Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatást egy (68 db)

Gyermekét egyedül nevelő anya milyen támogatásokat és hol igényelhet, ha még létezik ilyen mert a családi pótlék befagyasztása után?

Legjobb válasz: Egyedül laktok a házban? (mármint se nagyszülõk, se más?) Mert sajnos már ez is számít. Ha egy háztartásban laksz rokonaiddal és a gyermekvédelmis hölgy vagy úr nem kedves akkor el tudja intézni hogy ne kapj támogatást. Az egyik rokonom azért nem kap semmilyen támogatást a gyerek után (hába hogy egyedül neveli) mert egy címen van a nagyszülõkkel. És ha támogatásról van akkor még azokat a személyeketis beleveszik az õ keresetüket is nézik és akkor kihozzák, hogy nem kaphatsz egyéb támogatást. Sem étkeztetési, sem iskolai, sem tankönyvi támogatásokat.

Egyedül laktok a házban? (mármint se nagyszülõk, se más?) Mert sajnos már ez is számít. Ha egy háztartásban laksz rokonaiddal és a gyermekvédelmis hölgy vagy úr nem kedves akkor el tudja intézni hogy ne kapj támogatást. Az egyik rokonom azért nem kap semmilyen támogatást a gyerek után (hába hogy egyedül neveli) mert egy címen van a nagyszülõkkel. És ha támogatásról van akkor még azokat a személyeketis beleveszik az õ keresetüket is nézik és akkor kihozzák, hogy nem kaphatsz egyéb támogatást. Sem étkeztetési, sem iskolai, sem tankönyvi támogatásokat.

Milyen lehetőségeink vannak akár lakásvásárlás vagy önkörmányzati lakás szerzése esetén? Ill. milyen támogatásra számíthatunk az államtól? Én dolgozom, párom még sulizik, és nem egy háztartásban élünk!

24 éves apa,17 éves anya lehet?ségei Mo. -n?! Tegnapi nap folyamán megtudtam, hogy apa leszek! Els? nekifutásra nagyon megör?ltem a hírnek, hiszen ki nem ?rülne egy ilyen hírnek, plána ha els? gyermekr?l van szó! (mellékesen hozzáteszem, hogy a meglepetés erejével fogant)!

Legjobb válasz: semmilyen támogatás nem jár beadhattok lakáskérelmet az önkormányzathoz, mire lakást utalnának ki, addigra a gyerek már iskolás lesz. Elõbbre kerülnek a több gyereket egyedül nevelõk, a tartósan beteg gyereket nevelõk stb. az anyuka csp-t és gyest fog kapni, ez utóbbit a gyerek 3 éves koráig, a csp 12e, a gyes 28. Egyszeri anyasági támogatásra lesz még jogosult, ha igazolhatóan 4x megjelent terhesgondozáson, ez most 64e Ft, szülés után kapja, ahogy a nevében is benne van egyetlen alkalommal jár.

