Találatok a következő kifejezésre: Milyen szakmát tanulni, amit (24 db)

Nagyon szeretem a kémiát. Milyen szakok vannak, amiket lehet tanulni a főiskolán? (azt is írjátok le, hogy hol lehet vele azután dolgozni)

Legjobb válasz: Vegyész. Amúgy szinte bárhol el tud helyezkedni egy jó vegyész. Van egy ilyen mondás náluk: "A vegyész olyan, mint a disznózsír: mindenre jó..." És mennyire igaz. :D Bár én biolt hallgatok.

Vegyész. Amúgy szinte bárhol el tud helyezkedni egy jó vegyész. Van egy ilyen mondás náluk: "A vegyész olyan, mint a disznózsír: mindenre jó..." És mennyire igaz. :D Bár én biolt hallgatok.
igen jól keres. cég fizeti a kocsit, amit õ választott ki. céges mobil, külföldi céges utak, stb. max 30 lehetett amikor anyám megkapta fõnöknek. mondjuk mind ez az egyik legnagyobb gyógyszergyártó cégnél van.
Ne haragudjatok, hogy nem válaszolok, hanem kérdezek, de egy vegyészmérnök vagy egy vegyész jól keres?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
Kémiaorientált esetben több lehetõséged is van. Mehetsz: - Környezetmérnök (itt mint ahogy a neve is mondja fõként a környezettel foglalkoznak, rengeteg pl. a hulladékkezelés. Fõként külföldön van elhelyezkedési lehetõségük, de itthon is jönnek fel.) - Vegyész (Kitûnõ elhelyezkedési lehetõség, rengeteg helyre keresnek vegyészeket a minõségellenõrtõl kezdõdõen a szintézisek irányításán keresztül az igazságügyi szakértõkig) - Vegyészmérnök (Kis elmetágítás, hogy tudd, mi a vegyész és a vegyészmérnök közti különbség: a vegyészek laboratóriumi körülmények között kidolgoznak technológiákat, KIS méretben. Mondjuk kidolgoznak egy olcsóbb, kevesebb vegyszert igénylõ aceton-elõállítási folyamatot. Ezt a vegyészmérnökök pedig nagyüzemi méretekben használják fel. Gyárat terveznek, folyamatokat irányítanak). Ezen kívül is vannak még melók, de több nem jut eszembe.
BME vegyészmérnökirõl egy kis infó: http://www.ch.bme.hu/Portal/Oktatas.aspx?id=2325c53f-dc82-4a..
pl gyógyszergyárban
A kérdező hozzászólása: Vegyész hol tud pontosan elhelyezkedni?
Mehetsz gyógyszerészetet is tanulni (bár ez egyetemi képzés). Késõbb akár kutathatsz is.
Viszont azt tegyük hozzá, hogy mire elvégzi az ember a vegyész/vegyészmérnök szakot, sokszorosan megszenved a késõbbi keresetért.

Milyen szakmát érdemes tanulni, amit meg is fizetnek?

Legjobb válasz: Attól függ: 3 v 4 éves szakmát akarsz tanulni..a 3 évesek szakmák közül sztem talán a fodrászat. A 4 évesek közül szerintem bármelyiket érdemes tanulni..ha befejezed, akk onnan még föiskolába is mehetsz..én szeptemberben indultam középsuliba, a "Környezetvédelmi technikus" szakon (4 éves) =) 15/L

Attól függ: 3 v 4 éves szakmát akarsz tanulni..a 3 évesek szakmák közül sztem talán a fodrászat. A 4 évesek közül szerintem bármelyiket érdemes tanulni..ha befejezed, akk onnan még föiskolába is mehetsz..én szeptemberben indultam középsuliba, a "Környezetvédelmi technikus" szakon (4 éves) =) 15/L
meginn én vok, bocs a helyes írás miatt..
A kérdező hozzászólása: Köszi!
klíma berendezés telepítõ szerelõ nyomtató szerelõ

Milyen szakra menjek tanulni érettségi után amivel sokk pénzt lehet keresni?

ocs hogy a kérdést ilyen sablonosan fogalmaztam meg de máshogy nem igazán ment

Legjobb válasz: Sok pénzt akarsz keresni? Menj jogi vagy orvosi pályára... persze tanulni is kell rengeteget, de innentõl már szabad lesz az út ahhoz, hogy sok pénzt keress. Idegen nyelv pedig készülj fel, hogy angol / német mellé a latint is kérik a fenti kettõ sok szakán.

