Találatok a következő kifejezésre: Milyen törvények a vallások (2 db)

Milyen törvények biztosítják a vallások kritizálhatóságát?

Legjobb válasz: Részlet az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 18. és 19. szakaszából. Minden egyénnek joga van a szabad gondolkodáshoz, a szabad vallásgyakorláshoz, a lelkiismereti szabadsághoz. Minden egyénnek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz és a szólásszabadsághoz, ami azt is jelenti, joga van hozzá, hogy ne üldözzék a véleménye miatt, és azért sem, ha határokra tekintet nélkül, bármiféle eszközzel keresi, kapja és terjeszti az információkat és a gondolatokat. Azaz a vallások bírálata, kritizálhatósága, vagy a velük szembeni emberbarát szkepticizmus, ugyanolyan alapvetõ emberi jog, mint a gyakorlásuk.

Részlet az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 18. és 19. szakaszából. Minden egyénnek joga van a szabad gondolkodáshoz, a szabad vallásgyakorláshoz, a lelkiismereti szabadsághoz. Minden egyénnek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz és a szólásszabadsághoz, ami azt is jelenti, joga van hozzá, hogy ne üldözzék a véleménye miatt, és azért sem, ha határokra tekintet nélkül, bármiféle eszközzel keresi, kapja és terjeszti az információkat és a gondolatokat. Azaz a vallások bírálata, kritizálhatósága, vagy a velük szembeni emberbarát szkepticizmus, ugyanolyan alapvetõ emberi jog, mint a gyakorlásuk.

Milyen vallásban van jelen a szeretet törvénye?

Én keresztény vagyok, és kíváncsi vagyok, hogy a többi vallásban van-e ilyen (hasonló) parancsolat. Szeretettel kérem a dühös embereket, hogy ne érezzenek késztetést ide írni :)

Legjobb válasz: Szia! A hinduizmus, krisna tudat, buddhizmus, mazdaizmus, zoroasztriánizmus, szufi, haszid vallások és filozófiák biztosan hirdetik a szeretetet, némelyek univerzalizálva, tehát élõre és élettelenre is kivetítve és mindenféle feltételtõl mentesen értelmezik. A sor nyilván nem teljes, de magam ezekben hasonlóan hangsúlyosnak találtam, mint a kereszténységben.

Szia! A hinduizmus, krisna tudat, buddhizmus, mazdaizmus, zoroasztriánizmus, szufi, haszid vallások és filozófiák biztosan hirdetik a szeretetet, némelyek univerzalizálva, tehát élõre és élettelenre is kivetítve és mindenféle feltételtõl mentesen értelmezik. A sor nyilván nem teljes, de magam ezekben hasonlóan hangsúlyosnak találtam, mint a kereszténységben.
Szívesen! Az elõbbi felsorolásból a manicheizmust kihagytam.
Buddhizmus, hinduizmus és az újpogány vallások némelyike is, például a wicca.
(János 13:34, 35) . . .. 35 Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.” A szeretetet nem csak hirdetni kell, hanem a minden napi életben gyakorolni, annak minden területén, ahogy Jézus tette ez Jézus tanítványainak egyik azonosító jele a sok közül. Katy Weaver
Hát jót mosolyogtam. :) a nullázásod, már egyenesen nevetséges. Sosem zavart, most sem, csak nem értem, hogy a Biblia vers alapján, mi a rossz Még csak azt se írtam oda, hogy "kizárólag" Jehova Tanúi gyakorolják, csak azt, hogy milyennek kell Jézus szerint lenni Ebbõl is látszik, hogy a nullázás nekem és a hitemnek szól. Tegnap az egyik hozzászólásomat nem írtam alá, és 100%-ra pontozták. :) Hát igen... Katy Weaver
Ez engem is érdekelne. Mert ahol a bosszú fontos vagy nem mindenki egyenlõ értéket képvisel, ott nem igazán.
A kérdező hozzászólása: Katy, kérlek, ne élezd a helyzetet. Pont az ilyen válaszokat nem akartam ide.
"Nem hasznos" Hát ha Jézus szavai nem hasznosak, mert hát azt idéztem, akkor azt hiszem nagy bajok vannak itt... Katy Weaver
Katy, én sem pontoztalak le, de be kell látnod, hogy a válaszod egyáltalán nem hasznos, mert picit sem válaszoltál a kérdésre.
Köszi, aranyos vagy, de nem írtam, év szerint, hogy ki pontozott le, Nem is ez a lényeges, mert nem érdekel :) Csak levontam egy következtetést, bizonyos dolgokban. :) Katy Weaver
A kérdező hozzászólása: Kathy, nem én pontoztalak.
Hopp valaki felpontozott, még ilyet.... K.W.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos választ!
A kérdező hozzászólása: Kedves Zita és Katy! Köszönöm a szeretetrõl szóló értékes gondolataitokat és az idézeteket, ismerem is õket. Engem most a TÖBBI vallás érdekel. Örömömre szolgálna felfedezni a hasonlóságokat, ha vannak. Mindenkit kérek szeretettel, ne tegyen összehasonlításokat, ez vitára adhat okot, "ne etessük a trollokat".


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!