semmilyen támogatás nem jár beadhattok lakáskérelmet az önkormányzathoz, mire lakást utalnának ki, addigra a gyerek már iskolás lesz. Elõbbre kerülnek a több gyereket egyedül nevelõk, a tartósan beteg gyereket nevelõk stb. az anyuka csp-t és gyest fog kapni, ez utóbbit a gyerek 3 éves koráig, a csp 12e, a gyes 28. Egyszeri anyasági támogatásra lesz még jogosult, ha igazolhatóan 4x megjelent terhesgondozáson, ez most 64e Ft, szülés után kapja, ahogy a nevében is benne van egyetlen alkalommal jár.
Kicsit korainak tûnik ez a dolog, fõleg, ha olyan naivak vagytok, hogy az államtól vártok segítséget... Bocsi.
17 évesen még nem inkább az iskolapadban kellene ülnie a barátnõdnek? Utána meg dolgozni esetleg valamit, hogy kapjon gyedet? Mire vállaltok gyereket, gyerek fejjel? Jah, majd az állam eltartja...
Magyarországon semmi esélyed lakásra.nem úgy mint régen.nekünk van egy 5 és fél hós kislányunk.a pàrom 28 én én meg 27 éves vagyok.párom Németo.-ba dolgozik én meg anyáméknál vagyok a kicsivel.itthon semmi lehetõséged nincs, ha nem anyuci meg apuci kicsi gyereke vagy.mi tavasszal költözünk ki a páromhoz.már megbántam h szûlni haza jöttem.egetverõen más kint az élet.itthon soha az életben nem lehet elérni semmit.nem érdemes itthon maradni, ennél csak rosszabb lesz.
önkormányzati lakás: 1. a legtöbb egy putri, mert lelakják a kisebbségiek. 2. évtizedeket vársz rá. Anyám pl. 23 év után kapta meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A meglepetés erejével fogant? XD
Kérdezõ, azt írod, hogy "Nem az állam és nem a szülõk kasszájära vállalnák el a picit, hane saját zsebünkre! " Miközben pedig a kérdésben az államtól való támogatás (amibe az önkormányzati lakás is beletartozik, hiszen nagy kedvezménnyel lehet akkor bennük lakni) szerepel! Ha tényleg saját zsebre vállaljátok, akkor ne itt kérdezgess errõl, hanem vegyél ki albérletet és éldegéljetek, bár én inkább azt tanácsolnám hogy ne vállaljátok a babát ha csak 17 éves az anyja, mert egy érettségivel (vagy azzal se, nem tudom hanyadikos) nem sokra fogja vinni Magyarországon sajnos...
A kérdező hozzászólása: Már neis haragudj, de azt majd Én eldöntöm, hogy hol, és milyen formában teszek fel kérdérst! Legjobb tudomásom szerint ez az oldal pont ezért született meg! Szerintem az még ne fáj senkinek, ha tisztában szeretnék lenni a mai lehetõségeinkel! Vagy már ez is baj?! Ja, és majd ha arra lesz szükségem, hogy bárki is kioktasson a gyermek vällalás terén, akkor azt majd jelzem a külön erre "szakosodott" emberkéknek!
A kérdező hozzászólása: Akkor itt hozzá is tenném, hogy a kérdés nem az volt, hogy válaljam-e vagy sem!! Ilyen jellegû válaszok nem érdekelnek, ez legyen az Én döntésem, ill. MI döntésünk! Tanácsokat szívesen elfogadok, megköszönöm (az ediggieket is), de rosszindulatú megjegyzésekre nem tartok igényt! Köszönöm!
ja még 2 dolog babakötvény majd a szülés után lehet elintézni ha akarjátok az állam megnyitja nektek neked csak annyi a dolgod h esetleg átviszed egy bankhoz -- ha akarod és a lakás elõtakarékoskodás de ezt már írták
több önkormányzatnál is vannak pályázatok szociális és piaci alapú önkormányzati lakásra meg kell felelni több kritériumnak is ha sikerül akkor még a piaci alapú is nagyon kedvezõ árú és nem mindegyik van lelakva pl mi is ebben élünk és szépen kifestették rendbe tették mielõtt beköltöztünk bár tény h nem szántak rá sokat de azért nem egy putri spec 72nm 2+1+hallos lakás és nem utcsó sorban nem kell közös költséget fizetni sem :-) jövõre szigetelik le a házat és cserélik a nyílászárókat is egyedi fûtés van szal télen sem horribilis a fûtés számla mindezért havi 25 000.- fizetünk havonta + rezsi ami kb 15-18000.- több önkormányzat is ad pénz a gyermek születése után itt 15000.- lehet kapni gyest, csp, egyszeri anyaságit, igényelnie kell majd -- MÁK-nál te meg a gyerek után már a várandóság alatt is kérheted a családi adókedvezményt ami max nettó 10 000.- lesz (kérdés mennyi az adód)és le kell mondaia az anyának errõl megillet még a gyermek születése után 5 nap apaszabi és évi +2v3 nap (bocsi ezt nem tudom pontosan) ha a egy fõre esõ jövedelem alacsony akkor lehet igényelni rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt ez évente 2x 5800.-/gyerek plusz ingyenes étkezés oviban suliban -- mondjuk ez még messze van ugyan csak minden hónapban lehet kérni átmeneti segélyt de itt is számít h mennyi az egy fõre esõ jövedelem ennek összege nagyon váltózó 5000-25000.- lehet hirtelen ennyi
A kérdező hozzászólása: Hasznos infok, és mégegyszer köszönöm! Félre értések elkerûlése végett, Nem az állam és nem a szülõk kasszájära vállalnák el a picit, hane saját zsebünkre! Engem csak a tények érdekelnek, ugyanis nincs rá látásom ezekre a dolgokra, mivel bhogy már említettem, elsõ gyermek! Az, hogy fiatalok vagyunk e?! Hosszas és felesleges viták születnének! Nem is ebben kértem tanácsot, de persze vélemények tiszteletbe tartva!
A kérdező hozzászólása: Nem túl bíztato a helyzet, tény! Hosszutávon énsem itt tervezem a jövönket, de addig valahogy majd csak megoldjuk, az viszont elszomoritó, hogy a saját hazájában nem tervezhet az ember! Egyébkén nem tartozom anya-apa kicsi fia kategoriába! :)
A kérdező hozzászólása: ....
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm az infot!
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, akkor ebben ne is reménykedjek!!
A legújabb támogatási verzió: http://lakasfokusz.postr.hu/post-056

