Találatok a következő kifejezésre: Milyen szürö érdemes (11 db)

Milyen szűrőt érdemes venni teknősöknek?

kb 12 liter víz van az akvaterráriumukban, de ahogy nőnek, mindig több lesz majd... tudnátok linkelni nekem ehhez való szűrőket?

Milyen szűrőt érdemes venni kerti tóba algátlanításra?

Sziasztok! Az a problémám, hogy elkezdett kicsit algásodni a kerti tavam. Van benne egy szivattyú ami megforgatja a vizet de ez nem szűri át az algát. Szóval nem is tisztítja a vizet. Milyen szűrőt érdemes vennem ami nem drága és megszünteti? (2 hónapja van kerti tavam)

Legjobb válasz: UV, de ne kínait, könyörgöm. Az olcsó, de jövõre vehetsz egy másikat. A jobbakban csak a fénycsövet kell cserélgetni évente.

UV, de ne kínait, könyörgöm. Az olcsó, de jövõre vehetsz egy másikat. A jobbakban csak a fénycsövet kell cserélgetni évente.
De tudok ide írni, meg már küldtem 3 pm-et is. Megkaptad?
A kérdező hozzászólása: Én ilyen kérdéseket szoktam feltenni :) persze összesen 2 ilyesmi kérdésem van. Na akkro most már nem tudsz írni??
Micsoda érdekes kérdés ez. Na itt is vagyok.
akkor kerti tavas index fórumot ajánlom valamint a koisat is. sok segítõ kész ember van rajtuk és szoktak növényeket is cserélgetni, túlszaporulat adni egymásnak, sokszor ingyen és bérmentve. akár békákat stbket is szoktak ott kérni egymástól.
A kérdező hozzászólása: Pest megyei vagyok. Szóval az kicsit távol esik, de majd rendelek még növényeket.
hová valósi vagy? gondolom te is borsod megyei, mályi közelében lakhatsz, ha érdekel tudok ajánlani jó vízinövény lelõ helyeket. boltban venni elég húzós egy tõ vízi tök is 1000ft pár kilométerre egy rejtett helyen tõlem meg vízi tök erdõ van. békatutaj, sulyom, vízi hídõr, nyílfû, érdes tócsagaz, mocsári csetkáka, káka, gyékény, mocsári nõszirom, békalencse, minden mi szem szájnak ingere innen a közelbõl szereztem be. trópusi növényt pedig az ónodi vásárban érdemes venni, vízi saláta 100ft vízi jácint 150-200ft ért szokott lenni. hal kaját is érdemes venni ott. vegyes halkaja 5kiló volt 4500ft.
A kérdező hozzászólása: Még nagyon kicsik a növények biztos az is lehet baj. De köszönöm a válaszaitokat, majd beruházok egyre ha nem javul a helyzet.
semmilyent nem érdemes szerintem, nekem nincs szûrõm mégis ha minden oké akkor szépen letisztul a víz. sok növény kell aztán õk megoldják. még most nekem is algás kicsit mint minden tavasszal de nem sokára ki tisztul. egyébként uvc lámpás szûrõt vegyél, az elsõ linkedben szereplõ ha jól tudom csak öli az algát de nem szûri ki. esetleg készíts egy házi szûrõt, Botondéknál a koifarmon tudsz venni hozzá szûrõ anyagokat.
A kérdező hozzászólása: vagy inkább ezt éri meg? http://www.koi-farm.hu/index.php?page=shop.product_details&f..
A kérdező hozzászólása: Ilyesmi jó? http://www.kert-kertito.hu/T%C3%B3%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s/Alga..
A kérdező hozzászólása: nem nem kaptam levelet

80 literes akváriumba, milyen halat érdemes venni? Levegőztető, szűrő, fűtés van. Köszi

Legjobb válasz: Ez nem ilyen egyszerû. Ha magasabb forma, kicsit más a képlet, mint egy hosszúkás akvárium esetében. Utóbbi esetben neonhalak is tarthatók benne, sõt, a legtöbb kis méretû pontylazac, de akár egy pár szép színes apistogramma is, és még lehetne sorolni. A diszhal.info-t ajánlom. Egyes fajok közérzetét az is befolyásolja, hogy sötét vagy világos dekoráció (aljzat, kövek, stb.) van az akváriumban, valamint ritka vagy sûrûbb növényzet. A szûrés se nagyon mindegy. Belsõ szûrõvel érdemes csupán egy-két fajt tartani, külsõ szûrõvel kicsit többet elbír az akvárium. A világítást nem írtad, gondolom az is van. Szükséges, méghozzá speciális fény, akármilyen sajnos nem jó.

