Találatok a következő kifejezésre: Milyen szavak kifejezések (16 db)

Internyet
Ja ¾ijem v Slovensku, a viem veµa slovov a výrazov. Len skloòovanie je ta¾ké :D Aki akarja megérti :D
Az összes nyelvet végig fogod kérdezni? :)
dobre diky:D a ty? kde byvas?
Daj Bo¾e maïari.:D Jak sa máte?:P
igen :) a CIBULA hagymát jelent :D
Dominika Cibulková egy interjúban mondta, hogy a neve hagymácskát jelent. Akkor ezt megjegyeztem. /Amúgy mindig drukkolok neki./
az ¹atòa ¾eny :) mivel Szlovákiában élek elég sok szót tudok :) a nyelvtanja egy kicsit nehézkes.. :) de aztán bele jossz :)
És így köszönj nekik: Ahoj!
A nõi öltözõ re ez van kiírva: satnya zseni (satna zeni, az n-en és az z-n kis mellékjel van)
A 7. válaszolónak igaza van, tényleg nem egyszerû a ragozás. Ezt egy ragyolci ismerõsöm is megerõsítette, én meg sajnos nyerozume...
Gyiváci, nem nyiváci xDD És divácinak van írva. Most kicsit hosszú lenne felsorolni az összes szót, amit tudok szlovákul, olvass el egy szlovák újságcikket és akkor meg van válaszolva a kérdésed xD
pohár (mint magyarul) ja (én) nyiváci (nézõk, ezt nem tudom, hogy kell leírni) pondelok (hétfõ) utorok (kedd) ja som (én vagyok)
A kérdező hozzászólása: :D hát így nem tanulunk egymástól semmit. Na, erõltessétek meg magatokat.
Egy darabot se.
Ahoj:D Bývam okres Michalovce.:D A ty?

Milyen szavakat, kifejezéseket tudtok törökül? :D

(kiejtéssel együtt légyszi :DDD)

Legjobb válasz: Kebab :D

Kebab :D
És, a -lar, -ler a fõnév többes számának a jelene, a hangilleszkedés szabályaitól függõen. Ezek a hangilleszkedõs szabályok annyira megtetszettek néhány embernek, hogy rögtön rá is fogták, hogy a török rokona a magyar nyelvnek. pl. cocuk = gyerek, cocuklar = gyerekek (ejtsd: csodzsuk, csodzsuklár). Az elsõ "c" alatt van egy vesszõ (cédille), amit most nem tudtam jelölni.
yirmi = 20 bir = 1 iki = 2 pazar, pazartesi (ez két napnak a neve, az egyik a hétfõ, a másik a vasárnap lehet, de fejbõl nem tudom.) A gülmek talán azt jelenti, hogy nevetni, de nem biztos. iyi = jó
ªimdiki zaman = folyamatos jelen idõ ögretmenim = tanár vagyok ögretmensin = tanár vagy. Mellékjeleket sajnos nem sikerült írnom. A "sümbürü", "sürümde" szavakat láttam valahol, nagyon viccesen hangzanak, de nem tudom, mit jelentenek. cucuk = gyerek (sajnos ez is mellékjel nélkül) csodzsuk A legviccesebb viszont ez a mondat: Cebimde çok küçük elma var. (ejtsd: Dzsebimde csok kücsük elma var) Zsebemben sok kicsi alma van.
Nem nem tèvedsz azt is rosszul irtam :D màrmit a "c" betüket. Az ı az vègül is öü , de nem tudom elmagyaràzni azt hallani kell :D könnyebb a németnèl szerintem amit mèg most se tudok megtanulni. :-/
#11 Én úgy tudom, hogy a c - dzs és ç-cs, vagy tévedek? Az ı pedig valahova az ö és az i közé esik, ha jól tudom. Egyébként az ı nagyon tetszik nekem, ha telóról írok, mindig ezt használom, illetve mikor nagy I betût kell írnom, akkor ezt: İ :DD Egyébként a török nekem is tetszik, egyszer szívesen megtanulnám. A kultúrát is csípem. (:
Upsz a gel buraya -nàl a gel(gyere) csak egy l. Elirtam bocsi. :)
dil = nyelv A "dili" vagy E/3 birtokos szerkezetben vagy tárgyesetben van.
#7 en güzelim = a legszebb vagyok en güzel olan benim = én vagyok a legszebb Ugyanígy az özel-lel. A pabuç cipõféleség, a terlik a papucs, de igen, a törökbõl jött át.
Ja, egyébként a papucs is török eredetû, nemde?
Merhaba - szia iyi geceler - jó éjt seni seviyorum - szeretlek ben en özel - én vagyok a legkülönlegesebb ben en güzel - én vagyok a legszebb ^^ :3 hasta - beteg dili - nyelv (lol) seni özledim - hiányzol ):
Böyle sözlere ne ihtiyacın var acaba, çok merak ediyorum... Neyse, çevirecek birºey varsa bir mesaj atabilirsin bana.
#3 Turbo rágó? :D
Kávé (tudom, hogy tõlük vettük át XD ) Egyébként meg asszem a "szu" = "víz" (De ez is csak az Egri csillagokból maradt meg a fejemben) :D
beygir gücü
Seni seviyorum askim-Szeretlek szerelmem
kanka - haver, cimbora Nem biztos, hogy így írják, de így ejtik. :D

