Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatásokra jogosult küldöldön (1 db)

Milyen támogatásokra leszek jogosult küldöldön?

Kb fél éve vagyok külföldön, itt is szeretnék szülni. Utána ha hazamegyek a babával milyen juttatásokat kaphatok, és mennyi id?re? A TBm még érvényes, munkaviszonyom máfél éve nem volt! Bejelentett állandó lakcímem van otthon! Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szülés után 3 hónapon belül intézkedned kell, bárhol is vagy! igénylések benyújtása, babának lakcímkártya, tb..stb. Ha külföldön szülsz, érdeklõdd meg, milyen hivatalos papírokat kell bevinned a kórházba, és nemzetközi anyankönyvet kérj a babának! Azt nem értem teljesen, hogy hogyan lejet érvényes a tb-d, ha nem volt munkaviszonyod már másfél éve?! Ennek nézz utána! A lényeg, hogy szülés elõtt 180 napig biztosítva legyél a tb által. Gyest igényelhetsz, alanyi jogon jár, családi pótlékot is, és a szülés utáni egyszeri támogatást, ami a gyes összegének több mint duplája, kb 65-70 ezer ft. Gyedet nem kapsz, munkahely, azaz fizetés híján. Nem tudsz külföldön maradni? Lehet ott jobban járnál, bár tuti nem 3 évig, mint otthon.

Szülés után 3 hónapon belül intézkedned kell, bárhol is vagy! igénylések benyújtása, babának lakcímkártya, tb..stb. Ha külföldön szülsz, érdeklõdd meg, milyen hivatalos papírokat kell bevinned a kórházba, és nemzetközi anyankönyvet kérj a babának! Azt nem értem teljesen, hogy hogyan lejet érvényes a tb-d, ha nem volt munkaviszonyod már másfél éve?! Ennek nézz utána! A lényeg, hogy szülés elõtt 180 napig biztosítva legyél a tb által. Gyest igényelhetsz, alanyi jogon jár, családi pótlékot is, és a szülés utáni egyszeri támogatást, ami a gyes összegének több mint duplája, kb 65-70 ezer ft. Gyedet nem kapsz, munkahely, azaz fizetés híján. Nem tudsz külföldön maradni? Lehet ott jobban járnál, bár tuti nem 3 évig, mint otthon.
ne haragudjatok de en is az egyesult allamokba vagyok es augusztusba varom az elso babamat aztan mi is szeretnenk 8 ev utan hazamenni , szerintetek igyis jar a csaladi potlek es az alapgyes.koszi
A kérdező hozzászólása: Én nem a magyar, hanem az amerikai útlevelet akarom neki megvárni! az meg úgy 2 hónap volt az unokahúgomnak asszem... Az elõzõ amerikában lévõ lánynak aki októberre várja a babát! Én is októberre várom, merre Vagy Te? ha van kedved írj privit!
en is az usabol irok en ugy tudom egy honap meg elkeszula az utlevel, de szerintem nezz utana egy ismerosom most ment haza babaval es neki egyhonapot kellett varnia, de szerintem hivd fel az ameikai -magyar nagykovetseget en is ezt teszem majd az a tuti..bennem is sok a kerdes de majd ok megmondjak a valaszt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én nem játszmázni akarok, hanem megkapni amit szoktak adni! Én semmilyen támogatást nem fogok itt kint igénybe venni! Azt meg hogy a gyereknek vannak külföldi papírjai, nem is lehet eltitkolni, mert az anyakönyvin ottvan hogy nem otthon született! Ezért kérdeztem mi ennek a menete, mert nem tudom. NEm azért mert csalni akarok!
Sziaszto! Olvastam a kérdéseiteket és a válaszokat szintén kismama vagyok és a TB-nél dolgozom, azt a tanácsot tudom adni, hogy ha a gyerek vagy valamelyik szülõ bármilyen külföldi papaírokkal rendelkezik ne játszmázzatok mert szigorúan veszik és utánna néznek.Könnyen meg lehet bukni mert ellenõrzik a védõnõi és gyerekháziorvosi jelentéseket és ha a gyerek nincs regisztrálva bekérik a papirokat és bukta van.Van olyan aki már a lejárt gyes-e után bukoptt meg.Ez bizony közokirat hamisításnak minõsülõ súlyos bûncselekmény. Azt gondolom nem éri meg az a járulékok levonása után megmaradt 25000 forint ezt a kockázatot.
Hát ezt ott kéne megérdeklõdni, hogy mennyi idõbe telik a baba útlevelének elintézése, és akkor be lehet tervezni a hazajövetelt. Az egyszeri szülési támogatást utólag is megadják, de azt olvastam, 3 hónapon belül intézkedni kell. Azt, hogy ezt csak személyesen lehet, vagy családtag is elintézhetné, azt még nem tudom. Persze a hivatalokban nem megmondani, hogy nem otthon a lakcímkártyán szereplõ címen laktok!
Ez a kerdes engem is erdekelne mert ugyanebben a cipoben jarok!!!Itt vagyok az Usa-ba, oktoberre varom a babat es nem tudom hol es mikor hogyan intezkedjem, hogy majd otthon igenybe tudjam venni a gyest csaladit stb... Mert ha megszuletik a baba minel elobb haza szeretnenk menni ha kesz lesz az itteni utlevele, de nem tudom mennyi ido kell hozza es nem e lesz akkor mar keso otthon intezkedni!!!!
Ja, USA? Na, akkor lehet szerencséd van, és megjátszhatod otthon is a dolgokat!:) Egyszeri hazautazási nincsen? Mondjuk azt nem tudom, hogy szüleid nem tudnának-e helyetted intézkedni a hivatalokban, ha már megvan a baba anyakönyvije.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy a gyerek USA útlevelét megvárni, mert anélkül nem tudom visszahozni! Elõbb az itteni papírjait kell megvárnom, csak utána vihetem haza...
Ja, és az útlevelet is sokkal gazdaságosabb és olcsóbb megoldás otthon elintéztetni, mint külföldrõl, lehet ehhez nem is kellesz személyesen, én apukámmal majd elintéztetem, bár ráér, mert egyenlõre nem megyünk olyan helyre, ahol útlevél szükséges, bár a repülõhöz mindenhol kérik...
A kérdező hozzászólása: Ja, és a TBm tényleg érvényes még, benne vagyok a rendszerben, én sem értem hogyan lehet. Folyamatosan figylejük, a háziorvosom azt mondta szól ha már nem lát benne...
A kérdező hozzászólása: Az egyetlen gond, nem tudom hogy a baba megkapja-e majd idõben az itteni útlevelet. 3 hónap nem tudom elég-e erre. Anélkül nem kéne az országot elhagynom, mert nem tudom visszahozni!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Dehogynem maradok itt... persze, maradok, de miért ne kaphatnám meg otthonról azt a pénzt ami alanyi jogon jár? Plusz szeretném ha egy év után az anyukám mehetne a babával gyesre.
Aki magyar állampolgár, annak jár, akármi is a körülménye, vagy bármit csinált is elõtte...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Barátnőm a barátjával nagyon felelötlenek voltak. A fiu kétszer is elment barátnőmben. Mit csináljon? És esemény utánit javasoltam neki.

