Találatok a következő kifejezésre: Milyen szakmák amiben (83 db)

Milyen szakmát ( ami nem tömegszakma, hanem mondjuk hiány szakmának számít) érdemes kitanulni? Női szakmákat írjatok!

Legjobb válasz: Ne az jó kérdés. Szerintem ilyen nincs (fióknak vannak olyan szakmák amikkel ténylen könnyen találnak munkát) De nõknek: ápoló általános (egészségügyi)asszisztens esetleg fogtechnikus vegyésztechnikus, vegyésztechnológus ezzel ki is fújt minden.. Az összes irodai és recepciós munkához elõször legyen diplomád..és ahhoz végezd el az okj szakképzést akkor ér valamit.

Ne az jó kérdés. Szerintem ilyen nincs (fióknak vannak olyan szakmák amikkel ténylen könnyen találnak munkát) De nõknek: ápoló általános (egészségügyi)asszisztens esetleg fogtechnikus vegyésztechnikus, vegyésztechnológus ezzel ki is fújt minden.. Az összes irodai és recepciós munkához elõször legyen diplomád..és ahhoz végezd el az okj szakképzést akkor ér valamit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Én teljesen ki vagyok akadva, mivel a munkaügyre folyamatosan behívnak ilyen okj-s képzésekkel kapcsolatos tájékoztatóra, de egy értelmes okj-s képzést nem ajánlanak. Férfi szakmákat ( hideg-száraz burkoló, géplakatos, hegesztõ...stb) ajánlgatnak, nõi szakmát 3-at említenek, amelyek nem egy biztos megélhetések. 1 szakma van ami megfogott talán, a targoncavezetõ, 1 hónapos képzés, arra szívesen elmennék.
jogos a kiakadásod..sajnos tulajdonképpen nincs nõi hiányszakma.
jó kérdés Kevés olyan szak van, amit nõknek is lehetne ajánlani. Most mindenki azt mondja, hogy mérnöknek érdemes menni. De az nem nagyon ajánlatos a nõknek. Persze elvégezhetik, de a férfi mérnököket jobban megbecsülik. Ez minden szakmával így van szinte.

New York-ban mi az a szakma amivel lehetne dolgozni? Pl. :hegesztő az jó lenne oda? Vagy mi? Vagy melyik aza szakma ami jó lenne oda (kisebb szakmámkra gondoltam). Vagy milyen munák lehetnek ott kint?

Legjobb válasz: Gondolod, hogy ott éppen egy magyar segédmunkára várnak??? Képzetlen emberek vannak elegen ott is, nem kell külföldröl behozni még többet!

Gondolod, hogy ott éppen egy magyar segédmunkára várnak??? Képzetlen emberek vannak elegen ott is, nem kell külföldröl behozni még többet!
sztem szakmunkásként a környezõ országokban keresgélj. Amerikában tökéletes nyelvtudással, diplomával érdemes menni...És akkor se biztos h.sikerül elhelyezkedni...:O
*Amerikába
pizzafutár úgy hallottam rengeteget keres odakint
Ott van a csomó mexikói, kínai, jamaicai illegális bevándorló, akik mindent elvállalnak bagóért. Képzetlenül velük kell versenyezned a munkáért, ez meg már eleve kizárja ugye, hogy jól keressél. Legfeljebb annyi elõnyöd lehet velük szemben, hogyha valamelyik munkaadót zavarja az "idén barnult" munkaerõ. Kb. mint itthon.

Szerintetek milyen szakma a legideálisabb, ami elég jól is fizet és van mellett időd a testépítésre, edzésre?

Legjobb válasz: Minden szakma mellett van idõd a testépítésre, az edzésre.

