Találatok a következő kifejezésre: Milyen szakokat ezek (134 db)

Ezekhez a szakokhoz kell 2013-tól emelt érettségi? Milyen szakok ezek? Tanul ilyet valaki? mennyire hasznos? Nehéz bekerülni?

-Egészségügyi gondozás és prevenció

Legjobb válasz: Itt megnézheted melyikhez kell 2013-tól. http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/kovetkezo_eljaraso..

Itt megnézheted melyikhez kell 2013-tól. http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/kovetkezo_eljaraso..
A kérdező hozzászólása: az általános orvosnak kell de ez nem az ugye?
De, ott van, hogy biológia és kémia vagy fizika.
Félreértettem az elõzõ hsz-t. Felejtsd el, amit írtam.
"az általános orvosnak kell de ez nem az ugye?" Nem, ez nem az:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) akkor emelt nélkül bár nem értem miért ilyen alacsony a ponthatár:/

Milyen szakok ezek: településmérnök, létesítménymérnök?

A felvi tájékoztatót elolvastam, de azt nem tudtam meg, hogy van-e értelme elvégezni egy ilyen szakot, mert nem minden arany, ami fénylik.
Nem kell tömkom, nem jó az semmire, egy nyelvi elõkészitõs, esetleg egy kéttannyelvû gimnázium lenne a legjobb.


Nemzetközi Tanulmányok szakon mit lehet tanulni? Kinek érdemes ezt választani, és később milyen szakmát választhat, milyen szférában helyezkedhet el?

Legjobb válasz: Mint a neve is mutatja, akit érdekel a diplomácia, biztonságpolitika. És bár nagyon nehéz de el lehet vele helyezkedni. Ehhez jó eredmény kell, felsõfokú angol és még egy olyan nyelv, amit nagyon kevesen beszélnek. Pl. megtanul a végzés vietnámiul, mandarinul vagy pastu nyelven, akkor valamelyik követségen, konzulátuson alkalmazni fogják. Ez kb. olyan mint a történész diploma. Nagyon kevésre van szükség, de a kitartó tanulás meghozza gyümölcsét.

Mint a neve is mutatja, akit érdekel a diplomácia, biztonságpolitika. És bár nagyon nehéz de el lehet vele helyezkedni. Ehhez jó eredmény kell, felsõfokú angol és még egy olyan nyelv, amit nagyon kevesen beszélnek. Pl. megtanul a végzés vietnámiul, mandarinul vagy pastu nyelven, akkor valamelyik követségen, konzulátuson alkalmazni fogják. Ez kb. olyan mint a történész diploma. Nagyon kevésre van szükség, de a kitartó tanulás meghozza gyümölcsét.
én ott tanultam, lehúztam három évet nem rég. állandó a frusztráltság, mert mindenki leszólja a szakot, mindenki tisztában is van vele, hogy a kilátások nagyon rosszak, semmi értéke nincs, munkalehetõségek vele minimálisak, az EU-hoz lehet menni meg hivatalokba nemzetközi referensnek, kapcsolattartónak esetleg vagy politikai pályára lépni, de ezekre a helyekre hatalmas a túljelentkezés, kb nyolcszorostól, egészen az 50 vagy 100szorosig. A nagy többség nem is a szakmájában helyezkedik el (a nem szakmájukban elhelyezkedõk aránya kiemelkedõen a legmagasabb a Corvinus társadalomtudományi karának végzettjei között) mint például gyári munkás, recepciós, gyors éttermi kiszolgáló, külföldön vmi egyszerû és alulfizetett munkát végez, sokan pedig (szintén arányában a legmagasabb) valamilyen alkalmi munkákból próbálnak megélni napról napra valahogy, ezek mind a jobb esetek sokan évekig munkanélküliek, aztán ott találják magukat hogy 30 évesek még életükben nem dolgoztak, a társadalomban semmiféle megbecsülésük nincs családalapításról pedig max a híd alatt gondolkozhat, ha nincsenek mögött gazdag apucik vagy anyucik... úgyhogy egymagában nem ajánlom, lehet hogy te vagy az 5% akinek bejön ez, de MINDENKÉPP biztosítsd be magad egy másik szakkal vagy egy jó szakmával is mellette.

