Találatok a következő kifejezésre: Milyen szobát Babásat vagy (5 db)

Milyen szobába jó menni szülés után? Babás, nem babás, vagy egyszemélyes esetleg?

Legjobb válasz: Nálunk 2 ágyas babás szobák voltak. Nagyon jó érzés volt mindig a babával lenni. Aki akarta éjszakára "beadhatta". Azt mondták a nõvérek, hogy használjuk ki ezt a pár éjszakát még alvásra. Tudtak valamit... :)

Nálunk 2 ágyas babás szobák voltak. Nagyon jó érzés volt mindig a babával lenni. Aki akarta éjszakára "beadhatta". Azt mondták a nõvérek, hogy használjuk ki ezt a pár éjszakát még alvásra. Tudtak valamit... :)
Én egyágyasban voltam, olyanban amiben a baba velem lehetett 24 órán át végig (persze ha nem bírod, néhány órára oda lehet adni a nõvéreknek) Programozott császáros voltam, de az elejétõl el tudtam látni, jó volt jogy nem kellett alkalmazkodnom a szobatársaimhoz, hogy apuka akkor jött amikor akart, szóval én csak akánlom neked az egy szobásat:)
Én alapítványi szobában voltam, szuper volt. A férjem sokat volt nálunk, bent is aludt velem. A nagyszülõk is bejöhettek hozzánk (egyébként nem jöhettek volna). A baba velem lehetett volna egész nap, de nagyon besárgult, így sokat volt fény alatt. Ha szülnék még egyszer, akkor is alapítványiba mennék.
Én imádtam, hogy egyágyas (fizetõs) szobában voltam annak idején. Sürgõsségi császárom volt, amibõl az elején lassan épültem fel, és ezért jó volt, hogy egyedül "szenvedhettem". Sima hüvelyi szülés esetén szerintem maradtam volna a normál 2-3 ágyasban.
Ez mindenkinél más. Van aki azt mondja, hogy neki jó volt, hogy a szülés után tudott pihenni, van aki azt mondja, hogy nem szívesen vált el a gyerektõl még a fürdetés idejére sem. Egyszemélyes/többszemélyes szoba: attól függ. Ha jó a társaság, akkor eldumcsiztok, amíg az egyik zuhanyzik a többiek vigyáznak a picire. Ha kifogsz egy rumlis, üvöltözõs nagycsaládot akik reggeltõl estig legalább huszan bámulják a melled ahogy szoptatsz, akkor az idegesítõ. A barátnõm kifogott egy elmebeteg párt, akik egész nap azt csinálták, hogy apuka bement reggeltõl estig, ült szótlanul az anyukával az ágyon és a barátnõmet nézték. Képzeld el, hogy bámulnak folyamatosan ahogy olvasod az újságot, ahogy megigazítod a párnéd, ahogy tisztába teszed a gyereket. Egyszemélyes szobára volt aki panaszkodott, hogy tök egyedül van, rá se nyitja senki az ajtót mert a férje dolgozik, volt akinek meg bejött, hogy kicsit elvonulhattak magukban.
én vip apartmanba kerültem, a férjem ott aludhatott velünk, látogatni bárki bejöhetett, a kisfiam végig velem volt.ott is fürdethettem, külön bejáratú csecsemõs nõvér segítségem volt.és mivel anyukám kórházi dolgozó, mindezt 7000ft/éjszakáért megkaptam.olyan volt mint egy nyaralás!közösbe nem szívesen mentem volna, mert enm tudom elképzelni hogy lehet pihenni, ha másik 4 baba ordít szüntelen.legközelebb is olyanba szeretnék menni, ha egy mód van rá.
