Találatok a következő kifejezésre: Milyen szakmák manapság egy (5 db)

Ahoz hogy valaki állatorvos legyen, milyen iskolákat, szakmákat kell végeznie? Mennyi manapság egy állatorvos fizetsége?

Legjobb válasz: Van rá egy külön egyetem, azt illik elvégezni. A keresete meg attól függ, hol dolgozik, milyen munkákat csinál.

Van rá egy külön egyetem, azt illik elvégezni. A keresete meg attól függ, hol dolgozik, milyen munkákat csinál.
Állatorvosi egyetemet kell végezni hozzá. A fizetség meg nagyon változó aszerint, hogy hol sikerül elhelyezkedni, illetve ha magánban dolgozol, akkor milyen kereslet van rá a környéken. Vidéken inkább a haszonállatok gyógyításával lehet keresni, nagyvárosban az otthoni kedvencekre érdemes specializálódni.
Azt remélem tudod, hogy az állatorvos nem csak kutyusokat és teheneket gyógyít. Állatorvosok dolgoznak a vágóhídon és a baromfi-feldolgozókban is. Õk boncolgatják a döglött állatokat. Nem mindenkinek jut magán praxis.
Elõször az általános iskolát, ott meg kell tanulni írni... Sajnálom :(
Utolsó, ez hülyeség, ha megvan a pontja, akkor bekerül, ha nincs meg, akkor nem. A külföldiek pedig fizetik a ktsgtérítést.
Sziasztok! Én az Állatorvosira járok, nem lehetetlen bekerülni. Tanulni kell sokat és akkor menni fog! A külföldieket megvédeném. Igaz, hogy kb. 2x annyian vannak, mint mi, de õk rengeteget fizetnek és ha nem lennének, akkor sem vennének fel több magyart, mert ennyi állatorvosra van szükség itthon. Az viszont tény, hogy tõlünk többet követelnek. :) A kereset tényleg változó. Emiatt én is aggódom, nem sokára végzek...
MÉg azt hozzátenném, hogy ha jól tanulsz persze, akkor éred el, amit akarsz.Ha linkeskedsz, akkor lehet, hogy tényleg oda kerülsz, amit nem akarsz. Halott állatokat meg anatómián is lát az ember.
Am van elég sok rajzfilmgyár keress rá a neten.Ha ügyes vagy biztos felfigyelnek rád!Sok sikert!
Vannak ilyen szakképzések, például grafikus itt tök mindegy mibõl érettségiztél. Én az Athéné szaközépiskoláról hallottam, keress rá neten! Ha elvégzel egy ilyet papírod is lesz róla, akkor talán könnyebb!
A kérdező hozzászólása: 21 éves vagyok, már van egy szakmám, tehát olyanra gondoltam, hogy fõiskolára mennék, késõbb egyetemre, bár nem viszolygok az okj-s képzésektõl. Megtehetném, hogy rajzból érettségizek, viszont nincsen megfelelõ tudásom /jelenleg/ hozzá. Olyan iskolára gondolok, mely ezt a tudásanyagot megadja és mindez után leérettségiznék belõle.

Milyen szakmák keresettek manapság egy nő számára?

27 éves vagyok de a két szakmámban, amiket szeretek, nem tudok elhelyezkedni, mert nem egy kapós szakmák. Eddig mindig csak alkalmi munkákból tartottam fenn magam (Tesco). Most szeretnék olyanba vágni, amiben több esélyem van munkát találni, de az alkalmi munkákat nem szeretném életem végéig folytatni.

Legjobb válasz: Na én is hasonlóan vagyok. Jogász vagyok, de esélyem sincs elhelyezkedni. Valami kapós szakmunka kéne ( mert a diploma egyátalán nem kelendõ) ÉN szinte egyfolytában az álláskeresõ portálokon, újságokon lógok, és rengeteg könyvelõt keresnek. Én lehet hogy ebbe beruházok. Sok helyen keresnek masszõrt, gyógymasszõrt, de pl körmöst, fodrászt, kozmetikust is. Vagy nagyon kelendõ most azt, hogy ha elmész fordítóirodába tolmácsnak. Ez a másik amin én gondolkodom. Most sajna ennyi jut csak eszembe.

