Találatok a következő kifejezésre: Milyen támogatások szüléskor (28 db)

Szülés elött illetve után az anyák milyen támogatást kapnak? Tgyás, gyes, gyed, családi? Mi a sorrend és az összegeket is írjátok le.

Legjobb válasz: A szülés várható idõpontja elõtt 28 naptól (36. hét) TGYÁS, utána GYED, közben pedig családi pótlék. Szülés után anyasági támogatás. Ezeket igényelni kell, a papírokat le lehet tölteni a netrõl.

A szülés várható idõpontja elõtt 28 naptól (36. hét) TGYÁS, utána GYED, közben pedig családi pótlék. Szülés után anyasági támogatás. Ezeket igényelni kell, a papírokat le lehet tölteni a netrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Szia! Ha benézel a http://www.babakukk.hu-ra a Jogos kérdéseknél hasznos infókat találsz + letöltheted a szükséges nyomtatványokat is.
Elõtte 2évvel 180nap munkaviszonynak kell lennie vagy csak 180napig biztosítottnak. Nekem az utóbbit mondták és nem mindegy.

Szülés után milyen támogatás-okra tarthatok igényt? És mennyi ez az összeg? Kihez kell benyújtani az igénylést?

Legjobb válasz: Munkáltatóhoz: Tgyás igénye. TB-hez : tgyás(6 hó után) Gyed Ha ezekre nincs jogosultság, akkor gyes. Államkincstár: családi pótlék, egyszeri anyasági támogatás. Önkormányzat: ha a lakóhely szerinti önkormányzat ad születési támogatást, akkor azt ottani nyomtatványon kérheted. www.csaladinet.hu/?module=gyujto&target=cool&group_id=4 - 51k - És ha ezt bemásolod utánanézhetsz részletesen! vagy : www.szuloklapja.hu

Munkáltatóhoz: Tgyás igénye. TB-hez : tgyás(6 hó után) Gyed Ha ezekre nincs jogosultság, akkor gyes. Államkincstár: családi pótlék, egyszeri anyasági támogatás. Önkormányzat: ha a lakóhely szerinti önkormányzat ad születési támogatást, akkor azt ottani nyomtatványon kérheted. http://www.csaladinet.hu/?module=gyujto&target=cool&group_id=4 - 51k - És ha ezt bemásolod utánanézhetsz részletesen! vagy : http://www.szuloklapja.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyon aranyos vagy! Máris utánanézek.

A szülés utáni első naptól kezdve milyen támogatások, segélyek miegymások járnak egy kismamának országos és regionális szinten? Ha most 160 ezer ft körüli a bruttó fizetésem, milyen pénzekre számíthatok és hány évig, ha vállalunk egy babát?

Legjobb válasz: tgyás,gyed,gyes + 10000 adókedvezmény+családi pótlék+szülés utáni egyszeri segély (64000 körül)+ valahol ad az önkormányzat is egyszeri pénzt,de ha ad is akkor önkormányzatonként eltérõ összeg. A fizetés utáni juttatások összegét itt tudod kiszámolni : http://adozona.hu/Gyed_Gyes_kalkulator_2011.aspx

tgyás, gyed, gyes + 10000 adókedvezmény+családi pótlék+szülés utáni egyszeri segély (64000 körül)+ valahol ad az önkormányzat is egyszeri pénzt, de ha ad is akkor önkormányzatonként eltérõ összeg. A fizetés utáni juttatások összegét itt tudod kiszámolni : http://adozona.hu/Gyed_Gyes_kalkulator_2011.aspx
Ha megvan a megfelelõ biztosítási napod, akkor elõször Tgyás, majd Gyed a gyermek 2 éves koráig. Ezt követõen jár a gyes még egy évet. A családi pótlék automatikusan jár a gyermeknek.
A családi pótlék sem automatikus, igényelni kell, ahogy minden mást is. Az önkormányzatnál érdeklõdj, hogy õk adnak-e támogatást. A fentebb felsoroltak mind igényelhetõk (tgyás, gyed jogosultságfüggõ), és kap a gyerek az államtól is pénzt, babakötvény formájában.
A kérdező hozzászólása: Ezen az adózónás kalkulátoron fél évig jár tgyás, aztán 1 évig gyed és fél évig gyes. Ebbõl ahogy nézem a gyes már nagyon csekély összeg. Tehát igazából 1, 5 évnél tovább nem érdemes otthon maradni egy gyerekkel ugye? Vagy jöjjön a következõ, vagy mars vissza dolgozni. :) Nem úgy volt, hogy 2 éves korig jár a gyed és még utána egy évig a gyes? Vagy én nézem félre ezt a kalkot?
A kalkulátoron be kell állítani, hogy hány napod van. Jogosultsági feltétel 2 éven belül (tgyás, gyed) (**) 365 napos biztosítási idõ: IGEN helyett azt kell kiválasztani, hogy 562 nap is (persze ha van ennyi napod:D)


