Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatást ha (116 db)

Gyermekét egyedül nevelő anya milyen támogatásokat és hol igényelhet, ha még létezik ilyen mert a családi pótlék befagyasztása után?

Legjobb válasz: Egyedül laktok a házban? (mármint se nagyszülõk, se más?) Mert sajnos már ez is számít. Ha egy háztartásban laksz rokonaiddal és a gyermekvédelmis hölgy vagy úr nem kedves akkor el tudja intézni hogy ne kapj támogatást. Az egyik rokonom azért nem kap semmilyen támogatást a gyerek után (hába hogy egyedül neveli) mert egy címen van a nagyszülõkkel. És ha támogatásról van akkor még azokat a személyeketis beleveszik az õ keresetüket is nézik és akkor kihozzák, hogy nem kaphatsz egyéb támogatást. Sem étkeztetési, sem iskolai, sem tankönyvi támogatásokat.

Egyedül laktok a házban? (mármint se nagyszülõk, se más?) Mert sajnos már ez is számít. Ha egy háztartásban laksz rokonaiddal és a gyermekvédelmis hölgy vagy úr nem kedves akkor el tudja intézni hogy ne kapj támogatást. Az egyik rokonom azért nem kap semmilyen támogatást a gyerek után (hába hogy egyedül neveli) mert egy címen van a nagyszülõkkel. És ha támogatásról van akkor még azokat a személyeketis beleveszik az õ keresetüket is nézik és akkor kihozzák, hogy nem kaphatsz egyéb támogatást. Sem étkeztetési, sem iskolai, sem tankönyvi támogatásokat.

Egy apuka milyen támogatást vehet igénybe ha csak neki van munkaviszonya?

Nálunk az apának van csak munkaviszonya 180nap és,hogy milyen támogatást igényelhetünk és mikortól?olvastam már sokmindent de elég sablonos a jogi rész és ezért kérdeznék meg valakit.

Legjobb válasz: A polgarmesteri hivatal szocialis osztalyara ha bementek, sok helyen kivannak rakva a kerheto tamogatasokhoz az adatlapok. Ezekbol valasszatok, es otthon toltsetek ki, vigyetek vissza. Lehet kerni futesi tamogatast, az ovodaban iskolaban olcsobb etkezest, atmeneti segely... Ha nincsenek kirakva az igenylolapok, akkor pedig ugyfelfogadasra elmentek, es megkerdezitek. Arra kivancsiak, hogy a csaladnak mennyi az ossz jovedelme, es ebbol az osszegbol mennyien eltek. A Csaladsegito Szolgalathoz is erdemes elmenni, ok is adnak tamogatast!

A polgarmesteri hivatal szocialis osztalyara ha bementek, sok helyen kivannak rakva a kerheto tamogatasokhoz az adatlapok. Ezekbol valasszatok, es otthon toltsetek ki, vigyetek vissza. Lehet kerni futesi tamogatast, az ovodaban iskolaban olcsobb etkezest, atmeneti segely... Ha nincsenek kirakva az igenylolapok, akkor pedig ugyfelfogadasra elmentek, es megkerdezitek. Arra kivancsiak, hogy a csaladnak mennyi az ossz jovedelme, es ebbol az osszegbol mennyien eltek. A Csaladsegito Szolgalathoz is erdemes elmenni, ok is adnak tamogatast!
Én úgy tudom, hogy a gyedet és a gyest megigényelhetitek, a tgyás-ban nem vagyok biztos. Az egyszeri anyasági támogatás meg minden anyának alanyi jogon jár, aki legalább négyszer megjelent terhesgondozáson, akár van munkaviszonya, akár nincs. Ugyanez a helyzet a családi pótlékkal is, az is alanyi jogon jár. A tgyás-sal kapcsolatban érdemes az oep-et megkérdezni, mert azt õk folyósítják. Viszont amennyiben a gyed-et megigénylitek, akkor a papa nem mehet dolgozni, mert a kettõ kizárja egymást.

Egyedülálló kismamák! Milyen támogatást igényelhetek az önkormányzattól ha munkanélküli vagyok? Igaz, hogy kijönnek a lakásra ellenőrizni?

Legjobb válasz: Szia! Én rendszeres gyermekvédelmi támogatást igényeltem,kijöttek környezet tanulmányra.Nem volt semmi gond,meg is kaptuk. Ezen kívül talán érdemes lakás fenntartási támogatást is kérned.Meg évente egyszer rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is lehet igényelni. Most ennyi jutott eszembe,de az önkormányzaton meg tudják mondani,mire vagy még jogosult.

