Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatást, milyen (515 db)

Gyermekét egyedül nevelő anya milyen támogatásokat és hol igényelhet, ha még létezik ilyen mert a családi pótlék befagyasztása után?

Legjobb válasz: Egyedül laktok a házban? (mármint se nagyszülõk, se más?) Mert sajnos már ez is számít. Ha egy háztartásban laksz rokonaiddal és a gyermekvédelmis hölgy vagy úr nem kedves akkor el tudja intézni hogy ne kapj támogatást. Az egyik rokonom azért nem kap semmilyen támogatást a gyerek után (hába hogy egyedül neveli) mert egy címen van a nagyszülõkkel. És ha támogatásról van akkor még azokat a személyeketis beleveszik az õ keresetüket is nézik és akkor kihozzák, hogy nem kaphatsz egyéb támogatást. Sem étkeztetési, sem iskolai, sem tankönyvi támogatásokat.

Egyedül laktok a házban? (mármint se nagyszülõk, se más?) Mert sajnos már ez is számít. Ha egy háztartásban laksz rokonaiddal és a gyermekvédelmis hölgy vagy úr nem kedves akkor el tudja intézni hogy ne kapj támogatást. Az egyik rokonom azért nem kap semmilyen támogatást a gyerek után (hába hogy egyedül neveli) mert egy címen van a nagyszülõkkel. És ha támogatásról van akkor még azokat a személyeketis beleveszik az õ keresetüket is nézik és akkor kihozzák, hogy nem kaphatsz egyéb támogatást. Sem étkeztetési, sem iskolai, sem tankönyvi támogatásokat.

Angliában 25 év alatt, dolgozó egyedülállóként, gyerek nélkül milyen támogatásra, vagy segélyre vagyok jogosult?

A "remélem semmilyenre...stb." megjegyzésektől kíméljetek.. köszönöm

Legjobb válasz: 1 év bejelentett munkaviszony után ha munkanélküli lennél akkor jogosult leszel a munkanélküli segélyre. Más nem nagyon van. Fõleg hogy idén meg is akarják szigorítani a támogatások kifizetését.. De végül is milyen támogatásra, vagy segélyekre gondolsz???

1 év bejelentett munkaviszony után ha munkanélküli lennél akkor jogosult leszel a munkanélküli segélyre. Más nem nagyon van. Fõleg hogy idén meg is akarják szigorítani a támogatások kifizetését.. De végül is milyen támogatásra, vagy segélyekre gondolsz???
Hátha nem vagy angol állampolgár akkor semmi. Azért ott sem adnak semmit ingyen.
A kérdező hozzászólása: Például tax credit...vagy valami, hogy mûködik ez?
Tax refund for income from UK. The tax system in England insists on tax advance payment from each person receiving salary in UK and after the work is finished or at the end of financial year he can apply for tax refund. Magyarul és röviden. A tax credit nem segély és nem támogatás. Minden munkavállalónak visszajár ha dolgozott, adózott és több adót fizetett.
bocsánat én a Tax refund-ról írtam ami adó visszatérítést jelent. A tax cedit az egyfajta jövedelem kiegészítõ támogatás melynek két fajtája van: - Working Tax Credti (WTC) - Child Tax Credit (CTC) Összegzés a jogosultsághoz: - NINO szám megléte - Betöltött 25. életév - Állandó angliai lakcím - Állandó, hivatalos, fizetett, heti minimum 30 órás munkavégzés. Az, aki munkanélküli, nem kérelmezheti a Tax Credit-et. Megjegyzés: A Tax Credit nem jár, hanem adható. Vagyis az adóhivatal bármilyen indokkal visszautasíthatja az igénylést. Példának okáért, ha valaki a folyó adóévben 10, 000 fontnál magasabb bevételre számíthat, akkor nagy eséllyel nem fogja megkapni a WTC-t.
A kérdező hozzászólása: De ez régebbi infó... most 25 óra a limit a heti munka szempontjából, és elvileg 18 évtõl 25-ig meg heti több mint 16 órával már lehet kapni... de nem tudom hogy igaz e ez...:S
Az infó hiába régebbi még most is él, Sõt elég nehéz bármilyen segélyt, támogatást igényelni. Mi kaptunk 2 éve, igaz nálunk van gyerek is. Én akkor nem dolgoztam csak a párom. Amikor elkezdtem dolgozni heti 20 órát a tax creditet meg is vonták azonnal.. Szóval egyedülállóként ne nagyon reménykedj támogatásokban, segélyekben..

