Találatok a következő kifejezésre: Milyen szociális vannak (40 db)

Milyen kedvezmények vannak a harmadik gyerek után és hol kell igényelni? Vannak-e olyan egyszeri juttatások amit igénybe lehet venni? Jár-e valami szociális segély?

Legjobb válasz: Szia! Az biztos, hogy családi adókedvezményt lehet igényelni, már a harmadik bébi pocaklakó korában. Meg ott van a családi pótlék (gyerkõcönként 16 eFt). Nézz körül a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján. Üdv.

Szia! Az biztos, hogy családi adókedvezményt lehet igényelni, már a harmadik bébi pocaklakó korában. Meg ott van a családi pótlék (gyerkõcönként 16 eFt). Nézz körül a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján. Üdv.

Milyen esélye van egy 70 év feletti egyedülálló, nincstelen gyermekparalízis miatt mozgássérült férfinak budapesti szociális otthoni elhelyezésre? Hová lehet fordulni segítségért?

Jelenleg már 3 hónapja kórházban van, nem tudja megfelelõen ellátni magát, az albérlete nem alkalmas normális ott lakásra. Megfelelõ nyugdíja van, de igazából nincs hová mennie.

Legjobb válasz: A kerületi polgármesteri hivatal szociális osztályán érdeklõdj. Remélem, hogy segítõkész ügyintézõt fogsz ki.

A kerületi polgármesteri hivatal szociális osztályán érdeklõdj. Remélem, hogy segítõkész ügyintézõt fogsz ki.

Milyen érvek vannak amellet, hogy a szociális támogatásokat csökkenteni kell?

Illetve komolyabb szabályokhoz kötni.

Legjobb válasz: Ott az usá ugye ami aztán a szocialista gondoskodó jólét ellentéte. Jól megy nekik? állítólag szörnyû, mégis mindenki oda vágyik. Félretéve az abszurd hasonlatot az itthoni szociális rendszer melegágya a visszaéléseknek és lassan kiderül, hogy fenntarthatatlan, mint a jóöreg sírbatett kommenizmus.