Szia! Én rendszeres gyermekvédelmi támogatást igényeltem, kijöttek környezet tanulmányra.Nem volt semmi gond, meg is kaptuk. Ezen kívül talán érdemes lakás fenntartási támogatást is kérned.Meg évente egyszer rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is lehet igényelni. Most ennyi jutott eszembe, de az önkormányzaton meg tudják mondani, mire vagy még jogosult.
Nálunk nem jönnek ki környezettanulmányt csinálni.Ki kel tölteni a papírokat, csatolni a megfelelõ igazolásokat, és kész.


nem csoda ha mindenhol utálják a bevándorlókat ha már azzal kezdik milyen támogatás van...
Kanadába csak úgy költözhetsz ki ha van 1 millió forint a bankkártyádon.
A kérdező hozzászólása: kössz

Milyen támogatást kapok, ha kimegyek Németországba és lesz munkahelyem, lakcímem? (18/L)

Legjobb válasz: Támogatás nem jár. 12 hónapig semmi sem jár, 12 hónapnyi munka után kaphatsz valamit, de ha már a minimális összeget megkeresed, semmit sem kapsz. Miért segélyért mész? Miért nem a munka az elsõ? Ne cigányként viselkedj, és oda mész ahol adnak "támogatást"

Támogatás nem jár. 12 hónapig semmi sem jár, 12 hónapnyi munka után kaphatsz valamit, de ha már a minimális összeget megkeresed, semmit sem kapsz. Miért segélyért mész? Miért nem a munka az elsõ? Ne cigányként viselkedj, és oda mész ahol adnak "támogatást"
A kérdező hozzászólása: Nem cigánykodni megyek, csak kíváncsi voltam, hogy támogatja-e a német állam a kitelepülõket, de ezek szerint nem. Bár anyám kint él már és õ azt állítja, hogy a gyerekek 21 éves korukig kapják az uniós család pótlékot.
A néme állam külön nem támogat senkit a kitelepedésben, az már elég, ha munkát kapsz. Családi pótlék meg 18 éves korig jár családtagként, amennyiben az illetö nem dolgozik, utána meg csak akkor, ha nappalin tanul és erröl igazolása is van. Ha valaki dolgozik, akkor attól kezdve nem jár neki ez sem.

Ha Amerikában születik a baba, milyen támogatást kap?

Olyanokra gondolok,mint Magyarországon az egyszeri anyasági,GYES...

Legjobb válasz: Nincs kint támogatás, kivéve, ha Medicaid-en vagy, amire el kell, hogy fogadjanak. Ez egy állami támogatás, amit alacsony jövedelmû családoknak, terhes anyáknak adnak. Állampolgároknak biztos lehet kapni, de talán még nem állampolgároknak is jár. Sajnos nem tudom a részleteket, de department of children and families website-on vannak a részletek. Pénzt azt sem ad, de a gyereknek biztosítást, kajajegyeket igen.

Nincs kint támogatás, kivéve, ha Medicaid-en vagy, amire el kell, hogy fogadjanak. Ez egy állami támogatás, amit alacsony jövedelmû családoknak, terhes anyáknak adnak. Állampolgároknak biztos lehet kapni, de talán még nem állampolgároknak is jár. Sajnos nem tudom a részleteket, de department of children and families website-on vannak a részletek. Pénzt azt sem ad, de a gyereknek biztosítást, kajajegyeket igen.
A kérdező hozzászólása: Ha nekem nincs social security számom, akkor is tudok kérni a gyerek nevére?
Szeritnem igen. Nekem van egy barátnõm, akinek csak student vizuma volt, nemtom, hogy volt e ssn-ja, de valahogy kapott Medicaid-et és a gyereknek még talán ma is van ingyenes orvosi ellátás. Ott a website-on van egy telefonszám, 1-800-as ingyenes szám, ott kapsz infót. Hívd fel, és kérdezd meg. Legfeljebb azt mondják, hogy nem.

Milyen támogatásokat kaphatunk, ha főiskolásként esek "teherbe"?

Legjobb válasz: Az én tudtommal semilyet. Mivel jogviszonyod van, ezért gyes-t (25.000 Ft) fogsz kapni a szülés után, elvileg tgyás-t és gyed-et is, de hogy azokból mennyit, azt nem tudom, mivel ezek a keresettõl függõ juttatások és itt nem volt kereset. Gondolom, hogy a minimálbér valahány százalékának megfelelõ lehet majd a dolog. De ezek nem támogatások, mindenki ennyit kap. Nem értem pontosan, honnan várod a támogatást...

