Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatásokra jogosult (34 db)

Egyedülálló anyukakent egy albérletben milyen támogatásra jogosult?

Legjobb válasz: Arra gondolsz, hogy egy anyuka ha egyedül neveli a gyereket kap e támogatást albérletre? Hát nem. Jövedelmet nézik és az alapján járhatnak támogatások. Az egyedülállóság miatt kb. 1500 forintot "csapnak" a CSP-hez.

Arra gondolsz, hogy egy anyuka ha egyedül neveli a gyereket kap e támogatást albérletre? Hát nem. Jövedelmet nézik és az alapján járhatnak támogatások. Az egyedülállóság miatt kb. 1500 forintot "csapnak" a CSP-hez.
Ha alacsony a jövedelmed az önkormányzatnál kérhetsz lakásfenntartási támogatást.Ezt rezsire adják.Vannak olyan városok ahol adnak albérletre is támogatást.Menj be és kérj segítséget.
Helyi önkormányzatnál érdeklõdj, mindenhol mást adnak. Na meg az Apuka tudna titeket segíteni!!!
A helyi családsegítõ és gyermekjóléti hivatalt keresd meg, ott tudnak bõvebb felvilágosítást adni a támogatásokról. Lakásfenntartási támogatás valószínûleg jár neked, ha alacsony a jövedelmed, meg rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény is. Most több nem nagyon jut eszembe, na meg azt is tudni kéne, hogy mennyi az egy fõre esõ jövedelem nálatok, az alapján adják az ellátásokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat!

Milyen támogatásokra jogosult egy tejallergiás 19 hónapos baba?

Számunkra nagyon megterhel? lenne a tökéletes diétás étrend betartása (Sinlac, tápszer), ezért érdekelne, kihez fordulhatunk segítségért? A háziorvos írt egy igazolást, hogy tej- és tojásmentes étrend betartása kötelez?, ezzel fordulhatok a polgármesteri hivatalhoz is? Elfogadják a közgyógy igazolvány kérvény beny?jtásához???

Legjobb válasz: Kõzgyógyra tuti érvényes, de pl emelt családit meg ilyeneket nem biztos, hogy kapsz.

