Találatok a következő kifejezésre: Milyen szobát a (366 db)

A Debreceni Klinikán hány ágyas szobák vannak? Nem a babaszobákra gondolok, hanem sajnos még a terhességem 35. hetében be kell feküdnöm és kíváncsi vagyok milyen szobába kerülök. És gondolom a fürdőszoba a folyosón van. Ahhoz hány szoba tartozik?

Még sosem voltam kórházban és nagyon aggódok, hogy hogy fogom eltölteni azt a jó pár hetet. Írjon, akinek van tapasztalata, jót is, rosszat is szívesen veszek, csak tudjak már valamit. Jöv?héten megyek, addigra valahogy felkészítem magam lelkileg... :(

Legjobb válasz: Szia! Én nem voltam bentfekvõs így csak azt tudom írni amikor szültem és bent voltam, illetve amiket hallottam. Remélem ez is segít. Én 3 ágyas szobában voltam, de van 2-6 ágyasig. a 6 ágyasba általában már elnézést ha valakit megbántok, oda a kisebbséget teszik. Tehát marad a 2-3-4 ágyas. A zuhanyzó nálunk úgy volt, hogy bent volt a szobában, vagyis két szobára (6 fõre) jutott egy zuhanyzó+WC. Vigyél olvasni valót, mert ha nem kapsz szobatársat unatkozni fogol, ha meg lesz szobatárs, akkor beszélgessetek.

Szia! Én nem voltam bentfekvõs így csak azt tudom írni amikor szültem és bent voltam, illetve amiket hallottam. Remélem ez is segít. Én 3 ágyas szobában voltam, de van 2-6 ágyasig. a 6 ágyasba általában már elnézést ha valakit megbántok, oda a kisebbséget teszik. Tehát marad a 2-3-4 ágyas. A zuhanyzó nálunk úgy volt, hogy bent volt a szobában, vagyis két szobára (6 fõre) jutott egy zuhanyzó+WC. Vigyél olvasni valót, mert ha nem kapsz szobatársat unatkozni fogol, ha meg lesz szobatárs, akkor beszélgessetek.
Én a 37. héttõl feküdtem terhespatológián. Szobák úgy általában öt-hatágyasak de van két és négyágyas is. A szülésznõk a terhesvizsgálóban nagyon kedvesek bátran fordulj hozzájuk. Szilvike, Erzsike és Orsi, mindenki nagyon kedves. Vizit naponta kétszer van egyszer reggeli után kilenc fél tíz körül aztán ebéd után. Az elsõ emeleten a gyermekágyasokkal egy folyosón leszel ott két fürdõszoba és Wc van egyben tiszták és rendesek. Az épület állapotát nem szabad nézni sajnos, de az orvosok nagyon emberségesek és hozzáértõek. Jó kezekben leszel. Hütõvel rendelkeznek vihetsz be ételt mert az sajnos elég ramaty. Van mikró is tudsz melegíteni. Lehet rendes ruhában lenni pl. melegítõ és felsõ zokni meg egy papucs amiben mész a vizsgálatokra és egy amiben zuhanyozol. Elég meleg van úgyhogy meleg ruhát csak akkor vigyél ha ki akarsz menni az épületbõl. Reggel hétkor van szívhang hallgatás és este hétkor is a vizsgálatok napközben zajlanak és a reggeli vizitkor mondják meg hogy mit kell aznap elvégezni. Egy tévé van a terhesvizsgálóval szembeni folyosón úgyhogy vigyél könyvet mert beszélgetni sem lehet egész nap. Ebédelni és ált. enni csak az asztaloknál szabad. Egyetlen pozitívuma a benntlétnek hogy a vizsgálatoknál nem kell sorban állnod csak szólnak és menni lehet. El lehet tölteni sok idõt bennt ne aggódj. Látogatási idõ nincs de ha vizit van ki kell menni a vendégnek. Általánosságban mondható hogy jobb ha délelött és kora délután senki nem jön hozzád mert akkor zsúfolt a nap nemigen jut idõ semmire. Remélem egészséges lesz a babád és Te is kellemes élményekkel távozol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, mind a két válasz nagyon hasznos volt számomra! Nagyon aranyosak vagytok! Hát, valahogy majdcsak átvészelem ezt az idõszakot, de az a legfontosabb, hogy a babával minden rendben legyen. Minden jót kívánok nektek! Üdv.: Zita
Így van minden a Ti érdeketekben történik és a klinikán úgy is állnak hozzá. Lehet hogy kissé kopott az épület de akik dolgoznak benne azoknak a szíve beragyogja az épületet!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bíztató szavakat. Minden jót kívánok! Zita

SOTE I-en a pavilonban milyen szobák vannak? Jobbak a körülmények, mint a gyermekagyas részen? Van fürdõ a szobában? Hány agyasok?

