Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatást, milyen segélyt (35 db)

Angliában 25 év alatt, dolgozó egyedülállóként, gyerek nélkül milyen támogatásra, vagy segélyre vagyok jogosult?

A "remélem semmilyenre...stb." megjegyzésektől kíméljetek.. köszönöm

Legjobb válasz: 1 év bejelentett munkaviszony után ha munkanélküli lennél akkor jogosult leszel a munkanélküli segélyre. Más nem nagyon van. Fõleg hogy idén meg is akarják szigorítani a támogatások kifizetését.. De végül is milyen támogatásra, vagy segélyekre gondolsz???

1 év bejelentett munkaviszony után ha munkanélküli lennél akkor jogosult leszel a munkanélküli segélyre. Más nem nagyon van. Fõleg hogy idén meg is akarják szigorítani a támogatások kifizetését.. De végül is milyen támogatásra, vagy segélyekre gondolsz???
Hátha nem vagy angol állampolgár akkor semmi. Azért ott sem adnak semmit ingyen.
A kérdező hozzászólása: Például tax credit...vagy valami, hogy mûködik ez?
Tax refund for income from UK. The tax system in England insists on tax advance payment from each person receiving salary in UK and after the work is finished or at the end of financial year he can apply for tax refund. Magyarul és röviden. A tax credit nem segély és nem támogatás. Minden munkavállalónak visszajár ha dolgozott, adózott és több adót fizetett.
bocsánat én a Tax refund-ról írtam ami adó visszatérítést jelent. A tax cedit az egyfajta jövedelem kiegészítõ támogatás melynek két fajtája van: - Working Tax Credti (WTC) - Child Tax Credit (CTC) Összegzés a jogosultsághoz: - NINO szám megléte - Betöltött 25. életév - Állandó angliai lakcím - Állandó, hivatalos, fizetett, heti minimum 30 órás munkavégzés. Az, aki munkanélküli, nem kérelmezheti a Tax Credit-et. Megjegyzés: A Tax Credit nem jár, hanem adható. Vagyis az adóhivatal bármilyen indokkal visszautasíthatja az igénylést. Példának okáért, ha valaki a folyó adóévben 10, 000 fontnál magasabb bevételre számíthat, akkor nagy eséllyel nem fogja megkapni a WTC-t.
A kérdező hozzászólása: De ez régebbi infó... most 25 óra a limit a heti munka szempontjából, és elvileg 18 évtõl 25-ig meg heti több mint 16 órával már lehet kapni... de nem tudom hogy igaz e ez...:S
Az infó hiába régebbi még most is él, Sõt elég nehéz bármilyen segélyt, támogatást igényelni. Mi kaptunk 2 éve, igaz nálunk van gyerek is. Én akkor nem dolgoztam csak a párom. Amikor elkezdtem dolgozni heti 20 órát a tax creditet meg is vonták azonnal.. Szóval egyedülállóként ne nagyon reménykedj támogatásokban, segélyekben..

Ilyen feltételekkel (lentebb kifejtem) milyen támogatásra vagy segélyre vagyok jogosult? Válaszokat köszönöm előre is.

23 éves vagyok, jelenleg esti tagozaton tanulok, nincs munkám.

Legjobb válasz: Foglalkoztatást helyettesítõ támogatásra lehetsz jogosult (az önkormányzattól) A feltételeket megtalálod a szociális törvényben az aktív korúak ellátása címszó alatt.

Foglalkoztatást helyettesítõ támogatásra lehetsz jogosult (az önkormányzattól) A feltételeket megtalálod a szociális törvényben az aktív korúak ellátása címszó alatt.
A kérdező hozzászólása: köszi

Egyedülálló anyaként milyen támogatásban részesülhetek? (Segély, lakástámogatás, stb. )

Legjobb válasz: Elég sokmindenben részesülhetsz csak elég tájékozottnak kell lenned.Mert nagyon sokminden van.Menj be a helyi polgármesteri hivatalba és keresd meg az illetékes személyt aki ezzel foglalkozik és neki kötelessége tájékoztatni hogy milyen juttatásokban részesülhetsz.

Elég sokmindenben részesülhetsz csak elég tájékozottnak kell lenned.Mert nagyon sokminden van.Menj be a helyi polgármesteri hivatalba és keresd meg az illetékes személyt aki ezzel foglalkozik és neki kötelessége tájékoztatni hogy milyen juttatásokban részesülhetsz.