Ez nem ilyen egyszerû. Ha magasabb forma, kicsit más a képlet, mint egy hosszúkás akvárium esetében. Utóbbi esetben neonhalak is tarthatók benne, sõt, a legtöbb kis méretû pontylazac, de akár egy pár szép színes apistogramma is, és még lehetne sorolni. A diszhal.info-t ajánlom. Egyes fajok közérzetét az is befolyásolja, hogy sötét vagy világos dekoráció (aljzat, kövek, stb.) van az akváriumban, valamint ritka vagy sûrûbb növényzet. A szûrés se nagyon mindegy. Belsõ szûrõvel érdemes csupán egy-két fajt tartani, külsõ szûrõvel kicsit többet elbír az akvárium. A világítást nem írtad, gondolom az is van. Szükséges, méghozzá speciális fény, akármilyen sajnos nem jó.
Azt hiszem te még kezdö akvarista vagy és ezért ajánlom az aranyhalat ami olcsó és igénytelen.Füteni nem kell az akváriumodat .Késöbb tarthatnál pl.sügéreket azok is elég igénytelenek.Arra vigyázz hogy ne etesd tul öket én pl csak kb 4 naponta adtam nekik és kiválóan megvoltak.Ha növényt teszel bele akkor kell egy olyan világitáskapcsoló ami 4 óránként ki ill.be kapcsol különben algásodni fog a viz.
Utolsó, a 80 liter mellett valószínûleg elsiklottál. Nem 200 liter, 80, amirõl szó van :)


60 literes akváriumba milyen teljesítményű szűrőt érdemes venni és milyen márkájút? A sok választható aljzat közül milyenek a jók?

Legjobb válasz: Szûrõ: Aquael fan-2 Kavics: fekete bazalt (de ebbe ne ásd el a növényeket, csak kötözd vasfára õket, pl anubias, jávai moha, microsorum, bedobálni lehet gömbmohákat. Ha pedig összevissza vásárolsz növényt, olyat amiknek a gyökerét beásod, ahhoz ez jobb talaj, csak sokkal drágább: http://www.aquadepo.hu/product_info.php/aquatic-nature-pro-s..

Szûrõ: Aquael fan-2 Kavics: fekete bazalt (de ebbe ne ásd el a növényeket, csak kötözd vasfára õket, pl anubias, jávai moha, microsorum, bedobálni lehet gömbmohákat. Ha pedig összevissza vásárolsz növényt, olyat amiknek a gyökerét beásod, ahhoz ez jobb talaj, csak sokkal drágább: http://www.aquadepo.hu/product_info.php/aquatic-nature-pro-s..
Ahogy hable mondta. Nekem is fan2 van tökéletesen mûködik. Esetleg még az ehinem jó...:D Én most akarom "felújítani" az akváriumom... Új talajjal kezdek, valószínû ezzel. Szerintem nagyon jó az ár érték aránya.:) http://www.aquadepo.hu/product_info.php/aquadepo-ground-10-l..
Ja és 60literre bõven elég a 10liter. Vagy még esetleg ez... http://www.aquadepo.hu/product_info.php/jbl-manado-10-liter-.. De ha van annyi pénzed akkor azt vedd meg amit hable mutatott, azis nagyon jó, de szerintem drága... De végülis neked elég 1 zacskó... Nekem 1 zacskó meg egy negyed kéne szóval 6forint kárba menne, ezért nem éri meg nekem.:\
Exact palettával, "Rattened" png-ként, xmp nélkül és a nem használt színek eltávolításával.

Külső szűrőbe ha nem csak biológiai szűrést akarok akkor milyen szűrőanyagokat érdemes választanom és milyen sorrendben?

Nem szeretném megvenni kétszer a szűrőanyagot.