10

6+6 hetes terhes vagyok, négy elhalt terhességgel és egy spontán vetéléssel a hátam mögött.6 hetesen elkezdtem vérezni, kaptam rutascorbint, de tegnap piros vér jött. Megmaradhat a baba?

Kaptam 4 hetesen utrogestant,medrolt,clexanet,aspirin protectet.Félek,hogy a vérzés megint a terhességelhalás jele.Annyi bíztat,hogy a testhőm nem esett le, most is 37.3.Ez adhat reményt?Járt valaki így?

15

Akinek császára volt, mennyire fájt utána, milyen volt a felépülés?

20

Mikor és hogyan kérjek időpontot a dokihoz? 11 hetes vagyok

Privát orvoshoz szeretnék járni, de még nem voltam nála. Kedden és csütörtökön rendel, akkor lehet időpontot is kérni. Jövő pénteken leszek 12 hetes. Mikor hívjam fel és mit mondjak neki? Az oké, hogy időpontot szeretnék kérni xy vagyok. De azt is mondjam, hogy 12 hetes leszek pénteken? Mikor kell a genetikaira menni?

4

Volt köztetek olyan akinek kevesebb volt a magzatvíze? Hamarabb szült? Császármetszés eseten hamarabb inditották?

32 hetes vagyok

3

4-én reggel halvány pozit teszteltem, folyamatosan erősödik a csík, de még nem annyira erős, mint a kontroll csík. Meddig kell tesztelni minden nap? Vagy már feleslegesen tesztelgetek? Elhihetem, hogy kisbabát várok? Már 1 éve vártunk Rá!

11

Mire való ez a viselkedés?

Párommal nem terveztük a babát, de mégis úgy döntöttünk, hogy megtartjuk. Összeköltüztünk, jól elvagyunk.

14

Mitől lehet ez?

Este felé szokott elő jönni egy ilyen nyílaló fájó érzés de csak a jobb lábamban. A farcsontomból indul - vagyis úgy érzem - és egész a lábamig végig nyílal, azért kellemetlen mert nem bírom el a súlyom, olyankor kicsit megbicsaklik a lábam. Volt már olyan akinek ilyen gondja volt?

1

Elegendő ha az AFP csak ng/ml-ben van megadva?

2

Eddigmeg tudtam voona enni egy két lovat is egy nap ma meg alig tudtam magam hohy valamit egyek. Más is v8lt így? (14 hetes)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!