Az én tudtommal semilyet. Mivel jogviszonyod van, ezért gyes-t (25.000 Ft) fogsz kapni a szülés után, elvileg tgyás-t és gyed-et is, de hogy azokból mennyit, azt nem tudom, mivel ezek a keresettõl függõ juttatások és itt nem volt kereset. Gondolom, hogy a minimálbér valahány százalékának megfelelõ lehet majd a dolog. De ezek nem támogatások, mindenki ennyit kap. Nem értem pontosan, honnan várod a támogatást...
Szerintem csak az alanyi jogon járó támogatásokat kaphatod meg, mivel nem volt munkaviszonyod. Azaz egyszeri anyasági, Gyes, családi pótlék. Ezen kívül a helyi önkormányzat segíthet, ha az anyagi helyzeted indokolja.
A kérdező hozzászólása: az alanyi jogon járókra gondoltam, csak mivel most változtak a dolgok, nem vagyok tisztában velük
Na, akkor bõvebben kifejtjük. Szülés után igényelhetsz egyszeri anyasági támogatást, ez kb. 65.000 Ft. Szülés után igényelhetsz gyest, a gyerek 3 éves koráig jár, ez havi 25.000 Ft. (Egy éves korától dolgozhatsz mellette. Persze csak ha akarsz, vagy kellene...) És szülés után szintén igényelhetsz családi pótlékot, ez asszem 12.000 Ft havonta, ez minimum 18 éves koráig jár, szóval sokáig, az a lényege. Nagyjából amíg tanul, ha le akarom egyszerûsíteni nagyon. Egyik összeg se fillérre pontos, de gondolom most elég neked a nagyságrendet látni, mire megszülsz, elvileg úgyis változnak kicsit az összegek, azért nem néztem utána a forintra pontos számoknak, bocsi... Az igénylést a neten is letöltheted, kitöltöd, postán elküldöd, de csak szülés után, ha minden szükséges okmány a rendelkezésedre áll.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló köszi, erre voltam kíváncsi, de a többiek is aranyosak, hogy válaszoltak.
Bocs, de mi az, hogy 3-om?
Van egy három éves, és egy négyéves!!!Mit nem értesz ezen?????? A kérdezõnek:Bocsi, de nem tudok a kérdésedre válaszolni!!!
Azt nem értem, hogy miért nem lehet normálisan leírni. A 4-et sem 4-égynek írta.
Szia! 3×16000 Ft családi pótlék, a kicsi után a GYES, vagy GYED. Az önkormányzat szociális irodáján igényelhetsz gyermekvédelmi kedvezményt (jövedelemhatárhoz kötött), így ingyenes az óvodai étkeztetés + évente 2×pénzbeli támogatás (gyerekenként 5000 Ft). Szintén itt igényelhetsz fûtési támogatást 1 évben 1× , étkezési jegyet évi 2 alkalommal. Gondolom fõállású anyaként is ezeket igénybe veheted. Én ennyit ismerek, de van még a rendkívüli gyermekvédelmi kedvezmény, a nagycsaládosok gázár támogatása, családi adókedvezmény, lakhatási támogatás, esetleg valamelyik nagycsaládosok egyesületéhez való csatlakozás… Boldog babavárást!

Egy kismama milyen támogatásokban részesül szülés után, ha 1évet dolgoztam bejelentve? Ha megszültem a táppénzt mi helyettesiti?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy a munkaviszonyod megvan-e még. Bár gondolom, ha táppézen vagy, akkor igen :) A baba születse után TGYÁS-t kapsz, azaz terhességi gyermekágyi segélyt. Ez nagyjából fél évig jár, ez a fizetésed ÁTLAGÁNAK a hetven százaléka, szóval ennek a kiszámításába beleszámít a túlóra, prémium, stb. is. Ha letelik a fél év, utána GYED-et kapsz, ami a törzsbéred hetven százaléka, tehát az, amire be voltál jelentve. Ez már picit kevesebb lesz, mint a TGYÁS, bár általában nem sokkal. Ezt a gyermek két éves koráig kapod. Ez után a GYES jön, ez huszon valahány ezer forint (nem tudom pontosan, azt hiszem 28), ez a gyermek három éves koráig jár. Ezen kívül még a családi pótlék jár rögtön a születéstõl kezdve, ez 12 ezer forint, ha férjed vagy élettársad van, egyedülállóknak 13 ezer 700. És kapsz még egy egyszeri anyasági támogatást is, ez olyan 60 ezer forint (az éppen aktuális öregségi nyugdíj 200%-a). Remélem tudtam segíteni.