Milyen szavakat, kifejezéseket utálsz, amiktől föláll a szőr a hátadon?

Én pl. a "pocaklakó"-val vagyok így.

Legjobb válasz: "ez miatt" :)

"ez miatt" :)
"Innováció".
füli-fülbevaló
A kérdező hozzászólása: Talizni, pogi.
Helyesen preferálom. Vagy ez volt a vicc, hogy prefarálomnak írtad? Vice versa, nem vica versa. Bár ez tényleg nem pont az eredeti kérdésre válasz, de látjátok, mennyi ilyen van...!
a "prefarálom" szó is idegesít, mikor valami nem bírja helyesen használni. pl "ezt kedvelem" helyett azt mondja, ezt prefarálom. de a kedvencem akkor is, amikor osztálytársam azt mondta, hogy ezt én nagyon perforálom! :D
A kérdező hozzászólása: Az egyik ismerõsöm szerint "rektorálni" kellett volna egy szöveget... Egy másik nagyon egyszerû emberek között dolgozik (akiket szeret is), onnan szokott jó sztorikat hozni. Pl.: "ma is bevettem két inkubátort" (Sincumar-ra gondolt az illetõ) Mondjuk ez kicsit más kategória, mint az eredeti kérdés :-). Inkább írásban használatos, de kifekszem a "vok"-tól...
Ha-ha, méghogy agonizál... sok a félmûvelt ember, számomra hasonlóan helytelen szóhasználat témában a mélypont az volt, mikor valaki élc helyett ércet mondott. Áááá, nem mindegy!
18as újra. Hogy lehetne azt elintézni, hogy válaszoljanak többen... Az év legjobb kérdése, válaszoljatok!!!!
Meg amikor valaki azt mondja, hogy "böcsülettel" meg "látástól mikulásig", elképesztõen modoros mind a kettõ nekem.
A kérdező hozzászólása: Itt a GYK-n sokat lehet gyûjteni. Pl. öri hari.
"ez miatt" "nem-e" helytelenül használva, pl: "Nézd meg, nem-e helytelenül van bekötve" írásban -> elváló igekötõk, pl: "megakarom csinálni" "leakarom tölteni" "kiakarok menni" "megtudja csinálni" stb. egyébként ez tök jó kérdés, majd írok még :)
"Párom" - mi vagy te, kolbász? "Emberke" - már 10 éve tudjuk mennyire szánalmas, mégis sokszor olvasni. "Egy feszt", "rittig", "curikk" és társai - lehet német szavakat használni, de akkor legalább tudjuk is hogy mit jelentenek! "Hétfõi napon" "holnapi napon" és a legdurvább: "mai nap folyamán" ugyanazt jelenti mint a hétfõ, a holnap és a ma, csak logikailag hülyeség és idétlenül is hangzik. Védelmembe veszem viszont "telót" a "lépit" (:D) és a többieket. Nyelvében él a nemzet, és csak az élõ nyelvek tudnak rövidíteni!
Mindenkivel egyetértek. És még hozzátenném a "szakállamtitkárt" most nulla óra "magasságában".
A kérdező hozzászólása: Én a páromat veszem védelmembe :-). Mindenkinek más nem jön be, nehéz lenne alkalnazkodni hozzá. A partnertõl kiráz a hideg, olyan hideg, a kedvesemet szintén sokan utálják, hozzám sem áll közel, a barát meg túl általános.
Nekem sincs bajom a "párom"-mal. Két összeillõ ember-egy pár.
Fõleg ismert emberek mondják, és ettõl sajnos eltanulják szerintem azok is, akiket nem nap mint nap a tévében látunk, vagyis mindenki a környezetünkben is: pl. hallottam egyszer Kautzky Armandot, akitõl annyira nem vártam :( : vörösborra számítok "italilag". Mivan...?!?!?!?! A másik, szintén pl. fõzõmûsorokban, tévében: ez egy ilyen könnyû, gyümölcsös, friss történet lesz. Brrrr.....!!
Lebbezzél fel!!!!!
Kérdezõ ! Milyen ajit kaptál karira ? :D Amúgy az utolsó hozzászóló válaszáról jutott eszembe, hogy volt egy osztálytársam, aki megpróbált mindig választékosan beszélni. Ez annyiból állt, hogy minden idegen kifejezést, amit ismert, belzsúfolt egy mondatba, persze 80%-nak a jelentését nem ismerte, csak gondolom megtetszett a hangzása. Egyszer ez a mondat hagyta el a száját, miután ellõt egy "poént", amit rajta kívül senki nem tartott viccesnek, de azért õ röhögött magán: " Jajj, emberek, én csak agonizáltam !" Ironizál helyett. Én esküszöm, hogy dobtam egy hátast...