A 9. -es választ még azzal kiegészíteném, hogy ezek a magas jövedelmek korábban eleve fel voltak "bruttósítva". (tehát az akkori 30-40% -os adók miatt eleve megemelték a fizetéseket tudván, hogy mennyi a levonás) És magas jövedelemmel elsõsorban az államigazgatásban, minisztériumokban, állami vállalatoknál, esetleg multiknál jelentik be az embereket, nem a hazai kisválalkozásnál. Ezzel is a saját embereiket, állami "kádereiket" jutalmazzák!
Ott az usá ugye ami aztán a szocialista gondoskodó jólét ellentéte. Jól megy nekik? állítólag szörnyû, mégis mindenki oda vágyik. Félretéve az abszurd hasonlatot az itthoni szociális rendszer melegágya a visszaéléseknek és lassan kiderül, hogy fenntarthatatlan, mint a jóöreg sírbatett kommenizmus.
Tisztelettel kérdezném az itt nyílatkozó "szociális szakértõktõl", hogy ma Mo.-n melyik "bõkezû" (!?)KONKRÉTAN MEGNEVEZETT (!) jutatást lehetne megszüntetni/lecsökkenteni????? Bõkezû jutatás ma Mo, -n? Úgye ez csak valami vicc akart lenni? Munkára ösztönzés? Te mirõl beszélsz "jóember"? Ma Mo.-n 1-1, 5 millió munkanélkülire van konkrétan 5000-6000 álláshely, aminek a 80% -ára eleve meg van az ismerõs/rokon. A többi honfitársaddal akkor mi? Ez lenne a híres nemzeti összetartozás? Honnan lehetne hirtelen ennyi munkahelyet teremteni? Mielõtt ilyeneket nyílatkoznál illene egy kicsit utánanézni az adatoknak!
A túlságosan bõkezû szociális juttatások csökkentik a munkavállalási hajlandóságot.
Szerintem át kellene rendezni õket, mintsem csökkenteni.. Gondolom az olyan szociális támogatásokra gondoltál, melyek ingyenéléssel vannak összefüggésbe, ugyani azt tényleg szabályozni kell, de az oktatás, vagyis az olyan témakörök, amik kreatívak, azokat igenis meg kell tartani.
NINCS RÁ PÉNZ tetszik, vagy nem tetszik, de akkor is NINCS RÁ PÉNZ
Milyen "szociális" juttatásokat kellene csökkenteni? A gazdagoknak juttatott egykulcsos adót és a gyerekek utáni kedvezményt! Ez sokkal nagyobb összeg, mint a többi szociális juttatás! Igaz, ezt nem szociális juttatásnak nevezi a Fidesz, hanem adókedvezménynek! De emiatt 4-500 milliárd hiányzik a költségvetésbõl!
Kevesebb a visszaélés, illetve csökkennek a kiadások, ezeken kívül minimálisan csökken a bürokráciából adódó kiesés is.
Utolsó: Szerintem tíz perc google után be tudok neked nyújtani egy olyan csak és kizárólag segélyekbõl álló koktélt, hogy simán meglessz a nettó 300 000 huf mindössze semmittevésbõl.. Sokat halottam ezekrõl a praktikákról és csak érintõlegesen, de aki profi a témakörben és megélhetésszerûen teszi, az biztos vagyok benne, hogy különbözõ segélyformák tárházát lenne képes rád zúdítani.
Nem lehet jó, vagy legalább értelmes választ adni akkor, amikor a szociális támogatás egy szándékosan rossz rendszer részeként mûködik. Ha nincsenek pontos célok, kategóriák, módszerek, akkor mihez hasonlítunk, hogy jó, vagy rossz? Itt az egész rendszert kell átalakítani, nemcsak a segélyezést. Ehhez meg kell határozni, ki képes dolgozni és ki nem. És miért. Utána meg kell határozni, hogy aki képes, de nem dolgozik, miért nem. Az állam azért létezik, hogy a társadalom problémáit, mûködését szervezze. Ha ezt nem teszi, fölösleges. Amit itt tennie kellene, hogy munkahelyet teremt. Akinek pedig nem tud munkalehetõséget biztosítani, azt támogatja. Ugyanígy azt, aki nem képes munkára. Ehhez elõre kell gondolkodni, a kiadásokkal számolni és azt biztosítani, a szükséges adatokat nyilvántartani. Ebbõl sem a gondolkodás, sem a számolás, sem az adatok nincsenek meg. Miért várjátok, hogy a dolog mûködjön?
Ez a 2008-as, 4 részes Index cikksorozat gyönyörûen összefoglalja, hogy mi a probléma a magyar ellátórendszerrel. Nagyon tanúságos olvasmány, itt az elsõ része: http://index.hu/gazdasag/magyar/kiadas080403/
Nagyon okos vagy, hogy egy 4 éves cikket másolsz be. Azóta rengeteg minden megváltozott!
"Nagyon okos vagy, hogy egy 4 éves cikket másolsz be. Azóta rengeteg minden megváltozott!" Pontosan mi? Mellesleg nyilván igazad van, voltak változások, de nem lényeges. Ami az ellátórendszer problémája volt 2008-ban, az probléma most is.
(Mellesleg gondolom végigolvastad, aztán összehasonlítottad az olvasottakat a jenlegi állapottal, és úgy mondtál véleményt)
Talán az, hogy 4 millió munkavállaló nem bír el 6 eltartottal!! Tarthatatlan, hogy a cigányok, de szép számmal a magyarok is, a segélyekre alapozzák a megélhetést! 6-8 gyereket szülnek, akik a pénz miatt teljesen iskolázatlanok lesznek. Aztán a folyamat kezdõdik elölrõl. Mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit el tud tartani! A rokkant nyugdíjakkal ugyan ez a helyzet! Nézd meg itt gyk-n a kérdéseket! Mindegyik azt kérdezgeti, hogy hogyan dolgozhatna a nyugdíja mellett, hogy ne vegyék el! Jah, dolgozni tud? Akkor talán mégse annyira rokkant az illetõ! Az utóbbi évtizedekben rengetegen próbáltak berendezkedni arra, hogy az államból éljenek és természetesnek vették, hogy mindez, természetes, jár nekik! (Sajnos az állam is partner volt ebben)!
#17 akkor szép sorjában az állításaidat elemezzük egy kicsit! "Talán az, hogy 4 millió munkavállaló nem bír el 6 eltartottal!!" - Ebben már benne van a saját gyereke, a másik 27E-je, és a harmadik 0! forintja. gyengus "statisztika". "Mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit el tud tartani!" - Aztán ne tessék sírni, hogy kihal a magyarság, hogy nem lesz aki eltartsa a nyugdíjasokat, stb. "A rokkant nyugdíjakkal ugyan ez a helyzet! Nézd meg itt gyk-n a kérdéseket! Mindegyik azt kérdezgeti, hogy hogyan dolgozhatna a nyugdíja mellett, hogy ne vegyék el! Jah, dolgozni tud? Akkor talán mégse annyira rokkant az illetõ! " - Látszik, hogy nem vagy a téma nagy szakértõje! Akkor beszélj, ha már láttál közelrõl fogyatékkal élõ embert, hogyan él nap mint nap! Milyen anyagi, szociális, és egyéb helyzete van. Tudod, talán többet kellene gyógyszerre költenie, sokaknak, mint amennyit te bele tudsz képzelni, és nem biztos, hogy a közgyógy megoldás a problémára. Az én hallókészülékem kb Négyszázezer forint, és havonta 1000 ft elem kell bele (Ez az összeg már a tb-támogatáson felüli rész, amit nekem kell állni) szerencsére tavaly vettem, így még megúsztam a gyógyászati segédeszköz csökkentését, a +2% áfát, a tranzakciós díjat, és én úgy spóroltam, ahogy kevesen képesek. Ha hét éven belül valami baja lenne, akkor aztán megnézhetem magam, mert addig nincs új támogatás. Igaz, amúgy sem lenne pénzem még egyre, mert munkanélküli vagyok. "Az utóbbi évtizedekben rengetegen próbáltak berendezkedni arra, hogy az államból éljenek és természetesnek vették, hogy mindez, természetes, jár nekik! (Sajnos az állam is partner volt ebben)!" - Van benne valami, mint ahogyan abban is, hogy az utóbbi kormány rengetegszer hivatkozva erre bújt ki a saját kötelezettsége alól, hogy pénzt spóroljon, ill. ne a saját érintettségét sértse anyagilag.