Kõzgyógyra tuti érvényes, de pl emelt családit meg ilyeneket nem biztos, hogy kapsz.
93%-os vagyok. Offolni szeretnék. Az én fiam 17 hónapos és megkaptuk az emelt családit visszamenõleg januártól, azaz 14 hónapos korától.
mi is majd most megyünk 9én gasztro-hoz 10hós fiammal... van bõven várólista, mert én 3 hónappal ezelõtt kértem az idõpontot beutalóval :S és ez volt a legkorábbi... hát kössz, ennyi idõ alatt, ha nem lenne jófej a gyerekorvos már akármi is lehetne gyerekemmel :S
Nekünk is tejallergiás volt a kislányunk és sajnos 2 éves koráig nem vagy jogosult az emelt családira és a közgyógyra sem, mert ez együtt jár. A közgyógyot is szakvéleményre kapod, amit 2 éves kora után adhat ki a gasztroenterológus. Egyedüli könnyebbség, hogy a speciális tápszert támogatással kapod, nekünk 9000 Ft helyett csak 900 Ft-ot kellett fizetni. Próbálkozhatsz a polgármesteri hivatalnál, de a közgyógyot nem õk döntik el. Viszont lehet, hogy kaphattok valami más segélyt.
Mi ahhoz is magánúton mentünk, de szerintem hívd fel a kórházat, ha nem úgy akartok menni, és megmondják, kell-e beutaló, de valószínûnek tartom.
3. vagyok, még nem volt kommented, mikor írtam. Menjetek el gasztroenterológushoz, mivel a tápszert õ írhatja fel, hogy olcsóbban megkapjátok. Így egy havi adag kb. 2000 Ft lesz. Ráadásul a szakvéleményt is õ adhatja ki az emelt családihoz, kérdezzetek rá nála, hogy nem kaphatjátok-e meg. Nekünk a bõrgyógyász írta a javaslatot, kérni sem kellett, õ mondta. Pedig a mi kisfiunklnak azt sem tudják, mi baja van, csak javaslat a tej- és tojásmentes diéta. Hiába minden, a mienknek nem javul tartósan a bõre állapota, elképzelheted, mennyit költünk rá havonta! De pl. én magam készítem a rizstejet, mégis olcsóbb, mint a bolti. Ezen kívül bármit el tudsz készíteni rizstejjel, zabtejjel, vízzel, tojás nélkül. Ha belejössz, már nem annyira pénztárca megterhelõ. Mi 5. hónapja csináljuk, kb. 2 hónapja már a kajára nem megy el horribilis összeg, mert kitapasztaltam, mit hogyan lehet elkészíteni. Fel a fejjel, és járjatok utána minden lehetõségnek, ne legyél olyan mulya, mint én! Még le is szidott a bõrgyógyász, hogy miért nem mondtam, hogy még nem kapunk emelt családit! Mivel már 8 hónaposan kórházban volt a gyerek a bõrproblémája miatt, azt hitte, még ott kiállították a papírt. Ja, és magánorvoshoz járunk. Nem olcsó, de sajna másképp nem foglalkoztak a gyerekkel és iszonyatosan szenvedett!
A kérdező hozzászólása: értem, köszi. A gasztroenterológus beutalóköteles?
Ha elmész gasztroenterológushoz vagy allergológushoz õk adhatnak szakvéleményt emelt családi pótlékra. Azzal kérhetsz közgyógy támogatást. A háziorvos nem írhat ilyen igazolást, hacsak nem szakgyógyász.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy voltunk már bõrgyógyásznál is, és teljeskörû allergiavizsgálaton, ami azt mutatta ki, hogy nincs a picinek semmilyen allergiája. Viszont a tünetei teljesen a tejallergiára hajaznak, és nem is csillapodnak. Ekcéma, bõrszárazság, viszketõ foltok az egész testén, folyamatos köhögés, hurut, orrdugulás, és amikor tejes dolgokat, fõzelékeket eszik megduzzad a szája és a nyelve- teljesen kivörösödik a szája és az emésztõrendszer mentén vörös foltos a mellkasa, hasa. Nagyon sajnálom szegénykémet. Három napja elkezdtük elhagyni a tejes dolgokat, és már látom a javulást. Csillapodott a bõrén lévõ vörösség. Gasztroenterológushoz, és allergológushoz is elvinném én, ha tudna megoldást rá. Diéta nélkül nem tudom, hogyan szüntethetõ meg ez?
A mostani megszorítások miatt ne számíts nagyon erre. De megpróbálhatod az Önkormányzatnál. A babád én elvinném egy jó allergológushoz. Nem biztos, hogy feltétlenül kellene a diéta. Sok esetben csak azt érik el vele, hogy konzerválja az allergiát, ahelyett hogy megszüntetné vagy enyhítené. Egy közeli rokonom allergológus, tõle hallattam errõl. Veszíteni nem veszíthetsz semmit egy ilyen vizsgálattal.
A kérdező hozzászólása: Tehétej diétánál tartunk, a gyerkõc két hónapja tünetmentes. A Milupa Ppeti Plus helyett kecsketejet adok neki, azzal fõzök. A sajtot, túrót is eheti, nincs tõle semmi baja.