Sok pénzt akarsz keresni? Menj jogi vagy orvosi pályára... persze tanulni is kell rengeteget, de innentõl már szabad lesz az út ahhoz, hogy sok pénzt keress. Idegen nyelv pedig készülj fel, hogy angol / német mellé a latint is kérik a fenti kettõ sok szakán.
Neten vagyunk, itt általában nem az a szokás, hogy mindenki azzal foglalkozik, hogy jajj hibamentes legyen a szöveg, de mindig van pár " nyelvtanhuszár " aki beleköt mindenbe. :)
Maximum felétek nem szokás.
"Menj jogi vagy orvosi pályára..." Orvos meg a jó kereset... A hét vicce. Mérnöknek érdemes tanulni keddves kérdezõ.
Menj politikusnak. Úgyis jön a választás. Elég lehet az érettségi is és jól keresnek. Mielõtt lepontoznál nem viccnek szántam. De szerintem az egyik legjobban fizetõ állás a munkához képest.
Csak a pénz miatt tanulnál egy szakmát? Na te is kontár leszel, már látom elõre!
Pl. könyvelõnek érdemes tanulni
Könyvelõ? Nem egy álommeló... Jelen pillanatban mérnöknek/informatikusnak éri meg, államilag finanszírozottra legtöbb helyen szinte a minimum ponthatár körül van és ha érted a dolgodat nem csak itthon boldogulhatsz vele, a nyelvvizsgát meg még most csináld meg, sokan mondják, hogy "majd egyetem alatt mert akkor sok idõm lesz" , de kb 10bõl 1 ha megcsinálja akkor, most még szinte semmit sem kell tanulnod diplomához meg úgy is kell.


Milyen szakmát tudnék tanulni amivel elhelyezkedhetek, illetve milyen szakmát ajánlotok, és a felsorolt szakmák milyen munka körbe tartoznak bele, mit csinálnak?

8 általánosom van ,20 éves vagyok de szeretnék letenni egy szakmát amivel tudok érvényesülni itthon és akár külföldön is ! Problémám az hogy nincs érettségim így nem tudok olyan nagy választékban válogatni hogy mit is tanulhatnék.. (Családi okok miatt nem tudok jelenleg érettségit tanulni,erre most nem szeretnék ki térni.) Ami igazából érdekelne mint foglalkozás: Taxizás Áruszállító Kamionozás??(Errõl valaki tud valami bõvebb információt?) Grafikus(Ehez érettségi kell sajnos.) Autószerelõ(Ehez is szintén érettségi kell.) Szeretek fõzni, és az elektronikát is szeretem,szeretek barkácsolni. Vagy valamilyen árubeszerzés biznisz adok veszek.. (Vállalkozói szellemû ember vagyok gondolkodtam sokat vállalkozáson csak tõke megszerzése kell hozzá..) Hasonló téma körök érdekelnek! Amikrõl szeretnék információt azok ezek(8általános után tanulhatóak): Áruterítõ Audio- és vizuáltechnikai mûszerész Élelmiszer és vegyiáru eladó Bútor- és lakástextil eladó Ruházati eladó Bármilyen szakma érdekelne nyitott vagyok bármire! Ti mit ajánlanátok amivel ellehetne helyezkedni normálisan ? Válaszotokat elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem hogy OKJ-s szakmáról lenne szó! Áprilisban töltöm a 21 életévemet és tudomásom szerint 21 éves korig ingyenes. És ha betöltöm a 21-et utána hogyan tovább?