Ez attól függ, hogy a munkaviszonyod megvan-e még. Bár gondolom, ha táppézen vagy, akkor igen :) A baba születse után TGYÁS-t kapsz, azaz terhességi gyermekágyi segélyt. Ez nagyjából fél évig jár, ez a fizetésed ÁTLAGÁNAK a hetven százaléka, szóval ennek a kiszámításába beleszámít a túlóra, prémium, stb. is. Ha letelik a fél év, utána GYED-et kapsz, ami a törzsbéred hetven százaléka, tehát az, amire be voltál jelentve. Ez már picit kevesebb lesz, mint a TGYÁS, bár általában nem sokkal. Ezt a gyermek két éves koráig kapod. Ez után a GYES jön, ez huszon valahány ezer forint (nem tudom pontosan, azt hiszem 28), ez a gyermek három éves koráig jár. Ezen kívül még a családi pótlék jár rögtön a születéstõl kezdve, ez 12 ezer forint, ha férjed vagy élettársad van, egyedülállóknak 13 ezer 700. És kapsz még egy egyszeri anyasági támogatást is, ez olyan 60 ezer forint (az éppen aktuális öregségi nyugdíj 200%-a). Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél!
Ez nem teljen így van! Én most jártam utánna ez egészségbiztosítási pénztárnál és az apehnél! Ha meg van a 180 nap fizetett , bejelentetett biztosítótt napod , akkor jár a Terhes és gyermekágyi segély /TGYÁS/ akkor is ha tápénzen vagy! Ha nem lennél páppénzen a szülés napján hanem csak szülési szabadségon amit szülés elött 4 héttel lehet kivenni akkor a bejelentett béred 80% -át kapnád. - nyugdíj járulék és - személyi jövedelem adó elöleg. De mivel táppénzen vagy így azt a pénzt veszik alapul amit a táppénzre kapsz és csak annak a nettójának a 70%-át kapod!Ez a helyzet a gyedel is! Teljesen ugyan annyi a gyed is a te esetedben! 2 éves korátol viszont gyest kapsz aminek az összege 28200ft! + Családi pótlék 12200ft! Illetve az egyszeri anyasági támogatás 62400ft. Remélem hasznos infóval tudtam szolgálni! üdv 26.hetse kismama
Szia. A második válasz már pontosabb, de az a nyasági már 64125ft.És a tgyást, már a szülés elõtt 4 héttel igényelheted, és mire megszülsz már valószínû kapod is.Ez 24 hétig jár, utána igényelheted a gyedet, ami maximum 96600 ebbõl levonnak 8, 5% magánnyugdíjat.És ha egyedü álló vagy akkor a családi is valamivel magasabb, azthiszem 1000ft-al, de egyedüállóként, igényelhetsz rendkívûli gyermek ellátási segélyt is.Sok siekrt 36 hetes kismama
Sziasztok! Én is inkább úgy tudom, ahogy az elsõ válaszoló.A tgyás, ill. a gyed kiszámításának az alapja a SZÜLÉS IDÕPONTJÁT MEGELÕZÕ ÉV.

Ha laktóz érzékeny a gyerekem, akkor milyen támogatás jár? Hogyan kezdjek hozzá, hogy kapjam a támogatást? Igaz, hogy visszamehetek gyesre 6 éves koráig?

Legjobb válasz: Kivizsgáltatod, majd ha meg vannak a megfelelõ papírok akkor benyújtod az igényedet a MÁK-hoz. Ha a laktózérzékenység tartós betegségnek minõsül akkor visszamehetsz vele gyesre.

Kivizsgáltatod, majd ha meg vannak a megfelelõ papírok akkor benyújtod az igényedet a MÁK-hoz. Ha a laktózérzékenység tartós betegségnek minõsül akkor visszamehetsz vele gyesre.
Szia! Mindkét fiam laktóz intoleranciás, genetikailag, mert én is durván az vagyok. Jár az emelt családipótlék, és 10 éves korig a GYES, amit munka mellett is kaphatsz. A bölcsiben, oviban, suliban fél áron van az étkezés, de nagyon oda kell figyelni, mert a fiam sulijában 2, 5 évig nem volt külön menü, így 2-3 havonta taccsra vágta az immunrendszerét a tejes étel.
már ugy tudom nem jár laktoz érzékenységre támogatás a legujjabb rendelkezés értelmében .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!