Egy apuka milyen támogatást vehet igénybe ha csak neki van munkaviszonya?

Nálunk az apának van csak munkaviszonya 180nap és,hogy milyen támogatást igényelhetünk és mikortól?olvastam már sokmindent de elég sablonos a jogi rész és ezért kérdeznék meg valakit.

Legjobb válasz: A polgarmesteri hivatal szocialis osztalyara ha bementek, sok helyen kivannak rakva a kerheto tamogatasokhoz az adatlapok. Ezekbol valasszatok, es otthon toltsetek ki, vigyetek vissza. Lehet kerni futesi tamogatast, az ovodaban iskolaban olcsobb etkezest, atmeneti segely... Ha nincsenek kirakva az igenylolapok, akkor pedig ugyfelfogadasra elmentek, es megkerdezitek. Arra kivancsiak, hogy a csaladnak mennyi az ossz jovedelme, es ebbol az osszegbol mennyien eltek. A Csaladsegito Szolgalathoz is erdemes elmenni, ok is adnak tamogatast!

A polgarmesteri hivatal szocialis osztalyara ha bementek, sok helyen kivannak rakva a kerheto tamogatasokhoz az adatlapok. Ezekbol valasszatok, es otthon toltsetek ki, vigyetek vissza. Lehet kerni futesi tamogatast, az ovodaban iskolaban olcsobb etkezest, atmeneti segely... Ha nincsenek kirakva az igenylolapok, akkor pedig ugyfelfogadasra elmentek, es megkerdezitek. Arra kivancsiak, hogy a csaladnak mennyi az ossz jovedelme, es ebbol az osszegbol mennyien eltek. A Csaladsegito Szolgalathoz is erdemes elmenni, ok is adnak tamogatast!
Én úgy tudom, hogy a gyedet és a gyest megigényelhetitek, a tgyás-ban nem vagyok biztos. Az egyszeri anyasági támogatás meg minden anyának alanyi jogon jár, aki legalább négyszer megjelent terhesgondozáson, akár van munkaviszonya, akár nincs. Ugyanez a helyzet a családi pótlékkal is, az is alanyi jogon jár. A tgyás-sal kapcsolatban érdemes az oep-et megkérdezni, mert azt õk folyósítják. Viszont amennyiben a gyed-et megigénylitek, akkor a papa nem mehet dolgozni, mert a kettõ kizárja egymást.


Egyedülálló anyukakent egy albérletben milyen támogatásra jogosult?

Legjobb válasz: Arra gondolsz, hogy egy anyuka ha egyedül neveli a gyereket kap e támogatást albérletre? Hát nem. Jövedelmet nézik és az alapján járhatnak támogatások. Az egyedülállóság miatt kb. 1500 forintot "csapnak" a CSP-hez.

Arra gondolsz, hogy egy anyuka ha egyedül neveli a gyereket kap e támogatást albérletre? Hát nem. Jövedelmet nézik és az alapján járhatnak támogatások. Az egyedülállóság miatt kb. 1500 forintot "csapnak" a CSP-hez.
Ha alacsony a jövedelmed az önkormányzatnál kérhetsz lakásfenntartási támogatást.Ezt rezsire adják.Vannak olyan városok ahol adnak albérletre is támogatást.Menj be és kérj segítséget.
Helyi önkormányzatnál érdeklõdj, mindenhol mást adnak. Na meg az Apuka tudna titeket segíteni!!!
A helyi családsegítõ és gyermekjóléti hivatalt keresd meg, ott tudnak bõvebb felvilágosítást adni a támogatásokról. Lakásfenntartási támogatás valószínûleg jár neked, ha alacsony a jövedelmed, meg rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény is. Most több nem nagyon jut eszembe, na meg azt is tudni kéne, hogy mennyi az egy fõre esõ jövedelem nálatok, az alapján adják az ellátásokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat!