A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
ketten együtt sem kerestek meg többet mint 60.000 Ft? bár gondolom egyõktök GYES-en lehet.
A kérdező hozzászólása: Noha már lett munkám EGYÉB módon, de csak azért, mert semminek vettetek látatlanul, kérelmezni fogom a támogatásokat. Így most már eltarthattok. Köszönöm a gec.izést, segítettetek a döntésben.
és ez nem bunkóság kérdése... csak már te vagy az n+1. ember akit nekem és a többi dolgozónak kell eltartani B+ és már baromira unjuk!
te meg ne várd, hogy bárki is segíteni fog neked, ha ilyen arrogáns nyomorék vagy.
õszintén leszarjuk az életedet! nem csak körülötted forog a világ OK? és azt a legkönnyebb segély ért sorba állni! ahhoz értetek és milyen szakmád van? hmm? árok ásási szakügyintézõ? ha 60 Ft kapsz túl jó nem lehet...
A kérdező hozzászólása: Engem nem érdekel, hogy jobb vagy rosszabb vagyok, feltettem egy kérdést, és nem pocskondiázást kértem valakitõl, akinek fingja sincs az életemrõl, hanem VÁLASZT. De te is csak ennyit tudsz benyögni, választ nem adsz. AKKOR MI A FAS.ZNAK VAGY ITT?! Az volt a kérdés, hogy jobb vagyok -e vagy sem? NEM! EZ volt: Milyen támogatásra jogosult az a család, ahol a 3 fõre (26, 25, 1 évesek) jutó jövedelem nettó 60. 000 Ft? Erre adott az vagy te választ? NEM! Szóval el ne várd már, hogy udvarias legyek, amikor ekkora seg.gfejeket hord ide a szél.
kérdezõ, nem vagy jobb a második hozzászólónál egy ilyen válasszal.
Ha 4 évig dolgozott valahol (és be volt jelentve), akkor jár neki álláskeresési járadék. Az önkormányzattól kérhettek rendkívüli szoc.segélyt, lakásfenntartási támogatást (habár ezek felénk nagyon "pofára" mennek)
A kérdező hozzászólása: Van szakmám te nagyonhülye. Én keresek 60-at, a párom 4 év után tették most ki, és van egy fiunk. Látatlanba ne ítélkezz, seg.gfej! Remélem elveszíted az állásod te vagy valakid, hogy megtudd, milyen az.
remélem eljön az az idõ mikor majd semmire! ugye tanulni kellet volna tisztességes szakmát és akkor lenne tisztességes állásod nem a dolgozó emberek adójából kéne élõsködni!
jó hogy még neked áll feljebb...

Angliában 25 év alatt, dolgozó egyedülállóként, gyerek nélkül milyen támogatásra, vagy segélyre vagyok jogosult?

A "remélem semmilyenre...stb." megjegyzésektől kíméljetek.. köszönöm

Legjobb válasz: 1 év bejelentett munkaviszony után ha munkanélküli lennél akkor jogosult leszel a munkanélküli segélyre. Más nem nagyon van. Fõleg hogy idén meg is akarják szigorítani a támogatások kifizetését.. De végül is milyen támogatásra, vagy segélyekre gondolsz???

1 év bejelentett munkaviszony után ha munkanélküli lennél akkor jogosult leszel a munkanélküli segélyre. Más nem nagyon van. Fõleg hogy idén meg is akarják szigorítani a támogatások kifizetését.. De végül is milyen támogatásra, vagy segélyekre gondolsz???
Hátha nem vagy angol állampolgár akkor semmi. Azért ott sem adnak semmit ingyen.
A kérdező hozzászólása: Például tax credit...vagy valami, hogy mûködik ez?
Tax refund for income from UK. The tax system in England insists on tax advance payment from each person receiving salary in UK and after the work is finished or at the end of financial year he can apply for tax refund. Magyarul és röviden. A tax credit nem segély és nem támogatás. Minden munkavállalónak visszajár ha dolgozott, adózott és több adót fizetett.
bocsánat én a Tax refund-ról írtam ami adó visszatérítést jelent. A tax cedit az egyfajta jövedelem kiegészítõ támogatás melynek két fajtája van: - Working Tax Credti (WTC) - Child Tax Credit (CTC) Összegzés a jogosultsághoz: - NINO szám megléte - Betöltött 25. életév - Állandó angliai lakcím - Állandó, hivatalos, fizetett, heti minimum 30 órás munkavégzés. Az, aki munkanélküli, nem kérelmezheti a Tax Credit-et. Megjegyzés: A Tax Credit nem jár, hanem adható. Vagyis az adóhivatal bármilyen indokkal visszautasíthatja az igénylést. Példának okáért, ha valaki a folyó adóévben 10, 000 fontnál magasabb bevételre számíthat, akkor nagy eséllyel nem fogja megkapni a WTC-t.
A kérdező hozzászólása: De ez régebbi infó... most 25 óra a limit a heti munka szempontjából, és elvileg 18 évtõl 25-ig meg heti több mint 16 órával már lehet kapni... de nem tudom hogy igaz e ez...:S
Az infó hiába régebbi még most is él, Sõt elég nehéz bármilyen segélyt, támogatást igényelni. Mi kaptunk 2 éve, igaz nálunk van gyerek is. Én akkor nem dolgoztam csak a párom. Amikor elkezdtem dolgozni heti 20 órát a tax creditet meg is vonták azonnal.. Szóval egyedülállóként ne nagyon reménykedj támogatásokban, segélyekben..