Milyen támogatásra vagyok jogosult az államtól szülés után (/esetleg terhesség alatt)?

Soha nem dolgoztam Magyarországon, csak még régen nyári munkát a középsuli alatt. Jó pár éve pedig szabadúszó vagyok külföldön is, nem vagyok sehova bejelentve, csak bedolgozok pár céghez, tehát utolsó lejelentett munkáim még 5 évvel ezelőttiek-ezt csak azért írom, ha itthon kellenek a munkáltatói papírok bemutatása. Érdekelne mire megszülök (ősszel) milyen támogatás/ok jár/nak majd nekem? Jelenleg itthon élek M.-on.

Legjobb válasz: Anyasági támogatás (60 ezer forint körül), ez egyszeri, és gyes havonta (hûû, 20 ezer forint körül?), meg családi pótlék (egy gyermek után ez talán 10-12 ezer ft). Terhesség alatt semmilyenre. 36 hetes kismama

Anyasági támogatás (60 ezer forint körül), ez egyszeri, és gyes havonta (hûû, 20 ezer forint körül?), meg családi pótlék (egy gyermek után ez talán 10-12 ezer ft). Terhesség alatt semmilyenre. 36 hetes kismama
Az anyasági-1x-i támogatás-64125 ft, a gyes nettó összege 25650 ft(ez a gyerek születésétõl max.3 éves koráig), a családi pótlék 12200 ft, ha egyedül neveled, akkor 13700 ft(ez szintén a gyerek születésétõl jár max. 20 éves korig.Ezek járnak.A terhesség alatt semmit jár.
Teljesen egyetértek veled 3. válaszoló. Havonta kb. 40 ezer forintot fog kapni a semmiért + a 60 ezer forint egyösszegbe. Mások ennyiért melóznak.
Csak nekem szúrja a szememet az, hogy valaki, aki soha nem dolgozott itthon, soha egy Ft-ot nem adózott, fizetett be a közösbe, milyen jogon szeretne bármit is az államtól?! És most tessék nyugodtan lepontozni!!!
Tekintve, hogy a szociális háló reformja nem a ti hozzászólásaitok alapján fog megvalósulni, érdemes-e a kérdezõt azért a havi 30 valahány ezer forintért most mindenféle igaznak vélt platformról cs.szegetni?
Ajjjj, jó, akkor szuper, csodamagyar vagy, de kit érdekel?!
Az én szememben tök mindegy, hogy fehér vagy cigány, akkor is azt gondolom, hogy aki nem dolgozott, nem adózott, az ne is tartsa a markát állambácsinak. Mit teszek a magyarságomért?! Elõször is nem hagyom el a szülõhazámat!
Engem attól önt el a vak düh, amikor mindenki veri a mellét azért, ami neki jár. De arról, hogy nem csak jogai vannak, azt mindenki igyekszik elfelejteni. Téged pedig, Kedves Válaszoló, majd ha lesz egy kis idõm sajnálni is foglak az orvos férjeddel együtt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek a választ! a korábbi lejelentett munkaviszonyom alatt természetesen adóztam, de értelemszerûen az adott országban, ahol éltem-és így addig itt nem is vettem igénybe semmit. Mióta nem lejelentett vagyok, és ráadásul ingázós életet élek, azaz sokat itthon vagyok, így megnyugtatva kedves Téged, akinek a szemét szúrja, hogy itthon semmit nem tettem le: egy halom pénzt a magyar gazdaságba teszek évek óta, míg a multik, ahol talán te is vásárolsz (spar, tesco) elviszik a pénzt az országból! Szigorúan itthon vásárolunk és a magyar kereskedõket támogatjuk. Ez lelkiismereti kérdés. Tedd szívedet a kezedre és kérdezd meg magadtól:szted az a jó, ha azt a keveset is elveszed a magyartól és a német