Hogyan lehetne elvégezni egy szociális asszisztens/segítő vagy szociális gyermek és ifjúságvédelmi ügyintéző tanfolyamot pénz nélkül fe3lnőttoktatás keretében? Milyen lehetőségeim vannak/lennének?

Jelenleg munkanélküli vagyok, a munkaügy ilyen tanfolyamokat nem támogat. Szeretném valamelyik szakmát megszerezni de pénzem nincs rá, hogy elvégezzem, a feln?ttképzésben fizetni kell érte, ismer?s/rokontól nem tudok pénzt kérni ilyenre mert nincs olyan aki rendelkezik ennyi pénzzel. Munkalehet?ség nincs, mert falun élek /Békés megye/ Hogy lehetne megoldani az egyik elvégzését? Ha lenne egy szakmám ezek közül akkor esélyem lenne a településen dolgozni e munkakörben. Viszont a munkáltató ilyet nem támogat, hogy ? állja a tanfolyam árát. Mit csinálhatnék?

Legjobb válasz: Még annyit tennék hozzá hogy fõsulin is gondolkoztam már, hogy jelentkezem, de a pontjaim nem adnak ki annyit, hogy felvegyenek államira. A költségtérítésesrõl meg ne is beszéljünk...

A kérdező hozzászólása: Még annyit tennék hozzá hogy fõsulin is gondolkoztam már, hogy jelentkezem, de a pontjaim nem adnak ki annyit, hogy felvegyenek államira. A költségtérítésesrõl meg ne is beszéljünk...
A Raoul Wallenbergben találsz ilyen (ingyenes) szakképzést: http://r-wallenberg.hu/2012nappalitajekoztato.html Még lehet jelentkezni.

Ha kiköltözünk 3kisgyerekkel és apával Burgerlandba milyen szociális elátásokban részesülünk? Apának ott van munkahelye.

Legjobb válasz: Ha az apád már dolgozik egy ideje kinn, akkor jogosult állami támogatásokra. Ha nem dolgozik ott legalább 1 éve, akkor semmi nem jár! Kérdezõ! Te is érdekes vagy! Nem azt kérdezed hogy milyen munkalehetõségek vannak, hanem hogy milyen támogatások! Nem hogy a munkalehetõségek után néznél, informálódnál ehelyett mindenféle segélyekre fáj a fogad!!