A kérdező hozzászólása: :-). Szívesen. Hogy aktuális legyek: "boldog karit". Ááááááá!
+1 pocaklakó
pocaklakó, ez miatt az i-re végzõdõ rövidítések: sali, ubi, burgi, türcsi... Ááááá
Én is a gyermeteg "i" betûs becézgetésektõl: pl. betegácsi, mensi, böri / börtön helyett /. Meg a pocaklakó: hogy lehet ilyen hülyén nevezni a születendõ gyermeket. Én pocaklakónak inkább a bélférgeket nevezném, mert azok valóban tartósan ott élnek, míg ki nem hajtják õket.. De azt sem szeretem, ha manónak hívják a kisgyereket. a manók mesebeli, és nem mindig túl vonzó lények. Ja, meg az ilyen divatszlengek: para, csácsumicsá, zsír, stb.
A kérdező hozzászólása: "Belefogunk a babaprojektbe." Mi az a betegácsi? Nálam ebben a kategóriában a "lépi" volt a csúcs. Sosem találnátok ki, én is a szövegkörnyezetbõl hüledeztem ki: lépcsõház.
'történet', evvel/avval, angol nyelvterületrõl átvett, magyarosított kifejezések (pl. míting), kvázi, szofisztikált.
Még a 'fullost' kihagytam. Azt milyen? Telis?:D
Betegácsi-betegállomány!:-) Ja, meg a feszt, a behalok, meg a besírok is a "kedvenceim", ezeket feljebb kihagytam. Meg az a sok idegen szó, amit behoztak a magyar nyelvbe.
pocaklakó, babó, mensi, "mondottam volt" "történt vala", disztingválni, ez helyett, olyan káromkodások használata, ami értelmetlen, pl "ez k*rva drága" - ez nem zavar "ez csicska drága b*zdmeg"- utálom, mikor káromkodnak, de még a megfelelõ káromkodást se tudják a helyére rakni. én is káromkodok, de én értelmesen legalább! :D
A kismamák egy részének gügyögõ nyelvezetétõl, amikor felnõttekkel használják. Hogy a kisgyerekhez így beszélnek, az rendben van, de felnõttekhez intézett mondanivalóban a tejcsi cicizik kakikál papi (étel) és társaik. Egyszerûen infantilisnek tartom az ilyen embereket, mert nem helyzetnek megfelelõ szavakat használnak. Oké, a "szopizik" még belefér, mert a "szopik" szónak van némi szexuális áthallása. De fõleg a gyerekvállalás kategóriában fogom néha a fejemet, mintha egy csapat óvodás kislány beszélgetne.
Néhány napja olvastam itt, hogy "tejci". Utcán hallottam beszélgetni két srácot, hogy "lehet páváskodni". Ez talán még nem is lenne annyira durva, ha lányok szájából hallottam volna. Van sok, de most ez a kettõ jutott eszembe, talán mert ez a kettõ a legfrissebb, most ezek vannak nálam az elsõ helyen.
Ja, a kismamabeszéd -tejci -babó -hós -pocaklakó De irritál még a punci, az oszt/ oszt hoztál-e kenyeret ?/, pocak, g*ci.
A kérdező hozzászólása: Talizunk, burgi, nari, ubi, karifa, aji...
A kérdező hozzászólása: El ne felejtsem: teló, kecó.
"Tisztesség ne essék szólván..." ezt ui. nem értem. Pocaklakó szintén!
Még gyerekes téma: többesszámban beszélni a gyerekrõl plusz anyukáról, pl. hány fogatok van? Bazz, neki 3, nekem meg 32.
Fú, mikor valaki helytelenül használ kifejezéseket, nem ismeri föl a különbséget a nem véletlenül és a nem hiába, a lévén és a révén között, a hagy maga után kívánnivalót helyett pedig kivetnivalót mond. Régóta le akartam ezeket írni, szóval köszönöm, nagyon jól esett, hogy kibeszélhettem magamból.
A barátnõ. Az "új" értelmében. Mert ha valaki a "barátnõjét" d..ja, az akkor ugye barátját is? Vagy ha egy nõnek van barátnõje, akkor az leszbi? ☺ Van aki azt tarja, férfi és nõ között nem lehett barátság, mert elõbb utóbb barátnõ lenne a barátnõbõl és akkor már az nem lenne barátság. Világos ugye? ☺