Milyen szakot válasszak ezek közül? Mit ajánlatok?

nem tudok dönteni

Legjobb válasz: szomorú... pedig ezek a szakok elméletileg értelmes szakok :/ de sajnos ebben a világban nem becsülnek már meg senkit

A kérdező hozzászólása: szomorú... pedig ezek a szakok elméletileg értelmes szakok :/ de sajnos ebben a világban nem becsülnek már meg senkit
Óvónõbõl sok az állástalan, szociálpedagógus sem mész messze.... Egészségügyben mindkettõ kell csak sem megfizetve sem megbecsülve nincs.
ápolónõvel bárhova kijuthatsz külföldre, pláne, hogy a magyar eü képzést nagyon elismerik a világon mindenütt, ezt ajánlom!
A kérdező hozzászólása: elismerik?
Igen, külföldön kapkodnak a magyarországi eü-sekért.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam
Világszinvonalon a top 3ban vagyunk szaktudás és az oktatásban eübõl, rengeteg a hírdetés folyamatosan, hogy ápolót keresnek a nyugati országokba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az infót nem tudtam hogy Mo.-t elismerik vhol
Talán ebben az egyben.

Debrecenbe jelentkeztem tanító képzőre, de a felvételi papírra nem írtam milyen szakra jelentkeztem. Nagy gond ez? Alkalmassági értesítő levelet kiküldik majd e nekem? , attól független, hogy a szakot nem írtam be a papírba?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy Debrecenbe hogy megy, de nálunk nem kellett szakot megjelölni. Csak ha német nemzetiségis akarsz lenni. Nálunk úgy ment, hogy elsõ évben mindenkinek egységes tantárgyai voltak (németeseknek plusz német) és év végén kellett választanunk 3 szakból: tesi, magyar, rajz. Egy sorrendet kellett felállítani, hogy amilyen akarsz lenni azt elsõ helyre, ami kevésbé azt 2. helyre és a 3.-ra. Amire a legtöbben "szavaztak" azt indították el második évtõl. Mivel nálunk arányos lett (fele magyarra, fele tesire szavazott) így elindították mind a 2-t. És így 2. évtõl bõvültek a tárgyak, a tesiseknek tesivel kapcsolatosokkal, a magyarosoknak magyarral kapcsolatossal. Így szerintem megfogod kapni az alkalmasságis levelet szerintem mindenképpen. üdv.: egy tanító hallgató

Nem tudom, hogy Debrecenbe hogy megy, de nálunk nem kellett szakot megjelölni. Csak ha német nemzetiségis akarsz lenni. Nálunk úgy ment, hogy elsõ évben mindenkinek egységes tantárgyai voltak (németeseknek plusz német) és év végén kellett választanunk 3 szakból: tesi, magyar, rajz. Egy sorrendet kellett felállítani, hogy amilyen akarsz lenni azt elsõ helyre, ami kevésbé azt 2. helyre és a 3.-ra. Amire a legtöbben "szavaztak" azt indították el második évtõl. Mivel nálunk arányos lett (fele magyarra, fele tesire szavazott) így elindították mind a 2-t. És így 2. évtõl bõvültek a tárgyak, a tesiseknek tesivel kapcsolatosokkal, a magyarosoknak magyarral kapcsolatossal. Így szerintem megfogod kapni az alkalmasságis levelet szerintem mindenképpen. üdv.: egy tanító hallgató

Milyen szakon létezik ez a képzés?

"Reklám-, PR- és egyéb kommunikációs tevékenységet folytató egység vezetője". Tudom, hogy gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, kommunikáció és médiatudomány szakokon ilyesmivel kapcsolatos képzések, de engem konkrétan ez érdekelne. Melyik suliba és milyen szakra kéne ehhez jelentkeznem? Pl. Corvinuson van?

Legjobb válasz: A gazdálkodás és menedzsment valamint a kereskedelem és marketing inkább üzleti szakok, és nem PR-osokat képez, hanem üzletembereket elvben. A valóságban persze nem így van. Ami kifejezetten PR és reklám, az a Budapesti Kommunikációs Fõiskola (BKF) kommunikáció és médiatudomány szakja, melyen lehet specializálódni marketingre, PR-ra és reklámra. http://www.bkf.hu/felveteli/4/kommunikacio-es-mediatudomany-.. A másik, amit ismerek, az a Budapesti Gazdasági Fõiskola, melyen belül szintén választható a PR és szóvivõ szakirány. http://www.bgf.hu/kepzeseink/Kommunikacio_es_mediatudomany_a..