Ha az apád már dolgozik egy ideje kinn, akkor jogosult állami támogatásokra. Ha nem dolgozik ott legalább 1 éve, akkor semmi nem jár! Kérdezõ! Te is érdekes vagy! Nem azt kérdezed hogy milyen munkalehetõségek vannak, hanem hogy milyen támogatások! Nem hogy a munkalehetõségek után néznél, informálódnál ehelyett mindenféle segélyekre fáj a fogad!!
A kérdező hozzászólása: Köszi de a legkisebb babám 8hónapos és szeretnénk apával egy helyen lenni.8hónapos baba 2, és 4éves gyerek melett igen nehéz azonnal kint munkát találni.Albérletet meg az itthoni gyedembõl nem tudunk fizetni közben meg itthon a lakástörlesztést is fizetni.Szóval én segély alatt a gyerekek után járó szociális ellátásokat értettem. Ha tudsz segíteni köszi ha nem akkor inkább kímélj!!

Milyen hatásai vannak a szociális fóbiára alkalmazott gyógyszereknek?

Valószínű szociális fóbiám van. Serdülő korom óta kerülöm a társaságot az új embereket. Nehezen ismerkedek. Most egy lány döbbentett rá arra hogy beteg vagyok. És úgy döntöttem hogy szembenézek vele. Voltam háziorvosnál, de most csak frontint írt fel. Szeretnék megszabadulni ettől a dologtól, csak attól félek hogy a gyógyszerektől úgymond "zombi" lennék. Kérném azok tanácsát akik hasonló cipőben jártak./járnak. Magamtól már nem tudom megoldani ezt a problémát.

Legjobb válasz: Zombi nem leszel tõle, amíg nem szokod meg, kicsit tompábbá, álmosabbá tehet, a gyógyszerismertetõnek megfelelõen kell szedni (és pl. nem vezetni beszedés után). Háziorvos frontinon kívül nem sok cuccot írhat fel, pszichiáter jóval többféle gyógyszert alkalmaz és jobban be tudja lõni, milyen hatóanyag, milyen kombináció szükséges a te problémádra, érdemes inkább hozzá fordulni. Nem kell félni, manapság már a komolyabb gyógyszerek amiket felírnak (pl. atipusos antipszichotikumok) se csinálnak zöldséget az emberbõl. De ha nagyon ódzkodsz a gyógyszerektõl, meg lehet próbálni a pszichológust is.

Zombi nem leszel tõle, amíg nem szokod meg, kicsit tompábbá, álmosabbá tehet, a gyógyszerismertetõnek megfelelõen kell szedni (és pl. nem vezetni beszedés után). Háziorvos frontinon kívül nem sok cuccot írhat fel, pszichiáter jóval többféle gyógyszert alkalmaz és jobban be tudja lõni, milyen hatóanyag, milyen kombináció szükséges a te problémádra, érdemes inkább hozzá fordulni. Nem kell félni, manapság már a komolyabb gyógyszerek amiket felírnak (pl. atipusos antipszichotikumok) se csinálnak zöldséget az emberbõl. De ha nagyon ódzkodsz a gyógyszerektõl, meg lehet próbálni a pszichológust is.
Inkább végezz el egy agykontroll tanfolyamot, többre mész vele. Ne cseszd szét az agyad ilyenekkel, az úgy is csak tüneti kezelés. Hatásosabb ha inkább az okokat keresed meg, és kigyógyulsz ebbõl az állapotból.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok gyógyszer ellenes. Csak nem szeretném ha maradandó károsodást okoznának. De érzem hogy ez így nem jó... Idáig alkohollal próbáltam megoldani ezt a problémát. De rájöttem hogy ezt nem csinálhatom. Az elmúlt 1 hónapja már annyira súlyos lett a dolog hogy nem tudtam enni, folyton feszült a mellkasom. Nem tudok már lassan senkivel sem szóbaállni. Pár emberen kívül. Kerülöm azokat a helyzeteket amikor kettesbe kell beszélgetni valakivel. Tanultam pszichológiát sokszor saját magam analizálom.. Nem vagyok egy csúnya gyerek. Sem gizda meg semmi. Mégis kirekesztettnek érzem magam.
A kérdező hozzászólása: Amúgy 21 éves férfi vagyok.
Csak magamat tudom ismételni (egyes vagyok), maradandó károkat nem okoznak ezek a gyógyszerek, de valóban szükség lenne szakemberre, van TB-s pszichiáter, pszichológus is, ha pénzt is tudsz rászánni, még több lehetõséged van. Kérj segítséget, egyedül nem valószínû hogy könnyen megbirkózol vele, pláne ha már a piálás is felmerült kúraként régebben. A frontin önmagában nem lesz elég.