Milyen lehetőségeink vannak akár lakásvásárlás vagy önkörmányzati lakás szerzése esetén? Ill. milyen támogatásra számíthatunk az államtól? Én dolgozom, párom még sulizik, és nem egy háztartásban élünk!

24 éves apa,17 éves anya lehet?ségei Mo. -n?! Tegnapi nap folyamán megtudtam, hogy apa leszek! Els? nekifutásra nagyon megör?ltem a hírnek, hiszen ki nem ?rülne egy ilyen hírnek, plána ha els? gyermekr?l van szó! (mellékesen hozzáteszem, hogy a meglepetés erejével fogant)!

Legjobb válasz: semmilyen támogatás nem jár beadhattok lakáskérelmet az önkormányzathoz, mire lakást utalnának ki, addigra a gyerek már iskolás lesz. Elõbbre kerülnek a több gyereket egyedül nevelõk, a tartósan beteg gyereket nevelõk stb. az anyuka csp-t és gyest fog kapni, ez utóbbit a gyerek 3 éves koráig, a csp 12e, a gyes 28. Egyszeri anyasági támogatásra lesz még jogosult, ha igazolhatóan 4x megjelent terhesgondozáson, ez most 64e Ft, szülés után kapja, ahogy a nevében is benne van egyetlen alkalommal jár.