Milyen szavakkal, kifejezésekkel jellemeznétek Blair Waldorf illetve Serena Van der Woodsen stílusát? (GOSSIP GIRL)

Legjobb válasz: Nõies, csinos, igényes, elegáns, bájos, magával ragadó! Bárcsak a valóságban is lennének ilyen lányok! 21/F

Nõies, csinos, igényes, elegáns, bájos, magával ragadó! Bárcsak a valóságban is lennének ilyen lányok! 21/F
Blair: kifinomult, határozott, letisztult Serena: könnyed, laza
Blair stílusa nagyon nõies, kifinomult, arisztokratikus (kurv*?? semmiképp:D). Serena inkább lazább, bohémebb, "hétköznapibb" mint Blair. Nekem Blair Waldorf stílusa a kedvencem, inspirálóan hat rám:)
Tényleg arisztokratikus, Serena a kur.vásabb. Waldorf-nak a mentalitására értettem, hogy sok ilyen szemét nõ van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Öltözködési stílusra értettem a kérdést :)
bocsánat, jelentsetek.
Király. Nagyon szeretnék hasonlóan öltözni de ahhoz vagy ki kell fogni olcsó cuccokat vagy a többszáz dolláros ruhákat kéne veni amihez nincs pénztárcám
mindkettõjük stílusa nagyon nagyon tetszik! :)

Milyen vicces kifejezéseket/szavakat tudtok átlagos szavakra/kifejezésekre?