Két hét múlva kell befekudnom, Csàszàr elott...

Legjobb válasz: Szia! A szobák 3-4 ágyasok, 2 szobához tartozik egy fürdõ, ami szerintem elég pici. De én a gyerekágyas részen még nem jártam, így nem tudok viszonyítani.

Szia! A szobák 3-4 ágyasok, 2 szobához tartozik egy fürdõ, ami szerintem elég pici. De én a gyerekágyas részen még nem jártam, így nem tudok viszonyítani.

Ha választhatnál, akkor milyen helységek lennének a házadban? Milyen szobák, termek vannak álmaitok házában?

Bármilyen helység,terem,szoba...

Legjobb válasz: Álmaim háza egy nagy kastély, de lenne benne valami nappali féle. Utána meg amit csak el tudsz képzelni egy kastélyban: szép nagy terek minden felé. Hatalmas lépcsõ vinne fel az emelet(ek)re, ott szobákkal, fürdõvel, konyhával, mint egy normál házban is. De amit nagyon szeretnék, az egy csendes kis zug, ahová bármikor elvonulhatok akár egyedül, akár a szerelmemmel, és zavartalanul lehetek.

Álmaim háza egy nagy kastély, de lenne benne valami nappali féle. Utána meg amit csak el tudsz képzelni egy kastélyban: szép nagy terek minden felé. Hatalmas lépcsõ vinne fel az emelet(ek)re, ott szobákkal, fürdõvel, konyhával, mint egy normál házban is. De amit nagyon szeretnék, az egy csendes kis zug, ahová bármikor elvonulhatok akár egyedül, akár a szerelmemmel, és zavartalanul lehetek.
A kérdező hozzászólása: Nos ez olyan átlagos terv... Nincs valami különleges terv? Pl: dolgozószoba, uszoda, jakuzzi, szanuna, fitnessterem, játékterem, kis oázis(nem tudom miannak a neve...olyan mint az üvegház, csak benn a házban...szóval egy szoba tele növényekkel..) ilyesmikre gondolok...


Milyen szobát válasszak? Babásat vagy ahol csak szoptatni hozzűk be a babát?

Nem tudok dönteni. Nem a magánszobára gondoltam

Legjobb válasz: Szia.Én baba szobában voltam mikor szültem és nagyon jó érzés volt ,hogy ott volt velem a gyermekem.Abban volt csak rossz ,hogy a szobatársaim babáitól nem tudtam pihenni,mert 4en voltunk egy szobában és mindig valamelyik sírt.