semmilyen támogatás nem jár beadhattok lakáskérelmet az önkormányzathoz, mire lakást utalnának ki, addigra a gyerek már iskolás lesz. Elõbbre kerülnek a több gyereket egyedül nevelõk, a tartósan beteg gyereket nevelõk stb. az anyuka csp-t és gyest fog kapni, ez utóbbit a gyerek 3 éves koráig, a csp 12e, a gyes 28. Egyszeri anyasági támogatásra lesz még jogosult, ha igazolhatóan 4x megjelent terhesgondozáson, ez most 64e Ft, szülés után kapja, ahogy a nevében is benne van egyetlen alkalommal jár.
Kicsit korainak tûnik ez a dolog, fõleg, ha olyan naivak vagytok, hogy az államtól vártok segítséget... Bocsi.
17 évesen még nem inkább az iskolapadban kellene ülnie a barátnõdnek? Utána meg dolgozni esetleg valamit, hogy kapjon gyedet? Mire vállaltok gyereket, gyerek fejjel? Jah, majd az állam eltartja...
Magyarországon semmi esélyed lakásra.nem úgy mint régen.nekünk van egy 5 és fél hós kislányunk.a pàrom 28 én én meg 27 éves vagyok.párom Németo.-ba dolgozik én meg anyáméknál vagyok a kicsivel.itthon semmi lehetõséged nincs, ha nem anyuci meg apuci kicsi gyereke vagy.mi tavasszal költözünk ki a páromhoz.már megbántam h szûlni haza jöttem.egetverõen más kint az élet.itthon soha az életben nem lehet elérni semmit.nem érdemes itthon maradni, ennél csak rosszabb lesz.
önkormányzati lakás: 1. a legtöbb egy putri, mert lelakják a kisebbségiek. 2. évtizedeket vársz rá. Anyám pl. 23 év után kapta meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A meglepetés erejével fogant? XD
Kérdezõ, azt írod, hogy "Nem az állam és nem a szülõk kasszájära vállalnák el a picit, hane saját zsebünkre! " Miközben pedig a kérdésben az államtól való támogatás (amibe az önkormányzati lakás is beletartozik, hiszen nagy kedvezménnyel lehet akkor bennük lakni) szerepel! Ha tényleg saját zsebre vállaljátok, akkor ne itt kérdezgess errõl, hanem vegyél ki albérletet és éldegéljetek, bár én inkább azt tanácsolnám hogy ne vállaljátok a babát ha csak 17 éves az anyja, mert egy érettségivel (vagy azzal se, nem tudom hanyadikos) nem sokra fogja vinni Magyarországon sajnos...
A kérdező hozzászólása: Már neis haragudj, de azt majd Én eldöntöm, hogy hol, és milyen formában teszek fel kérdérst! Legjobb tudomásom szerint ez az oldal pont ezért született meg! Szerintem az még ne fáj senkinek, ha tisztában szeretnék lenni a mai lehetõségeinkel! Vagy már ez is baj?! Ja, és majd ha arra lesz szükségem, hogy bárki is kioktasson a gyermek vällalás terén, akkor azt majd jelzem a külön erre "szakosodott" emberkéknek!
A kérdező hozzászólása: Akkor itt hozzá is tenném, hogy a kérdés nem az volt, hogy válaljam-e vagy sem!! Ilyen jellegû válaszok nem érdekelnek, ez legyen az Én döntésem, ill. MI döntésünk! Tanácsokat szívesen elfogadok, megköszönöm (az ediggieket is), de rosszindulatú megjegyzésekre nem tartok igényt! Köszönöm!
ja még 2 dolog babakötvény majd a szülés után lehet elintézni ha akarjátok az állam megnyitja nektek neked csak annyi a dolgod h esetleg átviszed egy bankhoz -- ha akarod és a lakás elõtakarékoskodás de ezt már írták
több önkormányzatnál is vannak pályázatok szociális és piaci alapú önkormányzati lakásra meg kell felelni több kritériumnak is ha sikerül akkor még a piaci alapú is nagyon kedvezõ árú és nem mindegyik van lelakva pl mi is ebben élünk és szépen kifestették rendbe tették mielõtt beköltöztünk bár tény h nem szántak rá sokat de azért nem egy putri spec 72nm 2+1+hallos lakás és nem utcsó sorban nem kell közös költséget fizetni sem :-) jövõre szigetelik le a házat és cserélik a nyílászárókat is egyedi fûtés van szal télen sem horribilis a fûtés számla mindezért havi 25 000.- fizetünk havonta + rezsi ami kb 15-18000.- több önkormányzat is ad pénz a gyermek születése után itt 15000.- lehet kapni gyest, csp, egyszeri anyaságit, igényelnie kell majd -- MÁK-nál te meg a gyerek után már a várandóság alatt is kérheted a családi adókedvezményt ami max nettó 10 000.- lesz (kérdés mennyi az adód)és le kell mondaia az anyának errõl megillet még a gyermek születése után 5 nap apaszabi és évi +2v3 nap (bocsi ezt nem tudom pontosan) ha a egy fõre esõ jövedelem alacsony akkor lehet igényelni rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt ez évente 2x 5800.-/gyerek plusz ingyenes étkezés oviban suliban -- mondjuk ez még messze van ugyan csak minden hónapban lehet kérni átmeneti segélyt de itt is számít h mennyi az egy fõre esõ jövedelem ennek összege nagyon váltózó 5000-25000.- lehet hirtelen ennyi
A kérdező hozzászólása: Hasznos infok, és mégegyszer köszönöm! Félre értések elkerûlése végett, Nem az állam és nem a szülõk kasszájära vállalnák el a picit, hane saját zsebünkre! Engem csak a tények érdekelnek, ugyanis nincs rá látásom ezekre a dolgokra, mivel bhogy már említettem, elsõ gyermek! Az, hogy fiatalok vagyunk e?! Hosszas és felesleges viták születnének! Nem is ebben kértem tanácsot, de persze vélemények tiszteletbe tartva!
A kérdező hozzászólása: Nem túl bíztato a helyzet, tény! Hosszutávon énsem itt tervezem a jövönket, de addig valahogy majd csak megoldjuk, az viszont elszomoritó, hogy a saját hazájában nem tervezhet az ember! Egyébkén nem tartozom anya-apa kicsi fia kategoriába! :)
A kérdező hozzászólása: ....
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm az infot!
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, akkor ebben ne is reménykedjek!!
A legújabb támogatási verzió: http://lakasfokusz.postr.hu/post-056


A férjemmel és 3 éves lányommal kiköltözünk Londonba, milyen esélyeink vannak? Milyen támogatásokat kaphatok, lakás támogatás, gyerekre? Munka az 90% hogy lesz

Legjobb válasz: Hát ez attól függ, mi a végzettségetek, van-e már munkátok. Mert amíg nem fizettek adót az angoloknak, addig nem fognak támogatást adni semmiben, és ez szerintem érthetõ.

