Találatok a következő kifejezésre: Milyen tünetei a cukorbetegségnek (4 db)

Kinek milyen tünete volt a terhességi cukorbetegségkor?

Legjobb válasz: Semmilyen! A vizsgálatkor derült ki.

Semmilyen! A vizsgálatkor derült ki.

Milyen tünetei vannak a cukorbetegségnek?

És aki cukorbeteg, az mivel jár? Úgy értem, milyen az egészsége, mit kell tennie, ennie, innia, táplálkoznia, stb. Ki lehet gyógyulni a cukorbetegségb?l? Vagy aki cukorbeteg lesz egyszer, az élete végéig az marad?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszod!!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!!!


Ha cukorbetegségre gyanakszom, milyen orvoshoz kell fordulnom? Mi a neve, mármint szakmailag? Kell e beutaló, vagy csak ugy elmegyek és elmondom a tüneteket?

Legjobb válasz: a házi orvos fogja megnézni hogy mi a helyzet, meg valószínû úgyis elküld nagy labor vizsgálatra. Szóval irány a körzetihez.

a házi orvos fogja megnézni hogy mi a helyzet, meg valószínû úgyis elküld nagy labor vizsgálatra. Szóval irány a körzetihez.
Mindenképpen háziorvoshoz menj.
A cukorbetegségnek jellegzetes tünetei vannak. Elsõsorban a magas vércukorszint. Ezt a legkönnyebb ellenõrizni. Még orvos sem kell hozzá. Reggel bemész éhgyomorral a patikába, és megméreted a vércukrodat. Ha jól tudom, 300.- huf az ára. Ha 6, 2 alatti értéket kapsz, akkor nem vagy cukorbeteg. Ha magasabb érték jön, akkor sem kell pánikba esni, mert egy mérés nem mérés. Legközelebb elmész a háziorvoshoz, és elmondod neki, hogy milyen értéket mértek a patikában. Onnan õ már tudni fogja, mit kell tennie.
A háziorvos fog beutalni a diabetológus dokihoz. Az elõttem lévõk jól mondják: irány a patika, de az éhgyomrit kiegészítheted azzal, hogy étkezés után két órával is nézetsz vércukrot. Ha kb. 9 fölött kapsz, az már indokol némi óvatosságot, de cukorbetegnek csak 11 felett kiáltanak ki. A reggeli akkor igazán jó, ha 5 alatt vagy akörül marad. Hathoz közelítve azért érdeklõdj dietetikusnál, hogy mit tehetnél a cukorbetegség megelõzése érdekében. Ésszerû diétával remekül karban tarthatod magad! Sokszor csak annyival is, hogy a fehér lisztet teljes kiõrlésûre cseréled, és a hagyományos tészta helyett durumtésztát vásárolsz. A cukrot, amikor csak lehet, helyettesítsd édesítõvel (de ne aszpartamal), vagy xilittel. Ez utóbbi pont olyan ízre, mint az igazi cukor, bár az ára elég borsos. Mindegy, ha cukorbajod lesz, az hosszú távod többe kerül...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!