Szia.Én baba szobában voltam mikor szültem és nagyon jó érzés volt , hogy ott volt velem a gyermekem.Abban volt csak rossz , hogy a szobatársaim babáitól nem tudtam pihenni, mert 4en voltunk egy szobában és mindig valamelyik sírt.
Ahol en fogok szulni ott nincs olyan, h babas v nem babas szoba. Egesz nap benn lehet a baba, ha akarod, estere meg betolhatod a csecsemosoknek, ha akarod. De ha tobben vagytok egy szobaban, akkor lehet, h mas babaja ott lesz ejjel is, mikor a tiedet beadod mert pihennel, szoval ez eleg vegyes.
Én mindenképp leadnám estére a babát hogy legalább este tudjak egy picit pihenni pár napig, utána ugysem lesz rá módunk:) persze napközben velem lenne!
Szia.Szerintem olyat válassz hogy éjszakára bevihesd a babát mert szülés után az a pár nap alvás amit a kórházban még tudsz az igazán rád fog férni .Utánna ki tudja mikor alszol éjszaka megint.
mi ketten voltunk egy szoban, meg a két babó, velunk voltak éjjel is. Elore elvetettem a magánszobaa gondolatat, de mivel mindketten csaszarosok voltunk, és egy hétig maradtunk bent, komolyan elkezdtem gondolkodni.nagyon hasfajos volt a babam, nyugos a másik is, de folvaltva voltak fent a babák, mi meg szinte állandoan. A harmadik napra maradtam egyedul, és bár a kisfiam tovabbra is hasfajos volt, mégis jobban viseltem, mert csak vele kellett foglalkoznom, és mi se zavartunk senkit.a tobbi anyukaval jokat beszelgettunk napkozben, éjjel viszont csak a sajat babára kellett figyelni.szoval emiatt hajlok a magánszoba felé...sot, ha lehetett volna, éjszakara odaadtam volna a kicsit a csecsemosoknek, mert azert eleg kimerito maga a szules is, az anyukanak jar az a pár nap, hogy kicsit pihenni tudjon.
én a babás szobát választottam, minnél többet tudod mellre tenni annál hamarbb lesz tejed, valamint godolj bele 9 hónapig eggyüt voltatok, te jelentetted neki a biztonságot, most kikerül a nagy hideg zajos világba, neki is az a jobb ha anya ott van nem pedig vadidegenek pakolják rá a pelust meg tömik teával, mint a futószalllagon! nem értek eggyet azzal h jár az a pár nap! anyák vagyunk amikor vállaltuk a babát tudtuk hogy ez ezzel jár...õ a miénk már akkor is amikor kimerülten csoszogunk a szülés után a szobában, ! és neki is szükségünk van ránk, ezt a találkozást várjuk hónapokig, akkor meg minek berakni a csecsemõosztájra???
Ahol én szültem, ott csak babás szoba volt.Egész nap együtt voltam a lánykámmal.éjjel sem vittem a csecsemõsökhöz.Számomra az volt ennek az elõnye, hogy volt idõ ismerkednünk, összeszoknunk.Mire haza mentem, kentem- vágtam a dolgokat.Viszont annyira kimerült lettem kb az 5.alvás nélküli napon, hogy megmozdulni nem volt erõm, a párom rakta rám a gyereket etetéskor. Szerintem babásat válassz.
Mindenképp babásat, mert akkor tudsz a legjobban megismerkedni a babáddal, nekem elvitték éjszakára a babámat amikor benn voltam, mert sárga volt és fény alá tették, de többször mentem éjszaka is át a csecsemõosztályra, mert nem bírtam ki, hogy ne lássam, még ha alszik akkor is.

A nyíregyházi kórházban milyen szobák vannak? Mi a véleményetek róla? Az alapítványi mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Én alapitványiban voltam,egész jó.Saját zuhanyzód,wc-d van.A szobában van két fotel,hogy a látogatók kényelmesen le tudjanak ülni,hûtõ,mikro,babamérleg,tv.10.000-Ft-ba kerül minden ott töltött este.Azon kivül(ha jól tudom) 2,4 és 8 ágyas szobák vannak.De az együttszülés tanfolyamon elvileg megmutatják ezt is.

Én alapitványiban voltam, egész jó.Saját zuhanyzód, wc-d van.A szobában van két fotel, hogy a látogatók kényelmesen le tudjanak ülni, hûtõ, mikro, babamérleg, tv.10.000-Ft-ba kerül minden ott töltött este.Azon kivül(ha jól tudom) 2, 4 és 8 ágyas szobák vannak.De az együttszülés tanfolyamon elvileg megmutatják ezt is.
Én 5 ágyas babás szobában voltam júliusban, mikor szültem. Semmi különös nem volt a szobában, 5 ágy, mindegyikhez kis éjjeli szekrény, a bõröndöknek meg egy nagyobb több rekeszes szekrény. WC, zuhanyzó közös. Penészes nem volt a mosdó helyiség, de azért nem egy luxus:-) Velünk volt a baba 24 órán át. Nekünk ez volt a legfontosabb. Akkor tettük cicire, amikor csak akartuk, akkor puszilgattam, öleltem meg amikor csak akartam stb. Volt hogy még éjjel is csak csodáltam a picikét ahogy aludt:-))
Én is alapítványi szobában voltam, egy éve, amikor szültem.Az elsõ este és az utolsó ott töltött estéd egy napnak számít, ez 10 ezer forint.Egyébként minden nap 10 ezer forint. Mindennel felszerelt, ahogy az elõttem írták. Minden nap új ágynemût húznak, az ebédet a szobádba hozzák.Gyümölcslevet, almát, joghurtot hoz a nõvérke minden nap kétszer.Az ágy nagyon-nagyon kényelmes, legszívesebben hazahoztam volna. :-)
bocs az offért, de erre én is kiváncsi vagyok...irjatok jó sok infót róla
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Milyen színű legyen a szobám? Milyen szín a divat?

