Találatok a következő kifejezésre: Milyen szakmát le (15 db)

Szerintetek milyen szakra jelentkezzek ha emelt szintű érettségit teszek le angolból és töriből de nem szeretnék bölcsész lenni?

Legjobb válasz: Keresgélj: http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakkereso Részletes keresõ, kiválasztod az angolt és a törit (ctrl).

Keresgélj: http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakkereso Részletes keresõ, kiválasztod az angolt és a törit (ctrl).
ööö..gazdasági szakokra jó szokott lenni mindkettõ nem tudom, h párosan is mûködik-e, h töri és nyelv, de megeshet :) a töri sok helyre jó, úh találni fogsz vmit sztem :P

Milyen szakmát tegyek le majd, hogy kimehessek Angliába dolgozni?

Most szakközépsuliba járok, 3.-as vok. Az angolt imádom, azzal nincs gond. Azt szeretném tudni, hogy a vendéglátói, massz?ri munkán kívül még melyikbe tudnék kint elhelyezkedni ?

Legjobb válasz: Nem irtad meg,hogy milyen nemû vagy.Mit szólsz az eü.-höz?Akár fú vagy vagy lány,nagyon keresik a CT-MRI operátorokat.Ha lány vagy,esetleg egy mammographiai assz. szóba jön.Ha kedved van,lehetnél szakács is,ezzel mindenhol el tudsz majd helyezkedni.dancus

Nem irtad meg, hogy milyen nemû vagy.Mit szólsz az eü.-höz?Akár fú vagy vagy lány, nagyon keresik a CT-MRI operátorokat.Ha lány vagy, esetleg egy mammographiai assz. szóba jön.Ha kedved van, lehetnél szakács is, ezzel mindenhol el tudsz majd helyezkedni.dancus
Baby sitter. Van valami hivatalos neve, de az most így hirtelen nem jut eszembe. Olyan, hogy egy családnál laksz, gyerekekre kell vigyáznod, fõznöd és esetleg egy-két házimunkát elvégezned. A baby sitter és a dada közötti szakma. :D Ha érted mire célzok. A kettõ közé sorolnám be. :)
Au-pair. Én is annak készülök, az elõttem szóló is errõl szeretett volna beszélni. Én is 3-os vagyok. Jövõ érettségi után maradok a sulimban Csecsemõ-, és Kisgyermekgondozó/nevelõ szakon. Remélem jó lesz. Szerintem Angliában egy ilyennel el lehet helyezkedni. Én 5 évre tervezek. Abból 2-3 au-pair, majd létrán fel és komolyabb módra, olyan filmbéli dada leszek :D
nagy a kereslet a vizszerelore, es baromi jol is fizetik


Ki jön szeptembertől a csokonaiba? (ird le hogy milyen szakra)

Legjobb válasz: Én most végzek hála a a jó istennek :D nektek pedig sok szerencsét :D

Én most végzek hála a a jó istennek :D nektek pedig sok szerencsét :D
A kérdező hozzászólása: Mért? Mi a rossz?
A kérdező hozzászólása: Am debrecenben ez lemaradt.
én meg ide járok :D amúgy annyira nem rossz

Nagyon szeretem a kémiát. Milyen szakok vannak, amiket lehet tanulni a főiskolán? (azt is írjátok le, hogy hol lehet vele azután dolgozni)

Legjobb válasz: Vegyész. Amúgy szinte bárhol el tud helyezkedni egy jó vegyész. Van egy ilyen mondás náluk: "A vegyész olyan, mint a disznózsír: mindenre jó..." És mennyire igaz. :D Bár én biolt hallgatok.