Az édesapámnak amputálták a lábát. Milyen támogatást vagy segélyt lehet igényelni és hol?

Legjobb válasz: Javaslatom, hogy érdeklõdni kéne az önkormányzat munkaügyi osztályánál. Kérdezzétek meg, hogy ebben az esetben az orvosi bizottság milyen fokú munkaképesség csökkenést állapít meg az amputáció miatt. 67% fölött rokkantsági nyugdíj jár.

Javaslatom, hogy érdeklõdni kéne az önkormányzat munkaügyi osztályánál. Kérdezzétek meg, hogy ebben az esetben az orvosi bizottság milyen fokú munkaképesség csökkenést állapít meg az amputáció miatt. 67% fölött rokkantsági nyugdíj jár.
Ha cigány nagyon sokat kap ha magayar akkor aprópénzzel bökik ki a szemét...
ápolási segély???

Az önkormányzattól, családsegítőtől milyen támogatást lehetne kérni? Suliba járok, elég magas a tandíj, az anyasági segély, meg a megélhetésre és a babára kell! Van valami lehetőségem támogatásra?

Legjobb válasz: na ezt én is szeretnék tudni! Ugyanabban a cipöben járok mint te. De mi azt csináljuk, hogy mivel csak GYES meg Családi Pótlék jár, nem házasodunk össze így mivel egyedülállónak számítok, jogosult vagyok: emelt összegü családi pótlékra és szociális segélyre amit az önkormányzattól lehet igényelni. Többet sajnos énsem tudok. De minden pénz jól jön az biztos!:)

na ezt én is szeretnék tudni! Ugyanabban a cipöben járok mint te. De mi azt csináljuk, hogy mivel csak GYES meg Családi Pótlék jár, nem házasodunk össze így mivel egyedülállónak számítok, jogosult vagyok: emelt összegü családi pótlékra és szociális segélyre amit az önkormányzattól lehet igényelni. Többet sajnos énsem tudok. De minden pénz jól jön az biztos!:)
A kérdező hozzászólása: Mi sem vagyunk házasok, de a családninál szerepel a párom
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, már kezdek belezavarodni a nevekbe ;-). Amit most kapok az a terhességi gyermekágyi segély! Ezt elvileg 24 hétig kapom, utána mehetek gyedre (ha jól tudom), A suli nem ad semmiféle támogatást. A családsegítõt megpróbálom. köszönöm

Kinek jár a terhességi gyermekágyi segély? És milyen támogatások járnak még?

Most Július 5.én szültem.megigényeltem a családi pótlékot,gyedet és az anyaságit.

Legjobb válasz: Elõször nem a GYED jár, hanem a terhes gyermekágyi segély. Ez jár 168 napig. Vagy a szüléstõl veszed igénybe, vagy a várható szülés elõtt 28 nappal kezdõdik, de akkor is 168 napig jár. Itt a link: http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely A 169. naptól, a gyermek 2 éves koráig jár a GYED, majd a gyermek 3 éves koráig a GYES. Az anyaságit és a csp-t nem a munkáltató fizeti, hanem a Magyar Államkincstár.

Elõször nem a GYED jár, hanem a terhes gyermekágyi segély. Ez jár 168 napig. Vagy a szüléstõl veszed igénybe, vagy a várható szülés elõtt 28 nappal kezdõdik, de akkor is 168 napig jár. Itt a link: http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely A 169. naptól, a gyermek 2 éves koráig jár a GYED, majd a gyermek 3 éves koráig a GYES. Az anyaságit és a csp-t nem a munkáltató fizeti, hanem a Magyar Államkincstár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Tudnátok segíteni milyen támogatást, segélyt vagy hasonlót lehetne kérvényezni? El vagyok jelenleg keseredve!