Ilyen feltételekkel (lentebb kifejtem) milyen támogatásra vagy segélyre vagyok jogosult? Válaszokat köszönöm előre is.

23 éves vagyok, jelenleg esti tagozaton tanulok, nincs munkám.

Legjobb válasz: Foglalkoztatást helyettesítõ támogatásra lehetsz jogosult (az önkormányzattól) A feltételeket megtalálod a szociális törvényben az aktív korúak ellátása címszó alatt.

Foglalkoztatást helyettesítõ támogatásra lehetsz jogosult (az önkormányzattól) A feltételeket megtalálod a szociális törvényben az aktív korúak ellátása címszó alatt.
A kérdező hozzászólása: köszi

Érettségi után középsuliban szakmát tanuló, nappalis diák milyen támogatásokra, ösztöndíjra jogosult?

Tehát középiskolában szeretne szakmát tanulni (felső fokú), érettségire épülő.Olvastam a Bursa hungarica ösztöndíjról, talán ezt igénybe vehetné, de személyes tapasztalatoknak jobban hinnék.Hol lehet erről érdeklődni bővebben?Hol lehet igényelni?Polgármesteri hivatalban, vagy suliban? Minden infónak örülnék.

Legjobb válasz: A Bursa Hungarica-t a lakhelyed önkormányzatánál tudod igénybe venni. Az ösztöndíjon kívül még vannak különbözõ szociális támogatások. Nem tudom,hogy milyen anyagi helyzetben vagytok.. Egyébként nézz utána a felvi.hu-n. Itt a Bursa-ról is írnak, meg a többirõl is részletesen.

A Bursa Hungarica-t a lakhelyed önkormányzatánál tudod igénybe venni. Az ösztöndíjon kívül még vannak különbözõ szociális támogatások. Nem tudom, hogy milyen anyagi helyzetben vagytok.. Egyébként nézz utána a felvi.hu-n. Itt a Bursa-ról is írnak, meg a többirõl is részletesen.
A kérdező hozzászólása: Csak a gyermekvédelmi támogatásról meg az iskolakezdésirõl tudok, ezeket meg is igényeltem.Sajnos nem vagyunk túl jó helyzetben.Egyedülálló vagyok, álláskeresõ.Gyermekem 19 éves.Diákmunkája van, de csak alkalmi.Sajnos a suli valamilyen szinten fizetõs, mert alapítványi, meg lesz ha minden igaz, külföldi gyakorlati idõ is és az sem 2 forint.Szóval most sajnos minden fillér fontos, minden lehetõséget tudnom kell.
Elsõ vagyok Értem.. Nekem ezzel kapcsolatban nincs személyes tapasztalatom. Itt olvashatsz errõl bõvebben: http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/koltsegek_es_jutta.. Ha lejjebb görgetsz akkor ott még vannak különbözõ ösztöndíjak. Segély, vagy v.mi támogatás az önkorm.tól, mivel egyedül nevelsz? Gyerektartás? Polg.hivatalba kéne érdeklõdj sz.tem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Milyen támogatásokra leszek jogosult küldöldön?

Kb fél éve vagyok külföldön, itt is szeretnék szülni. Utána ha hazamegyek a babával milyen juttatásokat kaphatok, és mennyi id?re? A TBm még érvényes, munkaviszonyom máfél éve nem volt! Bejelentett állandó lakcímem van otthon! Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szülés után 3 hónapon belül intézkedned kell, bárhol is vagy! igénylések benyújtása, babának lakcímkártya, tb..stb. Ha külföldön szülsz, érdeklõdd meg, milyen hivatalos papírokat kell bevinned a kórházba, és nemzetközi anyankönyvet kérj a babának! Azt nem értem teljesen, hogy hogyan lejet érvényes a tb-d, ha nem volt munkaviszonyod már másfél éve?! Ennek nézz utána! A lényeg, hogy szülés elõtt 180 napig biztosítva legyél a tb által. Gyest igényelhetsz, alanyi jogon jár, családi pótlékot is, és a szülés utáni egyszeri támogatást, ami a gyes összegének több mint duplája, kb 65-70 ezer ft. Gyedet nem kapsz, munkahely, azaz fizetés híján. Nem tudsz külföldön maradni? Lehet ott jobban járnál, bár tuti nem 3 évig, mint otthon.

