Találatok a következő kifejezésre: Milyen szakmák amiben nem (19 db)

Milyen szakmát ( ami nem tömegszakma, hanem mondjuk hiány szakmának számít) érdemes kitanulni? Női szakmákat írjatok!

Legjobb válasz: Ne az jó kérdés. Szerintem ilyen nincs (fióknak vannak olyan szakmák amikkel ténylen könnyen találnak munkát) De nõknek: ápoló általános (egészségügyi)asszisztens esetleg fogtechnikus vegyésztechnikus, vegyésztechnológus ezzel ki is fújt minden.. Az összes irodai és recepciós munkához elõször legyen diplomád..és ahhoz végezd el az okj szakképzést akkor ér valamit.

Ne az jó kérdés. Szerintem ilyen nincs (fióknak vannak olyan szakmák amikkel ténylen könnyen találnak munkát) De nõknek: ápoló általános (egészségügyi)asszisztens esetleg fogtechnikus vegyésztechnikus, vegyésztechnológus ezzel ki is fújt minden.. Az összes irodai és recepciós munkához elõször legyen diplomád..és ahhoz végezd el az okj szakképzést akkor ér valamit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Én teljesen ki vagyok akadva, mivel a munkaügyre folyamatosan behívnak ilyen okj-s képzésekkel kapcsolatos tájékoztatóra, de egy értelmes okj-s képzést nem ajánlanak. Férfi szakmákat ( hideg-száraz burkoló, géplakatos, hegesztõ...stb) ajánlgatnak, nõi szakmát 3-at említenek, amelyek nem egy biztos megélhetések. 1 szakma van ami megfogott talán, a targoncavezetõ, 1 hónapos képzés, arra szívesen elmennék.
jogos a kiakadásod..sajnos tulajdonképpen nincs nõi hiányszakma.
jó kérdés Kevés olyan szak van, amit nõknek is lehetne ajánlani. Most mindenki azt mondja, hogy mérnöknek érdemes menni. De az nem nagyon ajánlatos a nõknek. Persze elvégezhetik, de a férfi mérnököket jobban megbecsülik. Ez minden szakmával így van szinte.

Nem vettek fel egyetemre, mostmár szakács képzésre ios betelt a hely. Mit csináljak? Milyen jó okj-s szakma van ami nem fizetős?

Legjobb válasz: Szerintem minden elsõ szakma ingyenes 22 év alatt.Nincs kedved a légiutaskísérõhöz? Vagy a seagull pl. indít idegen nyelvi tanévet,letehetsz közép vagy akár felsõfokot aztán jövõre go egyetem.

Szerintem minden elsõ szakma ingyenes 22 év alatt.Nincs kedved a légiutaskísérõhöz? Vagy a seagull pl. indít idegen nyelvi tanévet, letehetsz közép vagy akár felsõfokot aztán jövõre go egyetem.
A kérdező hozzászólása: Fiú vagyok nem hiszem h felvennének légiutaskisérõnek:D
Dehogynem, nem feltétlen kell, hogy a sztyuinak melle legyen. Akkor viszont próbálj meg valami vendéglátói dolgot, tanulj nyelveket és menj ki hajóra dolgozni. Aztán elveszel feleségül, jó?:) ))
A kérdező hozzászólása: igen nekemis ez a tervem de az a kérdés h melyik suliba:) rendben majd megbeszéljük a részleteket:D
Ha pesti vagy, akkor csak egy iskola jöhet szóba: a Gundel! 9-10.-ben nem oda jártam, 11.-ben jöttem át, és nagyon bánom, hogy nem itt kezdtem! Korrekt, színvonalas hely, egy Gundeles bizonyítvánnyal elég hamar felvesznek bárhová, és jó a nyelvoktatás is, ha külföldre készülsz :)

Milyen olyan szakmák vannak, amihez nem kell egész nap a számítógép elött ülnöm, de lehet karriert építeni?

Legjobb válasz: Elõadómûvésztõl az ingatlanügynökig bármi. Kismillió szakma van. Azért számít, hogy mi érdekel.

Elõadómûvésztõl az ingatlanügynökig bármi. Kismillió szakma van. Azért számít, hogy mi érdekel.
A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy nincs semmi ami különösen érdekel. Szeretek csapatban dolgozni. És szeretek problémát megoldani, amihez nincsen megszokott út, azaz szeretem használni az agyam. Semmihez sincs kimagasló érzékem csak a számokhoz, de ez a munka untat. Plusz jó a memóriám és a kommunikációs készségem.


Milyen szakmák vannak amikhez nem kérik a 10. osztályt?