Hát ez attól függ, mi a végzettségetek, van-e már munkátok. Mert amíg nem fizettek adót az angoloknak, addig nem fognak támogatást adni semmiben, és ez szerintem érthetõ.
Ez egy hivatalos oldal, itt sokmindent meg lehet találni, egyebet nem tudok segíteni, mert egyedülállóként jöttem ki és még nincs gyermekem: http://www.direct.gov.uk/en/index.htm
Szia.En is irtam mar hasonlo kerdesre valaszt.5 eve elek kint ott szultem.Na most lakas es council tax tamogatast addig NEM kapsz amig nincs egyeb nemu tamogatasod es nem is mindegyik landrord/agency engedi meg.Nem vegzettseg kerdese az egesz tamogatasi rendszer hanem kereset fuggo.(kiveve a CHB)Nem is adozas fuggo ugyanis sogornom nem dolgozott megis kapott heti 60font child tax creditet persze ez meg a megszoritasok elott volt.Amit nem tartok egyebkent jogosnak mert en aki befizetett x ezer osszegu adot kapni fogok (ha minden igaz egyszer /januarba kuldem be a papirt, semmi levelet nem kaptam/) heti 20fontot.Ja es miutan felhivod a benefites irodat be kell menjetek hogy leellenorizzek az adatokat(a sok csalas miatt).Van onkormanyzati lakas is de arra eveket kell varni. a kalkulatorrol annyit hogy az uj rendszer miatt nem engedi megnezni ha nem vagy angol allampolgar.(van egy kerdes hogy te vagy a parod angol/ir allampolgar-e ha nem akkor sorry de nem tudod megnezni)
Ja bocsi azt nem mondtam hogy a lakastamogatasos kalkulator nem enged tovabb.A child tax credites/benefites az enged.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkinek aranyosak vagytok

Milyen támogatás jár?

Lakhelyet váltok egy jobb élet reményében.Ahol eddig laktam,ott munkanélkülin voltam,mert megsz?nt a munkahelyem.Sajnos nem találtam másikat.Viszont úgy döntöttem,hogy elköltözöm és egy másik városban próbálok szerencsét.Lesz ott is állandó lakcímem,mert átjelentkezem teljesen.Milyen támogatások járnak,míg nem találok munkát?

Legjobb válasz: hát ez sok mindentõl függ ám ... (elsõ te pedig ne kötözködj kapásból ....) De ha ott kitöltötted az álláskeresési támogatás idejét, akkor itt már csak rendszeres szoc. segélyre vagy jogosult, de azt meg köthetik feltételekhez (na ez a gyakorlatban nem mindig sikerül, de elviekben így van). Már csak azért se szóljuk le így, ahogy az elsõ, mert én is ismerek pl 4 egyetemi diplomás embert, aki jó ideje munkanélküli, és vicces lenne cigicsikket szedetni vele, nem értem, miért mindjárt a legalja munkát adnátok annak, akirõl azt se tudjátok, milyen képzettségû és végzettségû. Ez a kérdés nem olyan egyszerû, mert felmerülnek komoly problémák. Nem véletlenül van (vagy volt legalábbis) az a szabály is, hogy csak egyel alacsonyabb iskolai végzettséggel járó munkát köteles elfogadni, azaz ezt sok helyen úgy értelmezték, hogy az egyetemi diplomások fõiksolai diplomával járó munkát, de máshol meg úgy, hogy az egyel alatta levõ fokozat az érettségi. Ezt magam is tapasztaltam, és jogászok se nagyon tudták értelmezni ezt a jogszabályt, mindenesetre közel sem olyan egyértelmû, ennyi biztos. Úgyhogy nem ismerem a helyzeted, de rendszeres szoc. segély meg egyéb támogatások lehetségesek (fûtés, gyógyszer ... stb).

