Találatok a következő kifejezésre: Milyen tápszert A doki írja (6 db)

Milyen tápszert használjak? A doki írja fel vagy nekem kell megvenni majd a patikába?

kiegészítésnek fog tápszert kapni mert annak elllenére h állandóan mellre teszem, homeos bogyok, laktoherb stb iszok nEm n? tej mennyiségem annyxira amennyit a 4hetes babám igényel (2-3óránként 150g) ÉS SÍR FOLYAMATOSSAN MÁR ESTE MERT ÉHES

Legjobb válasz: Hidd el, nincs szüksége tápszerre, ha megfelelõen hízik, akkor elég a tejed. A babák általában, pláne az ilyen picik délután nyûgösek, sokat sírnak, ez egy ilyen idõszak, túl kell élni...És nem azért sírnak, mert éhesek. Szinte minden baba ezt csinálja ilyen pici korban. Õt még hetente mérik, ha baj lenne a súlyával a doki már javasolt volna tápszert. Kitartás!:-)

Hidd el, nincs szüksége tápszerre, ha megfelelõen hízik, akkor elég a tejed. A babák általában, pláne az ilyen picik délután nyûgösek, sokat sírnak, ez egy ilyen idõszak, túl kell élni...És nem azért sírnak, mert éhesek. Szinte minden baba ezt csinálja ilyen pici korban. Õt még hetente mérik, ha baj lenne a súlyával a doki már javasolt volna tápszert. Kitartás!:-)
Ha tényleg nem elég a tejed, akkor az orvos fog felírni tápszert, ami a legjobban megfelel, az egyes tápszert csak receptre lehet megvenni.
Szerintem a te babádnak nem kell még tápszer, ha 2-3 óránként 150 g-ot szpizik és a súlya is gyarapszik. Nem azért sír, mert nem kapott eleget, kérdezd meg errõl a dokitokat.
A kérdező hozzászólása: biztossan éhes mert tudom milyen mikor éhes! én sem szívesen folyamodnék tápszerhez elhihetitek de tegnap egész nap cicin volt 4-5orat kivéve és este már végképp nem volt tejem és nem tudott éhesen aludni csak sírt pedig amugy egy nem síros baba egyeltalán vagyis eddig nem volt az mig volt elég tejci

Milyen tápszert eszik 4, 5 hónapos babád? A doki írja fel, vagy lehet már olyat is venni, ami a dm-ben van?

Legjobb válasz: lehet már másfélét is, nekem a doki azt mondta, adhatok Hipp-et is, azt nem is kell felírnia. Amúgy az én gyerekem Beba sensitiv HA-t eszik,amit a doki ír fel, így 2200ft/db

lehet már másfélét is, nekem a doki azt mondta, adhatok Hipp-et is, azt nem is kell felírnia. Amúgy az én gyerekem Beba sensitiv HA-t eszik, amit a doki ír fel, így 2200ft/db
Fermentáltat tudom ajánlani, 900 grammos 1000ft körül van, a doki írja fel.(Nagyon jó tápszer.)Ha a dm-ben vásárolsz sokkal drágább.
Beba pro 1 850ft/600g
Lactogen 1-es ír fel a doki, 550 Ft egy doboz (600gr).

Akinek tápszeres ababája milyen sürün irat tápszert a dokival. Hogy ne legyen, , gyanus"?

Ugy értem ha már nem irhatja fel adoki arra az id?re maradjon és ne kelljen drágán megvenni.

Legjobb válasz: Hát én voltam olyan pofátlan, hogy finoman rákérdeztem az orvosunknál, hogy esetleg lehetne-e..... Az utolsó hónapban felírt 30 dobozzal, annyi kérése volt, hogy ne egy helyen és ne egyszerre, hanem kétheti eltéréssel váltsam ki.