Legjobb válasz: Nekem 4 rekeszes a szûrõm, ezekkel a szûrõanyagokkal van megpakolva (alulról mondom fölfelé) Kerámiagyûrû + szivacs Eheim substrat pro Eheim substrat pro Eheim substrat pro + perlonvatta + purigen

Nekem 4 rekeszes a szûrõm, ezekkel a szûrõanyagokkal van megpakolva (alulról mondom fölfelé) Kerámiagyûrû + szivacs Eheim substrat pro Eheim substrat pro Eheim substrat pro + perlonvatta + purigen
Szerintem csak siporax is elég lehet, és semmi más.

112 literes akváriumba milyen szuro berendezest erdemes bele tennem? Kulsot vagy belso szurest alkalmazzak?

Legjobb válasz: Nekem a 120l-be tetra ex 700-as külsõm van, de szerzek egy belsõt is, tuti ami ziher :) Amúgy nagyon csöndes és szépen végzi a dolgát :)

Nekem a 120l-be tetra ex 700-as külsõm van, de szerzek egy belsõt is, tuti ami ziher :) Amúgy nagyon csöndes és szépen végzi a dolgát :)
Én raknék bele egy tetratec ex 700-at.
Ha csak kicsi halak lesznek benne, létezik olyan megoldás, hogy csak belsõvel is meg lehet szûrni. De sokkal jobb, ha van külsõ is. Illetve a külsõ lenne az alap és a mellé jó ha van egy belsõ is. Persze úgy már belsõbõl nem kell olyan nagy. Ha az a kérdés, hogy milyennel érdemes szûrni, akkor egyértelmûen mindkettõvel. A tetra ex700 tökéletes külsõnek. Belsõnek meg elég egy kisebb, olcsóbb kategóriás 800 l/h körüli szûrõ. pl atman at 102.
Belsõ+külsõ.
Vannak olyan bio belsõk, amikkel meg lehet szûrni egy ekkora akváriumot, de egyrészt annyiba kerülnek, mint egy külsõ szûrõ, másrészt sok helyet foglalnak. Én mindenképp vödröset vennék 112 literre. Ha egy erõteljes külsõ választasz, akkor egyedül is elviheti. A javaslatom a TetraTec, az EX700 nagyon határeset 112 literre. Érdemes lenne kiegészíteni egy vízpumpával. Ha van keret az egyel nagyobb EX1200-ra, az egyedül is elviszi.

Milyen szürö berendezést érdemes venni egy 73 litereres aksiba?

Most egy:Atman AT-F-302 amit a ksihoz kaptam. De nem vagyok meg elégedve velle. Egyik ismerösöm mondta hogy van valami aktiv szenes meg mi egyébb. Én nem értek hozzá ezért is kérem egy hozzá értö segitségét.

Legjobb válasz: Szia.Én az AQUAEL FAN 1 szûrõt ajánlanám neked.Ez a fajta levegõztetõ és szûrõ egyben. 60-100 literes akváriumhoz ajánlják.Ezt jelzi az 1 szám.Nekem nagyon bevállt. 300 liter vizet mozgat át óránként. Igaz nem olcsó 3000-4000 ft körül van az ára.

Szia.Én az AQUAEL FAN 1 szûrõt ajánlanám neked.Ez a fajta levegõztetõ és szûrõ egyben. 60-100 literes akváriumhoz ajánlják.Ezt jelzi az 1 szám.Nekem nagyon bevállt. 300 liter vizet mozgat át óránként. Igaz nem olcsó 3000-4000 ft körül van az ára.
Elfelejtettem, hogy ez a fajta szûrõ aktív szenes. szia!
A kérdező hozzászólása: Hálásan kösszönöm, holnap körbe nézek csepelen hol lehet ilyet venni.
Szija szerintem a legjobb szûrûtipus az az EHEIM. Nekem ebbõl a termékbõl a "2010"-es van ez egy óra alatt 220-500 l -t kever meg. a te akváriumodhoz a legjobb. azért tudom mert nekem is 73l-es van. Az ára nem olcsó(7000-8000ft), de viszont 3 év garancia áll rá.

Milyen típusú nagyobb robogót érdemes Budapestre vennem, amit nem szúrnak ki kapásból, ha rendszám nélkül használom?

Az Aprilia Scarabeo 100-ast nézegettem, az nagyjából ugyanúgy néz ki, mint az 50-es, bár valamivel nagyobb rajta az ülés. Ti mit használtok 50-esként? Az okoskodást és a moralizálást kéretik mellőzni. Van A korlátlan jogsim, csak nincs pénzem a nagymotorom mellett még egy rendszámos gépet fenntartani, az 50-es pedig kicsi lenne.