Mi úgy indultunk, hogy fizetõs, kétágyasban leszek! Aztán a pici egy fertõzés miatt átkerült a koraszülöttre, így nem kértem a szobát, mert egyedül nem lett volna értelme! DE! Nem is biztos, hogy kértem volna már így utólag. Nagyon jó társaság volt a szobában, volt akinek többedik baba volt, tapasztaltabb volt, tudtunk tõle kérdezni stb. Nyilván rossz volt, hogy nem hozták a babát, de én mehettem hozzá a szomszéd épületbe. Éjjelre viszont szerintem én is visszaadtam volna, mert örültem, hogy élek. Nekünk is tanácsolták, hogy ezt a pár éjszakát, még próbáljuk átaludni! :)
8:"enm tudom elképzelni hogy lehet pihenni, ha másik 4 baba ordít szüntelen" Én mind a kétszer 3 ágyasban voltam, szerencsém volt a szobatársakkal és a második éjszakától már simán átaludtam hogy a másik gyereke nyöszörgött. Barátnõim is mind több ágyasban voltak, én azt látom, hogy panasz elsõsorban nem is a bömbölõ pici babák miatt volt, hanem a felnõttek miatt, pl. a rokonság betódul, leülnek az utcai ruhában a másik anyuka ágyára amíg az elment zuhanyozni, aztán még õk voltak kiakadva, hogy fel kellett állni amikor az anyuka visszaért és lefeküdt volna. Vagy pl. a barátnõm tisztába tette a gyerekét, majd a másik ágyon olvasgató anyuka odavetette neki, hogy nézze már meg hogy nem pisis-e az õ gyereke is... Barátnõm visszaszólt, hogy bocs, én nem a csecsemõs nõvér vagyok...
Elsõ babás (tapasztalatlan) anyukaként egyágyas szobában nekem nem volt jó. Elsõ éjszaka még nem volt velem a lányom, tudtam pihenni, de azután már csak fürdetni vitték el. A szoptatás nehezen ment - habár tejem bõven volt - , de a csecsemõsökre nem igazán számíthatott az ember, nagyon bunkók voltak. Jó lett volna, ha van kihez szólni, esetleg tapasztalt anyuká(k)tól tanácsot kérni. Az egyetlen pozitívum, hogy a wc-t, mosdót egyedül használtam. Különben az én lányom volt a legcsendesebb az egész folyosón, soha nem ordított. :) Most várom a második gyermekünket. Már teljesen másképp gondolom, azt hiszem, könnyebb lenne átvészelni egyedül azt a pár napot a kórházban.
Szia! Én négy ágyas baba-mama szobában voltam. Hárman voltunk és én örülök, hogy így döntöttem mert elsõ babám nekik meg második volt és lehetett tõlük kérdezni, nagyon sokat segítettek. Pihenni nem tudtam sokat mert az egyikük kislánya folyamatosan sírt de hát ha rooming-in -be mész erre készülni kell. De így is jó volt, hogy velem lehetett a babám:-)
Alapítványi 2 ágyasban voltam. 6 napot voltam kórházban, a 2. napon szültem meg, pont aznap ment haza a szobatársam és a többi napra egyedül maradtam. Jó volt, mert a párom is bejöhetett hozzám, egyébként nem jöhetett volna. Viszont néha gondoltam rá, h milyen jó lenne ha lenne velem valaki és megtudnánk beszélni a problémákat.