Hát én voltam olyan pofátlan, hogy finoman rákérdeztem az orvosunknál, hogy esetleg lehetne-e..... Az utolsó hónapban felírt 30 dobozzal, annyi kérése volt, hogy ne egy helyen és ne egyszerre, hanem kétheti eltéréssel váltsam ki.
mi 1 éves korától milupa milumil ar-es tápszert kapunk, mert ezt 3 éves koráig fel lehet íratni. ez bukós babáknak van, szóval nagyon sûrû, így lyukat vágtunk a cumin. nem szerettem volna még bevezetni a tömény tehéntejet, mert fiam kicsinek tejérzékeny volt, pregomint kapott. vszínû már nem az, de azért jobb még a tápszer.
Ez azért nem jó "játék", mert a 8-9-10 hónapos babának már nem arra van szüksége, mint egy újszülöttnek. Nem véletlenül vannak a kettes és hármas tápszerek, késõbbre a tejitalok kitalálva. Az összetételük nem ugyanaz, sem ásványi anyagban, sem vitaminokban, sem tápértékben. Ami egy csecsemõnek megfelel, egy 8 hónapos babának már kevés. Az életkorának megfelelõ tápanyaggal kell ellátni a babát.
Szia. Ha jól tudom egy hónapba 6 dobozzal lehet ki íratni vagyis nekem ezt mondták, hogy máshol, hogy mûködik az nem tudom.
Köszönöm! Akkor azért lehet, hogy nekünk még ír...mert nekünk HA-st ír a doki még 1 éves koráig biztosan.
Fél éves korig írnak fel tápszert, fél éves kor után csak a speciálisokat (HA, AR)...
Elvileg 6 hónapos koráig írhatja fel, ha nem beteg a gyerkõc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor én is probálkozok sürübben iratni! :)
Biztos nem tartozik a tárgyhoz, de egy éves koráig ugye felírhatja és utána meg nem tejjel/tejtermékkel+ egészséges étkezéssel kell pótolni? Egy éves kora után vagy 2 évesen is lehet neki tápszert adni? Vagy hogy van ez?
Én minden hónapban 3x3 dobozzal iratok. Heti 1 doboz fogy el. A többi jó lesz ha már nem tud felírni.
Nálunk a doki szólt, és 4 hónapos koruktól 2-3 hetente irt fel 6-8dobozzal, hogy tartalékokjunk, majdnem 10 hós korukig ezt kapták.


Miért nem akar az orvos kiegészítésként tápszert felírni? És miért erőlteti azt hogy "csak" szoptassak? Milyen tápszert vegyek ha nem ír a doki semmit?

3hós a kislányom,korához képest elég nagy és nagy súllyal is született. Mindég nagyon s?r?n szopizott,éjjel is sokat kér enni. Mostanában már tényleg nem elég neki a cici. Állandóan az öklét rágja,elég ny?gös sokat sír. Hiába kértem a dokit hogy írjon fel valamit,mert szerintem nem elég neki a tejem. De mindég azt mondta hogy gyarapszika súlya nem kell.

Legjobb válasz: Ha gyarapszik asóúlya, akkor valszeg eszik eleget, az öklét meg egyáltalán nem biztos, hogy azért rágja, sõt. Valószínû mocorognak a fogcsírás, ezért is nyûgös, meg meleg is van, szóval valószínülegigaz van a dokidnak. Mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Persze, hogy sokat kéri a cicit a melegben, és lehet fejlõdési ugrása is van.

