Találatok a következő kifejezésre: Milyen szakot meg jövőre a (3 db)

Hogyan tudjam meg, hogy milyen szakot válasszak? Jövőre kezdeném a tanulmányaimat, de még most sem tudom mire menjek tovább. A gimnázium jó alapokkal szolgált eddig is, de hova tovább? milyen egyetemre/főiskolára?

Legjobb válasz: Hát sztem elõször gondolkozz el azon, hogy mi szeretnél lenni , mivel szeretnél majd foglalkozni a jövõben és az alapján dönts. Biztos van valami ami érdekel...

Hát sztem elõször gondolkozz el azon, hogy mi szeretnél lenni , mivel szeretnél majd foglalkozni a jövõben és az alapján dönts. Biztos van valami ami érdekel...
A kérdező hozzászólása: kösz a választ, de tényleg nincs ami igazán érdekel. esetleg a pszichológia, de attól tartok, hogy arra viszont nem vennének fel:S
nyilván, nem tudod az összes létezõ szakot, amik indulnak egyetemeken, és gondolom, nincs sok ötleted, hogy mire menj azok közül, amiket esetleg ismersz is, v. hallottál róla, mert azok nem érdekelnek annyira, hogy foglalkozz velük. azt javaslom, hogy lapozz át egy továbbtanulási könyvet, és járj utána, hogy az egyes szakok mit jelentenek, mivel foglalkoznak, és úgy talán könnyebb lesz választani, ha azok közül esetleg lenne olyan, ami felkeltette a figyelmedet.
Miért nem vennének fel pszichológia szakra?
A kérdező hozzászólása: mivel elég laza az átlagom, és..beszéltem a pszichológia tanárnõmmel, hogy milyen átlag kell hozzá, õ azt válaszolta, hogy kitûnõ..ha itt akarok tanulni.Azt viszont nem tudom hogy mûködik, ha Magyarországon szeretném megpróbálni-bár ez kétséges..
A pszichológia nem könnyû szak. Igen jó memória kell hozzá. Elég nehéz a nyelvezete, hasonló a filozófiához. Biológiát, anatómiát is tanulni kell. Szóval nem a legkönnyebb szak, ha államira akarsz bejutni, szükséged lesz pluszpontokra is. Ha még nem kiforrott az érdeklõdésed, vagy úgy érzed nem vennének fel pszicho szakra a következõ szakokon is lehet pszichót tanulni: Andragógia, pedagógia, tanító.

Milyen szakot jelöljek meg jövőre a szociológián kívül?

Szociológus szeretnék lenni, de nem tudom, hogy a második és harmadik helyre mit tegyek jöv?re. Általában humán beállítottságú vagyok, er?sségeim a magyar, az angol, a társadalomismeret. Gyengeségeim a fizika, matek, kémia. Miket ajánlanátok? Ja, és a PTE-re szeretnék járni, mivel pécsi vagyok, és pici gyerekem van, így nem tudnék kollégista lenni más városban.

Legjobb válasz: A Pécsi Tudományegyetemen elég nagy a választék. A bölcsészettudományi karon rengeteg szak van, ami jó (legalábbis nekem tetszenek). Olyat jelölj, ami közel áll hozzád meg a szociológia területéhez. A jelentkezésig pedig még rengeteg idõd van dönteni.

A Pécsi Tudományegyetemen elég nagy a választék. A bölcsészettudományi karon rengeteg szak van, ami jó (legalábbis nekem tetszenek). Olyat jelölj, ami közel áll hozzád meg a szociológia területéhez. A jelentkezésig pedig még rengeteg idõd van dönteni.
Hááát, a szociológusok nem túl keresettek mostanában a munkaerõpiacon, hogy finoman fejezzem ki magam. Számos szociológus (vagy szoc. szakos) ismerõsöm van, sokszor megbánták már, hogy erre a szakra mentek. Péccsel ebbõl a szempontból nincs baj: én is ide járok, jó kis csapat van a Rókusban... :) Azt írod, gyenge a matekod: nos, a szoc.-on négy félév brutál-matekot kell végigcsinálni, ha ehhez érzel magadban elég erõt és tudást... Nem írtad meg, hogy hány éves vagy, de gondolom, ha gyereked van, már nem 18, javíts ki, ha tévednék... Nos, ha erõsséged a társadalomismeret (én csak hospitálni voltam anno ilyen órán, de nem igazán azt láttam, amit az óra címébõl sejteni lehetett, nekem az õskorban nem volt még ilyen órám), miért nem próbálod meg mondjuk a politológiát vagy a törit, ha már mindenképpen bölcsész akarsz lenni? Pécsen van csodás angol szak is, ide viszont be ne tedd a lábad (tapasztalat...)! Ja, meg talán még nem számolták fel a szociálpolitikai szakot sem, azzal még lehet is menni ide-oda...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ja, és igen, 21 éves vagyok :) Nem annyira ragaszkodom a BTK-hoz, szóval nekem mindegy, hogyha a másik kettõ más karon van, csak mondom, a reál tárgyakban nem vagyok nagy ász. De köszi a segítséget, talán így könnyebb lesz a döntés.
andragógia, sokan még azt se tudják mi az, (nagyon új szak) de nézz utána, érdekes tárgyak, (van szociológia is)és szakirányok között is biztos lenne neked való.én Szegedre járok, erre a szakra...

Milyen érettségik felelnek meg pszichológiára SZTE-BTK-ra? Hogy működik, hogy abbahagyjam a mostani szakomat, és jövőre újrakezdejem a pszichológiát?

Jelenleg kommunikáció szakos vagyok Szegeden, de gondolkodom, hogy átiratkozom, csak nem tudom, megfelel e a matek és magyar érettségim.

Legjobb válasz: 2013-tól a pszichológia szakra egy tárgyból emelt szintû érettségit kell tenni, ezt mindenképpen vedd figyelembe a döntésednél. http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/kovetkezo_eljaraso..

2013-tól a pszichológia szakra egy tárgyból emelt szintû érettségit kell tenni, ezt mindenképpen vedd figyelembe a döntésednél. http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/kovetkezo_eljaraso..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!