Egy éves pályakezdõ munkanélküli milyen támogatást kaphat?

Legjobb válasz: Ha egy éve regizett munkanélküli vagy, akkor ki kell kérned az igazoló lapot a munkaügyibõl, amivel a helyi önkormányzathoz, szociális osztályhoz, városháza, vagy egyéb illetékes hivatalhoz(attól függ nálatok milyen hivatal foglalkozik vele)el kell vinni, kitölteni egy FHT (foglalkoztatást helyettesítõ támogatás) kérelmet.

Ha egy éve regizett munkanélküli vagy, akkor ki kell kérned az igazoló lapot a munkaügyibõl, amivel a helyi önkormányzathoz, szociális osztályhoz, városháza, vagy egyéb illetékes hivatalhoz(attól függ nálatok milyen hivatal foglalkozik vele)el kell vinni, kitölteni egy FHT (foglalkoztatást helyettesítõ támogatás) kérelmet.

Egyedül anyukának milyen támogatás jár?

egyedülálló most született anyukának mit kell intézni mi jár neki a gyermeke után?családipotlék ilyesmire gondolok?

Legjobb válasz: Családi pótlék, GYES vagy GYED, attól függõen volt-e elõtte munkaviszonya. Jár egyszeri anyasági támogatás, illetve önkormányzat függõ, hogy kap-e valami egyszeri összeget onnan is, nálunk 30.000 FT.volt. Mindezeket a nem egyedülálló anyukák is megkapják. Amit az egyedülálló anyuka megkap az az apától való gyermektarás díj. Önkormányzattól lehet igényelni gyermeknevelési támogatást, de ez is attól függ mennyi a havi bevétel, de ez az összeg sem túl nagy, inkább az ovis, iskolás gyermekek tudják kiélvezni (pl.ingyen étkezés, tankönyv). Illetve érdeklõdni kell az Önk.szociális osztályán jogosult-e az anyuka segélyre.

Családi pótlék, GYES vagy GYED, attól függõen volt-e elõtte munkaviszonya. Jár egyszeri anyasági támogatás, illetve önkormányzat függõ, hogy kap-e valami egyszeri összeget onnan is, nálunk 30.000 FT.volt. Mindezeket a nem egyedülálló anyukák is megkapják. Amit az egyedülálló anyuka megkap az az apától való gyermektarás díj. Önkormányzattól lehet igényelni gyermeknevelési támogatást, de ez is attól függ mennyi a havi bevétel, de ez az összeg sem túl nagy, inkább az ovis, iskolás gyermekek tudják kiélvezni (pl.ingyen étkezés, tankönyv). Illetve érdeklõdni kell az Önk.szociális osztályán jogosult-e az anyuka segélyre.
Annyival egészíteném ki az elsõ válaszolót, hogy egyedülálló szülõknek a családi pótlék 1200 forinttal több, tehát egy gyerek után 13700 forint.

Üdv mindenkinek. Hamarosan indítani szeretnék egy kis KFT-t. Munkanélkükiből szeretnék alkalmazni embereket. Milyen támogatást kaphatok a munkaügyiből? Pl. Járuléktámogatás, stb

Legjobb válasz: Ezt az adott Munkaügyi Központttól tudod megkérdezni. Attól függ, hogy mekkora keretük van még, ill. van-e náluk jelenleg a szükséges szakmával rendelkezõ olyan személy nyilvántartva, akire adhatnak támogatást. (Ugyanis sok általuk nyilvántartott személy esetében jogszabály szerint támogatás utánuk nem minden esetben adható).