Minden szakma mellett van idõd a testépítésre, az edzésre.
Bármi, amivel jól keresel, és nem fizikai munkát végze egész nap.
ma 19:48 az hogy a kérdés arról szól hogy melyik szakma a legideálisabb a testépítésre lefedi azt is hogy olyan legyen ami mellet lehet regenerálódni. iskolázd be magad inkább mint hogy itt kötekedsz másokkal mikor hülye vagy.
És, nem lehet leírni a véleményt?
Csak nem az volt a kérdés, hogy tudsz e regenerálódni.
Magyarországon kb semelyik. Ha nem tolnak a segged alá egy lakást a szülõk, de nem is szeretnél velük élni. Akkor a magyar fizetés éppen a megélhetésre elég vagy arra se.
Hiába van idõd, ha napi 8 órában követ törsz, sokkal rosszabb lesz a regeneráció.
A Cedric meg katona
Kérdezd Ronnie Colemant. Õ rendõr volt mellette. :)
Ideje a fizikai munka mellett van edzeni, más dolog hogy nem fejlõdik annyira...
sikeres személyi edzõ vagy konditerem tulaj és egyben pultos. jó mert laza meló nem szakadsz bele és a teremben le is tudhatod az edzést.
A kérdező hozzászólása: én olyan szakmákra gondoltam am ami továbbtanulást igényel és nem biztos h fizikai... de azok között is van olyan aminél rengeteget kell ülni a munkahelyen és nem biztos h van idõ az edzésre....


Milyen szakmák, vagy főiskolai szakok vannak, amikkel "tipikus" irodai munkát tudnék végezni?

Továbbtanulni szeretnék, mert a jelenlegi szakmám nagyon nem nyerte el a tetszésem. Egy rendes, modhatni unalmas irodista munkát szeretnék. Ami közel áll hozzám az mondhatni a kereskedelem, biológia, egészségügy. A pénzügyel, és a joggal sincs bajom ,csak azoknak jobban neki kell hasaljak akkor tanulás terén. Remélem tudtok írni valami jó szakokat... 304 pontom van a felvi pontszámító alapján, szóval a 2 éves képzések szerintem kilőve államin. 4-5 éves képzések jöhetnének szóba, viszont már 22 vagyok szóval...jah...:/

Legjobb válasz: Messze kerüld el: könyvelõ, pénzügyi- és gazdasági ügyintézõ, bérszámfejtõ, munkaügy, TB. ügyintézõ képzéseket és szakmákat. Esetleg ha profi vagy és vakon írsz 10 újjal (= nem nézed sem a billentyûket, sem az ujjaidat, miközben írsz), akkor talán irodában lehetsz titkárnõ, bár ez sem kimondottan unalmas munkakör. Talán ha be tudnál jutni valami önkormányzati, vagy hasonló nagy gépezetbe az iktatóba stemplizõnek, az eléggé unalmas, és sok ész sem kell hozzá.

