Találatok a következő kifejezésre: Milyen szakmák manapság (12 db)

Am van elég sok rajzfilmgyár keress rá a neten.Ha ügyes vagy biztos felfigyelnek rád!Sok sikert!
Vannak ilyen szakképzések, például grafikus itt tök mindegy mibõl érettségiztél. Én az Athéné szaközépiskoláról hallottam, keress rá neten! Ha elvégzel egy ilyet papírod is lesz róla, akkor talán könnyebb!
A kérdező hozzászólása: 21 éves vagyok, már van egy szakmám, tehát olyanra gondoltam, hogy fõiskolára mennék, késõbb egyetemre, bár nem viszolygok az okj-s képzésektõl. Megtehetném, hogy rajzból érettségizek, viszont nincsen megfelelõ tudásom /jelenleg/ hozzá. Olyan iskolára gondolok, mely ezt a tudásanyagot megadja és mindez után leérettségiznék belõle.

Milyen szakmák vannak amik manapság népszerűek?

Ezt ugy értem h mik azok amivel sokat lehet keresni stbstb.

Mit érdemes manapság tanulni? Milyen szakmába, foglalkozásba érdemes belekezdeni?

el?re is köszönöm a válaszokat!!:) 17/L

Legjobb válasz: mi érdekel?

mi érdekel?
A kérdező hozzászólása: tõzsde
Egészségügy, itthon nem fizetik meg, külföldön annál inkább. Bár ez mindennel így van.


A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Legyél gáz és fûtésszerelõ. Õk a legnagyobb királyok. Cirkó tönkremegy, még ha csak a biztositék is ment ki 5-böl 4 azt mondja panelcsere. Panel szereléssel együtt 60 rugó (4 csavar kb) ebböl 20 a szerelés. Ha ugyanazt a panelt rakja vissza amit kivett akkor 60 rugó tiszta lové. De ez még semmi, itt a lové az asztalon, de nem ér rá. Egyik se. Majd a jövõhéten. A rosszabb esetben 20, jobb esetben 60 rugó nem annyira vonzó hogy idejöjjön valamelyik, van nekik még ennél is jobb. Hihetetlen. Ennél csak egy jobbat tudok: motorosrendõr. Na azok tényleg nagy királyok, 3 hónap alatt egy lakás ára megvan ha bele mersz csapni a lecsóba.
optikus, fogtechnikus azokra mindig szükség/igény van
mûkörmös már fiúk is csinálják

Nem tudok választani. Manapság milyen szakmával érdemes foglalkozni?

Sziasztok! 14 éves lány vagyok. Szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban, hogy manapság milyen szakmával érdemes foglalkozni. 4-es tanuló vagyok. Szeretem a rajzot, a történelmet, a természetet, az angolt, és az irodalmat. Tudtok valami ajánlani? Melyikkel érdemesebb foglalkozni? El?re is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de igazából nincs olyan szak, amivel normálisan lehetne élni. álláshirdetéseken mondjuk sok mérnököt egyebet keresnek... De volt a híradóba(azt hiszem ott láttam), hogy Pesten akinek van diplomája, az is utcaseprõnek megy, mert azzal kap havi 100-130 ezret, és a szak amibõl letette a diplomát, azzal nem talál munkát.. szóval elég "jó" a mostani helyzet.. Szerintem tanulj nyelvet, arra mindenhol szükség van. De egyébként csak olyan szakra érdemes menni, ami érdekel, és jó is vagy belõle:)

Nem akarlak elkeseríteni, de igazából nincs olyan szak, amivel normálisan lehetne élni. álláshirdetéseken mondjuk sok mérnököt egyebet keresnek... De volt a híradóba(azt hiszem ott láttam), hogy Pesten akinek van diplomája, az is utcaseprõnek megy, mert azzal kap havi 100-130 ezret, és a szak amibõl letette a diplomát, azzal nem talál munkát.. szóval elég "jó" a mostani helyzet.. Szerintem tanulj nyelvet, arra mindenhol szükség van. De egyébként csak olyan szakra érdemes menni, ami érdekel, és jó is vagy belõle:)
Angolt tanulj, de ez nem szakma :D Sajnos, mint engem is téged is a humán tárgyak érdekelnek. De ennek nincs nagy jövõje hacsak nem akarsz "Segíthetek?" lenni- a helyi Mcd.....ds-ban. Tanár akarsz lenni? Nyelvet tanuljál!!!!!! Ez tuti befektetés.
Vegyipar, informatika, nyelvek. A nyelveket bármi más mellett is érdemes tanulni. Esetleg még pénzügy. De azt meg nem mindegy, hogy melyik iskolában, milyen szakon végzed.
Hát, attól függ mi érdekel. Humán beállítottságú vagy, szóval ha tetszik, lehetsz tanár, de ha el se tudod képzelni magad akként, akkor ha érdekelnek a nyelvek, tanuld azt és menj tovább azzal. Ha tetszik az angol, ajánlom azt, és tovább az anglisztikát, illetve nem árt még egy két nyelv. Én is beszélek angolul, plusz oroszul, és félig spanyolul. És eddig jó befektetésnek tûnik. :)

Milyen szakmában dolgozók kaphatnak szolgálati lakást? Vagy manapság már nincs ilyen?

