Találatok a következő kifejezésre: Milyen szabályoknak megfelelnie egy játszótérnek, hogy (1 db)

Milyen szabályoknak kell megfelelnie egy játszótérnek, hogy az EU által elfogadott biztonságos legyen?

Legjobb válasz: Elsõsorban balesetvédelmi és folyamatos ellenõrzási normákat állít auz EU. A mérleghinták például nem lehetnek megkettõzve, mert nem eshetnek egymás esési terébe. A hinták és mászókák alatt eséscsillapító gumit kell elhelyezni, vagy folymatosan gondozott vastag homokszõnyeget. Az elõírt hézagolás megakadályozza a gyerekek végtagjainak, sõt ujjainak beszorulását is. Az esési útba nem lóghat be semmiféle fémváz-elem. A kisebbek kiesését gátló bölcsõülést kell szerelni azokra a hintákra, amelyekbe az apróságokat ültetik. Egy hintaállványon több hintát is elhelyezhetnek, de nem lehet kicseiknek és nagyoknak szánt hintaülés vegyesen. A homokozó és más játéktér-szegélyek nem lehetnek betonból vagy kõbõl, csak fából... és más efféle biztonsági szabályok kellenek, hogy teljesüljenek a játszótereken. A játszókert fokozathoz pedig kerítést is fel kell szerelni. üdv.: hegedor

Elsõsorban balesetvédelmi és folyamatos ellenõrzási normákat állít auz EU. A mérleghinták például nem lehetnek megkettõzve, mert nem eshetnek egymás esési terébe. A hinták és mászókák alatt eséscsillapító gumit kell elhelyezni, vagy folymatosan gondozott vastag homokszõnyeget. Az elõírt hézagolás megakadályozza a gyerekek végtagjainak, sõt ujjainak beszorulását is. Az esési útba nem lóghat be semmiféle fémváz-elem. A kisebbek kiesését gátló bölcsõülést kell szerelni azokra a hintákra, amelyekbe az apróságokat ültetik. Egy hintaállványon több hintát is elhelyezhetnek, de nem lehet kicseiknek és nagyoknak szánt hintaülés vegyesen. A homokozó és más játéktér-szegélyek nem lehetnek betonból vagy kõbõl, csak fából... és más efféle biztonsági szabályok kellenek, hogy teljesüljenek a játszótereken. A játszókert fokozathoz pedig kerítést is fel kell szerelni. üdv.: hegedor
Nos, itt már a kérdés is rossz, amirõl a teljesen síkh*lye média tehet. Az Európai Unió SEMMILYEN szabályozást nem adott ki arra, hogy milyenek lehetnek Magyarországon a játszóterek! Ehhez az egész szabályozáshoz SEMMI köze nincs az EU-nak! Ez a szabályozás egy európai (és nem Európai Uniós) szabvány, amely egy ajánlás, és amelyik ország úgy dönt, hogy bevezeti, akkor az bevezeti, amelyik úgy dönt, hogy nem, az nem! Magyarország úgy döntött, hogy bevezeti. Ha az Európai Unió adott volna ki ilyen szabályozást, akkor az minden tagállamra egyaránt kötelezõ volna! Így viszont nem kötelezõ egyikre sem, csak egy ajánlás, hangsúlyozom mégegyszer, és még az sem az EU-tól.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A parlament klimatizálva van?

Csak kíváncsiságból.

Elég régi épület ,kívül sehol nem látni a klíma külső egységeit.

7

Hogy tennéd a MÁV-Startot nyereségessé, magasabb színvonalúvá?

-Szerintem ,a kocsik állapota , külleme nagyban közrejátszik.PL:Németországban is nagyon szépen fel tudják újítani kívül-belül+klimatizálni a 40 éves személykocsikat ,teljesen 21. századi szintre.
És a tisztaságra is ügyelnek.
Szóval a kocsik minőségének javítása.

-Sebesség , idő.
Sok vonalon a vonat lassabb , mint a busz ,hosszabb a menetidő.
Hogyha ,a vonat menetideje rövidebb lenne akkor valószínű többen használnák.
Ehhez jobbára pályaátalakítások ,pályafelújítások lennének szükségesek.

Szerintem ha ezeken tudnának javítani akkor sokan átpártolnának buszról vonatra ,mert kényelmesebb a vonat , gyorsabb lenne...stn
Sok előnye van a busszal szemben.

4

Most, hogy meghalt Horn Gyula, szerintetek őt is úgy fogják eltemetni-még ha a mostani kormány tiltakozik ellene is-, mint pár hónappal ezelőtt Thachert, vagy pedig csak egy szerény temetése lesz?

8

Kiskorúként (13) nyomtathatok magamnak alábbi újságírói igazolványt és küldhetek be cikkeket?

http://kuruc.info/r/6/48926/

5

Trafik mutyira máshol is ez a válasz?

Kis várusunkban 5 trafik lesz ebből 3db képviselő szegény munkanélküli felesége kezébe kerül a másik kettő szintén ezen párt érdekeltségi körébe tározó milliomos vállalkozó fogja üzemeltetni.
Mind barátaim mind munkatárasaim nem akarnak ezen trafikokba dohányterméket venni /cigaretta hüvelyt azt igen/ . Vagy dohánypalántákat vásárolnak vagy keresik a helyi piacokon a csempészárut.
Máshol is gondolkodnak az emberek ? Nem beszélve arról hogy már egy átlag melós a jelenlegi 800ftos cigarettát nem tudja megfizetni és várható még feljebb megy!Ezért is keresnek más megoldást!
Kíváncsi lennek ha ez egy országos mozgalom lenne mi lenne a trafikokkal ?

7

Mi a véleményetek ilyen fizetésről?

115 000 Ft bruttó,
Áruátvevő pozíció.
mennyi ez nettóban? megtudok élni ebből egyedül?
azért kérdezek ilyeneket mert ez az első munkahelyem és nem tudom, hogy mozogjak-e külföldre? vagy jó ez nekem?:D

10

Az anonymus kalózok minek tekintendőek?

Az igazság harcosai vagy terroristák?

Az internetes cenzúra , internet korlátozás ellen küzdenek.

4

Faji alapon, vagy emberi alapon (jó/rossz ember) ítélitek meg a környezeteteket?

Pl: minden cigány/zsidó rossz, vagy cigányban/zsidóban is van jó ember, és így tovább.

hogy gondolkodtok erről?

16

Mennyire lehet párhuzamot vonni a 20. század eleji és a jelen politikai viszonyáról?

Itt arra gondolok, hogy a jelen politikai feszültségeit mennyire lehetne összehasonlítani a 20. századdal.
Mit éreztek akkor az emberek? Sokan ma vészjóslóan tekintenek a jövőre. Száz évvel korában is megvolt ez a hangulat az emberekben?

1

Nem szégyen, hogy Magyarország már az ENSZ-szel is vitában áll emberi jogi ügyekben?

http://profitline.hu/hircentrum/hir/290661/A-Kulugyminiszter..

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!