Ezt az adott Munkaügyi Központttól tudod megkérdezni. Attól függ, hogy mekkora keretük van még, ill. van-e náluk jelenleg a szükséges szakmával rendelkezõ olyan személy nyilvántartva, akire adhatnak támogatást. (Ugyanis sok általuk nyilvántartott személy esetében jogszabály szerint támogatás utánuk nem minden esetben adható).
Start kártyával rendelkezõk között van egy-pár kedvezmény: Belinkelem: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=ma_t..
Nálunk, a mi kedves és vállalkozóbarát országunkban az államtól kedvezményként ezt kaphatod: http://www.hullahaz.hu/uploads/2008/04/lofasz.jpg
Bocs, de mi az, hogy 3-om?
Van egy három éves, és egy négyéves!!!Mit nem értesz ezen?????? A kérdezõnek:Bocsi, de nem tudok a kérdésedre válaszolni!!!
Azt nem értem, hogy miért nem lehet normálisan leírni. A 4-et sem 4-égynek írta.
Szia! 3×16000 Ft családi pótlék, a kicsi után a GYES, vagy GYED. Az önkormányzat szociális irodáján igényelhetsz gyermekvédelmi kedvezményt (jövedelemhatárhoz kötött), így ingyenes az óvodai étkeztetés + évente 2×pénzbeli támogatás (gyerekenként 5000 Ft). Szintén itt igényelhetsz fûtési támogatást 1 évben 1× , étkezési jegyet évi 2 alkalommal. Gondolom fõállású anyaként is ezeket igénybe veheted. Én ennyit ismerek, de van még a rendkívüli gyermekvédelmi kedvezmény, a nagycsaládosok gázár támogatása, családi adókedvezmény, lakhatási támogatás, esetleg valamelyik nagycsaládosok egyesületéhez való csatlakozás… Boldog babavárást!

Milyen támogatásokat lehet igényelni egy gyerek után?

Jelenleg gyeden vagyok az egy éves kisfiammal de nagyon nehéz anyagi helyzetbe kerültünk hirtelen. Lehet egyáltalán valamit igényelni és ha igen mit és hol? El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: gyed + családi pótlék - ezt gondolom kapod. Önkormányzatnál, ha a jogosultsági feltételek adottak: -lakásfenntartási támogatás -gyermekvédelmi támogatás (ez nem pénz, hanem a nagyobb gyereknek pl. ingyenes menza, tankönyv) -átmeneti segély

gyed + családi pótlék - ezt gondolom kapod. Önkormányzatnál, ha a jogosultsági feltételek adottak: -lakásfenntartási támogatás -gyermekvédelmi támogatás (ez nem pénz, hanem a nagyobb gyereknek pl. ingyenes menza, tankönyv) -átmeneti segély
Látom idekeveredett egy -két rosszindulató emberke. Még szép hogy amit barnabõrû társaink megkapnak, azt nehogy már mi ne igényelhessük meg.Aki tele van lóvéval az ne válaszoljon az ilyen kérdésekre mert nem érzi át a csóró emberek sorsát.Na az menjen el dolgozni ha már ennyire unatkozik hogy leszúrja a másikat. De a lényeg:-családi pótlék és gyed, én is csak ennyirõl tudok. Vagy:.....MENJ EL DOLGOZNI!!!! :)
Nem értem, miért a gyerek után igényelnéd? Õmiatta vagytok most rosszabb helyzetben hirtelen?
Gondolom aki dolgozni küld egy gyedest, az munkát is ajánl , UGYE??????!!!!!!
menj vissza dolgozni.
A gyed-en lévõk hány %-énk szõnik meg gyed alatt a munkahelye? 1 %? Miért kellene abból kiindulni? Az 1 % miatt??? Na ne már... A gyed-en lévõk 99%-ának van hova visszamennie dolgozni, szóval nyugodtan kiindulhatunk ebbõl. Nem, a kérdezõ nem ahhoz kért segitséget, hogy a gyerek mindent megkaphasson, hanem ahho, hogy a GYEREK UTÁN, azaz a gyerek "ürügyén" hogy juthat pénzhez. Mivel nem miatta került ilyen helyzetbe, hát nem is õutána kapott pénzbõl kellene megoldani a heyzetet. Nem rosszindulatú vagyok, csak nem értem a kérdést. Ennyi. Te meg nem értem, miért velem beszélgetsz, válaszoltál, szevasz. Nekem meg majd válaszol a kérdezõ, ha akar...
Nem!!!Nem ebbõl következik, csak azért lássuk már, hogy a gyed nem egyenlõ azzal, hogy tárt karokkal várnak bármikor vissza a mhelyedre!És a kérdezõ KÉRDEZETT, hogy jár-e valami.Feltételezem, hogy nem tudja, hogy mik járnak.Ja és még valami.Ilyet õ se írt, hogy a gyerek miatt került ilyen helyzetbe, de nyilván neki szeretne továbbra is minden szükségeset biztosítani, és ehhez szeretne segítséget.Már ez is baj?Ne legyünk már rosszindulatúak...
Ja, gondolom ebbõl következik, hogy neki is... Továbbra se értem, miért a gyerek után akar bármit is kapni... A hirtelen nehéz anyagi helyzetrõl nem a gyerek tehet, nem miatta kerültek rossz helyzetbe. A gyerek után kap gyedet, meg családit. Ha alacsony a jövedelem, akkor lehet kérni segélyt, mint bárki másnak, akinek nincs gyereke se. Az egy fõre jutó jövedelmet nézik, mint mindenkinél. Miért a GYEREK UTÁN kéne kapnia bármit is???
Már bocs, de én is GYEDen vagyok , és megszûnt a mhelyem!!!! elõzõ vok
Igen, a munkahelyén, ahonnan GYED-re ment.
Próbálkozz a Családsegítõnél, de ne számíts nagyon rá. Még a többgyerekesek is ritkán és csak párezer Ft-ot kapnak.
Mi egyszer mentünk be az önkormányzathoz segítségért (férjem friss diplomásként állás nélkül, én gyeden) azt mondták, ne nevettessük ki magunkat. Hiába éltünk hárman a gyedbõl, közölték, ketten vagyunk három diplomával, ne is álmodjunk ilyenrõl. Semmit nem kaptunk sem akkor, sem késõbb, pedig az elkövetkezendõ hónapok igen keservesek voltak. :-(
A kérdező hozzászólása: A HASZNOS válaszokat köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Kedves "kedves" válaszoló! Szerintem egyáltalán nem írtam olyat, hogy a gyerek miatt kerültünk rossz anyagi helyzetbe. Az okhoz Neked semmi közöd és nem foglak tájékoztatni jelenlegi helyzetünkrõl mert szerintem nem tartozik Rád, gondolj csak amit akarsz. Azzal tisztában vagyok milyen támogatások járnak gyerek nélkül de kíváncsi voltam van-e esetleg olyan is amirõl nem tudok és ha van egy gyerekem akkor jár-e valami "plussz". Bár gondoltam, hogy nem nagyon... Nagyon kiforgattad a szavaimat és ha nem értetted a kérdést akkor miért válaszoltál? Vagy ha már válaszoltál arra amit nem értesz miért ilen stílusban kellett? Egyszerûen nem értem az ilyen rosszindulatú, utálkozó embereket, mint Te.