Legjobb válasz: de van, ha jól tudom erdészetnél elõfordul, de nem 100%

de van, ha jól tudom erdészetnél elõfordul, de nem 100%
a bányászok.

Milyen szakmák keresettek manapság egy nő számára?

27 éves vagyok de a két szakmámban, amiket szeretek, nem tudok elhelyezkedni, mert nem egy kapós szakmák. Eddig mindig csak alkalmi munkákból tartottam fenn magam (Tesco). Most szeretnék olyanba vágni, amiben több esélyem van munkát találni, de az alkalmi munkákat nem szeretném életem végéig folytatni.

Legjobb válasz: Na én is hasonlóan vagyok. Jogász vagyok, de esélyem sincs elhelyezkedni. Valami kapós szakmunka kéne ( mert a diploma egyátalán nem kelendõ) ÉN szinte egyfolytában az álláskeresõ portálokon, újságokon lógok, és rengeteg könyvelõt keresnek. Én lehet hogy ebbe beruházok. Sok helyen keresnek masszõrt, gyógymasszõrt, de pl körmöst, fodrászt, kozmetikust is. Vagy nagyon kelendõ most azt, hogy ha elmész fordítóirodába tolmácsnak. Ez a másik amin én gondolkodom. Most sajna ennyi jut csak eszembe.

Na én is hasonlóan vagyok. Jogász vagyok, de esélyem sincs elhelyezkedni. Valami kapós szakmunka kéne ( mert a diploma egyátalán nem kelendõ) ÉN szinte egyfolytában az álláskeresõ portálokon, újságokon lógok, és rengeteg könyvelõt keresnek. Én lehet hogy ebbe beruházok. Sok helyen keresnek masszõrt, gyógymasszõrt, de pl körmöst, fodrászt, kozmetikust is. Vagy nagyon kelendõ most azt, hogy ha elmész fordítóirodába tolmácsnak. Ez a másik amin én gondolkodom. Most sajna ennyi jut csak eszembe.
Mostanában rengeteg wellness szállodát, fürdõt nyitnak. Oda sok kozmetikus, masszõr, manikûrös, pedigkûrös, mûkörmös kell. Esetleg egy wellnes és spa menedzser képzéssel egy ilyen komlexumnak a vezetõje is lehetsz.
Szerintem a fodrászok eszméletlenül jól keresnek. Számlát nem adnak, nem kell elszámolniuk semmivel, dõl a lé. :) Én mondjuk pasi vagyok engem nem vonz, de csak ajánlani tudom. Gondolj bele mennyi hajat csinálnak meg egy nap és ezek mennyibe kerülnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Sajna nekem sem jött be a diploma, pedig szeretem, arért tanultam. Most csinálom a másodikat, mert azt is imádom. Ezekután valami rövid szakmát elsajátítani nem lenne nagy "meló", de muszály, ha egyenlõre meg akarok élni.Nem bánom hogy nem azonnal kezdtem szakmunkásban, de lehet hogy mégis ott kötök ki:) A könyvelés nálam sajnos szóba sem jöhet, az ilyenekhez nem vagyok elég reálos, ezért van két humán szakmám:) De valami kétkezi szakma nagyon érdekelne.
HE HE HE KUR..RA MEGÉRTE A DIPLOMA MI? AZTÁN EGY SZAKMUNKÁS JOBBAN KERES MINT TI, MEG TALPRAESETEBB AZ ÉLETHEZ MERT NEM 32ÉVIG PADBAN ÜLT.....
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az utolsónak meg annyit reagálnék, hogy igaza van a munka-keresés kérdésében, sajnos én már megbántam hogy nem elõbb egy szakmunkát tanultam ki. Viszont egyetem alatt rengeteget utaztam, sok-sok olyan élményben volt részem amit nem biztos hogy feláldoznék. Mellesleg ezeket már 2 gyermekes anyaként már lehet nem tehetném meg és bocsi de még csak 27 éves vagyok, nem pedig 32!

Ahoz hogy valaki állatorvos legyen, milyen iskolákat, szakmákat kell végeznie? Mennyi manapság egy állatorvos fizetsége?