multinak adod (dm, rossman, tesco, spar, kaiser, lidl, aldi..vagy kínaiak....sorolhatnám) vagy mint én: a szorgalmasan megkeresett pénzt, hazahozom és a magyar gazdaságba forgatom? És hogy még teljesebb képet kapj: rendszeres segítõi vagyunk a férjemmel hajlék nélküli embereknek és erdélyi árva gyermekeknek-nem véletlenül egyetemre is Erdélybe járok- ezzel is támogatva a kint élõ magyarokat. Te mit teszel a magyarságodért? Mert én nem felejtettem el honnan jövök. Ha az állam biztosít a polgároknak állami támogatást, az mindenkinek jár. És ha kövezni volna kedved, akkor ne egy kismamát végy célba, vizsgáld meg az élõsködõ cigányságot! De hogy a kérdésemnél maradjunk, érdekel mire vagyok jogosult. ÉRDEKEL, informálódom ennyi és nem több. Az, hogy igénybe veszem e, arról nem szóltam semmit. Ezért köszönöm szépen mindenkinek, aki segít az informálódásban!
Azt nem kell, köszönjük! :) Ismerjük a kötelezettségeinket, és teljesítjük is! :) ) Sõt, képzeld, még a kötelezõ ingyen pluszmunkáról szóló papírt is aláírta, én pedig még most is dolgozom, itthonról... De a végtelenül ostoba hozzászólásod csak kétszer aláhúzza, amit mondtam, és azt, hogy nem mindig a szülõhaza a legjobb választás. ;)
A kérdező hozzászólása: micsoda hormonális tûzijáték:) Még mindig mondom, hogy érdeklõdtem:) CSAK hogy itthon ez hogy megy:) egyébként, soha nem hagytam el a szülõhazám. de nem hiszem, hogy ezzel bárkinek magyarázattal kellene szolgálnom. egyébként érdekes, hogy egy nyanvadt gyessel vagy családival foglalkozik valaki, amikor az "állambácsik" meg ott lopnak, ahol akarnak... szomorú a helyzet nálunk, és az is, ahogy megmérgezi mindez az emberek lelkét is:( a kedves kolleginának pedig azt fûzném hozzá, hogy senki nem mondta , hogy itthon kell maradni, ezt mindenki maga dönti el. szerencsére manapság az ember ilyen tekintetben elég szabadon dönthet:) nekem így alakult, a munkám külföldön tud mûködni, mert alapfunkciója pont az idegen nemzeten alapul. amikor majd a másik szakmámban fogok dolgozni, azt itthon is tudom "mûvelni":-) ennyi a történet kedves kismamák és nem kismamák, mindenkinek sok szerencsét az életben, itthon és külföldön, és boldog babázást kívánok!:-)
Egyet árulj el nekem! Ha nem tetszik a véleményem, és szerinted végtelenül ostoba a hozzászólásom és én magam is, akkor miért vitatkozol velem? Tudod, ostoba csak ostobával áll le vitatkozni! Na szép álmokat! És dolgozzatok sokat, hogy a sok ingyenélõt el tudja tartani az állam az adótokból!
Olyan könnyen osztják itt az észt sokan. Van akinek fontos a gyes, anyasági stb. Van aki nem tudott elhelyezkedni, dolgozni, de babát vár. Miért kell leingyenélõzni? Bárki kerülhet hasonló helyzetbe. És miért baj ha valaki külföldre megy dolgozni, aztán haza jön és itthon szül??? Miért baj ez? Így is fogy a magyar. Nem tõlük kell sajnálni azt a pár tízezer forintot...szerintem. Örülni kellene hogy visszajött Magyarországra.
Ja és még annyit, hogy én is dolgoztam, de sajnos másfél éve nincs munkám. Babát várok. Akkor én is ingyenélõ vagyok, mert gyest fogok kapni???
A kérdező hozzászólása: köszi!:)