Pl: hányni - színeset ásít Mindent jobban tudo anya - szuperanyuka

Legjobb válasz: Mi a tejbe áztatható kukoricapelyheket hívjuk különleges módon: Süsü. Azért mert mikor kicsi volt Süsü a sárkány volt a dobozán, és rajtamaradt! :)

Mi a tejbe áztatható kukoricapelyheket hívjuk különleges módon: Süsü. Azért mert mikor kicsi volt Süsü a sárkány volt a dobozán, és rajtamaradt! :)
A kérdező hozzászólása: Mi azt kelox-ozzuk :D
Na húzzál bõrt a fogadra = ne vigyorogj (katona szleng)
csavarhúzó - dezoxiribonukleinsavattartalmazóketchuposananászíszûmickeyegerestengeralattjáróablakmosófolyadékkalkevertborsmentateávalmûködõlámáknaktervezettláthatatlanlábbalhajthatóárvízállótükörfúrógép

Szerelmi és szexuális témakörben milyen ANGOL kifejezéseket/szavakat tudtok? (nem csak szleng) légyszi aki tud.

Minden, ami a szerelemmel kapcsolatos: becézések,szerelmes versek szókincsei és minden ilyen kifejezés, illetve szexszel kapcsolatos : pl. nemi szervek angolul vagy a szeretkezés kapcsán el?forduló kifejezések

Legjobb válasz: lányok nemiszerve: cunt, pussy, crumpet, slit, tail, ass (utóbbi kettõnek is van ilyen jelentése, habár nem ez az elsõdleges) lányok nemiszervén a szõr: mink fiúk nemiszerve: dick, cock, sucker, pecker, needle:), old avenger:D (jelentése kb.: vén bosszúálló:P) közösül: check the oil (ez a a kedvencem), lay a woman, get down, go to bed with sy, have sex utcaszéli néni: winchester goose, scarlet woman, bimbo, bitch, polecat, doxy, pickup Amiket írtam, mind szleng, és itt van pár szebb kifejezés: becézés: -kb. drágám: my sweetheart, my sweet, my dear, darling, my darling, sweetie, my precious, honey, baby -kb. szerelmem: my own one, my mistress mine Ennyi jutott most az eszembe. Üdv Reni

lányok nemiszerve: cunt, pussy, crumpet, slit, tail, ass (utóbbi kettõnek is van ilyen jelentése, habár nem ez az elsõdleges) lányok nemiszervén a szõr: mink fiúk nemiszerve: dick, cock, sucker, pecker, needle:) , old avenger:D (jelentése kb.: vén bosszúálló:P) közösül: check the oil (ez a a kedvencem), lay a woman, get down, go to bed with sy, have sex utcaszéli néni: winchester goose, scarlet woman, bimbo, bitch, polecat, doxy, pickup Amiket írtam, mind szleng, és itt van pár szebb kifejezés: becézés: -kb. drágám: my sweetheart, my sweet, my dear, darling, my darling, sweetie, my precious, honey, baby -kb. szerelmem: my own one, my mistress mine Ennyi jutott most az eszembe. Üdv Reni
pop the cherry = elvenni valaki szüzességét

Egy találgatós kérdés lesz a következő. Milyen szavakat idegen kifejezéseket mondjuk angol használatú szót használhatunk a következő szavakra öröm, feltöltődés, boldogság?

úgy értem hogy pl. ha valaki meglát vagy találkozik valakivel vagy csak kimondják a nevét és ilyen örömteli boldog érzés tölti el feltölt?dik mondjuk ett?l az illet?t?l látszik rajta h felkapja a fejét a neve hallatára egyfajta pluszot er?t érez....nemtom hallottam egy idegen kifejezést rá de elfelejtettem mintha valakinek ez lenne az unikum....nemtom értitek e mire gondolok...de várom az ötleteket..?

Legjobb válasz: etalon: hiteles, állandó, mintapéldány, mintaértékû..