Szülés után 3 hónapon belül intézkedned kell, bárhol is vagy! igénylések benyújtása, babának lakcímkártya, tb..stb. Ha külföldön szülsz, érdeklõdd meg, milyen hivatalos papírokat kell bevinned a kórházba, és nemzetközi anyankönyvet kérj a babának! Azt nem értem teljesen, hogy hogyan lejet érvényes a tb-d, ha nem volt munkaviszonyod már másfél éve?! Ennek nézz utána! A lényeg, hogy szülés elõtt 180 napig biztosítva legyél a tb által. Gyest igényelhetsz, alanyi jogon jár, családi pótlékot is, és a szülés utáni egyszeri támogatást, ami a gyes összegének több mint duplája, kb 65-70 ezer ft. Gyedet nem kapsz, munkahely, azaz fizetés híján. Nem tudsz külföldön maradni? Lehet ott jobban járnál, bár tuti nem 3 évig, mint otthon.
ne haragudjatok de en is az egyesult allamokba vagyok es augusztusba varom az elso babamat aztan mi is szeretnenk 8 ev utan hazamenni , szerintetek igyis jar a csaladi potlek es az alapgyes.koszi
A kérdező hozzászólása: Én nem a magyar, hanem az amerikai útlevelet akarom neki megvárni! az meg úgy 2 hónap volt az unokahúgomnak asszem... Az elõzõ amerikában lévõ lánynak aki októberre várja a babát! Én is októberre várom, merre Vagy Te? ha van kedved írj privit!
en is az usabol irok en ugy tudom egy honap meg elkeszula az utlevel, de szerintem nezz utana egy ismerosom most ment haza babaval es neki egyhonapot kellett varnia, de szerintem hivd fel az ameikai -magyar nagykovetseget en is ezt teszem majd az a tuti..bennem is sok a kerdes de majd ok megmondjak a valaszt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én nem játszmázni akarok, hanem megkapni amit szoktak adni! Én semmilyen támogatást nem fogok itt kint igénybe venni! Azt meg hogy a gyereknek vannak külföldi papírjai, nem is lehet eltitkolni, mert az anyakönyvin ottvan hogy nem otthon született! Ezért kérdeztem mi ennek a menete, mert nem tudom. NEm azért mert csalni akarok!
Sziaszto! Olvastam a kérdéseiteket és a válaszokat szintén kismama vagyok és a TB-nél dolgozom, azt a tanácsot tudom adni, hogy ha a gyerek vagy valamelyik szülõ bármilyen külföldi papaírokkal rendelkezik ne játszmázzatok mert szigorúan veszik és utánna néznek.Könnyen meg lehet bukni mert ellenõrzik a védõnõi és gyerekháziorvosi jelentéseket és ha a gyerek nincs regisztrálva bekérik a papirokat és bukta van.Van olyan aki már a lejárt gyes-e után bukoptt meg.Ez bizony közokirat hamisításnak minõsülõ súlyos bûncselekmény. Azt gondolom nem éri meg az a járulékok levonása után megmaradt 25000 forint ezt a kockázatot.
Hát ezt ott kéne megérdeklõdni, hogy mennyi idõbe telik a baba útlevelének elintézése, és akkor be lehet tervezni a hazajövetelt. Az egyszeri szülési támogatást utólag is megadják, de azt olvastam, 3 hónapon belül intézkedni kell. Azt, hogy ezt csak személyesen lehet, vagy családtag is elintézhetné, azt még nem tudom. Persze a hivatalokban nem megmondani, hogy nem otthon a lakcímkártyán szereplõ címen laktok!
Ez a kerdes engem is erdekelne mert ugyanebben a cipoben jarok!!!Itt vagyok az Usa-ba, oktoberre varom a babat es nem tudom hol es mikor hogyan intezkedjem, hogy majd otthon igenybe tudjam venni a gyest csaladit stb... Mert ha megszuletik a baba minel elobb haza szeretnenk menni ha kesz lesz az itteni utlevele, de nem tudom mennyi ido kell hozza es nem e lesz akkor mar keso otthon intezkedni!!!!
Ja, USA? Na, akkor lehet szerencséd van, és megjátszhatod otthon is a dolgokat!:) Egyszeri hazautazási nincsen? Mondjuk azt nem tudom, hogy szüleid nem tudnának-e helyetted intézkedni a hivatalokban, ha már megvan a baba anyakönyvije.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy a gyerek USA útlevelét megvárni, mert anélkül nem tudom visszahozni! Elõbb az itteni papírjait kell megvárnom, csak utána vihetem haza...
Ja, és az útlevelet is sokkal gazdaságosabb és olcsóbb megoldás otthon elintéztetni, mint külföldrõl, lehet ehhez nem is kellesz személyesen, én apukámmal majd elintéztetem, bár ráér, mert egyenlõre nem megyünk olyan helyre, ahol útlevél szükséges, bár a repülõhöz mindenhol kérik...
A kérdező hozzászólása: Ja, és a TBm tényleg érvényes még, benne vagyok a rendszerben, én sem értem hogyan lehet. Folyamatosan figylejük, a háziorvosom azt mondta szól ha már nem lát benne...
A kérdező hozzászólása: Az egyetlen gond, nem tudom hogy a baba megkapja-e majd idõben az itteni útlevelet. 3 hónap nem tudom elég-e erre. Anélkül nem kéne az országot elhagynom, mert nem tudom visszahozni!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Dehogynem maradok itt... persze, maradok, de miért ne kaphatnám meg otthonról azt a pénzt ami alanyi jogon jár? Plusz szeretném ha egy év után az anyukám mehetne a babával gyesre.
Aki magyar állampolgár, annak jár, akármi is a körülménye, vagy bármit csinált is elõtte...