Sopronban lehet igényelni életkezdési támogatást szülés után? Ha igen milyen feltételnek kell megfelelni? Mekkora összegről van szó? Hogyan lehet igényleni?

Legjobb válasz: Életkezdési támogatást a volt állami gondozottak kapnak, amikor kikerülnek. Te az voltál?

Életkezdési támogatást a volt állami gondozottak kapnak, amikor kikerülnek. Te az voltál?
A babakötvényre gondolsz? Ha igen, akkor elõször a baba adószámával (majd küldik) kell egy bankban startszámlát nyitni, majd ezzel a számlaszámmal az szociális irodában kell igényelni. Az önkormányzat kb 40ezer Ft-ot ad. Ezt a gyermek kapja, 18 éves koráig nem lehet kivenni, csak hozzátenni.
A kérdező hozzászólása: Eddig Pesten laktam és ott a baba kaphatott volna az önkormányzattól 60000 Ft-ot életkezdési támogatás címen, de mivel már költözõben voltunk ezért a védõnõ nem igazolta le hogy ott lakunk ezért nem kaphattuk meg. Szóval emiatt kérdezem, hogy Sopronban van-e ilyen?
Igen, a babakötvényhez ad hozzá az önkormányzat (fiatalok életkezdési támogatása néven).

Milyen támogatások járnak most szülést követően?

Legjobb válasz: Munkaviszonyhoz és biztosítotti idõhöz kötött: tgyás, és gyed. Alanyi jogon jár: gyes, anyasági támogatás (feltétele 4 alkalommal megjelenni a terhesgondozáson) és családi pótlék

Munkaviszonyhoz és biztosítotti idõhöz kötött: tgyás, és gyed. Alanyi jogon jár: gyes, anyasági támogatás (feltétele 4 alkalommal megjelenni a terhesgondozáson) és családi pótlék

Szülés után milyen támogatás jár? Mit lehet igényelni?

Legjobb válasz: ami tuti az a családi pótlék és az egyszeri anyasági segély. Ezen kívûl attól függõen hogy dolgoztál e, mennyit kerestél stb, jár TGYÁS vagy ha nem dolgoztál még akkor csak Gyes. Ezen kívûl bizonyos településeken az önkormányzat is ad egyszeri támogatást, de nem mindenhol

ami tuti az a családi pótlék és az egyszeri anyasági segély. Ezen kívûl attól függõen hogy dolgoztál e, mennyit kerestél stb, jár TGYÁS vagy ha nem dolgoztál még akkor csak Gyes. Ezen kívûl bizonyos településeken az önkormányzat is ad egyszeri támogatást, de nem mindenhol

Úgynéz ki terhes vagyok (17éves) ha minden igaz 1-2héttel fogom betölteni a 18 at a szülés elött ha nem koraszülött a baba! ilyenkor milyen támogatások vehetők igénybe? nem tudom mege tartsam a babát fele fogom tudni nevelni?

szívem szerínt megtartanám mert vágyok már babára de nem tudom felefogom tudni nevelni ebben a világban!