Legjobb válasz: Ööö, ha most mittomén a zöld lenne a divat, zöld lenne a szobád, de jövõre mikor kimegy a divatból a zöld, akkor átfested az aktuális divat szerintire? Vedd figyelembe mi illik a bútoraidhoz, milyen környezetben érzed jól magad. Ne divatozzunk már ebben is könyörgöm..

Ööö, ha most mittomén a zöld lenne a divat, zöld lenne a szobád, de jövõre mikor kimegy a divatból a zöld, akkor átfested az aktuális divat szerintire? Vedd figyelembe mi illik a bútoraidhoz, milyen környezetben érzed jól magad. Ne divatozzunk már ebben is könyörgöm..
Mostanában az erõsebb szinek dominálnak.Mint a lila vagy a kék.De nagyon menõ most a narancssárga is.Én biztos narancssárgát választanám.Az öcsémnek a szobája zöld és világosabb zöld foltos, de nagyon jól néz ki.
nekem halványbarna a szobám+leopárd kiegészítõk vannak benne.leopárd láw(L)
szeretnék gratulálni az egyéniségedhez... Mázoltasd feketére, az mindig trendi és mindenhez illik... Pfff... (Válaszd azt a színt, amiben legjobban érzed magad. Sosem rossz választás a fehér fal, sok képpel és személyes holmival.)
Szinek hatnak lélkre , minden színnek van rezgés tarománya: Én fiam narancssárgásr meszelte szobát nagyon hangulatos, narncssára függönyöm mint ha sütne nap. hálónk Mályva lila és rózsszin Nappalit nem tudtam eldönteni mert az sötét szoba nagy a fa árnyékolhja , de llehet zöldre , csak én zöldet nem szertem, pl ruhában sem.Viszon piros sötés és élinlkit zöld rózsaszin nyugatat, rezgésük miatt is. Én az mondom nem divat hanem amiben jól érzed magad,
Te majom, másoktól kérdezed meg hogy milyen szín tetszik neked? Te mindig a trendnek élsz? Próbálj meg egyszer saját gondolatokat kieröltetni a fejedbõl...
nálam a bordó a favorit, csomós fenyõ bútorral.nekem a konyha ilyen de bele vagyok szerelmesedve...
Hát NÁLAM örök 'divat' a napsárga.. nekem ilyen a szobám, mindig világosságot, vidámságot érzek benne. De van, akinek a sötétebb szinek jönnek be. Ez egyéntõl függ, nem divattól...
ne a divat alapján válaszd ki a szobád színét, hanem hogy miben érzed jól magad!
A miénk narancssàrga, nagyon jol mutat, bàrki bejön, megcsodàlja, nagyon keleties, meleg hangulatot àraszt
Szia! Nekem például narancssárga (napraforgó narancs:D) ! De elõtte zöld volt!

Milyen idősen altattátok egy szobában a testvéreket?

Van egy 3 éves kislányom, aki kezdetekt?l fogva a saját szobájában alszik egyedül. Van egy huga , aki most 14 hónapos, ? még éjjel szopizik min. 2x, de arra gondoltam lassan át kellene szoktatni a tesóhoz. Ki hogy csinálta?

Legjobb válasz: Az össze gyerekem mindig is egy szobában aludt, és nem szoptattam 14 hónapig, csak 3-ig.

