Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatásokra jogosult küldöldön (1 db)

Milyen támogatásokra leszek jogosult küldöldön?

Kb fél éve vagyok külföldön, itt is szeretnék szülni. Utána ha hazamegyek a babával milyen juttatásokat kaphatok, és mennyi id?re? A TBm még érvényes, munkaviszonyom máfél éve nem volt! Bejelentett állandó lakcímem van otthon! Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szülés után 3 hónapon belül intézkedned kell, bárhol is vagy! igénylések benyújtása, babának lakcímkártya, tb..stb. Ha külföldön szülsz, érdeklõdd meg, milyen hivatalos papírokat kell bevinned a kórházba, és nemzetközi anyankönyvet kérj a babának! Azt nem értem teljesen, hogy hogyan lejet érvényes a tb-d, ha nem volt munkaviszonyod már másfél éve?! Ennek nézz utána! A lényeg, hogy szülés elõtt 180 napig biztosítva legyél a tb által. Gyest igényelhetsz, alanyi jogon jár, családi pótlékot is, és a szülés utáni egyszeri támogatást, ami a gyes összegének több mint duplája, kb 65-70 ezer ft. Gyedet nem kapsz, munkahely, azaz fizetés híján. Nem tudsz külföldön maradni? Lehet ott jobban járnál, bár tuti nem 3 évig, mint otthon.

Szülés után 3 hónapon belül intézkedned kell, bárhol is vagy! igénylések benyújtása, babának lakcímkártya, tb..stb. Ha külföldön szülsz, érdeklõdd meg, milyen hivatalos papírokat kell bevinned a kórházba, és nemzetközi anyankönyvet kérj a babának! Azt nem értem teljesen, hogy hogyan lejet érvényes a tb-d, ha nem volt munkaviszonyod már másfél éve?! Ennek nézz utána! A lényeg, hogy szülés elõtt 180 napig biztosítva legyél a tb által. Gyest igényelhetsz, alanyi jogon jár, családi pótlékot is, és a szülés utáni egyszeri támogatást, ami a gyes összegének több mint duplája, kb 65-70 ezer ft. Gyedet nem kapsz, munkahely, azaz fizetés híján. Nem tudsz külföldön maradni? Lehet ott jobban járnál, bár tuti nem 3 évig, mint otthon.
ne haragudjatok de en is az egyesult allamokba vagyok es augusztusba varom az elso babamat aztan mi is szeretnenk 8 ev utan hazamenni , szerintetek igyis jar a csaladi potlek es az alapgyes.koszi
A kérdező hozzászólása: Én nem a magyar, hanem az amerikai útlevelet akarom neki megvárni! az meg úgy 2 hónap volt az unokahúgomnak asszem... Az elõzõ amerikában lévõ lánynak aki októberre várja a babát! Én is októberre várom, merre Vagy Te? ha van kedved írj privit!
en is az usabol irok en ugy tudom egy honap meg elkeszula az utlevel, de szerintem nezz utana egy ismerosom most ment haza babaval es neki egyhonapot kellett varnia, de szerintem hivd fel az ameikai -magyar nagykovetseget en is ezt teszem majd az a tuti..bennem is sok a kerdes de majd ok megmondjak a valaszt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én nem játszmázni akarok, hanem megkapni amit szoktak adni! Én semmilyen támogatást nem fogok itt kint igénybe venni! Azt meg hogy a gyereknek vannak külföldi papírjai, nem is lehet eltitkolni, mert az anyakönyvin ottvan hogy nem otthon született! Ezért kérdeztem mi ennek a menete, mert nem tudom. NEm azért mert csalni akarok!
Sziaszto! Olvastam a kérdéseiteket és a válaszokat szintén kismama vagyok és a TB-nél dolgozom, azt a tanácsot tudom adni, hogy ha a gyerek vagy valamelyik szülõ bármilyen külföldi papaírokkal rendelkezik ne játszmázzatok mert szigorúan veszik és utánna néznek.Könnyen meg lehet bukni mert ellenõrzik a védõnõi és gyerekháziorvosi jelentéseket és ha a gyerek nincs regisztrálva bekérik a papirokat és bukta van.Van olyan aki már a lejárt gyes-e után bukoptt meg.Ez bizony közokirat hamisításnak minõsülõ súlyos bûncselekmény. Azt gondolom nem éri meg az a járulékok levonása után megmaradt 25000 forint ezt a kockázatot.
Hát ezt ott kéne megérdeklõdni, hogy mennyi idõbe telik a baba útlevelének elintézése, és akkor be lehet tervezni a hazajövetelt. Az egyszeri szülési támogatást utólag is megadják, de azt olvastam, 3 hónapon belül intézkedni kell. Azt, hogy ezt csak személyesen lehet, vagy családtag is elintézhetné, azt még nem tudom. Persze a hivatalokban nem megmondani, hogy nem otthon a lakcímkártyán szereplõ címen laktok!
Ez a kerdes engem is erdekelne mert ugyanebben a cipoben jarok!!!Itt vagyok az Usa-ba, oktoberre varom a babat es nem tudom hol es mikor hogyan intezkedjem, hogy majd otthon igenybe tudjam venni a gyest csaladit stb... Mert ha megszuletik a baba minel elobb haza szeretnenk menni ha kesz lesz az itteni utlevele, de nem tudom mennyi ido kell hozza es nem e lesz akkor mar keso otthon intezkedni!!!!
Ja, USA? Na, akkor lehet szerencséd van, és megjátszhatod otthon is a dolgokat!:) Egyszeri hazautazási nincsen? Mondjuk azt nem tudom, hogy szüleid nem tudnának-e helyetted intézkedni a hivatalokban, ha már megvan a baba anyakönyvije.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy a gyerek USA útlevelét megvárni, mert anélkül nem tudom visszahozni! Elõbb az itteni papírjait kell megvárnom, csak utána vihetem haza...
Ja, és az útlevelet is sokkal gazdaságosabb és olcsóbb megoldás otthon elintéztetni, mint külföldrõl, lehet ehhez nem is kellesz személyesen, én apukámmal majd elintéztetem, bár ráér, mert egyenlõre nem megyünk olyan helyre, ahol útlevél szükséges, bár a repülõhöz mindenhol kérik...
A kérdező hozzászólása: Ja, és a TBm tényleg érvényes még, benne vagyok a rendszerben, én sem értem hogyan lehet. Folyamatosan figylejük, a háziorvosom azt mondta szól ha már nem lát benne...
A kérdező hozzászólása: Az egyetlen gond, nem tudom hogy a baba megkapja-e majd idõben az itteni útlevelet. 3 hónap nem tudom elég-e erre. Anélkül nem kéne az országot elhagynom, mert nem tudom visszahozni!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Dehogynem maradok itt... persze, maradok, de miért ne kaphatnám meg otthonról azt a pénzt ami alanyi jogon jár? Plusz szeretném ha egy év után az anyukám mehetne a babával gyesre.
Aki magyar állampolgár, annak jár, akármi is a körülménye, vagy bármit csinált is elõtte...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Normális hogy 4hetesen látszik a pocak?