Legjobb válasz: szakma szinte semmi. el lehet evickélni 8 osztállyal mint segédmunkás, betanított munkás, rakodómunkás..... de ezek mind minimálbéres dolgok, az meg a mai világban mire elég? hallgass rám, csak jót akarok. tedd le az érettségit, sokkal többre viheted. énis most kezdem el szeptemberben, mert már meguntam, hogy lassan 7éve robotolok egy gyárba minimálbérért.

szakma szinte semmi. el lehet evickélni 8 osztállyal mint segédmunkás, betanított munkás, rakodómunkás..... de ezek mind minimálbéres dolgok, az meg a mai világban mire elég? hallgass rám, csak jót akarok. tedd le az érettségit, sokkal többre viheted. énis most kezdem el szeptemberben, mert már meguntam, hogy lassan 7éve robotolok egy gyárba minimálbérért.
A kérdező hozzászólása: Hát tulajdonképpen én jelenleg két éve élelmiszer tanulok de egyáltalán nem megy és nem is szeretem ezt a szakmát, nem akarom kitanulni mert nem érdekel egyszerûen. A ruházatira gondoltam még de oda meg állítólag csak jó tanulókat vesznek fel Pécsen. :/ Mondjuk kicsit utána néztem a dolgoknak neten és hát Növénytermesztési, kertészeti és növényvédelmi technikushoz csak 8 osztály kell ami ugye megvan. De ilyesmi csak legközelebb Budapesten van:S Esetleg a parkgondozás ahhoz nem kell semmi. Ezek pl. érdekelnének csak Pécsen nincs ilyen szakma féleség, vagy is nem tudok róla:S

14 éves vagyok. Lány és 8. osztályos. Gőzöm sincs hogy hova menjek továbbtanulni.4.8 volt a 7. év végi átlagom. Szóval jó tanuló. De nem tudom hogy mi érdekel. Pl kémia vagy angol amit el tudok képzelni. Ebből a kettőből milyen szakmák vannak?

Legjobb válasz: hol laksz?:D ha szegeden akkor a radnóti miklós gimnázium spec kémia szakát tudnám ajánlani:D (bár kevés az esélye h pont szegedi vagy) na mindegy.lehetsz pl gyógyszerész,a gyógyszerészek iszonyat jól keresnek.és az angol? Manapság minden álláshoz kell nyelvvizsga szóval az angolból károd nem lehet:D vagy lehetnél kémia/angol szakos tanár:) mire kikerülsz addigra a tanárok már elég jól fognak keresni!!:D igazából ha gimnáziumba mész aztán lehetsz akármi..csak tanuld azokat a tantárgyakat amik érdekelnek .(ui:én is nyolcadikos vagyok és nekem is ez a 2 tantárgy a kedvencem:D de én angolra szeretnék tovább menni!!)

hol laksz?:D ha szegeden akkor a radnóti miklós gimnázium spec kémia szakát tudnám ajánlani:D (bár kevés az esélye h pont szegedi vagy) na mindegy.lehetsz pl gyógyszerész, a gyógyszerészek iszonyat jól keresnek.és az angol? Manapság minden álláshoz kell nyelvvizsga szóval az angolból károd nem lehet:D vagy lehetnél kémia/angol szakos tanár:) mire kikerülsz addigra a tanárok már elég jól fognak keresni!!:D igazából ha gimnáziumba mész aztán lehetsz akármi..csak tanuld azokat a tantárgyakat amik érdekelnek .(ui:én is nyolcadikos vagyok és nekem is ez a 2 tantárgy a kedvencem:D de én angolra szeretnék tovább menni!!)
Merre laksz? Úgy tudunk jó sulikat mondani ahova felvennének. Szoktak nyelvi szakok ill. term tud.os szakok is lenni különbözõ gimikben/szakközepekben. Szoktak olyat csinálni, hogy szakközépiskola kémia szak és vegyész a kimenetel... Angollal nem nagyon fogsz elhelyezkedni ezt gimikbe szoktak indítani emelt óra számban. Itt általában annyira képes az ember, hogy a gimis évek alatt megcsinálja a nyelvvizsgát. De ez se mindenkinek. Több nyelvis ismerõsömtõl hallotam /akik pl:. tavaly végeztek meg elõtte/, hogy voltak 30-an és kb. a 1/3 a tudta megcsinálni. És ne aggódj, hogy nem tudod mit akarsz sokan 20on évesen se tudják.
A kérdező hozzászólása: székesfehérváron lakom :D

Hol lehet, vagy milyen szakmák azok, amik a hadüggyel foglalkoznak, viszont a fizikai erőnlét nem olyan fontos - elhanyagolható?

asztmás vagyok, emelett eléggé törékeny testalkatú. Hallottam hadügyi mérnököt, annak mia a feladata? Van más ilyen állás is?Milyen iskolát kell végezni hozzá?

Legjobb válasz: Katonai közlekedési mérnök is ilyen...A Nemzetvédelmi Egyetemet kell elvégezni hozzá,amit tuti hogy nem úszol meg erõnlét fejlesztés nélkül.

Katonai közlekedési mérnök is ilyen...A Nemzetvédelmi Egyetemet kell elvégezni hozzá, amit tuti hogy nem úszol meg erõnlét fejlesztés nélkül.
HA asztmás vagy az még mínusz pont.A törékeny még jobban, mivel a katonain is meg a rendõrségen is testtömegindexet számítanak.

Milyen egészségügyi szakmák vannak amihez nem kell kémia?