Milyen szobát válasszak? Babásat vagy ahol csak szoptatni hozzűk be a babát?

Nem tudok dönteni. Nem a magánszobára gondoltam

Legjobb válasz: Szia.Én baba szobában voltam mikor szültem és nagyon jó érzés volt ,hogy ott volt velem a gyermekem.Abban volt csak rossz ,hogy a szobatársaim babáitól nem tudtam pihenni,mert 4en voltunk egy szobában és mindig valamelyik sírt.

Szia.Én baba szobában voltam mikor szültem és nagyon jó érzés volt , hogy ott volt velem a gyermekem.Abban volt csak rossz , hogy a szobatársaim babáitól nem tudtam pihenni, mert 4en voltunk egy szobában és mindig valamelyik sírt.
Ahol en fogok szulni ott nincs olyan, h babas v nem babas szoba. Egesz nap benn lehet a baba, ha akarod, estere meg betolhatod a csecsemosoknek, ha akarod. De ha tobben vagytok egy szobaban, akkor lehet, h mas babaja ott lesz ejjel is, mikor a tiedet beadod mert pihennel, szoval ez eleg vegyes.
Én mindenképp leadnám estére a babát hogy legalább este tudjak egy picit pihenni pár napig, utána ugysem lesz rá módunk:) persze napközben velem lenne!
Szia.Szerintem olyat válassz hogy éjszakára bevihesd a babát mert szülés után az a pár nap alvás amit a kórházban még tudsz az igazán rád fog férni .Utánna ki tudja mikor alszol éjszaka megint.
mi ketten voltunk egy szoban, meg a két babó, velunk voltak éjjel is. Elore elvetettem a magánszobaa gondolatat, de mivel mindketten csaszarosok voltunk, és egy hétig maradtunk bent, komolyan elkezdtem gondolkodni.nagyon hasfajos volt a babam, nyugos a másik is, de folvaltva voltak fent a babák, mi meg szinte állandoan. A harmadik napra maradtam egyedul, és bár a kisfiam tovabbra is hasfajos volt, mégis jobban viseltem, mert csak vele kellett foglalkoznom, és mi se zavartunk senkit.a tobbi anyukaval jokat beszelgettunk napkozben, éjjel viszont csak a sajat babára kellett figyelni.szoval emiatt hajlok a magánszoba felé...sot, ha lehetett volna, éjszakara odaadtam volna a kicsit a csecsemosoknek, mert azert eleg kimerito maga a szules is, az anyukanak jar az a pár nap, hogy kicsit pihenni tudjon.
én a babás szobát választottam, minnél többet tudod mellre tenni annál hamarbb lesz tejed, valamint godolj bele 9 hónapig eggyüt voltatok, te jelentetted neki a biztonságot, most kikerül a nagy hideg zajos világba, neki is az a jobb ha anya ott van nem pedig vadidegenek pakolják rá a pelust meg tömik teával, mint a futószalllagon! nem értek eggyet azzal h jár az a pár nap! anyák vagyunk amikor vállaltuk a babát tudtuk hogy ez ezzel jár...õ a miénk már akkor is amikor kimerülten csoszogunk a szülés után a szobában, ! és neki is szükségünk van ránk, ezt a találkozást várjuk hónapokig, akkor meg minek berakni a csecsemõosztájra???
Ahol én szültem, ott csak babás szoba volt.Egész nap együtt voltam a lánykámmal.éjjel sem vittem a csecsemõsökhöz.Számomra az volt ennek az elõnye, hogy volt idõ ismerkednünk, összeszoknunk.Mire haza mentem, kentem- vágtam a dolgokat.Viszont annyira kimerült lettem kb az 5.alvás nélküli napon, hogy megmozdulni nem volt erõm, a párom rakta rám a gyereket etetéskor. Szerintem babásat válassz.
Mindenképp babásat, mert akkor tudsz a legjobban megismerkedni a babáddal, nekem elvitték éjszakára a babámat amikor benn voltam, mert sárga volt és fény alá tették, de többször mentem éjszaka is át a csecsemõosztályra, mert nem bírtam ki, hogy ne lássam, még ha alszik akkor is.

Milyen szobák vannak a szent Isván kórházban, Babás vagy sima szobák? Mik a tapasztalatok a hellyel kapcsolatban? Nővérek szülésznők aranyosak? Szült ottt valaki mostanában? Vagy készül oda?

Kb egy hét múlva megyünk, és izgulok még sosem voltam kórházban, jó ellátást kap a babám? tudtok valami netes oldalt?

Legjobb válasz: Akkor én pontosítok(mint ott szült kismama):mivel ez egy bababarát khz,24 órában veled van a baba(nem is nagyon van lehetõség arra,h beadd a csecsemõsöknek,mivel hely sem igen van).Most alakították át,az 5 és 6 ágyas kórtermekbõl 4 ágyas fürdõszobás kórtermek lettek.A szülésznõk kedvesek(ha nem fogadott akkor is) és profik(ez a dokikról is lemondható)A nõvérek is nagyon segítõkészek,de bármit tudni akarsz KÉRDEZD ÕKET,mert nagyon elfoglaltak,így maguktól nem biztos,h mindent mondanak.A babád és te is jó kezekben lesztek,ebben biztos vagyok.A khznak van honlapja,sok-sok információval.Könnyû,gyors szülést.

