Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatásokat a (197 db)

Egyedülálló kismamák! Milyen támogatást igényelhetek az önkormányzattól ha munkanélküli vagyok? Igaz, hogy kijönnek a lakásra ellenőrizni?

Legjobb válasz: Szia! Én rendszeres gyermekvédelmi támogatást igényeltem,kijöttek környezet tanulmányra.Nem volt semmi gond,meg is kaptuk. Ezen kívül talán érdemes lakás fenntartási támogatást is kérned.Meg évente egyszer rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is lehet igényelni. Most ennyi jutott eszembe,de az önkormányzaton meg tudják mondani,mire vagy még jogosult.

Szia! Én rendszeres gyermekvédelmi támogatást igényeltem, kijöttek környezet tanulmányra.Nem volt semmi gond, meg is kaptuk. Ezen kívül talán érdemes lakás fenntartási támogatást is kérned.Meg évente egyszer rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is lehet igényelni. Most ennyi jutott eszembe, de az önkormányzaton meg tudják mondani, mire vagy még jogosult.
Nálunk nem jönnek ki környezettanulmányt csinálni.Ki kel tölteni a papírokat, csatolni a megfelelõ igazolásokat, és kész.

A férjemmel és 3 éves lányommal kiköltözünk Londonba, milyen esélyeink vannak? Milyen támogatásokat kaphatok, lakás támogatás, gyerekre? Munka az 90% hogy lesz

Legjobb válasz: Hát ez attól függ, mi a végzettségetek, van-e már munkátok. Mert amíg nem fizettek adót az angoloknak, addig nem fognak támogatást adni semmiben, és ez szerintem érthetõ.

Hát ez attól függ, mi a végzettségetek, van-e már munkátok. Mert amíg nem fizettek adót az angoloknak, addig nem fognak támogatást adni semmiben, és ez szerintem érthetõ.
Ez egy hivatalos oldal, itt sokmindent meg lehet találni, egyebet nem tudok segíteni, mert egyedülállóként jöttem ki és még nincs gyermekem: http://www.direct.gov.uk/en/index.htm
Szia.En is irtam mar hasonlo kerdesre valaszt.5 eve elek kint ott szultem.Na most lakas es council tax tamogatast addig NEM kapsz amig nincs egyeb nemu tamogatasod es nem is mindegyik landrord/agency engedi meg.Nem vegzettseg kerdese az egesz tamogatasi rendszer hanem kereset fuggo.(kiveve a CHB)Nem is adozas fuggo ugyanis sogornom nem dolgozott megis kapott heti 60font child tax creditet persze ez meg a megszoritasok elott volt.Amit nem tartok egyebkent jogosnak mert en aki befizetett x ezer osszegu adot kapni fogok (ha minden igaz egyszer /januarba kuldem be a papirt, semmi levelet nem kaptam/) heti 20fontot.Ja es miutan felhivod a benefites irodat be kell menjetek hogy leellenorizzek az adatokat(a sok csalas miatt).Van onkormanyzati lakas is de arra eveket kell varni. a kalkulatorrol annyit hogy az uj rendszer miatt nem engedi megnezni ha nem vagy angol allampolgar.(van egy kerdes hogy te vagy a parod angol/ir allampolgar-e ha nem akkor sorry de nem tudod megnezni)
Ja bocsi azt nem mondtam hogy a lakastamogatasos kalkulator nem enged tovabb.A child tax credites/benefites az enged.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkinek aranyosak vagytok

Gyermekét egyedül nevelő anya milyen támogatásokat és hol igényelhet, ha még létezik ilyen mert a családi pótlék befagyasztása után?

Legjobb válasz: Egyedül laktok a házban? (mármint se nagyszülõk, se más?) Mert sajnos már ez is számít. Ha egy háztartásban laksz rokonaiddal és a gyermekvédelmis hölgy vagy úr nem kedves akkor el tudja intézni hogy ne kapj támogatást. Az egyik rokonom azért nem kap semmilyen támogatást a gyerek után (hába hogy egyedül neveli) mert egy címen van a nagyszülõkkel. És ha támogatásról van akkor még azokat a személyeketis beleveszik az õ keresetüket is nézik és akkor kihozzák, hogy nem kaphatsz egyéb támogatást. Sem étkeztetési, sem iskolai, sem tankönyvi támogatásokat.

Egyedül laktok a házban? (mármint se nagyszülõk, se más?) Mert sajnos már ez is számít. Ha egy háztartásban laksz rokonaiddal és a gyermekvédelmis hölgy vagy úr nem kedves akkor el tudja intézni hogy ne kapj támogatást. Az egyik rokonom azért nem kap semmilyen támogatást a gyerek után (hába hogy egyedül neveli) mert egy címen van a nagyszülõkkel. És ha támogatásról van akkor még azokat a személyeketis beleveszik az õ keresetüket is nézik és akkor kihozzák, hogy nem kaphatsz egyéb támogatást. Sem étkeztetési, sem iskolai, sem tankönyvi támogatásokat.