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem hogy OKJ-s szakmáról lenne szó! Áprilisban töltöm a 21 életévemet és tudomásom szerint 21 éves korig ingyenes. És ha betöltöm a 21-et utána hogyan tovább?
Sajnos az a gond hogy csak 8 általánosod van. Egy érettségi borzalmasan kellene, mert a mai világban az egy alap, semmire nem mész vele, de mégis elõny valamennyire. A taxizás, kamionozáshoz jogosítvány kell, és az nagyon magányos meló. A kamionozás szerintem nem túl jó, bár azt hallom hogy jól keresnek belõle. De állandóan úton van, a családtól távol, idegen országokban. Rokonom is kamionozik, van hogy hazajön péntek este már szombat délben telefonálnak neki, hogy induljon vasárnap hajnalban indulni kell a kamionnal. Szóval az nekem nagyon magányos. a taxizás veszélyes, nem egy gyilkosság történt már. Nos az audio mûszerész szerintem valami elektronikai eszköz szerelõ, mint rádió, hifi stb, bár nem hallottam még róla. Az eladókból rengeteg van, sajnos sokat kell robotolni, nagy szó ha bejelentenek, és még akkor is alig kapod meg a minimálbért. Ismerõsöm az aldiban dolgozik, talán a nagyobb áruházakban jobb a helyzet tescot kivéve.

Milyen szakra menjek tanulni, ha olyat szeretnék, amiben jelen van a képzőművészet, de el is tudok vele helyezkedni?

Legjobb válasz: Elektronikus ábrázolás szakra. Elvileg ezzel lehet a legjobban keresni képzõmûvészeten belül.

Elektronikus ábrázolás szakra. Elvileg ezzel lehet a legjobban keresni képzõmûvészeten belül.
Viszont igen magas a követelmény, és erõs a gyakorlati vizsga. Elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: És olyasmi, amiben kevesebb a számítógép használat?
Nézd meg a BKF-et, rengeteg mûvészeti szak van náluk: http://felveteli.bkf.hu/7/turizmusvendeglatas-szak.html
Elõzõ vagyok, ez lenne a helyes link :) http://felveteli.bkf.hu/1/alapkepzesi-szakok.html
Nyelveket , vagy vmi mûszaki tanulmányt mérnöknek
Lehet éppen menni gazdálkodást is tanulni, mert annak is vannak olyan irányzatai amelyek kevésbé népszerûek mert pl. több a matek. De olyasmire mint pl. turizmus és vendéglátás ne menj...évek óta ott végeznek a legtöbben, mert az egyik legkönnyebb szak (max akkor lehet egy picit nehezebb ha nem magyarul végzed) így ott sokan vannak. Szóval ha fõsuli/egyetem akkor reál szak vagy olyan humán ahol nem tízezrek végeznek évente, ha szakma akkor meg valami ami most hiány és még elképzelhetõen pár év múlva is az lesz.

Milyen szakmát érdemes manapság tanulni? Amit néhány év mulva még keresni is fognak?

a dajkaképz? jó?azzal lehet bölcsödébe menni?

Legjobb válasz: ha megy a matek csakis olyanra menj,ahol az kell pénzügy-számvitel,könyvelés,stb...valami gazdasági szak(ma)

ha megy a matek csakis olyanra menj, ahol az kell pénzügy-számvitel, könyvelés, stb...valami gazdasági szak(ma)
levelezõn szakács :D na az a nem semmi.. xD
A kérdező hozzászólása: most néztem a szakács szakmát.imádok fõzni is:) lehet levelezõn 10. évfolyamot végezni?
A kérdező hozzászólása: vagy esti tagozaton?
A kérdező hozzászólása: lehet távoktatásban szakácsot, de én nem arra gondoltam, hanem arra hogy 10. évfolyamot lehet e levelezõn vagy estin.lehet én fogalmaztam az elöbb rosszul :S sorry

Milyen szakmát érdemes most tanulni nőként amivel jol el tudok helyezkedni, olyanra gondolok amit tanfolyamon el lehet sajátitani? Virágkötő, ruházati elado, méteráruelado, stb. melyik?