Akkor én pontosítok(mint ott szült kismama):mivel ez egy bababarát khz, 24 órában veled van a baba(nem is nagyon van lehetõség arra, h beadd a csecsemõsöknek, mivel hely sem igen van).Most alakították át, az 5 és 6 ágyas kórtermekbõl 4 ágyas fürdõszobás kórtermek lettek.A szülésznõk kedvesek(ha nem fogadott akkor is) és profik(ez a dokikról is lemondható)A nõvérek is nagyon segítõkészek, de bármit tudni akarsz KÉRDEZD ÕKET, mert nagyon elfoglaltak, így maguktól nem biztos, h mindent mondanak.A babád és te is jó kezekben lesztek, ebben biztos vagyok.A khznak van honlapja, sok-sok információval.Könnyû, gyors szülést.
Szia! Hát csatlakozom az elöttem szólokhoz, nekem se volt egy pozitív élmény az István kórház.A második babámat nem is ott szültem.Velem közölték szülés közben hogy nincs epidurális érzéstelenítõjük mert elfogyott... Pedig egész terhesség alatt arra készültem hogy azzal szeretnék mindenféleképpen szülni.Hát megtudtam milyen a természetes szülés.Amugy meg tényleg minden ugy van ahogy az elöttem írók is leirták.Ha front van káosz van a korházban, nincs hely, a szobába bárki jöhet mehet.
22.11.es vagyok Hát azért mert baba mama barát a kórház, azért szerintem egy kicsit zavaró amikor szoptatni próbálsz és a két szobatársad pereputtya ott van melletted 1méterre és téged néz, se pihenni se semmit nem tudsz nyugodtan csinálni.A szülésrõl meg annyit hogy volt fogadott szülésznõm, orvosom, és még se szólt egyikse hogy ilyen helyzetek vannak, pedig a én is lebeszéltem elõre a szülésznõmmel hogy EDA-val szeretnék szülni.Csak aszülésznõm éppen nem ért rá bejönni...Utólag persze én is megtudtam, hogy szokott nekik félretéve, amiért neked kell fizetni(hozzáteszem én bármennyit fizettem volna érte).És igazad van nem muszáj ott szülni, és én nem is ott szültem a második babámat...
Elõzõ vagyok, még annyit, a szülésznõknõk közül vannak nagyon jók, de a csecsemõsök azok, nagyképûek, és úgy viszik a gyerekeket, mintha valami csomag lenne, nem pedig egy baba.Meg bementem az egyik szobatársammal fürdetést megnézni, tanulás céljából, és ki sem mosták egyik gyerek után a kádat, kiöntötték a vízet, és minden gyereket ebben fürdettek, semmi fertõtlenítés, semmi kimosás, szóval ez nekem kicsit fura volt, hogy nem adtak a higiéniára.
Még mindig a 2. vagyok.Annyira sajnálom lányok, h nektek ilyen rossz tapasztalatok van!És én csak 3 napot töltöttem bent, de nekem minden kerek volt(2 gyereket szültem ott).Rajtam kívül 2 barátnõm is ott szült, az egyik megint várandós, és oda megy megint szülni... Velem a dokim és a szülésznõm is nagyon korrekt, profi és segítõkész volt, de uezt tudom mondani a nõvérekrõl is(pedig õk nem kaptak egy fillért sem).És eddig még nem is írtak negatív dolgokat az Istvánról, pedig volt már egy pár kérdés ezzel kapcsolatban.Minden jót nektek, és remélem mihamarabb elfelejtitek a rossz emlékeket!
Szia. Igaz én csak látogatóban voltam ott, de a egy szobában lehet veled a baba, boldog-boldogtalan bemehet a szobába látogatóba. Ahol az ismerõsöm feküdt, abban a szobában 3 ágy volt, az ágy elég kényelmetlen és magas, a szoba kicsit lepukkant, de elviselhetõ. A többirõl sajnos nem tudok nyilatkozni! Könnyû szülést kívánok Neked! 32 hetes
Én tavaly ott szültem, de jót sajnos nem tudok mondani.Rosszat sokat tudnék.Majdnem meghaltam a babámmal a szüléskor, mert bénáztak.Ha részletesen érdekel írhatok.
Sajna nekem a Szülész nõgyógyászom mondta még annó egy éve, hogy szörnyû egy kórház, és õ oda be nem teszi többet a lábát.Nagyon rossz véleménnyel volt!Nekem ott volt egy abortuszom, és elég rosszul altattak el mert féligmeddig fent voltam és emlékszem a legrosszabbakra, mint végül akkor kiderült kevés altatót adtak, azt nem tudom már, hogy miért de nagyon gáz nem?Magyarul nem voltam altatva csak kábítva!Nagyon stresszel még mindig!Most 24-hetes vagyok és aszthiszem oda tartozom mert a 8.kerületben lakunk, vagy rosszul tudom?Lehetne esetleg a Nõgyógy.Klinikán szülnöm itt az Üllõi úton?Ott született a kislányom is!


Aki első babás, milyen szobát választott a szülés után? Ott volt a pici veletek, vagy csak szopizni vitték be?

Én szeretném ha ott lenne velem, ugyanakkor nagyon félek is attól, hogy nem fogom tudni mit csináljak vele. Biztos badarság, de honnan tudom majd, hogy mikor kell tisztába tenni, etetni stb? És segítenek vajon a n?vérek maguktól, vagy mindenért szaladgálnom kell hozzájuk, hogy "most mit csináljak?" Annyira félek! Pedig már nagyon várom a kis hercegn?met, de lehet, hogy nem leszek jó anya?

Legjobb válasz: Szia én biztos vagyok benne ,hogy jó anya leszel! A nõvérek elég sokszor rátok néznek majd és igyekeznek megmutatni elsõ babaás anyáknak,hogy mit hogyan kell csinálni!Nyugodj meg tudni fogod mit mikor kell!!! Könnyû szülést és jó egészséget kívánok!!