Az össze gyerekem mindig is egy szobában aludt, és nem szoptattam 14 hónapig, csak 3-ig.
Két év van közöttük, a kicsi 5 hónapos volt, amikor összeraktuk õket. Most 9 hónapos, egy szobában tesszük le õket, aztán ha felsír, átviszem magunkhoz. Sokat szopizik éjjel még õ is.
A kérdező hozzászólása: Kedves 1.válaszoló miért érzem a válaszodba , hogy lenézel h még szoptatom?Büszke vagyok rá , h még mindig tudom táplálni.Itt nem ezen van a hangsúly, hanem , h tudnám rávenni h egész éjjel aludjon. 2.válaszoló, én is próbáltam már h együtt teszem le õket, de ha a kicsi ébredt szaladtam át, h a nagyobbat ne keltse fel, de ennek így semmi értelmét nem láttam. Azért várom még a tapasztalatokat.

25 hetes terhes vagyok, és a székesfehérvári Szent György kórházban fogok szülni. Milyen ennek a kórháznak a szülészete? Vannak baba+mama szobák? Miyenek a szülésznők és az orvosok? Meddig tartanak bennt ha minden jól megy? Jó babavárást

Legjobb válasz: Szia!Én is augusztusban szültem ott.Nagyon rendes volt mindenki(egy két csecsemõst és ápolónõt kivéve).Az összes szobába ott vannak a picik is ha mégsem szeretnéd hogy veled legyen akkor beviheted a babaõrzõbe!2és 4 ágyas szobák vannak!

Szia!Én is augusztusban szültem ott.Nagyon rendes volt mindenki(egy két csecsemõst és ápolónõt kivéve).Az összes szobába ott vannak a picik is ha mégsem szeretnéd hogy veled legyen akkor beviheted a babaõrzõbe!2és 4 ágyas szobák vannak!
Szia! Én augusztusban szültem Fehérváron. A szülészet nagyon szép, új épület és jól felszerelt. A kortermek is szépek és tiszták. Ha minden jól megy akkor 3.-ik napon ( a szülés napját nem kell számolni) hazaengednek még császár után is. A szülésznõk és az orvosok nagyon rendesek és segitõkészek. A lényeg, hogy mindig mindent kérdezzél és kérjél, mert magátol sem orvos sem szülésznõ sem csecsemõs nem fog odamenni hozzád és elmagyarázni dolgokat, de ha kéred akkor szó nélkül segítenek.

Nyíregyházi császáros anyukák? Milyen a műtét utáni felépülés? Milyen szobát adnak? Velem lehet-e a baba? Stb. Minden féle infó érdekelne. Nem Nyíregyi császáros anyukák véleményét is várom. Köszönöm előre is.

Köszönöm el?re is.

Legjobb válasz: Szia,én 2007 júliusában szültem nyíregyen sürgõsségi császárral.Nem kértem babás szobát,így 3ágyasban voltam.A felépülés nem egy leányálom,de hát olyankor nincs mit tenni.Sokat sétáltam,mozogtam,lassacskán helyrejöttem.Jó volt egy kis pihi a kórházban,hogy nem kellett még a babával is egész nap foglalkozni.A szobatársak is aranyosak voltak,én nagyon meg voltam elégedve mindennel.Csecsemõsök között meg nõvérek között volt ilyen is-olyan is.Na de azt is hozzá kell tennem,hogy kismama is volt olyan,aki azt hitte,hogy érte van az egész kórház...Most a 2-ik babánkkal is ide szeretnék jönni,ha minden ok.

Szia, én 2007 júliusában szültem nyíregyen sürgõsségi császárral.Nem kértem babás szobát, így 3ágyasban voltam.A felépülés nem egy leányálom, de hát olyankor nincs mit tenni.Sokat sétáltam, mozogtam, lassacskán helyrejöttem.Jó volt egy kis pihi a kórházban, hogy nem kellett még a babával is egész nap foglalkozni.A szobatársak is aranyosak voltak, én nagyon meg voltam elégedve mindennel.Csecsemõsök között meg nõvérek között volt ilyen is-olyan is.Na de azt is hozzá kell tennem, hogy kismama is volt olyan, aki azt hitte, hogy érte van az egész kórház...Most a 2-ik babánkkal is ide szeretnék jönni, ha minden ok.

Milyen szobát válasszak a szülést követően?

