Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetei a felfázásnak (4 db)

Milyen tünetei vannak a felfázásnak?

Kb 3 napja kellemetlen erzesem van a hasamban, mintha valami rosszat ettem volna, de odafigyelek nagyon, hogy mit eszek es mikor pisilni megyek az nem faj, szoval ez meg akkor lehet felfazas?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy felfázás, olyankor derékfájás, menzesz jellegû alhasi fájások és fájdalmas pisilés a tünet. Inkább gyomorrontás lehet, vagy a hormonok is okozhatnak fura érzéseket.

Nem hiszem, hogy felfázás, olyankor derékfájás, menzesz jellegû alhasi fájások és fájdalmas pisilés a tünet. Inkább gyomorrontás lehet, vagy a hormonok is okozhatnak fura érzéseket.
Nem valószínû. Ha a szokottnál jóval gyakrabban meg kell látogatnod a mellékhelyiséget - akár óránként többször is, mert erõs vizelési ingert érzel -; ha fáj a hasad, és mindemellett a pisilés égetõ fájdalmat okoz, szinte biztos lehetsz benne, hogy a tüneteket hólyaghurut okozza. A "felfázás" elnevezés népi, a hólyaghurut a húgyhólyagot bélelõ nyálkahártyának a gyulladásos megbetegedése. Ezt a gyulladást az esetek túlnyomó többségében bakteriális fertõzés okozza. Ez érintheti csak a hólyagot, de súlyosabb vagy elhanyagolt esetben - felszálló fertõzés formájában - a húgyvezetékeken át elérheti az egyik, illetve akár mindkét vesét is. Ilyenkor már vesemedence-gyulladásról is beszélünk. A népi elnevwezés onnan ered, hogy a lehült testrész (hideg kövön üldögélés) immunitása csökken és utat enged a kórokozóknak.
Ez biztos nem az. Ha fel vagy fázva, általában csíp, amikor pisilsz, és elég gyakran is kell menni. Ha pedig elhanyagolod, akkor a derekad is fáj, és az nagyon rossz tud lenni.

Milyen hamar jelentkeznek a felfázás tünetei?

Tegnap éjjel alul voltam öltözve, a vizes f?ben gázoltam szandálban stb.. Soha nem fáztam még fel, ha most igen akkor milyen hamar fognak jelentkezni a tünetek?

Legjobb válasz: Már jelentkeztek volna.

Már jelentkeztek volna.
felfázás nevû betegség nincs...a húgyúti bakteriális fertõzést/hólyaghurutot szokták ilyen néven illetni...de szandálban való vizes fûben mászkálástól bakteriális húgyúti fertõzést még senki nem kapott...
A kérdező hozzászólása: A felfazast, avagy holyaghurutot okozhatja megfazas, tehat nem csupan bakterialis eredetu lehet. A szandalban setalgatastol siman felfazhattam. Az elsonek koszonom a valaszat
Mindig kell kórokozó a "felfázáshoz" vagy hólyaghuruthoz. A hideg környezet, csak hajlamosít. Ha érzed a tüneteket és elmész egy vizeletvizsgálatot adni, tele lesz bacival a vizelet. Erre adják az antibiotikumot. Egyébként már jelentkezett volna a tünet ennyi idõ után.
a megfázás légúti betegség, nincs köze a hólyaghuruthoz...ha a vesédet kirakod hidegbe, akkor hajlamosít hólyaghurutra, mert kevésbé ellenálló a szervezeted bacik ellen...de szandálban való sétálgatástól a vizes fûben még senki nem kapott hólyaghurutot ;)

A felfázásnak milyen tünetei vannak?

Legjobb válasz: Pisiléskor égõ, csípõ érzés.Esetenként legszivesebben "visszatartanád".Alhasi fájdalmak is kisérhetik.

Pisiléskor égõ, csípõ érzés.Esetenként legszivesebben "visszatartanád".Alhasi fájdalmak is kisérhetik.
Szokatlan folyás jelenkezése(színe, szaga)alhasi fájdalom, esetleg szúrkáló jellegû, lehet deréktáji fájdalom, és ha a húgyutak is érintettek akkor a fájdalmas, égõ vizeletürítés (ha a húgycsõben van fert, akkor elején csíp, ha a hólyag érintett, akkor a vizelet végén érzel fájdalmat.)Lehet véres is.
Nem tudsz felállni a wc-rõl, mert nem tudod visszatartani a vizeletet. Ciprobay nevû antibiotikum a nyerõ. Legalábbis nálam...


Milyen tünetei vannak a felfázásnak? Következmény?

Sokszor hallottam már lányokat panaszkodni a mosdóban, hogy felfázott és miylen kellemetlen.. Érdekelne miben nyilvánul ez meg.

Legjobb válasz: Köszönöm, most már értem. Szerencsére én nem szenvedek ebben, lekopogom, még sosem volt ilyen bajom. Megfogadtam már régen édesanyám tanácsát, hogy õsszel-télen-kora tavasszal tûrjem be a derekam meg ilyenek :) Emellett meg próbálok sokat inin, fõként teát vesebetegségek ellen. Köszönöm mégegyszer a gyors válaszokat!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most már értem. Szerencsére én nem szenvedek ebben, lekopogom, még sosem volt ilyen bajom. Megfogadtam már régen édesanyám tanácsát, hogy õsszel-télen-kora tavasszal tûrjem be a derekam meg ilyenek :) Emellett meg próbálok sokat inin, fõként teát vesebetegségek ellen. Köszönöm mégegyszer a gyors válaszokat!
Adj hálát, hogy neked még nem volt ilyened, remélhetõleg nem is lesz. tartsd be továbbra is anyukád tanácsát. én még hozzátenném a meleg pamutharisnyát is nadrág alá.
Szerencsésnek mondhatod magad, hogy még nem voltál felfázva. Én néhány éve voltam és igazán kellemetlen, azóta is emlegetem. Rengetegszer volt pisilési ingerem, és az esetek kisebb részében kellett valóban vécéznem. Sajnos, átterjedt a vesémre és bár pisilésnél nem fájt semmim, de egész nap olyan volt a vesém, mintha baseball ütõvel valaki rávert volna. Nem kívánom senkinek! Anyukád ügyes volt, hogy figyelmeztetett, de te még ügyesebb voltál, mert hallgattál rá!
Állandóan pisilni jársz. Általában így kezdõdik, utána már a vizeletürítés végén kellemetlen, fájdalmas érzés, és az alhasad is fájhat. Valakinek vér is van a vizeletében.
Tünetei elsõsorban a gyakori pisilési inger, és a kellemetlen égetõ érzés, fájdalom közben. Ha nagyon komolyra fordul, átterjedhet a fertõzés a vesékre, vesemedence-gyulladást okozva. Az már nagyon fáj, és azonnal orvoshoz kell vele fordulni, aki antibiotikumot ír fel. Ha rögtön az elején kezelni kezdjük a bajt, elmulasztható és megelõzhetõ a komolyabb probléma, de mindig nagyon vigyázni kell és idejében orvoshoz menni, ha szükséges! Otthoni kezelésként hatásos a kamillatea (ülõfürdõ formájában és belsõleg fogyasztva), gyógynövényboltban kapható gyógynövényes csepp és a vörösáfonya. Ezen kívül fontos a lábak és az alsó testrész melegen tartása, valamint az intim higiénia, megelõzésként is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon fázós vagyok, úgyhogy télen ez, meg a trikó vagy top nálam alap. :) Vigyázzatok Ti is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!