Új házat szeretnénk építeni! Visszaigénylehetjük-e az építkezés után befizetett ÁFA-t vagy sem? Ha igen, milyen módon? A szocpolon kívül milyen állami támogatásban részesülhetünk?

Természetesen kevés, pár millió Ft hitelt vennénk fel, megvan a 80 %-os készre a pénzünk.

Legjobb válasz: magánszemélyként nem tudsz ÁFA-t visszaigényelni. néhány önkormányzat ad egyszeri támogatást friss házasoknak, vagy elsõ lakásra, ilyesmi. érdemes megkérdezni...

magánszemélyként nem tudsz ÁFA-t visszaigényelni. néhány önkormányzat ad egyszeri támogatást friss házasoknak, vagy elsõ lakásra, ilyesmi. érdemes megkérdezni...
Bocs, de mi az, hogy 3-om?
Van egy három éves, és egy négyéves!!!Mit nem értesz ezen?????? A kérdezõnek:Bocsi, de nem tudok a kérdésedre válaszolni!!!
Azt nem értem, hogy miért nem lehet normálisan leírni. A 4-et sem 4-égynek írta.
Szia! 3×16000 Ft családi pótlék, a kicsi után a GYES, vagy GYED. Az önkormányzat szociális irodáján igényelhetsz gyermekvédelmi kedvezményt (jövedelemhatárhoz kötött), így ingyenes az óvodai étkeztetés + évente 2×pénzbeli támogatás (gyerekenként 5000 Ft). Szintén itt igényelhetsz fûtési támogatást 1 évben 1× , étkezési jegyet évi 2 alkalommal. Gondolom fõállású anyaként is ezeket igénybe veheted. Én ennyit ismerek, de van még a rendkívüli gyermekvédelmi kedvezmény, a nagycsaládosok gázár támogatása, családi adókedvezmény, lakhatási támogatás, esetleg valamelyik nagycsaládosok egyesületéhez való csatlakozás… Boldog babavárást!

Üdv mindenkinek. Hamarosan indítani szeretnék egy kis KFT-t. Munkanélkükiből szeretnék alkalmazni embereket. Milyen támogatást kaphatok a munkaügyiből? Pl. Járuléktámogatás, stb

Legjobb válasz: Ezt az adott Munkaügyi Központttól tudod megkérdezni. Attól függ, hogy mekkora keretük van még, ill. van-e náluk jelenleg a szükséges szakmával rendelkezõ olyan személy nyilvántartva, akire adhatnak támogatást. (Ugyanis sok általuk nyilvántartott személy esetében jogszabály szerint támogatás utánuk nem minden esetben adható).

Ezt az adott Munkaügyi Központttól tudod megkérdezni. Attól függ, hogy mekkora keretük van még, ill. van-e náluk jelenleg a szükséges szakmával rendelkezõ olyan személy nyilvántartva, akire adhatnak támogatást. (Ugyanis sok általuk nyilvántartott személy esetében jogszabály szerint támogatás utánuk nem minden esetben adható).
Start kártyával rendelkezõk között van egy-pár kedvezmény: Belinkelem: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=ma_t..
Nálunk, a mi kedves és vállalkozóbarát országunkban az államtól kedvezményként ezt kaphatod: http://www.hullahaz.hu/uploads/2008/04/lofasz.jpg
nem csoda ha mindenhol utálják a bevándorlókat ha már azzal kezdik milyen támogatás van...
Kanadába csak úgy költözhetsz ki ha van 1 millió forint a bankkártyádon.
A kérdező hozzászólása: kössz

Milyen az a XI. kerületi támogatás a szülés után?

Én is a XI.kerületben szültem és itt az oldalon már többször olvastam h kaptak a XI.kerületiek/vagy ott szültek támogatást. Ez mit takar? Tudnátok nekem ebben segiteni? Ha szeretném beadni rá az igényt meddig lehet? Vagy mit kell beadni?

Legjobb válasz: XI.kerületi lakosnak ad az önkormányzat életkezdési támogatást. de ehhez bejelentett lakhely kell, nem az hogy ott szültél. tudtommal más önkormányzatok is adnak, csak változó a támogatás összege, feltételei.

XI.kerületi lakosnak ad az önkormányzat életkezdési támogatást. de ehhez bejelentett lakhely kell, nem az hogy ott szültél. tudtommal más önkormányzatok is adnak, csak változó a támogatás összege, feltételei.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Vajon Kõbánya ad ilyet? s ez milyen összeg egyébként?
.
A kérdező hozzászólása: Valaki más?
Szia! Én a Szent Imrében szültem 2 hónapja, de mivel XXII. kerületi lakos vagyok, itt kaptam ”babakelengye” támogatást: 40.000 Ft. Tehát, ahová be vagy jelentve, ott igényelheted a támogatást. Hívd fel az önkormányzat szociális irodáját! Nálunk minden fent van a honlapjukon. Egyébként ahány kerület, annyiféle az összeg (barátnõm 8. kerületi - ott nem adnak semmit).
XI.kerületben 80.000Ft volt a támogatás. õk fizették a dokit :-) :-(
A kérdező hozzászólása: Az a 80ezer nem rossz... Csak a Szt.Imrés dokik egy része tudja tartani a markát...sajnos..
Szia! Én XI.kerületi vagyok s decemberbe szültem. Ha be vagy jelentve a XI.kerületben, akkor egyszeri születési támogatást is kapsz kb:80 000 ft-ot+az egyszeri anyaságit is, amit persze mindenki kap!A baba 1 éves koráig lehet igényelni az önkormányzatnál.