Azért nagyon érdekes mert a fiammal csak a 20.hét utàn kezdett làtszani hogy talàn ott baba van nemcsak jól laktam.Ugyanugy most is 52kg vagyok mint a fiamnàl voltam.Ezért nem értem hogy lehet hogy màr most észre vegyem a pici pocakot és ma kedvenc farmerem volt rajtam ami évek óta megvan és külömben pont jó ràm ma észrevettem hogy picit szükebb.Ràadàsul ma egy baràtnöm làtogatott meg akivel havonta talàlkozunk mert elég messze lakik és màr az ajtóban ràvàgta hogy terhes vagyok.Szerinte azért lehet mert elöl àgyazodott be a baba.Szeritetek is?Aki ugyanigy volt oriàsi pocakotok lett a végére?

4

Tudnágok esetleg uh -s képet feltenni ahol a baba neméz nézik?

Össze szeretném hasonlitani ami nekem van .... azt mondtàk kislàny a 18 hetes uh - de valami miatt nem merem bele élni magam .... köszönöm

3

A páromamal menstruációm utólsó napján voltunk együtt nem védekeztünk. MostRÁ EGY HÓNAPRA meGjött de 5 napból 1 napig volt 5-dik nap pedig nagyon sötét barna egy kicsi. Görcsölök és fáradékony vagyok, tesztet csináltam negativ lett! LeheteK TERHES?

1

Leghamarabb mikor lehet intézni az apasági nyilatkozatot?

Van valami szabály, hogy pl.: 3 hónapnál nem lehet régibb vagy ilyesmi?

6

A haematóma kiürülése mennyi vérrel jár? És meddig tart?

7

170hetes kismamák mennyit híztatok?

10

Akinek van kedve tippelni! Hét? Nem? Hány kiló plusz?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

13

Más is van így?

36.hétben járó kismama vagyok,sajnos magas vérnyomással küzdök. Dopegytet szedek,mától 3*2t,eddig 3*1t.Sajnos nem nagyon akar hatni ez a vacak,még mindig 146/120 körül mozog.Szerintetek mi lesz így? Volt valaki hasonló helyzetben?

1

Ma voltam első ultrahangon, hallatszott a szívverése a meggymagomnak. A kérdésem a következő lenne? :

Mivel sztk,így nem sok idő jut a dolgokra, ezért itt kíváncsiskodok. Utolsó menstruáció 10.04-én volt, a leletre ez van írva:Élő iu. grav.CRL2,7mm. YS:4,5mmx3,8mm,szabályos. FHR:78/min. Az utolsó gondolom a szívverés, de hozzáfűzte a doki,hogy kicsi a 8héthez képest, vagy ezt csak arra érthette,hogy ugye később volt a peteérés?

8

Mi lehet ma velem?

Reggel amikor felkeltem majd szétszakadt a csípőm,de bejáródott. Most is azt érzem, hogy szétszakadok lenn plusz görcsöl a hasam és fáj a derekam. Sétálától van? Vagy jósló ami pár órája tart de folyamatosan? Holnap hagyom abba a magnézium szedését. Valaki valami ötlet, hogy mi lehet. Mivel enyhíthetem?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!