Messze kerüld el: könyvelõ, pénzügyi- és gazdasági ügyintézõ, bérszámfejtõ, munkaügy, TB. ügyintézõ képzéseket és szakmákat. Esetleg ha profi vagy és vakon írsz 10 újjal (= nem nézed sem a billentyûket, sem az ujjaidat, miközben írsz), akkor talán irodában lehetsz titkárnõ, bár ez sem kimondottan unalmas munkakör. Talán ha be tudnál jutni valami önkormányzati, vagy hasonló nagy gépezetbe az iktatóba stemplizõnek, az eléggé unalmas, és sok ész sem kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: miért nem ajánlod ennyire a pénzügyes szakokat?! túlképzés van belõlük?!
Mérlegképes könyvelõként ledolgoztam mintegy 40 évet, ebbõl saját könyvelõ irodám volt közel 20 évig. Szóval az nem nyugis, és aki csendes, szinte már unalmas munkát keres, az messze kerülje el ezeket a szakmákat. Tele rengeteg határidõvel (apeh, önkormányzat, vám, Tb, akármi) mindenkinek szinte kapcája a pénzügyes-könyvelõ. Ahogy akármelyik kormány gondol egyet, és újabbnál újabb, hülyébbnél hülyébb törvényeket gyárt zsinórban, azokat mind újra meg kell tanulni, mert attól kezdve elsõsorban neked van dolgod vele. Soroljam? És persze ugyanez van a bérszámfejtés, munkaügy, TB = Gyes, Gyed, táppénz, szabadságkiadások, felmondási idõk, stb. stb. terén is. Szóval ha erre a területre mégy, azon kívül, hogy a papírt nem adják ingyen, Qurva sokat kell érte tanulni, és attól kezdve mindig újra és újra tanulod. De egy munkanapon jószerivel 2 nyugodt, szabad perced sem lesz.
A kérdező hozzászólása: értem. szóval sz*pás. anyagilag amugy jól kerestél?!
Ha jól dolgozol (minõségben, mennyiségben) meg fogsz tudni élni belõle.
"304 pontom van a felvi pontszámító alapján, szóval a 2 éves képzések szerintem kilõve államin. 4-5 éves képzések jöhetnének szóba, viszont már 22 vagyok szóval...jah...:/" Ezt hogy érted? 1. Felvételi pontszámító alapján hogyan lehet 304 pontod, hiszen szakonként változik az hogy hány pontod van ha kéred a felvételed. Szóval hova mennyi..ezt pontosan kell megnézni.. 2. 2. éves képzések kilõve államin..Miért? 3. 22. az nem kor, szóval nem maradtál még le semmirõl. Egyébként olyan munka ami unalmas..nos azt nem lehet egy életen át csinálni, mindenkinek az az unalmas ami nem érdekli és nem motiválja. Nézd meg eü fõiskolára tudsz e jelentkezni..és oda hány pontod van..(általában eü szakoknál egyforma a felvételi tantárgyi követelmény), attól hogy ezt végzed nem kötelezõ egészségügyben dolgoznod, lehetsz egészségügyi igazgatásban, vagy egészségügy közigazgatásában és az már irodai munka. Kereskedelem-marketing mert csak ilyen szak van gazdasági képzésben felsõoktatásban)végzettséggel állásod nem lesz.. Biológia...ez csak egy tantárgy, mondom, hogy biosz, környezettan alapszakra nézd meg mennyi pontod lenne, de környezettant nem érdemes mert nincs vele állás, biológia alapszakkal már jobbak a lehetõségek, de akkor az eü végzettséggel sokkal jobban jársz.. Pénzügy..ezt elõttem elmondták. Jogra dettó igaz amit a könyvelõ válaszoló adott, az minden csak nem unalmas, igaz irodai munka annyi stimmel.
Szia.Hasonló a problémám.21 éves vagyok.312 pontom van.Túl kevés.Van egy okj szakképesítésem. Fõsulit kizártam, de szakirányú okj-t még csinálhatok és utána kereshetek ezzel munkát.Azért zártam ki a fõsulit, mert ilyen kevés ponttal az állami szinte kizárt. Ezt néztem ki magamnak. Nem vagyunk valami pénzesek, de a képzéseket tekintve amit eddig nézegettem ez a legolcsóbb. :) Bár 2 éves. http://www.gtbbp.hu/irodai-asszisztens-okj-kepzes.html?gclid.. Remélem segítettem. :)
Kedves elõttem válaszoló! Tapasztalatom hogy nem igazán jó végzettség az irodai asszisztens. Lebeszélnélek róla, pláne ha fizetned kell érte. Mielõtt bármilyen okj képzésbe belevágsz érdemes elõször állást keresni úgy mintha meglenne már a végzettség, hirdetéseket böngészni, fórumokat olvasni hogy akik ezzel a végzettséggel rendelkeznek találtak e vele munkát és ha igen milyet mennyiért kb.
A kérdező hozzászólása: 312 pont nemoyankevés normál fõiskolai képzésre. gépészmérnõkire kecskemétre 275, akkora amit én kinéztem llaboratóriumi aszisztens (rendes duiplomás képzés) arra is 280 volt tavaly, és kevés ra jelentkezõ szóval nemhinném hogy feljjebb emelik. természetesen állami képzéseket néztem csak.

Milyen szakmák vannak amikhez nem kérik a 10. osztályt?

Legjobb válasz: szakma szinte semmi. el lehet evickélni 8 osztállyal mint segédmunkás, betanított munkás, rakodómunkás..... de ezek mind minimálbéres dolgok, az meg a mai világban mire elég? hallgass rám, csak jót akarok. tedd le az érettségit, sokkal többre viheted. énis most kezdem el szeptemberben, mert már meguntam, hogy lassan 7éve robotolok egy gyárba minimálbérért.

szakma szinte semmi. el lehet evickélni 8 osztállyal mint segédmunkás, betanított munkás, rakodómunkás..... de ezek mind minimálbéres dolgok, az meg a mai világban mire elég? hallgass rám, csak jót akarok. tedd le az érettségit, sokkal többre viheted. énis most kezdem el szeptemberben, mert már meguntam, hogy lassan 7éve robotolok egy gyárba minimálbérért.
A kérdező hozzászólása: Hát tulajdonképpen én jelenleg két éve élelmiszer tanulok de egyáltalán nem megy és nem is szeretem ezt a szakmát, nem akarom kitanulni mert nem érdekel egyszerûen. A ruházatira gondoltam még de oda meg állítólag csak jó tanulókat vesznek fel Pécsen. :/ Mondjuk kicsit utána néztem a dolgoknak neten és hát Növénytermesztési, kertészeti és növényvédelmi technikushoz csak 8 osztály kell ami ugye megvan. De ilyesmi csak legközelebb Budapesten van:S Esetleg a parkgondozás ahhoz nem kell semmi. Ezek pl. érdekelnének csak Pécsen nincs ilyen szakma féleség, vagy is nem tudok róla:S