Ha gyarapszik asóúlya, akkor valszeg eszik eleget, az öklét meg egyáltalán nem biztos, hogy azért rágja, sõt. Valószínû mocorognak a fogcsírás, ezért is nyûgös, meg meleg is van, szóval valószínülegigaz van a dokidnak. Mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Persze, hogy sokat kéri a cicit a melegben, és lehet fejlõdési ugrása is van.
Én már olvastam itt olyan esetekrõl, hogy nem volt tápláló a tej...persze a köztudatban az van, hogy ilyen nem létezik, az anyatejnél nincs jobb. Meg persze azt is mondják, hogy kereslet-kínálat alapon történik, ha nõ az igénye, csak többet kell ciciztetni, és beáll. Hát nálam nem jött be... Nálam úgy volt(5 hetes volt abbor a babám), hogy éreztem is hogy kezd kevesebb lenni, nem is lakott jól. Sûrûbben szopott délután, mégis estére ott voltam 2 totálüress mellel, és egy éhes kisbabával...Volt lefagyasztott tejünk még a kezdetekrõl, és avval vacsoráztattam meg, de ha nem lett volna, akkor vettem volna neki tápot, mert azt ne mondja senki, hogy az lett volna normális, hogy éhes maradjon, míg nem lesz újra tejem. Úgyhogy a valóságban sokminden nem úgy mûködik, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Azt jól hallottad, hogy olyan nincs, hogy nem elég tápláló a tejed! Én is így tudom, és nem egy embertõl hallottam már ugyanezt. A HA-s tápszert nem fogod tudni megvenni, csak receptre. A nem HA-s igen, de árban sokkal drágább lesz recept nélkül. Én is azzal értek egyet, hogy ha kell neki egy kevés tápszer, akkor add oda neki, mert az állandó nyüszögés, nyugtalan baba sem neked, sem neki nem jó. Ráadásul mi ugyanezt játszottuk a kisebbik fiammal, 10ml-ért képes volt sírni :) )) Nekem fölírta a doki szó nélkül. Ha nagyon nem akarja fölírni, kérj meg valakit, hogy írasson ki neked
Szia Nekem 4kg feletti súllyal született a kislányom és õ is egy idõ után nyûgõs lett én is szóltam erre ugyanezt mondták mint neked, de Te vagy az anyja és te érzed mikor mi a jó neki. Hát én elmentem a gyógyszertárba és recept nélkül váltottam ki neki tápszert és mikor visszamentünk a dokihoz megmondtam neki, hogy kap kiegészítést mert egész álló nap nyugtalan volt és szívta az öklét. Akkor már õ is mondta, hogy jó ha adok neki. Csak azért vannak ellene ennek mert a baba le fog szokni a cicirõl teljesen mivel üvegbõl jobban jön nem kell annyit dolgoznia rajta. Mi Beba tápszert kaptunk és késõbb Milumil ha 1-et kaptunk. A HA hipoallergént jelent, nektek mindenképp ez kell mert még kicsi a baba.Remélem segítettem.
így van, kiadják a HA-sat is! szerintem is próbáld meg, hátha az a baja a babádnak. vagy ha van lefejt tejed(azt mondod, van sok), akkor azt is adhatod szoptatás után, hátha nem szeret annyira szopni, vagy lusta:) felháborítónak tartom, hogy az orvosod nem hajlandó receptet írni!
A HA-s tápszert is meg lehet venni receptre, csak drágább. Csak azért, mert nincs recepted, még adnak HA-s tápszert! Olyat vegyél, ha már mindenáron adni akarsz neki.
A Ha tápszert is ki kell hogy adják recept nélkül. Ha nem akrják, mondd meg, hogy igenis kiadható, nem vényköteles és azt kéred. Csak azért szoktak szívózni, mert általában nagyon pici babáknak adják, és jobb szeretik ha orvos mondja rá az áment. Nem mintha õk jobban tudnák melyiket fogadja el a babád, max kipróbáltatnak többet, ha az egyik nem jön be. Én a Bebát ajánlanám, mert viszonylag jó íze van, vagy a milumilt, ha a Bebe nem jön be, de mindenképp HA. Mielõtt valaki leugatna, én is recept nélkül vettem meg, és elõször nem akarták kiadni, de addig rágtam a gyógyszerész fülét, hogy ezt nem teheti meg, hogy végül duzzogva kiadta. Máshol meg egy szót sem szóltak.
Biztos vagy benne, hogy azért rágja az öklét és azért nyûgös, mert éhes még? Amúgy elég tápláló a tejed? Bocs, nem sértés, hanem sokszor hallottam már, hogy a gyerek rengeteget eszik és állandóan éhes... bár nem értem a dokid miért nem kérdez ki, hogy megvizsgálja, tényleg nem kell-e kiegészítés. Amúgy bármelyik tápszert kaphatod vény nélkül - azt hiszem - de szerintem szinte mindegy melyiket adod, ha azért fõleg cicin marad... Csak azért vénnyel olcsóbb és ha rászokik, akkor meg pláne nem mindegy, hogy felírja-e a doki vagy sem. A védõnõ amúgy nem tudja felírni?
nem biztos hogy tényleg a tápszer lenne a megoldás.tedd sûrûn mellre, mert lehet hogy egy fejlõdési ugráson megy át, most több tej kellene neki, de ha többször mellre rakod meg lesz az is, és igyál többet és aludt, 1 hét alatt be áll a megfelelõ tejtermelés.ha most hirtelen rá szoktatod a tápszerre akkor el kezd leszokni a szopizásról.nem törvényszerû hogy igy lesz, de sajnos lehet.ha meg egy idõ után úgy látod nem megy és tényleg nem több a tejed, mond meg neki, vagy írass mással.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért nem akar egyszerre eleget enni, pedig van tejem. Lehet hogy tényleg nem elég tápláló a tej, bár azt is hallottam hogy ilyen nincs. A foga nem jön, annyit van cicin amennyit csak akar még is folyton nyûgös. Nem akarom tápozni, amíg van tejem, de már nem tudok mire gondolni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sûrûn szopizik, de már születésétõl. Van hogy még az egy órát sem várja ki, viszont mindég nagyon keveset eszik egyszerre. Eleinte állandóan elaludt a cicin, csinálhattam vele bármit semmire nem ébredt fel. Mindég kaptam az okos tanácsokat hogy etessem 3-4óránként, de állandó visítás lett belõle. Lehet hogy most van nála ez a növekedési ugrás, de már születésétõl nagyon sûrûn és keveset eszik.
Jaj bocsi a ha-t csak receptre lehet. De az elõttem szólóknak igazuk van abban, hogy amikor csak tudod tedd cicire és több tej fog termelõdni.
Ne adj neki tápszert!!! Nálunk is dettó ez volt a helyzet!Állandóan az ökle a szájában stb. Szinte egész nap, szó szerint cicin volt, pár hét és elmúlt nála a nyûgösködés! plusz lefejtem amit õ már nem szopizott ki és azt adtam neki pluszba, fejd a a melled, ha nem akar cicizni, mondom pár hét és minden jobb lesz nem fog már olyan sûrûn cicit kérni!És ez a meleg...... szerintem õt is nagyon megviseli!!!!