Na én is hasonlóan vagyok. Jogász vagyok, de esélyem sincs elhelyezkedni. Valami kapós szakmunka kéne ( mert a diploma egyátalán nem kelendõ) ÉN szinte egyfolytában az álláskeresõ portálokon, újságokon lógok, és rengeteg könyvelõt keresnek. Én lehet hogy ebbe beruházok. Sok helyen keresnek masszõrt, gyógymasszõrt, de pl körmöst, fodrászt, kozmetikust is. Vagy nagyon kelendõ most azt, hogy ha elmész fordítóirodába tolmácsnak. Ez a másik amin én gondolkodom. Most sajna ennyi jut csak eszembe.
Mostanában rengeteg wellness szállodát, fürdõt nyitnak. Oda sok kozmetikus, masszõr, manikûrös, pedigkûrös, mûkörmös kell. Esetleg egy wellnes és spa menedzser képzéssel egy ilyen komlexumnak a vezetõje is lehetsz.
Szerintem a fodrászok eszméletlenül jól keresnek. Számlát nem adnak, nem kell elszámolniuk semmivel, dõl a lé. :) Én mondjuk pasi vagyok engem nem vonz, de csak ajánlani tudom. Gondolj bele mennyi hajat csinálnak meg egy nap és ezek mennyibe kerülnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Sajna nekem sem jött be a diploma, pedig szeretem, arért tanultam. Most csinálom a másodikat, mert azt is imádom. Ezekután valami rövid szakmát elsajátítani nem lenne nagy "meló", de muszály, ha egyenlõre meg akarok élni.Nem bánom hogy nem azonnal kezdtem szakmunkásban, de lehet hogy mégis ott kötök ki:) A könyvelés nálam sajnos szóba sem jöhet, az ilyenekhez nem vagyok elég reálos, ezért van két humán szakmám:) De valami kétkezi szakma nagyon érdekelne.
HE HE HE KUR..RA MEGÉRTE A DIPLOMA MI? AZTÁN EGY SZAKMUNKÁS JOBBAN KERES MINT TI, MEG TALPRAESETEBB AZ ÉLETHEZ MERT NEM 32ÉVIG PADBAN ÜLT.....
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az utolsónak meg annyit reagálnék, hogy igaza van a munka-keresés kérdésében, sajnos én már megbántam hogy nem elõbb egy szakmunkát tanultam ki. Viszont egyetem alatt rengeteget utaztam, sok-sok olyan élményben volt részem amit nem biztos hogy feláldoznék. Mellesleg ezeket már 2 gyermekes anyaként már lehet nem tehetném meg és bocsi de még csak 27 éves vagyok, nem pedig 32!


Milyen szaknak van jövője? Most megcsinálok egy OKJ-s képzést, hogy tényleg legyen egy szakmám, de szeretnék visszamenni valamilyen egyetemre. Mit érdemes tanulni manapság?

Legjobb válasz: Az a baj, hogy Mo.-n senki nem azt tanulja, amit szeret, hanem azt, amit társadalmi trend diktál, amit érdemesnek tartanak. Ami ma divatos, az a közgazdaságtan, nemzetközi kapcsolatok, jog, orvostudomány, nyelvszakok.

Az a baj, hogy Mo.-n senki nem azt tanulja, amit szeret, hanem azt, amit társadalmi trend diktál, amit érdemesnek tartanak. Ami ma divatos, az a közgazdaságtan, nemzetközi kapcsolatok, jog, orvostudomány, nyelvszakok.
És ezért van ezekbõl annyi felesleg (kivéve az orvost). A mûszaki területeknek most nagy jövõje van (illetve mindig is volt, és amég ilyen technikai világban élünk, lesz is). Persze ehhez érzék kell.
Én például azt tanulom amit szeretek, Védõnõnek készülök. Tudom hogy nem magas a fizetés, de ez érdekel, és valószínûleg állásom is lesz. Azt tanácsolom, nézd meg mi érdekel, és válaszd azt.
Nyelveket , vagy vmi mûszaki tanulmányt mérnöknek
Lehet éppen menni gazdálkodást is tanulni, mert annak is vannak olyan irányzatai amelyek kevésbé népszerûek mert pl. több a matek. De olyasmire mint pl. turizmus és vendéglátás ne menj...évek óta ott végeznek a legtöbben, mert az egyik legkönnyebb szak (max akkor lehet egy picit nehezebb ha nem magyarul végzed) így ott sokan vannak. Szóval ha fõsuli/egyetem akkor reál szak vagy olyan humán ahol nem tízezrek végeznek évente, ha szakma akkor meg valami ami most hiány és még elképzelhetõen pár év múlva is az lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!