Van olyan iskola Magyarországon, ahol olyan szakmákat tanítanak, amiket külföldön elfogadnak? Hol és milyen szakmák ezek?

Legjobb válasz: Külföldön szükség van a szakmunkás emberekre. Nézz utána külföldi álláskínáló honlapokon, hogy mit érdemes tanulni, ha látsz benne fantáziát, itthon végezz el egy tanfolyamot, tanulj nyelvet és mehetsz. Megkapod a bizonyítványt, ha még nincs, elmész vele egy fordítóirodába, ott pár ezer forintért lefordítják hivatalosan a megfelelõ nyelvre és már mehetsz is. Ennyi. Így elfogadják külföldön is.

Külföldön szükség van a szakmunkás emberekre. Nézz utána külföldi álláskínáló honlapokon, hogy mit érdemes tanulni, ha látsz benne fantáziát, itthon végezz el egy tanfolyamot, tanulj nyelvet és mehetsz. Megkapod a bizonyítványt, ha még nincs, elmész vele egy fordítóirodába, ott pár ezer forintért lefordítják hivatalosan a megfelelõ nyelvre és már mehetsz is. Ennyi. Így elfogadják külföldön is.
Arany Boróka alapítványi iskola EZ egy vendéglátós suli, nagyon jó! Nemzetközi képzéseik Accommodation Operations and Services - Szállodai szolgáltatások Barista skills - Barista szakismeretek Food & Beverage services - Felszolgáló képesítés Food Preparation & Culinary arts - Szakácsképzés/Konyhamûvészet International Tourism - Nemzetközi turizmus Reception Operations & Services - Recepciós képzés A honlapjuk: http://www.juniperusaurum.hu/hu/nemzetkozikepzesek.html
Az szép és jó, csak az a baj, hogy napjainkban az emberek többsége vendéglátónak tanul!

Ha Maltara szeretnek koltozni akkor mik a lehetosegeim? Milyen szakmak keresettek amivel jol lehet boldogulni? Hogy erdemes szallast keresni ha nincs kint senkim? Milyen ott az elet?

Legjobb válasz: Az a lehetõséged van, hogy sok pénzzel mész. Ugyanis nagy a munkanélküliség és az egyetlen mûködõ iparág a turizmus.

Az a lehetõséged van, hogy sok pénzzel mész. Ugyanis nagy a munkanélküliség és az egyetlen mûködõ iparág a turizmus.
Szerintem baromság amit mondasz, egy tavalyi évi felmérés szerint EU-ban Máltán val a legkisebb munkanélküliségi ráta, kb 6%, jelenleg 400.000 ember él ott ugyhogy egész szép kis arány, egyébként jó ott élni, fizetés is magas de viszont drágább is minden! Pl mivel a sziget vízihánnyal küszködik, ezért repülõvel viszik az ásványvizeket ami kb 1-2€ ha ott veszed meg, márpedig ott fogod mert ott fogsz élni. Elvileg könnyû kimenni oda dolgozni, még a mosogató is sokkal többet kap, mint itthon egy Hegesztõ mondjuk, és kb 6 óra a munka.De ha 12 órázól akkor nem sajnálják maj megjutalmazni ugyan is a dupláját fogod megkapni! Meg hát nagyon szép hely, mondjuk nekünk kicsit szeles, vagy is a magyarok szoktak panaszkodni hogy a szél mindig fúj szinte, ugye mi a kárpát medencében a hegyek megakadályozzák hogy fújjon a szél. Viszont nagyon szép a hely, körbe járhatod akár az egész várost akár busszal is ami nagyon olcsó, taxi elvileg nagyon drága mert nem mind1 milyen sofõrt fogsz ki!
Jah csak ara figyelj hogy a kormány a kocsiban jobb oldalt lesz, és a bal oldalt mész az úton, a buszmegállók is fordítva lesznek mint Londonban! Ez nagyon furcsa lesz, úgyhogy kocsit csak akkor bérelj, ha meg tudod szokni.
A kérdező hozzászólása: Huu koszi a valaszokat! Es ha kimennek akkor ilyet h szallas, munka stb mennyire maceras elintezni? Sokat kell eleinte ingazni Malta es BP kozott mielott tenylegesen lesz biztos munka es alberlet?
Csak úgy vaktában menni még akkor sem ajánlanám, ha jól tudsz angolul. Budapestrõl ingázni egyenesen õrültség.
A kérdező hozzászólása: Igen de a szallast munkat stb el kell intezni vhogy..es azt gondolom necces megvalositani h na en holnap kimegyek es lesz ahogy lesz.. tehat az erdekelne h a szallast munkat milyen uton modon lehet a legkonnyebben elintezni?
Csakis ott levõ ismerõsön keresztül érdemes, esetleg internet útján személyesen is. Odamenni intézni azt jelenti, hogy a repülõjegyen kívül szállodát is fizetsz - és még azt sem tudod, hogy egyáltalán van-e valami kilátás munkahelyre...
A kis fingoska moooree

