Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetei a toxoplazma fertőzésnek (3 db)

Milyen tünetekkel jár a toxoplazma-fertőzés?

Legjobb válasz: Jobb ha egy orvost kérdezel, de szerintem influenza jellegû lehet.Nem tudok többet segíteni.Szia :házimano

Jobb ha egy orvost kérdezel, de szerintem influenza jellegû lehet.Nem tudok többet segíteni.Szia :házimano
Enyhébb influenza, vagy egy erõsebb megfázás tüneteivel jár. Kicsi láz, orrfújás, fáradság, esetleg enyhe izomfájdalom. Tehát igazából senki nem gyanakodna toxoplazmára, ha elkapná. Ha van otthon kutyád, macskád vagy más szõrös állatod, akkor érdemes kérni egy szûrést, hogy átestél-e már rajta korábban. Mindenesetre ne te takarítsd az állatodat és mindig alaposan moss kezet a simogatás után és ezt követeld meg a környezetedtõl is. Én még a nyuszikáimat sem takarítom már, pedig róluk szó sem volt a betegséggel kapcsolatban. Egyébként fõleg macskáktól lehet elkapni és egy parazitafertõzés, ami az állatok vizeletében van.
http://www.vital.hu/themes/baba/women4.htm itt megtalálod a választ

Milyen tünetei vannak a toxoplazma fertőzésnek? Csak vérvétel mutatja ki?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem valószínû azért küldenek vérvételre..egy 17 hetes kismama:)

Szia! Szerintem valószínû azért küldenek vérvételre..egy 17 hetes kismama:)
Nincs tünete. Egy felnõtt ember észre sem veszi, csak a babára veszélyes, ha terhesség alatt kapod el. Ha elõtte túlestél rajta, semmi baj nem lehet. Ezt nézik a vérvétellel.

Milyen tünetei vannak a toxoplazma fertőzésnek?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam rád nézve tünet mentes.De a neten nézz utánna

Én úgy hallottam rád nézve tünet mentes.De a neten nézz utánna
Semmilyen. Nincsenek tünetei, éppen ezért olyan veszélyes a magzatra nézve. Én mindenképpen ajánlom a szûrést, jelenleg 2000 Ft-ba kerül, és a többi laborvizsgálattal együtt megnézik, nem kell a kismamát emiatt külön is szurkálni!
Hasonló az influenzáéhoz.Sõt majdnem ugyanaz.
EGy felnõtt tünetmentesen vészeli át, észre sem veszi, ezért nem tudjuk, hogy átestünk-e rajta. A pici magzat számára veszélyes. Van ahol ingyen szûrik-korháza válogatja.. És szûrik a manyekot is, de csak akkor érdemes, ha bent van és nem engeded ki, mert ha kint van , akkor bármikor lekaphatja õ is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!