Tavaly nyáron végeztem el a sulit, de még most is járok egy esti képzésre. Augusztusban beregisztráltam a munkaügyi központba és most december és januárban dolgoztam közfoglalkoztatásban. Ez a 2 hónap most megszűnik :(Sajnos az élet úgy hozta hogy egyedül lakom egyedül kell fenntartanom egy 60nm-es házat, de most hogy maszekolni sem tudok és nem tudom találok-e munkát hogy fogom tudni! Tudnátok esetleg javasolni valamit ha nem kapok még egyelőre álláskeresési támogatást sem akkor milyen más támogatást lehetne igénybe venni? Szociális segély? Fűtési támogatás vagy mit lehetne? Nagyon el vagyok keseredve jelenleg!

Legjobb válasz: Menj be az önkormányzathoz, ott meg tudják mondani, milyen segélyt adhatnak. A ház hozni is tud pénzt: ha van két szobád, az egyiket add ki albérletbe. Ha csak a rezsit fedezi a bérlõ által fizetett összeg, már elõrébb vagy.

Menj be az önkormányzathoz, ott meg tudják mondani, milyen segélyt adhatnak. A ház hozni is tud pénzt: ha van két szobád, az egyiket add ki albérletbe. Ha csak a rezsit fedezi a bérlõ által fizetett összeg, már elõrébb vagy.
munkát keresel egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: Nem nem keresek itt ülök a babérjaimon a topjob-ot, jobinfot, professiont látomásból sem ismerem nem küldtem még el az önéletrajzot sem csak kb 100 helyre és nem érkezett még reagálás sem kivéve a értékesítõs dolgokat amikor edényeket kell rásózni 200 ezerért emberekre! Amibõl köszönöm nem kérek!
A kérdező hozzászólása: Igen ezen én is gondolkoztam csak hát a fûtési rendszer nincs kiépítve mert nincs rá pénzem...egy konvektor van a szobámban meg a fürdõszoba van fûtve egy kis kályha által.
most akkor mondjam azt, hogy nagyon sajnálom, hogy nincs fûtésed? nekem sincs, sõt mielõtt megszólalnátok, hogy internet van, nem az sincs, nem otthon vagyok, sõt tv-m sincs, tûzhelyem sem... ha írnád, mihez értesz, merre laksz, és hány éves vagy, akkor talán kapnál néhány tippet, hol és hogyan keress állást
az önkormányzatnál kérhetsz lakásfenntartási támogatást.Igaz, hogy az csak pár ezer ft, de a semminél több. Segélyt nem kaphatsz, mert ahhoz 1 év regisztrálást kell igazolni, az meg csak augusztusban lesz meg.Na de annak az összege is 22 800 ft, éhen halni is kevés.Van még egy hónapod, addig muszáj lesz munkát találnod! Próbálkozz személyesen, az internetes keresés ritkán jön be. Merrefelé laksz, mihez értesz?

A szülés utáni első naptól kezdve milyen támogatások, segélyek miegymások járnak egy kismamának országos és regionális szinten? Ha most 160 ezer ft körüli a bruttó fizetésem, milyen pénzekre számíthatok és hány évig, ha vállalunk egy babát?

Legjobb válasz: tgyás,gyed,gyes + 10000 adókedvezmény+családi pótlék+szülés utáni egyszeri segély (64000 körül)+ valahol ad az önkormányzat is egyszeri pénzt,de ha ad is akkor önkormányzatonként eltérõ összeg. A fizetés utáni juttatások összegét itt tudod kiszámolni : http://adozona.hu/Gyed_Gyes_kalkulator_2011.aspx

tgyás, gyed, gyes + 10000 adókedvezmény+családi pótlék+szülés utáni egyszeri segély (64000 körül)+ valahol ad az önkormányzat is egyszeri pénzt, de ha ad is akkor önkormányzatonként eltérõ összeg. A fizetés utáni juttatások összegét itt tudod kiszámolni : http://adozona.hu/Gyed_Gyes_kalkulator_2011.aspx
Ha megvan a megfelelõ biztosítási napod, akkor elõször Tgyás, majd Gyed a gyermek 2 éves koráig. Ezt követõen jár a gyes még egy évet. A családi pótlék automatikusan jár a gyermeknek.
A családi pótlék sem automatikus, igényelni kell, ahogy minden mást is. Az önkormányzatnál érdeklõdj, hogy õk adnak-e támogatást. A fentebb felsoroltak mind igényelhetõk (tgyás, gyed jogosultságfüggõ), és kap a gyerek az államtól is pénzt, babakötvény formájában.
A kérdező hozzászólása: Ezen az adózónás kalkulátoron fél évig jár tgyás, aztán 1 évig gyed és fél évig gyes. Ebbõl ahogy nézem a gyes már nagyon csekély összeg. Tehát igazából 1, 5 évnél tovább nem érdemes otthon maradni egy gyerekkel ugye? Vagy jöjjön a következõ, vagy mars vissza dolgozni. :) Nem úgy volt, hogy 2 éves korig jár a gyed és még utána egy évig a gyes? Vagy én nézem félre ezt a kalkot?
A kalkulátoron be kell állítani, hogy hány napod van. Jogosultsági feltétel 2 éven belül (tgyás, gyed) (**) 365 napos biztosítási idõ: IGEN helyett azt kell kiválasztani, hogy 562 nap is (persze ha van ennyi napod:D)