KI MENNYIT KERES? Ugy értem milyen szakmában dolgozik, milyen végzettséggel, mennyi munkaidővel, kérlek nettót írjatok (amit a kezetekbe kaptok)

csak azért szném tudni mert pályaválasztás el?tt állok, de nemnaon szeretnék egyetemen 5évet még ülni

Legjobb válasz: 25 éves nõ vagyok, informatikát tanultam fõiskolán, nincs jogsim, az angolt középfokon ismerem (bár mivel használom, egyre jobb a nyelvismeretem), de adminisztrátorként (tehát nem a tanulmányaimnak megfelelõt) dolgozom egy nemzetközi pénzintézetnél részmunkaidõben (6 óra) Budapesten idõszakos munkaszerzõdéssel, a nettóm 70-80ezer között van (nem tudom pontosan, mert 6 órára most fogom kapni az elsõ fizetést). Szakképzéssel többet értem volna a tanulmányaimnak megfelelõen, de majd az is meglesz, csak legyen rá pénzem.

25 éves nõ vagyok, informatikát tanultam fõiskolán, nincs jogsim, az angolt középfokon ismerem (bár mivel használom, egyre jobb a nyelvismeretem), de adminisztrátorként (tehát nem a tanulmányaimnak megfelelõt) dolgozom egy nemzetközi pénzintézetnél részmunkaidõben (6 óra) Budapesten idõszakos munkaszerzõdéssel, a nettóm 70-80ezer között van (nem tudom pontosan, mert 6 órára most fogom kapni az elsõ fizetést). Szakképzéssel többet értem volna a tanulmányaimnak megfelelõen, de majd az is meglesz, csak legyen rá pénzem.
Szoftverfejlesztõ vagyok, egyetemi (matematikus) végzettség, a fizetésem megfelelõ. :) Jó pár kollégám hasonló végzettséggel harmad-negyedannyit keres, mint én, van, aki majd kétszer annyit. Szerintem minden szakmában jelentõs szórás van a keresetek között, még egy cégen belül is. Tanulj valami olyat, ami érdekel, és meg is lehet belõle élni. Hiába javasolnám, hogy menj plasztikai sebésznek, mert azok jól keresnek, ha nem bírod a vért, és kevés a pontszámod egy orvosira.
Kíváncsi lennék milyen függönyöket varrsz te havi fél millióért.
Pedagógus vagyok 5 éve dolgozok 90 ezerért!
16:03 - Nem akarsz társat bevonni az üzletbe? Kreativitásom és kézügyességem lenne hozzá, meg idõt is szakítanék. :-)
Gondolom 76 diplomád van, tanultál 100 évig, és képtelen vagy elfogadni, hogy néha elég más is ahhoz, hogy valaki jóval többet keressen, mint az átlag. Nézz körül ezen a piacon, aztán kérdezz kétségbe vonva bármit is. Sajnálom, akármennyire fáj, de ennyit keresek.
Nem a tanult szakmámban dolgozom, simán függönyöket varrok, ebbõl havi 450-500.000.-Ft nettó, plusz emellett devizapárokkal kereskedem, ami ezt meghaladja. Szerintem talpraesettség kérdése.
16:03 mien függönyt varrsz?:) és kiknek adod el vagy mondj valamit róla mert érdekel talán 10év múlva én is ezt választom.. xD
Jajj már, ki hiszi el hogy valaki függönyvarrogatásért félmilliót keres. Ugyanmár, ne legyen senki naív. Külföldön egy szakember keres annyit, itt meg egy iskolaigazgató keres havi 300-400 ezret.
Szakápolóként!, szart pucolva, éjszakázással:90000 Ft.
Elsõsorban azokat a szakmákat vedd sorba, amik tetszenek. Utána nézz körül, ezekre mekkora igény van. Aztán nézd meg, melyikbõl tudsz megélni. Elsõsorban nem az számít, hogy mások mibõl élnek jól, hanem az, hogy TE MIRE VAGY ALKALMAS.
nyomtató és fénymásoló szerelõ nettó 200 4 éve csinálom...