Legjobb válasz: Egyik se... Nincs az az állás amit ma megfizetnének.. Nincs az az állás ami kitartana nyugdíjas éveidig.. Nincs az az állás amibõl fizetni tudod majd a 20 évre felvett lakáshiteledet, vagy szépen összerakosgatva majd megveszel 38 évesen egy kisebb házat!! Ezek az idõk már elmúltak!! Ez már ebben a formában nem mûködik!! Marad az õsi szakma! Futsz, vagy futtatsz...

Egyik se... Nincs az az állás amit ma megfizetnének.. Nincs az az állás ami kitartana nyugdíjas éveidig.. Nincs az az állás amibõl fizetni tudod majd a 20 évre felvett lakáshiteledet, vagy szépen összerakosgatva majd megveszel 38 évesen egy kisebb házat!! Ezek az idõk már elmúltak!! Ez már ebben a formában nem mûködik!! Marad az õsi szakma! Futsz, vagy futtatsz...

Milyen szakokat éri meg manapság tanulni, ami pár év múlva is keresett lesz?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ami mindig is szükséges, meg keresett lessz 4-5-6év múlva is, meg mindig az a Pèk. Merr kenyérre mindig szükség van meg ami olyan még aza SzakácsxD

Szia! Szerintem ami mindig is szükséges, meg keresett lessz 4-5-6év múlva is, meg mindig az a Pèk. Merr kenyérre mindig szükség van meg ami olyan még aza SzakácsxD
Szakács, cukrász felszolgáló, ács, hentes, pék, varrónõ , ezek hiányszakmák.
szerintemm tedd ösze a 2 kezed ha iróasztal mögött kell majd kuksolnod
idegenvezetõ
személyi edzô pincérnô, ide fiatalon lehet cask bekerülni, de tapasztaltként már késôbb is lessz esélyed színész felejtsd el a hülye divatszakmákat.
Bolti eladó, vasúti kalauz, villamosvezetõ... Bolti eladóval könnyû elhelyezkedni, de kevés pénzért, elvett szabadnapokért sok szívás jár.
legyél ûrhajós:)
bármilyet, ami nem mérnöki és programozói, úgyis a gyárban kötsz ki vele. ott nem kell ülnöd íróasztal mögött, majd állhatsz 12 órát éjjel nappal a gépek elõtt, és változatos lesz, mert 3 havonta kirúgnak. "Amíg van más választásom szeretném kihasználni az egyéb lehetõségeket." emelt szintû nyelv, külföld. ott majd ráérsz gondolkozni. "Legyél orvos, mérnök, vagy valami természettudománnyal foglalkozó személy. Szerintem ezek nem túl monoton munkák és el is lehet velük helyezkedni biztosan. " az más kérdés, hogy orvosként sok munkád lesz és alacsony kereseted.
Legyél rendezvényszervezõ! Nem bonyolult, de sokat kell talpon lenni és sok emberrel kell a kapcsolatot tartani.
pontosan, legyél orvos, vagy mérnök! Ugyanis mindenkinek orvosnak és mérnöknek kell lennie, mert e nélkül egy [email protected] ember lesz.
vegyész, gyógyszerész.
Legyél orvos, mérnök, vagy valami természettudománnyal foglalkozó személy. Szerintem ezek nem túl monoton munkák és el is lehet velük helyezkedni biztosan. Vagy ha nem érzed magad elég jó képességûnek ezekhez, akkor foglalkozz valami olyannal, ami által sok emberrel találkozhatsz pl. bolti eladó, pultos, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm de nem szeretném. Hiába vagyok fiatal, ha nem vagyok ilyen beállítottságú akkor csak szenvedés lenne az a napi 8-10 óra. Amíg van más választásom szeretném kihasználni az egyéb lehetõségeket.
Nekem is ez jutott az eszembe!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!