Legjobb válasz: hát a támogatás nem sok mivel még gondolom nincs munkaviszonyod! Gyest fogsz kapni meg családi pótlékot a 2 együtt kb 45e

hát a támogatás nem sok mivel még gondolom nincs munkaviszonyod! Gyest fogsz kapni meg családi pótlékot a 2 együtt kb 45e
Azt csak te tudhatod, fel tudod-e nevelni, mi nem ismerjuk a helyzetedet. Fontos kerdesek: tudod, ki az apa? Regota egyutt vagytok, vagy csak futo kaland volt? O hany eves? Vallalna o is a gyereket? Mit szol a csaladod? Tamogatnak? Milyen az anyagi helyzeted, lesz mibol eltartani a gyereket?
Nagyon nehez a dontes. Akarhogy dontesz, kesobb fenn all a veszelye, hogy megbanod. Terveztel karriert, tovabbtanulast? Ezek a baba mellett nagyon nehezen lesznek megvalosithatok. Na meg elni is kell valamibol, raadasul az apa sem tamogat..nehez ugy. Megmondom oszinten, EN nem vallalnam. De ez a te dontesed, sok sikert kivanok!!
Azt hiszem én nem vállalnám ha te lennék, egy életre szól, akiért felelõsséggel kell lenni. Én 7 évvel vagyok idõsebb mint te, már házasok voltunk a férjemmel mikor terhes lettem. Elõtte azért dolgoztunk hogy legyen hova hazahozni a gyermekünket és harmónikus életet biztosítsunk neki.
ha a szüleid támogatnak, akkor ne öld meg a babát!! én nem tudnám megtenni soha. ha már így alakult, akkor pikk-pakk föl kell nõnöd, és vállalni a felelõsséget. én biztos vagyok benne, hogy a szüleid segítenek majd ha esetleg mégis továbbtanulnál, a fõiskola hidd el, hogy megoldható baba mellett ;)
A Te életkorodban nagyon lényeges, hogy támogassanak. Mert gondolom még nincs biztos saját anyagi háttered. Sajnos a gyerekvállalás nem olcsó mulatság, plusz meg kell élni neked is valamibõl. A támogatás pedig amit kaphatsz nem minden esetben lesz elég.
Már szinte mindenhová diplomás embereket keresnek, ha ilyen terveid vannak, inkább a fõiskola felé kacsintgass, mint a babavállalás felé. Én sem tartanám meg ennyi idõsen, fõleg ilyen kilátásokkal. Ha egyik hónapról a másikra éltek, az apja sem akarja, nagyon nehéz életed lesz. Szerintem egy gyereknek családra van szüksége, nem utolsó sorban.
Hogy döntöttél végül?
A kérdező hozzászólása: örökbe adni semmi féle képp nem akarom ha már megszülöm akkro csakis az enyém lesz! nem adom másnak nagoyn össze vagyok zavarodva nem tudom mi lenen a helyes
"aludj rá" szokták mondani, rendezd el a fejedben a dolgokat, sürget az idõ valamilyen szinten, de ne kapkodj. Higadtan gondold végig mit szeretnél.
Nem tudom, más hogy van ezzel, de kiváncsi volnák aki ugy gondolja, hogy az orokbeadás konnyebb, mint az abortusz, azok hány gyereket adtak már orokbe?Tobbszor olvastam, hogy az abortusz helyett ezt a megoldást ajánlják.Miért volna az konnyebb.én szerintem, ha már vki kihordja azt a gyereket és megszuli , kell hogy valamiféle kotodés kialakuljon, végtére is 9 honapot egyutt vannak, vagy rosszul gondolom?