Milyen szobát válasszak a szülést követ?en? Van lehet?ség magánszobára, ahol a pici is velem lehet, vagy babás-mamás szobába is mehetek, ahol több anyukával lennék együtt.Szerintetek melyik a jobb, az el?nyösebb?

Legjobb válasz: Szia!A dél pesti kh-ban az a szokás,h veled van a baba egész nap csak látogatásra valamint éjszakára 11órától reggel 7ig viszik el a babát én ilyen szobában voltam nagyon jó volt mert szerintem kell az a pár óra alvás éjjel és a látogatók nem jönnek az oszályra.Kövezzenek meg de én igy gondolom! Most egy másik kh-ban fogok szülni ahol éjjel nappaal velem van a baba ezzel kizárólag az a problémám,h hatan vagyunk egy szobában az 6szor nem is tudom hány látogató aki ki-be járkál és az a pici pár napos baba ki tudja mit szed össze na és ugye hogy szoptatunk??! Persze be is vihetem a csecsemõosztályra de szerintem mindig jön valaki... Ezért most a kétágyas fizetõset fogom választani amennyiben van hely mert igy ketten csak kevesebb a látogató jobban meg tudjuk oldani a cicizést is meg mindent! Remélem segítettem üdv gratulálok a babádhoz!:)

Szia!A dél pesti kh-ban az a szokás, h veled van a baba egész nap csak látogatásra valamint éjszakára 11órától reggel 7ig viszik el a babát én ilyen szobában voltam nagyon jó volt mert szerintem kell az a pár óra alvás éjjel és a látogatók nem jönnek az oszályra.Kövezzenek meg de én igy gondolom! Most egy másik kh-ban fogok szülni ahol éjjel nappaal velem van a baba ezzel kizárólag az a problémám, h hatan vagyunk egy szobában az 6szor nem is tudom hány látogató aki ki-be járkál és az a pici pár napos baba ki tudja mit szed össze na és ugye hogy szoptatunk??! Persze be is vihetem a csecsemõosztályra de szerintem mindig jön valaki... Ezért most a kétágyas fizetõset fogom választani amennyiben van hely mert igy ketten csak kevesebb a látogató jobban meg tudjuk oldani a cicizést is meg mindent! Remélem segítettem üdv gratulálok a babádhoz!:)
Szerintem sem rossz a közös szoba, de a baba mindenképpen jobb, ha éjjel-nappal veled van. Én ilyen szobában voltam, jó volt, hogy meg tudtuk osztani egymással a tapasztalatainkat, segítettünk egymásnak, amiben tudtunk és ha épp kimentem wc-rw, vagy tusolni, volt, aki addig vigyázott a babámra. A látogató nálunk nem jöhetett be a szobába, erre nálunk külön helyiség van és amíg az anyuka kint van a látogatóhelyiségben (ez tulajdonképpne egy elõtér), addig a babát be lehetewtt adni a csecsemõsökhöz. Ja persze elõtte természetesen megmutattuk a látogatónak, de csak üvegen keresztül. Van egy kis helyiség, ahova apuka, anyuka, baba is bemehet apuka kívülrõl, anyuka a babával belülrõl. Itt együtt lehetnek, de ide más látogató nem jöhet, csak apuka. És egyszerre egy család lehet bent. Szerintem így nagyon jó volt.
én csak az elsõ válaszolónak üzenem, a te gyereked nem lessz rikácsolós?
Nem kell bántani azt, aki ilyenre vágyik. Nekem válaszolta az elsõ válaszoló egy hete. Igenis jó, mert nem biztos, hogy "jófejek" a szobatársak. És az én férjem pl. látogatási idõben nem ér oda, nem tud szabit kivenni, és én az a fajta vagyok, aki az ilyen nagy horderejû dolgok, mint a szülés után igénylem a magányt. Mi sem dokinak fizettünk, hanem erre tettünk félre, mert ebben nagyobb értelmet láttunk. Persze, nem mindenki engedheti meg magának, sajnos! De annyi rosszat hallani az egészségügyrõl. És ismétlem, nem feltétlenül nagyzolás. Számomra a "tünetmentes" terhesség során fogadott orvos a luxus, én ugyan nem fogom tömni egyik zsebét sem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!