Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatást, milyen segélyt és (9 db)

Az édesapámnak amputálták a lábát. Milyen támogatást vagy segélyt lehet igényelni és hol?

Legjobb válasz: Javaslatom, hogy érdeklõdni kéne az önkormányzat munkaügyi osztályánál. Kérdezzétek meg, hogy ebben az esetben az orvosi bizottság milyen fokú munkaképesség csökkenést állapít meg az amputáció miatt. 67% fölött rokkantsági nyugdíj jár.

Javaslatom, hogy érdeklõdni kéne az önkormányzat munkaügyi osztályánál. Kérdezzétek meg, hogy ebben az esetben az orvosi bizottság milyen fokú munkaképesség csökkenést állapít meg az amputáció miatt. 67% fölött rokkantsági nyugdíj jár.
Ha cigány nagyon sokat kap ha magayar akkor aprópénzzel bökik ki a szemét...
ápolási segély???

Az önkormányzattól, családsegítőtől milyen támogatást lehetne kérni? Suliba járok, elég magas a tandíj, az anyasági segély, meg a megélhetésre és a babára kell! Van valami lehetőségem támogatásra?

Legjobb válasz: na ezt én is szeretnék tudni! Ugyanabban a cipöben járok mint te. De mi azt csináljuk, hogy mivel csak GYES meg Családi Pótlék jár, nem házasodunk össze így mivel egyedülállónak számítok, jogosult vagyok: emelt összegü családi pótlékra és szociális segélyre amit az önkormányzattól lehet igényelni. Többet sajnos énsem tudok. De minden pénz jól jön az biztos!:)

na ezt én is szeretnék tudni! Ugyanabban a cipöben járok mint te. De mi azt csináljuk, hogy mivel csak GYES meg Családi Pótlék jár, nem házasodunk össze így mivel egyedülállónak számítok, jogosult vagyok: emelt összegü családi pótlékra és szociális segélyre amit az önkormányzattól lehet igényelni. Többet sajnos énsem tudok. De minden pénz jól jön az biztos!:)
A kérdező hozzászólása: Mi sem vagyunk házasok, de a családninál szerepel a párom
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, már kezdek belezavarodni a nevekbe ;-). Amit most kapok az a terhességi gyermekágyi segély! Ezt elvileg 24 hétig kapom, utána mehetek gyedre (ha jól tudom), A suli nem ad semmiféle támogatást. A családsegítõt megpróbálom. köszönöm

Kinek jár a terhességi gyermekágyi segély? És milyen támogatások járnak még?

Most Július 5.én szültem.megigényeltem a családi pótlékot,gyedet és az anyaságit.

Legjobb válasz: Elõször nem a GYED jár, hanem a terhes gyermekágyi segély. Ez jár 168 napig. Vagy a szüléstõl veszed igénybe, vagy a várható szülés elõtt 28 nappal kezdõdik, de akkor is 168 napig jár. Itt a link: http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely A 169. naptól, a gyermek 2 éves koráig jár a GYED, majd a gyermek 3 éves koráig a GYES. Az anyaságit és a csp-t nem a munkáltató fizeti, hanem a Magyar Államkincstár.

Elõször nem a GYED jár, hanem a terhes gyermekágyi segély. Ez jár 168 napig. Vagy a szüléstõl veszed igénybe, vagy a várható szülés elõtt 28 nappal kezdõdik, de akkor is 168 napig jár. Itt a link: http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely A 169. naptól, a gyermek 2 éves koráig jár a GYED, majd a gyermek 3 éves koráig a GYES. Az anyaságit és a csp-t nem a munkáltató fizeti, hanem a Magyar Államkincstár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


A szülés utáni első naptól kezdve milyen támogatások, segélyek miegymások járnak egy kismamának országos és regionális szinten? Ha most 160 ezer ft körüli a bruttó fizetésem, milyen pénzekre számíthatok és hány évig, ha vállalunk egy babát?