Mikor derül ki hogy babás vagy e?Én is 17 voltam amikor terhes lettem.Mi megtartottuk, mondjuk mellettem álltak a szüleim és a párom is.Sajnos a 14 héten megtudtam a rosszhírt.Valami miatt kétszer is kellett hogy kaparjanak és mikor már megvoltam a sulival és egy ideje dolgoztam is ráálltunk a babadologra.Mitne mondjak 3 évbe tellt hogy összejöjjön ez a kis jövevény.Most irtozatosan boldog vagyok amit elmondani nem lehet csak akkor tudja meg az ember ha benne van.Azóta is bennünk van hogy milyen lett volna az elõzõ....Soha nem lehet elfelejteni.CSAKIS A SZÍVEDRE HALLGASS!!!Ahogy kiveszem a szavaidból nem hiszem hogy könnyen feltudnád dolgozni ha elvetetnéd és egy örök pecsét az életedben.Nagyon sok erõt kívánok neked!És visszatérek majd még hogy babás vagy e vagy sem. Üdv.:18 hetes km.
Nem hiszem, hogy azt mondtam volna hogy könnyû megoldás lehet örökbeadni egy gyermeket, csak javasoltam mert ez senkinek nem jutott az eszébe! Különben egy gyereket sem adtam örökbe! Sajnos ezt a világot éljük ilyen emberek vannak, nem minõsítek senkit! Szegény lány nem irigyellek, nehéz döntés nem akartam rád kényszeríteni semmit csak lehetõség volt! Sok sikert! Majd írd meg hogy döntöttél!
Na bizti már hogy babás vagy?Tudsz már valamit?A pároddal hogy alakulnak a dolgok?
Szia, mi újság, döntöttél már, mi lesz a babáddal?
A kérdező hozzászólása: ma léptem a 7.hétbe a védõnõtõl kértem 2 hét haladékot nagy nehezen belement! párommal tegnap nagyon csúnyán öszevvesztünk nem ez miatt éshát most egy kicsit padlón vagyok kicsibabámmal meg nem tom milegyen émelygek meg minden
Gratulálok!Örülök hogy így látod!Hát soksoksoksoksok boldogságot!!!
A kérdező hozzászólása: február 5-én 19:35 perckor megszületett a kislányom :) idáig úgy érzem hogy életem legjobb döntése volt.
Szia! Végig olvastam az össze válaszolót és megmondom õszintén az örökbeadásról senki nem írt neked! Nekem eléggé fiatalon volt egy abortuszom, mikor megtaláltam az igazit, és szerettünk volna babát összejött csak 10. hétben elvetéltem. Fiatalabb voltam nálad jóval, esélyem nem volt végiggondolni! Most már mindegy! Nem szeretnék neked tanácsot adni, mert itt csak te dönhetsz, de szerintem az ÖRÖKBEADÁS is egy lehetõség, jobb mint az abortusz! Gondolj arra hogy mennyien szertnének kisbabát és nem lehet nekik! Minden jót és tényleg írj hogyan döntöttél!
A kérdező hozzászólása: ha megfelel akkor az embriót nem tudnám elvetetni! de amúgy ez baromság mert szerintem mindenki azt mondja hogy babát várok meg mozog a baba nem azt hogy az embrió mozog!
Elozonek: Akkor miert nem azt mondja mindenki h "embriot varok" vagy "magzatot varok". Miert mindenki babat var?????? Kicsit erdekes a megkozelitesed......
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ!
A kérdező hozzászólása: fél éve vagyunk együtt 21 éves az apa õ halani sem akar a gyerekrõl! olyan átlagosan élünk egyik hónapról a másoikra anyuékkal! nevelõapukám támogat anyu nem tudom õse tudja még eldönteni!
A kérdező hozzászólása: valami bankban vagy hivatalban szeretnék majd dlgozni mivel közgazdaságiba járok! továbbtannúlni ígysem nagyon szerettem volna mert inkább dolgoznék!