hát ez sok mindentõl függ ám ... (elsõ te pedig ne kötözködj kapásból ....) De ha ott kitöltötted az álláskeresési támogatás idejét, akkor itt már csak rendszeres szoc. segélyre vagy jogosult, de azt meg köthetik feltételekhez (na ez a gyakorlatban nem mindig sikerül, de elviekben így van). Már csak azért se szóljuk le így, ahogy az elsõ, mert én is ismerek pl 4 egyetemi diplomás embert, aki jó ideje munkanélküli, és vicces lenne cigicsikket szedetni vele, nem értem, miért mindjárt a legalja munkát adnátok annak, akirõl azt se tudjátok, milyen képzettségû és végzettségû. Ez a kérdés nem olyan egyszerû, mert felmerülnek komoly problémák. Nem véletlenül van (vagy volt legalábbis) az a szabály is, hogy csak egyel alacsonyabb iskolai végzettséggel járó munkát köteles elfogadni, azaz ezt sok helyen úgy értelmezték, hogy az egyetemi diplomások fõiksolai diplomával járó munkát, de máshol meg úgy, hogy az egyel alatta levõ fokozat az érettségi. Ezt magam is tapasztaltam, és jogászok se nagyon tudták értelmezni ezt a jogszabályt, mindenesetre közel sem olyan egyértelmû, ennyi biztos. Úgyhogy nem ismerem a helyzeted, de rendszeres szoc. segély meg egyéb támogatások lehetségesek (fûtés, gyógyszer ... stb).
11:26 ez baromság!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm annak, aki értelmes választ adott!
Például szedhetsz csikket a buszmegállóban. Ja és ha valaki lakóhelyet vált ott mindig több üres üveget is dobnak a kukába.
Elmehetnél dolgozni és akkor önmagad támogatnád.
", miért mindjárt a legalja munkát adnátok annak, akirõl azt se tudjátok, milyen képzettségû és végzettségû." Mert munkanélküli, és ez nem végzettséghez kötött.

Egyedülálló kismamák! Milyen támogatást igényelhetek az önkormányzattól ha munkanélküli vagyok? Igaz, hogy kijönnek a lakásra ellenőrizni?

Legjobb válasz: Szia! Én rendszeres gyermekvédelmi támogatást igényeltem,kijöttek környezet tanulmányra.Nem volt semmi gond,meg is kaptuk. Ezen kívül talán érdemes lakás fenntartási támogatást is kérned.Meg évente egyszer rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is lehet igényelni. Most ennyi jutott eszembe,de az önkormányzaton meg tudják mondani,mire vagy még jogosult.

Szia! Én rendszeres gyermekvédelmi támogatást igényeltem, kijöttek környezet tanulmányra.Nem volt semmi gond, meg is kaptuk. Ezen kívül talán érdemes lakás fenntartási támogatást is kérned.Meg évente egyszer rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is lehet igényelni. Most ennyi jutott eszembe, de az önkormányzaton meg tudják mondani, mire vagy még jogosult.
Nálunk nem jönnek ki környezettanulmányt csinálni.Ki kel tölteni a papírokat, csatolni a megfelelõ igazolásokat, és kész.

Egy apuka milyen támogatást vehet igénybe ha csak neki van munkaviszonya?

Nálunk az apának van csak munkaviszonya 180nap és,hogy milyen támogatást igényelhetünk és mikortól?olvastam már sokmindent de elég sablonos a jogi rész és ezért kérdeznék meg valakit.

Legjobb válasz: A polgarmesteri hivatal szocialis osztalyara ha bementek, sok helyen kivannak rakva a kerheto tamogatasokhoz az adatlapok. Ezekbol valasszatok, es otthon toltsetek ki, vigyetek vissza. Lehet kerni futesi tamogatast, az ovodaban iskolaban olcsobb etkezest, atmeneti segely... Ha nincsenek kirakva az igenylolapok, akkor pedig ugyfelfogadasra elmentek, es megkerdezitek. Arra kivancsiak, hogy a csaladnak mennyi az ossz jovedelme, es ebbol az osszegbol mennyien eltek. A Csaladsegito Szolgalathoz is erdemes elmenni, ok is adnak tamogatast!

A polgarmesteri hivatal szocialis osztalyara ha bementek, sok helyen kivannak rakva a kerheto tamogatasokhoz az adatlapok. Ezekbol valasszatok, es otthon toltsetek ki, vigyetek vissza. Lehet kerni futesi tamogatast, az ovodaban iskolaban olcsobb etkezest, atmeneti segely... Ha nincsenek kirakva az igenylolapok, akkor pedig ugyfelfogadasra elmentek, es megkerdezitek. Arra kivancsiak, hogy a csaladnak mennyi az ossz jovedelme, es ebbol az osszegbol mennyien eltek. A Csaladsegito Szolgalathoz is erdemes elmenni, ok is adnak tamogatast!
Én úgy tudom, hogy a gyedet és a gyest megigényelhetitek, a tgyás-ban nem vagyok biztos. Az egyszeri anyasági támogatás meg minden anyának alanyi jogon jár, aki legalább négyszer megjelent terhesgondozáson, akár van munkaviszonya, akár nincs. Ugyanez a helyzet a családi pótlékkal is, az is alanyi jogon jár. A tgyás-sal kapcsolatban érdemes az oep-et megkérdezni, mert azt õk folyósítják. Viszont amennyiben a gyed-et megigénylitek, akkor a papa nem mehet dolgozni, mert a kettõ kizárja egymást.

