Találatok a következő kifejezésre: Milyen szabályoknak megfelelnie egy játszótérnek, hogy (1 db)

Milyen szabályoknak kell megfelelnie egy játszótérnek, hogy az EU által elfogadott biztonságos legyen?

Legjobb válasz: Elsõsorban balesetvédelmi és folyamatos ellenõrzási normákat állít auz EU. A mérleghinták például nem lehetnek megkettõzve, mert nem eshetnek egymás esési terébe. A hinták és mászókák alatt eséscsillapító gumit kell elhelyezni, vagy folymatosan gondozott vastag homokszõnyeget. Az elõírt hézagolás megakadályozza a gyerekek végtagjainak, sõt ujjainak beszorulását is. Az esési útba nem lóghat be semmiféle fémváz-elem. A kisebbek kiesését gátló bölcsõülést kell szerelni azokra a hintákra, amelyekbe az apróságokat ültetik. Egy hintaállványon több hintát is elhelyezhetnek, de nem lehet kicseiknek és nagyoknak szánt hintaülés vegyesen. A homokozó és más játéktér-szegélyek nem lehetnek betonból vagy kõbõl, csak fából... és más efféle biztonsági szabályok kellenek, hogy teljesüljenek a játszótereken. A játszókert fokozathoz pedig kerítést is fel kell szerelni. üdv.: hegedor

Elsõsorban balesetvédelmi és folyamatos ellenõrzási normákat állít auz EU. A mérleghinták például nem lehetnek megkettõzve, mert nem eshetnek egymás esési terébe. A hinták és mászókák alatt eséscsillapító gumit kell elhelyezni, vagy folymatosan gondozott vastag homokszõnyeget. Az elõírt hézagolás megakadályozza a gyerekek végtagjainak, sõt ujjainak beszorulását is. Az esési útba nem lóghat be semmiféle fémváz-elem. A kisebbek kiesését gátló bölcsõülést kell szerelni azokra a hintákra, amelyekbe az apróságokat ültetik. Egy hintaállványon több hintát is elhelyezhetnek, de nem lehet kicseiknek és nagyoknak szánt hintaülés vegyesen. A homokozó és más játéktér-szegélyek nem lehetnek betonból vagy kõbõl, csak fából... és más efféle biztonsági szabályok kellenek, hogy teljesüljenek a játszótereken. A játszókert fokozathoz pedig kerítést is fel kell szerelni. üdv.: hegedor
Nos, itt már a kérdés is rossz, amirõl a teljesen síkh*lye média tehet. Az Európai Unió SEMMILYEN szabályozást nem adott ki arra, hogy milyenek lehetnek Magyarországon a játszóterek! Ehhez az egész szabályozáshoz SEMMI köze nincs az EU-nak! Ez a szabályozás egy európai (és nem Európai Uniós) szabvány, amely egy ajánlás, és amelyik ország úgy dönt, hogy bevezeti, akkor az bevezeti, amelyik úgy dönt, hogy nem, az nem! Magyarország úgy döntött, hogy bevezeti. Ha az Európai Unió adott volna ki ilyen szabályozást, akkor az minden tagállamra egyaránt kötelezõ volna! Így viszont nem kötelezõ egyikre sem, csak egy ajánlás, hangsúlyozom mégegyszer, és még az sem az EU-tól.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen jogon randalíroznak a bevándorlók már Svédországban is?

2 éve a négerek ugyanígy szétverték, meg felgyújtották Londont is. Régebben is volt rá sok példa, pl 1992 Los Angeles. Ebből sem veszik észre, hogy ez a multikulti ide vezet? Undorító ez az egész liberalizmus, meg tolerancia.

74

Hol jelentkezhetek bérkommentelőnek?

Egy ideje olvasgatom a Gyakorikérdéseket, és úgy látom, hogy előbb-utóbb mindenkiről kiderül, hogy "bérkommentelő". Én épp munkát keresek, úgyhogy jól jönne néhány tanács. Hol lehet jelentkezni? Milyen végzettség kell hozzá? Mennyit fizet átlagosan?
A válaszokat előre is köszönöm! :)

12

Hogy hogy nem a cseh-jugoszláv korridor valósult meg az első VH után?

Ugye az első VH után tervben volt az is, hogy Vas, Zala, GYMS megyét, és Burgenlandot megfelezik, északi része Csehszlovákiáé lett volna, déli pedig Jugoszláviáé, ami ugye azt szolgálta volna, hogy a korridor elválasztott volna minket Ausztriától, mert az Antant nem akarta, hogy a 2 ország ismét szövetkezzen.

Hogy hogy nem ez valósult meg? Ill. miért vetették el ezt a tervet?

Ha ez valósult volna meg, akkor ma mi lenne? Mert se Jugoszlávia, se Csehszlovákia nem létezik már. Akkor kié lenne a korridor?

4

Hogyan valósulhat meg pénzmosás az ingatlan alulértékelése alapján?

Eset példára gondoltam. (A felértékelést még értem, de az alulértékelést nem.)

9

A szekszárdi börtönben mikor van látogatási idő? Azt hallottam a rabot csak akkor lehet meglátogatni, ha ő "meghív", ez igaz? Hogy működik a látogatás?

1

Megváltozik a véleményed a melegházasságról ezen tények fényében?

Már régóta tény, hogy a melegházasság mind a társadalmakra, mind az egyénekre pozitív hatással van; és az is tény, hogy a melegek által nevelt gyermekek nem különböznek a heteroszexuális párok által neveltektől.

80

Mik az elmúlt időszak legfontosabb hazai illetve Európai Uniós hírei?

Nem igazán követem a gazdasági híreket, a politikai híreket is csak felszínesen, viszont holnap lesz a szóbeli felvételim fordító és tolmács MA-ra, és a tájékoztatóban azt írták, hogy az ilyen jellegű tudásunkról is számot kell adni. Páran, akik tavaly felvételiztek, azt mondták, hogy akkor semmi ilyesmi nem volt.
Mégis félek, hogy idén lesz... olvasgatom a híreket, de túl sok, és mindent úgy sem fogok tudni átolvasni.
Azért gondoltam, hogy esetleg itt megkérdezem, hogy tudnátok-e nekem segíteni, hogy mégis nagy vonalakban minek lenne érdemes utána néznem.
Köszönöm!

3

Tényleg meghalt Csipkés Zoltán?

8

Hány fősnek kellene lennie egy olyan egészséges fiatal felnőttekből álló populációnak, amely leszármazottai egy esetleges globális katasztrófa után benépesítené a Földet?

Arra gondolok, hogy ők túlélnék egy biztonságos helyen, na hogy mennyi lenne a minimális szám hogy ne lépjen fel beltenyészet egy ideig.

8

A magyar zászlóra miért nem került vissza a címer rendszerváltás után?

A Szálasi uralom előtti zászlóra gondolok.
A hivatalos zászlón rajta volt a címer , a main pedig nincs rajta.
Ennek mi az oka?

A wikipediában is külön ábrázolják , az akkori Magyarországot meg a mait.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!