Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatást ha még nem dolgoztam (3 db)

Milyen támogatást kapok, ha még nem dolgoztam és úgy jön a baba?

érdemesebb lenne pár hónapot dolgozni,úgy több pénz kapnék?

Legjobb válasz: Ha legalább 4 alkalommal megjelensz tanácsadáson, akkor GYES-t mindenképpen kapsz. A GYED-hez (ami lényegesen magasabb összeg) kell 180 nap munkaviszony. Kérdezz rá a területileg illetékes TB-nél az a biztos.

Ha legalább 4 alkalommal megjelensz tanácsadáson, akkor GYES-t mindenképpen kapsz. A GYED-hez (ami lényegesen magasabb összeg) kell 180 nap munkaviszony. Kérdezz rá a területileg illetékes TB-nél az a biztos.
Alanyi jogon jár az egyszeri anyasági (kb. 62000 Ft) támogatás és a GYES. A GYEDhez és TGYÁShoz 180 nap munkaviszony kell, hogy meglegyen.
Az egyszeri anyasági támogatást kapod, és a GYES-t, mert az alanyi jogon jár, illetve a családi pótlékot. És az önkormányzatnál lehet érdeklõdni segélyek iránt, ha erre rászorultok. Az apuka kapja a családi adókedvezményt, ha neki van bejelentett munkahelye.
Családi kedvezmény csak 3 gyermek után jár!!!!
Ha elõtte egyetemre/fõiskolára jártál, úgy tudom 0 fizetett munkanappal is van esélyed gyedre, tgyásra is, de csak minimálisra. Beleszámít a 180 nap biztosítási idõbe. Idén fogsz szülni? Mert ez csak 2008. jan 1. óta van így, hogy jövõ évtõl mi lesz, nem tudni. De a legbiztosabb, ha megkérdezed a területileg illetékes egészségpénztárat. Az OEP honlapján és a MÁK honlapján utánanézhetsz, de az nem személyreszabott, mert sok egyedi tényezõ is nehezíthet, könnyíthet az ügyintézésen.
A kérdező hozzászólása: Nem, még csak tervezzük a babát, csak tudni szerettem volna, érdemesebb-e elmenni dolgozni vagy elég a suli. köszi a válaszokat
Aki államilag támogatott nappali tagozaton tanul fõiskolán vagy egyetemen legalább egy éve, az a jelenleg érvényes minimálbér kétszeresének 70%-át kapja meg gyedként.Ez elég jó, szerintem jobb mintha dolgoznál. Én is így csinálom most. 31 hetes kismama

Egyetemre járok, elsőéves vagyok, nem dolgoztam még. Ha teherbe esnék, milyen támogatásokra lennék jogosult?

1 évet jártam tavaly egy másik egyetemre is, váltottam, most vagyok els?s a jelenlegin. Az egyetemi évek számítanak valamit? Kaphatnák pl GYED-et? Vagy bármit? nem akarok még gyereket, de lehet, h véletlenül összejött és nem szeretném elvetetni, az anyagiakkal vagyok gondban.

Legjobb válasz: Szerintem GYES jár, az egyszeri anyasági, meg a családi.

Szerintem GYES jár, az egyszeri anyasági, meg a családi.
a gyes (25 ezer) jár alanyi jogon, meg a családi pótlék (12200). ezeket havonta kapnád. az egyszeri anyasági kb. 65 ezer ft, ezt a szülés után egyszer kapod.
Szia, GYED-et kaphatsz, az alanyi jogon jár huszon párezer forint. Kapod még az 1x-i anyasági támogatást 60 ezer körül van, és a családi pótlékot (ha addig el nem törlik még azt is) 12.200, -.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat...az a baj, hogy mindenki mást mond :( még mindig nem tiszta....hol tudom 100%-ra megkérdezni ezt?
MÁK, TB

Milyen támogatásokat kapok a baba után, ha: 2007. májusban érettségiztem, elvileg szeptemberig volt még biztosításom, utána 4hónap kimaradt és januártól lettem megint biztosított és azóta folyamatosan(jah és nem dolgozom/dolgoztam)?

Úgy tudom, hogy ilyen esetben mivel szülés elötti 2évben 180napon belül biztosított voltam és a szülés napján is az leszek, így az Egyszeri anyasági, a Családi pótlék és a Gyes jár!

Legjobb válasz: http://csaladinet.hu/szakertok/1760/faq/ Itt van egy szakértõ ebben a témában, írjál neki!nekem is segítette!:) Sok sikert!

http://csaladinet.hu/szakertok/1760/faq/ Itt van egy szakértõ ebben a témában, írjál neki!nekem is segítette!:) Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!