Találatok a következő kifejezésre: Milyen szakokat ezek közül (5 db)

Milyen szakot válasszak ezek közül? Mit ajánlatok?

nem tudok dönteni

Legjobb válasz: szomorú... pedig ezek a szakok elméletileg értelmes szakok :/ de sajnos ebben a világban nem becsülnek már meg senkit

A kérdező hozzászólása: szomorú... pedig ezek a szakok elméletileg értelmes szakok :/ de sajnos ebben a világban nem becsülnek már meg senkit
Óvónõbõl sok az állástalan, szociálpedagógus sem mész messze.... Egészségügyben mindkettõ kell csak sem megfizetve sem megbecsülve nincs.
ápolónõvel bárhova kijuthatsz külföldre, pláne, hogy a magyar eü képzést nagyon elismerik a világon mindenütt, ezt ajánlom!
A kérdező hozzászólása: elismerik?
Igen, külföldön kapkodnak a magyarországi eü-sekért.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam
Világszinvonalon a top 3ban vagyunk szaktudás és az oktatásban eübõl, rengeteg a hírdetés folyamatosan, hogy ápolót keresnek a nyugati országokba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az infót nem tudtam hogy Mo.-t elismerik vhol
Talán ebben az egyben.

Debrecenben milyen szakközépiskolák vannak ami 4 éves és ad érettségit és szakmát? és melyek ezek közül a legjobbak?

Legjobb válasz: Attól mire gondolsz ott a Könnyûipari Kereskedelmi , milyen szakmát szeretnél ? Fiu vagy vagy lány ?

Attól mire gondolsz ott a Könnyûipari Kereskedelmi , milyen szakmát szeretnél ? Fiu vagy vagy lány ?
A szakközépiskola CSAK sima érettségit ad, olyan nincs ami szakmát is. Ha ott maradsz még technikusira akkor kapsz szakmát, de az még plusz 1, 5-2 év.
A kérdező hozzászólása: fiú vagyok és autószerelõ félét szeretnék.

Milyen szakra menjek? Történelem MA, angol, politológia? Mire érdemes ezek közül?

Angolul felsőfokon tudok,történelemből van egy alap diplomám és a politika nagyon érdekel.

Legjobb válasz: És mi lenne, ha végre olyan szakba fektetnéd a pénzed, amivel utána pénzt is kereshetsz?

És mi lenne, ha végre olyan szakba fektetnéd a pénzed, amivel utána pénzt is kereshetsz?
A kérdező hozzászólása: Matekhoz sajnos hülye vagyok.Jogon gondolkoztam, de ott is rengetegen vannak, túlképzés van sajnos ott is.Humán tárgyakból vagyok jó de abból meg ennél többet nem lehet sajnos kihozni.
Angol MA-t nem ajánlom, nagyon sokan vannak és lehetetlen elhelyezkedni csak egy nyelvi diplomával. Politológiáról nem sokat tudok, de azt is szinte csak szidni szokták a túlképzés miatt.. Történelem BA után én tanári mesterre mennék, felvehetnéd mellé másik szaknak az angolt, ha úgyis jó vagy belõle és érdekel is. A másik lehetõség sztem a régészet szakirány lehetne, persze ha érdekel, és elérhetõ nálatok. Ezekkel sokkal több esély van elhelyezkedni, mint politológiával v sima nyelvszakkal.
A kérdező hozzászólása: Szegeden elérhetõ a régészet, de sokan mondják, hogy azzal is lehetetlen elhelyezkedni+azt, hogy töri-angol szakos tanárbácsikból Dunát lehet rekeszteni, nagyon nehéz az elhelyezkedés, szinte lehetetlennek mondják.Én magántanárként gondoltam elõször amíg nem találok magamnak valami más állást, recepciós, call centeres, adminisztrátor, ügyintézõ, irodai alkalmazott, ügyfélszolgálatos, értékesítõ vagy bármi ilyesmi szívesen lennék.Egyenlõre még tanulok egy 2-3 évet aztán megyek dolgozni, ahova felvesznek.Mindegy csak valami szellemi munka legyen, én még szívesen lennék valami bolti eladó is pl:könyvesboltban, vagy újságárus is akár.


Milyen szakokat válasszak ezek közül?

Anglisztika alapszak, Kommunikáció és médiatudomány alapszak, Magyar alapszak, Pedagógia alapszak, Szociológia alapszak (ezt nagyon szeretném!!!), Társadalmi tanulmányok alapszak, Andragógia, Ifjúságsegít?, Reklámszervez? szakmenedzser.

Legjobb válasz: A kommunikáció és médiatudomány az jó lehet szerintem, még a szociológia is, és a társadalmi tanulmányok, de a többit szerintem felejtsd el, semmire nem mennél velük az életben.