Milyen segélyeket, támogatást lehet igényelni (nem TGYÁS, GYED stb-re gondolok)?

A férjem 4 órára van bejelentve (46.000 FT-al), én jelenleg csak GYES-t és családi pótlékot kapok. Február végén megszületik a második kisbaba, aki után ugye majd a TGYÁST fogom kapni. Van valami szociális segély vagy támogatás, amit igényelni lehet nehéz anyagi körülményekre hivatkozva? Vagy hol tudnám ezt megérdekl?dni (ahol normális választ is adnak! )?

Legjobb válasz: Családsegítõ központban tudnak segíteni. Érdeklõdhetsz lakásfenntartási támogatás, rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, rendkívüli gyermekvédelmi támogatás után.

Családsegítõ központban tudnak segíteni. Érdeklõdhetsz lakásfenntartási támogatás, rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, rendkívüli gyermekvédelmi támogatás után.
Szia! A helyi önkormányzatnál kell érdeklõdni. Rendszeres segélyrõl nem tudok, de szoktak adni egyszeri krízis segélyt, viszont az helyileg eltérõ, hogy ki kaphatja. Nálunk úgy van, hogy csak olyan kaphatja aki rendszeres szociális segélyt vagy gyest kap és a családban senki nem rendelkezik más jövedelemmel, tehát ha már a háztartásban van olyan ember aki dolgozik akkor nem kaphatják. Mi azért nem kaphatunk meg a párom dolgozik. Egyébként 10-100 ezer Ft-ig állapítják meg az összeget az alapján hogy ki mennyire számít rászorulónak, hány gyereke van stb. Ezen kívül megigényelheted a gyermekvédelmi támogatást is ha az egy fõre jutó jövedelem nem haladja meg a határt (valami 35 ezer Ft-ot) Nekünk meghaladja ezért mi az se kaphatjuk. Nem tudom titeket mennyire érint, de tüzelõ utalványt is lehet igényelni, nem nagy összeg úgy tudom, de jobb mint a semmi.
melyik kerületben laktok? a családsegítõ számát, címét el tudom küldeni+ az önkormányzatokban van szociális osztály, ott esetleg lehet igényelni rendkívüli, átmeneti segélyt, néhol adnak a szülés után is , de ez csak 1-2 kerületben van így.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A XIII. ker-ben lakunk.
Bocs, de mi az, hogy 3-om?
Van egy három éves, és egy négyéves!!!Mit nem értesz ezen?????? A kérdezõnek:Bocsi, de nem tudok a kérdésedre válaszolni!!!
Azt nem értem, hogy miért nem lehet normálisan leírni. A 4-et sem 4-égynek írta.
Szia! 3×16000 Ft családi pótlék, a kicsi után a GYES, vagy GYED. Az önkormányzat szociális irodáján igényelhetsz gyermekvédelmi kedvezményt (jövedelemhatárhoz kötött), így ingyenes az óvodai étkeztetés + évente 2×pénzbeli támogatás (gyerekenként 5000 Ft). Szintén itt igényelhetsz fûtési támogatást 1 évben 1× , étkezési jegyet évi 2 alkalommal. Gondolom fõállású anyaként is ezeket igénybe veheted. Én ennyit ismerek, de van még a rendkívüli gyermekvédelmi kedvezmény, a nagycsaládosok gázár támogatása, családi adókedvezmény, lakhatási támogatás, esetleg valamelyik nagycsaládosok egyesületéhez való csatlakozás… Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!