Mi kell egy újszülöttnek, mit kell megvenni az érkezése előtt? Mire van szüksége? És mi mennyibe kerül? Milyen támogatás jár egy gyermek után?

Legjobb válasz: Egy gyereknek szüksége van megfelelö lakásra. itt legyen meleg, hidegvíz, fütés és fözésre alkalmas hely, villany. aztán kell neki egy ágy, pelenka, pár ruha, kabát, takaró és ennyi. ezek a legfontosabbak. aztán még egy halmo dolog amit megvezsünk a kénylemünk miatt. támogatás csak a családi pótlék van és ha dolgoztál vagy valami módon bizotsított voltál akkor gyes, gyed.

Egy gyereknek szüksége van megfelelö lakásra. itt legyen meleg, hidegvíz, fütés és fözésre alkalmas hely, villany. aztán kell neki egy ágy, pelenka, pár ruha, kabát, takaró és ennyi. ezek a legfontosabbak. aztán még egy halmo dolog amit megvezsünk a kénylemünk miatt. támogatás csak a családi pótlék van és ha dolgoztál vagy valami módon bizotsított voltál akkor gyes, gyed.
Kiságy, babakocsi, ruhák, pelenkák. A doki ad recepteket, amit ki kell váltani (köldökápolásra alkohol-hintõpor, D-vitamin, Konakion). A gyerek után mindenképpen kapsz családi pótlékot és gyest - akkor is, ha sosem dolgoztál.
Elõzõ vagyok. Pelenkázó vagy legalább pelenkázó lap. Kiskád. A szükséges "pipere" dolgokat felírja az orvos. Kell még eldobható pelus és popsitörlõ. Lázmérõ. Én még mindenképp vennék légzésfigyelõt, akár használtan is. Vagy bérelnék. Van aki ragaszkodik a mérleghez, nekünk ez nincs és nem is kellene.
gyes is csak akkor jár ha valami módon biztosított volt elötte. ha nem volt vagy nem járt minimum 4x terhesgondozáson akkor nem jár a gyes sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok! Nagyjából én is ezekre gondoltam! :)
Ma 14.28 butaságokat írsz. A gyes alanyi jogon jár, nem kell hozzá elõzetes munkaviszony, az a gyed, amihez kell. A gyeshez az sem kell, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson, az az anyasági támogatáshoz kell. Kérdezõ: csp gyes jár.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!