Ha Amerikában születik a baba, milyen támogatást kap?

Olyanokra gondolok,mint Magyarországon az egyszeri anyasági,GYES...

Legjobb válasz: Nincs kint támogatás, kivéve, ha Medicaid-en vagy, amire el kell, hogy fogadjanak. Ez egy állami támogatás, amit alacsony jövedelmû családoknak, terhes anyáknak adnak. Állampolgároknak biztos lehet kapni, de talán még nem állampolgároknak is jár. Sajnos nem tudom a részleteket, de department of children and families website-on vannak a részletek. Pénzt azt sem ad, de a gyereknek biztosítást, kajajegyeket igen.

Nincs kint támogatás, kivéve, ha Medicaid-en vagy, amire el kell, hogy fogadjanak. Ez egy állami támogatás, amit alacsony jövedelmû családoknak, terhes anyáknak adnak. Állampolgároknak biztos lehet kapni, de talán még nem állampolgároknak is jár. Sajnos nem tudom a részleteket, de department of children and families website-on vannak a részletek. Pénzt azt sem ad, de a gyereknek biztosítást, kajajegyeket igen.
A kérdező hozzászólása: Ha nekem nincs social security számom, akkor is tudok kérni a gyerek nevére?
Szeritnem igen. Nekem van egy barátnõm, akinek csak student vizuma volt, nemtom, hogy volt e ssn-ja, de valahogy kapott Medicaid-et és a gyereknek még talán ma is van ingyenes orvosi ellátás. Ott a website-on van egy telefonszám, 1-800-as ingyenes szám, ott kapsz infót. Hívd fel, és kérdezd meg. Legfeljebb azt mondják, hogy nem.

BGF KVIK karán milyen támogatások, ösztöndíjak vannak, és mik a feltételeik?

Legjobb válasz: Szociális :D Elég sok mindennek meg kell felelned. Családi helyzet, távolság, hatezer millió papírt be kell vinned. Két éve még voltak ilyenek is, hogy tankönyvtámogatás,sport, meg kulturális támogatás,de úgy tudom, ezek már nincsenek. Én most nyáron végeztem,szoctámot és ösztöndíjat kaptam, mindegyikbõl elég sokat.

Szociális :D Elég sok mindennek meg kell felelned. Családi helyzet, távolság, hatezer millió papírt be kell vinned. Két éve még voltak ilyenek is, hogy tankönyvtámogatás, sport, meg kulturális támogatás, de úgy tudom, ezek már nincsenek. Én most nyáron végeztem, szoctámot és ösztöndíjat kaptam, mindegyikbõl elég sokat.
A kérdező hozzászólása: szoc támhoz milyen papírok kellenek?? és mennyi ez?
Kell olyan papír, hogy kikkel élsz együtt (születési dátummal együtt), ezt önkormányzat adja ki. Kell MÁV vagy volános távolsági igazolás, hogy hány km-re laksz Budapesttõl. Kell minden 16 év feletti családtagról APEH igazolás. Minden sulistól iskolalátogatási igazolás. Személyi és lakcímkártya fénymásolata. Kell valahány számla is, csekkel (víz, áram...) Kell a szüleid fizetését igazoló papír. Asszem ezek az alapok, lehet hogy még van, egy éve csináltam ezt utoljára. Pluszba vannak még hátrányos helyzetet igazolók, pl árvaság igazolása, szülõk válási papírja, önfenntartó igazolás, betegség, stb, ezek rám nem tartoztak, ezeket nagyon nem is néztem. De a KVIK oldalán ezt le tudod szedni, a DJB (Diák jóléti bizottság) foglalkozik ezzel.
A kérdező hozzászólása: Jézusom :DDD Köszi szépen:D és ez mennyi összes szokott lenni? havonta kapják a rászorulók?
Ja igen, ezt elfelejtettem írni. Nem ugyanannyit kap mindenki. Minden papírodért pontot kapsz, és pontonként van csoportosítva. Van aki párezret, van aki tizen, huszon, vagy harmincezret is akár. Félévente kell újra pályázni, és minden hónapra kapod. Az összegek most nyilván magasabbak lesznek, mivel akármilyen támogatást (ösztöndíj nem támogatás) CSAK állami finanszírozásúak kaphatnak. És mivel belõlük most nem lesz sok, ezért sztem magasabb lesz. De ez csak az én véleményem, ki tudja mi lesz még... :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!