És mikor fogsz leérettségizni? és lediplomázni? mert valami bankba vagy hivatalba sem olyan egyszerû ám elhelyezkedni...Sajnálom hogy ezt kell mondanom, de rendkívül felelõtlen vagy-vagytok, ha a szüleid nem 100%-ban biztosak abban hogy tudnak és akarnak támogatni több éven keresztül, akkor ne tedd tönkre a gyereked életét a csonka családdal, anyagi gondokkal, lelki bizonytalansággal. Gyerek vagy még te is, nagyon kevesen tudnak boldog életet biztosítani ennyi idõsen a gyermeküknek, persze van ilyen is, de nincs rá garancia! Gondoljátok át a családdal! Méghogy a párod hallani sem akar a gyerekrõl???!!! A dugásról, arról akart hallani, mi?! Legyen ez örök tanulság az életedben, akár megtartod a babát, akár nem!
Én annó 19 éves voltam mikor sajnos megesett!10 év távlatából már nem bánom, hogy úgy döntöttem nem tartom meg!Kijártam a sulit, szakítottam az akkori párommal mert szörnyû volt az egész helyzet!Így volt a legjobb!10 éve boldog kapcsolatban élek, és már várjuk a babát!!! Kitartást és próbálj meg jól dönteni! Minden jót!
Azért a 22 éves, fõiskolára járó, párban gyereket váró kismama nagyon messze van a kérdést író 17 éves gyerektõl, akinek a kisbabájáról saját szavai szerint a családja hallani sem akar, vagy még gondolkozik (???), nem? Ne vezessünk félre egy gyereket aki gyerekvállaláson gondolkozik, ez így tiniként nagy hõstettnek tûnik, de felnõtt fejjel már korántsem az!!!! Ja, és bankban dolgozom, ne álltasd ilyen hülyeségekkel, hogy egy okj-s tanfolyammal tárt karokkal várnak, nem igaz!
Szia ! Én 18 évesen az abortusz mellett döntöttem. Akkor nem volt se munkám, se pénzem, és az akkori barátom se akart még apa lenni. Most 9 éve élek egy kapcsolatban és 32 éves leszek, nagyon jól alakult az életem és boldogan várjuk az elsõ babánkat! Sokan vannak abortusz ellen, de ez a te életed, és a te döntésed, itélkezni senkinek sem szabad feletted. Egy gyerek nem játék és igenis sok pénzbe kerül. Én a helyedben elõször alapokat teremtenék egy kisbabának. Dönts szíved szerint és ne legyél szomorú soha!
Szia! Nemtudom nem te vagy aki megkérdezte hogy 18 év alattiaknak kell e szülõi beleegyezés az abortuszba?Ha nem akkor bocsika. Amúgy én azt tudom tanácsolni hogy halgass a szívedre!!!Ne halgass senkire!Azt kell mérlegelned ha úgy döntesz hogy elveteted akkor hogy tudnád feldolgozni stb. stb.Én nagyon drukkolok neked a helyes döntéshez!Megírod majd hogy döntöttél? Üdv.:18 hetes km.
kedves kérdezõ! nem tudom, ilyen helyesírással melyik bank fog alkalmazni... talán elõbb azt kellene gyakorolni, és utána álmodozni jó állásról...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! igazából itt az a probléma hogy nem bírnám megölni a babát! és most ott tartok hogy egyik sem lenne jó se megtartani se elvetetni!
Nem tudom mennyi idõs terhes vagy, de az embrió még nagyon messze van a babától. Én nem szeretem, ha ezt használják, hogy megölni egy babát. Majd, ha megszületik, akkor majd baba lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Milyen támogatások járnak szüléskor?