Vegyész. Amúgy szinte bárhol el tud helyezkedni egy jó vegyész. Van egy ilyen mondás náluk: "A vegyész olyan, mint a disznózsír: mindenre jó..." És mennyire igaz. :D Bár én biolt hallgatok.
igen jól keres. cég fizeti a kocsit, amit õ választott ki. céges mobil, külföldi céges utak, stb. max 30 lehetett amikor anyám megkapta fõnöknek. mondjuk mind ez az egyik legnagyobb gyógyszergyártó cégnél van.
Ne haragudjatok, hogy nem válaszolok, hanem kérdezek, de egy vegyészmérnök vagy egy vegyész jól keres?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
Kémiaorientált esetben több lehetõséged is van. Mehetsz: - Környezetmérnök (itt mint ahogy a neve is mondja fõként a környezettel foglalkoznak, rengeteg pl. a hulladékkezelés. Fõként külföldön van elhelyezkedési lehetõségük, de itthon is jönnek fel.) - Vegyész (Kitûnõ elhelyezkedési lehetõség, rengeteg helyre keresnek vegyészeket a minõségellenõrtõl kezdõdõen a szintézisek irányításán keresztül az igazságügyi szakértõkig) - Vegyészmérnök (Kis elmetágítás, hogy tudd, mi a vegyész és a vegyészmérnök közti különbség: a vegyészek laboratóriumi körülmények között kidolgoznak technológiákat, KIS méretben. Mondjuk kidolgoznak egy olcsóbb, kevesebb vegyszert igénylõ aceton-elõállítási folyamatot. Ezt a vegyészmérnökök pedig nagyüzemi méretekben használják fel. Gyárat terveznek, folyamatokat irányítanak). Ezen kívül is vannak még melók, de több nem jut eszembe.
BME vegyészmérnökirõl egy kis infó: http://www.ch.bme.hu/Portal/Oktatas.aspx?id=2325c53f-dc82-4a..
pl gyógyszergyárban
A kérdező hozzászólása: Vegyész hol tud pontosan elhelyezkedni?
Mehetsz gyógyszerészetet is tanulni (bár ez egyetemi képzés). Késõbb akár kutathatsz is.
Viszont azt tegyük hozzá, hogy mire elvégzi az ember a vegyész/vegyészmérnök szakot, sokszorosan megszenved a késõbbi keresetért.

A Budapesti Mûszaki Egyetem TTK fizika szakán milyen szinten kötelezõ a kémia? Van belõle az elsõéveseknek szintfelmérõ mint fizikából és matekból?

Legjobb válasz: Csak matekból és fizikából vannak 0. zh-k az egyetemen, kémiából maximum a vegyészek írnak, de szerintem õk sem. Itt a fizika szak mintatanterve: [link] Látható, hogy összesen két kémia tárgyuk van, elsõ és második félévben.

Csak matekból és fizikából vannak 0. zh-k az egyetemen, kémiából maximum a vegyészek írnak, de szerintem õk sem. Itt a fizika szak mintatanterve: [link] Látható, hogy összesen két kémia tárgyuk van, elsõ és második félévben.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
és az egyikben mérések is lesznek, egy késõbbi harmadik tárgy címe pedig atom és molekulafizika, és fény derül a kovalens kötés rejtelmeire, szilárdtestfizikából a fémes "kötés" mibenlétére, választható tárgy msc-n a spektroszkópia, stb.

A rendőrségen dolgozom, határrendészeti szakon, még próbaidős vagyok. Féléves képzés volt, a képzés még tart. A próbaidő 2013 márciusban tellik le, rendőrtiszti levelezőre jelentkeznék. Van-e lehetőségem és milyen módon?

Legjobb válasz: Így van, jól írta az elõzõ válaszadó. Jelentkezhetsz, de nem fognak felvenni, mert 3 évet le kell szolgálnod az elõtt, hogy elkezdd a tisztit.

Így van, jól írta az elõzõ válaszadó. Jelentkezhetsz, de nem fognak felvenni, mert 3 évet le kell szolgálnod az elõtt, hogy elkezdd a tisztit.
A másik dolog az, hogy az NKE nem indított levelezõn határrendész képzést.

A tengerbiológusnak egy egyetemen milyen karon-->szakon--->stb. belül van. Valaki le tudná vezetni?

Már az is segítség lenne,ha kb. leírná valaki,hogy hogyan is néz ki...bemegyek egy egyetemre és tengerbiológusnak szeretnék tanulni...

Legjobb válasz: Heló! Kezdetnek jó lehet: http://www.neptun.hu/tengerbiologia Itt próbálj kérdezõsködni - akik járnak, és akik csinálják, azoktól.

Heló! Kezdetnek jó lehet: http://www.neptun.hu/tengerbiologia Itt próbálj kérdezõsködni - akik járnak, és akik csinálják, azoktól.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!