Most 11. -es vagyok gimnáziumba és szociális munkásnak szeretnék tanulni. Nektek milyen tapasztalataitok vannak vele? (azokat kérdezném, akik érintettek a témában. )

Fiúk is járnak erre a karra? Ezt nappali tagozaton lehet tanulni? Nagyon nehéz? Vannak kötelez? dolgok, mondjuk infó érettségi?

Legjobb válasz: Én most kezdtem ezt a szakot.Vannak fiúk is.:)Nappalin is lehet tanulni,a felvi.hu-n pedig utána tudsz nézni mindennek.(mely sulikban tanulhatod,milyen érettségi tárgyak szükségesek stb.)

Én most kezdtem ezt a szakot.Vannak fiúk is.:) Nappalin is lehet tanulni, a felvi.hu-n pedig utána tudsz nézni mindennek.(mely sulikban tanulhatod, milyen érettségi tárgyak szükségesek stb.)
Én harmadéves vagyok, és nagyon szeretem. Akadnak fiúk is, bár nem sokan (ez a fiúkat cseppet sem zavarja nálunk :) ), természetesen lehet nappalin tanulni, mint szinte bármi mást. Az informatika nem tartozik a kötelezõ érettségi tárgyak közé, nálam ha jól emlékszem, a magyar és az angol érettségimbõl számolták a pontokat, mert az volt a két legjobb, ami ide beszámítható volt. NAGYON nehéznek nem mondanám, de aki tojik rá, hogy tanuljon, az innen is simán ki tud pottyanni pár félév után. De ha valakinek normális a tanuláshoz való hozzáállása, az simán el tudja végezni.

Aurorix gyógyszernek milyen hatása van? Oldottabb lesz az ember tőle? Megszűnnek a szociális fóbia tünetei?

Aki szedte hasonló célból kérem segítsen elég rossz lelki állapotban vagyok. ÉS nem látok más kiutat.

Legjobb válasz: Mint minden más pszichiátriai gyógyszerre, erre is igaz, hogy van, akinek jól hat, van, akinek nem. Nekem amikor szedtem, felerõsítette az érzelmeimet. Ha jókedvû voltam, akkor nagyon jókedvû lettem, de ha valami felbosszantott, akkor meg nagyon kiakadtam.

Mint minden más pszichiátriai gyógyszerre, erre is igaz, hogy van, akinek jól hat, van, akinek nem. Nekem amikor szedtem, felerõsítette az érzelmeimet. Ha jókedvû voltam, akkor nagyon jókedvû lettem, de ha valami felbosszantott, akkor meg nagyon kiakadtam.
Hatott pár hónapig, aztán erõsebbet akartak felírni, én meg mondtam, hogy a-aaa, pá! Azóta se kell semmi, jól vagyok.
Én is szedtem kb fél évig, sokkal szociálisabb lettem, nem féltem nagyon semmitõl, nem panaszkodtam állandóan és úgy allzusammen jobb kedvem lett... Viszont egy idõ után állandóan fáradt voltam tõle és el tudtam volna aludni bármelyik percben. Lényeg a lényeg, hasznos kis gyógyszer, nem okozz függést és nagyon mellékhatása sincs.
Nekem bevált, de aki jobbat tud, az szóljon.

Milyen szociális munkakörök illetve tanulási lehetõségek vannak?

Fõleg olyat kérdeznék, a szociális munkás.

Legjobb válasz: önkormányzatok, családsegítõk, hajléktalan ellátók, segélyszervezetek diploma kell hozzá, van ilyen szak

önkormányzatok, családsegítõk, hajléktalan ellátók, segélyszervezetek diploma kell hozzá, van ilyen szak
Szociális gondozó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!