/20090127_agyrazkod.. Ebben írnak a következményekrõl és a gyermekbalesetekrõl is.
16-os vagyok, bocsánat kedves 17-es válaszoló, hogy nem volt elég szakszerû a megfogalmazásom, arra gondoltam, amit te írtál, a lényeg, hogy ez az állapot akkor alakulhat ki, ha nagyon beütötte a gyerek a fejés és az ütés következtében duzzanat alakul ki, ami miatt az agy eékezd "kiterjedni" az agytörzs felé, és elõbb a hányásért felelõs központot éri el, aztán letfontosságú életfunkciókért felelõs területet és ez a gáz. Ezért az elsõ tünet a hányás. Most sem fogalmaztam valszeg szakszerûen, mert nem vagyok orvos, de tudom, hogy valahogy ilyen a mechanizmusa a dolognak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!