Legjobb válasz: tgyás,gyed,gyes + 10000 adókedvezmény+családi pótlék+szülés utáni egyszeri segély (64000 körül)+ valahol ad az önkormányzat is egyszeri pénzt,de ha ad is akkor önkormányzatonként eltérõ összeg. A fizetés utáni juttatások összegét itt tudod kiszámolni : http://adozona.hu/Gyed_Gyes_kalkulator_2011.aspx

tgyás, gyed, gyes + 10000 adókedvezmény+családi pótlék+szülés utáni egyszeri segély (64000 körül)+ valahol ad az önkormányzat is egyszeri pénzt, de ha ad is akkor önkormányzatonként eltérõ összeg. A fizetés utáni juttatások összegét itt tudod kiszámolni : http://adozona.hu/Gyed_Gyes_kalkulator_2011.aspx
Ha megvan a megfelelõ biztosítási napod, akkor elõször Tgyás, majd Gyed a gyermek 2 éves koráig. Ezt követõen jár a gyes még egy évet. A családi pótlék automatikusan jár a gyermeknek.
A családi pótlék sem automatikus, igényelni kell, ahogy minden mást is. Az önkormányzatnál érdeklõdj, hogy õk adnak-e támogatást. A fentebb felsoroltak mind igényelhetõk (tgyás, gyed jogosultságfüggõ), és kap a gyerek az államtól is pénzt, babakötvény formájában.
A kérdező hozzászólása: Ezen az adózónás kalkulátoron fél évig jár tgyás, aztán 1 évig gyed és fél évig gyes. Ebbõl ahogy nézem a gyes már nagyon csekély összeg. Tehát igazából 1, 5 évnél tovább nem érdemes otthon maradni egy gyerekkel ugye? Vagy jöjjön a következõ, vagy mars vissza dolgozni. :) Nem úgy volt, hogy 2 éves korig jár a gyed és még utána egy évig a gyes? Vagy én nézem félre ezt a kalkot?
A kalkulátoron be kell állítani, hogy hány napod van. Jogosultsági feltétel 2 éven belül (tgyás, gyed) (**) 365 napos biztosítási idõ: IGEN helyett azt kell kiválasztani, hogy 562 nap is (persze ha van ennyi napod:D)
Bocs, de mi az, hogy 3-om?
Van egy három éves, és egy négyéves!!!Mit nem értesz ezen?????? A kérdezõnek:Bocsi, de nem tudok a kérdésedre válaszolni!!!
Azt nem értem, hogy miért nem lehet normálisan leírni. A 4-et sem 4-égynek írta.
Szia! 3×16000 Ft családi pótlék, a kicsi után a GYES, vagy GYED. Az önkormányzat szociális irodáján igényelhetsz gyermekvédelmi kedvezményt (jövedelemhatárhoz kötött), így ingyenes az óvodai étkeztetés + évente 2×pénzbeli támogatás (gyerekenként 5000 Ft). Szintén itt igényelhetsz fûtési támogatást 1 évben 1× , étkezési jegyet évi 2 alkalommal. Gondolom fõállású anyaként is ezeket igénybe veheted. Én ennyit ismerek, de van még a rendkívüli gyermekvédelmi kedvezmény, a nagycsaládosok gázár támogatása, családi adókedvezmény, lakhatási támogatás, esetleg valamelyik nagycsaládosok egyesületéhez való csatlakozás… Boldog babavárást!
Nem, mert az egy fõre esõnek 39900 alatt kell lennie
Nem, túl magas hozzá a jövedelmed.
bocs, félrenéztem, ha 2x65e - akkor nem
hogy egyes? 65. 000 osztva kettõvel az beleesik nem ? a kicsifõ is számít, ketten vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Milyen segélyt vagy támogatást tudok igényelni terhesség alatt, és hol, gondolok itt önkormányzat stb. Hogy lehet-e egyáltalán? Üdv mindenkinek!

Legjobb válasz: Terhesség alatt lehet kérni az önkormányzattól, rendkivüli gyermekvédelmi támogatás(nem tudom a hivatalos nevét, rendkivüli a lényeg) Igazolni kell a rászolultságodat, a terhességet a kiskönyvel. De minden önkormányzatban másképp megy. A barátnöm 10.000ft-ot kapott a XVIII.kerben, másfél éve. Én most intéztem 28.500ft-ot kell elvásárolni, számlát bemutatni róla és utólag kifizetik a XIII.ker-ben. Remélem sikerül neked is intézni valamit. Üdv.37hetes kismami.

Terhesség alatt lehet kérni az önkormányzattól, rendkivüli gyermekvédelmi támogatás(nem tudom a hivatalos nevét, rendkivüli a lényeg) Igazolni kell a rászolultságodat, a terhességet a kiskönyvel. De minden önkormányzatban másképp megy. A barátnöm 10.000ft-ot kapott a XVIII.kerben, másfél éve. Én most intéztem 28.500ft-ot kell elvásárolni, számlát bemutatni róla és utólag kifizetik a XIII.ker-ben. Remélem sikerül neked is intézni valamit. Üdv.37hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Üdv 33 hetes kismama.