Milyen tápszert vegyek 8hónapos babának éjszakára? A doki nem ír fel nekünk, de még csak tanácsot sem ad, fontos a márka, vagy mitől jó egy tápszer?

A babám szopizik még egész nap,3.5óránként,ez mellet az etetések között kap 2-3x szilárd ételt,ami még nem vált ki egy étkezést. Még egy kérdés a témával kapcsolatban- vajon miért nem tudok neki 50-80grammnál többet adni,rengeteg mindent eszik,most így hirtelen fel sem tudom sorolni,de egyszer?en nem hajlandó enni,ezzel teljesen kiborít,régen a szilvás bébiétel volt a kedvence,egy üveggel meg evett,most meg a felét sem tudom lenyomni a torkán,vegyesen f?zök neki,illetve bébiételt kap. Mi lehet a baja? Még nincs foga. vissza térve a tápszerre..szóval csak éjszaka adok neki,11óra fele hogy 3-4-5ig kihúzzuk az alvást,aztán pedig megszoptatom. De vajon melyik a jó tápszer? Most Milupa Jó éjt tápszerünk van,de gondoltam kipróbálok más fajtát,hátha más jobban,több órára eltelíti ?t. Ezeket nézegettem: - Beba pro2 Jó éjt tápszer 600gramm 3290.- - Hipp Bio Combitik Tápszer 600gramm 2390.- - Humana Jó éjt 5tápszer 500gramm 1790.- Ti melyiket tanácsoljátok,a doki teljesen elzárkózik a tápszer témától,szóval t?le tanácsot nem tudok kérni,a véd?n?,meg össze vissza beszél! Köszönöm a segítségeket.

Legjobb válasz: Mi az összes éjjeli tápit kipróbáltuk. Semmi különbséget nem vettem észre, csak egyik jobban fogyott mint a másik, a kanálméretek miatt.

Mi az összes éjjeli tápit kipróbáltuk. Semmi különbséget nem vettem észre, csak egyik jobban fogyott mint a másik, a kanálméretek miatt.
Mi kezdettõl fogva Milumil tápszert használunk (szopi mellé kellett egy kis tápszer sajna), nekünk a dokink, védõnõnk ezt javasolta. Ez jobb egy kicsit, mint a Milupa, mert ebben van probiotikum is, nem tudom másban különbözik-e az összetétel, hiszen ugyanaz a gyártó... A Beba-t ajánlotta még a dokink, de én azt nagyon drágállom... Nekünk egyébként simán alszik a lányom 12 órát a normál Milumiltõl, éjszakait még nem kapott!
Egyébként 9 hónapos múlt a lányom 2. voltam
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm. Akkor kipróbáljuk a Milumilt.
Szia! Egy 8 hónapos baba már megszokásból is kelhet éjszaka, nem az éhség miatt. Az én lányomnak adhattam bármit este, ugyanúgy kelt szopni éjjel. Aztán 10 hónapos korában hirtelen abbahagyta magától, és utána volt néhány nyugodt éjszakánk, bár azóta a foga miatt újra kel egyszer. Esetleg kipróbálhatnád a tejpépet is, van folyékony is, amit cumisüvegbõl is lehet adni. Hátha beválik :)

Mitől függ, hogy a doki milyen tápszert ír fel a babának?

Legjobb válasz: Megkérdezi, hogy evett már valamilyet ha igen az milyen volt. Hippoallergént szoktak felírni hogy semmilyen probláma ne legyen a Babánál és ez 1éves korig adható.

Megkérdezi, hogy evett már valamilyet ha igen az milyen volt. Hippoallergént szoktak felírni hogy semmilyen probláma ne legyen a Babánál és ez 1éves korig adható.
Nálunk azt mondta hogy õ nála a milupa vált be így azt írja fel.Persze hippoallergénben.Szerintem ha a babádnak nem ízlik vagy székrekedése lesz akkor ír fel mást.
A mi dokink beba párti. Hiába mondtam neki, hogy nem tud tõle kakilni a picim, azt mondta, hát akkor ez alkati kérdés. tökre furcsálltam ezt a hozzáállást, mert olvastam, hogy másoknál a doki addig próbálkozott újabb tápikkal, míg meg nem találták a megfelelõt... a HA vagy sima kérdésre az elõzõ hozzászólók már válaszoltak.
A mi dokinõnk azt irta, amit kértem. Mondtam neki, csak Bebát ne, mert arról rossza tapasztalataim vannak. Nekünk is szorulást csinált, én nem adtam tovább a fiamnak. Valami hipoallergánt irass ki, nagyon sokfajta van már.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!