Milyen támogatásra, segélyre, anyagi juttatásokra vagyok jogosult az államtól? Részletes leírás:

Jelenleg huszadik életévemet töltöttem be, szüleimt?l külön élek, Budapesten, állandó lakcímem Zalában van. F?iskolára járok, korábban nem dolgoztam. Munkát nem találtam egyenl?re. Ideiglenes lakcímet szükséges lenne igényelnem Budapestre, amennyiben a polgármesteri hivatalba szeretnék bemenni ez ügyben?

Legjobb válasz: Semmire nem vagy jogosult mert nem dolgoztál és most sem dolgozol. Különben tanulói jogviszony alatt semmi nem jár. A szoctám és a bursa miért nem jó.

Semmire nem vagy jogosult mert nem dolgoztál és most sem dolgozol. Különben tanulói jogviszony alatt semmi nem jár. A szoctám és a bursa miért nem jó.
Nem igazán értem, hogy juttatásokra, segélyre, támogatásokra gondolsz?? Amit igénybe vehetsz - ha tanulsz akkor a családi pótlék - diákhitel Másra nem nagyon.
Amint lesz 360 nap munkaviszonyod maximum 3 év alatt, utána kapsz 3. hónapig munkanélkülit. Fõiskolán szoctám, burca, ösztöndíj. Diákmunka. Állam fizeti a TB-det amíg tanulsz.
A kérdező hozzászólása: segélyre.

2007 májusától dolgoztam egy bejelentett munkahelyen, majd pedig ez év márciusától táppénzen vagyok, mint veszélyeztetett terhes. Júliusra várjuk a babát, és jó lenne tudni, hogy milyen támogatásra, mikortól vagyok jogosult és hol igényelhetem őket?

Legjobb válasz: Szia!Mindenre jogosult vagy,szülés elõtt 28 nappal igényelheted a TGYÁS-t a munkahelyen,ez 6 hónapig jár,utána 2 éves korig GYED,majd 3 évesig GYES.Szülés után az Államkincstárnál CSP és szülési segély->1x-i.

Szia!Mindenre jogosult vagy, szülés elõtt 28 nappal igényelheted a TGYÁS-t a munkahelyen, ez 6 hónapig jár, utána 2 éves korig GYED, majd 3 évesig GYES.Szülés után az Államkincstárnál CSP és szülési segély->1x-i.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!