Legjobb válasz: Van rá egy külön egyetem, azt illik elvégezni. A keresete meg attól függ, hol dolgozik, milyen munkákat csinál.

Van rá egy külön egyetem, azt illik elvégezni. A keresete meg attól függ, hol dolgozik, milyen munkákat csinál.
Állatorvosi egyetemet kell végezni hozzá. A fizetség meg nagyon változó aszerint, hogy hol sikerül elhelyezkedni, illetve ha magánban dolgozol, akkor milyen kereslet van rá a környéken. Vidéken inkább a haszonállatok gyógyításával lehet keresni, nagyvárosban az otthoni kedvencekre érdemes specializálódni.
Azt remélem tudod, hogy az állatorvos nem csak kutyusokat és teheneket gyógyít. Állatorvosok dolgoznak a vágóhídon és a baromfi-feldolgozókban is. Õk boncolgatják a döglött állatokat. Nem mindenkinek jut magán praxis.
Elõször az általános iskolát, ott meg kell tanulni írni... Sajnálom :(
Utolsó, ez hülyeség, ha megvan a pontja, akkor bekerül, ha nincs meg, akkor nem. A külföldiek pedig fizetik a ktsgtérítést.
Sziasztok! Én az Állatorvosira járok, nem lehetetlen bekerülni. Tanulni kell sokat és akkor menni fog! A külföldieket megvédeném. Igaz, hogy kb. 2x annyian vannak, mint mi, de õk rengeteget fizetnek és ha nem lennének, akkor sem vennének fel több magyart, mert ennyi állatorvosra van szükség itthon. Az viszont tény, hogy tõlünk többet követelnek. :) A kereset tényleg változó. Emiatt én is aggódom, nem sokára végzek...
MÉg azt hozzátenném, hogy ha jól tanulsz persze, akkor éred el, amit akarsz.Ha linkeskedsz, akkor lehet, hogy tényleg oda kerülsz, amit nem akarsz. Halott állatokat meg anatómián is lát az ember.

Szerintetek manapság mi a piacképes szakma, amire feltehetőleg nagy a kereslet, akár hazai alapon is, illetve milyen tanfolyamokat és iskolákat tudnátok ajánlani, amelynek elvégzése után sok lehetőség nyílik meg?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat.

Legjobb válasz: okj végzettséggel: autószerelõ, cnc marós, szakács, cukrász, pék, pincér, vegyésztechnikus, ápoló, szakápoló, röntgen asszisztens, fogtechnikus,asztalos, kõmûves, burkoló (hideg és meleg), szobafestõ, ács, diplomával: villamosmérnök, gépészmérnök, mechatronikai mérnök, mérnökinformatikus, programtervezõ informatikus, vegyészmérnök, anyagmérnök, biomérnök, diplomás ápoló, védõnõ,gyógytornász,orvos, laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus, gyógyszerész, orvos, fogorvos, állatorvos, esetleg pénzügy-számvitel szak+adótanácsadó okj együtt vagy + mérlegképes könyvelõvel együtt

okj végzettséggel: autószerelõ, cnc marós, szakács, cukrász, pék, pincér, vegyésztechnikus, ápoló, szakápoló, röntgen asszisztens, fogtechnikus, asztalos, kõmûves, burkoló (hideg és meleg), szobafestõ, ács, diplomával: villamosmérnök, gépészmérnök, mechatronikai mérnök, mérnökinformatikus, programtervezõ informatikus, vegyészmérnök, anyagmérnök, biomérnök, diplomás ápoló, védõnõ, gyógytornász, orvos, laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus, gyógyszerész, orvos, fogorvos, állatorvos, esetleg pénzügy-számvitel szak+adótanácsadó okj együtt vagy + mérlegképes könyvelõvel együtt
Jól mûködõ asztalosipari vállalkozásunk volt és egyik napról a másikra jött a holt szezon....de nem csak nálunk, a konkurenciánál is.Most is csak csordogál a munka, úgy, hogy ez rizikós pálya és itt is mûködik a "területvédés", nem kicsit, újként egyes helyeken tuti kicsinálnak", de, hogy munkád nem lesz az biztos.
Jó szakács és cukrász tuti kap munkát!
villamos - gépész - építõ mérnök. corvinus pénzügy és számvitel idegen nyelvek (minél több), kiegészítve az elõbbieket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Milyen szakmát érdemes tanulni manapság, ha már túl vagyok az első államilag támogatott szakmámon?

szakácsnak tanultam, de foggalmam sincs hogy bírnám, idén végzek és nem érzem hogy ez lenne az igazi amit szeretnék csinálni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!