Találatok a következő kifejezésre: Milyen szabályoknak megfelelnie (7 db)

Milyen szabályoknak kell megfelelni házi betegápolásnál?

Legjobb válasz: miféle szabályokra gondolsz? végzettségre: van 3 hónapos tanfolyam a Vk-nél,az elég kezdésnek. tapasztalatra: legalább egy év,amíg úgy érzed,már elég jó vagy. de amúgy,ha bátor vagy,rögtön kezdhetsz dolgozni,amint papír van róla. nagyon nehéz és nagyon szép is egyszerre.

miféle szabályokra gondolsz? végzettségre: van 3 hónapos tanfolyam a Vk-nél, az elég kezdésnek. tapasztalatra: legalább egy év, amíg úgy érzed, már elég jó vagy. de amúgy, ha bátor vagy, rögtön kezdhetsz dolgozni, amint papír van róla. nagyon nehéz és nagyon szép is egyszerre.

Milyen szabályoknak kell megfelelnie egy játszótérnek, hogy az EU által elfogadott biztonságos legyen?

Legjobb válasz: Elsõsorban balesetvédelmi és folyamatos ellenõrzási normákat állít auz EU. A mérleghinták például nem lehetnek megkettõzve, mert nem eshetnek egymás esési terébe. A hinták és mászókák alatt eséscsillapító gumit kell elhelyezni, vagy folymatosan gondozott vastag homokszõnyeget. Az elõírt hézagolás megakadályozza a gyerekek végtagjainak, sõt ujjainak beszorulását is. Az esési útba nem lóghat be semmiféle fémváz-elem. A kisebbek kiesését gátló bölcsõülést kell szerelni azokra a hintákra, amelyekbe az apróságokat ültetik. Egy hintaállványon több hintát is elhelyezhetnek, de nem lehet kicseiknek és nagyoknak szánt hintaülés vegyesen. A homokozó és más játéktér-szegélyek nem lehetnek betonból vagy kõbõl, csak fából... és más efféle biztonsági szabályok kellenek, hogy teljesüljenek a játszótereken. A játszókert fokozathoz pedig kerítést is fel kell szerelni. üdv.: hegedor

Elsõsorban balesetvédelmi és folyamatos ellenõrzási normákat állít auz EU. A mérleghinták például nem lehetnek megkettõzve, mert nem eshetnek egymás esési terébe. A hinták és mászókák alatt eséscsillapító gumit kell elhelyezni, vagy folymatosan gondozott vastag homokszõnyeget. Az elõírt hézagolás megakadályozza a gyerekek végtagjainak, sõt ujjainak beszorulását is. Az esési útba nem lóghat be semmiféle fémváz-elem. A kisebbek kiesését gátló bölcsõülést kell szerelni azokra a hintákra, amelyekbe az apróságokat ültetik. Egy hintaállványon több hintát is elhelyezhetnek, de nem lehet kicseiknek és nagyoknak szánt hintaülés vegyesen. A homokozó és más játéktér-szegélyek nem lehetnek betonból vagy kõbõl, csak fából... és más efféle biztonsági szabályok kellenek, hogy teljesüljenek a játszótereken. A játszókert fokozathoz pedig kerítést is fel kell szerelni. üdv.: hegedor
Nos, itt már a kérdés is rossz, amirõl a teljesen síkh*lye média tehet. Az Európai Unió SEMMILYEN szabályozást nem adott ki arra, hogy milyenek lehetnek Magyarországon a játszóterek! Ehhez az egész szabályozáshoz SEMMI köze nincs az EU-nak! Ez a szabályozás egy európai (és nem Európai Uniós) szabvány, amely egy ajánlás, és amelyik ország úgy dönt, hogy bevezeti, akkor az bevezeti, amelyik úgy dönt, hogy nem, az nem! Magyarország úgy döntött, hogy bevezeti. Ha az Európai Unió adott volna ki ilyen szabályozást, akkor az minden tagállamra egyaránt kötelezõ volna! Így viszont nem kötelezõ egyikre sem, csak egy ajánlás, hangsúlyozom mégegyszer, és még az sem az EU-tól.

Pontosan milyen szabályoknak kell megfelelni fogház büntetés alatt és mennyivel "könnyebb" az élet, mint a börtönben?