Én a 2 diplomámmal alkalmazottként nettó 150e-et kerestem nyomdában menedzserként (=vittem a hátamon a céget éjjel-nappal). Kereskedelemben középvezetõként 120e-et adtak. Területi képviselõként 150e volt a jussom. OFF Lehet szapulni a kedves függönyvarró válaszolót, de igaza van, aki nekiáll szapulni, az simán irigy. És egyáltalán nem irreális az összeg. Most otthon vagyok a kisbabámmal, a férjemmel együtt dolgozunk, keresünk belõle már havi 200e-et és nyár elején kezdtük. És jövõre mi jobban fogunk élni, mint az átlag. Sokkal jobban. MLM-bõl. Lehet leszólni.
Engem az irritál hogy milyen szájbaqrt mákja lehetett, hogy varrónõként tegyük fel tényleg talált egy olyan melót, ahol a magyarországi átlagfizetésekhez képest a sokszorosát keresi. Biztos vannak hasonló emberek, akik hasonlóan szerencsések mint õk, de könyörgöm, hogy a p!csába lehet ezeket a melókat szabad szemmel megtalálni! Hát sehogy, úgyhogy csak üzenem fogy fogja be a száját a kedves hölgyemény, és örüljön a kib*szott sorsának, hogy ilyen jól kereshet, nem kell itt oktatgatni a magyar népet, hogy nyissák ki a szemüket, mert szerintem mindenki megpróbál minden kézzelfoghatót, amikor otthagyja a sulit, és örül hogyha talál valamit! Talán pont ezért is furcsa mindenkinek hogy ilyen sokat lehet keresni 1-2 helyen! Aztán nehogy itt nekem azt írkálja, hogy sokat tett meg érte meg hasonló, mert akkor is kib*szott nagy a szerencse, vagy a protekció kitudja
Függönyvarró néni kamukirálynõ.A szomszéd ruhákat varrt, márkásakat, rendes szerzõdése volt rendes céggel, soxor éjszaka is varrt, de 160-nál többet soha nem kapott.
Anyám is varró nõ volt, õ a hulláknak a koporsóba a bélést, meg a díszes párnákat meg ilyeneket varrta. 96'-ba keresett 120.000-et.. Erre most eladóként dolgozik havi 90ért.. Szóval inkább hagyjuk.. És csak szólok, hogy a varróiparban nagyon sok pénz van. Amúgy meg a szálloda épp egy magánemberrel vagy egy kis kereskedéssel fogja megvarratni, mert sokkal olcsóbb mint 1 hiper szuper varroda monstrum.
Elõzõ vagyok, szóval le lehet szólni a varrónõt, de igaza van! Meg tudja keresni a 400e-t. És így tovább! ;)
Fogorvosként magán fogászaton 1- 1, 5 millió
Érettségivel, felsõfokú angol nyelvvizsgával, kutyakiképzõi oklevéllel :) és folyamatban lévõ felsõfokú tanulmányokkal rendelkezem. Napi 8 órában nettó 140-et keresek képszerkesztõként (betanultam). Voltam már multinál recepciós 120-ért, kis cégnél asszisztens 6 órában 90-ért, babysitter 8 órában 100-ért. 26 éves vagyok, 19 éves korom óta dolgozom, ha a korábbi diákmunkákat nem számítjuk. Az angoltudás sokszor jól jött, és az ismeretségek is (pl. a mostani fõnököm a volt fõnököm unokatestvére). Nagyon szeretem a jelenlegi munkám, kényelmesen megélek belõle, de nem ez az életcélom, ez inkább biztos hátteret ad, hogy aztán majd azzal is foglalkozhassak, amivel igazán szeretnék. Véleményem szerint mindenki a maga sorsának a kovácsa. És ha valaki nem hiszi el, hogy kereshet sokat, akkor nem is fog. Ha viszont hisz benne, és mindent megtesz érte, akkor sikeres lehet.
érettségivel és nyelvtudással felszolgálóként jelenleg olyan 4-500.000 (külföldön) amikor látástól vakulásig dolgoztam pár éve, akkor ennél jóval több volt, 7-800.000.
1 üveg búra gyárban 3 mûszakra kaptam 60 ezer forintot. Aztán 1 kõmûves céghez mentem ott viszont 1 mûszakra kapok 100-150 ezret.
Mérnök (egyetem), 10 éve, nettó 400.000. És csak 8 óra munka naponta... Szerintem tanulj, ha nem akarsz megszakadni a munkában... Vagy ha nem vagy piszok szerencsés alkat.
Én egyedi függönyöket szerettem volna a lakásomba, és nem volt olcsó. Tudom, mennyit fizettem, ergo simán el tudom képzelni, hogy valaki ennyit keres vele.