A kommunikáció és médiatudomány az jó lehet szerintem, még a szociológia is, és a társadalmi tanulmányok, de a többit szerintem felejtsd el, semmire nem mennél velük az életben.
Akkor elsõnek jelöld majd meg a szociológiát. Aztán pedig sakkozz. Ami nekem nagyon tetszik még ezek közül az az ifjúságsegítõ. Harmadiknak meg talán a pedagógiát választanám. Nézz utána, hogy menyik szakra hány pont kell, lesz/van-e neked annyi, melyik az ahova pontok alapján biztos felvennének.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!!! Idén tettem elõrehozottat két tárgyból, és lesznek plusz pontjaim is, kiszámoltam, hogy 440 pontom lenne ezek alapján, ami szociológiához biztos elég lenne (399 pont volt idén a ponthatár), szerintem a többihez is meglenne.
azért az elõzõ válaszoló eléggé leegyszerûsítette. tul.képpen nagyon sok mindentõl függ h.el tudsz-e majd helyezkedni egy akármilyen diplomával, egyébként mikorra végzel, lehet h.100%ig átalakulnak a dolgok...ami ma menõ, az x év múlva nem tuti h.az lesz...fontos h.mennyire vagy agilis/érdekelt abban amit csinálsz, már a fõsulis/egyetemi évek alatt keresni kell a helyeket ahonnan tapasztalatokat szerezhetsz, persze kell szerencse is... én speciel andragógia szakos vagyok, valóban nem ez a legkelendõbb diploma manapság, de azért egyáltalán nem egy nagy 0. itt is van gyakorlat, lehet sok mindent csinálni, szakirányfüggõ is h.mikkel kell foglalkoznod.a mai andragógia nem = a régi mûvszerv.szakkal, sokkal összetettebb...pont a társadalmi változások miatt.elég sokrétû tanulmányokat folytathatsz itt is.persze ez még új szak úgyhogy nem nagyon van keletje.nincs több 1000 álláshirdetés úgy h.mûv.szerveseket keresünk...de azért nem lehetetlen állást találni.igaz ez olyan szak ahol aktívnak kell lenni, tudni kell h.jó a szervezõkészséged, szeretsz emberekkel kommunikálni, kreatív vagy.ha aktakukac akarsz lenni ez nem jó...egyébként sztem a szociológia, fele ennyit se ér...a magyar se olyan nagyon kelendõ, nem tudom miért gondolják...andragógián is mehetsz mesterképzésre, pl.hr-re, ami már piacképesebbé teszi.. most fõleg az andragógiáról írtamm, de az összes szakra vonatkozik, h.nagyrészt függ a te kitartásodtól és elhatározottságodtól, h.mennyit ér a dipomád...csak a papír tényleg nem elég...
Azt a szakot válaszd, amelyiket csinálni szeretnéd. Csak abban leszel jó, amit szeretsz is, márpedig manapság nem elég, ha csak papírod van valamirõl, jól is kell csinálnod, ha rendes állást akarsz.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért ítéltétek meg haszontalannak az utolsó válaszoló válaszát. Számomra igen is hasznos volt a tapasztalata, fõleg, mert az andragógiát én is említettem a felsorolásomban. Amúgy döntöttem végre, a kommunikáció és médiát teszem lesõ helyre, második a szociológia, harmadik az andragógia. Köszi mindenkinek a segítséget.
Köszönöm a bizalmat( egri andragógus). Amugy a felvételikor én is a kommunikációt jelöltem meg elsõnek, de nem bántam meg, mert sajnos a kommunikáció szakot mégjobban lenézik mint az andragógiát vagy szociológiát...pedig biztos nagyon érdekes, bár mondjuk a piac tényleg telített.Amugy a helyedben a szociológiát jelölném meg 3.nak mert az andragógián belül is rengeteg sziciológia tárgyunk van, mint pl Bevezetés a szociológiába, Társadalomismeret, Szakszociológia, Mûvelõdésszociológia, Szociálpszichológia, Munkaszociológia, stb..és emellett még sok más tárgy. a sima szociológia talán tul egyhnagú, de ez csak az én véleményem. Remélem segíthettem:)
én a 4.válaszoló vaghyok szegedi andragógus:-) és nerkem nagyon tetszett a válaszod!!szerintem sok igazság van benne és örülök hogy valaki hasonlóképp gondolkodik mint én..amúgy detto ugyanazokat a tárgyakat tanuljuk mi is mint ti.. a kérdezõnek bocsi h.nem neked írtam hanem az egyik válaszolónak, de korábban már válaszoltam a kérdésedre..amúgy ha te a kommunikációt szeretnéd jelöld be azt, sztem nem olyan rossz szak az se, persze telített, de sokminden kisülhet még abból is...szerintem vágj bele nyugodtan..:-)
Szegedi andragógusnak: Nagyon örülök én is, hogy nem csak én gondolom így ezeket a dolgokat. Tényleg ugyanazokat tanuljátok?Na ez tök jóó:) És ti is megszenvedtetek a mûvelmélettel?Jajj nekünk a tanárunk szóról szóra kérte vissza az elméleteket..nagyon rossz volt. Nálatok csak mûvszerv szakirány van ugye?De szted ettõl ugyanugy dolgozhatunk úgy mint személyügyi szervezõ?mert igazából engem ez érdekelne, de nálunk Egerben sincs csak mûvszerv meg felnõttképzési szervezõ szakirány. Ja és énis elnézést kérek a kérdezõtõl, de nagyon érdekel más véleménye is. Egyetértek h a kommot jelöld meg elsõnek, de másodiknak az andragógiát jelölném a helyedben, de ezt már mondtam:) sok sikert a felvételihez!
Csak irodalom- olyan nincs Kell nyelvészetet is tanulnod
Sokat kell olvasnod majd
A kérdező hozzászólása: Es töri is lesz? Meg nyelv?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!