Szia én biztos vagyok benne , hogy jó anya leszel! A nõvérek elég sokszor rátok néznek majd és igyekeznek megmutatni elsõ babaás anyáknak, hogy mit hogyan kell csinálni!Nyugodj meg tudni fogod mit mikor kell!!! Könnyû szülést és jó egészséget kívánok!!
Szia, nálunk úgy volt, hogy aznap mikor megszültem nem volt elég gyerekágyas szoba, így nem kaptam meg a babám, bevitték a csecsemõsökhöz. Másnap délelõtt kaptam másik szobát és elhozhattam a babát magamhoz. Onnantól velem volt végig. Segítenek a nõvérek és a csecsemõsök is. Hozzám egybõl jött is egy, ahogy megkaptam a babát és megmutatta, hogy kell tisztába tenni, köldököt ápolni, szopiztatni. Nekem õ nyomkodta a mellem és tolta rá a babám fejét, hogy gyerünk enni. Kicsit fura volt, de segített. A szobatársaim is jófejek voltak szerencsére, õk is sokat segítettek. Ne aggódj, te is tudni fogod, hogy mi a teendõ. Könnyû szülést!
Szia! Nyugodj meg a növérek szivesen segitenek meg ha szerencsés vagy akkor olyan anyukávak kerülsz ösze akinek már van babája és õ is szívesen fog segiteni.
Szia! Elõször is: jó anya leszel! És ne szégyellj segítséget kérni! Szerintem nagyon jó a babás szoba, én még éjszakára se adtam le, csak az elsõ éjjel, mert elõzõ éjjel szültem és nem aludtam akkor már két napja. Az tetési idõt megmondják a kórházban, etetések elõtt kell isztába tenni (meg ha szükségesnek látod) Én nagyon örülök, h babás szobában voltam, bár nálunk nincs is másmilyen. Hazajöttünk, és nem voltam ráparázva semmire, mert akkor már napok óta én öltöztettem, kezeltem a köldökét, pelenkáztam stb... biztos kézzel fogtam akkor már. Szerintem nagyon jó.
Szia! Az anyai ösztönök rögtön elõjönnek szülés után, hidd el, érezni fogod hogy mi a jó és mi nem. KÉRDEZNI KELL, a nõvérek maguktól nem biztos hogy a sarkadban lesznek, és ugye "Néma gyereknek anyja sem érti a szavát" tartja a mondás. Legyél nyugodtan egész nap a babáddal, második nap már olyan természetes lesz minden! De azért azt javaslom, hogy éjszakára vidd be a kicsit a csecsemõosztályra és kérd meg a nõvért hogy szóljon ha felkel szopizni a kicsi. Nagyon fontos hogy te é s a többi kismama is tudjon néhány órát nyugodtan aludni éjszakánként, illik másokra is tekintettel lenni, gondolom nem egyágyasban leszel:) 21 hetes + 20 hós
Én is ilyen dilemmában vagyok.Van, aki ezt mondja jónak, van aki nem.Anyukám azt mondta, hogy önbizalom kérdése az egész.Az olvasottak alapján szerintem én is a babás szobát fogom választani!Én is köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalataitokat!Könnyû szülést a kérdezõnek! 26 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek! Mostmár tuti a babás szobát választom! Utolsónak: Tényleg önbizalom kérdése, emiatt is félek annyira, mert mindig is padlón volt az önbizalmam! De, ha a 9 hónapot végig tudtam csinálni gond nélkül, akkor ez is menni fog! Boldog pocakosodást! Még egyszer köszi mindenkinek!

Nyíregyházán milyenek a babás szobák? Kell valamit vinni a babának, vagy adnak mindent?

Legjobb válasz: Szia! Pelenkát adnak,meg van popsikrém és minden ami a köldökápoláshoz szükséges. Szokott lenni popsitörlõ is,de azt nem árt vinni.Bár én pelenkát is hozattam be a férjemmel. Hirtelen ennyi jutott eszembe,de kérdezz nyugodtan.

Szia! Pelenkát adnak, meg van popsikrém és minden ami a köldökápoláshoz szükséges. Szokott lenni popsitörlõ is, de azt nem árt vinni.Bár én pelenkát is hozattam be a férjemmel. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de kérdezz nyugodtan.
Pelenkát adnak és minden mást is. Csak tényleg popsitörlõt vigyél egyedül. Ruhát is adnak. Szóval nem kell vinned semmi mást. Könnyû szülést kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!