A kérdező hozzászólása: 16:10 sztem elég kevés, mondjuk egy ismerõsöm nem is a szakmájába dolgozik és a havi 120 meg szokott lenni, és még csak egy érettségije van, mert foly van a felsõfokú tanulmánya, igaz ismerettség alapján jutott be
höhö ... munkanélküli segélybõl élek havi 800ezerért... sajnálom, jó kapcsolatom van a rajjal XD
Eleinte: kõmûves segédmunkásként kerestem havi 60 ezret(2004) Aztán a vegyiparban helyezkedtem el:(2006)ott bekeverõ voltam, nettó 75 ezerért.Közben leérettségiztem.(2008) Aztán egy közterület-fenntartási cégnél helyezkedtem el középvezetõi beosztásban, itt 90ezer a nettóm.(sajnos tényleg semmi plusz) A következõ melóhelyemen sofõr leszek( troli, busz) ott nem tudom mennyi lesz, de ez minden vágyam gyerekkorom óta.
17:03as vagyok. Bocs, kimaradt: Az építõiparban reggeltõl estig dolgoztam, bekeverõként 6-14ig, túlóra nélkül, a jelenlegi helyemen is 6-14ig túlóra nélkül.Remélem segíthettem...
Tényleg nem akarom elhinni, hogy az irigység ennyi rosszindulatot hoz ki emberekbõl. De leírtam, körül lehet nézni a piacon és aztán kétségbe vonni bármit. Nem felvágásként írtam, nem kell ezt hinni. A kérdezõ kérdezett valamit, amire válaszoltam. És különben is, mit magyarázkodok itt? Mindenkinek áll a zászló, nem irigykedni kell, hanem találni és keresni a lehetõségeket. De lazán az van a háttérben, hogy diplomával keresel -x-et, én meg ahogy a köznép mondja: "buta kis varrónõként" félmilliót. Hát mekkora sértés ez a te tanult kis lelkednek, ugye? Kérj bármelyik függönyszalonból egy árajánlatot édesem egyetlen ablakra, aztán gondolkodj és számolj!És akkor ami kijött számold át egy szállodára, vagy közületre, vagy egész egyszerûen egy sima kis családi házra, vagy egy lakásra. Igaz, én nem napi 8 órát dolgozom, hanem napi 14-et, hétvégén is, de megéri!
Na ja! Majd a közület Juliska nénivel varratja ám meg egy szálloda....na ne már!!! Kamu!
Na most aztán tényleg fejezd be, nagyon nevetséges vagy. Ad2. sértessz azzal, hogy hazugnak próbálsz beállítani emberek elõtt. Vigyázz mit írsz, mert tehet bárki lépéseket!
Érettségivel 90.000ft.A fõnököm szakmunkás végzettséggel 160.000ft egy bau multiban.Ja és az õ felettesének sincs felsõfokú végzettsége.Az áruház igazgató még nem diplomázott le...
Miért irigykedtek arra, akinek nagyobb és jobb a szekere, mint nektek? Én könyvtáros diplomával rendelkezem, de nem sikerült a szakmámon belül elhelyezkednem. Amit most csinálok az is közgyûjteményezési feladatkör, de mivel a betöltött munkakörhöz nincs szükség diplomára csak érettségire, így a diplomámat nem vették figyelembe, és alig keresek nyolcvanezer forintot. 12 négyzetméteres szobában tengõdök, mégsem irigykedek senkire sem. Attól nekem még nem lesz jobb.
Nem irigykedek én rád keressél 500 000 forintot a varrásból, legyél vele boldog csak ne feledj el felébredni!
Hát nekem csak diákmunka van suli mellett, változó h hányszor tudok menni, 20-30e között. Én nem akarok senkit +bántani, de függönyöket nem üzemben gyártják? M egyszer láttam egy ilyen üzemet, éjjel-nappal tolták az ipart, tuti minimálbérért.
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok választ!!! a lényeg tanulással és szerencsével és hittel lehet elérni mindezeket én soha nem szapulnék senkit, és nem irigykednék, mert mindenki maga kovácsa, ahogy ezt olvashattuk is!