A gazdálkodás és menedzsment valamint a kereskedelem és marketing inkább üzleti szakok, és nem PR-osokat képez, hanem üzletembereket elvben. A valóságban persze nem így van. Ami kifejezetten PR és reklám, az a Budapesti Kommunikációs Fõiskola (BKF) kommunikáció és médiatudomány szakja, melyen lehet specializálódni marketingre, PR-ra és reklámra. http://www.bkf.hu/felveteli/4/kommunikacio-es-mediatudomany-.. A másik, amit ismerek, az a Budapesti Gazdasági Fõiskola, melyen belül szintén választható a PR és szóvivõ szakirány. http://www.bgf.hu/kepzeseink/Kommunikacio_es_mediatudomany_a..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Milyen szakokon van gyermekirodalom nevű tárgy, és akik ezt tanulják, mit tanulnak ott valójában?

Csak szimplán érdekel. És én sok gyermekirodalmat olvasok, ezért gyakran belebotlom azokba a bejegyzésekbe, amikor valaki egy gyermekkönyvet elemez el?adásra.

Legjobb válasz: Bölcsészkarokon szoktak ilyet meghirdetni szabadon választható tárgyakat (tehát a bölcsészkar bármelyik szakán tanuló személy felveheti), de gyógypedagógián, egyéb pedagógus szakokon is el tudom képzelni.

Bölcsészkarokon szoktak ilyet meghirdetni szabadon választható tárgyakat (tehát a bölcsészkar bármelyik szakán tanuló személy felveheti), de gyógypedagógián, egyéb pedagógus szakokon is el tudom képzelni.

Gyermek- és ifjúságvédelmi felelős képesítés? Most lettem egy iskolában (félállásban) ezen poszt betöltője. Képesítésem nincs hozzá, de pedagógus vagyok. Ki tudja, hol tudnám (milyen szakon, vagy képzésben) magam ezen a területen képezni?

Legjobb válasz: szociális munka vagy szociálpedagógia szak. A kettõ nagyjából ugyanaz, úgyhogy teljesen mindegy melyiket csinálod. 3,5 éves képzés mindkettõ. Nem bántásból írom, de sajnos egy fatális hiba, hogy az iskolák pedagógusokat tesznek meg gyermekvédelmi felelõsnek. Ezzel akarják kispórolni, hogy még egy embert fel kelljen venniük dolgozni, holott a pedagósuok alig konyítanak valamit a gyermekvédelemhez. Ez két különszakma, amit sajnos az iskolák nem akarnak elismerni. egy szociális munkás

szociális munka vagy szociálpedagógia szak. A kettõ nagyjából ugyanaz, úgyhogy teljesen mindegy melyiket csinálod. 3, 5 éves képzés mindkettõ. Nem bántásból írom, de sajnos egy fatális hiba, hogy az iskolák pedagógusokat tesznek meg gyermekvédelmi felelõsnek. Ezzel akarják kispórolni, hogy még egy embert fel kelljen venniük dolgozni, holott a pedagósuok alig konyítanak valamit a gyermekvédelemhez. Ez két különszakma, amit sajnos az iskolák nem akarnak elismerni. egy szociális munkás
A kérdező hozzászólása: Igazad van kedves válaszoló!!!! Osztom a véleményed, 100%-ban!!!! Én ezt úgy "kaptam", de megbecsülöm, és épp ezért, tényleg szeretném jól csinálni!!!!! Ezért igyekszem tanulni, mert ha rám bízták a gyerekeket, akkor bízhassanak bennem. És tudjak segíteni!

S. O. S. Milyen szakmát tanuljak hogyha ezek az év végi jegyeim általános iskolában felsõ osztályban? ( Bõvebben lennt )

Sziasztok! 7. Osztályoss vagyok szeptemberben megyek 8.-ba ( gondolom selytettétek ). Ezek az év végi jegyeim felsõ osztályban:

Legjobb válasz: Még pár dolgot mondanék, kérdeznék. 8. Osztályban ha belehúzok a tanulásba akkor 4-es 5-ös leszek, mert jó agyam van képes vagyok rá. Fogtechnikus szeretnék lenni ahhoz jók szerintetek ezek a jegyek? Vagy ha nem akkor tudnátok ajánlani pár szakmát még amihez ezej a jegyek jók és jól keresnek? Elõre is köszi

A kérdező hozzászólása: Még pár dolgot mondanék, kérdeznék. 8. Osztályban ha belehúzok a tanulásba akkor 4-es 5-ös leszek, mert jó agyam van képes vagyok rá. Fogtechnikus szeretnék lenni ahhoz jók szerintetek ezek a jegyek? Vagy ha nem akkor tudnátok ajánlani pár szakmát még amihez ezej a jegyek jók és jól keresnek? Elõre is köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!