Mindig is egészségügyben szerettem volna elhelyezkedni és most állok pályaválasztás elõtt.Kémiából nagyon rossz vagyok és ezért az orvos nem jöhet szóba.

Legjobb válasz: Mentoknel diszpecser? Ahhoz nem kell! En is igy vagyok kulomben csak meg hozzajon a biosz :-) minden allmom,hogy egeszsegugybe dolgozzak!

Mentoknel diszpecser? Ahhoz nem kell! En is igy vagyok kulomben csak meg hozzajon a biosz :-) minden allmom, hogy egeszsegugybe dolgozzak!
Orvoslátogató az nem egy szakma. Az orvos, gyógyszerész lehet általában. Egyébként mindenhez kell kémia.
Ápoló.. és az lehetsz diploma nélkül is. A dietetikus elsõ 3 félévben tanul kémiát.
Vagy Röntgen asszisztens ! Az fizika és nincs elvileg kémia! ELVILEG!
Én védõnõnek tanulok és volt egy félév kémiám, mint ahogy a gyógytornászoknak is. Én sem voltam soha nagy kémiás (2-3 voltam mindig), de ennek ellenére meg lehetett csinálni, nem az volt legnehezebb :D
Konduktor

Milyen szakmák vannak, amik hasonlóak a tűzoltósághoz, illetve a rendőrséghez, és nem kizáró ok a szemüveg?

Eredetileg vonulós tűzoltó, vagy rendőr akartam lenni, de mivel szemüveges vagyok, nem lehetek. Tudnátok mondani olyan munkákat, amik hasonló jellegűek ezekhez?

Legjobb válasz: Könyvelõ, infós.

Könyvelõ, infós.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, nem értetted meg a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A szemüveg biztos hogy kizáró ok? Ha mondjuk átváltanál kontaktlencsére akkor nem lehetnél?
A kérdező hozzászólása: Tûzoltóságnál biztos, hogy kizáró ok a kontaktlencse is.
Nem feltétlen. A katasztrófavédelemnél nem csak vonulós tûzoltói szolgálat létezik, hanem sok más féle is. Csak a vonulósoknál feltétel, hogy nem lehet szemüveg és kontaktlencse

Érdemes elmenni újságírónak/szerkesztőnek? Ha nem akkor milyen szakmák vannak amik leginkább magyar nyelv és irodalommal kapcsolatosak és ebből tett emelt szintű érettségivel és főiskolával elérhetők?

Legjobb válasz: Mára ez már tucatszakma lett, így nem érdemes, hacsak nem baromi jó a helyesírásod és a képzeleted (valahogy le kell írni a dolgokat) és a kommunikációd. Én is újságíró akartam lenni, aztán most már mégsem... Szerintem nem éri meg. A többire passz.

Mára ez már tucatszakma lett, így nem érdemes, hacsak nem baromi jó a helyesírásod és a képzeleted (valahogy le kell írni a dolgokat) és a kommunikációd. Én is újságíró akartam lenni, aztán most már mégsem... Szerintem nem éri meg. A többire passz.
Rengeteg az újságíró. Az x megyei Naplónál összesen 8 dolgozó van, holott minimum 15-nek kéne lenni. Leépítés volt s nem azért ilyen kevés a létszám, mert nincs újságíró... Meg sok az olyan is, akik ingyen írnak vagy bloggerek. Meg 85000 Ft-ért nem ül senki az íróasztal elõtt naponta 12 órát amellett, hogy a híreket is lehetõleg elsõnek szerezze be. Nagy a versengés is. Ha nagyon elszánt vagy és mindenképpen ebben szeretnél elhelyezkedni és van ismeretséged akkor esélyes, de elég idegölõ. Mondanám, hogy tanulj magyartanárnak, de az is van legalább annyi. Esetleg, ha vérprofi vagy akkor ott maradhatsz az egyetemen tanítani. De színházi munkákkal kapcsolatban is fontos az irodalom/nyelvtan. Bár ott sem könnyû az elhelyezkedés. Ez az a terület pont, amit nagyon ellehetetlenítettek. 26/N (munkanélküli újságíró)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Az remek, mert az ég világon semmihez nem értek csak a magyarhoz.:) Esetleg még földrajz, de azzal még inkább nem lehet mit kezdeni. A többibõl csak magolással érem el az 5-öst/4-es vagyok/nem szeretem. Azért még várom a válaszokat, mert ez eddig nem túl biztató.:cc
Szerintem próbálkozz meg a földrajzzal... tényleg szerethetõ. Persze ez a tanáron is áll, hogyan tálalja. Esetleg gyógypedagógia nem érdekelne? Rengeteg felé lehet vele szakosodni, és a felvételihez oda kötelezõ tárgy az irodalom. Ráadásul ez a szakmaág keresettebb lett, hisz nincsenek tökéletes emberek, mindenkinek van valami baja. S mostanság egyre felkapottabb, hogy az emberek gyógytornára, logopédushoz... stb. járjanak. Írni pedig hidd el, ha szeretsz, ezután is fogsz. Nem kell emiatt újságírónak menni. :) :) Remélem egy picit sikerült segíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!