Legjobb válasz: Van egy egyszeri anyasági juttatás, ami 67 ezer Ft körül van, ezen kívül a TGYÁ-s illetve GYED, családi pótlék, babakötvény. érdemes megérdeklõdni a helyi önkormányzatnál, van-e esetleg egyéb is, mert vannak helyek, ahol az önkorm. is ad külön támogatást.

Van egy egyszeri anyasági juttatás, ami 67 ezer Ft körül van, ezen kívül a TGYÁ-s illetve GYED, családi pótlék, babakötvény. érdemes megérdeklõdni a helyi önkormányzatnál, van-e esetleg egyéb is, mert vannak helyek, ahol az önkorm. is ad külön támogatást.
kb 260000 ilyen kérdés van!Használd a keresõt mielõtt kérdezel! amúgy egyszeri anyasági 67 ezer, Tgyás elõtte 1 hó a fizud 70%a, családi pótlék12ezer, Gyed fizu 70%a, Gyes ha nem vagy jogosult a gyedre a minimális öregségi nyugdíj.

Egy kismama milyen támogatásokban részesül szülés után, ha 1évet dolgoztam bejelentve? Ha megszültem a táppénzt mi helyettesiti?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy a munkaviszonyod megvan-e még. Bár gondolom, ha táppézen vagy, akkor igen :) A baba születse után TGYÁS-t kapsz, azaz terhességi gyermekágyi segélyt. Ez nagyjából fél évig jár, ez a fizetésed ÁTLAGÁNAK a hetven százaléka, szóval ennek a kiszámításába beleszámít a túlóra, prémium, stb. is. Ha letelik a fél év, utána GYED-et kapsz, ami a törzsbéred hetven százaléka, tehát az, amire be voltál jelentve. Ez már picit kevesebb lesz, mint a TGYÁS, bár általában nem sokkal. Ezt a gyermek két éves koráig kapod. Ez után a GYES jön, ez huszon valahány ezer forint (nem tudom pontosan, azt hiszem 28), ez a gyermek három éves koráig jár. Ezen kívül még a családi pótlék jár rögtön a születéstõl kezdve, ez 12 ezer forint, ha férjed vagy élettársad van, egyedülállóknak 13 ezer 700. És kapsz még egy egyszeri anyasági támogatást is, ez olyan 60 ezer forint (az éppen aktuális öregségi nyugdíj 200%-a). Remélem tudtam segíteni.

Ez attól függ, hogy a munkaviszonyod megvan-e még. Bár gondolom, ha táppézen vagy, akkor igen :) A baba születse után TGYÁS-t kapsz, azaz terhességi gyermekágyi segélyt. Ez nagyjából fél évig jár, ez a fizetésed ÁTLAGÁNAK a hetven százaléka, szóval ennek a kiszámításába beleszámít a túlóra, prémium, stb. is. Ha letelik a fél év, utána GYED-et kapsz, ami a törzsbéred hetven százaléka, tehát az, amire be voltál jelentve. Ez már picit kevesebb lesz, mint a TGYÁS, bár általában nem sokkal. Ezt a gyermek két éves koráig kapod. Ez után a GYES jön, ez huszon valahány ezer forint (nem tudom pontosan, azt hiszem 28), ez a gyermek három éves koráig jár. Ezen kívül még a családi pótlék jár rögtön a születéstõl kezdve, ez 12 ezer forint, ha férjed vagy élettársad van, egyedülállóknak 13 ezer 700. És kapsz még egy egyszeri anyasági támogatást is, ez olyan 60 ezer forint (az éppen aktuális öregségi nyugdíj 200%-a). Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél!
Ez nem teljen így van! Én most jártam utánna ez egészségbiztosítási pénztárnál és az apehnél! Ha meg van a 180 nap fizetett , bejelentetett biztosítótt napod , akkor jár a Terhes és gyermekágyi segély /TGYÁS/ akkor is ha tápénzen vagy! Ha nem lennél páppénzen a szülés napján hanem csak szülési szabadségon amit szülés elött 4 héttel lehet kivenni akkor a bejelentett béred 80% -át kapnád. - nyugdíj járulék és - személyi jövedelem adó elöleg. De mivel táppénzen vagy így azt a pénzt veszik alapul amit a táppénzre kapsz és csak annak a nettójának a 70%-át kapod!Ez a helyzet a gyedel is! Teljesen ugyan annyi a gyed is a te esetedben! 2 éves korátol viszont gyest kapsz aminek az összege 28200ft! + Családi pótlék 12200ft! Illetve az egyszeri anyasági támogatás 62400ft. Remélem hasznos infóval tudtam szolgálni! üdv 26.hetse kismama
Szia. A második válasz már pontosabb, de az a nyasági már 64125ft.És a tgyást, már a szülés elõtt 4 héttel igényelheted, és mire megszülsz már valószínû kapod is.Ez 24 hétig jár, utána igényelheted a gyedet, ami maximum 96600 ebbõl levonnak 8, 5% magánnyugdíjat.És ha egyedü álló vagy akkor a családi is valamivel magasabb, azthiszem 1000ft-al, de egyedüállóként, igényelhetsz rendkívûli gyermek ellátási segélyt is.Sok siekrt 36 hetes kismama
Sziasztok! Én is inkább úgy tudom, ahogy az elsõ válaszoló.A tgyás, ill. a gyed kiszámításának az alapja a SZÜLÉS IDÕPONTJÁT MEGELÕZÕ ÉV.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!