Milyen támogatást, vagy milyen segélyt és mikor kérhetek?

Krónikus betegség miatt rokk. nyugdíjas vagyok. Eddig dolgoztam, de eljöttem betegszabira és kiderült, hogy a táppénzemet sem fizetik ki, mert nem vagyok rá jogosult. A GYES összegér?l már nem is beszélek.... Köszi a választ, 22 hetes kismama.

Legjobb válasz: Másfél éves munkaviszonyom van, magas fizuval, de rokk. nyugdíjt is kaptam eddig. Ez bonyolítja a dolgot, hogy szülésg egy kanyit sem kaphatok....

A kérdező hozzászólása: Másfél éves munkaviszonyom van, magas fizuval, de rokk. nyugdíjt is kaptam eddig. Ez bonyolítja a dolgot, hogy szülésg egy kanyit sem kaphatok....
ha biztosított voltál, kell, hogy kapj v.mi pénzt. nem hiszem, hogy semmi nem jár...
mindenképpen menj be a TB-hez, ott részletes felvilágosítást kapsz.

Ha határozott időre vagyok felvéve a munkahelyemen, és időközben elküldenek, akkor milyen támogatásokat/ segélyt vehetek igénybe?

1 éve van munkaviszonyom, és idén decemberben jár le

Legjobb válasz: A szerzõdést nem kötelezõ meghosszabbítani, viszont a szerzõdés lejártáig nem rúghat ki. Ha a munkanélküli ellátás alatt szülsz akkor is jár tgyás és gyed. Viszont ha nem akkor csak gyes és családi ami együtt 38000Ft a kicsi 3. éves koráig. A családit tovább is kapod. Ja és egyszeri anyasági 65000Ft körül van.

A szerzõdést nem kötelezõ meghosszabbítani, viszont a szerzõdés lejártáig nem rúghat ki. Ha a munkanélküli ellátás alatt szülsz akkor is jár tgyás és gyed. Viszont ha nem akkor csak gyes és családi ami együtt 38000Ft a kicsi 3. éves koráig. A családit tovább is kapod. Ja és egyszeri anyasági 65000Ft körül van.
Kérdés, hogy mikor szülsz?! Egyébként, ha nem is kapsz TGYÁST és GYED-et, akkor a GYES+csp + egyszeri anyaságira vagy jogosult. A GYES+CSP havonta kb. 35ezer talán. De nem tudom pontosan.
A kérdező hozzászólása: Nemrég derült ki, hogy terhes vagyok, így az év végére mondható, hogy jön a baba. Viszont a munkahelyemet nem mondhatom túl "baba barátnak", így esélyes, hogyha kiderül akkor elküldenek valamilyen kifogással:(
Hasonló cipõben járok!!! De rosszabba mint te!!! Nekem most áprilisba jár le és szeptemberbe szülök!!! Na most itt az a probléma hogy ha már nincs munkaviszony akkor NEM jár a gyed és a tgyás sem!! Csak a gyes ami kb 28.000ft és a gyermekvédelmi!!!Na most azt nem tudom hogy ha idõközba szülsz és aztán mondanak fel mi van, de annyit biztosan hogy még akkor munkaviszonyba kell legyél és onnan mehetsz gyedre!!!A lényeg hogy mindenképp írásba közöld a munkáltatóddal hogy kismama lettél!!! Nehogy "VÉLETLENÜL ELFELEGGYE!!!!"
A kérdező hozzászólása: Nálam konkrétan az a baj, hogy kollektív a szerzõdésem, szóval bármikor kötelezettség nélkül elküldhet :( Undorító, amilyen stílust felvehet egy némelyik munkáltató.. :S Félek a rizikófaktortól, mármint ha kirúg, akkor "leshetek" 1 hónapos kismamaként..
Ha jól számolom akkor meg lenne a szülés elõtti 2 évben a 365 napi biztosítotti jogviszony - olyankor jár TGYÁS és GYED. A szülés idõpontjában biztosított kell, hogy legyél ennek igénylésekor. Amit megtehetsz, hogy elmész munkanélkülire és így biztosítottá válsz ha épp akkor nem dolgozol.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!