14 éves vagyok. Lány és 8. osztályos. Gőzöm sincs hogy hova menjek továbbtanulni.4.8 volt a 7. év végi átlagom. Szóval jó tanuló. De nem tudom hogy mi érdekel. Pl kémia vagy angol amit el tudok képzelni. Ebből a kettőből milyen szakmák vannak?

Legjobb válasz: hol laksz?:D ha szegeden akkor a radnóti miklós gimnázium spec kémia szakát tudnám ajánlani:D (bár kevés az esélye h pont szegedi vagy) na mindegy.lehetsz pl gyógyszerész,a gyógyszerészek iszonyat jól keresnek.és az angol? Manapság minden álláshoz kell nyelvvizsga szóval az angolból károd nem lehet:D vagy lehetnél kémia/angol szakos tanár:) mire kikerülsz addigra a tanárok már elég jól fognak keresni!!:D igazából ha gimnáziumba mész aztán lehetsz akármi..csak tanuld azokat a tantárgyakat amik érdekelnek .(ui:én is nyolcadikos vagyok és nekem is ez a 2 tantárgy a kedvencem:D de én angolra szeretnék tovább menni!!)

hol laksz?:D ha szegeden akkor a radnóti miklós gimnázium spec kémia szakát tudnám ajánlani:D (bár kevés az esélye h pont szegedi vagy) na mindegy.lehetsz pl gyógyszerész, a gyógyszerészek iszonyat jól keresnek.és az angol? Manapság minden álláshoz kell nyelvvizsga szóval az angolból károd nem lehet:D vagy lehetnél kémia/angol szakos tanár:) mire kikerülsz addigra a tanárok már elég jól fognak keresni!!:D igazából ha gimnáziumba mész aztán lehetsz akármi..csak tanuld azokat a tantárgyakat amik érdekelnek .(ui:én is nyolcadikos vagyok és nekem is ez a 2 tantárgy a kedvencem:D de én angolra szeretnék tovább menni!!)
Merre laksz? Úgy tudunk jó sulikat mondani ahova felvennének. Szoktak nyelvi szakok ill. term tud.os szakok is lenni különbözõ gimikben/szakközepekben. Szoktak olyat csinálni, hogy szakközépiskola kémia szak és vegyész a kimenetel... Angollal nem nagyon fogsz elhelyezkedni ezt gimikbe szoktak indítani emelt óra számban. Itt általában annyira képes az ember, hogy a gimis évek alatt megcsinálja a nyelvvizsgát. De ez se mindenkinek. Több nyelvis ismerõsömtõl hallotam /akik pl:. tavaly végeztek meg elõtte/, hogy voltak 30-an és kb. a 1/3 a tudta megcsinálni. És ne aggódj, hogy nem tudod mit akarsz sokan 20on évesen se tudják.
A kérdező hozzászólása: székesfehérváron lakom :D

Milyen szakmák vannak amit 8. osztály után is végezhető?

Legjobb válasz: Itt van egy pár amihez csak 8 osztály kell: http://www.kepzeslista.hu/index.php?kep_elokepz=&kep_kfo_id=..

Itt van egy pár amihez csak 8 osztály kell: http://www.kepzeslista.hu/index.php?kep_elokepz=&kep_kfo_id=..
A kérdező hozzászólása: és hány évet kell betölteni hozzá??
Biztonsági õr. Betöltött 18. életév.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!