Legjobb válasz: Viselheted a saját ruhádat, szabad járkálás az épület egész területén, nem zárják rád a cellát sosem, csak az épületet nem hagyhatod el, dolgozni elvileg kell, gyakorlatban ha pénzbüntetést leülni megy valaki, akkor csak söprögetés, felmosás, stb., mert a rendes kiszervezett börtönmunkákra nem lenne érdemes betanítani azt, aki összesen 5-10 napra megy be.

Viselheted a saját ruhádat, szabad járkálás az épület egész területén, nem zárják rád a cellát sosem, csak az épületet nem hagyhatod el, dolgozni elvileg kell, gyakorlatban ha pénzbüntetést leülni megy valaki, akkor csak söprögetés, felmosás, stb., mert a rendes kiszervezett börtönmunkákra nem lenne érdemes betanítani azt, aki összesen 5-10 napra megy be.
Ja, és még mielõtt azt hiszed nem saját és nem családi tapasztalat :D
Pont mint a sorkatonai szolgálat, csak ott nem lehetett saját ruhát viselni. :-) Megjegyzem mikor katona voltam ('91-'92), börtönviselt (norvég) bajtársaim azt mondták, hogy a börtönben (gondolom fogház) nyugisabb volt az élet. Nem csesztették ennyit õket, és nem kellett dolgozniuk sem...


Melyik szervektől kell engedély és milyen szabályoknak kell megfelelni, hogy konditermet nyithassak?

Legjobb válasz: Ezt az illetékes önkormányzatnál meg tudják neked mondani. ÁNTSZ, tûzoltóság engedélye biztos, hogy kell.

Ezt az illetékes önkormányzatnál meg tudják neked mondani. ÁNTSZ, tûzoltóság engedélye biztos, hogy kell.
- Önkormányzat, - ÁNTSZ, - KÖJÁL, - Tûzoltóság, - Rendõrség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha diszkót akarok üzemeltetni milyen szabályoknak kell megfelelni?

Pl.: Hallottam olyanról hogy kötelez? be és külön kijárat meg vészkijárat is ? El?re is köszi!!

Legjobb válasz: Amit hallottál az bakfitty! Ha mindennek meg akarsz felelni, máris nem akarsz dickót!

Amit hallottál az bakfitty! Ha mindennek meg akarsz felelni, máris nem akarsz dickót!
Ez önmagában költõi túlzás. Tûzvédelmi tervet kell készíteni, ezt leírja a szabály: http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=139.. Külön be/kijárat a törvények szempontjából mindegy, vészhelyzetben mindkettõ kijárat lesz, a vészkijárat indokolt lehet a kiürítési terv számításai alapján, ezt a szabályzat elég részletesen taglalja. Ezen kívül ugye a zeneszolgáltatás miatt szerzõi jogi díjat fizetni: http://www.artisjus.hu/felhasznaloknak__jogositas_jogdijbefi.. Illetve a bárnak kell az étel/ételfogyasztással kapcsolatos pénzügyi, egészségügyi engedélyeket összeszedni, ezt bármelyik büfében, kocsmában megmondhatják neked. A helyi önkormányzatnál, tûzoltóságnál érdemes utánaérdeklõdni, szerintem segítenek.
bocs, ital/ételfogyasztás...

Ha 4 lakásos társasházra nem vonatkozik a társasházi törvény, akkor annak a társasháznak milyen szabályoknak kell megfelelnie?

Pld mi alapján kell elkészíteni az közös költség elszámolást, milyen törvényeket kell betartani a m?ködtetés során. Ha nem vonatkozik, akkor mihez kell tartani?

Ha anyatejleadó szeretnék lenni, milyen szabályoknak kell megfelelni és mit kell hozzá intézni?

Legjobb válasz: Szia! Én május óta csinálom. Vérvétel,széklet,tûdõszûrõ s a védõnõtõl egy papír,hogy alkalmas vagy rá s a környezeted.Ja és bõrgyógyászat.Bár nekem azt is megírta a védõnõ.

Szia! Én május óta csinálom. Vérvétel, széklet, tûdõszûrõ s a védõnõtõl egy papír, hogy alkalmas vagy rá s a környezeted.Ja és bõrgyógyászat.Bár nekem azt is megírta a védõnõ.
Itt találtam róla olvasni valót. http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/#hol
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, itt mindent megtaláltam, ami érdekelt ezzel kapcsolatban. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!