Albérletre milyen támogatásokat és hogyan lehetne igénybe venni?

Ha jól tudom valami rezsire járó támogatást lehet igányelni az önkormányzattól, és a munkavállalóknak járó támogatást amit az állam ad vidékieknek albérletre is meg lehet valahonnan igényelni, diákoknak is. A kérdés ezeknek a mikéntjére, hogyanjára, és feltételeire vonatkozik. (kihez, milyen hivatalhoz, milyen nyomtatvány, milyen feltételekre, hogyan)

Legjobb válasz: Támogatást bérlõnek, ugyan már. Munkavállalónak átmeneti ideig jár, de csak ha számlát visz, azzal meg pont annyival drágább. Jó eséllyel a lakcímedet se hagyják neked bejelenteni, anélkül meg nagyjából semmi nem jár. Tudod, mikor kapsz állami támogatást? Ha megveszed az ingatlant! Szocpolitika, támogatott hitel, lakáskassza, cafetériás adókedvezmény, végtörlesztés, mikor mit találnak ki az agyatlanok. Ha vagyonos vagy, támogatnak téged a nincstelenek, ha nincstelen vagy, így jártál! Ez Magyarország!

Támogatást bérlõnek, ugyan már. Munkavállalónak átmeneti ideig jár, de csak ha számlát visz, azzal meg pont annyival drágább. Jó eséllyel a lakcímedet se hagyják neked bejelenteni, anélkül meg nagyjából semmi nem jár. Tudod, mikor kapsz állami támogatást? Ha megveszed az ingatlant! Szocpolitika, támogatott hitel, lakáskassza, cafetériás adókedvezmény, végtörlesztés, mikor mit találnak ki az agyatlanok. Ha vagyonos vagy, támogatnak téged a nincstelenek, ha nincstelen vagy, így jártál! Ez Magyarország!

Milyen támogatást igényelhetek Gyed-ről visszatérőként?

Saját vállalkozást indítanék, milyen vissza nem térítendő,stb. támogatásokra vagyok jogosult?Élelmiszer jellegű üzletet szeretnék nyitni,jelenleg Gyeden vagyok.

Legjobb válasz: Gyedrõl visszatérõnek saját vállalkozás esetén nincs semmi támogatás! A munkáltató kaphat támogatás rád!

Gyedrõl visszatérõnek saját vállalkozás esetén nincs semmi támogatás! A munkáltató kaphat támogatás rád!
A kérdező hozzászólása: Mivel én leszek a saját munkáltatóm, ezért fél éven keresztül kapok havi bruttó 98.000 ft-ot.

Milyen támogatást kapok, ha kimegyek Németországba és lesz munkahelyem, lakcímem? (18/L)

Legjobb válasz: Támogatás nem jár. 12 hónapig semmi sem jár, 12 hónapnyi munka után kaphatsz valamit, de ha már a minimális összeget megkeresed, semmit sem kapsz. Miért segélyért mész? Miért nem a munka az elsõ? Ne cigányként viselkedj, és oda mész ahol adnak "támogatást"

Támogatás nem jár. 12 hónapig semmi sem jár, 12 hónapnyi munka után kaphatsz valamit, de ha már a minimális összeget megkeresed, semmit sem kapsz. Miért segélyért mész? Miért nem a munka az elsõ? Ne cigányként viselkedj, és oda mész ahol adnak "támogatást"
A kérdező hozzászólása: Nem cigánykodni megyek, csak kíváncsi voltam, hogy támogatja-e a német állam a kitelepülõket, de ezek szerint nem. Bár anyám kint él már és õ azt állítja, hogy a gyerekek 21 éves korukig kapják az uniós család pótlékot.
A néme állam külön nem támogat senkit a kitelepedésben, az már elég, ha munkát kapsz. Családi pótlék meg 18 éves korig jár családtagként, amennyiben az illetö nem dolgozik, utána meg csak akkor, ha nappalin tanul és erröl igazolása is van. Ha valaki dolgozik, akkor attól kezdve nem jár neki ez sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!