Legjobb válasz: Pl. Kymco agility 125 - ugyanolyan 4t mint az 50-es kistestvere ,de a malaguti f12-nek is van 100 es 125ccmes verzioja is -hirtelen ezek jutottak eszembe

Pl. Kymco agility 125 - ugyanolyan 4t mint az 50-es kistestvere , de a malaguti f12-nek is van 100 es 125ccmes verzioja is -hirtelen ezek jutottak eszembe
Hallottad már azt a mondást, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér? Ha valamire nincsen keret, akkor miért akarod megszerezni még bûnözõvé válás árán is?

Szeretném lecserélni az Eheim 2008-as szűrőnket egy szuperebb szűrőre.54 liter az akvárium. Milyen márkák vannak, amibe érdemes lenne megvenni? Nagyobb teljesítményűre gondolok. Mert ez a mostani kicsit gyengén bubizik.

Legjobb válasz: Az eheim remek márka, csak kicsi 54 literre a 2008. Igazából nem a bubi a lényeg, hanem a vízforgatás. Az Eheim 2010 már megfelelõ. De ha te vagy az a kérdezõ, aki 20 halat tart, akkor a probléma nem fog megoldódni egy jobb szûrõtõl. Ha nem te vagy, akkor elnézést. Illetve még annyi, hogyha a vízminõségen szeretnél javítani, akkor egy külsõ szûrõ lenne a legjobb megoldás, mert a belsõ szûrõk fõleg mechanikai szûrésre vannak kitalálva. A külsõ pedig inkább biológiaira. De annak azért elég borsos az ára, 20 ezer forint körül megoldható.

Az eheim remek márka, csak kicsi 54 literre a 2008. Igazából nem a bubi a lényeg, hanem a vízforgatás. Az Eheim 2010 már megfelelõ. De ha te vagy az a kérdezõ, aki 20 halat tart, akkor a probléma nem fog megoldódni egy jobb szûrõtõl. Ha nem te vagy, akkor elnézést. Illetve még annyi, hogyha a vízminõségen szeretnél javítani, akkor egy külsõ szûrõ lenne a legjobb megoldás, mert a belsõ szûrõk fõleg mechanikai szûrésre vannak kitalálva. A külsõ pedig inkább biológiaira. De annak azért elég borsos az ára, 20 ezer forint körül megoldható.
Aquael fan-1 talán jó, bár azt én 45 literbe használom, gondolom jó bele attól még.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a 20 halas. Sajnos nagyobb akváriumot nem tudok venni.Kicsi a hely 100 literesre.Azért gondoltam egy jobb szûrõre.Akkor nem oldódik meg a problémám. Az igazság, hogy nagy állatbarátként szeretném, ha halacskák happyk lennének.
Akkor azonnal ajándékozd el legalább a felét. Egy fajból tarts minél többet, akkor érzik jól magukat. Tehát ne úgy csináld, hogy 2 guppi, 2 dánió meg 2 neon, hanem válaszd ki, amelyik tetszik, és abból legyen olyan 8 darab. Mert attól, hogy a vízforgatás valamivel nõ, lebontó baktériumból még nem lesz sokkal több, meg egyszerûen nem elég az a vízmennyiség, ami most van. Ha leírod, hogy milyenek a halaid, könnyebb megmondani, hogy mi való oda és mi nem. Például a xifónak, mollynak kínzás ez a hely, õket 100 liter alatt nem szabad tartani, pedig gyakran elõfordulnak ekkora akváriumokban.
A kérdező hozzászólása: Szia! Guppi és Plattimjaim vannak. Úgy vettem, hogy 5-5 drab mindegyikbõl.3 nõstény és kettõ hím.Közben születtek kis guppik és plattik.Egy részét már elajándékoztam, de most már nem tudok több emberkét akinek kellene valamelyik fajtából.Megölni, meg nincs szívem.Inkább meghagytam.Szerinted mit tévõ legyek?
hirdesd meg akvaristán õket, vagy kérdezd meg a boltban, h nem kell-e nekik.
vidd be egy halas boltba, tedd le az asztalra és sétálj ki a boltból :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!