A kérdező hozzászólása: etalon: hiteles, állandó, mintapéldány, mintaértékû..
mivan????

Milyen szavak jutnak eszedbe, ha azt a kifejezést hallod, hogy sikeres karrier?

Legjobb válasz: Ha valaki olyan munkát végez, amivel viszonylag jól keres és még élvezi is. Vagy olyan munka, aminek presztízse van mások szemében.

Ha valaki olyan munkát végez, amivel viszonylag jól keres és még élvezi is. Vagy olyan munka, aminek presztízse van mások szemében.
gazdagság, pénz, öltöny xDD
korruptság, öltöny, pezsgõ, vezérigazgató, kopasz, ellenszenves, gazdag, hatalom, kegyetlen
könyöklés nyalás lefekszik alá faszt szop jó a segge nincs önérzete akár népellenesen is megalkuszik.
-pénz, elismerés, hatalom, -magányos élet, képmutatás, munkamánia
Az, hogy jól tud nyalni.
Attól függ, milyen fajta siker: Pl: Berki Krisztián, aki meglopta a fradit így egész nap edzõ teremben és a pedikûrösnél rohad és még a sok barom napról napra követi a tv-ben is had gyarapodjon. Vagy másik Berki Krisztián (olympicon), aki aranyérmes sportoló. Mind2rõl a sikeres jut az eszembe csak nem ugyan abban az értelemben. :D
rongyrázó, felszínes emberek, akik ált elfelejtik, hogy honnan jöttek, és nagyon beképzeltek lesznek, mert õk sikeres karriert tudhatnak a hátuk mögött.
Jó fizetés Siker Elismerés Megbecsülés Elõremenetel Ranglétra Kreativitás Önállóság Szabadság (Már a munkában, döntések meghozatalában) Elegancia Jó élet
"Nyakkendõbe bújtatott férgek"

Angol szóbeli érettségin milyen töltelék szavakat/kifejezéseket érdemes használni?

Ezekre gondoltam: Well (let me see).... First of all By the way Tell you the truth Olyan szavak amivel színesíteni lehet a beszédet, és lehet vele húzni a feleletet.

Legjobb válasz: In my opinion I think On the other hand It's a good idea I know what you mean I see

In my opinion I think On the other hand It's a good idea I know what you mean I see
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
I see your point... I think helyett I do think... I know what you mean... stb.

Milyen német szavak/kifejezések lehetnek hasznosak egy recepciósnak? /Akár magyarul is leírhatjátok! /

Legjobb válasz: Hol van a ...? Wo ist...? Wo finde ich...? buszmegálló/die Bushaltestelle, vasútállomás/der Bahnhof, repülõtér/der Flugplatz, der Flughafen, mosdó/die Toilette, uszoda/der Schwimmbad, étterem/der Restaurant, múzeum/das Museum, állatkert/der Zoo, tó/der See, stb. Hogy jutok el a ...hoz? Wie kann ich zu/auf ... fahren/gehen?(a névelõk változnak) ua. mint az elõbb Mikor van ez és ez? Wann ist...? Meddig van nyitva a ...? + tudj ezekre válaszolni. Gondold végig, hogy te mit kérdeznél magadtól, ha egy német turista lennél.

Hol van a ...? Wo ist...? Wo finde ich...? buszmegálló/die Bushaltestelle, vasútállomás/der Bahnhof, repülõtér/der Flugplatz, der Flughafen, mosdó/die Toilette, uszoda/der Schwimmbad, étterem/der Restaurant, múzeum/das Museum, állatkert/der Zoo, tó/der See, stb. Hogy jutok el a ...hoz? Wie kann ich zu/auf ... fahren/gehen?(a névelõk változnak) ua. mint az elõbb Mikor van ez és ez? Wann ist...? Meddig van nyitva a ...? + tudj ezekre válaszolni. Gondold végig, hogy te mit kérdeznél magadtól, ha egy német turista lennél.
Prosti, fizesse ki, magyar lány

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!